Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 3x20 - Szobatisztaság

2008. április 18. 14:13 - candyperfumegirl

Érdemes elmondani, hogy az epizód eredeti címe House Training, így sokkal jobban átjön a többletjelentés. Lesz itt trenírozás, edzés, idomítás, nevelés, szoktatás minden szinten., Greg House módra. Hetibeteg egy állástalan magányos nő, se kutyája se macskája, és randa dolog ezt mondani, de pontosan az a típus, akivel nem törődne senki, ha meghalna. Éppen ez lesz itt a lényeg, és Foreman-centrikus epizód lesz, ugyanis valahogy ő foglalkozik vele a legtöbbet. Pedig kölcsönösen rühellik egymást zsigerből, szép is az ilyen orvos-beteg kapcsolat. A nő érdekes tünettel került hozzájuk: leblokkolt és döntésképtelenné vált. A logikus gyógykezelés persze az lenne, hogy jelentkezzen most azonnal a Grace Klinika stábjába, de ők inkább a differenciálnál maradnak. House-t viszont egészen más dolgok foglalkoztatják, először is a Kettes Számú Ex Mrs. Wilson feltűnése. Én ezért most kérnék egy halleluját, mert eddig nem hittem Jimmy exeinek a létezésében, csak szájhagyomány útján terjedő urbánus legendának tartottam, hogy Wilsonnak valaha sikerült nem egy, de egyenesen három házasságot nyélbe ütnie, és most itt az élő bizonyíték, hogy egyszer igenis sikerült! Kettes Ex azért jött, hogy a közös kutyát rásózza Jimmyre, meg persze azért, hogy egy kicsit felrázza a magánéleti szálakat.

Másodszor az izgatja, hogy Cuddy miért nem ment el vele színházba (tehát ezt is megtudtuk, Főnöknéni lepattintotta), mert az, hogy pont akkor programja van, csak szánalmas kifogás lehet. Jimmy próbálja nem képen röhögni országos cimboráját, de csak mérsékelt sikerrel, ugyanis ez nem kifogás volt, Cuddynak igenis van már programja a színházas estére, méghozzá VELE, muhahaha, na erre mit lépsz Greg? Totál lefagyás persze, Jimmy meg még mindig azon röhög, hogy Ház randizni hívta Cuddyt, ami valóban szórakoztató, hát még az, hogy House kötözős szexet képzelt el a randi folyományaként. Csak viccel, valójában persze tesztelni akarta Főnöknénit, amit el is hisz neki mindenki (/szarkazmus), de most meg van zavarodva: mi a frászt nyomulnak ezek ketten együtt?

Ez majd kiderül, de addig is Chase és Forman megy hetibeteg lakására házkutatni, mert szerintük a nő drogozik, Cameorn meg olyan gyönyörűen kimarad ebből a sztoriszálból, és szinte az egész epizódból, hogy öröm nézni. Foremant a liftnél az apja várja, mi van itt, ebben a sorozatban ritkán szoktak családtagok váratlanul felbukkanni. Kiderül, hogy a kis Eric 8 éve nem járt otthon, így apuka elhozta az Alzheimer-es anyukát, a jól bevált „ha a hegy nem megy Mohamedhez” –eljárást érvényesítve. Foreman mérsékelt lelkesedéssel fogadja a nagy családi összejövetelt, de Chase úgy intézi, hogy legyen ideje velük találkozni. Foreman helyében én hallgatnék a huszonéves kollégámra, akinek már egy szülője sem él.

A házkutatás során crack-pipát találtak a hetibeteg lakásán, ami kb. úgy néz ki, mint egy menekültszálló, és a nő tagadja, hogy ő használta a drogot, biztos az egyik lakótársáé a húsz közül. Csakhogy közben rosszabbul lesz (éppen ideje volt, már vagy 10 perc lement az epizódból, és még csak egy tünete volt), vért köp és beájul, na ezzel már lehet talán kezdeni valamit.

Közben House már várja Cuddyt, aki egy nagyon cuki blúz-mellény kombóban érkezik, készen a zaklatás legújabb menetére. Ház nem hagyja annyiban ezt a „velem nem, de lúzer Jimmyvel igen?” –dolgot, mire Főnöknéni kiböki, hogy neki csak egy barát kell, akivel lazán elmehet bármilyen programra anélkül, hogy bármelyiküknek is a dugáson járna az esze, és ezt Wilsonnal nyugodtan megteheti. Na, ez már tetszik House-nak, fényezi az egóját rendesen, hogy ő viszont nem esik ebbe a kategóriába. Király.

Foreman családlátogatásra megy, kiderül, hogy anyuka pillanatnyilag egész tiszta, felismeri, emlékeket idézget, meg minden. Ezalatt Chase és Cameron mérget keresnek a hetibeteg szervezetében (ami arzénnal kevert droggal juthatott be), és Chase emlékezteti Cameront, hogy változatlanul odavan érte, és ha meggondolja magát, tudja, hol találja. Cameron erre egy kicsit ráhisztizik, pedig szöszi semmit nem erőltetett, csak jelezte, hogy keddenként erre fel fogja hívni a kollegina figyelmét, csak emlékeztetőként. Nem rossz módszer.

Foreman visszatért, folytatódik a diagnosztizálás és az ötletbörze, most éppen autoimmun betegségekre gyanokodnak. Foreman bedobja a LUPUSZ VASZKULITISZ ötletét, amin fél percig röhögtem, mert ez az a 2 betegség, ami soha nem fordul elő a House-ban, és most kombinálódtak egy olyan kórrá, ami 1000%, hogy soha a büdös életben nem lesz megoldás? Ez fantasztikus.

De House-nak most fontosabb dolga van, ugyanis Jimmynek randija van., ezért ő megy Kettes Számú Ex Mrs. Wilsont faggatni haverja randizási szokásairól. Kiderül, hogy Jimmy nem az a lerohanós típus, viszont olyan kedves és megértő, és az egekben a cukiság faktora az első randikon, hogy attól a nőkről automatikusan csúszik le a bugyi, és mire észbe kapnának, már ők vetik rá magukat. Ez nem túl jó hír House-nak, aki ettől láthatóan beijed, de közben mi azt is látjuk, mi történik azon a bizonyos nem-randin. Jimmy és Cuddy valóban kiállításra mentek, de: először is marhára nem tájképeket nézegetnek, hanem valami posztmodern szado-mazo bondage kiállítást, másodszor pedig Cuddy GARBÓBAN van, tehát ennyit arról, hogy randi-e vagy sem. A kórházba kihívóbban öltözik. House meg csak faggatja az exet rendületlenül, és kisüti, hogy ha a nők azelőtt bújnak ágyba Jimmyvel, hogy megismernék, akkor nem kell aggódni, mert nem alakul ki a kötődés, viszont az is elhangzik, hogy Wilson kegyetlen jó az ágyban. Na, ebből mit hozol ki House? Ami pedig Cuddyt illeti, egy jó kis szívatásért ő sem megy a szomszédba. Ha már Jimmy elnézte a dátumot, és erre a kiállításra hozta, és ettől csak irul-pirul (ami páratlan látvány, el kell ismerni), akkor már végignézeti vele az egészet, hosszan kielemezve minden egyes képet művészeti és orvosi szempontból is. Bravó Cuddy, ezt a napot Jimmy biztosan nem felejti el, ahogy az ánuszba felgyömöszölt biciklipumpa látványát sem az egyik fotón, ez ám a tomboló romantika.

Foreman és a hetibeteg ismerkednek, és nem barátkoznak össze különösképpen, mert Foreman valahogy mindenben elítéli a nőt, miért nem tanult, miért nem áll a sarkára, miért nem kezd valamit az életével, miért sajnáltatja magát, stb. Hetibetegnek meg nem szimpatikus ez a fölényes magatartás, és ez még így is marad hosszú hosszú jeleneteken át. A lényeg, hogy a betegnek közben a mája összeomlott, ez már egyre komolyabb, és ezt nem magyarázza semmilyen nem létező autoimmum betegség, ez bezony rák lesz. House-nak vagy teljesen máshol jár az agya és leszarja az egészet, vagy hirtelen feltétel nélkül megbízik Foreman minden döntésében, mert amikor Foreman azt mondja, hogy ez rák és sugarazni köll, simán rámondja az áment. Ehhez viszont kell a beleegyezés, és mivel a beteg nem bírja Foremant, majd beszél vele House, mert őt biztos sokkal jobban fogja kedvelni. A nő továbbra is döntésképtelen, még azt sem tudja eldönteni, hogy Sean Connery vagy Daniel Craig a jobb Bond, itt már tényleg nagy baj van. House szerencséjére viszont elveszti az eszméletét, így nincs más megoldás, mehet a sugárkezelés.

House persze nem bírja ki, hogy ne ugasson bele most is Jimmy és Cuddy dolgaiba, amíg lehet., véget akar vetni ennek, pedig ha tudná, hogy semmi nincs, aminek véget kéne vetni… Mindegy, Greg House ideges, és ezt vicces nézni. Szerinte még most essenek túl a dugáson, mert akkor ennyivel el is felejthetik az egészet, Kettes Számú Ex Mrs Wilson viszont közben informálta Jimmyt Greg baszakodásairól, így House rövid úton el lesz küldve a bánatba. Ez néha rá is fér.

