Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 4x06 – Boszorkányüldözés

2008. április 15. 08:36 - Bruzsy

Hölgyeim és Uraim, eljött Halloween éjszakája, amikor minden jóravaló amerikai honpolgár álruhában kóricál az utcákon, és amikor az egész városban egyedül az NCIS washingtoni különítménye robotol – jelmezben, vagy éppen a nélkül. A nyitó képsorokon egy Kleopátra ruhás hölgy gyakorolja tökbelezési szaktudását, eközben a szomszéd családapa a jelmezét próbálgatja: ő ma éjszaka nem más, mint George Armstrong Custer, polgárháborús tábornok. A hasonlóság lélegzetelállító, nem csak a korhű egyenruha és az álbajusz stimmel, de pár perccel később apu is hősi halált készül halni, pont, mint elődje. Még jó, hogy Kleopátra titokban orvosi egyetemet végzett, és megmenti a szomszédot. Mindezek után úgy gondolom, megállapíthatjuk, hogy a Custer-kosztüm nem épp a legbiztonságosabb jelmez, én a helyükben már jelenteném is fel a ruhakölcsönzőt a fogyasztóvédelemnél.


A központban ünnepi hangulatban várják a műszak végét lelkes ügynökeink: Ziva próbálja megérteni a hülye amerikaiak beöltözős szokásait, DiNozzo pedig már előre felkészült a legrosszabbra, ezért programot se szervezett magának. Állítása szerint Halloween éjszakáján úgyis történik valami szörnyűség, és mennyire igaza van… Pedig neki ilyenkor a kurvás nővérkék és cica-micák gyűrűjében lenne a helye. Nem úgy McGee, aki DwarfLord-nak öltözve várja, hogy elüsse az óra a kilencet, és bulizni mehessen álmai leányzójával. Mielőtt meghökkennénk, le kell, hogy szögezzük, hogy természetesen online ismerkedtek össze, a szexi cheerleader fényképe láttán pedig mi is kezdjük kapizsgálni, miért is lépte át a közelmúltban a WoW felhasználók száma a 10 milliót. Gibbs hozza a friss infókat a megtámadott tengerészről, közben jót röhög magában Hupikék Törpikének öltözött csapatán.

A helyszínelés a szokott rendben zajlik: nyomok vizsgálata, komoly kikérdezések, gyors ténymegállapítások, az egyetlen furcsaságot egyedül az orvosi autó szélvédőjét takarító két nindzsa jelenti. Doktor Mallard ugyanis nem nézte jó szemmel a kocsira festéket öntő fiatalok szórakozását, és egy három háztömbön át tartó futóverseny után munkára fogta őket. Egyedül, mert Jimmy még mindig fáradt volt az előző éjszakai lepedőakrobatikától Lee ügynökkel... Szóval az öregre nézve ez nem kis teljesítmény! A házban egy ismeretlen holttestet találnak, csontváznak öltözve: ő legalább előrelátó volt a jelmeze kiválasztásánál. Timmy fényképez, kesztyűt húz, visszafordul, majd csodálkozik: a töltényhüvelyek és a vértócsa nagy része felszívódott. Rejtélyes.


Egyelőre nem lehet mit tenni, folytatni kell a helyszín vizsgálatát az eltűnt bizonyítékok nélkül is, Gibbs tehát rögtönzött kisbemutatót tart a tengerészeti harci fogásokból, az alany nem más, mint szegény szerencsétlen McGee ügynök. A játéknak Tony ordítása vet véget: valami hozzáért a lábához, majd behúzódott a kanapé alá. Tiszta horrorfilm feeling, ahogy DiNozzo óvatosan bekukkant a fotel alá, hogy szembenézzen a veszedelmes bestiával: egy automata robo-porszívóval! Gibbs egy határozott rúgással kikapcsolja a szörnyeteget, íme, előkerült a titokzatos bizonyítéktolvaj. A kikérdezések is rendben zajlanak, az egyik környékbeli srác például határozottan felismerte a ház előtt a GTA III egyik verdáját (és innen is csókoltatjuk a fordítót a „Nagy Kocsilopás Három”-jával!). Beállít közben anyuci és a nővére is, egy sort ijedeznek, majd rátérnek a lényegre: a gyerek apuval maradt, és most eltűnt. Pár perccel később pedig már az emberrablókkal csevegnek telefonon, „Hamarosan küldjük az utasításokat!”, szól Darth Vader a vonal túlsó végén.


