Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reaper 1x04 - Varázslat

2008. április 16. 08:00 - Sonrisa

Gyors flashbackek az előző részekből, ha valaki nem követné a sorozatot. Szinte már szokásunkhoz híven reggel vagyunk, készülünk a munkába. Örökérvényű tipp: fogmosás után soha ne igyál narancslevet. Sam elindul a ház előtt parkoló kocsija felé (nagyon menő), ám a kulcs hirtelen köddé válik. Ez lenne az eheti ideiglenes képesség? Kéne egy fuvar, de persze senki nincs otthon, szóval menőzzünk még egy picit, és taxival megyünk a WB-be. Fizetésnél azonban újra jelentkezik az IK – most a pénz válik kámforrá. Aztán a pénztárca. Szerencsére Ben feltűnik a láthatáron. Sam értetlenül áll az eltűnő dolgok előtt, mígnem barátja közli, hogy a kocsikulcsát megtalálta a zsebében. Szóval a tárgyak egyik helyről a másikra vándorolnak. Hmm. Hőseink megint mindennel foglalkoznak, csak a munkával nem, festékkeverőből ácsolt rodeóbikával mulatják az időt. Kreatív, nagyon kreatív. Az egyik festékesbödönben felbukkan a hiányzó pénztárca is. Főcím.

Egy gyanútlan vásárló, ó mily’ furcsa, odasétál Samhez érdeklődni az egyik termékről, hogy képzeli, naná hogy cserébe egy artikulálatlan halálsikolyt kap. Sam lelki szemei előtt ugyanis lejátszódott, ahogyan az ürge hason szúrja. A túl sok horrorfilm lehet az oka. Közben megérkezik a kárhozat gyomrában gyártott doboz, ezúttal azonban mozog. Ám mielőtt kiderülne, hogy milyen szörnyecske van a ládában, benyit Andy, és megint egy amazon szerepét játszva, koncertet (Lángoló Ajkak? Brrr!) ajánlva próbál randit szervezni. Viszont most legalább biztosra megy, ugyanis Bent, Sockot, és Josiet is elhívja majd, így mégsem lesznek édeskettesben. Indul a tervszövögetés, azonban megjelenik a lenyalt hajú Főnök, nyomás az irodába, naplopók! Az egyik összetört festékesdoboz (a kukából túrta ki Ted! Mindig tudtam, hogy valami nem stimmel a sráccal) szomorú mementóként utal barátaink reggeli kis „vandálkodására”. Ezt a szentségtörést pedig nem lehet szó nélkül eltűrni, a WB Ted otthona, fitogtatja kicsit a pozíciójából eredő hatalmát, és figyelmeztetésben részesítik őket.

Sam belenyugszik, Sock azonban fellázad. Megtagadja, hogy elfogadja Ted hatalmát maga felett. Tetszik a hozzáállása! Sam kiviszi az üres sörösdobozát (!) a konténerhez, erre megjelenik Ördögpapa, és az ősrégi orrpöcckölős trükköt használva átvezetésnek, szemfényveszt. Egy totálkáros kisteherautót látunk, körülötte a szétszóródott rakomány, piros almák mindenfelé. A sofőr azonban már az ütközés előtt halott volt, vajon mi történt? Mint egy varázslat? (fura hasonlat). Sam: Merre van a lélek? Devil: Én nem a Google vagyok. LOL. Persze a háttérinfó most is nulla, mint kiderült azért, mert Devilfőnök nem igazán van körülvéve lojális alattvalókkal, simán hátbatámadnák. Csoda, hogy egy kávét kap reggel. Hajaj, nehéz lehet a Pokol Urának lenni. Sam beveti a percekkel azelőtt hallott Sock-féle lázadós dumát, mire Ördögpapa hirtelen lelécel, Samet pedig majdnem elcsapja egy kamion. Kétszer. Ezek után persze, hogy megtanulta a leckét: soha nem mondj ellent az Alvilág urának.

Vissza a WB-be, illene már kinyitni a dobozt: a szörnyecske pedig nem más, mint egy fehér galamb ketrecben, olyan, amilyen a tehetségesebb bűvészeknél szokott feltűnni néhanapján. Ben rögtön rákattan a madárra, becézgeti, gügyög neki, eteti. A társaság normálisabbnak tűnő fele közben kideríti hogy a Szökött Lélek egy bűvész volt előző életében, valószínűleg ez az oka az idegesítő IK-nak. Szerepel a „Varázslat sötét oldala” című őskori DVD-n, ami szerencsére fellelhető a WB-ben. Ég áldjon, minden áruházak legjobbika. Közben Andy is feltűnik, kiderül, hogy csak 2 jegyet tudott szerezni a koncertre, és eléggé nyilvánvalóan adja Sam tudtára, hogy ővele szeretne menni. Lúzerünk hadovál valamit, persze arról egy szót sem szól, hogy nem tud elmenni. Bravó! Ezután az egyik vásárlótól kap egy fülest, valahol almafesztivál van, az áldozat almát szállított, szóval mi lenne, ha odamennénk. Penge logika.

Tehát nyomás az almavásár, ahol a kis csapat szerencsére észrevesz egy plakátot, ami valami útszéli magicman-t hirdet, és kiderül, ő a mi emberünk. Sam közben úgy okoskodik, hogyha gyorsan végez a begyűjtéssel, nyugodtan elmehet Andyvel a koncertre, és nem derül titok a közvetlen vonalra közte és Devilfőnök között. Ám hirtelen vissza kell zökkenünk a fura valóságba: Bent érzelmi szálak kezdik főzni a madárhoz, aminek egyik legbiztosabb jeleként nevet adott neki. Winston – ki ad ilyen nevet egy fehér galambnak? Hőseink túllépve ezen a kis közjátékon beülnek Szökevény Lélek előadására, aki úgy néz ki, mint egy csóró-harleymotoros-hippi-indián emo-sminkben. Fő attrakcióként pedig egy kardot reptet a nézők feje felett. Sajnos nem kap vastapsot, s ezt szóvá is teszi. Van önbizalma, ez tény. Felrángat egy szerencsétlent a színpadra, hason szúrja és a srác nem hal meg. Most már megkapja a hiányolt ovációt. Lerántja a függönyt, köddé válik, mindenki tátott szájjal néz. Tökéletes befejezés.

Barátaink jobbnak látják a színfalak mögött keresni Magicmant, aki tényleg felszívódott. Leszegett fejjel sétálnak, mikor látják, hogy a 10 perccel ezelőtti mutatvány önkéntesét mentők viszik el. Hoppá. Vágás, Téglaházban sörözünk, abszolút tanácstalanok vagyunk. Ben még soha nem látott azelőtt holttestet ilyen közelről, letargiába süllyedt. „Az gondolná az ember, hogy aki sokszor látja a Sebhelyesarcú című filmet, fel van készülve az ilyenre” (by Sock). De nem! Mivel a szökevény újabb embert ölt, még sürgetőbb az elfogása, úgyhogy a következő műsor alkalmával nem lehet elszalasztani az esélyt. Ben meg cipeli magával a kabátzsebében a madarat. Ez beteg. Felmerül közben az ötlet, hogy talán el kellene olvasnia Samnek a szerződést a lelkéről, végülis ő soha semmit nem írt alá, hátha van valahol kiskapu. Anyucinak azonban fogalma sincs, hol lehet. Ám a golfozó Apucinak eszébe jut, nagy pillanat, Sam kezében a boríték és…. És kihullik belőle egy marék por és fecni. A szerződést atomjaira rágta az idő vasfoga.

Közben az IK folytán nyoma vész Sam kocsijának. Kénytelen gyalog menni a munkába, menet közben pedig még egy kis vitára is marad ideje Devifőnökkel. A végeredmény persze ugyanaz: nincsenek jogai, és ha arról van szó, kap majd elég ösztönzést. Bár nem fogja megköszönni, ez is biztos. Sam és Sock megpróbál egy egész jól felépített kifogással ellógni a munkából, ám Ted rájön az átverésre, tudja, hogy ők is a bűvészshowra akarnak elmenni Andyvel, ugyanis egy öltönyös csóka ingyenjegyeket osztogatott az áruházban. Ez ám az ösztönzés. Ben és Sock megpróbája becserkészni a kiszökött madarat, Sam rohan az előadásra, Ted azonban közbelép, de megígér neki fűt-fát, jóformán csak azt nem, hogy fizetni fog azért, hogy dolgozhasson, így szabad utat kap. Már elkezdődött az előadás, mire beesik, gyorsan ecseteli Andynek, hogy jó lenne, ha elhúznának, hiszen elég béna ez a kardreptetűs-illúzió. Azonban a Szökevény meghallja ezt, és invitálja is fel Samet a színpadra. Sam eléggé be van rezelve, majd mielőtt jönne a trükk, a karddal a kezében kirohan a színpadról. Szökött Lélek meg utána, nézősereg pedig értetlenül bámul maga elé.

Sam és a hippi-indián farkasszemet néznek egymással a függöny mögött, kiderül, hogy a kard hordozza az erőt. Magicmannek ráadásul esze ágában sincs visszasétálni az örök kárhozat földjére, sőt, fűti a vágy, hogy a mindig elégedetlen közönséget móresre tanítsa. Hiszen ő igazi varázslatot mutat be. Kis csetepaté, majd a fogócska a fesztiválon folytatódik, Sam az egér, Magicman a macska. A küzdelemnek egy ott parkoló kék furgon is áldozatul esik, nagyon úgy néz ki, hogy Sam húzza majd a rövidebbet. Ám utolsó pillanatban befut Sock és Ben, hozza Winstont is. S a legeslegutolsó pillanatban Sam rájön az Edény működési elvére, és „Alfred Hitchock Madarai”-stílusban Szökevény Léleknek annyi. Helyreállt a világrend.

Márcsak a Lélek lepasszolása van hátra, ami nem lesz egyszerű. Megható percek, Ben búcsúzik a madártól. Az első kisállat elvesztésén általában az emberek 95%-a 10 éves kor alatt átesik, 4%-uk 15 éves kor alatt, míg Ben a maradék 1%-t alkotja. Viszont bevallja, hogy ezentúl félni fog minden tollas jószágtól. Tipp: legközelebb egy aranyhallal próbálkozzon. Vissza a WB-be, Andy számonkéri, hogy mi is történt a bűvészshow alatt. Mellédumálások sorozata, majd mikor kiderül, hogy a hétvégi koncert sztornó, Andy tényleg dühös lesz. És csalódott. Gondolom. Este Sam magányosan iszogat kedvenc bárjában, első lépés a lejtőn lefelé, és ha nem lenne elég rosszul, Mr. Megnyerő Mosoly is feltűnik a színen. Nagylelkűen kimenőt ad hétvégére, ám Sam Tednek hétvégéi műszakot ígért, szóval „halottnak a csók-effektus”. Ördögpapa azonban megsajnálja, hiszen ez már a lúzerség magasiskolája, ezért megígéri, hogy lead egy igény a szerződés vázlatának előkeresésére. Hiszen minden rosszban van valami jó. Legalább egy pici biztosan.

Címkék: reaper
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása