Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Drót 1x09 - A meccs

2008. április 15. 10:57 - sélli_

Az előző rész tartalmából: ott tartottunk, hogy egy lehallgatásnak köszönhetően a BÜFIsek beleakadtak Davis szenátor emberébe Day-Daybe, amiből nagy fennforgás kerekedett. Wee Bayék bulija halálira sikerült, Shardene egyik ‘kolléganője’, Keisha megmurdált. Kiderült, hogy Stringer közgáz órákat vesz a helyi egyetemen, valamint Omar a Brendan-bosszú keretén belül lelőtte Stinkumot, és megsebesítette Wee Bayt. A címhez méltóan egy kosárlabda pályán nyitunk. A fiatalok brillíroznak, és Medzsik Dzsonzont megszégyenítő mozdulatokkal dobálják a kosarakat, mig a terem sarkában lévő ‘figyelőből’ Avon és Stringer elemzik a látottakat. Fontos meccsre készülnek, mégpedig a Proposition Joe vezette eastside-i csapat ellen. Az elmúlt három évben zsinórban a konkurencia nyert, tehát érthető Avonék izgatottsága: itt az ideje revansot venni. Ennek mi más módja lehetne, mint giga sok pénzért jó játékososkat hozatni a csapatukba. A szerencsés nyertes egy 17 éves gimnazista, aki valóban roppant tehetséges, viszont tarifája 10.000 dollár. Kezdetenek nem rossz!

Bunker: Jimmy pont akkor fut be, mikor Kima brékózik: akció van készülőben, kaptak egy fülest, miszerint Wee Bay 1-2 órán belül teríteni fog a tornyoknál. A szó szerint akta hegyekkel érkező Freamonon először mindenki csodálkozik, hogy már megint mit talált ki az öreg. ‘Egy szép, új világ’ jön, sejtelmeskedik, és pakol tovább. A gödörbeli tetőn Kima Jimmyvel, az utcán álló autóból pedig Herc, és Carv figyelik a beharangozott akciót. Alig érkezik meg a lábon lőtt bice-bóca Wee Bay, egy perccel később már egy újabb titokzatos fekete nylon szatyorral a birtokában távozik a placcról. Batman és Robin rögtön a nyomába szegődik, és az első adandó alkalommal levillogózzák Wee Bayék autóját. Autóból ki, kezeket a tetőre, motozás – szokásos bevett procedúra. Előkerül a fekete nylon, és minő meglepetés egy halom pénz van ebben is…! A fiúk persze tagadják, pénz? Milyen pénz? Nem is az övék, és különben is a rendőrök most tették oda. Tényleg? - kekeckedik Herc - , akkor ugye nem bánjátok, ha magunkkal visszük? Ezzel elkobozzák a szütyőt, azzal a kitétellel, hogy ha meggondolnák magukat, akkor valami jó indokkal szolgáljanak az államügyésznek, hogy honnan származik.

Bunker: a BÜFIn belül megalakulóban az Aktatologató Brigád: Prez, és Sydnor Freamon vezetésével próbálnak átlátni a papír-dzsungelen. A terv a következő, - vázolja  Freamon- az első, és legfontosabb dolog: a fedőcégek nevét megtudni, lehet máris kezdeni az Orlando’s-zal. Kinek a nevén van, kik alapították. Sydnor már bújik is bele a papírokba, hopp megvan! D & B Enterprises. Nagyon jó,  jöhet a kettes fázis: Prez tolja át a bringáját a cégbírósógra, ahol plussz infókat kellene beszerezni erről a D&B – ről. Kik szerepelnek az alapítóokiratban, cégvezetők, részvényesek, és a legfontosabb: ki a hivatalos képviselő, azaz az ügyvéd. Amint megvan az ügyvéd neve, jöhet a következő fázis: milyen más cégek alapítását intézte ez a jóember – több mint valószínű, hogy számos olyat, ami Avonékhoz tartozik, tehát újabb, és újabb fedőcégek kerülnek ezáltal elő. Ezután irány az ingatlanjegyzék: az összes olyan ingatlan kell, ami Barksdaleékhez köthető. Na itt már szédülök!!! A fiúk is néznek bambán, majd Prez benyögi: mint egy kincskeresőjáték? Az hát...! A papírmunkától megittasult duó beleveti magát a rengetegbe, ezalatt Freamon ellátogat a polgármesteri hivatalba a legértékesebb információ után kutatva: bekéri a nyugati- és keleti körzetek választási kampányainak pénzügyi kimutatásait, valamint az adományozók listáját, akik szponzorálták a városi választásokat.

