Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 1x05 – You think you know somebody

2008. április 13. 09:20 - foxglove (törölt)

A mexikói Tijuanában vagyunk, mondja a felirat, és hogy tényleg elhiggyük, egy srácot láthatunk, amint éppen egy tehén-formájú pinatát molesztál egy sötét utcában A srác a tehénnel együtt bepattan egy autóba, ahol ismerős arcok várják: Troy és a seggrészeg Logan. A srácok átruccantak mulatni, pia, csajok, ilyesmi. Hazafelé a határon semmi probléma, a határőr még pár drogcsempész-poént is megereszt. Egyedül a pinatás-srác, Luke nem nevet, valahogy nem vicces ez a téma neki. Mivel Logan már olyan állapotban van, hogy képes szilárd táplálékot is magához venni, kis kitérőt ejtenek egy útmenti kajáldában, ahol a road-movie következő (és egyben utolsó) felvonásához érkezünk: kifelé menet a parkolóban az autónak hűlt helye. A veszteség mindhármójukat súlyosan érinti: Troyt bentlakásos iskolába fogják küldeni valahova messzire(!), Luke egyelőre ismeretlen okból szintén szarul járt, de a legrosszabb talán Logan helyzete, aki hazáig kénytelen a felmentő seregként érkezőVeronicával egy légtérben tartózkodni.

Veronica természetesen felajánlja a szolgálatait Troynak, már amennyiben ez azt jelenti, hogy megpróbálja előkeríteni a kocsit a szülők távollétében. Nemcsak Troy az egyetlen, aki sürgősen szeretné megtalálni az autót. A Luke nevű srácnak egészen pontosan másnap reggel 9-ig kellene előállítania, ha nem is az egész autót, de legalább azt, amit elrejtett benne. A benne levő cucc ugyanis egy masszív testfelépítésű óriást illet, aki egy edzőteremben elég nyomatékosan tudtára adja Lukenak, hogy ha ez nem történik meg, sajátosan fogja értelmezni a „személyi edző” fogalmát.

Szülő-vonalon Marséknál is fejlemények vannak. Ha még emlékszünk, Mars-apuka pár résszel ezelőtt randizgatni kezdett az iskolai tanácsadó Miss Guideddel, akarom mondani Miss Jamessel. Veronica véletlenül felfedezi a dolgot (Miss Guided tévedésből az otthoni telefonra hagy üzenetet), amitől teljesen sokkot kap. Mars-apuka nem szeretne túl nagy feneket keríteni a dolognak, de azért hirtelen elkezdi kidobálni Mars-anyuka eddig féltve őrzött cuccait. Hát, ha ez nem annak a jele, hogy komoly egy kapcsolat, akkor semmi. Veronica nosztalgikus hangulatban szemezgetni kezd a dobozból, és az egyik kacatból egy kulcs esik ki, egy banki letét kulcsa. Egy újabb titok.

Luke közben ráébred, hogy ha nem akarja haleledelként végezni, nem ártana segítséget kérni, ezért Veronicához fordul. Becsületesen bevallja, hogy annyira szeretett volna jó kondiba kerülni a baseball-szezonra, hogy egy pinatában szteroidokat csempészett át egy bizonyos Hank Zigman nevű edzőteremtulajdonos részére (vele találkozhattunk a 200 kilós viking harcos személyében). Veronica nem igazán értékeli a gesztust, egyrészt, mert a fiú erősen izzad és pont rá, másrészt, mert a munkaköri leírásában nem szerepel lopott drogokkal való üzletelés. De mint tudjuk, a kemény külső lágy szívet takar, ezért Luke könyörgésének hatására hajlandó kivételt tenni.

Az erkölcsi kódexbe egyébként az simán belefér, hogy halotti bizonyítványt hamisítson az anyja részére és így kinyithassa azt a széfet, amit a kulcs nyit. A széfben teljes ledöbbenésére a saját fotóit találja, helyes célkereszttel illusztrálva. Nagyon úgy fest a dolog, hogy valaki Veronicával zsarolta Mars-anyukát. Mialatt Veronica a Mars-nyomozóirodában emészti a látottakat, Miss Guided érkezik, mert randija van Mars-apukával. A helyzet több, mint kínos. Miss Guided próbálja oldani a feszültséget, Veronica pedig próbál nem beszólni, de a szituáció valahogy csak nem akar barátibb lenni.

Autóügyben egyelőre semmi változás. Veronica és Troy megkísérelné aktiváltatni a követőrendszert, anélkül, hogy bejelentenék a lopást (ez nem tüntetné fel Troyt túl jó fényben az apja előtt). Útközben Veronica szeretne minél több részletet megtudni a tijuanai kis kalandról, de Troy nem érti a kérdést és inkább mély hallgatásba merül. Semmi baj, mert Veronicának már úgy is van egy gyanúsítottja, Logan, aki tudott a szteroidokról meg egyébként is ő az Antikrisztus. A hivatalban Veronica Mr. Vandegraff béna asszisztensének adja ki magát, és sikerül is meggyőznie az alkalmazottat, de sajnos egy feddhetetlen kollega leállítja az akciót. A Veronica-varázs sem hathat mindenkire. Troynak és Lukenak még izzadnia kell egy kicsit. Utóbbinak szó szerint, mert a határidő lejárt, és Zigman edző úgy dönt, hogy megfuttatja egy kicsit a ház körül. Elnézve az üldözési jelenet és Luke bravúros „hazafutását”, szerintem egész jó formában van szteroid nélkül is.

Otthon újabb kellemetlen meglepetés várja Veronicát. Miss Guidedet találja a konyhájukban teljes kötényzetben. Nem elég, hogy pacsizik a kutyával, aki normál körülmények között harci fegyverként funkcionál, de ennek a nőnek még ahhoz is van arca, hogy többfogásos menüt főzzön a család kedvenc ételeiből. Ez azért durva. Teljesen érthető, hogy Veronica kiakad, és „akadjon a torkotokon” nézéssel elhúz inkább otthonról. Egy autóbontó telepre kell mennie Weevillel, ahol Weevil bácsikája dolgozik. „Angel bácsi” elmondja, hogy igen, ide hozták az autót, de már el is vitték, és nem tudni, hova. A pinatát viszont egy Mario nevű pasas hazavitte a lánya szülinapjára. Veronica éppen időben érkezik: a gyerekek már kezdik szétverni régi ismerősünket, a lila tehenet, de szteroidok helyett színes cukorkák ömlenek ki belőle. Veronica most már kezd tényleg nagyon ideges lenni. Másnap reggel berángatja Luke-ot a női mosdóba, egy kis „elbeszélgetésre”. Közli vele, hogy nincs szteroid, fizetni kell. 8000 dollárt. Luke-nak két problémája van (illetve három, ha azt is beleszámítjuk, hogy adott pillanatban túl sok az egy négyzetméterre eső tamponautomaták száma): 1. ha nincs cucc, neki mindenképpen annyi, 2. honnan a fenéből szerezzen 8000 dollárt? Ha utóbbira Veronicától várt megoldást, elszámította magát. Örülhet, hogy a 40 kilós szőke nem nyomja bele a fejét valamelyik WC-kagylóba.

Veronica úgy dönt, hogy itt az ideje, hogy megtalálja az anyját, és van is egy újabb terve. Lenyomozhatatlan, eldobható telefonokat küldözget szét Leanne Mars családjának és legközelebbi barátainak, abban reménykedve, hogy az egyik csak eljut hozzá. Csak ki kell várni. Addig azonban kedvesen kell viselkednia Mars-apuka új barátnőjével, így szól ugyanis az egyezség, amiért cserébe Mars apuka bedobja magát követőrendszer-ügyben. A béna személyi asszisztensnek ugyan nem sikerült, de „James Andersonnak”,Vandegraff biztonsági főnökének egy szavába kerül aktiváltatni a követőt.

Közben mindenki igyekszik alkalmazkodni a körülményekhez. Luke feláldozza a baseball-ereklyéit, hogy összeszedje a 8000 dollárt, Troy pedig szeretné kihasználni az utolsó óráit egy kis picsipacsira, ami valószínűleg nem fog összejönni, mert Veronicának ebből az tűnik fel, hogy a fiú talán túlságosan is jól fogadja a következményeket. Wallace-nek pedig az szúr szemet, hogy vajon hogy lehet az, hogy a szülők az első vétségre ilyen szigorú büntetést helyeztek kilátásba. Veronica határozottan rossz hangulatban érkezik az újságíró-gyakorlatra, ahol a feladat interjú készítése egy másik diákkal. Egyszerű, világos kérdésekkel, nyugodt hangulatban, pont úgy, ahogy az Veronica és a csupaszív párja között zajlik: „Miss Mars, mit reagált azokra a pletykákra, miszerint a barátja táncosnőkkel kezdett ki Tijuanában az előző hétvégén?” „Miss Banks, eldöntötte már, hogy melyik szülővel fog lakni a válás után? És ha megengedi, egy utólagos kérdés: el tudja hinni, hogy az apja a szeretőit választja?”

