Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 4x05 – Eltemetetlenül

2008. április 08. 11:28 - Bruzsy

Csendes amerikai kertvárosba érkezik egy fiatal pár és egy ingatlanügynök háztűznézőbe. A kégli fullextrás, minden van benne, amire egy jövendőbeli családnak szüksége lehet: légkondi, újgenerációs konyha, falra szerelt plazmatévé, távirányítású kandalló és egy bomlófélben lévő hulla a karosszékben. Hát nem szeretetreméltó otthon? Az NCIS érkezik a helyszínre, Doki egy helyben áll, közben instruálja Mr. Palmert. Valakinek nagyon jó dolga van az ifjú tanonc mellett, aki minden kívánságát teljesíti. Ezalatt DiNozzo és McGee azon filozofál, hogy megint minden más lesz: a régi Gibbs visszatért, és erre bizonyítékként be is állít a főnök. És valami megváltozott rajta… Te jóságos ég, kopasz a szája! Eltűnt az elcseszett bajusz, hála az égnek! És nagyon úgy néz ki, hogy magától szabadult meg tőle, hiszen nem nagyon látni égési sérüléseket az orra alatt (pedig szerintem a csapatban is már nagyon érlelődött a lepörkölés gondolata).

És ugyanolyan undok, mint volt a kilépése előtt! Igen, ez tényleg a RÉGI Gibbs… Közben azért megtudunk egy-két dolgot a bűntettről is: James Finn őrvezető a holttest becsületes neve, az osztagát fél éve Irakba vezényelték, de ő nem jelentkezett. Mivel annak az esélye, hogy az őrvezető csak egy egyszerű szimuláns, aki megpróbálja elkerülni a szolgálatot, nagyon kicsi, ezért jó okunk van feltételezni a gyilkosságot. McGee eltűnik sírgödröt keresni, ugyanis a hullán talált maradványok arra engednek következtetni, hogy az őrvezető nemrég még csendesen pihent egy földkupac mélyén. A vizsgálódás közben egy temetőbogár mászik elő a páciens orrlyukából, amitől Tony ijedtében nekiszalad a főnöknek, majdnem kilöttyintve annak kávéját. Na, jó kis dilemma előtt állsz, DiNozzo, balra egy gusztustalan dolgoknak otthont adó hulla, jobbra a fújtató Gibbs ügynök. Én a holttestet választanám…

Ziva eközben az ingatlanügynököt hallgatja ki, akit nem kicsit borított ki az őrvezető megjelenése egy eladásra váró nappaliban. McGee jelenti a főnöknek, hogy a park mélyén rábukkant a hulla korábbi lakhelyére, ahol – mivel az eső egész éjszaka esett – lábnyomok helyett csak egy hullazsák-foszlányt találnak.  Jethro kiosztja a feladatokat: Ziva megy kikérdezni az érintetteket, a fiúk pedig a gödörnél maradnak, és el nem mozdulnak onnan addig, amíg a talajradaros kollégák a helyszínre nem érnek.


Másnap reggel Timmy a romantikusan együttöltött éjszaka után irigykedve nézi, ahogy David ügynök frissen, üdén letépi DiNozzo fejét, mert az ő deóját merészelte használni. Jethro jön, a csapat jelent neki a fejleményekről, Jethro megy. Istenem, egy ilyen munkát szívesen elfogadnék.  A laborban Abby tart kisbeszámolót, a radarosok találtak egy kertészlapátot a környéken, de az őrvezető ujjlenyomatán és vérén kívül semmit nem volt rajta. Finn-nél egyedül egy telefonkártyára bukkan, az talán még vezethet valamire. Befejezésül Gibbs alsónadrágjának maga elé képzelése közben Abby még megjegyzi, hogy neki bizony tetszett a bajusz. Ezt elhisszük neki, hisz a nagy számok törvénye alapján 10 millió frászt kapó ember között kell lennie egynek, akinek bejött az a szőrös valami.


