Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Narancsvidék 1x06 – A barátnő

2008. április 16. 16:45 - EasyFriend

Az epizód elején elemi erővel tör ránk a megvilágosodás: OC polgárai nem véletlenül járnak ezekkel a böhöm nagy kocsikkal. Ha bevásárolnak maguknak a hétvégére, akkor a cuccot, amiből én egy hónapig vígan ellennék, haza is kell vinni valahogy. A Cohen család ezt tette, ráadásul hat fővel kellett számolni, ugyanis hazatér Kirsten apja, Caleb Nichol, aktuális barátnőjével, egy szolid világkörüli kiruccanásból vagy honnan. Sandy nem bír egy mondatot se mondani róla valami keserű megjegyzés nélkül, úgy tűnik, kibékíthetetlen ellentétek húzódnak közöttük.

És már be is toppan Caleb, akit a mindig zseniális örök geciember, Alan Dale (NCIS, 24, Lost) alakít. Itt most nem fogja kirobbantani a harmadik világháborút, de nem azért, mert nem tudná. Egy "Shalom, Sandy" beszólással már helyre is teszi a vejét, de a többiekkel se finomkodik sokat. Ryannel végképp nem bratyizik azok után, hogy némiképp miatta égett le a háza. Szerencsére Seth és Kirsten valamennyire tudják kezelni – no csak épp amennyire ez egyáltalán lehetséges.

A srácok pakolják be a kaját a házba, de végül is a rabszolgamunka meghozza gyümölcsét: zsenge életük legsokkolóbb látványa tárul eléjük, mikor kilép a medencéjükből egy bikinis szőke bombázó. A fiúk hasztalan kísérleteznek, hogy nyelvüket a szájukba visszatekercseljék, a csajszi, mint kiderül, a Gabrielle névre hallgat, és Caleb barátnője. Micsoda pazarlás!


A jacuzziban lassan kezdik elhinni a fiúk, hogy nem álmodnak, de az erőfeszítés kárba megy, amikor beül melléjük Gabrielle, és dumálni kezd velük a lányokról. Azt tudjuk, Seth hogyan áll Summerrel, azt meg, hogy Ryan hogyan áll Marissával, senki sem tudja, őket is beleértve. Luke sebesülése alaposan bekavart. Odaát Marissához épp ő jön látogatóba, és keményen próbálja visszahódítani.

Kirstenék a házban Calebbel piszkálódnak. Először Gabrielle kora a téma, aztán az, hogy mekkora lesz a Caleb tiszteletére tartandó buli (ó igen, buli, most éppen ki rúg be és ki fog bunyózni?), majd Kirsten baszogatása következik a munka és Ryan miatt. Na majd most a cégnél Caleb visszaveszi a kezébe a gyeplőt jól, mert Kirsten alatt csak széthullanak a dolgok És végül az öreg fülig érő szájjal érdeklődik Jimmy Cooper felől: tényleg elveszített négymilliót? A kis kópé! Nem kétséges, hogy ha rajta múlt volna, kihez ment volna Kirsten annak idején.

Végszóra, a Cooper házban Julie-t és Jimmyt látjuk. Julie némi lovasfelszereléssel a kezében érkezik, de fizikailag nem fogja ostorozni Jimmyt (az ilyen hajlamait kiéli a Lady Heather szerepben), csak szavakkal. El kellett adni Kaitlin póniját, hirtelen nem tudjuk, melyiküket sajnáljuk jobban. Rövid szívózás után Julie bejelenti, hogy elválik.

Ryan csönget Marissánál, kicsit hebeg-habog a lánynak, hátha kiderül mi van most közöttük, és valóban: a házból előjön Luke, és máris mindenki tudja, mi a helyzet. Luke ráadásul nagyon emberszabású és barátságos Ryannel. Minden héten le kéne lövetnie magát. Ryan le is lép a szomorú kutyaszemeivel.


Melóval vigasztalódni a legjobb dolog, csak vigyázni kell, nehogy nagyon rászokjunk: függőséget okozhat. Ryan a Rákászkunyhóban próbálja megtalálni az egészséges egyensúlyt, de ezer munkaóránál is hatékonyabb gyógyír egy dögös szőke. Gabrielle sétál ugyanis be, és elmeséli az életét, ha esetleg valakit az is érdekelne. Szegényt az anyja szintén elhanyagolta, csak nála ez azt jelentette, hogy 15 éves korában modellkedni küldte Japánba, amiből kifolyólag 22 éves korára nyugdíjazhatta magát. Hát biztos ez is szar lehetett, de szerintem nem üti Ryan gyerekkorát.

Sandy otthon pufog Caleb miatt. A vén lókötő kihagyta anno Sandyék esküvőjét, pedig háromszor tették át miatta az időpontot, most meg Kirstent boldogítja mint főnök: Sandy lázítja, hogy lépjen ki. De Kirsten lojális, bármennyire tapló is vele az apja.


Marissa is beállít a Rákászkunyhóba, magyarázkodik Luke miatt, és, jajistenem, ő is járni akar velem, most mit csináljak. Ryan és később Summer is rámutat, hogy neki kell döntenie. A Summeres beszélgetéskor meglátják őket a fiúk. Seth a sors kezét látja abban, hogy Summerrel mindketten szeretik a burritót, és aggódik, hogy jó-e a haja (persze, ennél jobb sose volt). Odamennek, Ryan nem akarja zavarni Marissát a koncentrációt igénylő döntéshozatalban, csak azért meghívja a bulira. Seth bemutatkozik Summernek (már vagy hatodszor a sorozatban), és elmennek szószt rakni a burritóra. Aki azt hiszi, ez a program nem szexi, várja ki a végét: a szósz Summer ujjára fröccsen, szalvéta sehol, és sürgősen le kell nyalni, mielőtt tönkretenné a körömlakkját (muhaha). És sajnos ez pont olyan szósz, amit csak Seth szeret. Hm, valami lehet ebben a sors keze dologban. Miután Seth lenyalta a szószt, Summer meghívatja magát a buliba.


Sandy győzködi Kirstent, hogy lépjen ki és menjenek vissza a régi házukba, Berkeleybe. Summer és Marissa már a bulira készül otthon. Kiderül, hogy Summer csak azért akart a buliba menni, hogy kőgazdag brókerekkel ismerkedjen, szóval némiképp Seth kihasználására készül, nahát, ejnye. Cohen-Nichol családi vacsora, csipkelődés Kirsten főzni nem tudásáról, Seth és a lányok viszonyáról, bár Seth büszkélkedik, hogy Summer eljön a bulira. Gabrielle Ryant kérdezi, hogy neki lesz-e hölgypartnere, majd a nemleges válaszra olyan szemezés kezdődik, hogy már mi szégyelljük magunkat, és azt kezdjük találgatni, vajon a kamera lemegy-e az asztal alá. (Nem.) A konyhában Sandy tovább bujtogatja Kirstent, és mikor Caleb kijön a harmadik üveg boráért (hát igen, ezek a vén mágnások aztán bírják a piát), meg is mondja neki, hogy jobban is megbecsülhetné Kirstent, és hogy kilép. Csak az a kár, hogy ezt nem Kirsten mondja – Caleb ettől még elfogadja a felmondást, Kirsten pedig bepöccen. Caleb megkérdi Sandyt, azért mond-e ilyeneket, mert még mindig füvezik, persze ekkor lép be Seth, vicces. Sethet hamar kidobják, Caleb tovább osztja Sandyt, és előkerül minden (pl. "adoptáltál egy bűnözőt"), ronda veszekedés kezdődik, a fiúk és Gabrielle lelépnek Ryan viskójába. De a lány unatkozik, Seth lelép valami játékért, így Gabrielle akadálytalanul rámozdulhat Ryanre. Előbb elmondja, hogy Calebbel csak szórakoznak (mert ő csak Kirsten anyját szerette), az meg mindenkinek kijár. Ryan nem tiltakozik, tehát egy kis simi és egy igen szenvedélyes csók következik. Nem jósolunk hosszú életet Calebnek, mert még Ryan fiatal és edzett szíve is majdnem leáll.

Másnap a vízifotelben punnyadva Seth feszegeti, hogy mi is volt az a szemezés a vacsoránál. Ryan elmesél mindent, ettől Sethet majd' szétveti a jókedv. És már kezdődik is a buli, a zenei aláfestés erősen emlékeztet az Amerikai szépség egyik számára, hajjaj, mi lesz itt. Kirsten majd' összetöri magát, hogy tökéletes partit adjon az apjának. Az ember azt hinné, Caleb barátai egy lakótelepi fürdőszobát sem töltenének meg, mégis telt ház van Sandyéknél. Miután a nagy ember megérkezik, Kirsten visszakozna nála a felmondás miatt, de Caleb úgy hessegeti el a témát, mint egy bosszantó legyet.


Gabrielle rögtön Ryant keresi, izgató dolgokat művel neki egy koktélcseresznyével, majd bizalmasan megsúgja, hogy kívánja. Huhh!


Luke és Marissa megérkezik, Julie Cooper társaságában. Luke Sethtel is nagyon barátságos, itt valami nem százas, biztos nem agyműtétje volt? Summer rámozdul a brókerekre, és úgy csinál, mintha nagyon lekötnék. Kirsten panaszkodik Sandynek, hogy a felmondást ő nem is akarta, csak Sandy. Jimmy Cooper is megjön, amitől Julie rögtön kiakad, minek rontja itt a levegőt? De Jimmynek terve van! Micsoda ember! Calebbel puszipajtások (alighanem az egyetlen ember a bolygón, aki ezt elmondhatja magáról), apja helyett apja, satöbbi, majd ő kisegíti a pácból.

Summer sminkelés közben áradozik a bankárokról Marissának, támogatja, hogy a lány Luke-ot választja, és ledöbben, hogy Marissa még mindig nem feküdt le vele. Hahó, csajszi, nem fog örökké várni!


Ryan a társaság motorja, mi mást is tenne egy ilyen buliban, mint hogy elbújik a házikójában és iPodot hallgat? Szerencsére Gabrielle utánamegy és oldja a magányát. A zene átmegy késő esti szoftpornóba, Gabrielle ledönti Ryant az ágyra és hevesen csókolja, mikor benyit Marissa, hogy elmondja, talán mégse Luke-nak kéne lennie az elsőnek az ő életében. Rossz időzítés. Miután látja, mi a szitu, Marissa kirohan, elkapja Luke-ot, és már vonszolja is haza. Ryan utánafut (gondolom, hogy megmagyarázza, muhaha), de Luke és Marissa addigra már megmásszák Luke kocsiját és eltűznek. Summer közben áttért a gyógyszeripari üdvöskékre, Seth már a halálán van, mert az illendőség kedvéért neki is végig kell hallgatnia a sok rizsát a sok pénzről. Jimmy megkörnyékezi Calebet, Julie csúnyán néz rá emiatt, hát tényleg, milyen dolog már valakit a pénze miatt megkörnyékezni, ugye, Julie? De örülhet, mert Jimmy terve nem jön be, Caleb elhajtja, úgyhogy Julie "folytatja a tervét": most ő mászik rá Calebre. Végső soron nem lehet rossz Calebnek lenni. Julie zseniálisan adja az árva báránykát, Caleb megígéri, hogy együtt kitalálnak majd valamit, ami segít Julie-nak ebben a nehéz helyzetben.


Seth elfáradt a brókerektől, sajnálja magát, hogy Summer kihasználja, és nemet mond neki. Nem mutatja be több yuppie-nak. Mert azok nem tudják, hogy Summer milyen igazából: hogy kaját ad a sovány mókusnak, vagy hogy hogy szólt a hat évvel ezelőtt írt verse, amit felolvasott az osztálynak. Itt végre-valahára Summernek is leesik, hogy kivel is áll szemben. Klassz jelenet, és hogy Seth is élvezze, kap egy csókot Summertől. Aki aztán lelép, mert újabb pénzember bukkan fel a láthatáron. Bonyolult lélek. Seth meg még azóta is próbál levegőt venni.


Sandy beolvas Calebnek: csak azért piszkálja Kirstent és azért hagyja elmenni, mert tudja, hogy mindent jobban csinál, mint ő. Bonyolult logika, de Sandynek elhisszük. Azt is elmondja, hogy Kirsten nem akart felmondani, csak ő szerette volna, ha ezt teszi. Caleb ezután Kirstennel beszél, összeborulás, de csak úgy Nichol módra. Megtudjuk, hogy Kirstennek van egy húga, aki valahol kószál a világban. Caleb azzal búcsúzik, hogy "ne késs hétfőn", ami alighanem azt jelenti nála, hogy "szeretlek, és azt szeretném, ha továbbra is velem dolgoznál, ne haragudj, hogy seggfej voltam". Szerencsére Kirstennek nem kell tolmács.


Ryan bánkódik a Marissával történtek miatt. Gabrielle jön búcsúzni, és azt mondja neki, bármit megadna a bánatáért, mert ez azt jelenti, Ryan szerelmes. Marissa és Luke az ágyban, Marissa most már igent mond Luke-nak. Utána Luke hazaviszi, és a lépcsőn szomorkodó Ryan látja, ahogy elbúcsúznak. Hármuk közül csak Luke tűnik boldognak. Miután Luke elhajt, Ryan odamegy, mire Marissa szomorúan: "már késő".

Címkék: narancsvidék
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tetem 2008.04.17. 07:41:57

Ej, azért csak bezárnám a vendégház ajtaját ha így az ölembe hullik a lehetőség... De ez a Ryan fiú nem tanul ebből... (vagy nincs kulcs a zárhoz??)
süti beállítások módosítása