Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 3x16 - Hol van Meredith?

2008. április 09. 16:00 - sixx

Folytatjuk a történetet, pont ott, ahol abbahagytuk, azaz Alex a kompbaleset szenvedő alanyainak hozzátartozóit nyugtatná, mert a Nagyon Sokat Pofázó Rezidens erre is képtelen, Yang büntiből Burke betegeit pesztrálja, mert így talán megtanulja, hol a helye, Izzie egy két kocsi közé szorult csávót akar életben tartani, egyelőre sikeresen, George egy nő gyerekét keresi, Meredith meg beleesett a vízbe, és hálistennek nem jött elő, de sajnos a sorozat címe miatt tudjuk, hogy nem halhat meg, pedig.


Meredith a víz alól narrál, aztán megjelenik, alámerül, és ez így megy egy ideig, biztos a feszültségkeltés kedvéért, HAJRÁ VÍZ! Kicsit olybá tűnik, mintha feladná a küzdelmet, nézzük meg addig mi történik a klinikán. Yang minden beteget lerendezett, mert faszacsaj, és Meredith-et keresi, hogy elmondja neki a nagy hírt (értsd: igent mondott Burke-nek.) Ha minden jól meg, egy mentalista kell hozzá, olyan, amelyik a halottakkal tud kommunikálni. George hazudik a nőnek, mert az csak így hajlandó a kés alá feküdni, pedig a kölyök kurvára nincs meg, de a Náci ezen átlát, és elküldi gyereket keresni.

A főnök, Burke és Addison az Alex által kimentett, összeroncsolt arcú kismama műtétjén polemizálnak, most akkor mi az elsődleges? Hát a gyerek, az. Alex továbbra is a hozzátartozókkal nyűglődik, Addison pedig még mindig le akarja róla szakítani a műtősruhát. Izzie betege rohamot kap, remeg, halálán van, na. Nagyon szomorú jelenetek ezek, Izzie azt is bevallja, hogy egy kókler, mondjuk a vőlegénye kinyírását kihagyja, még szerencse. A haldokló faszi haverja lelkesítő beszédet tart, olyat, mint a háborús filmekben szoktak, és Izzie hirtelen gerincet és tekegolyó nagyságű tököt növeszt, szerencsére csak képletesen.


Shep rátalál arra a faszira, akit Meredith kezelt, meglátja a nagyon egyszerű arcú kislányt, és az epizód kezdetétől számított 8. percben rálel az akkorra minden számítás szerint is vizihulla Meredith nyomára, DE még nem menti ki, mert a drámai feszültséget fokozni kell. George a gyereket keresi, Alex a hozzátartozókkal, ez így fog menni egy ideig még, DE nagy ötlet támad hirtelen abban a nagy hombárfejben,  megragad egy pont kéznél levő Polaroid fényképezőgépet, és megy lefotózni a sérülteket, kész a rendszer, és ezzel a D-történetszál is.


Izzie telefonos segítséget kér és kap a főnöktől, aminek annyira nem örül, mert majd valami kurva bonyolult izét kell végrehajtania, miközben telefonon kapja az utasításokat hozzá. Izzie hős lesz, mert lyukat fúr az ember fejibe egy fúróval. Király. Alex fényképalbuma működik. Még királyabb az, hogy egy csávó jelentkezik, hogy a terhes neje is ott volt a hajón, hátha megvan az Összeroncsolt Arcú Nő férje. A parton Shep továbbra sem ért még le a vízpartra hogy a már 13 percen túl is vízben kapálódzó Meredith-et kiszedje a hulámsírból, de a kislány szépen levezeti a partra, és a vízre néz mereven, majd mutat is: ott van a békaszájú, benne! Shep kiakad.


A műtőben műtenek (mi mást csinálnának), mégpedig azt a nőt, akit Alex mentett ki. Ha minden igaz, Casey-nek hívják, de a fotó nem biztos, hogy segíteni fog, mert a nő tulajdonképpen felismerhetetlen. Jön a szokásos "a beteg majdnem meghal, de mégsem, mert Burke kurvajó" jelenet, nem unják még, könyörgöm? George a kölyköt keresi. Kezdjük unni. Alex megy a hullaházba halottakat fotózni George társaságában, és beszélgetnek, de ez senkit nem érdekel, főleg minket nem. Találnak egy terhes halott nőt, fogadjunk, hogy a csávó neje?


Izzie kapja az utasításokat telefonon keresztül, és egy Black&Decker fúróval esik az ember fejinek. Izzie = hős, az ember túléli. A muzsika szárnyal, táncolunk. Shep a vízben, és kihozza Meredith kisaszzonyt, akit végre természetesre sminkeltek, olyan kékesfehérre. Izgulás, élesztés a mentőben, másodpercenként vágunk egyet. Közben a gyereket kereső anya műtétje mindjárt véget ér, a kölyök sehol, George az idegösszeroppanás szélén. Izzie mentője visszaér, a lyukas fejű embert viszik a műtőbe, ahová őt is beengedik, mert ezek szerint ha megölsz valakit a kórházban, de egy másikat megmentesz, akkor az egy-egy. Yang leszarja, hogy Izzie örül. Yang rulez.


Alex hálátlan feladata jön, a halottak képeit kell feltűznie egy táblára, ehhez nagyon szar és nagyon nyálas zene dukál zongorával, meg síró családtagok. Nincs már könnyünk, azért nem sírunk. A korábban említett csávó neje is meghalt. Gombóc van a torkunkban, lehet a töltöttkáposzta az. Meredith megérkezik a kórházba, élesztik, de annyira nem tűnik sikeresnek a dolog. Yang és Burke beszélgetnek egy kicsit, a nő láthatóan meg van sértődve, mert nem tudta elmondani a jó hírt Meredith-nek. Eszem-faszom megáll. Burke helyében most azonnal visszakérném azt a nagyon drága gyűrűt, és elszalandék New York irányába.


Alex megtalálta élete újabb értelmét: megtudni, hogy ki az a nő, akit megmentett, de azért a betegégy mellett burkolt szerelmet vall Addisonnak. George megtalálja a  kölyköt, akit éppen a neje műt. Most biztos örülnünk kéne, de már KURVÁRA UNJUK EZT A TÖRTÉNETSZÁLAT. Meredith-en az egész kórház dolgozik, a főnök, a Náci, jön az egész cirkuszi menet, mert minél többen idegesek, annál drámaibb. Shep sír. Meredith túlélési esélyei kábé olyanok, mint a nürnbergi perben a felmentő ítélet volt, de ez egy tévésorozat, így úgy is meg fogja úszni. Már Addison és Burke is dolgozik rajta, Sloane hol vagy?


Kiemelném az epizód zenéjét, amitől itt, a 37. percben már üvöltve hánytam. Egyszerűen borzalmas, nyálas, fos. Izzie, Yang, Alex és George is megtudja mi van. Ennyi sírós embert életemben, soha nem láttam még, ha hallanák a zenét is, zokogna mind, és a haját tépné ki szálanként, azt üvöltve, hogy VALAKI TEGYE MÁR BE AZ OVERKILL CÍMŰ NÓTÁT A MOTÖRHEADTŐL, DE AZONNAL. Meredith tulajdonképpen egy zombi, már 20 perce nincs neki életjele, nem lesz ez így jó.


És most jön az, ami megmenti/tönkreteszi az egész epizódot: Meredith felkel, de kit lát elsőként? Kyle Chandlert, a bombaszakértőt, aki ugye meghalt. És Dennyt, az Izzie által meggyilkolt embert. Tehát halott. Lesz még egy része ennek a nagyon kínos trilóginak, majd kiderül.

Címkék: grace klinika
30 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli_ 2008.04.09. 16:06:34

Jaj de jó! Pont a tegnapit nem láttam...!!! :) Ezek szerint megspóroltam egy 100-as papírzsepi árát!
Hajrá Bombásember!

EasyFriend 2008.04.09. 16:34:35

Ha lett volna egy kis humoruk, Pompeót guestnek rakják be az elején a stáblistába. :-)

..::Froschlama::.. (törölt) 2008.04.09. 18:01:02

Én is láttam, nekem sem tetszett ez az epizód...viszont ez a post szörnyű, folyamatosan cinikusan negatív kritikákkal illeti az epizódot ami azért ennyire nem votl szar. Végülis sikeres blogot csak fikázással és botránnyal lehet csinálni magyarországon. Sajnos.

candyperfumegirl 2008.04.09. 18:01:49

Annyira jó LETT VOLNA a jelenet, amikor megjelenik a két már hulla jófaszi Meredith körül, HA nem sikerült volna ezt belevágni a promóba...az ilyentől megáll az eszem. Egy igazán ütős jelenet van az egész epoiódban, erre ellövik. Amúgy egész ellemes volt 40 perc Meredith nélkül.

Annácska5 2008.04.09. 18:01:56

Sixx teljesen megfogalmazod az érzéseimet Meredith-el kapcsolatban. Annyira hihetetlenül idegesít...

Fekete Tea 2008.04.09. 18:21:16

Azért én Izzy magán monológja nélkül is kibírtam volna, és egyáltalán mi baja van Georgi oldalbordájával az egyik leg-szimpatikusabb és csinibb nőci a sorozatban.-Mellesleg Ő(Torres) dolgozott egyedül a sebészeten, míg a többiek Antipatikát próbálták mentegetni.-Bizti az bántja, hogy neki nem jött össze, Nekik meg igen.

EasyFriend 2008.04.09. 18:37:01

A végén az a sírós-rívós szekvencia tényleg durva volt már. Amúgy is erről híres a sorozat és a lelkizős-drámás részeket mindig hosszabbra veszik a kelleténél, de ez még ahhoz képest is odabaszott: a végén a több percnyi aggódást pár snittel 10 mp-ben le lehetett volna zavarni, szerintem nagyobb hatással is ráadásul. Túlnyavalyogják. Általában túlzónak érzem picit sixx hogyvoltjait, de ez most teljesen jogos volt. Ebből a 3 epizódos sztoriból lehetett volna forgatni egy élvezhetőt.

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.04.09. 19:09:17

Az utolsó pár percet láttam... (életem párja sorozatfüggő) - erősen kerülgetett a hányinger. Komolyan csak pár kertitörpe, meg angyalka hiányzott... :D

Johnny336 2008.04.09. 19:36:33

Lesz ez még rosszabb is. A Vészhelyzetben ilyenkor már rég bemondják a halál idejét, és kapkodják ki belőle a csöveket, hogy a szimpatikus, szomorú családtagok elbúcsúzhassanak tőle...de ezt csak ütik-vágják, pattogtatják. Nem árulok el nagy titkot: persze, hogy a kitartó munka meghozza gyümölcsét - ahelyett, hogy söröztek volna egyet a nagy boldogságra...
Ennek a nőnek kellett volna vinnie a bombát, nem a tűzszerész faszinak! :)

Wuff 2008.04.09. 19:50:44

Ez a sorozat egy szar. Minden szereplő idegesítő, nyálas, hisztis kretén. Ennyi.

Viviparus 2008.04.09. 19:52:05

Az Another World c. fenomenáliarettenetben is volt egy ilyen. Szólok előre..ott a hősnő teljes 2 azaz kettő epizód alatt volt klinikai halott ergo mindenfajta idiótával találkozott a felhők és egyéb lidércek között.

Hol vannak már a jó öreg, Izaura-típusú sorozatok?

körtemuzsika 2008.04.09. 20:08:39

Nohát, kövezzetek meg, én most láttam először egy teljes részt ebből a nyáltengerből. De csak mert az egyik barátnőm rendszerint kirobbanthatatlan a fotelből kedd este ezidőtájt. Nos, nem lettem a rajongója, de lehet, hogy nekifutok még egyszer, hátha, talán. De ha sixx mondja, nem a következő résznél...

Madmoazell 2008.04.09. 20:28:08

Ritkán mondok ilyet, de szerintem ennyire jellegtelen, semmilyen, béna lúzer hülye liba főszereplője egy nálunk fogható sorozatnak sincsen. Az egy dolog, hogy állandóan hisztizik a tökjó faszija miatt, de még csak valami extra vagy izgi sincs benne... Nagy nuku, és már a "belenyúlok a tag hasába fogni a repeszt"-részek óta azon vagyok, hogy purcanjon ki gyorsan. Most se fog, de akkoris...

Dark Wolf 2008.04.09. 21:09:34

Wow, olyan szívetmelengető olvasni sixx orbitális Grace-osztásait.

candyperfumegirl 2008.04.09. 22:36:15

Madmoazell: az még csak egy dolog, hogy Meredith jellegtelen, de az összes reakciója irreális (na ezzel mondjuk nincs egyedül), és számomra még sokkal idegesítőbb, hogy hozzá képest sokkal kisebb szerepekben vegetálnak nála százszor jobb karakterek és színészek. (Addisonra, Bailey-re és Alexre gondolok, mert több jó karakter itt nincs.)

topperharley 2008.04.10. 04:41:15

attól tartok a béka kétéltű állat.

yokli 2008.04.10. 08:32:55

miért, miért, MIÉRT haldoklik valaki attól, hogy beleesett 1-2 méterről a tök sima, nem viharos vízbe???? miért jön föl-le-föl-le?? miért merül el????

bár, mivel meredtih-re vonatkozik a kérdés, inkább úgy teszem fel: és miért nem hal bele????? tényleg pokoli szar "színész".

EasyFriend 2008.04.10. 08:47:24

candyperfumegirl 2008.04.09. 22:36:15
"az összes reakciója irreális (na ezzel mondjuk nincs egyedül)," - a sorozatban vagy a női társadalomban? :-)

EasyFriend 2008.04.10. 08:48:50

yokli 2008.04.10. 08:32:55
Bár nincsenek személyes tapasztalataim, azt mondják, ruhában és cipőben úszni jeges vízben nem ugyanaz, mint fürdőruhában a medencében.

Madmoazell 2008.04.10. 09:46:11

Easy estem már bele ruhában vízbe (dobtak-löktek, a múlt megszépíti), nem medencébe, és mégis fent tudtam maradni. Az meg a másik, hogy annyi esze lehetett volna ennek a tyúknak, hogy akkor cipőt lerúg, és kalimpál egy kicsit... úszni meg csak tud, vagy nem?

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.04.10. 10:00:05

yokli, Madmoazell:
tekintettel arra, hogy mindenkin kabát-dzseki volt, a víz lehetett olyan pár fokos. Hülyepicsa beleesett, hypothermiás lett és elfelejtett úszni. Valószínűleg az életösztön menekült el belőle először. Így lehetséges, hogy kicsit meghalt, mire megtalálták...

Az én kérdésem meg az, hogy ha az előző részben még nem sikerült a lyukasfejűről lecibálni az autót, akkor most hogy-hogy hipphopp a kórházban termett és még az életét is megmentették?!

Christina most önmagát is alulmúlta. Torres istennő volt! Mikor bánja meg vajon, hogy hozzáment a kedvenc kis melegünkhöz?

Madmoazell 2008.04.10. 10:02:18

nem is meleg :P

az életösztön meg... na szóval ne már :D ekkora lúzer most már tényleg nem lehet ez a tyúk.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.04.10. 10:25:22

Sajnálom, hogy tőlem kell megtudnod, de T.R. Knigthnak már megvolt a maga coming outja...

Madmoazell 2008.04.10. 10:29:22

banyek :) és tényleg, most utánalestem.
de az, hogy ezt mennyire jól csinálja, ez is bizonyítja: "I guess there have been a few questions about my sexuality, and I'd like to quiet any unnecessary rumors that may be out there. While I prefer to keep my personal life private, I hope the fact that I'm gay isn't the most interesting part of me."

La Muchacha 2008.04.10. 12:07:15

"Valószínűleg az életösztön menekült el belőle először. Így lehetséges, hogy kicsit meghalt, mire megtalálták..."

a kov. reszben majd lesz is vekenges(a pasztor altal): lehet h ongyilkossagi kiserlet esete forgott fent?

konyorgok magyarazza mar meg vki h MI A BAJA ennek a nonek???
egyebkent tovabbkepzeskent is felfoghato a sorozat... ha mindennek az ellenkezojet csinalod mint a beka, eleg jo eselyed lehet egy mukodo kapcsolatra... legyunk halasak!

Kenda 2008.04.10. 12:28:59

Ha nem lett volna Denny a végén és a húsköddé vált bombásember, akkor nagyon morci lettem volna....

Drukkoltunk nagyon, h Békaszáj ne jöjjön fel többet!

yokli 2008.04.10. 13:31:16

Madmoazell · madmoazell.blog.hu 2008.04.10. 09:46:11

na tessék, ez eszembe sem jutott, h nem tud úszni! bár egy ilyen békaszájú nőtől azért elvártuk volna, h tud :)

Kenda, hát én is akkor drukkoltam utoljára ennyire, amikor Ferit meglőtték a Szomszédokban :)

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.04.12. 23:03:26

egyetlen hibája az egésznek, hogy a "főfőszereplő" biztos nem hal meg :-)

n0b4d11 2008.04.13. 21:26:22

szerintem is ultragáz rész volt, mert még a legcoolabb szereplőből is (Alex) egy papírpöcsöt csinált, de a vége az már-már egy sorozathoz méltó volt cliffhangerrel, az tetszett.
süti beállítások módosítása