Doki jó szokásához híven boncolva mesél, amikor megérkezik a központba Marilyn Monroe, nem rossz cameo. Várjunk csak egy percet, ha jól tudom Miss Monroe már több mint 45 éve halott. Nézzük meg még egyszer szerintem… Te jóságos ég, ez Abby! Mi lesz a következő, Horationak öltözött Gibbs ügynök? A fiúknak is majd kigúvad a szeme, azért ez nem mindennapi látvány, főképp mert Marilyn, akarom mondani Abby nekiáll a csontvázunk azonosításának, mintha minden normális lenne. Tony és McGee Marilyn Sciuto stírölése helyett inkább elmenekül a helyszínről, majd egy zombi segítségét kérve nyomokra is bukkannak: egy tökágyásban megtalálják az emberrabló autójának nyomait, amiből sikerül beazonosítani a kocsi tulajdonosát. És mivel még csak az epizód felénél vagyunk, sejtjük mi lesz a következő mondat: a kölcsönző cégtől az autót 3 nappal ezelőtt ellopták. Puff neki.


Jethro és Ziva eközben különös felfedezést tesz: a gardróbban mindössze egy férfiinget találnak, tehát az őrmester és neje már egy ideje külön élhettek.  Szóval a nő valamit elhallgat előlük. Azonosítani kéne az ismeretlen hullát, anyu viszont annyira meggyőzően hangoztatja, hogy ő bizony sosem látta a férfit, hogy elkezdhetünk gyanakodni. Közben Ziva bizonyos Mende Monda 100 százalékos információira támaszkodva megtudja, hogy sejtéseik igaznak bizonyultak: az őrmester egy hónapja egy laktanyán tölti unalmas hétköznapjait.


Közben megint telefonhívás: egy élien maszkos emberrabló 100 ezer dolcsit akar kis címletekben, hajnalig. Természetesen őt se ejtették az gumifejére, megszakítja a vonalat, mielőtt még sikerülne bemérni a tartózkodási helyét. Gibbs bizalmas beszélgetésre invitálja anyucit, aki bevallja, hogy házassága előtt lefeküdt az exével. A pasi múlt héten beállított hozzájuk, követelve a DNS vizsgálatot, hogy kiderüljön, ki a kislány biológiai apja. Van tehát egy potenciális gyanúsítottunk, a neve Robert Miller. A fiúk rábukkannak Miller címére, irány a szolgálati autó, amiben DiNozzo sanyarú gyerekkoráról mesél nagy haverjának, milyen szar volt szegénynek, hogy az apja 3 ezer dolláros síruhájából kellett űrhajósjelmezt csinálnia. Mi is sajnáljuk. A további történetektől szerencsére megmenekülünk, mert ügynökeink megérkeznek a házhoz, ahol már várja őket Jethro (gondolom helikopterrel ment, hogy ilyen gyorsan odaért), és aki már megállapította, hogy az utcán parkoló autó bizony az, amit keresünk, csomagtartójában egy hercegnő-jelmez kellékeivel. Na, kapjuk el gyorsan a szemétládát.

A lakásba beállítva azonban nem megy minden könnyedén, ugyanis buli van: a csoportos jelmezüket hatalmas tapsvihar köszönti (egy óriásrépa még meg is jegyzi, hogy rosszul írták a CSI-t a sapkájukon), Robert Miller pedig vallomás helyett csak klingon sértéseket vág a fejükhöz. Itt kerül előtérbe Timothy „Kirk kapitány” McGee, aki valószínűleg a Star Trek univerzum nyelvi világából doktorálhatott, és nekiáll a fordításnak. Gibbs gyorsan a tárgyra tér, és két pofon keretében elmagyarázza a helyzetet Millernek, aki persze mindent tagad, és mellesleg tuti alibije van. Közben helyzet van, Ziva ugyanis hiába keresi anyuciékat, a nők a hálószobaablakon keresztül elegánsan távoztak.


A kihallgatóban Gibbs ügynök új fegyvert fejlesztett ki a klingonok ellen: leül vele szemben, és fél órán keresztül semmi mást nem csinál, csak a szemébe bámul, de úgy, hogy még McGee háta is borsózik tőle. Miller alibije igaznak bizonyul, de akkor csak felmerül a kérdés: ki vitte az autót a háza elé, és miért? Eközben a boncteremben Ziva magát okolja, hogy hagyta eltűnni a nőket, amikor Doki felnyitja a szemét: mi van akkor, ha a család volt benne az emberrablásban, később rákenik Millerre, hogy egyedül anyucié legyen a gyerek felügyelete.


