Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 02x13 - Egy mesterlövész magánélete

2008. április 18. 08:11 - kiricsiz

Hát igen, az előző szériában a végére hagyták a nagy leszámolást, most a második széria közepére is csúszott egy, úgyhogy kíváncsian vártuk, hogyan tovább. Laza levezető részt látunk sok-sok poénkodással. Az egy percre jutó poénok száma ebben az epizódban volt a legtöbb. Az látszik, hogy a forgatkönyvírókat az izgatta a legjobban, hogy elvarrják a mindenhonnan kilógó szálakat. Hogy akkor most szabad-e lelőni egy dandártábornokot "az Ügy" érdekében, és hogy egyáltalán mi volt ez az egész. Úgyhogy az intro azzal indít, hogy Krisztát, Kolonicsot, és Altert hallgatja ki a főfő góré, az Atyaúristen alatt közvetlenül egy emelettel székelő titokzatos Hang. És az összes kihallgatott vígan kamuzik, mint egy osztálykiránduláson, amikor arról kell számot adni az ofőnek, hogy ki szökött át a csajokhoz éjjel.

 

Szóval itt van például az a rész, amikor Kriszta beállított Bordáshoz, hogy közölje vele: nem árulta el a kihallgatóknak, hogy Bordás tudott a dologról. Erre most azt mondják a Hangnak, hogy ezt Alter utasítására tette Kriszta, mert nem akarták, hogy Kocsis megtudja, hogy Bordás tudja. Most akkor mi van? Miért akarják átverni a Hangot? Hiszen pont Kocsis és Pötyi szervezték be Zolikát, pont azért, mert tudták, hogy Bordás tudja. Vagy az ilyen utasításoknak és akcióknak semmi dokumentuma nincs, és simán át lehet verni a főfő izét? Kolonics pedig megvédi Bordást, hogy nehogymár kirúgják a lövés miatt. Egyébként igaza van, mi lenne a sorozatunkkal, ha kirúgnák a főhőst? Nem lenne mit nézni. Kolonics és Alter szerint az egész "őrült akciót" a Nemzetbiztonsági hivatal találta ki, és titkosítva van. A probléma persze azzal van, hogy nincs meg az afgán cucc. Tehát ezen a vonalon haladunk tovább egyelőre.

Kriszta, Alter és Kolonics koccintanak a főfő jedi lovag átverésének örömére, nocsak, ez a Kriszta, milyen közel került a tűzhöz - kapunk hirtelen a szemüvegünkhöz. Most akkor be van építve, vagy mi van már? Fölfüggesztve nincs, az biztos. (Legjobb poén: "Ha én lennék a Nemzeti Színház igazgatója, akkor azonnal leszerződtetném" - mondja Jordán Tamás. És ezért jó egy jól megcsinált magyar sorozat, mert ilyen apró poénok elférnek benne, amit csak mi magyarok értünk. Árpád vére, hejjjj!)

És végre egy felpörgetett jelenettel folytatjuk, már az elején, nem a piti zsebes elkapások, amikor Pircsi totyog egy nyugdíjas bűnöző után, meg Johnny bekerít. Szóval most raktak bele rendesen adrenalint, Bordás, Juli és Johnny üldözi teljes sebességgel a paréjfejű hülyegyereket. A hülyegyerekkel már találkoztunk az első szériában, ő az, akinek Bordás elmagyarázta egy kalapács segítségével, hogy hányas a kabát. (Aztán ugye védelmére sietett a pöcsfej ügyvéd, Dr. Kirner, akit fejbelőtt Malek.) Szóval most újra itt van a paréjfejű és egy ház pincéjében keres menedéket az üldözők elől. Elbújik valami zugban, megszabadul a nála lévő anyagtól, Bordásék meg elkezdik keresni a fickót. Aztán amikor azt hiszi, hogy Bordásék máshol keresik (vagy mi?), előbújik, Juli meg ráveti magát. Csakhogy a fickónál kés van, és nem fél használni, markon szúrja Julit, aki hálából lelövi. Ezzel egyébként teljesen egyetértünk, csak azt nem értjük, hogy Juli mikor biztosította ki a fegyvert, de sebaj, jó volt ez a jelenet, kellett már egy ilyen brutálkodás.

Juli titokban értesíti a vámos fickót, Millert, hogy a pincében kínai cipőket raktároznak. Le is bassza Bordás, merthogy szolgálatban nem lehetne nála mobil, és nem telefonálgathatna.