Odalent eközben Doki boncol, elemez, Palmer pedig meghatározza az elhalálozás időpontját: 92 plusz-mínusz 3 nap. Ziva jelenti Gibbsnek, hogy az őrvezető menyasszonya az irodában várja. Nosza, menjünk kihallgatni, amikor csatlakozik hozzájuk Tony, és közli, hogy itt van a menyasszony. Köszönjük, DiNozzo ügynök, ezt már tudjuk, de azért semmi gond, majd legközelebb. Az irodába belépve azonban két hölgyet is találnak, Ziva és Tony két különböző menyasszonyát, nevezzük őket az egyszerűség kedvéért Szőkének és Vörösnek. Szép kis ügy. Pláne, hogy mindketten azt állítják, hogy Finn él és virul, Irakban szolgál, és hetente küldi a leveleit. Vallomásuk szerint őrvezető 30-30 ezer dollárt kért tőlük kölcsön, hogy kiegyenlíthesse a szerencsejáték tartozásait. Gibbs szerint valamelyik hazudik, és egyetlen módon lehet kideríteni, hogy ki volt Finn-nel a meggyilkolásakor: DNS mintát veszünk a hölgyektől, majd megnézzük, hogy van-e egyezés az őrvezető alsóján talált maradványokkal.


Szőke simán belemegy a mintavételbe, Vörös azonban már nem ilyen együttműködő, szóval a régen látott répazabáló Lee ügynök segítségére lesz szükség a jogi osztályról. Miközben várakozunk a hivatalos kérvény megérkezésére, akció van: a hölgyek összetalálkoznak az irodában, majd spontán iszapbirkózásba kezdenek. Ejnye, azért egy hullán nem kéne így összeveszni. Timmy és Tony nagyon is élvezik a jelenetet, ami – McGee mobilját elnézve – hamarosan a YouTube-on fog landolni. A feleket végül az ereje teljében lévő Gibbs ügynök választja szét, megrovó pillantásokat vetve a fiatalok felé. Szőke színészi teljesítményét nézve és hallgatva bennem csak egy kérdés merült fel a jelenet alatt: „Istenem, ezt a nőt vajon ki dugja?”.


Doki még mindig nem tudja a halál okát, ezért Gibbs egy-két beszólással megsürgeti a dokit, aki erre mond egy elképzelést, csak hogy betömje a főnök pofáját: az őrvezetőt valószínűleg fejbe vágták egy Fa testápolóval (a.k.a. baseballütő). Jethro videokonferenciára érkezik Finn szakaszvezetőjével, ahol az éppen akciót vezénylő Jennyt találja (pont, mint a múltkor), aki szépen csendesen leoltja Gibbset, hogy nem kell tudnia róla (pont, mint a múltkor). Jethro ez alkalommal azonban elcsíp egy nevet is: La Grenouille. Ismerős? Gibbs a főnöke előtt továbbra sem forszírozza a dolgot, habár láthatóan megsértődik, hogy egy ilyen fontos akcióból kihagyják. Mi lenne vele, ha tudná, hogy DiNozzo is benne van? Nincs több idő ezen elmélkedni, mert Irak van a vonalban, a szakaszvezető pedig közli, hogy Finn egy társára bízta korábban a leveleket, hogy küldje el őket a két hölgynek. Tehát a levelező hulla kérdése megoldódott.


A laborban Abby épp McGeet próbálja meggyőzni arról, hogy igenis hatalmas művészi értéke van a képnek, amit készített a tévét néző halottról, aki ezt valahogy nem akarja elismerni. Szerinte neki inkább az operatőri munkához van érzéke. Be is mutatja a csajokról készített felvételt, amit Gibbs valahogy nem nagyon értékel. Abby közli a DNS vizsgálat eredményét: az őrvezető alsónadrágján nem egy, hanem rögtön két DNS mintát is találtak, az egyik Szőkéé, a másik pedig nagyon nagy valószínűséggel az együttműködést megtagadó Vörösé lehet. Akkor pedig hazudott a bestia, hogy 6 hónapja nem feküdt le Finn-nel. McGee megy utánanézni a dolognak, Vöröst azonban egy lőtt sérüléssel találja a lakásában, hoppá. Az elsőszámú gyanúsított természetesen Szőke, ám rögtön jön a hír: Vörös lakásán, a párnák között megtalálták a pisztolyt. Vajon miért akart öngyilkos lenni a hölgy?

Találgatni nincs idő, mert Gibbs nekiáll McGee levetkőztetésének, amit Ziva elégedett arccal vesz tudomásul. Ha már a fiúknak ott volt a verekedés, neki is legyen egy jó napja. Nem kell aggódni, hogy Gibbs felmelegedett Mexikóban, egyszerűen csak az ingen lévő vérfoltra van szüksége: megvan ugyanis Vörös DNS-e, amit Timmy kisportolt felsőtestével együtt leküld Abbyhez vizsgálatra. McGee, hogy elkerülje a megaláztatást, DiNozzo ingét kéri, aki bele is megy, elővillantva Hasselhoff-mellszőrzetét. Ziva arcán a mosoly még szélesebbre nyílik, és egy zseniális megjegyzéssel felteszi a pontot a jelenet végére: „Tisztára olyan, mint egy chippendale show, csak nyakkendő és izmok nélkül…”


Főnökasszony épp Kofi Annannal levelezik, amikor befut Jethro, és elpanaszolja az ügy homályos foltjait: miért adtak a hölgyek Finn-nek 30-30 ezer dollárt, amikor alig ismerték? Jenny rögtön személyessé teszi az ügyet, „Te is hazudtál nekem, Jethro, annak idején az első nejedről, de én mégis szerettelek, szóval ne olyan gyorsan a menyasszonyok meggyanúsításával”. Gibbsnek nem tetszik a válasz, de őt ismerve szerintem el fog gondolkodni hajóépítés közben a dolgon. Eközben Mallard doktor számára ennyi volt a mai munkaidő, még kiosztja Palmernek, hogy ma este neki kell feltakarítani, amit az ifjú orvossegéd csillogó szemmel, bólogatva helyesel, hiszen neki ez a munkája. Valami nagyon nem stimmel itt. Doki hazafelé még belefut Lee ügynökbe, aki épp Palmerhez siet egy jelentésért. Egy találó „Menjen csak nyugodtan, Jimmy majd megadja magának, amire szüksége van!” kijelentéssel útjára engedi Lee ügynököt, aki az orvosi helyiségbe érve rögtön Palmerre veti magát. Most már értjük, miért csillogott úgy Jimmy szeme: instant szex a boncasztalon. Kit ne hozna lázba?


Újra a házban, ahol a szőnyeget felszedve az egyik gerendán egy furcsa foltot találnak: itt verhette be a fejét Finn, és ekkor lélegezhette be az üvegszálakat is, amit Doki talált az orrában. A nyomozást az ingatlanügynök szakítja meg, aki kiakad, hogy szétverik a házat. Hiába, egy gyilkossági nyomozás már csak ilyen… McGeet és Zivát elszólítja a kötelesség: sikerült lenyomozni a telefonkártyával hívott egyetlen számhoz tartozó címet, egy raktár Washingtonban, így oda is mennek. Bent, a zseblámpa fényénél egy zsákot találnak a plafonra rögzítve, amiben megtalálják a hiányzó 60 ezer dollárt, aranyérmék formájában. Abbynek is eredményei vannak: megvizsgálva Vörös DNS mintáját kiderült, hogy nem ő volt együtt az őrvezetővel a halála napján, hanem egy harmadik nő! Ez gondolkodtatóba ejti DiNozzo ügynököt: mije volt Finn-nek, ami neki nincs, hogy így falta a nőket? A megoldást számára az őrvezető férfiasságának a sajátjával történő összehasonlítása jelentené, erre azonban már nincs mód, a férgek ugyanis először a lágy szöveteket fogyasztják el. Fuj. Dokinak ettől azonban jön az epifánia (köszönjük a kifejezést candyperfumegirl-nek), újra megvizsgálva a hullát bebizonyosodik, hogy az őrvezető halálát fulladás okozta.


Abby felfedezése következik: lefuttatta a harmadik nő DNS mintáját egy donoradatbázison, és pontos találatot talált, aki nem más, mint a sikítozó ingatlanügynök! Ziva és Tony be akarja hozni, a nő menekülni próbál, természetesen sikertelenül, így bilincsben végzi. Jethronak a kihallgatáson bevallja, hogy igen, lefeküdt Finn-nel, de amikor nem akart neki pénzt adni, összevesztek, az őrnagy elesett és bevágta a fejét a gerendába. De nem ő ölte meg, ez biztos, mert jó katolikushoz híven otthagyta a vérző férfit a házban. Később ugyan visszament, de Finn addigra eltűnt, majd újra felbukkant 3 hónappal később. Biztosan Isten büntetése ez, milyen kár, hogy Istent letartóztatni még Gibbsnek sincs hatalmában.

