Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 02x12 - A leszámolás

2008. április 11. 14:11 - kiricsiz

Otyó és Pircsi szundikálnak a puha paplanos ágyban. Mekkora szemétség - gondoljuk elsőre -, a néző majd meg őrül, hogy most akkor mi van Koloniccsal, erre az idióta Otyó és Pircsi sztorijával rabolják az ember idejét. Merthogy csöngetnek hozzájuk, éjnek évadján. Két zsaru áll az ajtóban, Otyóéknak össze kell kapniuk magukat, mert a teljes állományt berendelték. Fennforgás van.

Vágunk. Az őrsön mindenki bent van, aki él és mozog, Szabó ezredestől kezdve Kocsisig. Móricz is befut, Szabó közli vele a jó hírt, hogy Bordás lelőtte Kolonics tábornokot. Főcím.

A fenti tanteremben Kocsis próbál zöldágra vergődni az őrs állományával, de nem nagyon vevők így késő éjszaka az egész problémára. Végül is azt akarják kihúzni belőlük, hogy hol van Bordás, hogy tudnak-e róla valamit. Kocsis hozza a szokásos gusztustalan formáját, plusz Bordást azzal gyanúsítja, hogy összejátszott Demsával, és benne van a kábszerügyletben. Kocsis vezeti a kihallgatást, ennél rosszabb fordulat nem állhat be. Ja, és Kende Krisztát nem sikerült begyűjteni, ezért kimennek hozzá újból. A szemüveges csávó megy ki érte, azt hiszem, Pötyi a neve. Ezt a kalapos Pötyit egyébként nem értem, honnan szedték. Színésznek nem egy nagy szám (ha egyáltalán színész), karakternek meg nulla, attól, hogy valakinek a fejébe idióta kalapot nyomnak, meg lófarka van és pipázik, még nem lesz karakter.

Bordás azt legalább elérte, hogy Demsa nyert pár órát, így elvileg le tud számolni Szavinyival.

Kocsis persze Móriczot hallgatja ki először, tudja, hogy Bordás, meg a főhadnagy nincsenek jóban. Móricz elmeséli, hogy Bordás itt szállásolta el Denise-éket. Mondjuk ez nem nagy árulás, hiszen ilyen helyzetben még szép, hogy elmondja, végül is ez mégiscsak egy rendőrörs. Behozzák Krisztát az őrsre, merthogy most már otthon találták, őt meg Alter veszi kezelésbe. Aztán Mike-ot. Alter kezdi elővenni gennyláda formáját ("(...) vagy azonnali hatállyal felfüggesztelek, aztán nézzük, hogy úszik el a karriered a Dunán, mint a dinnyehéj"). Alter kihúzza Mike-ból, hogy Erika Demsával feküdt le.

Demsa a galériában, vagy hol, továbbra is operát hallgat, mostmár végre rájöttem, hogy Wágnert, méghozzá a Ringet, 100 forintos kérdés, hogy azon belül a Götterdammerungot-e, de azt legalább tudjuk, hogy emiatt tart ki ennyi részen keresztül ugyanaz az opera.

Demsáék terepszemlét tartanak a raktárban, ahol a találkába oltott mészárlás lesz Szavinyiékkal. Stirlitz szerint Szavinyi akkora tűzerővel jön majd, amivel a Vörös Hadsereget is vissza lehetne verni. Valójában mi ebből valahogy nem láttunk semmit. Szavinyi pár emberével fog jönni csak.

Alter Erikánál. Most kedvenc Erikánkat próbálja befenyíteni. Ez a "bűnrészesség kábítószerrel való visszélésben és gyilkosságban"-duma nagyon ütött, ennél nagyobb baromságot még életemben nem hallottam. Még a végén Erikát kezdjük sajnálni. Mindenesetre a csaj mindent elmond a Demsával való fergeteges kalandjáról.

Kocsis most Krisztát cseszteti, mondjon el mindent, amit tud Bordásról. "Egyre mélyebbre süllyed a szarban!" Meggyanúsítja Krisztát, hogy lefeküdt Bordással, aztán behúzza a csőbe a csajszit, és az el is szólja magát, ahogy kell. De mégis tök jó fej, és nem mondja el, hogy Denise-t kellett rejtegetni, csak annyit, hogy Bordás megkérte erre, de ő visszautasította. És hogy csak annyi szívességet tett, hogy kölcsön adta neki a kocsiját. Habár, jut eszembe, mi van akkor hogyha Kriszta szántszándékkal ment bele Kocsis kis csapdájába, azért, hogy addig is tévútra terelődjön a nyomozást, amíg Kriszta kocsiját keresgélik.

Kriszta lakásán vagyunk, Bordás és Denise megvárják, míg tiszta lesz a levegő, aztán visszajönnek a lakásba. Bordás telefonál Demsának, hogy megkaptad a 24 órát, most vigyél ki az országból. Aztán adja Deniset, aki pár szót vált a faterjával. Bordás pedig mindenáron ott akar lenni a Szavinyival való leszámolásnál.

Denise meg behisztizik, hogy te szemét, odadobtál az apámnak, én bíztam benned stb stb. Bordás asszongya Denise-nek, hogy nem dobja oda a faternak, csak segít Demsának, hogy életben maradjon. Hát erre kíváncsiak leszünk.

Egyébként most mondja el Stirlitz Demsának, hogy nem a pénzért teszi, hanem kalandvágyból, meg adrenalinfüggőségből. Csúnya véget is ér a végén, leesik egy tetőről, mert egyensúlyát veszti egy golyó miatt.

Őrs. Gergő bácsi dühöng, kurva jó: "Ilyen nincs! Lelövi Kolonicsot!" Aztán elmélkednek egy kicsit Kocsissal, de jön a legnagyobb poén: besétál az őrsre Kolonics, saját lábán.

Demsa és Bordás megbeszélik a találkahelyet, fel is szedik Bordást. Aztán elmennek a hangárba, ahol Szavinyit akarják lemészárolni. Mintha a Vasúttörténeti Parkban forgatták volna ezeket a jeleneteket, de nem biztos. Közben Szavinyi is közeledik a hangár felé. Azt az utasítást adja az embereinek, hogy szerezzék meg az anyagot, aztán nyírják ki Demsát, meg az embereit. Persze ezt nem így egy az egyben, hanem "felőlem akár vérbe is boríthatjátok egész Budapestet"-címszó alatt adja ki.

Kolonics pedig elindítja az akciót. Persze már tudja, hogy hol találkoznak Demsáék Szavinyival, és mivel itt mindenki látta már ezt a részt, ezért nem is nagy titok, hogy honnan.

A hangárba Szavinyinek csak az emberei mennek be, a maffiafőnök maga nem viszi vásárra a bőrét, kint kuksol a kocsiban. Demsa mindenáron be akarja csalni, habár nyilván felkészült arra a verzióra is, hogy a francia gyanút fog és kint marad. Közben az egész területet kezdik megszállni a kommandósok, Demsa néhány emberét le is szerelik rögtön. De ezzel egy időben Demsa is megkapja a drótot a beépített emberétől, akit még nem tudunk, hogy kicsoda. A franciák is, meg Demsáék is próbálnak felkészülni a támadásra. Szavinyi meg el akarja húzni a csíkot, de elkapják őt is a kommandósok. Csakhogy Demsa rájön (vagy Kocsis mondja neki), hogy Bordás miatt vannak itt a kommandósok, Bordás informálta őket. Ezért Demsa Bordásnak szegezi maroklőfegyverét, de nem lövi le, mert ebben a pillanatban megjelenik az idióta Kocsis. Ő a kedves tégla úr. Közhelyes megoldás, hogy a legellenszenvesebb fickó a gonosz, de legalább nemhiába utáljuk nemtudomhány rész óta. Kocsis azt ígéri, hogy kiviszi Demsát, de Demsa hirtelen nem Bordást, hanem Kocsist lövi le. Jól néz ki, ahogy összeesik. Demsa egyébként azért szedte le Kocsist, mert szerinte nem vitte volna ki, hanem lelőtte volna.

(Egyébként az vicces, hogy Kocsis hogy a fenébe juthatott be a hangárba a kommandósok előtt, de mindegy, valahogy le kellett tudni ezt a jelenetet is. És az is vicces, hogy Alter a kommandósoktól függetlenül vadászgat, meg portyázgat a terepen. Aki egy kicsit is tisztában van az ilyenfajta helyzetekkel, az tudja, hogy Alter nem garázdálkodhatna szabadon, mert előbb-utóbb véletlenül saját kommandósai szednék le, végül is ő csak egy lövöldöző civilruhás valakinek látszik egy ilyen éles helyzetben. Alter mindenestre kilövi Olaszt.)

Demsát meg végül maga Bordás lövi le, méghozzá valószínűleg azért, mert Demsa rá akart lőni a kommandósokra, szóval a kommandósoknak sikerült megint tök amatőr módon belépniük, mint annak idején Maleknél. De azzal, hogy Bordás megsebesítette Demsát, talán megóvta Petár életét, a kommandósok, élükön Mike-al szarrá lőtték volna, ha ellenáll, ráadásul Mike pont erre készült. Aztán az őrnagy ordít saját embereinek, hogy nehogy lelőjjék, elég szar lehet élő céltáblának lenni. Egyébként lehet, hogy eretnek gondolat, de szerintem túl gyorsan vannak vágva a lövöldözéses jelenetek.

Mindenesetre Mike odamegy Demsához, a homlokához nyomja a pisztolyt, de aztán önmérsékletet tanúsít és mégse bünteti meg Erika megdugásáért. Bilincsbe verve viszik Demsát és Bordást, útközben találkoznak Szavinyivel, aki végre kibújt a golyóálló kocsijából. Stirlitz csak erre vár, és a tetőről kinyírja Dunai Szavinyi Tamást. Aztán Stirlitzet is utoléri a végzete. Egyébként őt még egy kicsit sajnálom is, egy jó karakter volt, nem ilyen debil, mint ez a Pötyi.

Aztán kicsit idegesítő happy end. Kolonics leszedeti Bordásról a bilincset és még a végén meg is köszöni Bordásnak a segítséget. Bordás egyébként végig be volt poloskázva.

A heroin viszont nagyon nincs meg. Persze, hogy Demsa nem volt olyan hülye, hogy odahozza a hangárba. Alterék a galériában keresik az árut. Basszus, és megszólal Pötyi, bár ne tenné. Ez a fickó nem is tud beszélni, hogy a fenébe kaphatott szerepet egész végig ebben a sorozatban? A lényeg, hogy a következő részekben a cuccot keresik, meg még biztos lesznek egyéb dolgok is. Az viszont nem is rossz, hogy nem merül ki annyiban a második széria, hogy 17 részen át Demsa körül forgolódnak, aztán az utolsó részben meg lecsapnak.

Az viszont gáz, hogy a titkosszolgálat is benne van a dologban és mégsem tudtak arról, hogy Kocsis tégla.

Címkék: tűzvonalban
60 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peelou75 2008.04.11. 14:30:03

Tuggya valaki, hogy a 3. évad mikor megy adásba?

peelou75 2008.04.11. 14:31:00

Vagy hogy lesz-e egyáltalán?

Vince Larkin 2008.04.11. 14:58:56

a port.hu szerint 3 következő vasárnap lesz rész...Ez aPötyi nevű fazon meg ultragáz, én először református lekésznek néztem ebben a sityakban...Kicsit sűrű lett ez a rész, Stirlitzért tényleg kár.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.11. 15:04:06

"Mintha a Vasúttörténeti Parkban forgatták volna ezeket a jeleneteket, de nem biztos."

De, biztos.

dupi 2008.04.11. 15:04:12

peelou75: szerintem még nincsen döntés róla.

Pötyi valóban nem telitalálat, de azért ennyire nem gáz :) Stirlitzért meg valóban kár, én is bírtam. A Kocsis-szál elég béna lett, egy nina myers féle jobb lett volna :S

dupi 2008.04.11. 15:05:15

Vasúttörténeti: ott voltak az első évadban is, nem? (Erika, Lacika, Béka, Mike, Kriszta)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.11. 15:24:03

"A Kocsis-szál elég béna lett, egy nina myers féle jobb lett volna :S"

Kende Kriszta? :-)

kiricsiz 2008.04.11. 15:34:57

vince larkin,

ez az basszus! református lelkész! :DD

fedor,

tudtam, hogy valaki tudni fogja ;-)

h492019 2008.04.11. 16:30:59

dupi: az index idevágó topikjában is felmerült már ez a kérdés: forum.index.hu/Article/viewArticle?a=77971333&t=9162043

s3v3n 2008.04.11. 16:33:53

hát a vége szánalmas volt, rég nem láttam ilyen béna akciójelenet kavalkádot.

erre emlékeztetett : www.youtube.com/watch?v=xRf1MlBVyrc&feature=related

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.11. 16:41:07

Ja igen:

"Merthogy csöngetnek hozzájuk, éjnek évadján. "

Hanyadik évadnál is tart most az éj? :-)

Nikolka 2008.04.11. 17:55:30

Volt Blikk-cikk a nagy leszámolásról, a VPOP kommandó apropóján.
Kocsis béna volt a tantermes jelenetben. Alter is túllőtt a célon kissé, de rá mindig van mentségem :))
Pötyi tényleg gáz.
A vámos paliról is meg kéne emlékezni, jól nyomta sapival a fején, amikor a végén hangszórózott. Mondjuk azt nem értem, mit keresett a VPOP egy kábszeres akcióban.

topperharley 2008.04.11. 18:04:08

1. Senki sem szereti, ha más dugja a csaját, de amikor Demsa beakasztott Erikának, honnan a fenéből tudhatta volna, hogy Erika Mike-al jár(na nem hinném, hogy ezen info birtokában nagyon zavartatta volna magát, csak Mike részéről jogtalannak érzem a pattogást)? Én nem emlékszem, hogy erre lett volna utalás, persze lehet, hogy csak én nem figyeltem jól.
2. A Szavinyis cselekményszál lezárása egyáltalán nem tetszett, kicsit több fantáziát is belevihettek volna. Most még azt sem lehet mondani, hogy a főhős sérült lett volna.
Az biztos, hogy egy kommnadós akcióban, sem Kocsis, sem Alter nem pattoghatott volna. Mellesleg Olaszt sem nagyon értettem, hogy magányosfarkasként lefegyverzi a REBISZ-t( Még Terminátorként sem valószínű, hogy beállok a leselejtezett IC ajatajába, jelezvén, hogy idelőjjetek.)
3. A "hittérítő" Pötyi, meg télleg inkább a Hitgyülekezetbe való - elvégre az is hetente van, vasárnaponként.

n0b4d11 2008.04.11. 18:09:01

mondjuk a legjobb jelenetet kihagytad a hogyvoltból:
amikor Julcsi mondja Johnnynak, hogy a Kocsis akkora köcsög, hogy ha szájbavágná, beterítené az egész körzetet tejföllel. :D

szarrá röhögtem magam ezen :)

topperharley 2008.04.11. 18:14:57

picit off:
s3v3n: az általad javasolt "akció"filmből tanulhatana a Tűzvonalban stábja, verekedős jeleneteket. Nem is kellene annyi fegyveres jelenet:

www.youtube.com/watch?v=uuSNAE7IaSc&feature=related

birdito 2008.04.11. 18:22:18

Na, most megint volt egy kis időm, úgyhogy vizionáltam.
Csakhogy Kiricsiz kedvében járjak, hogy véletlenül se találjam el az esetleges 3. évad sztoriját, így egy kicsit költségigényesebbre írtam a 2. részt.

Szóval Kolonicsék egyelőre nem tudnak mit kezdeni az első blikkre hamis képpel Szántódon, így úgy döntenek – a titkosszolgálat egyetértésével (Alter) -, hogy a képet tovább szállítják a kiállítása Pécsre. Így talán majd előcsalogathatják az igazi képet.

Bordás természetesen megint a Mosoly utcában, amin már nem lepődik meg senki. A Mosoly utca lett a Magyar Rendőrség Titkos Műveleti Egységének Fedőőrse (Nem tudom, hogy van-e ilyen, de jól hangzik). Szóval Bordás tajtékzik, hogy hová tűnt a szemét Demsa, és mi van már ennek megint a hátterében. Biztos a titkosszolgálat műve.

Köv. jelenet: Ancona (Olaszország), tengerparti ház fehér öltönyös úriember, olasz opera a háttérben. Egy valag pénzt ad át egy rosszul kinéző embernek. Majd a kezébe a képet, amit a rosszarcútól kapott. Gyönyörködik benne. A kép, hogy s hogynem éppen az a bizonyos Vasarely kép. A fehér öltönyben Esterházy Roberto (alias Alföldi Róbert, a 3.évad főgonosza).

Köv jelenet. Mosoly utca. Kolonics, a vámos (Fillár), Bordás és Alter vitatkoznak azon, hogy hogy cserélődhetett ki a kép. Majd Bordás, és hova tűnhetett Demsa? Mire Alter: Demsa most nem kell foglalkozni. Mire mindenki meredten ránéz. Háttérben pedig megszólal egy hang: „Demsa is our confederate!”
Bordás: „Who the hell are you?”
Mire a nagydarab idegen az ajtóban: „My name is Costello. Jack Costello!”
Kolonics: ”Maga honnan ismeri Demsát? Na jó, ugylátszik mindent már én sem tudhatok” Mire Alter. „Ezt mát megszokhatta”
Majd Kolonics átveszi a szót. Jack Costello Miamiból jött, hogy segítse a nyomozásunkat. Az eltűnt (kicserélt) kép ugyanis egy Miamiba szakadt hazánk fiának a tulajdona, aki ragaszkodott ahhoz, hogy az általa felfogadott magánnyomozó is jelen legyen, és segítse a magyar rendőrség munkáját. Természetesen Kolonicsék hallani sem akartak az egészről. De aztán a futár F6 utasítással együtt érkezett az az utasítás is, hogy Jack Costellot minden körülmények között, mindenről tájékoztatni kell.
(Akkor azért, hogy meglegyen a napi jócsaj adag is, egy tolmács is kellene mellé. Mondjuk Silvia Broome (Nicole Kidman) az ENSZ-ből? Na jó. Ekkora költségvetése az egész MTV-nek nincsen. Találjatok valaki mást.)
Mire Bordás: „És ez az utasítás honnan jött?”
Kolonics: „Ennél feljebbről már nem is jöhetett volna”

Köv jelent: Balaton parti rendőrörs. Egy térkép a flipcharton, néhány vitorlásruhába öltözött ember és rendőr. Látjuk Ötövös Csöpit, és éppen arról beszélgetnek, hogy valamelyikük éjszakai horgászott a közelben a vitorlásáról, és egy kivilágítatlan, halk motorú vitorláshajó suhant el mellette, és olasz beszédet hallott rajta. A következő feladat, kideríteni, hogy milyen olaszok béreltek vitorlást az elmúlt néhány napban. Mire a háttérből egy hang:
„Tegnap mikor füvet nyírtam elfogtam egy levelet. A szél fújhatta be az udvaromba. Sajnos nem értem mert olaszul van írva…”
Csöpi: „Kardos doktor! Azt se tudja, hogy néz ki egy fűnyíró! Úgy tudtam, magát nyugdíjazták. Milyen orkán repítette ide?”

(Közben lehetnek mindenféle jelenetek, hogy az Erika most éppen Békával kezdett el kavarni, Az Otyó mondjuk, most a Balogh Julival kavar. A kommandósok a Mike vezetésével, és Kriszta hathatós közreműködésével megnyernek valami újabb bajnokságot. Ja, és a szekrényes bandát mondjuk még mindig nem sikerült elkapniuk, viszont a második évadban az Otyó meg a Pircsi csali lakását is kirabolják, és most éppen ők egy újabb terven gondolkodnak.)

Második rész záróképe:
Gubbio (Olaszország), templom, templomajtó mellett fekete bicikli nekitámasztva a falnak. Kamera be a templomba. Templom, üres, csak a gyóntatószék felől hallatszik halk olasz beszéd. Hirtelen a pap – Don Matteo atya – izgatottan elhagyja a gyóntató állást, felül biciklijére, és tovagurul. Kamera vissza a gyóntatószékhez. A gyóntatószékből Demsa lép ki….
Vége a 3x2-nek.

birdito 2008.04.11. 18:28:14

Ja. A 3x2 címe, mondjuk: Olasz kapcsolatok.

Tipca 2008.04.11. 21:12:25

birdito, ez hatalmas! XDDD

redzsihemond 2008.04.12. 13:52:43

Nem hinném, hogy vége az évadnak... én úgy tudom, 38 részt terveztek és holnap lesz a 30. rész.

don rafael 2008.04.13. 07:56:02

nekem Gergö bácsi gyanus volt, hogy egyszer már viszonylag nyugodtan ül az örsön, aztán meg tajtékozva bejön az örsre :)
amugy sztem is kb most vagyunk az évad felénél

Nikolka 2008.04.13. 07:58:19

Ma lesz a 30. rész és összesen 38 rész van.

kamarti 2008.04.13. 10:21:30

viszont Kende Kriszta egész jó vásárt csinált ezzel a lakással: minimum 2 láthatatlan ki(be)járata is van a hivataloson kívül: ez egyik, ami nyilván az utcára vezet és a franciák tűntek el rajta, a másik, ami az átjáróba (?) nyalik, és Bordás meg Denise használták....

birdito 2008.04.13. 10:51:04

Nem csak 37? Nam mindegy is. Nikolka 79 írta a Fórumban, hogy a ma reggeli Napkelte talán valószínű új évadot hoz. Talán szeptemebrtől.

Nikolka 2008.04.13. 11:08:54

Tűzvonalban (magyar tévéfilm sor., 30. rész, 2007) (12) - Egy mesterlövész magánélete
Ez lesz ma.
A ma reggei nyilatkozat mindenképpen bíztató, a szándék megvan, reméljük, pénz is lesz és akkor júliustól tényleg indulhat a 3. évad forgatása!!! :))))

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.04.13. 16:50:16

Azt hiszem, Kiricsi, elkeresztelheted Pötyit Páternek, mert a Zolikát begyűjtő jelenetnél én is meg voltam győződve, az hogy református lelkész...

csalint 2008.04.13. 19:52:44

Tök jó, hogy látom kialakult egy rajongói tábor:) Nem akar valaki gyártani fan page-t?:D Indexesek lehet segítenének kapcsolatot tartani és akkor Stohl mondaná a kulisszatitkokat. Van pár hely a neten ahol egy járókelő belebotlott a stábba és vannak közös képek ilyesmi...
Csak ötlet ;)

na még 3 perc

Nikolka 2008.04.13. 20:46:54

Hol vannak azok a képek, Csalint? :)

csalint 2008.04.13. 20:57:56

sheenard.sfblogs.net/2007/12/08/fegyveres-rendorok-kozott-tuzvonalban/

Hát most ezt találtam, de úgy emlékszem volt több is... régen volt :D

De van tuzvonalban.blog.hu/ is csak elég szegényes. Tényleg nagyon sajnálom, hogy ilyen kevés helyen van szó róla...

Egyébként a mai rész is jó volt:D Az elején kicsit a Szomszédok monológjaira emlékeztetett... (nem annyira nem vok öreg, csak youtube-ról ismerem őket XD)

hottentotta 2008.04.14. 08:45:12

Na.

Mielőtt elkezdeném, szeretném megjegyezni, hogy szeretem,imádom, kedvencem a sorozat, pedig kurva ritkán nézek TV-t.

De a tegnapi rész szerintem egyike volt a leggyengébbeknek !!!

Olyan dolgok voltak benne, mintha valami színházésfilmművészetisfőiskolás kis pancser rendezte volna !

Ok, voltak jó poénok , pl Gyula : "Te, mellédütök, és lerepül a vállapod" :D vagy valami hasonló :), de pl. amikor Móricz megkérdezi Kovaliktól, hogy "örülünk? örülünk!" gyenge ponyvaregény koppintás, valamint a végén, hogy a hülye rendőr benyit demsa szobájába, ahol a szőke liba szopja demsát !!!!

Hát basszus. ekkora bakit ! azért az a rendőr sem olyan hülye, ebből csak egy imbecilis faszkalap nem jönne rá, hogy hoppá, lehet, hogy ennek a szőke libának csak van valami köze demsához...

másik dolog, h a szőke kis picsa nem tudom kinek a kije, de nevetséges.

hja, és poén volt még, h Jordán mondta,ha én lennék a magyar nemzeti színház igazgatója... :D Persze fingom sincs, melyik színház igazgatója, de szerintem ebben volt poén :)

ennek ellenére a rész gyenge volt :(

don rafael 2008.04.14. 09:16:37

A Nemzeti igazgatója, őt váltja Alföldi, kb a rész forgatása idején derült ez ki

peelou75 2008.04.14. 10:16:55

A legnagyobb poén azért a székelyes volt! (bár igen messze volt a PC kategóriától...)
"A sör nem alkohol, az asszony nem ember, a medve nem játék." hoppá...

gyurmalány 2008.04.14. 10:53:49

hohó! a naplóban egy orsós nevű roma főtörzsről szóló riport volt.

kicsit izgultam is, hogy ugyan hasonlítson már a mi otyónkra, de nem.

Badbitie 2008.04.14. 13:12:23

Ja, volt a tvben az Orsós, mert megint elütöttek két kocsi elé futó gyereket, de az Andrássyn nem akartak lincselni, csak a másik helyszínen. :)

Badbitie 2008.04.14. 13:12:59

Amúgy tegnap ez miezez volt, hogy rálőnek a jócsajokra? :D

szurtieperke 2008.04.14. 16:28:30

csalint: sheenard nem járókelő, hanem a sorozat egyik forgatókönyvírója, rendes nevén Szélesi Sándor.

csalint 2008.04.14. 16:57:25

szurtieperke: hupsz tényleg... :) Bocsi! Nem voltam elég figyelmes ;)

más:
Én Tűzvonalban kulisszatitkokat akarok meg díszdobozos dvd-t :D...

Nikolka 2008.04.14. 19:15:06

Én is meglepődtem, hogy járókelőnek titulálod :)

dupi 2008.04.14. 21:13:04

nem volt ezzel a résszel semmi gáz. egyedül talán a bokaláncos, sztetoszkópos, kilósfüggős ápolónőn húztam fel magam, de rég voltam kórházban hál'isten, de hallottam hogy valami reform folyik. ez az? :)

csalint 2008.04.14. 21:17:44

jóólvan akkor én be is fogooom

Pius 2008.04.14. 22:37:42

Valóban, a kórházas jelenet nagyon béna és bosszantó volt: 1. A csaj öltözéke 2. Demsa felelőtlensége 3. A rendőr bugyutasága
A másik az epizód végi: a gonoszék autója 5-tel gurul és szépen megvárja, míg a roncsautó mögé érnek..

2008.04.14. 23:09:32

Gonoszék autója azért is gurulhatott öttel és várhatta meg, míg Döncsiék fedezékbe érnek, mert (még) nem kinyírni akarta őket, csak üzenetet küldeni apcinak.
Talán.

birdito 2008.04.15. 00:16:30

1. Amikor az ismétlésben a Demsa ránézett a felesége képére, nekem olybá tűnt, mintha ez a Kiszel Tünde lenne.

2. Elmagyarázná valaki, hogy ennek a résznek miért "Egy mesterlövész magánélete" volt a címe? (Tényleg nem vágom)

Toszkána Grófja 2008.04.15. 10:15:22

Biztos mert volt benne szó Bordás magánéletéről is egy kicsit (Erika körbeért a régi barátokon, lehet most megint Bordás jön, hehe). Két balfék jól összeverekedett :). Szerintem sem akarták kinyírni a végén a két csajt, gondolom fel lesz(nek) még használva a Demsa ellen valahogy.

santinocorleone 2008.04.15. 13:49:43

És az milyen, hogy az őrnagy még csak ki sem akadt azon, hogy a régi-új(?) asszony csak úgy simán kilőtt egy lövedéket a fegyveréből? Sem ő, sem a szomszédok... Ha Móriczka ezt tudná... Asszem a valóságban nagyon szigorúan el kell számolni az ilyen dolgokkal (jelentések sora, stb...), és minimum felfüggesztés, lefokozás, nem?

kamarti 2008.04.15. 14:45:28

santi! én egy pillanatra azt hittem, a szomszéd azért érdeklődik a gáz felől, mert Erának esetleg sikerült szétlőnie valami csövet...:) (oké, tudom, ez alsó szomszéd volt, ő meg fölfele lőtt stb., de én is arra vártam, hogy lesz valami következmény)
másrészt viszont az is tök természetes volt mindenkinek, hogy akkor majd most lassan visszacuccol Bordáshoz... azé ez azé hát hogy is mondjam... jó kis kör volt...

dupi 2008.04.15. 19:28:32

én is azt vártam, hogy ömlik a gáz, és bumm :)

kolonics 2008.04.15. 21:47:14

Ez még az előző részhez. (A leszámolás)

Stirlitzet én is sajnáltam. Szimpatikus volt.
Viszont az egész akció jelenet borzalom volt. Ennyire kisköltségvetésű nem lehet. Ha nincs elég vaklőszerük, akkor legalább verekedjenek. Persze ne a Szomszédok színvonalán:) Így cseszték el Malek halálát is: (

A többi nagyon jó.

kolonics 2008.04.15. 21:49:59

A mostani rész laza volt. Sokat röhögtem.

Alter: „2088 előtt nem beszélhetek a dologról. Addigra meg 115 éves szenilis hülye leszek…”

Otyó: „Bal kézfejének ujjain születési évszáma van tetoválva…Hát, ha mind az ötre, akkor ez a jövőből jött.”

Kálmán bá: „…az ősszel lehülyéztem, amikor egy ideig ezredes voltam.”

Amikor Kálmánbá azt mondja Bordásnak, hogy mindent elkövetne, hogy együtt maradjon a feleségével, és a beszélgetést úgy zárja: „Na, ebben a szellemben.” –ezt a szófordulatot ebben a stílusban a seregben hallottam utoljára ’89-ben. Zseniális volt. Igazi komcsi katona, rendőr, munkásőr, párttitkár…hangulat

Bordás Hercegnek: „És maga hol konspirál mostanában?”

És még sokan mások...mármint a poénok.

Ja…és a Nemzetiszínházas vicc is jó volt.

Gn · http://www.google.co.hu 2008.04.17. 11:43:40

a cimet én sem értem, Bordás lenne a mesterlövész??
a dialógusok szerintem egyre jobbak, pl a teázás. persze a székely viccet már mindenki ismeri, de Kálmán bá szájából jól hangzott...

mustarmag 2008.04.17. 12:46:07

Mit nem lehet erteni?
Kolonics mondja (azt hiszem a film elejen ), hogy Attila mesterlovesz

Vince Larkin 2008.04.17. 12:48:48

de mit keresett Pesten egy DVTK graffitis roncs skoda 120L a végén a filmben? Kérdem, mint Diósgyőr drukker :-)

dupi 2008.04.17. 15:52:17

no, egy hírecske a 3. évadról: www.origo.hu/teve/20080417-mtv-krimi-osszel-folytatodhat-a-tuzvonalban.html

(bár ezt tudtuk eddig is, de jó olvasni róla :)

birdito 2008.04.17. 16:04:54

Rakattintottam az origos linkre, azt a cim alatt ez talalthato:

"Ez a cikk -1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek."

???

2008.04.17. 16:28:22

mustarmag, én spec értettem, csak azt nem, hogy a "mesterlövész" nem alapértelmezett jelzője Bordásnak. A mesterlövészről meg a rész előtt előbb jutott volna eszembe Alter (aki ugye az . évadban a mesteri lövéseinke köszönhetően buktatta meg a fedőstoryját), de még Mike is, mint Bordás.
Márpedig, az illem azért azt kívánná, hogy legyen esélyünk dekódolni a dolgokat, még, ha véletlen egyetlen szót elmulasztunk is a részből. (arról nem is beszélek, hogy esetleg még a rész ELŐTT)
Azaz, ha Kolonics éppen szőrös lábúnak vagy büdös borznak nevezte volna Bordást egy bevágott beszélgetésben, mert olyan kedve van, akkor a rész címe lehetett volna
"Egy szőrös lábú magánélete" vagy
"Egy büdös borz magánélete)
is.

kamarti 2008.04.17. 16:32:20

los alamuszi! viszont magánéleti fordulata/főszála neki volt a részben, szóval sztem Kolonics "segítsége" nélkül is lehetett dekódolni a címet...

2008.04.17. 17:58:38

Meg Mikenak is, aki szintén lehet mesterlövész? ;-)))
Még1x: nem állítom, hogy dekódolhatatlan volt a cím, de láttam már szerencsésebb választást.

De,ami fontosabb!

VASÁRNAPTÓL EGY ÓRÁVAL KÉSŐBB KEZDŐDIK!!!! Mert egy hat részes Antal Imre emlékműsor ugrik a helyére, az aztán következőek meg csúsznak (és még örülhetünk, hogy nem marad el!)
Itt sem az a bajom, hogy Antal Imre nem érdemel emlékműsort, csak, hogy egy sorozatot tologatnak, aminek a nézettség szempontjából fontos lenne a fix időpont

kamarti 2008.04.18. 08:35:22

Mike mellékszereplő + már vagy 3 rész óta szétbútoroztak Erikával - hol itt a fordulat?
-jól elvagyunk :):)

bár én sem szeretem a sorozattplpgatást, de nekünk péel kifejezetten jól jön ez a 9-es kezdés, a vasárnap esti 19.55 nagyon kapkodós volt

Vince Larkin 2008.04.18. 15:41:17

los alamuszi, mikor az MI-5-ot az m1 negyedszer pakolta át, utsó alkalommal ráadásul hétfő este 23:40-re, na akkor írtam Rudi elnöknek levelet a szab. térre...bár tök fölösleges volt. Pedig kulturáltan küldtem melegebb éghajlatra...De tény, h jól menő sorozatok kezdésének pakolgatása nem szerencsés...
süti beállítások módosítása