Pircsi eközben féltékenységi jelenetekkel traktálja Otyót, Juli miatt persze. Azt is megtudhatjuk, hogy Otyó egy ideig együtt élt Juli húgával. Ez érdekes, mi eddig azt hittük, hogy Julival. Az viszont vicces, amikor Pircsi nagyban fejtegeti a szekrényesek elkapását, és nem veszi észre, hogy Móricz az egészet hallja. Ennél érdekesebb szál, hogy újból feltűnik Erika, már-már menetrendszerűen. Eljött elmondani, hogy szakított Mike-kal. Na és akkor mi van? Erika Bordást kéri meg, hogy jöjjön oda, amikor Mike-től elköltözik. A legnagyobb szarkavarás, ami létezik, a volt pasiját, akivel már milliószor összeveszett, hívja oda a másik volt pasiját kordában tartani, akivel szintén összeveszett. Dehát gombolyítani kell a szálakat, mert különben unalmas lenne az élet, a forgatókönyv, meg a sorozat. Aggódva figyeljük, hogy ez a Bordás, mintha újra össze akarna jönni Erikával, amivel csak két probléma van. Ennyi epizód során már kiderült, hogy Erika marha nagy ribi. A másik meg hogy mi lesz Zsuzsával, aki nemcsak, hogy jobb fej, de ráadásul most teljesen elesett, és támogatásra szorul. Szóval kavarodnak itt a dolgok.

A vámosok meg matatnak a kínai csempészáru között, és nini, megtalálják a cuccot, amit a fickó eldobott. Miller nagy nehezen eléri Bordást, aki megígéri, hogy kimegy a helyszínre.

Vanda, Demsa szöszi csaja találkozik Demsa ügyvédjével, aki egy vörös hajó nő. Ebben a párbeszédben is felbukkan az igen titokzatos Miszter X, akinek a nevét egyszerűen nem értem, de a lényeg, hogy ő tud mindent, azt is, hogy hol az anyag, és ő az egyetlen a Demsa-bandából, akit nem lőttek le, és szabadlábon van. Nyilván a következő részekben őt fogjuk kinyomozni. Az ügyvédnő átad mindenfélét Vandának, aki majd becsempészi Demsához.

Kálmán meg Bordással is megpróbál Dumálni a KMB-ügyben. (Legjobb poénok: "Én nem kiöregedtem, hanem kiittam magam!", "Tudniillik ősszel lehülyéztem, amikor egy ideig ezredes voltam.") Bordás azt ígéri, hogy megereszt egy-két telefont, de azért Kálmán bá is próbálkozzon még Gergő bácsinál. Aztán Kálmán még azt tanácsolja Bordásnak, hogy próbáljon meg együtt maradni Erikával. Hát, Kálmán, ennél rosszabb tanácsot még életedben nem adtál. (Poén: "Na. Ebben a szellemben.")

Gyula piálgat a Dühösben, ilyen egy kocsmáros élete, lehúz egy-két felest, amikor bejön egy csávó, meg egy nő, akikről első látásra lerí, hogy adóellenőrök, vagy fogyasztóvédelmisek, vagy hasonlók. Most következik Gyula hatalmas akciója, amin szénné röhögtem magam, bezárja a két idiótát a raktárba.

Otyó közben fog egy szipust. De ami a legrosszabb, megjelenik az őrsön Herceg és Alter. Bordáshoz jöttek. Amit megtudunk, az az, hogy természetesen Alter nem csak Kolonicsnak jelentett, hanem az NBH-nak is. És hogy az egész akció, meg a beépülés Demsa hálózatába, és a többi, csak vetítés volt, valójában Demsa tégláját akarták leleplezni. Nekem ez egy kicsit hülyeségnek hangzik, de most lusta vagyok ezen agyalni, úgyhogy továbblépek. Még Kolonics sem tudta, hogy ez csak egy kamu akció, merthogy nem voltak benne biztosak, hogy nem ő a tégla. Persze ők is Szavinyi heroinját keresik. Nikosz hulláját viszont megtalálták (itt van egyébként egy kis poén, Herceg asszongya Demsáról, hogy "remek színész".) Ja, és van egy tasnádis poén is, "csak nehogy találjon magának egy orvosszakértőt, aki megállapítja, hogy évek óta nincs tudatában a tetteinek".

Hercegék mindenáron meg akarják szerezni a heroint, ilyen fogás még nem volt Magyarországon, és ennek érdekében vádalkut ajánlanának Demsának, de szerintük erre csak Bordás tudja rávenni Demsát. Bordás viszont nem hajlandó erre. Herceg és Alter kijönnek az őrsről, aztán még a kocsiban arról beszélgetnek, hogy lehet, hogy Demsát el akarja intézni a konkurencia, és hogy átveszik az őrzését a rendőrségtől. Na, azzal lehet, hogy elkéstek, Vanda gyorsabb lesz. És életbe lép a "B-terv", ami nagyon vékony jég.

Kriszta visszajött, újra felveheti a szolit.

A két bezárt fogyasztóvédelmis telefonon kérnek segítséget a rendőrségtől, úgyhogy Johnny és Móricz ki is száll a helyszínre. Csak az a baj, hogy Gyula nincs jó hangulatban, és nemigen akarja őket komolyan venni. (Poén: "Ne hülyéskedj, Lacikám, melléd ütök, lepattan a váll-lapod!") Még az a szerencse, hogy pont jókor fut be Kálmán bá. Lecsitítja Gyulát, az ellenőröket meg kiszabadítják.

Bordás meglátogatja Millert, a vámost. A drogról beszélgetnek, meg arról, hogy Demsa valószínűleg a sittről is irányítani fogja a bűnszövetkezetét. De ami a viccesebb: egy illegális patika működik a körzetben.

Vanda bedobja magát. Szexi ápolónőnek öltözik a kórház klotyójában, úgy halad át az őrségen, mint kés a vajon. Odaadja a maffiavezérnek a mobilt, aztán bedugja a fejét a lepedő alá, és stresszoldó szexben részesíti Petárt. Megtehetnénk a szokásos megjegyzéseinket, hogy ezzel az erővel bárki bejuthat Demsához, ki is nyírhatnák, de még a rendőröket is kinyírhatnák, mert ez nem őrzés. Na, de mindegy.

Közben Bordás megy segíteni Erikának költözni. Össze is verekszik Mike-kal, mert Mike szájba kapta Erikát. A vicces verekedést Erika szakítja félbe, azzal hogy az őrnagy pisztolyávla a levegőbe lő. De aztán Bordás kibékül Mike-kal. Aztán Bordás és Erika a kocsiban még beszélgetnek, és tulajdonképpen kezdenek összejövögetni. Amit én nem pártolok.

 

Denise és Kitti hazafelé baktatnak, közben hülyeségekről beszélgetnek, aztán melléjük ér egy fekete kocsi, és egy kicsit megszórják a csajokat. Lehet agyalni, hogy direkt nem találták el őket, mert csak figyelmeztetés volt, vagy megint valami béna bűnbanda mesterkedik. És azon is lehet agyalni, hogy a franciák maradékai tűntek-e talán föl, vagy ez egy teljesen más banda, például a konkurencia, akiről Herceg beszélt? De az is lehet, hogy az NBH és Pötyi.

Címkék: tűzvonalban
35 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamarti 2008.04.18. 08:45:05

Zsuzsa ejtése - mert nincs gyereke Bordástól - és Erika visszafogadása - mert van gyereke Bordástól - nagyon is életszerűen egyszerű lenne.
de ez mégiscsak egy fikció!! szóval legalább itt ne legyen ennyire "ebben a szellemben" sztem se

egy jópoén kimaradt: "erről leghamarabb 2088-ban beszélhetek" (Alter)

mizrolist 2008.04.18. 11:06:16

Végre elszórtak pár poént a forgatókönyvírók, zseniálisak voltak; szvsz a Nemzeti Színházas volt a legjobb, de Alter fejtegetése arról, hogy majd 115 évesen elmeséli, milyen akció is volt ez Demsa ellen... ütött :-D

Kenda 2008.04.18. 11:20:05

Székely bácsi a fiához:
-Jól jegyezd meg fiam!
A sör nem alkohol.
A nő nem ember.
A medve nem játék.

:DD

báró Csekonics 2008.04.18. 11:26:03

Jaja, a Nemzetis poént tényleg odaver :-D
Meg is érdemli, akinek szól az odamondás.

