Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 03x23 - Ásó, kapa, nagyharang

2008. április 14. 09:01 - Tm

Gabrielle az esküvővel kapcsolatos utolsó simításoknál tart. Az egyik ilyen simítás, hogy el kell érnie Carlosnál, eredeti terve ellenére, mégiscsak hajlandó legyen megjelenni az esküvőn. Gaby persze elsősorban nem érzelmi okokból forszírozza ezt, hanem, hogy a népek lássák: neki ugyan semmi baja Carlos és Edie kapcsolatával. Carlos persze közbevet egy dehátvan-t, mire Gaby lenyűgözően kitekert logikai érveléssel rukkol elő: épp _azért_ kell demonstrálniuk, hogy _nincs_. Ez nekünk,  "az a gyanús, ami nem gyanús"-on nevelkedett magyaroknak meg se kottyan, Carlosnak viszont jól láthatóan beletörik az agya, és inkább gyorsan bevállalja, hogy legalább a lagzin ott lesz.


A lagzin, ami az utolsó pillanatban majdnem meghiusul. Két nappal a nagy esemény előtt ugyanis Gabyék vendégül látják a milliomos örömapát, és a kedélyes vacsora közben az esküvő mellett szóba kerül Victor további politikai karrierje is. Konkrétan az, hogy Victor eséllyel indulhatna a kormányói választáson. Gaby kerek-perec kijelenti, hogy neki aztán semmi kedve egy újabb kampány során még több politikai gyűlésen részt venni és még több slampos vénasszonnyal bájologni a támogatás érdekében, neki elég Széplak. A Langek azonban más terveik vannak.

Olyannyira, hogy amikor Gabrielle az esküvő elötti éjszaka állati szexis cuccban meglepi Victort, a vőlegényt úgy kell kiásnia mindenféle választási eredmények listái alól. Szó szót követ, de én a legdurvább részhez ugrok, ahol Victor kijelenti, hogy lehet, hogy Gaby megfogadta, hogy többet nem megy olyan pasihoz, aki a karrierje mögé helyezi, de ő meg azt, hogy egy hülye nő nem fogja többet visszatartani. Upsz! Ez kicsúszott. De Gaby szerint még épp időben ahhoz, hogy rájöjjön, inkább mégse akar hozzámenni.


Másnap aztán idősebb Lang ébreszti az elkenődött Gabrielle-t, és a reggeli kávé mellé szívhezszóló mesét ad elő a kis Victorról, aki egész életében csak az apukájának akart bizonyítani, és most is csak azért akar kormányzó lenni, hogy végre elismerést kapjon. Gabyt mindez nem hatja meg túlságosan. Az viszont már igen, hogy Victor állítólag nem hajlandó a papa kedvéért további karriert építeni, ha ez Gaby elvesztésével jár, és ha ez nem tetszik id. Langnak, akár ki is tagadhatja. Gabyt ez már lenyűgözi. Hogy valaki 80 millió dollárról mondana le a kedvéért! Aztán pont a végkifejletre befut az áldozatkész Victor is, és egy nagy csokor rózsával és bocsánatkéréssel menti a helyzetet és az esküvőt.


Mindeközben Edie-nek a tablettás trükk miatt megszólal a lelkiismerete - igen, úgy tűnik, neki is van olyanja. Igaz, csak álmában, ahol szenvedélyes szeretkezés közben rég meghalt anyja kötöget az ágyuk mellet, miközben arról dünnyög, hogy mekkora egy dög is a lánya és úgyis magányosan fog meghalni. Elég rémes álom, de arra nem elég, hogy Edie-t őszinteségre bírja. És nem elég ehhez az sem, hogy átmenetileg kénytelen lemondani a sörről, Carlos ugyanis tudományos alapokra helyezte az utódnemzést, ami a szex utáni megemelt csípő és feltett lábak mellett az egészséges életmódot is magába foglalja.


Végre eljön az esküvő napja. Gaby rendes menyasszonyhoz illően vesz magára régit, kéket és kölcsöncuccot, és már csak az újat várja, amit elvileg a többhónapos nászútja után az esküvőre hazatérő Bree szállít Svájcból. Szokásával ellentétben azonban késik. Gaby hót ideg, a csajok nyugtatják, Susan még egy vészforgatókönyvvel is előáll, mely az ő vadiúj rúzsára épít. Ezt Gabrielle csak menyasszonyoknak megbocsájtható arroganciával utasítja vissza. Aztán az utolsó pillanatban mosolyogva befut Bree a "valami újjal", ami a csajoknak leginkább gigantikus domborodó pocakja - bár a karkötő is szép.


(Mi persze tudjuk, hogy a gigapocak a fedősztori része, ami Danielle Edie unokaöccse-féle terhességét hivatott leplezni. A terv ugye az, hogy Bree lenyom egy álterhességet, amíg a  megesett lányka hivatalosan egy svájci iskolában tanul, aztán ha megszületik a bébi, Danielle hazajöhet, a gyereket meg Bree és Orson fogják felnevelni. Egyelőre minden megy, mint a karikacsapás. Az ismerősök egyáltalán nem gyanakszanak, simán beveszik a válaszokat és magyarázatokat, ráadásul baromira örülnek, hogy Breenek gyereke lesz. Az ügyben a legkomolyabb nehézséget az évad végéig az okozza, hogy Bree nem tudja eldönteni, a Danielle nevében írt levélbe a király vagy a sirály szó használata helyénvalóbbb-e.)


Az esküvő végül rendben lezajlik. Van szép beszéd, sok meghatódott ember és első hitvesi csók, és az egészbe az is csak kicsit rondít bele, hogy egy ponton megjelenik a feldühödött Carlos. Aki nem Gaby miatt dühös, hanem mert véletlenül megtalálta a fogamzásgátlót, amiből rájött, mi folyik itt, és azzal a lendülettel - épp az első "akarod-e" és "igen" között - szakít a kétségbeesetten magyarázkodó és könyörgő Edie-vel.


Gabrielle meglepő módon nem akad ki, hogy tönkretették az esküvőjét. Azon az ifj. és id. Mr. Lang között elcsípett beszélgetésen viszont annál inkább, amiben azt tárgyalják egy szobában elbújva, mennyire remek húzás ez a házasság. Különösen a Gabrielle miatt nyert latino szavazatok szempontjából, melyek garantálják majd Victor kormányzói székét. Gabyban egy világ dől össze (bennünk nem, mert Victor már egy ideje gyanús volt). A nászajándékos szobába húzódik vissza összetörten, ahol épp a hasonlóan jó hangulatban lévő Carlos issza le magát azon keseregve, hogy mekkora marha is volt, hogy nem becsülte egykori boldogságát.Valószínűleg Gaby is épp erre gondol, mert hirtelen ráugrik Carlosszra. Csók és csók, a többit meg csak sejthetjük, mert a kamera szemérmesen továbbsvenkel.

Edie meztelen lábán viszont kitart a záróképen, ahol kiderül, hogy este elkeseredettségében felköti magát.


Scavóék közben választ kaptak a múltkori Hodgkin - non-Hodgkin dilemmára: Hodgkin. Ami Lynette szerint minden limfómás álma. Azt viszont nehéz optimistán nézni, hogy a gyógykezelés bazi sokba kerül, és a TB csak részben támogatja. Mivel Lynette-nek egyelőre nem áll szándékában a barátait sokkolni a Hodgkinnal, családon belül, a húgától próbál kölcsönkérni. Sikertelenül. Tom elszánt és bizakodó pénzszerzés ügyben, de addig is spórolásilag önként felajánlja, hogy nem hosszabítja meg a teniszklub-tagságiját. Mire Lynette sietve bejelenti, hogy akkor ő meg a kemo megkezdésekor azonnal lemond a samponról - célozva arra, hogy Tom a műtétje miatt amúgy sem járhat teniszezni.


Másnap aztán minden a feje tetejére áll. Váratlanul betoppan ugyanis Lynette rég nem látott anyja, aki egyrészt kb. egy gyökérkefe kedvességével bír, másrészt most baromira ki van akadva, amiért nem szóltak neki a Hodgkinról, harmadrészt konkrétan azért jött, hogy a gyógykezelés alatt istápolja a lányát és ellássa a családot. Lynette viszont inkább vállalna még 7 hiperaktív gyereket, minthogy az anyjával kelljen élnie három hónapig, mert nem tudja elfelejteni neki, hogy alkoholizmusával és kicsapongó életvitelével jól tönkrevágta az ő és a testvérei gyermekkorát. Mrs. Gyökérkefe viszont öregkorára lehiggadt, és úgy tűnik egyfajta vezeklés is számára, hogy itt van. Igaz nem rest többször is meglehetősen nyersen ecsetelni, hogy hogyan fogja érezni magát lánya a kemótól. Ő meg már csak tudja, gyógyult mellrákos.


De ez még mind semmi. A szerető anya, amint a kotnyeles Kaylatól tudomást szerez a Rick-ügyről, képes számonkérni Lynette-en, hogy, ha anno, kamaszként az ő mellrákját isten büntetésének tartotta, amiért megcsalta a nevelőapját, akkor, hogy s mint vélekedik erről a témáról jelenleg. De egyelőre hiába tűnik úgy, ő a nagyobb istencsapása, nem a rák, Lynette kénytelen beletörődni a helyzetbe. Mert a mama nemcsak két kezét ajánlotta fel erőszakkal az elkövetkezendő időszakra, hanem a gyógykezelés árát is, amit Tom szerint, nem áll módjukban nem elfogadni. Mint ahogy Lynette-nek nem áll módjában nem megbocsájtani az anyjának - vegyen példát róla, neki milyen jól sikerült a Rick-ügy kapcsán. Mit mondjak, nem lesz könnyű Lynette Scavónak lenni a 4. évadban.


Susan is lelkesen szervezi a maga tökéletes esküvőjét, amihez úgy érzi, elengedhetetlen kellék többek közt egy csokiszökőkút, néhány jégszobor és 40 galamb. Amikben Mike egyrészt fölösleges extremitásokat, másrészt és főleg beépített veszélyforrásokat lát - amiben Susan bajvonzási együtthatóját ismerve, lássuk be, van is valami. Ráadásul a puccos kellékek ára jóval meghaladja az ő kereteiket, amit látva Susan lelkesedését Mike nem tesz szóvá, viszont triplaáras éjszakai vízvezetékszerelővé avanzsál, hogy előteremtse a galambravalót. Egy idő után Susannek is leesik, hogy Mike nem küldetéstudatból, hanem az ő álomesküvője miatt gürizik éjszakánként, aztán amikor Gaby lakodalmán Mike a bulizás helyett csendesen hortyog a sarokban, új irányt szab esküvőszervező tevékenységének. De még milyet!


Ősi bölcsesség, hogy nagy úr a szükség. És ez a szükség most az idióta galambos tucatesküvő helyett a világ legromantikusabb titkos esküvőjét hozza ki Susanből. A konspirációhoz szüksége van Julie-ra, aki egy álnéven fal címre hívja Mike-ot az éjszaka közepén, és a Gabyékat is összeadó papra, aki nemcsak szépen esket, de arra is hajlandó, hogy fák közül erdei manóként kiugorjon egy csinos öltönnyel a kezében, és lestoppolja Mike-ot, hogy kicsit később a lapionokkal feldíszített fák közt belekezdhessen az "Azért gyűltünk itt ma össze" kezdetű szövegbe. Mike meg van hatódva, Susan ragyog, Julie meg - mint egyetlen vendég - kezeli a magnót, miközben nézők millió hálásak a forgatókönyvíróknak, hogy - a maga kissé nyálas és szentimentális módján - de legalább ez az egy szál hepiendre futott ki az évad végére.

24 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.14. 09:37:56

"Edie meztelen lábán viszont kitart a záróképen, ahol kiderül, hogy este elkeseredettségében felköti magát."

Azért az egyik főszereplő halála talán egy picit többet érdemelt volna itt a hogyvolt-ban, nem? Mert gondolom a negyedik évad nem azzal fog kezdődni, hogy Carlos pont az utolsó pillanatban hazaér és levágja, legalábbis ahhoz túl sokáig mutatták, hogy ezt túlélje...

sixx · http://comment.blog.hu 2008.04.14. 09:46:18

még mielőtt: a spoilerezik kommentben, AZONNAL ki lesz tiltva.

f3 2008.04.14. 09:50:52

A TV2-n a hétvégén már nyomatták az új évad promóját és ha jól láttam abból kiderül, hogy mi is lesz. Miért kell mindíg lelőni ezeket a dolgokat a promo készítőknek...

2008.04.14. 09:56:39

Ismét megállapítom, hogy ilyen hogyvoltok mellett felesleges nézni a filmet ;-)))
Nekem a péntek annyira nem tuti, vagy látom, vagy nem, vagy csak részleteket + egyre több szál van benne, ami nézve idegesít.
De olvasva szuper, és, ha már eddig néztem, legalább tdom, merre-hová ;-)
Köszönöm!

EasyFriend 2008.04.14. 09:58:25

Háát, ez most mennyire is spoiler? A Grace-ben vajon túléli Meredith? Ez is kb. az a szintű izgalom.
Az epizód szuper volt, jól öszerakták ezt a kis viccet Marcia Cross pocakjával. Mrs. McCluskey az esküvőn, a hajában virágokkal komoly vizuális élmény volt. Susan esküvője nagyon tetszett, szerintem megható volt.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.04.14. 10:18:47

easy: a negyedik évadra vonatkozó spoilereket törlöm.

Johnny336 2008.04.14. 10:24:00

Ahhoz képest, hogy Meredith túléli a 2 részen keresztüli vízben létet, én nem lepődnék meg semmin... :)
Egyébként a TV2 buzi volt, mert kivágták a jelenetet, amikor Bree betoppan a nagy hasával...

kamarti 2008.04.14. 11:54:45

hogyhogy kivágta? én péel láttam... (és hallottam Gaby "szentszar"-át, mint reakciót...)

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.04.14. 11:57:59

nálunk mikorra várható a 4. évad?

Kenda 2008.04.14. 13:52:58

Én bírom Bree-t... de milyen barátnő már!, képes lehazudni a csillagokat az égről, még a saját kebelbarátainak is... nem mintha az első eset lenne :)

Johnny336 2008.04.14. 15:09:45

Itt mindegyik hazudik.

kamarti 2008.04.14. 11:54:45

Akkor valamit csúnyán benézhettem, de én eskü nem láttam. Asszony is egyet értett velem, hogy nem volt benne, pedig angolul együtt néztük (pontosabban ő akarta nézni, és ha már ott voltam mellette, akkor néztem én is - mondjuk tetszett is, bár néha a falra másztam a picsogástól, meg idegesítő kavarásoktól...).

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.04.14. 15:44:03

Hahó! Lemaradtam valamiről?! Mrs. McCluskey hogy jött ki a sittről? Mi lett az emberével végül?

Tm 2008.04.14. 16:26:00

Kiderült h az embere természetes halállal halt meg, Mrs. McCluskey meg csak azért tárolta a hűtőben, hogy továbbra is kapja a nyugdíját, ami hivatalosan a tinikori első feleségnek járt volna, mert Mr. McCluskey elfelejtette átiratni, amikor 30 éve újranősült

EasyFriend 2008.04.14. 17:33:22

És volt valami vádalkuja, hogy nem vágják sittre, ha szép lassan visszatörleszti a zsebretett pénzt, vagy valami ilyesmi. Úgyhogy ez most betesz neki, ha kiesik a bevétele Lynette-éknél. De a virágok a hajában akkor is aranyosak voltak, kár, hogy nincs kép.

RózsaszínPárduc 2008.04.15. 13:37:22

Ciao!Éljen Mike és Susi:Derre vártam már nagyon régóta h összejöjjenek:Dhi hi:D
na de Gabriell..minek neked az az undormány vén öregember??vannak fiatalabb pasik is tele pénzzel:Skár h ez volt az évadzáró rész:(most megint szept-ig várni kell.:(:(

bee1005 2008.04.15. 13:54:43

Figyeljétek meg, hogy Edie nem fog meghalni! Nagyon úgy volt vágva, hogy ebből még bármi lehet - és nemtom, de nekem amúgy sem az a típus, aki emiatt öngyi lenne... itt még lesz valami, érzem. :)

Tm 2008.04.15. 14:13:18

Rózsaszín Pardüsz:
tökre nem kell szeptemberig várni, sőt!
most pénteken felvezető epizód, aztán jövő héttől jön a 4X01, és leadják nyár elejéig az írósztrájkig elkészült 10 epizódot

katicaboglarka 2008.04.16. 10:20:12

Igen, McClusky haja a virágokkal hatalmas élmény, sokkolóbb volt, mint Bree pocakja a csajoknak :D Mrs. McClusky a kedvenc.

budrick 2008.04.16. 13:01:48

A spoilerezés nem olyan nagy kunszt, az IMDB-n is fent van az egész 4. évad zanzásitva.

Tm 2008.04.16. 13:53:34

igen, budrick, es ott meg is nezheted, HA akarod. A hogyvolton viszont ott tartunk a sorozattal, ahol a tv2, es ertheto okokbol nem midenkinek van kedve elore tudni, hogy mi lesz. De abban egyetertek veled h a spoiler nem nagy kunszt, remelem te is abban, hogy nem jofej dolog itt.

EasyFriend 2008.04.16. 14:38:29

Tm, akkor most öntsünk tiszta vizet a pohárba: mikor is jön végül is a következő évad?
Azt hiszem, ma még ezt a kérdést nem tette fel senki.
:-)

Tm 2008.04.16. 15:20:47

legközelebb este 7kor modom el:)
süti beállítások módosítása