Hetibeteg a sugárkezelésből iszonyatos fájdalomra ébred, na ez nem normális, itt valaki alamit kegyetlenül elkúrt. A helyzet az, hogy ilyen szintű fájdalom nem tünete semmilyen ráknak, és nem utóhatása a sugárkezelésnek, akkor viszont eleve valami más volt a baj. Valószínűleg fertőzés, és mivel a sugárzással teljesen lerombolták az immunrendszerét, ez nem sok jót jelent a jövőre nézve. Innen gyakorlatilag nincs tovább, a szervezete nem tud védekezni a fertőzés ellen, kevesebb, mint 24 órán belül meg fog halni. Ráadásul Foreman-re vár a feladat, hogy ezt közölje vele, ez de szar.

House-hoz Kettes Számú Ex Mrs Wilson érkezik, hogy kiverje a balhét, amit őszintén szólva nem igazán értek, neki most meg mit árott? Az a baja a nőnek, hogy Greg mostani alkalmatlankodása eszébe jutatta, mennyire rühellte, amikor a házasságuk kezdetén folyton Jimmy nyakán lógott, és mindent elcseszett. Olyannyira, hogy a közös kutyát azért nevezte el Hectornak, mert rossz volt, mint a bűn, és a “Hector does go rug” a “Doctor Gregory House” anagrammája.(Minden tisztelem a fordítóé, hogy ezt inkább kihagyta, mert ez valóban teljesíthetetlen feladat, de gondoltam, megosztom veletek.) Erre House-nak természetesen megvan a frappáns kontrája: először is egy házasság elcseszéséhez kell a férj és a feleség is, nem lehet egy harmadik személyre fogni, másodszor a Gregory House névre a „Huge Ego Sorry” sokkal jobb anagramma. Ász. Nem lehet nem imádni egy olyan karaktert, aki anagrammát talál ki a saját nevére, méghozzá ennyire találót.

Foremant Jimmy oktatja, aki a legrosszabb hír átadásának Yoda mestere, House szerint Jimmy képes úgy közölni a „maga meg fog halni mondatot”, hogy azt egyenesen meg szokták köszönni neki a betegek. Foreman ebben még kezdő, és nem is nagyon jön össze a Jimmytől kapott jó tanácsokat átültetni a gyakorlatba, de mentségére legyen mondva, ez tényleg rohadt helyzet: elmondani valakinek, hogy azért fog meghalni, mert ő, az orvos, akinek a diplomája ott ragyog bekeretezve a falon, rossz döntést hozott. Hetibeteg el is küldi szó szerint a picsába (csak szerintem túlzottan profán néha a magyar szöveg?), mire Foreman átmegy Oláh Ibolyába, és tehetetlenségében a falba boxol. Bravó Eric, pár törött ujj nem hozza helyre, amit elcsesztél, de látványosan drámai jelenet.

Az eset viszont még nem oldódott meg, hiszen nincs meg a Válasz arra, hogy mi váltotta ki a fertőzést. House addig nem nyugszik, amíg meg nem találja, de Foreman nem hagyja, hogy kísérletezzen a nőn, várja meg, amíg meghal, utána keresgélhet. Úgyhogy most várnak. Foreman addig is a nővel marad, aki nyilván azzal akar beszélgetni a legkevésbé, aki gyakorlatilag megölte, de Foremannek most erre szüksége van, és végül is a beteg sem egyedül hal meg. A dolog pár óra múlva bekövetkezik, és House most megkeresheti a Válaszát. Meg is találja, ami csak még szarabbá teszi ezt az amúgy sem túl jó helyzetet: melltartókapocs. Ennyi. Egy vacak melltartókapocs sértette fel a hátát, ott jutott be a fertőzés, aminek a terjedését így a sugárkezelés csak felgyorsította. És senkinek nem jutott eszébe a bőrét megnézni! Ennyi egy emberélet, így hal meg valaki a világbajnok diagnosztikai team kezei között.

Ettől persze Foreman teljesen kész van, nem találja a helyét, Chase próbál barátkozni, de hárítja, és House-nak a válasza csak annyi, hogy ELCSESZTÜK. Kész. Van ilyen. Hibáztunk, előfordult már, és elő is fog, mert ez így megy, emberek vagyunk, ezzel együtt kell élni. Nem kezdenek el sírni-ríni, lelkizni, mert ez nem olyan sorozat. House azért befogadta Jimmy exének a kutyáját (ez vicces lesz, előre érzem), Foreman meg az anyjához megy vigasztalódni. Anyuka kimondja azt, amit Foremannek most hallania kellett: „nem a te hibád, megbocsátok”, a baj csak az, hogy közben visszajött az Alzheimer, és fogalma nincs, kihez beszél éppen. Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem ehhez az epizódhoz ez egy tökéletes zárás.

Címkék: house
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moni77777 2008.04.18. 15:31:00

Köszi a hogyvoltot! 2 zseniális rész után, ez elég gyenge volt. Szerintem. Talán majd jövő héten...

EasyFriend 2008.04.18. 15:38:08

Engem megerősített ez az epizód abban, hogy a "kicsik" közül lehet, hogy Chase a legcukibb és Cameron a legdögösebb, de Foreman a legjobb színész.

achillan 2008.04.18. 15:38:24

Elfáradni látszik ez a sorozat is...

kamarti 2008.04.18. 15:40:50

Kettes Számú Ex Mrs Wilson nem azonos véletlenül a Simlis és a szende titkárnőjével (Dipesto?)

pizsama 2008.04.18. 15:43:01

Nem volt rossz rész, arra számítottam, hogy valahogy csak meggyógyítják a csajt, de nem. Kell néha ilyen "mostnemjöttössze" rész is, mert aránytalanul jó lesz a statisztika...

denamano 2008.04.18. 15:43:32

a hogyvolttal meg lett mentve a rész, magát az epizódot eszméletlenül untam. egyedül a House/Wilson szál jelentett némi szórakozást.
fura volt, h Foreman lazán átvette a vezetést. bár volt már ilyen, House akkor is halálba szívatta, most meg...
úgy látszik fontosabb House-nak Cuddy privát élete, mint a beteg (meg mint amennyire bevallja) - na ezért kéne sürgősen összehozni őket, tuti nem lenne több műhiba.:)

ThufirHawat 2008.04.18. 15:45:05

Jajaja... Valahogy lassulgat. Régebben nagyon vártam, ma már csak megnézem, holnap talán olvasok helyette valamit...

OkoskaTo:rp 2008.04.18. 15:45:27

A legvége:

Foreman anyja: - Tudom, hogy te Eric vagy.
(Foreman örömködik.)
Foreman anyja: - Az én fiamat is Ericnek hívják.

Lukri 2008.04.18. 15:47:26

NEM, Kettes Számú Ex Mrs Wilson NEM azonos a Simlis és a szende titkárnőjével (Dipesto?)
Viszont azonos a Viszonyok című sorozat egyik főszereplőjével, amiben Cuddy szintén főszereplő volt. Gondoltam kis szines.

ladybyron 2008.04.18. 15:52:06

Achillan: az utolsó 7-8 epizód között volt három gyengébb (nem gyenge: gyengébb!), ráadásul ez a mostani három kiugróan jó részre következett, ezért éreztük jelentősen rosszabbnak a többinél. Holott a Wilson-House jelenetek hozták a színvolat, csak a hetibeteg szál és Foreman nyavalygása volt rossz. A sorozat messze van az elfáradástól, különösen egy gyengébb rész után érzem ezt a véleményt elhamarkodottnak.

n0b4d11 2008.04.18. 15:53:50

EasyFriend

tökéletesen igazad van, szerintem is a teamből House után ő legjobb színész, és sztem ez a rész baromi jó volt. Majdnem olyan jó mint a "Három sztori" rész.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.04.18. 15:58:39

Hector does go rug” a “Doctor Gregory House” anagrammája.

nem angolul láttam, de hogy ez ki van zárva az is biztos. ugyanis az elsőben nincs y pl

Sundance 11 2008.04.18. 15:59:08

house-cuddy-wilson-rulez!!!
aztán még:
-kikötözős szex
-"Gyakran sütök"
-huge ego sorry (L)

-a heti beteg megint uncsi volt, nah de nem is ez a fontos, azért ne várjunk mindig csodát...(valljuk be, nem a betegekért nézzük... :D )
-túl sok foreman

HV megint atom, köszi

madz 2008.04.18. 15:59:29

nahát! így a hogyvoltot olvasva egész tűrhető kis résznek tűnik, pedig amúgy nagyon lapos volt. köszi cpg!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.04.18. 15:59:35

Doctor Greg House. na így már jobb. kisakkoztam :D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.18. 15:59:44

Nem tudtam hova tenni ezt a részt. Nem olyan rég még House totál depi lett attól, hogy azt hitte, tévedett (amikor Wilson kavart a háta mögött, hogy vegyen vissza az arcából), most meg...

keljfeljancsi 2008.04.18. 16:02:12

Szerintem sem volt túl rossz.
Én egy kicsit soknak éreztem, hogy egybehoztak ilyen sokmindent. Nagy nyargalás volt ez a rész, minden szál pedig nem tud ugyanolyan fontos lenni. És a hetibeteg is meghalt a forgatagban. Kicsit olyan, mint amikor a "bábák közt elveszik a gyerek". Ha ez volt az írók célja, akkor viszont jól összerakták... Hamarabb fárad a néző is, nem tud mindenre odafigyelni.
"- Senki sem olyan jó, mint amilyennek hiszi magát.
- Én igen."

Ruffian 2008.04.18. 16:06:10

"Foreman átmegy Oláh Ibolyába" :))))
!!
nem volt ez olyan rossz rész.
Most kezdtem el az első szériát megnézni- hát, nagyon mások és kiforratlanok voltak ott még a karakterek. Cuddy nem volt ilyen szép, Wilson viszont nagyon helyes volt meg kissé soványabb - ennyit számít 4 év..

Lencse. 2008.04.18. 16:20:35

Candy, azt hittem, kiszúrod. :)
Ezzel az inggel mi történt? A doki egyenesen Hektor szájából bányászta elő reggel?
carnival.uw.hu/house_gyurottgaller.jpg

Az előző, türelemposztnál felmerült az orvosi műhiba. Ha jól emlékszem, erről már volt szó a sorozatban, Cuddynál van egy erre a célra rendszeresített malacpersely, "Műhibák és/vagy House bunkósága miatt indított perek" címkével.

Picsába-témakör: Nem, én nem érzem egyáltalán profánnak a fordítást. Akkor panaszkodtak páran pl., amikor House napokig nem tudott pisilni, és picsázott egy jóízűt a klotyónál. Nem azért, de ha hasonló kellemetlenségeim vannak, nekem is simán kicsúszik ilyesmi a számon, és nem vettem észre, hogy House sokkal finomabb ember lenne nálam.
Most is teljesen rendben volt, ha odajön hozzám egy doki azzal, hogy bocs de kinyírtalak, azt hiszem belölem is kijön a két elemi.

Vad.Korte (törölt) 2008.04.18. 16:39:55

Sziasztok! Mindig remek zenék mennek a sorozatban, gondolok itt a vége főcím előtti dalokra, amikor House elgondolkodva üldögél vagy labdázik a szobájában. Lehet tudni, hogy mik ezek a dalok? Előadó+cím, ilyesmire gondolok. Vagy van esetleg egy Dr. House Soundtrack valahol valamerre...?

Kösz, üdv!

Vadkörte

krumplicukor 2008.04.18. 16:56:56

Hááát, ahhoz képest, h ennek mennyire kellett volna ütnie, nagyon nem ütött. És ezért én elsődlegesen Omar Eppst hibáztatom. Látom, h ketten is írtátok, h jó színész, nekem pont nem ez jött le és nem is először. Jó a semleges jelenetekben, de amikor ilyen drámai szerepeket adnak neki, akkor nem. Elég ha a 2. évados két részes agybetegséges borzalomra gondolok. De most is. Amikor ott állt a csaj ágya mellett és az életéről beszélt neki, nem azt éreztem, h ez most mennyire mélyen érinti Foremant, hanem h én ezt mennyire unom. Ha eredetiben nézem, még jobban. Semmi érzés nincs mögötte, mintha felolvasna egy receptet. Mondjuk erről az írók is tehetnek, olyan volt, mintha elővették volna a klisé szótárt és felütötték volna a "néger gyerek a gettóból felverekedi magát az elitbe" címszónál. Nem volt jó rész, na.

A hogyvolt az jó volt:)))

candyperfumegirl 2008.04.18. 16:59:37

Javítom magam: "Hector does go rug" a "Doctor GREG House" anagrammája, bocsi, figyelmetlenül gépeltem.

evicska 2008.04.18. 17:00:18

Ó, te jó ég, honnan szedtek elő ilyen randa nőt, mint Jimmy exét? Szegény Wilson!! Nagyon el lehetett keseredve az első válása miatt. Vagy talán Egyes Számú Mrs. Wilson bombanő lehetett , de lelépett egy baráttal, úgyhogy inkább a bányarémekbe vetette a bizalmát...?!

ladybyron 2008.04.18. 17:02:28

Csatlakozom krumplicukorhoz Epps-szel kapcsolatban. Egyáltalán nem tartom jobb színésznek a másik két inasnál, ráadásul nekem is az az érzésem, hogy a karakterével a politikailag korrekt Hollywoodnak akarták csak megadni a kötelező adót. Persze, ettől ki lehetett volna hozni belőle egy igazán jó karaktert, de ehhez jó színész és jó szerep kellett volna.

candyperfumegirl 2008.04.18. 17:09:59

Lencse: House mindig ilyen ingekben mászkál. :) Nincs, aki vasaljon rá, mióta Jimmy kiköltözött. :D

A profanitást meg az eredetihez képest értem, ott egy bitch-nél durvább nem hangzik el, az meg már szinte teljesen megengedett. A magyar verzióban ennél durvább megnyilvánulások vannak.

candyperfumegirl 2008.04.18. 17:14:45

Szegény Boremant képtelenek érdekesnek írni. Pedig nekem bajom nincs vele különsebben, nem irritál, és untatni is csak később fog, engem ebben a részben még meg is érintett a története, de tény, hogy SOK. Ahhoz képest, hogy mennyire nem érdekesebb a többieknél, sok. Pedig színésznek sem rossz szerintem, de az is igaz, hogy Jesse Spencer bármikor lejátssza a színről, méghozzá minimális erőfeszítéssel. Ebebn a sorozatban bitangrős a színészi stáb, és nem Omar a legerősebb láncszem köztük.