Sajna nem láttam a részt, csak a hogyvoltot olvastam - szokás szerint jó - létezik az, hogy a videotárban sincs még fent a MTV oldalon, csak az ajánló? Ha valaki olvassa a stábból, léccilécci - lehetne előbb feltenni?
Koszike!

semi-educated 2008.04.18. 12:01:02

A Mr X-et valami Láki néven emlegeti az elettronikus műsorújság.

enrikó karúszó 2008.04.18. 14:02:46

kamarti 2008.04.18. 08:45:05
"Zsuzsa ejtése - mert nincs gyereke Bordástó..."

Zsuzsa gyereket vár Bordástól, nem ?

kamarti 2008.04.18. 14:09:41

hát számomra a vérző állapotos nővel rohanás az ügyeletre, majd gyógyszerekkel kezelt depresszió inkább egy vetélést jelent... bár kijelentve ez még nem volt, ez tény

Nikolka 2008.04.18. 14:17:33

Dehogy vár gyereket...tuti elvetélt, azért sirdogált a faházban házi őrizetben. Bordás is azért volt megzuhanva az évad elején.
Direktbe nem mondták ki, de 1000 apró momentum utalt rá, hogy elvetélt.

Cattish 2008.04.18. 14:53:14

A legjobbat kihagytátok, amikor az őrszem sz*pás közben nyit rá Demsáékra.
Őr1: -Mit csinálnak?
Őr2: -Lázat mérnek.
:-))))

dupi 2008.04.18. 15:23:35

Csekonics báró: már hét elején fent volt, kivételesen én ott néztem meg most hétfőn, legkésőbb kedden.

don rafael 2008.04.18. 16:02:10

lehet tévedek, de nekem ugy tünt, h Kittit el is találták, neadjisten meg is halt?

Vince Larkin 2008.04.18. 17:19:32

én leragadtam a DVTK feliratos skodánál a végén, de Dönize kétségbeesett sírásából én is arra tippelek, hogy Kittit eltalálták

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.19. 16:39:12

"csak nehogy találjon magának egy orvosszakértőt, aki megállapítja, hogy évek óta nincs tudatában a tetteinek"

No igen, nekem is kapásból a Tasnádi jutott az eszembe. Jók ezek a rejtett utalások, ebben nagyon erős ez a sorozat... A Nemzeti Színház igazgatóján is jót nevettem...

báró Csekonics 2008.04.21. 13:28:28

dupi 2008.04.18. 15:25:03

Köszi, így már megvan - nem tudom eddig miért nem ment...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.21. 15:29:39

már majdhogynem hivatalos, hogy ősszel lesz folytatás:

www.origo.hu/teve/20080417-mtv-krimi-osszel-folytatodhat-a-tuzvonalban.html

Viszont az utolsó bekezdésen ledöbbentem. Az Életképeket többen nézik, mint a Tűzvonalbant? kiricsiz, lehet, hogy abból is kéne hogyvolt? :-)

kiricsiz 2008.04.21. 16:24:42

basszus, ezen én is nagyon kiakadtam! mit néznek azon a szar életképeken? eszem megáll!

egyébként röhögni fogtok, de úgy volt, hogy az életképekből is lesz hogyvolt, persze a vicc kedvéért, de mivel nincs fönt a videotárban, ezért hanyagoltuk.

2008.04.21. 17:20:46

kiricsiz, fent lesz a videótárban, a nagymester beadta a derakát ;-))
Viszont nem csak ő adta fel a harcot a modern világgal, hanem pár hete én is az Életképekkel.
Amúgy, meg zömében az nézi az Életképeket, aki az MTV nézői összetételének megfelel, azaz a 49-89-es korosztály.
Mert, olyan nyugis ;-)))
Én mondjuk még nem vagyok ez a korosztály, és eddig azért néztem, mert szeretem a színészeket, akik benne vannak, és, mert az elején még azért többé-kevésbé élvezhető volt, ha nem is rágtam tövig a körmömet izgalmamban.
De, eljött az a pillanat, amikor egy-egy résznél 200 fölé ment a vérnoymásom, és azt éreztem, pacifista létemre eg szívlapáttal addig ütném Karcsi doktornőt, netán Karcsit ÉS Dezsőt vagy Karcsit, Dezsőt és Laci profot, míg csak mozognak, akkor feladtam, és békések a kedd estéim ;-))))
Bocsánat az off-ért.

Fredddy 2008.04.21. 22:56:36

Legeslegjobb poént meg akkor ezekszerint észre se vettétek. Mikor Erika bemegy Lackóval az örsre, Stohl Buci ad a gyereknek egy csokit. Erika:
-Te csokival tömöd a gyereket ilyenkor?
-Hehe, a répát másnak tartogatom...

kiricsiz 2008.04.22. 00:09:15

hurrá, éljen horváth ádám! akkor figyelni fogom, mikor kerülnek föl a videótárba, aztán nyomjuk azt is.

2008.04.22. 09:18:03

Freddy, de észrevettük. Vagy legalábbis én, csak odaát a Zindex topikon tettem szóvá, és már másfél hete ;-))))
(sajnos, a hogyvoltok tényleg későiek, addigra -én legalábbis- ott már mindent kivesézek, ami eszembe jut)

kiricsiz, hát, nem lesz könnyű feladat, de legalább nehéz egy jó hogyvoltot írni. Legalábbis, ha az író alkalmazkodik az ottani tempóhoz, izgalomhegyekhez és álhumorhoz. Viszont, legalább kihívás ;-) Jó soriról könnyű jó hogyvoltot írni ;-))))

hottentotta 2008.04.22. 13:31:29

Nekem az tetszett a legjobban, amikor Demsa ment a klotyóra.

Gyorsan ! - így a rendőr.

Gyors leszek, mint a fény - mondja Demsa

Annál is gyorsabban - a rend éber őre.

Einsteinről hallott már ? :DDDDDD

Kurvanagy.

Egyébként a vasárnapi részt kicsit fanyalogva néztem, valahogy túl sok az irracionális elem. Persze lehet azért, mert itt túl sokat fikázzuk őket, pedig minden vasárnap nyáltól csorgó pofával oda vagyok szögezve az m1 elé, amit max. a bl-fordulók idején szoktam nézni :)

Morgiana 2008.04.22. 18:35:20

én azért még mindig azon drukkolnék, hogy egy kicsit korábban kerüljön fel az összefoglaló, mint péntek - jó az összefoglaló, nem kéne ilyen sokat váratni a jónépet (most egy kicsit udvaroltam;)))

Vince Larkin 2008.04.22. 19:44:41

hottentotta, megelőztél :-) Tényleg a legnagyobb duma volt! Ref lelkész Pötyi barátunk megint előkerült, remekül hallgat a háttérben...

Nikolka 2008.04.22. 20:47:18

kiricsiz, Te mint tűzközeli ember, nézz már utána légy szíves az Index-topikban felbukkant hírnek, miszerint a Tűzvonalban díjat nyert a moszkvai tévés fesztiválon :)) köszike

kiricsiz 2008.04.22. 21:32:27

ez marha jó! utánanézek. köszi!

dupi 2008.04.23. 00:45:56

12.Победители в номинации "Детективный сериал"
...
Телевизионный сериал "На линии огня", Венгрия.
www.arthouse.ru/news.asp?id=7345

A pábegyítyel meg győztest jelent.

dupi 2008.04.23. 00:53:46

ja és gratula hozzá persze, de zárójelben hozzáfűzöm, hogy elég sok a győztes és tematikus (krimi) fesztivál "csak". de azért jó látni, hogy határon túl is promótálják :)

dupi 2008.04.23. 00:57:24

és hogy on is legyek: einstein hatalmas volt :), új gonosz emberke érdekes lehet, otyó/pircsi vonal eddig is fárasztott, de most már nagyon gáz a pircsi, kálmán bából meg nem tom mit akarnak kihozni.

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2008.04.23. 02:17:14

köszi dupi!

sztem mi erről a comment:comon azért megemlékezünk pár sorban holnap, hadd tudják mások is. holnap megírom. most megyek aludni.

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2008.04.23. 02:18:40

érdekes, 10 23-at írt ki, pedig fél három van. éjjel.

dupi 2008.04.23. 06:58:54

a blogmotor lesz az, más blogon is láttam ilyet. amúgy 7:35

dupi 2008.04.23. 07:09:21

huhh, pont a legjobbat felejtettem el: janika a béla királlyal :D furcsa volt kívülről látni, ígérem többet nem éneklem részegen :D

dupi 2008.04.23. 07:31:48

ezt meg ne felejtsük el megemlíteni itt sem (remélem ennyi reklám belefér, de mivel szivar, muszáj :)) szines.tesco.hu/index.php?method=tv-spot
süti beállítások módosítása