Veronicának már nagyon elege van a kamuzásokból, ezért az teszi, amihez a legjobban ért: nyomoz. Most Miss Guided után. Hazatérve kíméletlenül Mars-apuka kezébe nyomja az eredményt, aki mellesleg éppen izgatottan tervezi a születésnapját, amit reményei szerint hármasban ünnepelnének meg. Ezt hívják ünneprontásnak. Mars-apukát nem hatják meg túlságosan a tények, mivel nincs jelentőségük és egyébként is tudott róluk, annál inkább neheztel Veronicára a viselkedése miatt. Veronica nem hajlandó elfogadni egy új családtagot, ő még mindig arra vár, hogy az anyja visszatérjen. Mars-apuka közli, hogy neki meg esze ágában sincs erre várni, és dühösen az asztalra vágja a Vandegraff-autó nyomkövetőjének kódját. A sok hűhó nem sokat ért, mert ahogy ebben az ügyben gyakorlatilag idáig semmi, ez sem jön be. A nyomkövető egy kutya nyakörvére volt erősítve, és valószínűleg Troy apja észrevenné a különbséget egy BMW és egy kutya között.

Másnap reggel Veronica egy aktát talál az asztalon Troyról. Mars-apuka ajándéka, azzal a használati utasítással, hogy Veronicának kell eldöntenie, hogy belenéz-e, vagy sem. Hármat találhatunk, hogy melyiket választja. Troy édes, drága titkainak egyike, hogy drog-birtoklásért és üzérkedésért rúgták ki az előző iskoláiból, amit Shauna nevű barátnőjével bonyolított le. Talán lehet némi összefüggés a hirtelen eltűnt, nagy mennyiségű szteroid és Troy múltja között, fogalmazódik meg Veronicában a kérdés, amivel rögtön elő is hozakodik az érintettnél. Troy persze semmit sem tud a csempészésről, de ennek a kapcsolatnak már annyi. Mint ahogy Mars-apuka és Miss Guided kapcsolatának is. Mars-apuka szakít a tanácsadónővel, Veronicára való tekintettel. Miss Guided majdhogynem meghatódik ettől a nemes gesztustól, szerintem sok nő elküldte volna a fenébe az illetőt az önző leánygyermekével együtt.

Az említett érzékeny lelkületű leánygyermek éppen Mr. Ziggyt, a viking harcost ijesztgeti az edzőtermébeben. Kifizeti Luke adósságát, és mellékesen egy fényképet és készít az óriásról. Ennek még szerepe lesz. Troynak közben mennie kell, hiába esedezik bűnbánóan. A messzi Albuquerque helyett viszont abba a határmelletti kajáldába érkezik vissza, ahol a kocsi eltűnt. Besétál a mosdóba, előveszi az elrejtett cuccot, megkeresi az apja BMW-jét és elhajt. És közben röhög magában. Ez egy nagyon-nagy jelenet, és még nincs vége. Shauna, a nem is annyira „ex” barátnő hívja fel telefonon, aki arra kíváncsi, hogy ugyan miért érdeklődött nála egy Veronica nevű lány, arról, hogy mikor találkozik legközelebb Troyal. Troynak kezd leesni, hogy bármilyen jól nézett is ki ez előbbi jelenet, nem ő az a személy, aki a végén mindenkit átver. A csomagban, amiben a szteroidoknak kellene lenniük, színes cukorkák vannak és egy kedves búcsúlevél Veronicától.

Ziggy nem kap búcsúlevelet, pedig ő sokkal rosszabbul jár. Egy mexikói bevásárlókörútról visszatérve elkapják a határon, amihez nagyban hozzájárult egy kötelességtudó polgár bejelentése, aki még fényképet is faxolt hozzá a könnyebb beazonosítás kedvéért. Veronica otthon elégedetten hátradőlve élvezi a sikert, és nem hallja, hogy közben az anyja üzenetet mond a rögzítőjére: megígéri, hogy hamarosan jelentkezik, és minden értelmet fog nyerni.

Címkék: veronica mars
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s3v3n 2008.04.13. 12:55:19

na. pilot 10/10, utána 2 vm szinten átlagos(de amúgy jó epizód) meg egy átlag fölötti feel good után itt van ez... amikor daráltam itt volt elöszőr hogy koppant az áll, a vége igencsak durva volt:D

foxglove (törölt) 2008.04.13. 19:35:48

nekem is ez a véleményem az eddigi részekről, egyetértek.

Herbert Putzenschramm 2008.04.14. 22:41:32

Az már csak puszta kötekedés, hogy emlékeim szerint az ellopott-megkerült bmw a végén elég komoly tuningon is átesett :)
Amúgyvégre van hogyvolt normális sorozatról is, köszönet érte!
süti beállítások módosítása