evicska 2008.04.18. 17:18:15

Nekem tetszett a rész. A magánéleti szál pörgős volt, színes és pikáns, kontrasztként pedig ott volt az átlagos, szürke páciens és a rejtélyes, de nem túl látványos betegsége. És persze a kínlódó orvos, akinek szintén magánéleti gondjai vannak, nem szimpatikus neki a beteg és a vizsgálatok sehová sem vezetnek.
Főleg a dolog summázása volt remek, h ők olyan betegeket is meggyógyítanak, akiket az átlagorvosok nem, ám most mégis egy mindennapos betegség fogott ki rajtuk.

ladybyron 2008.04.18. 17:33:48

Candy - teljesen igazad van a fordítás-dologban, már én is hisztiztem egy párszor, hogy miért kell egy "damn it" fordulatot sokkal radikálisabb jelentésárnyalatban lefordítani. Vagyis nem azzal van gond, hogy azt fordítják, hogy a 3,14csába, hanem az, hogy akkor (is), amikor egyáltalán nem hangzik el hasonlóan kemény kifejezés.

Boreman - ez tetszett, találó. :-)) És bár - mint tudod - messze nem vagyok Chase-Jesse Spencer rajongó, de az is igaz, hogy sokkal tehetségesebb a kis wombat, mint Omar.

Egyébként vigye el az ördüg, House-nak még a gyűrött ing is jól áll. ;-))

altona 2008.04.18. 17:44:24

ihol figyelnek a zepizódok zenéi:

www.have-dog.com/house/

Grafithuszar 2008.04.18. 18:02:08

Szerintem most már elég gyenge részek jönnek. De majd a negyedik évad ;) Ott lesznek változások, és majd felpezsdül a sorozat ;)

candyperfumegirl 2008.04.18. 18:08:56

House-nak különösen jól áll a gyűrött ing. ;)

Az ilyen célozgatásokat (Grafithuszar) meg mellőzzük már, mindenkinek más tetszik, majd eldönti mindenki, hogy bejön-e neki a 3. évad vége, meg a 4. évad.

madz 2008.04.18. 18:23:24

szerintem nagyon rendben van a 'picsába'. ha nem is szó szerint, meg nem is jelentésben, de pragmatikailag, vagyis a használatát illetően teljesen megfelel az eredetinek.

winnie 2008.04.18. 18:37:46

"Ó, te jó ég, honnan szedtek elő ilyen randa nőt, mint Jimmy exét? "

jane adams a legjobb. nuff said.

denamano 2008.04.18. 18:59:36

altona: köszi a linket! itt elég korrekten össze van gyűjtve. amit eddig találtam, mind hiányos volt.:)

House-nak mi NEM áll jól?:) a Szigorúan Titkosból még mindig a kádas jelenet a kedvencem. mondhatjuk, h a szemüveg öltöztet...:)

ladybyron 2008.04.18. 19:37:21

Denamano - igazságod vagyon. ;-)) Ha valamit érdemes volt a Top Secret-ből megnézni (ami a három évad leggyengébb része volt), hát ez a jelenet volt az. Az persze nagyon is megérte. :-))

ladymarmalade 2008.04.18. 19:40:09

Ex Mrs Wilson tök jó volt, a színésznőt szeretem.
Omar Epps pedig baromi jó színész, messze felülmúlja a másik két kacsát.

Off: Daniel Craig a legjobb James Bond.

candyperfumegirl 2008.04.18. 19:43:25

És ilyen egy hozzászólás, aminek egyik pontjával sem értek egyet. :D
LOL, ilyen is kell.

madz 2008.04.18. 19:50:54

sean connery még hetvenévesen is jobb JB lenne, mint ez a legutóbbi!

pandilla (törölt) 2008.04.18. 20:32:38

sziasztok :) régóta olvasom a blogot, de csak most szántam rá magam, hogy írjak is.

Szerintem mindegyik színész jól játsza a szerepét, különben nem választották volna ki őket...sokan szidjátok Cameront, de szerintem elég jó karakterű nőt találtak erre a (finoman és enyhén szólva)jégcsap, folyton moralizáló doktornő szerepre.

ACM 2008.04.18. 22:47:01

Tetszett a rész és az összefoglaló is.
(Jimmyhez mondjuk én is jobb nőt képzeltem volna.)
Ja, őrületes volt az a megszállott fej, amikor House épp dolgozta fel a Wilsontól hallottakat a randi-nem randi kérdésben… szinte látni lehetett, ahogy a kerekek forogtak az agyában. :D

limbekcs 2008.04.19. 01:06:44

Kedves Cpg, ezen a hogyvoltodon is remekül szórakoztam, de egy dolgot azért hiányolok, ami - ha "véletlenül" nem láttam volna az epizód minden percét - így olvasva nem feltétlenül jött volna át: hogy miért is utálja a hetibeteg Fekadokit. Hát azért, mert ugye _neki_ bezzeg sikerült kitörni a gettóból, míg a nőce épp beetető előnyerő a helyi ittapiros-műveknél, mikor összeesik. (Teszem hozzá, a "rendes" kézügyes kártyás verzióról van szó, nem a moszkvatéri, pofátlanul gagyi gyufaskatulyásról úgy '90 körül, de csitt.)

