Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Cukorbáró 1x04 – Családi ügy

2008. április 15. 17:44 - silaris11 (törölt)

Mostantól ott lesz a hajlított kanál (falun kana) a bal felső sarokban, míg ki nem derül, ki a legnagyobb barom az országban. (Update: úgy láccik, mégse lesz. Mármint kanál.)

Biztos Alex asszonykája is ezért nyűgös. De nem, azon akadt ki, hogy Alexnek fegyvere van. „Hiányzik a seregbeli lőgyakorlat”, magyarázkodik Alex, de hiába, az asszony már berágott, hogy titkolózik. Samuelsék is így gondolják, nyilván azért figyeltetik magánnyomival. PE viszont nem szállít kellően szaftos infót Vegáról: eszik, alszik, dolgozik. Ellis elégedetlen, hogy kötjük így a gyilkossághoz? Milyen gyilkossághoz, nincs hulla, jegyzi meg PE. Ja, tényleg. Azért van három javaslata: maradjunk rajta Vegán, hátha elárulja magát, vegyük elő a sofőrt, de ettől Ellis húzza a száját: kemény csávó, bandatag, börtöntöltelék, nem törne meg. És a kiváló dramaturgiát jelző harmadik opció: a mázli. Reggeli után Duque-papa a zültetvényen szembesíti Alexet és Franket a köztük lévő feszkóval.


Alex meaculpázik: nem vontam be Franket a döntéseimbe. Valahogy nem áll jól ez neki, nem hat őszintének. Frank dettó MC: én meg haragudtam rá, mert elnök lett. A család hűség és bizalom, leckéztet a papa, fidelidad e confianza, fiúk. Alex bíz, Frank hű. Ellis nem állhat közéjük. Ebben a nagy egyetértésben találkoznak a fiúk a szenátor munkatársával, aki az etanol megvalósíthatósági terve kapcsán felveti a vetésterület növelését. Márpedig ez csak gépesítéssel fog menni. Végre valami, amiben Alex és Frank egyetért. Roppant kínos hívás közben, bejátszik a mázli-faktor (mármint Samuelsék szempontjából): a krodilok közé vetett hulla partra vetődött. Ráadásul Alexnek kéne azonosítani, mondván „ő látta utoljára élve”. Szerintem bőven a munkaadóit (aka Samuels) kellett volna értesíteni.

Duque-papa nem támogatja a gépesítést, nekem mindig kézzel arattak az embereim, és ez ezen túl sem lesz másként. Alex azé szól, hogy most már övé a döntés, elvégre ő az elnök. Duque-papa ezen elgondolkodik, és értesíti az ügyvédjét a végrendelet-változtatásról: ha a halála után nézeteltérés van, akkor a neje, utána meg a lánya mondja ki a végső szót. Mert a nők a bizinisszel szemben a család érdekében fognak dönteni. Izabel most is épp azt csinálja, a fia esküvőjét szervezi lelkesen, akit nem érdekel a kubai rongyrázás, de anyu Dél-Karolinától Puerto Ricóig mindenkit meg akar hívni, különben sértődés lesz. Úgyhogy az esküvővel várnak a kiképzés utánig.


Enrique közben a VIP-szárny nyitóestjét szervezi, egy bulvárcelebbel akarja növelni az est fényét. Ott ez bevett szokás, a méltatlanul közismert hotelörökösnőnek is ez az egyik hobbija. Ebéd előtt a részvénytulajdonosok a gépesítésről egyeztetnek, Alex és Frank álláspontja ismert, Enriquét nem érdekli, ám Alex meglepetésére Izabel ellene van. És ha ez nem elég, hát mehet azonosítani a hullát, aki sajnos valóban a Múltbéli Árny (aka Cunones). Alex elég rosszul titkolja, hogy köze van a dologhoz, pláne, mikor zsaruhaver megemlíti, hogy majd jelentkezik, ha kiderül a halál oka. Alex a lőtéren próbálja kilövöldözni a parát magából, az új 9 milis pisztolyával gyakorolgat. Hulla a tepsiben, golyó a hullában, gyanús ez a fegyver!


Ellis is erre hívja fel a hirtelen pálfordult Frank figyelmét, aki nem érti, hogy vádolhatja a „bátyját” gyilkossággal. Ellis berág. Amália viszont nem, jó feleség, 40 éve most először nem kérkedik a fogyásával Duque-papa, neki ennyi elég, hogy rájöjjön, az öregnek kiújult a rákja. A családnak ellenben még nem kell róla tudnia. Kezdődik a buli Enrique klubjában, jő a szóló-pussycat cameója, Nicole Scherzinger hajtogatja magát össze egy dobozba, míg a Vega-lány, Katie megismerkedik a bulvárcelebbel, akiért „rajong”, meg egy lófejű szőke sráccal, akit Nicknek hívnak, és feltételezem, hogy a nagyon közeli jövőben összejönnek. El is indulnak egy másik partiba, de félúton összetörik a kocsit, úgyhogy a fiataloknak van idejük flörtölni.


Közben kiderül, hogy Nicole „a család régi barátja”, érezzük is, hogy mekkora presztízsük van ezeknek a Duquéknak. Enrique izraeli befektetői is élnének ezzel az ismeretséggel, rá akarnak mászni a sztárvendégre, de Enrique lepattintja őket. Elég csúnyán néznek, ráadásul az egyiket Dimitrijnek hívják, úgyhogy tudjuk, hogy Enrique hamarost igen nagy szarban lesz. Alex még este sem pihenhet, a saját feléségénél lobbizik, próbálja Izabelt átállítani az ő oldalára gépesítés témában, de a helyzet csak rosszabbodik, a feleség a fejéhez vágja, hogy nem igazi Duque, biztos azért nem tiszteli eléggé a papa akaratát. Alex feldúltan elviharoz.


Na, a Múltbéli Árnyból kibányásszák a töltényt, csak nem 9 milis golyó van a szívében? PE hívja is Ellist a jó hírrel, meg azzal, hogy ha a hullát volt idejük bedobni a vízbe, a fegyvertől is biztos megszabadultak. Gondolnád, mi? Reméljük, hogy csőbe húznak minket a kaliberegyezéssel, és Alex nem olyan barom, hogy a Gyilkos Fegyverrel az övében flangál. Bár más hülye ötletei is vannak, két lovat akar megülni egy seggel: azt javasolja Franknek, hogy csak azokon a földeken gépesítsenek, amiből etanolt fognak készíteni, a rum-nádat arassák továbbra is kézzel.


Frank ebbe nem megy bele. Alex szerint már megint keresztbe akar tenni, de Frank végre mond egy jót, hogy amíg a feleséged nem volt ellened, mi egy oldalon álltunk. Úgyhogy visszatérnek az eredeti elképzeléshez: gépesíteni mindent. Na, ehhez viszont kell Enrique szavazata, úgyhogy mindkét oldal beindul, hogy a napozó playboyt a maga oldalára állítsa, és ő aranyifjúi érdektelenségében mindkét oldalnak gond nélkül el is ígérkezik. Zsaruhaver hazarendeli Alexet, hogy a fegyverét megszemlézze. Alex szappanoperai mellébeszéléssel húzza az időt, és háborog, hogy a barátja gyanúsítottként kezeli. Haver, ha úgy kezelnélek, akkor most az őrsön ücsörögnénk, és tükörfal mögül néznék a csevejünket. Alex lehiggad és előkapja a fegyvert, a zsaru meg elviszi a CSI-os kollégáknak. Izabel az egészet végignézi, bizony, az urad tényleg titkol valamit!


Megint vacsora, megint bizinisz, mindkét fél sorolja az érveit, to gép or not to gép. Enrique a „swing vote”, de őt csak a gnocchi érdekli. Duque-papa kimegy szivarozni, a fiúk meg egymásnak esnek. Amália szétcsap köztük, sőt elmondja, hogy az apjuk haldoklik. Kicsit megváltozik a hangulat meg a beszédtéma, jő az össznépi ölelkezés… De Duque-papa nem hagyja, hogy sajnálják, szavaztatja a családot. Enrique még mindig nem akar állást foglalni, főleg nem az apja ellen, de Pancho ráveszi, ugyan hozzon már felnőtt döntést. Enrique a gépesítés mellett szavaz. A gyerekeket is vigasztalni kell, Izabel és a Jaime megegyeznek, hogy előbbre hozzák az esküvőt, Enriquén meg úgy eluralkodott az iménti döntése nyomán a felelősségérzet, hogy eltiltja Katie-t a klubjától. Túl fiatal vagy, kislány, és tényleg.


A papa betegségének hatására Izabel és Alex is kibékülnek, „sajnálom apádat”–„ugyanúgy a te apád is” dialóggal lezárják a ki-a-Duque témát. Másnap a zültetvényen megkezdik az utolsó kézi aratást. Duque-papa búcsúbeszédet mond, néhány munkását nem hatja meg, azok távoznak, de a többség marad, és Panchóval az élen megkezdik a nádvágást. Ezt a két fiú sem nézheti tétlenül, ledobják a zakót, és felveszik a machetét.

(A képekért köszönet spamdognak.)

Címkék: cukorbáró
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása