Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reaper 1x03 – Csak az enyém

2008. április 12. 08:04 - Sonrisa

Gyorsan felidézzük az elmúlt eseményeket, főleg a második részből, aztán már kezdődhet is egy újabb csodálatos nap. Reggeli készülődés, elvileg ebben nincs semmi extra, ám úgy néz ki, hősünknél megjelenik a legújabb ideiglenes képesség (vagy nem takarít rendesen): mielőtt a szájához emelné a fogkefét, azon egy dagi csótány jelenik meg. Ezt eljátssza a család összes fogkeféjével, az eredmény ugyanaz. Ennek az IK-nak is sok értelme van, így első ránézésre. Kiderül, hogy bármit, amit megenne, szintén bogarak lepnek el. Ez undorító. És igazán hasznos. Valamiért. Biztosan. Ráadásul éhen fog halni. Gondolom.

A WB-ben folytatjuk, ahol Andy megint megpróbálja átvenni az irányítást, burkoltan randira hívja Samet (hogy egy fősulis előadás mennyire számít ideális programnak, döntse el mindenki maga), aki – tádádádá – megfutamodik, és kitalál valami kifogást. Ebben pedig az a legszomorúbb, hogy Sock megerősíti az megcsappant csontvelőkészletekről (!) szóló alibit. Igazán észrevehetné, hogy barátja életképtelen az ilyen helyzetekben, nem kellene még bátorítania is. A bénázás után Sock legalább levonja a konklúziót, hogy jobb, ha Sam szembenéz a „bevásárlókocsikat tologatok megélhetésként, és lelkeket gyűjtök be az Ördögnek”-helyzettel. Ezért pedig zéró sajnálat jár, szerinte kevés menőbb munka van annál, ha az ember egy pokolbéli fejvadász. Még a bogaras trükköt is istencsászár dolognak tartja. Hiszen ő Sock. Főcím.

Ted megint előad egy hegyibeszédet Samnek, ugyanis elmeháborodott, cipőmániás, szerencsejáték-függő egykori énjét látja benne, és ad neki egy lehetőséget: előléptetés a vízvezeték-szerelési osztályon. Főhősünk inkább megfulladna egy kanál vízben. Igazat adok neki. Ám Strébert nem ilyen fából faragták, meggyőzi alkalmazottját, hogy mekkora szívességet tesz neki. Szerinte. Befut Devilfőnök is, aki kivételesen nem teleportál, hanem egy rózsaszín-HelloKitty-s képnézegetővel vázolja az eheti munka témáját. Képek az áldozatokról, a halál oka minden esetben rovarcsípés. Follow them! – szól az instrukció. Vágás, barátaink épp sorban állnak egy autós rendelésnél, Ben salátáért hisztizik, Sam vonakodik elfogadni az „előléptetést”, Sock pedig olt mindenkit. Teljes a harmónia. Majd hirtelen meglátnak egy rovarirtós autót, a tetején az óriási bogár reklámmal. Lehet, hogy ezt kellene követni? A forró nyom egy lepusztul társasház-szerű tanyához vezet.

Talán a rovarirtós csávó a tettes? Az Edény persze a WB-ben maradt, ez aztán vezetőhöz méltó gondolkodás Sam. Ám hamar kiderül, hogy tévedtek, egy méhkasnyi zümmögő ugyanis megtámadja a bogárirtót, mint a bibliai csapás, körömrágva várjuk, mikor jönnek a sáskák és válnak vérré a vizek. Barátaink hiába rohannak segíteni, elkésnek. A bűnös más valaki lesz. Vissza WB-be, ötlet sincs arra, hogy ki lehet a Szökevény. Sock ellopja a postát, „vékony a vonal a bűncselekmény, és valami szuper király dolog tevése között”. Legalább megvan az első lépés az azonosítás felé. Ám hirtelen Samet hideg zuhanyként éri, hogy a kávézóban meglátja Andy-t beszélni valami „fősulis eminenssel”, valószínűleg az esti előadáson találkoztak. Ügyes volt Sam! A srác (Greg) megpróbálja rábeszélni Andyt arra, hogy menjen vissza a suliba tanulni. Gregnek legalább vannak ambíciói, Samről ez egyelőre nem mondható el. Ez persze azt jelenté, hogy könnyes búcsú a WB-től. Hüpp-hüpp. Észérvek záporoznak Greg és Sam között, menni-maradni, jövő-árufeltöltés, karrier-WB.
 