Gibbs még mindig nem szól a klingonhoz, egy hívást vár Abbytől. Sikerült azonosítani a hullát: Lee Varon, Jethro már küldené is a fiúkat, információt gyűjteni, nekik azonban több kedvük van egy helyben állni, és bámulni Abby dekoltázsát. Bocsássuk meg nekik, nem gyakran van részük ilyen élményben… Dupla-tasli érkezik, fiúk rögtön összekapják magukat, és már szaladnak is. Abby folytatja: analizált egy darab elégett papírt, amit a kocsiban találtak, és amire Miller címe volt ráírva. Szóval már biztos, hogy a klingonra csak rá akarták kenni a dolgot. Szép volt Abby! Gibbs még a végén megjegyzi, hogy bizony neki is bejön a Marilyn szerelés, nem is csodáljuk, ő is férfiból van azért (4 feleség rá a bizonyíték).


McGee közben nyomot talál Varonhoz: a hulla ugyanannál a cégnél dolgozott biztonsági őrként, mint anyuci, tehát hazudott, hogy nem ismeri őt. Sőt, újabb találat: valaki Csonti autóját használva autózott az autópályán, és az irányból egyértelművé vált, hogy a céghez tart. Gyerünk utána! A csapat behatol és szétszóródik az épületben, gyorsan meg is találják az egyik szobában a testvéreket és egy kopasz terroristafejűt, aki 3 milliót követel anyucitól. Szerencsére időben lépnek kedvenc ügynökeink, a kopasz hamarosan három lőtt sebbel dől az oldalára.

Gibbs a nőkkel marad, a többiek elmennek kislányt keresni, aki hamarosan elő is kerül. Anyucinak mi erre a reakciója? Nekiesik a nővérének, rúg, csíp, harap, ahogy azt kell. Jön a megvilágosodás: a nőnek valójában semmilyen rokoni kapcsolata nincs a családdal, ő is az emberrablók közé való. Hoppá. Gyorsan bilincs kattan, a nőt elvezetik, és szerintem az NCIS emberei legközelebb kétszer meggondolják, hogy ellenőrizzék a személyazonosságát annak, aki a nyomozás helyszínén tartózkodik.


Szerencsére a gyerek megvan, apuci is túl fogja élni, le lehet zárni az ügyet. A kislányt még beviszik Halloweenezni a központba, csak hogy neki is legyen egy szép napja a szörnyűségek után, Gibbs pedig boldogan gondol azokra az időkre, amikor még az ő lánya is házról-házra járt, csoki után kuncsorogva. És egy igazi, őszinte mosoly jelenik meg zord arcán. Jövő héten folytatjuk.

Címkék: ncis
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Greg36 2008.04.15. 10:11:43

Abby tényleg dögös volt, csak azt sajnálom, Ziva nem öltözött be valami hasonlóan mély dekoltázsú szerkóba. De bájos volt az elején, amikor kék fülekkel a fején próbál úgy csinálni, mintha csak csevegtek volna hármasban.

Anyuci kemény gyomrost adott az álnővérnek.

TCM 2008.04.15. 10:42:57

Hát, ez egy jó kis rész volt, csakúgy, mint a hogyvolt!

Ahogy Gibbs szétrugja a robotot, az valami zseniális.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.15. 10:47:21

Nem Mende Monda, hanem Pletyka Gép, legalábbis a szinkron szerint. Mi volt az eredeti?

Egyébként rögtön utána jött a Numb3rs, és vajon miről szólt? Hát egy gyerekrablásról...

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.04.15. 16:10:57

Az eredetiben a 'scuttlebutt' kifejezést használták, és valahogy úgy éreztem, hogy Ziva annyira azért nem hülye az angolhoz, hogy a Pletyka Gép kifejezésből ne jöjjön rá, hogy azon pletykát kell érteni... :-)

Charlie Drop 2008.04.17. 09:43:53

Aha, akkor már sejtem mi is volt az a nagy autós játék :D

Llew 2008.04.17. 11:36:26

A "törpe király" az eredetileg mi? A Warcraft III-ban van Mountain King, a WoW-ban meg Dwarf Paladin. A "Nagy Kocsilopás Három" nekem fel se tünt. Csak annyi jött át a dologból, hogy valami autós játékról van szó. A Pletyka Gép most gyenge volt, máskor nagyon jók ezek a Ziva féle "angol" szövegek.
süti beállítások módosítása