Csak azért említem ezt, mert a fenti "véletlenül"-ben inkább az idézőjel a vicc, ugyanis a körülmények sajátos összejátszása folytán a legtöbb epizódban van jópár perc (ha nem az összes :), amiről lemaradok - és pont ilyenkor szokott az oázisok forrásainak üdeségével felérően életmentő lenni a hogyvolt... :)

A szinkronizál(hat)atlan anagrammák közreadásáért pedig köszönet mindenkinek, akit illet, jóccakát

enrikó karúszó 2008.04.19. 02:10:26

Ejnyebejnye hölgyek (CPG-vel az élen)! Az, hogy Spencer (vagy Chase, ha úgy akarjuk) tetszik nektek, az egy dolog, de ettől még nem lesz jó színész, aki "minimális erőfeszítéssel lejátszana" bárkit is. Foreman szerepe meg tényleg szarul van megírva (én is PC-t sejtek a háttérben), a háttérben mozog csak, lehet, hogy ebben a részben éppen ezt próbálták kompenzálni (lehet, hogy Epps reklamált?), hát nem jött be. Hogy ki a legjobb színész? Ha a fenti logika alapján mennék, akkor mint férfiember szondom, hogy Lisa Edelstein Oscart érdemel ;) , ha meg objektív akarok maradni, akkor Leonard a király (nem csak ezt a szerepet véve alapul, persze).

enrikó karúszó 2008.04.19. 02:13:02

...aszondom (már késő van, bocs)

Ja, és maximálisan egyetértek azzal, hogy egy jó hogyvolt a legszarabb részből is érdekeset csinál. Riszpekt, CPG!

denamano 2008.04.19. 10:29:02

enrikó! ha relatíve nézzük, Spencer a legjobb helyzetben van a 'kicsik' között: színészileg is tud (szemben Morrisonnal) és a karaktere is korrekten meg van írva (nem úgy, mint Eppsé).
egyébként őszintén meglep, hogy Laurie mellett Leonardot és Edelsteint nem jelölik semmilyen díjra. pedig mind2en simán lejátszanák mondjuk a Grace klinika stábjának nagy részét. nem biztos, h ez volt a legjobb példa, de ha Pompeot meg Heigl-t meg Dempsey-t jelölik, akkor őket mért nem?:(

krumplicukor 2008.04.19. 10:59:13

Igazából nem gondolom, h bármelyikük is rossz színész lenne, csak annyira jók is vannak, h aki nem üti meg ezt a szintet az jobban kilóg, mint a pl. denamano példájából kiindulva a Grace klinikában lógna ki. De olyan nagy bajom nekem JM-mel és OE-vel sincsen, és valamit azért ők is jól csinálnak, mert bár Cameron néha idegesít, Foreman meg untat, de ettől még így ez a három emberke, a csipet-cspat nagyon a szívemhez nőtt, és minden hülyeségük ellenére is szeretem őket.

Ami Jesse Spencert illeti: neki éppen az a baja, amit enrikó írt: túl szép, így automatikusan jön az, hogy ha jó színésznek tartom, akkor nyilván azért, mert bejön. Elárulom, van egy-két olyan színész, akiket nagyon kedvelek, de azért nem jelölném őket semmilyen színészi díjra. JS pont nem ez a kategória: őt előbb láttam jó színésznek és csak utána jó pasinak:))). Ha valaki teljesen partiban tud lenni Hugh Laurie-val egy-egy jelenetben, az már tud valamit.

denamano: teljesen egyetértek, sajnos ezeknél a díjaknál többet számít az, h egy-egy sorozatnál ki az, akihez azt kötik, ki a PR szempontból húzóember, mint a színészi teljesítmény. Igen, Leonard, Edelstein és Spencer is érdemelt volna már jelölést, meg egy csomó más ember is, más sorozatokból. Ez van, ez nem fog megváltozni.

candyperfumegirl 2008.04.19. 11:39:16

enríkó: nem, nem azért tartom jó színésznek. Ez néha visszás tud lenni, ha valaki egyszerre jól néz kis ÉS jó színész is, mert könnyen ráfogják, hogy persze persze, bejön a csajoknak/pasiknak, azért tartják jónak. De nem erről van szó. Tényleg van pár színész, akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy nagyon tehetségesek, és közben még elég előnyös külsővel is áldotta meg őket az élet, fogalmazzunk így. Nálam a House stábból Hugh Laurie, Lisa Edelstein, RSL és Jesse Spencer hoz nagyon erős alakítást (és mind az előbb említett kategóriába esnek, érdekes) sajnálom is, hogy legtöbbször csak Hugh-t veszik észre a díjátadókon meg hasonlókon. Egyértelmű, hogy nálam is ő a nr 1 színész, de a többiek is nagyon ott vannak. Omar is jó szerintem, ahogy írtam is, de nem az a fajta ösztönös színész, mint a többiek, ezért marad el kicsit mögöttük.