Doki szerint a nő igazat mond, ezt meg is próbálja tudatni Gibbsszel, de a két egykori jóbarát közötti megromlott viszony felülkerekedik, amikor Gibbs rendreutasítja, hogy ne szóljon bele a nyomozásba.  A doktor ezért új módszerhez kénytelen folyamodni: az ingatlanügynök férjét veszi elő, aki egy hangyányit elmosolyodik a hír hallatán, miszerint Gibbs nem hisz a nejének. Ez pedig Doki számára egy beismerő vallomással ér fel. Addig szekálja a férfit, amíg az beismeri: ő temette el a hullát, majd pedig miután apósa meghalt, és 2 millió dollárt hagyott rájuk, kiásta, hogy övé legyen a pénz. Csak egy dolgot rontott el: amikor becsomagolta a hullazsákba, az őrvezető még élt. Ezt pedig gyilkosságnak nevezik a szakkönyvek.


Doki zseniális megoldása után a megvan a gyilkos, itt az ideje lezárni a történetet. Gibbs lelkiismeretére mégis hatottak Jenny szavai, ezért jófiút játszott, és az aranyból származó pénzt az utolsó centig visszaadta a hölgyeknek, nem foglalkozva azzal, hogy ez bizony törvénytelen. A csodálkozásunkat McGee szakítja félbe, aki szerint érkezett egy nő, aki segíthetne a Finn gyilkosa elleni nyomozásban. A hölgy pedig nem más, mint az őrvezető menyasszonya. Hehe, Finn ezek szerint tényleg végigkúrta a fél várost. Jövő héten folytatás!

Címkék: ncis
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.08. 12:47:12

Doki lassan már kenterbe veri Sherlock Holmes-t...

"A laborban Abby épp McGeet próbálja meggyőzni arról, hogy igenis hatalmas művészi értéke van a képnek, amit készített a tévét néző halottról, aki ezt valahogy nem akarja elismerni."

Pedig az a fotó tényleg jól sikerült, szerintem egy profi fotóst kértek fel az elkészítésére.

"Szőke színészi teljesítményét nézve és hallgatva bennem csak egy kérdés merült fel a jelenet alatt: „Istenem, ezt a nőt vajon ki dugja?”."

Vagy csak nagyon jól hozza a szende, butuska, vallásos kislányt.

"Gibbsnek nem tetszik a válasz, de őt ismerve szerintem el fog gondolkodni hajóépítés közben a dolgon."

És ez egy tőle szokatlan (szabályszegő, de humánus) tettre sarkalja: lenyúlja a lefoglalt arany egy részét, és így a hivatalos útnál sokkal gyorsabban kárpótolja belőle a két menyasszonyt.

OkoskaTo:rp 2008.04.08. 14:13:55

A felkötött zsákban nem 60, hanem 78ezernyi arany volt.

Csak épp a lényeg maradt ki, hogy Doki hogyan tudta _bizonyítani_ is, hogy a férj elvigyorog... És ugyebár az előásás a feleség bemártását szolgálta volna, hogy egyedül a férjé legyen a 2millió.

Cole 2008.04.08. 20:06:44

De a legnagyobb poén is kimaradt az összefoglalóból szerintem, mikor a dwarf lord a jelentését darálja Gibbsnek, majd a végén elnézést kér a szünetért (mert akkor levegőt vett) :P

EasyFriend 2008.04.08. 22:42:36

"Eltűnt az elcseszett bajusz, hála az égnek! És nagyon úgy néz ki, hogy magától szabadult meg tőle, hiszen nem nagyon látni égési sérüléseket az orra alatt " - Mondom én, hogy a bajuszkommandó volt! Ők csendben, az éj leple alatt dolgoznak.
És a dialóg Abbyvel?
- Már kezdtem megszokni, hogy szőr van az arcodon.
- A szemöldököm még megvan!
süti beállítások módosítása