Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 13x16 - Ördög a részletekben

2008. április 09. 09:09 - zaphodbb

Neela és Tony ébrednek. Együtt. Neela kapkodva öltözni kezd, nem akarja, hogy Sarah észrevegye, hogy ott aludt. Tony agyal a ki Sarah apja témán, Neela a DNS vizsgálat mellet érvel, de Tony-nak nincs hozzá mersze. Neela menekülne, de Sarah már ébren van, tud mindent. Kicsit kínos, de a gyerek jól veszi az akadályt. Kiskopaszunk az ügyeletes szobában telefonál, előbukkan a háta mögül Jane, a kissé ijesztő rezidens csaj, elég egyértelmű a helyzet, ezek ketten együtt biza. Miközben beszélgetnek Jane megkötözi a kiskopasz kezét, beköti a szemét és beígér neki egy jó kis büntetést, ha nem vesz végre egy ágyat a lakásába. Aztamindenit, ügyeletes geciemberünk úgy tűnik azt szereti, ha tűsarkúval a szájába lépnek és közben elfenekelik.

Abby és Luka érkezik a kórházba. A házasságról, gyűrűről beszélgetnek, legyen gyűrű vagy sem, Abby nem akar, Luka igen, nem fontos. Luka nem akarja még elmondani senkinek a kórházban, hogy összeházasodnak, Abby nem érti miért, de nem tűnik idegesnek, pedig mi vártunk tőle egy jó kis hisztit. Kovac már tud fogni a kezével, újra munkába áll, hurrá. Jön az első beteg, Abby és Jane mennek vele, kicsit zavarodott és ideges a fickó. Elkezd kiabálni, hogy tolják odébb és néz felfelé, aztán pont mikor arrébb rángatja magát a hordággyal, leesik mellettük egy kurva nagy plafonpanel lámpástul mindenestül.

Tony és Sam kint várnak a mentőre, közben meséli el Sam, hogy Ben elment Minneapolis-ba 6 hónapra. Egy nőt hoznak, a fia is vele van. Tony betolja, Samet pedig elszólítja egy zsaru, akinek az autójából Alex bújik elő, ki más. Ideges fickóhoz vissza, szerinte ő paranormális ember, épp azon kezd töprengeni, hogy hol van a környéken szalonnás tojás, amikor a mellette lévő gyerek elkezd hányni, gondolom szalonnás tojást. Valami gyógyszert akar nagyon, hogy a fejében rendet tegyen de kivizsgálás nélkül persze nem adhatnak neki.

Samhez ugrunk, Alex tagad, feltört egy mosógépet a mosodában, de természetesen nem arról van szó, amit a zsaru mond ő nem hibás. Sam nem hallgatja meg, hazaküldi a zsaruval, büntiben van. Tony és Sam a beteg nőnél. Nem tudják bekötni az infúziót, Tony elhasznál vagy 5 tűt mire sikerül. Neela konzultálni készül egy vesecserélős ügyben, a szobában lám ki fekszik ott, a múltkori részből a transzplantációs segítő ember. Most épp ő készül odaadni az egyik veséjét a mellette fekvő csajnak. Manish a neve neki.

Tony betegénél járunk, akibe az előbb beletört pár tűt, a fiával jött be, hívjuk anyának. Még nem tudják mi baja, mérgezésre vagy hepatitiszre tippelnek. Mikor egyedül maradnak, Tony közli a nővel, hogy a mája olyan állapotban van, hogy bele is halhat. Anya rezzenéstelen arccal reagál a hírre. Dubenko és Neela a veseátültetésről beszélgetnek, amikor a kiskopasz közbejön és felküldi Neelát a sebészetre. Ám Neela nem elég gyors, még a háttérben állva hallja, amint Jane lebassza a kiskopaszt, hogy nem kék tollat használt hanem feketét, mikor ő megmondta hogy feketét használjon. Húha, nagy valószínűséggel korbács is lapul otthon a ruhásszekrényben, ahogy így elnézem.

Tony nem bír napirendre térni afelett, hogy anya nem reagált sehogy sem arra, hogy meghalhat, valami nem stimmel. Szerinte a nő öngyilkos akart lenni, biztos ivott valami cuccot. Tony próbálja kiszedni belőle mit vett be, de az nem árulja el, csak annyit, hogy valamit lehajtott, ami szörpbe keverve nagyon hatásos. Végszóra el is kezd csipogni minden.

A kórház előtt Abby és Ray kávézik, közben befut egy sulibusz, egy egész szurkolócsapat érkezik, az egyikük megsérült. Leesett a többiek tetejéről mert az ötemeletes torta nevezetű formációt próbálták, amihez igen magasra kellett másznia, biztos ő lett volna a gyertya. Közben bent Gates és Luka próbálják újraéleszteni anyát, kiütik. Luka nem érti, Tony miért nem szólt róla, hogy a nő beszedett valamit. Neela és Manish, Neela le akarja beszélni arról, hogy odaadja az egyik veséjét. Kiderül, hogy a csaj családja 50ezer dollárt ajánlott Manish-nek a veséjéért. Szegény a családja meg sanyarú a sorsuk meg minden. Neela ezen kiakad természetesen, hogy mijazhogy eladja a veséjét!? A szurkolócsajnak belső vérzése van, de mindenki szarik rá a csapattársai közül, csak az érdekli őket, hogy a versenyre meg kell gyógyuljon mert jajmilesz, ha nem lesz öt emeletes a torta. Szűkagyú kis pinák mind.

A másik vizsgálóban anyát még mindig próbálják éleszteni, a fiai is befutnak. A kisebbik kérlelni kezdi az anyját, hogy ne haljon meg, bár ez nem igazán hat. Aztán hoppá, újra kezd normálisan verni a szíve. Ettől még ne örüljünk, mert mint mondják, az agya súlyos károkat szenvedhetett. A nagyobbik fia beszól erre, hogy még normálisan meghalni se tud. Jézusom, milyen család ez? A szurkolócsajnál: kislánynak mennie kell a műtőbe, a többiek röhögcsélnek, Ray ugyan rájuk szól, de ezek annyira sötétek, hogy semmi más nem fér bele a kicsi fejecskéjükbe csak a fenékvillantásos formációs ugrándozás. A két fiú kint vitázik, a nagyobbik utálja az anyját, veszekedés, ami verekedésbe torkollana, ha Tony nem lép közbe. Kiderül, hogy anya elbaszott pár dolgot az életében, szerencsejátékos, emiatt veszélyben a házuk, a megélhetésük. Hát ezért haragszik a nagyobbik fia rá.

Ray és Neela a liftben, viszik a sebészetre a szurkolócsajt. Neela Manish-en problémázik, nem mondja el Ray-nek konkrétan, csak körülírja és tanácsot a vár. A tanács nem sok, kb. annyi, hogy tégy ahogy jónak látod. A kiscsaj ezek után elárulja, hogy nem leesett, hanem a többiek rugdosták addig, míg vért kezdett köpni, merthogy ő újonc a csapatban és az újoncokat 10 percig beavatásként terrorizálják a többiek, annak meg hagynia kell. Le a szurkolócsapatokkal, mindig is utáltam őket. Tony a nagyobbik fiúval beszélget, aki le akarja kapcsolni a gépről anyát. Tony lelkimaszturbál ezen egy sort, aztán dönt, hagyja anyát elmenni, leállítja a gyógyszereit, majd telefonál Lukának, hogy jöjjön, mert a nő összeomlott, pedig még nem is. Majd szívmasszázsba kezd és ezzel összeomlasztja. Ray megy ki a szurkolócsapathoz a tanárral beszélni, hogy ezt így hogy. A nő szerint csak csapatépítő játék volt. Mi?? Az hogy összerugdosták?? Kurva jó játék tényleg. Jön is a háttérben a tanárnőért két marcona rendőr, helyes le vele.

Anyához vissza, akinél már megint minden csipog. Tony kirohan az élesztés közepén az idősebb fiúhoz, rá akarja beszélni, hogy bocsásson meg az anyjának és álljon az öccse mellé támaszul. Közben bent anya meghal, a nagyobbik fiú meg elsétál szó nélkül. Neela és Dubenko végzett a szurkolócsajjal, mennek Manish-hez vesét cserélni. Neela elmondja, hogy Manish pénzt kap a veséjéért. Dubenko nem úgy reagál ahogy ő elvárná, nem okoz neki gondot, hiszen a spermadonorok is kapnak pénzt a cuccért, akkor Manish miért ne kaphatna. Neela nanáhogy behisztizik, hogy de etikátlan, erkölcstelen, mi lesz a szegényekkel stb. Dubenko erre bemegy Manish-hez és rákérdez, hogy tényleg kap-e pénzt. Manish azt mondja neki, hogy eredetileg kapott volna, de miután beszélt Neelával visszamondta az egészet, már csak segíteni akar a csajon önzetlenül. Neela nem hisz neki, Dubenkonak azonban ez elég. Neela így nem hajlandó részt venni ebben, nem megy bemosakodni a műtéthez. Dubenko első körben idegesnek tűnik, de aztán nélküle is megcsinálja.

Az ideges fickóhoz térünk vissza, úgy tűnik tényleg valami paraember, tud Abby esküvőjéről és azt javasolja, hogy hívja meg rá az apját is. Abby szája tátva marad. Tony és Luka azon problémáznak, hogy Tony nem akarja hogy beírják a kórlapra az öngyilkosságot, mert akkor nem fizet a biztosító. Luka nem akar belemenni, mert ez biztosítási csalás és még nem is etikus. Tony berág és elviharzik, majd behúz egyet a liftnek mérgében. Kiskopasz és Jane a sebészeten, valamit nagyon néznek a monitoron, gondolom valami szájpecket vagy análdildót készülnek rendelni a netről. Á nem is, csak ágyat néznek kiskopasz lakásába, hogy legyen hol viaszt csöpögtetni egymás mellbimbójára.

Luka és Abby készül haza, elmenőben Luka még megírja anya kórlapját, a halál okához májelégtelenség ismeretlen okbólt ír végül. Na, csak meggyőzte őt Tony kutyatekintete. Neela és Ray is indulóban, Ray meghívja Neelát egy sörre, de ő visszautasítja. Tony összefut az utcán az idősebb fiúval, aki megköszöni, hogy segített neki. A fiú tud róla, hogy anya megöngyilkolta magát, sőt ő hagyta elöl neki az üveg oldószert, hogy megigya. Ez bazmeg ez hihetetlen.

Alex és Sam balhéznak otthon. A gyerek továbbra is síkhülye, üvöltözik az anyjával, becsapja az orra előtt az ajtót. Sam kint bőg az ajtaja előtt, hogy ő nem tudja mit csináljon, magát okolja a helyzetért. Alex nem szól egy kurva szót sem, hogy mászna már bele valaki abba az ellenszenves arcába. Kis pöcs. Tony is hazaér, Sarah sörrel meg vacsorával várja otthon. Tony meghatódik. Az utolsó képeken pedig láthatjuk, hogy Neela mégis elmegy Ray-hez a kocsmába inni egy kört. Csak lesz már köztük valami végre.

Címkék: vészhelyzet
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.04.09. 09:51:42

Alex tényleg kis pöcs, de azért az sem volt piskóta, ahogy az anyja kezelte, és egy fél mondatos magyarázatot sem tudott elmondani, mert az anyja azt üvöltötte (öt percig), hogy nem ér rá...

A kopasz dokis vonal meg valahogy olyan fordulatot vett, ami mostanában minden amcsi sorozatban bennevan: Szülfel, House.

Ilyenkor egyébként miért nincs mód arra, hogy Gates visszamenjen, és azzal a felkiáltással, hogy az utcán találkozott a meghótt anya fiával, aki bevallotta az öngyilkot, módosítsa a halottit? Gondolom, csak a sima tényeket nézve, lehetett ez is, az is, ők meg aligha kötelesek nyomozni életmentés közben, ha a beteg és a hozzátartozók tartják a pofájukat..

Nekem Sarah teljesen olyannak tűnt, hogy nem csak szipiszpi reggelit, aztán gyertyafényes vacsorát celebrál papinak, de mindjárt magát is felkínálja, hátha azzal kiszorítja Neelát az ágyából... De lehet,hogy csak én vagyok már túl romlott.

De legalább talán Neela és Ray összejönnek.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.04.09. 10:01:46

Alamuszi:
nekem is nagyon úgy tűnt, hogy a kicsi sacika bizony többet is akar Gates dokibácsitól, mint ami törvényes lenne... Gates jobban tenné, ha megcsináltatná azt a DNS-t, mert ha nem ő az apa, akkor Sarah-t is megcsinálhatja, Neela meg mehet vissza Ray-hez, jobban összeillenek.

Nem hiszem el, hogy a mazochista pasik tudnak olyan durvák lenni, mint a kiskopasz. Vagy egyik, vagy másik, nem?

A rohamos pasinak miért kellett elmulasztani a rohamjait? Klasszul mgélhetne belőle! :-)

kamarti 2008.04.09. 10:04:31

én már a múltkor is aszontam, kisSarah kezd nagyon anyura hajazni...

egy Alex-korú ygerektől elvárható lenne azért, hogy megértse: az anyja nem ezt az 5 percet akarja rászánni, kanem többet, de nem épp akkor, hanem pár órával később, mert épp akkor épp pénzt keres, péel neki...

Sonrisa 2008.04.09. 11:03:56

Hú de le vagyok maradva az ER-ből... Be kell sürgősen pótolni:)

kérdés: a 7. képen a hosszúhajó srác nem azonos az fiatal Dexter Morgennel?:)

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.04.09. 11:05:46

sanykopapa: nem kéne spammelni, mert még a végén rád talál esni egy zongora a tizedikről.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.04.09. 11:09:44

Sonrisa: hasonlít de nem ugyanaz:)

az ifjú Dexter: Devon Graye
itt látható ni:
www.daemonstv.com/wp-content/uploads/2007/11/dexter_209_0482.thumbnail.jpg

Colette 2008.04.09. 12:25:31

A 'mellett' két t. A 'mellet' csak egy, de a mondatban szerintem nem cicikről volt szó.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.04.09. 12:52:59

Köszi az észrevételt, természetesen tudom hogy a mellett az két t, elütés volt nyilván.:) de mindig örülök, amikor valaki ennyire megfogja az írásom lényegét:))

Llew 2008.04.09. 13:02:09

Sonrisa:
Az Alexet játszó srác a nagyon fiatal Dexter. De aki a 7. képen van az is szerepel a Dexterben. Az első évad 3. részében játszik:
hogyvolt.blog.hu/2007/10/12/dexter_1x03_kiviragzas

Sonrisa 2008.04.09. 13:49:31

Hát az ER-ből le vagyok maradva, de a Dexter második évadját most fejeztem be és még a hatása alatt vagyok:) mindenhová őket látom;)
Köszi a válaszokat.

ladymarmalade 2008.04.10. 12:53:30

A fordító egy idióta. Save the cheerleader, save the world-öt "Éljenek a pomponlányok"-nak fordította. Így nem csak a poén veszett el, hanem hülyeség is. Miért éljenek a pomponlányok, akik összeverték egy társukat?

f3 2008.04.10. 13:16:24

Hehe HEROES-os poén az ER-ben? :)
süti beállítások módosítása