 
Benék átnyálazzák a lopott leveleket, senki sem gyanús, ami ugye gyanús, és ráakadnak egy fickóra, akinek átirányították a leveleit, és 2 hónapja költözött a komplexumba. Ő lenne a mi emberünk? Sam és Sock belóg Josie irodájába, Sock színvonalas kifogásokkal tereli el exnője figyelmét, míg Sam böngész, az infók megvannak, így kell ezt csinálni. Szökött Lélek megölte a feleségét, bizonyíték hiányában vádat nem emeltek, majd a férfi eltűnt. És azért bogarak, mert a feleséget egy halom komposzt alatt találták meg, bogárágyon. Kiráz a hideg. Az aktuális fegyver megint felettébb useful: egy kenyérpirító. Talán szénné égett pirítósokat kell a Lélek után hajigálni, hogy visszatakarodjon a Pokolba? Ráadásul egy konnektor is kell a működéshez, szóval WB saves the day, barátaink lenyúlnak néhány hosszabbítót, egyelőre.
 
 
Ugrás a házakhoz, Sock és Ben áramforrás után kutat (közben persze eltörik az edény, well done, fiúk), Sam pedig felméri a terepet. Meg is találja a fickót, ám méhek tűnnek fel a szobájában. Akik/amik ahelyett, hogy megtámadnák a férfit, készségesen elfogadják a felkínált kaját. Oké, biztos, hogy megvan a Szökevény, hiszen irányítja a rovarokat. Ám kiszúrják barátainkat, akik fejvesztve elmenekülnek, egy árucímke azonban a helyszínen marad, biztos nem néztek elég Dextert vagy CSI-t, hogy hogyan kell eltüntetni a nyomokat. A WB-ben Sock megemlíti, hogy enyhén szólva is parázik a bogaraktól, részéről ennyi volt mára, Sam megint előadja az „én vagyok a kiválasztott”-maszlagot. A vitát Ted égből (hangszóróból) jövő hangja szakítja félbe. Választ várt Samtől a főosztályvezető-helyettesi állásra. Ő persze elutasítja, így Andy kapja az állást. Micsoda sz*rkeverés. Andy is szabadkozik, és kiszalad a száján, hogy jövő héten már nem lesz itt, visszamegy a fősulira. Egyperces néma csend Sam összetört álomvilágért.
 
 
Vágás, Téglaházban a kis csapat ünnepli Andy döntését, Sam búskomor, Sock meggyőződése, hogy az élete maga a megtestesült mennyország, hiszen az anyja mindent elintéz neki, és nem érti a vonzódást a továbbtanuláshoz. Közben a bárpultnál felbukkan Ördögpapa is, Sam utánamegy a mosdóba. Devilfőnök meg van áldva egy kis szociális érzékenységgel is, nem érti, hogy Sam miért ilyen lúzer. Csatlakozom hozzá. Másnap munka, s feltűnik a színen a Szökött Lélek. Kiderül, hogy mégsem ő az, akit kerestünk, egy titkos harmadik, Gloria a bűnös. Megölte öreg fickó feleségét anno, és most pedig azokat a nőket is, akikkel csak beszélt néhány szót. Szóval egy zöldszemű szörnnyel van dolgunk, akinek bogarag a segítői (és ezek révén mindenütt ott van).
 
 
Sam megpróbál egyedül, teljesen egyedül felfegyverkezni az árukészletből, Sock nem bírja nézni szerencsétlenkedését, újra szent a béke. Az összeszedett cuccokat természetesen fizetés nélkül viszik ki az áruházból (Sock: „Definiáld azt, hogy fizetni”). Andy magányosan gubbaszt a dolgozói szobában, kétségek gyötrik, Sam ott terem, jól jönne most egy váll, amin kisírhatja magát. A visszacsábítást Lúzerünk – lepődjön meg mindenki – elcseszte, csak még jobban sikerült megerősítenie Andy elhatározásában. Ezután hőseink pedig elindulnak küldetésükre, immár felkészülve minden eshetőségre. Munkamegosztás megtörténik, Sock a mosókonyhában, Ben vezeti a kábeleket, Sam pedig fél tonna Chemotox-szal a hátán öreg fickót keresi meg a házban, közben meg irtja a bogarakat.
 
 
Illetve csak irtaná, a ház rovarmentes, miközben feltűnik Szökött Lélek a mosókonyhában. Sock beveti a Sock-féle csajozós dumát, majd ereiben megfagy a vér, mikor konstatálja, hogy nemcsak egy dögös csajról van szó. Hanem A Csajról. A pokolbéliről. Közben barátaink is rájönnek, hogy azért nincs bogár, mert nincs ott a Lélek. Rohanás Sockhoz, akit túszul ejtett Rovarlady. Feszült pillanatok, dobd el a pirítót, vagy meghal a haverod stb. Tegyetek már valamit, könyörgöm, Sock nem halhat meg! Besétál a képbe öreg fickó is, szép szavakkal próbál hatni Csótányhölgyre. A végső kegyelemdöfést azzal adja meg neki, hogy közli, ő soha nem szerette, és nem venné zokon, ha visszahúzna a Pokolba. Na ezt nem kellett volna. Gloria bepöccen, ő szívesen visszamegy, de nem egyedül. Sam szokás szerint bénázik egy sort, kiderül, hogy a pirító gyárilag rossz, a rövidzárlat bogárcsapdaként működik. A világ ismét megmenekült, hála Samnek és bandájának.
 
 
Sock kimond még egy életigazságot is: sose mond egy őrültnek, hogy csak a szex miatt vagy vele. Mindent egybevéve azonban az egész megelőzhető lett volna, ha a férfi már a kezdetek kezdetén elmondja az igazságot a nőnek, így nem haltak volna meg ártatlanok, és nem élt volna nyomorúságos életet. Meg is van a párhuzam, Samnek is ki kéne öntenie a szívét. (csak nem nyomorúságos az élete?) Elrohan a fősulira, épp belekezdene érzéseinek monológjába Andynek, mikor a lány közli, hogy mégsem kezdi el a félévet, mert törölték a szemesztert, valaki (az Ördög mindenütt ott van) telefonált és kiderült, hogy tele vannak azbeszttel a falak. Ezegyszer nem Sam volt lúzer, hanem a csaj szakította félbe. Ettől függetlenül azért még befejezhette volna mondanivalóját, ám szokás szerint megfutamodott, csupán egy süti elkunyerálásara futotta. Tehát minden marad a régiben, senki sem akar változtatni semmin. Most még nem. És most akkor egy nagy összeborulást gyerekek, ezt megint ügyesen megoldottátok.
Címkék: reaper
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vegyeskazetta · http://vegyeskazetta.blog.hu 2008.04.12. 20:28:07

Mennyire irritáló már a csajos mellékszál. A bombázó leplezetlenül nyomul a csávóra, az meg szorong és menekül. Annyira idegesítően mesterkélt konfliktus.

Sonrisa 2008.04.12. 22:39:42

És ahogyan a csávó bénázik, felmerül a kérdés, Lúzer-e?:) Engem személy szerint Andy kicsit idegesít a 100 Wattos mosolyával ám
Spoiler! (nem mindig lesz így:) Szerencsére:)

Viszont amióta elkezdtem írni a hogyvoltokat, az Ördögöt eddig két régebbi filmben is felfedeztem a héten. Az egyik a 1987-es Robotzsaru c. film, ahol már akkor is az egyik rosszfiút alakította.
A másik pedig az Arc (Powder) című film, ahol egy jelenetben vmi tanfelügyelőt játszott. A filmet egyébként mindenkinek ajánlom, fantasztikus.
süti beállítások módosítása