Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 1x14 - Sanctuary

2008. április 12. 17:23 - the black ball

Ez egy ilyen felemás rész, mert végre találkozunk valakivel, akivel már nagyon kellett találkozni, de mégse jutunk vele semmire. Ennyit elég is tudni, lássunk neki. Menekülünk az ugróval, mert két lidérc-sikló tüzel ránk. Nem tudni, honnét jöttek. Sheppard nem tud visszalőni, mert valami megsérült. Teyla szerint a közeli bolygó atmoszférájában lehagyhatják őket, szalonképes ötlet. Elindulnak lefelé, erre két újabb lidérchajó tűnik fel. Na de más is. Egy orbitálisan nagy villámbunkós jön elő a bolygóról, ami szétcincálja a rohadékokat! Nem semmi. Aztán az ugrót is „bekapja”, de annak semmi baja nem lesz. McKay szerint ez valami energiafegyver lehetett. Sheppard-nek ennyi elég is, irány a bolygó!


Az ugróban jól megvitatják, hogy mi is volt ez a cucc. Hamar eljutunk oda, hogy ez talán egy ős-fegyver lehet, és ha az, akkor bizony ős-duracell is lesz a közelben. Ugrunk. A bolygón vagyunk, és hát nem éppen egy ultramodern falvat látunk. Bár ezt már a Genii-nál is megszívtuk. Szóval ez a falu ilyen félig Hawaii, félig buddhista hitközösség. Micsoda mix. Előjön valami pap piros ruhában, saját bevallása szerint Proculus egyik apátja. Szépen bemutatkoznak egymásnak, aztán elvezeti a csapatot valahova.

Leülnek valami fatákolmány alá. A pap mondja, hogy ez az első alkalom, hogy idegenekkel találkozik. Sheppard laza, és még a kezével is mutatja, hogy űrhajóval jöttek. A papnak ez annyit mond, mint Teyla-nak a mikrochip. Azon is nagyot néz, hogy vannak más világok. Aztán jön a betanult szöveg, hogy békés felfedezők lennénk a Földről. A pap erre hálát ad Atharnak. Ő az, aki megvédi őket. Na erre rákap McKay, és beszélni szeretne Atharral. A pap szerint mindig velük van, most is. McKay sznob mint állat, és szépen kigúnyolja az öreget.


Teyla próbálja menteni a helyzetet, és köszönetet mond, amiért Athar megmentette őket a lidércektől. A pap megint értetlenül néz. Még sosem találkoztak velük, több ezer éve béke van náluk. A pap elindul a többi paphoz, hogy aztán elkísérjék a csapatot Chayahoz, Athar főpapnőjéhez. Sheppard-ék gyorsan kitárgyalják a történteket. Ez a bolygó menedéket nyújthat egy rakat menekültnek a lidércek elől. Úgyhogy szépen be kell férkőzni az itteniek kegyeibe.


Elgyalogolunk messzire, és egy kőtemplomszerűségben megtaláljuk Chayat. Szépnek szép, csak kicsit „gyilkosos” az arcberendezése. Sheppard már flörtöl is vele. Leülnek beszélni. Chaya se hallott a lidércekről. A csapat közli, hogy a Proculus menedéket nyújthatna sokaknak. Pláne, hogy egy enyhén szólva hatásos fegyver védi. Chaya erről sem tud. De McKay szerint hazudik. Chaya szerint Athar segített nekik. McKay-nél megy fel a pumpa. Sheppard szerint segíthetnének egymásnak. Erre Chaya elmegy megkérdezni Athart.


Miután visszajön, közli, hogy Athar nem képes befogadni másokat a népén kívül. McKay most akad ki, szerinte Athar nevében milliókat ítélnek halálra ezzel. Még egy kicsit fikázza a vallást, aztán Sheppard elküldi az ugróhoz, majd a finomabb meggyőzést választja. Elhívja Chaya-t Atlantiszra, hogy megbizonyosodhasson róla, nem akarnak rosszat. Beleegyezik. Ugrunk a városba. Weir üdvözli, majd elküldi egy orvosi ellenőrzésre, mert az kell. Carson doki megvizsgálja, és tökéletesen egészséges címkével láttamozza. Chaya szerint a népe minden tagja ilyen. Eztuán Sheppard elviszi egy kis sétára.


McKay még mindig nem áll le. Szerinte menjen vissza egy csapat, és nézzen körül alaposabban. Sheppard közben elmond Chayanak pár adatot, meg hogy a Földről jöttek a kapun keresztül egy másik galaxisból. Ugrunk. Carson Weir-nek és McKay-nek magyarázza, hogy milyen egészséges Chaya. Túl egészséges ahhoz képest, ahogy élnek. Kissé természetellenes. Ugrunk. Sheppard még mindig idegenvezető, szó szerint. Megmutatja a vezérlőt. Peter Grodin, ügyeletes informatikus éppen egy új konzolba próbál életet lehelni, amikor Chaya hozzáér, és beindul. Hoppá, megvan benne az ősgén. Mindenki meglepődik.


Megint ugrunk. Tárgyaló, Weir üzletet ajánl. Étel, építőanyag, Chayanak semmi sem kell. A szellemi/lelki értékek érdeklik. Weir hozzáférést enged az adatbázisukhoz. Ugrunk. McKay rohan Grodinhoz. Amit Chaya bekapcsolt, az egy biometrikus szenzor, vagyis az idegenek kiszűrésére alkalmazható. McKay szerint lehet, hogy eddig is működött, csak most megérezte Chaya-t. Ergo lehet, hogy egy „idegen idegen”. Már megy is Weir-hez. Azt állítja, hogy Chaya nem az, akinek mondja magát, és hogy vissza kell küldeni. Weir-t nem győzi meg.


Ugrunk. Sheppard elviszi egy kis esti diplomáciai piknikre Chaya-t. Romantikáznak rendesen, aztán már egymás szájában is kutatnak. Ez gyors volt. Sheppard visszafelé belebotlik McKay-be. McKay neki is mondja a dolgokat, de Sheppard-nek nem tetszik a hangnem, ráadásul Chaya is meghallja. Ugrunk. McKay megint Weir-nek magyaráz, megmutatja, hogy a nő biojelei eltérnek a normál emberekétől. Könyörög, hogy amikor újra tárgyalnak, hadd legyen ott egy laptoppal, és keressen anomáliákat. Rendben. Ugrunk is a tárgyalóba. Chaya szerint Athar szívesen látna sokakat, de vannak olyanok is, akiket kevésbé. Aztán McKay-re néz. Weir szerint a bizalmon múlik minden. Erre Chaya megkérdi McKay-t, hogy talált-e valami érdekeset. McKay válaszol meglepődve, hogy semmit. Na de állj, állj! Honnan tudta, hogy McKay keresett valamit? Rodney rájön: Chaya egy ŐS! Azt a rohadt mindenit!


Chaya bevallja, de McKay nem érti, minek színészkedett. Chaya nagyon akarta látni Atlantiszt, de végső soron Sheppard miatt jött, mert olyan magányos volt. Elindul kifelé, de hirtelen rosszul lesz, Sheppard elkapja. Kapunk egy képet, arról, hogy jó sok lidérchajó érkezik a Proculushoz. Chaya mondja, hogy nem szabadott volna elhagyni a bolygót. Aztán átváltozik a lebegő „felemelkedett” szellemmé, majd távozik a kapun. Sheppard utánamegy egy ugróval.


Odaát nyüzsögnek a lidérchajók. Sheppard leszed két kicsit, erre az összes megindul felé. Chaya bevillan az ugróba, és elküldi Sheppard-öt. Majd ő elintézi. Megint előhívja a bazi nagy villámbunkóst, és atomjaira bontja a lidérceket. Sheppard ezután leszáll a felszínre, megkeresi Chaya-t. Megkérdi, hogy Chaya-nak, vagy Athar-nak hívják. Kiderül, hogy Chaya-t száműzték, amiért segített a halandóknak a lidércekkel szemben. Az lett a büntetése, hogy a örökké a Proculust védje, senki mást. Ezért nem segíthet a menedékadásban. A tudását sem adhatja át, mert akkor a többi ős eltünteti. Aztán Sheppard felajánlja, hogy azért még eljön látogatóba. Bár szerinte nagyon különböznek. Chaya szerint nem, és ezt be is bizonyítja. Félig elkezd világítani, aztán a fény körüljárja mindkettejüket. This is... cool.

Címkék: atlantisz
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2008.04.12. 23:01:35

Jaja. Sheppard benen van a jóban. Ha egy kis pihentető testmozgásra vágyik csak tárcsázza ezt a bolygót és eltölt egy hétvégt Cayaval aki valószínűleg még 1000 -év múlva is ott lessz. Már csak Sheppardnak léne ilyen felemelkedett lénnyé válni és máris itt a menyország. :)
süti beállítások módosítása