Batman, és Robin a friss zsákmánnyal érkeznek vissza a kapitányságra. Pakolás közben a garázsban, azonban Carv a két balkezével kiszakítja a pénzes zacskót, ergó a rakás lóvé egyik fele a földön, másik fele meg a csomagtartóban landol. No, gyorsan összekanalazzák a pénzt, majd pincérnőkről, és jattokról történő elmélkedéssel egybekötött lépcsőmászással az iroda felé baktatnak. Herc bekérdez egy álcázottat: szerinted Wee Bay mennyi jattot adna...? Hoppá! Korrupció szagot érzünk a levegőben! Ám Carv – aki mégis egy hangyalábnyival több ésszel rendelkezik- felhívja társa figyelmét, hogy egy lehallgatás kellős közepén vannak, ergó bármikor kiderülhet, ha elvesznek a pénzből. Ennyit a mellékes keresetről. A BÜFI másik fele Freamonnal az élen beszámol Danielsnek: találtak egy csomó ingatlant, amik Avonékhoz kapcsolódnak: olcsó boltok, raktárak, amiknek a fele ráadásul üresen áll. Daniels szokás szerint nem repdes az új információktól, hiszen még normális vádalapjuk sincs, minek itt az ingatlanokban kotorászni.

Reggeli Gödör: Omar ’Ki korán kel, aranyat lel’ mottójához híven frissen, fitten, kifényesített shotgunjával a vállán ballag a Gödörbe lefele. Már fel sem kapjuk a fejünket, mikor ’Jön Omar! Jön Omar!’ kiabálással vegyített futkosást vált ki a helyiekből. Két srác beszalad egy ajtó mögé, mely előtt megáll barátunk, és ’Hey yo’ köszönéssel kopogást mímel. Az egész gangon síri csend, senki nem moccan... Omar türelmetlen fajta lévén iziben követeli a cuccot: ’ Ki kéne nyitni ezt az ajtót, mielőtt begurulok’ ám, a bentiek hiába fenyegetőznek álfegyverek használatával, Omar csak vár. Végül győz a ’ Visszajöhetek holnap, és holnapután, és azután és golyótröpítek mindenki seggébe’ szlogen, és az egyik ablakból kihuppan egy szép, nagy zsák, tele cuccal. Omar elnyomja a cigijét, majd elmormol egy ’Fair enough!’-ot, és tovaballag.

Kima Freamonnal egy korábbi nyomot követve Shardenet figyelik. Úgy döntenek, kicsit keményebbre veszik a figurát a cél érdekében. Ennek örömére az utcáról, fényes nappal, ’csak úgy’ jeligével beviszik a didikirálynőt a Bunkerbe. Beérve megkezdődik az eleinte barátságos beszélgetés: Shardenennek nagyon tetszenek Freamon játékbútorai, amitől az öreg szinte könnyesre hatódik, és mesél neki a hobbijáról. Mielőtt előkerülne a százas papírzsepi, jön Kima, hogy akkor beszélgessünk kicsit komolyabb témáról. Shardene persze nem ért semmit, Ő csak egy hostess az Orlando’sban, nem OLYAN lány. Nem tud semmit, nem lát semmit, mintha ott sem lenne. Persze! Ugrassuk ki a nyulat a bokorból, Kima belecsap a lecsóba: Ismeri Keisha Michaelst? Shardene csak pislog, és bólogat, hogy igen, az egyik táncoslány a klubból. És hogy van mostanság? Jól, válaszol a lány. Tényleg? Akkor ballagjunk már át a hullaházba... Paff! Shardene a lány hulláját látva totál kiakad, hát még mikor megtudja, hogy a lányt egy szőnyegbe csavarták, és csak úgy kidobták a kukába, mint a szemetet...

A másik szálon Herc, és Carv unatkoznak a tetőn. Sehol senki, mindenki felszívódott. Valami nem stimmel, konstatálja a tényt Carv, és ráveszi Hercet, hogy pattanjanak kocsiba, nézzenek körül az utcán. Végig hajtanak az utcán, ám ott is totál kihaltság... Tiszta 28 nappal később fílingje van az embernek. Némi autókázás után végre találnak egy szaladó fiatalembert, rögtön a nyomába is szegődnek. Csodálkozva állnak meg egy kosárlaba pálya mellett, ugyanis fél Baltimore itt van! A két jómadár kiszáll a kocsiból, hogy közelebbről is szemrevételezze a szitut. Egy drukkertől megtudják, hogy nagy esemény van máma: Nyugat Baltimore – Kelet Baltimore ellen, a szokásos évi lakótelepi kosármeccs napja! A meccs már javában folyik, a kispadon pedig nem más kiabál, és instruálja a játékosokat, mint Avon Barksdale! A pálya túloldalán egy nagyon dagadt ember – Ő Proposition Joe- a másik csapat kapitánya. Persze megy a beszólogatás a két tábor között, valamivel a nézőknek is le kell vezetni a feszültséget. A nézők között Herc, és Carv mellett feltűnnek a gödörbeliek is: Poot, Dee és Bodie is itt csápol.Ha már így összejöttek a fiúk, Bodie elmondja, hogy minden évben megrendezik ezt a meccset, amely tétje, hogy a vesztes a következő héten egy hatalmas partit ad a nyertesnek (ez persze még a pénz-díj mellett!) Poot ekkor elszólja magát: ’Nézd már Avont, kezd beszarni’ Ezt meghallva Herc egyből megböki Carvot, ám hiába a jó hír, mikor SENKI nem tudja, hogy néz ki a főgengszter!

Brékó be a Bunkerbe, itt van Avon! Daniels egyből a hóna alá kapja a bentieket, és rohannak a pályához, hátha szerencséjük lesz, és megnézhetik maguknak Avont. Jimmy persze marad, minek menjen? Tök felesleges, akkor sem ismerné fel senki, ha vele szemben jönne az utcán. Ismét meccs: félidő van, Avonék vezetnek 12 ponttal, ez persze remek ok arra, hogy ezt az ellen orra alá dörgölhesse. Némi szájkarate után Prop. Joe tesz egy ajánlatot: duplázzák meg a tétet! Avon persze egyből belemegy, ha még több pénzt akar veszíteni, rajta ne múljék. Megérkeznek a BÜFIsek, és érdeklődnek, hogy megvan-e már Avon. Hogy lenne már, azt sem tudjuk kit keressünk. Sydnor kiszáll az autóból, hogy csatlakozzék Hercékhez, körülnéz, majd kiszúrja Wee Bayt a kispadon. Tovább figyelve, pedig feltűnik neki egy pirospólós, napszemüveges alak... irány vissza a kocsiba, ahol ott van a Freamon által korábban hozott Avon boxolós poszter, és hopp megvan a gaz! Piros pólóban a partvonalnál!

A meccs folytatódik: előkerül a titkos favorit: egy Sekil Ónilt is kenterbe verő fiú Prop. Joe csapatában. Az eastside szórja a gólokat, Avon pedig már olyan ideges az elvesztett előnytől, hogy még a napszemüvegét is leveszi. Ééés a végeredmény: 75-77 az eastside javára. Avon fuldoklik a dühtől, és szidja a bíró összes felmenőjét ükükükük anyáig bezárólag. A bíró konkrétan összefossa magát Avontól, és javasolja, hogy ismételjék meg a meccset, ha nem tetszik az eredmény. Avon inkább elküldi csóri sporit, mielőtt elővenné a hatlövetűjét. Megbeszéltekhez tartva magukat szombaton délre várják a győztes csapatot ’ünneplésre’, de Avon figyelmezteti P.Joet, hogy egyszer jöjjön ide labda nélkül...

Vissza a Bunkerbe, ahol a sírdogáló Shardene totál ki van kattanva. Elmondja, hogy D’Angelo azt mondta, neki, hogy kórházba vitték a lányt, erre meg... pedig azt hitte, hogy Dee más mint a többi. Végül úgy dönt, hogy kilép a klubból, de Freamon kéri, hogy bírjon ki még egy kicsit és segítsen nekik, hisz ezért keresték meg. Keisha nem az első lány volt, aki így járt, és ha most nem lépnek közbe, valószínű nem is az utolsó lesz. Vége a meccsnek, szállingóznak elfelé az emberek, köztük Avon is. Beszáll egy fekete terepjáróba, teljes brékó készültség, szuperszónius álcázott BÜFI követés indul. Herc, és Carv kezdenek, majd instruálják a Santangelo-Daniels duót, hogy hol tart éppen fő gonosztevőjük. Sydnor a párhuzamos utcákon halad, árnyékként. Avon kacskaringózik jobbra-balra, majd leparkol. Herc helyzetjelent: csak ül, és vár. Mind a három megfigyelő egység odaér Avonhoz, aki még mindig csak ül, és ordíttatja a zenét az autóban. Hirtelen esemény van - szól Herc, visszafordult! Mozgósodik Sydnor, és a távolabb parkoló Daniels is, ám Avon átmegy egy piroson, és nyomavész...Mindenki várakozó üzemmódban, némileg aggódva tekintget jobbra-balra. Eltelik egy perc, mikor is Avon autója szembejön Danielsékkel, kissé lassít, majd egy ejnye-ejnyét be-integetve tovahalad. Bruhaha!

Bunker: az elkámpicsorodott macskafogó kommandó visszaér a bázisra, nem úgy Freamon, aki örömmel számol be egyrészt arról, hogy beszervezték Shardenet, de arról is, hogy az Aktatologató Projekt meghozta gyümölcsét. Találtak 4 fedőcéget, és egy csomó ingatlant a belvárosban, amik Barksdaleékhez köthetőek. Daniels persze már megint cicceg: a nevén van bármelyik is? Hát sajnos nem, mert álnév vagy rokoné, DE! Végeztek egy kis fejszámolást is az elfogott pénzekkel kapcsolatban: a napi bevétel cirka 60 rongyra tehető, ami egy évben barátok között is megvan 25 millió. De akkor hol a pénz??? Lakása nincs, autója nincs, nem él nagylábon... tán politikai összeköttetéseibe pumpálja? Na ennél a mondatnál Daniels arca betorzul, ám Freamon pislogás nélkül folytatja: múlt hónapban 75.000 dollárt utaltak át a fedőcégei, itt van ez a Dayday gyerek, aki egyértelműen köthető Clay Davis szenátorhoz, érdemes lenne elgondolkodni a továbbiakon.

Este: Shardene a sokkoló délutáni látogatás után hazaér, és azonnal elkezd pakolni, hogy elköltözzön Deetől. Dee persze nem ért semmit, mire fel a hirtelen eltávozás. Az eleinte meg sem mukkanó didikirálynőnél azonban elpattan a cérna: hogy is volt ez a Keishás szemétbekidobós sztori? És otthagyja a lebukott amorózót. Esti műszak: A gyanúsan nyugodt Daniels behivatja Batmant és Robint, majd szó nélkül bekapcsol egy korábban felvett lehallgatásból származó felvételt, miszerint 22.000 dollárnak kellett volna lennie az általuk behozott szatyorban, ám milyen érdekes, csak 16 érkezett meg belőle. Daniels elkezd asztaltborogatni, mégis hogy képzelik, az Ő csapatában, és egyáltalán. Másnap reggelig ad haladékot, hogy visszahozzák a hiányzó összeget, mert különben... A két kukabúvár, meg csak bambán, tágranyílt pupillákkal nézeget egymásra.

Omar az éjszaka leple alatt egy fekete nylon zacsival a vállán egy elhagyatottnak tűnő gyárba látogat. Az egyik irodában pedig Proposition Joe üldögél egy íróasztal mellett, majd rácsudálkozik az elé tett szatyorra, de főleg annak tartalmára. Nézegeti, majd realizálja, hogy ez bizony Avon cucca. Ám Omar kijavítja: nem, ez már a TIÉD! P.Joe nem ért semmit, ingyen? Csak így? Azért azt ugye tudjuk, hogy ingyen nem adnak semmit, Omar hamar elő is áll a farbával: Avon csipogójának a száma, és egyik emberéknek kódját kéri cserébe... P.Joe, az ajánlatok embere bólint, és megadja Wee Bay kódját, kész felüdülés még ez a plussz, így a meccs után. Bunker garázs: az ügyeletes idióták gyöngyei szana-széjjel szedik az autójukat, mivel rájöttek, hogy egyikük sem nyúlt a lóvéból, valszeg még az autóban kell lennie a kallódó pénzkötegnek. Hosszas keresés után meg is lelik a bújkáló papírokat, melyek a pótkerék helyén leledzenek. HUH! Ez necces volt, vajon a főnök elhiszi ezt? Erősen kétlem!

Záróakkord: záróra, pohárürítés az Orlando’s ban. Avon, és Orlando a napi zárást csinálják, mikor Wee Bay benyögi, hogy éhes, és lemegy némi harapnivalóért. Pakolnak a lányok is, jó éjszakát, ahogy kell. Az utcán egy kapucnis alak figyeli a távozókat. Majd rágyújt. Omar az!! Wee Bay elhajt, majd ezután két perccel csipog Avon pagere: Wee Bay az, S.O.S. Nem igazán érti mit akarhat, kimegy az utcára, de nem lát semmit. Visszamegy, majd újra megszólal a csipogó, mi a *** lehet ez? Avon ismét ki az utcára, beirányozza magát az egyik telefonfülke felé, és tárcsáz. Közben Omar lopakodik mögötte, de hirtelen egy autó fékez: Wee Bay az, megjött a hamburgerekkel! Avonl lesápad, és leesik neki a tantusz. Ez CSAPDA! Hirtelen felgyorsulnak az események: Terminator Omar lekezd lőni a hatlövetűjével, pattognak a golyók szerte-széjjel. Avon tigrisbukfenccel beugrik egy autó mögé, míg Omar csak lő, és lő és lő. Wee Bay meg vissza, és ELTALÁLJA Omart a vállán! Omar piheg, Wee Bay készültségben, Avon pedig úgy béjevan szarva, hogy remegve fekszik a földön, mint egy cupákos körömpörkölt! Jövő héten innen folytatjuk!

Címkék: drót
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sitrep 2008.04.15. 21:02:16

nem B&B az? Bell & Barksdale

Amúgy ez állat rész volt, jó újra átélni ezzekel a hogyvótokkal továbbra is, kösz!

sélli_ 2008.04.16. 16:18:00

Hja, először én is azt hittem, B and B, a két jómadár monogrammja, de nem. D and B a helyes megfejtés. Amikor Avon beintegetett Danielsnek szakadtam! Jó kis rész. És a vége felé még jobb lesz :))
süti beállítások módosítása