candyperfumegirl 2008.04.19. 11:42:26

Na jó, krumplicukior is valami hasonlót írt. :) Teljesen egyetértek. A húzóemberek jelölésével is. Érthetetlen, hogy a House-ból is a 3 tehetséges színész (Hugh kivételével) miért nem volt jelölve soha, de azt sem tudom felfogni, hogy Lauren Grahamet hogy lehetett teljesen mellőzni évekig. Sejtem, hogy Elizabeth Mitchell is hasonlóan el lesz felejtve, pedig... Nem hiszek már a színészi díjakban.

dezmond 2008.04.19. 15:45:51

a legjobbat kihagytátok!
"egyre több az interneten a nézetlen pornó, magától nem fog letöltődni"
vagy valami ilyesmi, mindenesetre ismét egy kegyetlen House beszólás volt.

@arról, hogy alzheimeres Erik anyja mikor derült ki? mert szerintem a hogyvolt írója hamar lelőtte a poént, nálam az csak a végén ütött.. na jó, az első találkozásukkor is lehetett valamit sejteni.

EasyFriend 2008.04.19. 15:56:40

Hát egy ilyen színészgárdából egy fiatalnak nemcsak nem szabad kiragyognia, de gyakorlatilag lehetetlenség is.

candyperfumegirl 2008.04.19. 16:03:37

Kiderül az elején, mert Foreman apja megemlítni, amikor megérkezik.

Sundance 11 2008.04.19. 16:25:04

A jövőheti csigatv-s House promo nagyon ütős lett!!! :D

ladybyron 2008.04.19. 18:03:40

Alapvetően két buta vélemény van. Azt, hogy aki szép, az tehetséges is, egy magát komolynak valló ember megmosolyogja. De legalább ilyen elterjedt az is, hogy aki szép, az tehetségtelen, és a tehetség első feltétele a hm, kevésbé vonzó külső. Ezt gyakran komolyabb emberek is képesek elfogadni, ha kimondani nem is. Erről mindig az a nagy színészünk jut eszembe (sajnos nem emlékszem, ki volt), aki azt mondta, hogy attól, hogy valakit nem vesznek fel a Színművészeti Főiskolára, még nem biztos, hogy tehetséges. Ti. volt egy időszak, amikor a főiskoláról elutasított színészek azzal próbálták a tehetségüket bizonyítani, hogy ezzel hencegtek. :-))

Amikor egy mindannyiunk által jól ismert blogon még december végén volt egy szavazássorozat (legjobb fő- és mellékszereplőkÖ, akkor a férfi mellékszereplőre, RLS jó sok szavazatot kapott. Érdekes volt a kommenteket olvasgatni, voltak, akik gyakorlatilag kimondták, hogy mivel jó megjelenésű, akkor tehetségtelen is. :-(( Igaz, ő viszonylag kevés olyan jelenetet kap, ahol a tehetsége egyértelműen kiderül - a főszereplő haverja és lelki szmetesládája a drámairodalomban sem tartozik az álomszerepek közé - de ebből is látszik, hogy mennyire jól végzi a dolgát, hogy a minimum helyzetekből is kihozza a maximumot.

EasyFriend 2008.04.19. 22:04:30

Ha már Wilson, mindenképp meg akarom említeni, hogy a kedvenc részem ebben az epizódban az volt, amikor elmeséli Foremannek, hogy hogyan közölje a beteggel a rossz hírt. Félelmetesen jól adja le az anyagot, Foreman is ledermed, és valami ilyesmit mond: "tudományos szintre fejlesztette". Aztán persze bemegy a beteghez, és amit ott művel, az köszönő viszonyban sincs a Wilson által elmondottakkal... Ahogy ez várható is volt.

dimitrij 2008.04.20. 11:09:52

nem olvastam az összes kommentet, idő hiányában, de ne mtudok elmenni szó nélkük amellett, hogy ebben a részben bizony a zene sokat nyomot a latba nálam, szerintem az tette az egyébkánt csak nézhető részt elfogadhatóvá. nem ismertem sajnos fel, hogy mi szólt, amikor a hetibeteg már haldokolt, de tökéletesen illet oda. ez persze nem az első alkalom volt, de most nagyon sokat nyomott a latba, szerintem.

dimitrij 2008.04.20. 11:13:21

ja, és Omar Epps télleg jól hozta a szerepet, hiteles volt számomra, és a másik kettő "románca" után ré is fért a sorozatra ez az egyenlítés.
süti beállítások módosítása