Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Drót 1x08 - Leckék

2008. április 08. 15:00 - sélli_

Az előző rész tartalmából: ott tartottunk, hogy a BÜFIsek két sikeres akciót is kipipálhattak: egyrészt egy drogfutár elfogást 4 csomag anyaggal egyetemben; másrészt a fő-fő attrakciót: Bird letartóztatását is nyélbe ütötték. Santangelo kipakolt Jimmynek Rawls hadjáratáról, Orlando pedig megkeresete Deet egy kis magánbiznic végett.  Stingerék megúnván a kitüntetett rendőri figyelmet több mint gyanakvóvá váltak, melynek következtében a gödörbeli telefonokat tövestől kitépték. Vigyázat!! Giga-hosszú hogyvolt következik!!! Mi mással is tölthetné az ember a vasárnapját, minthogy belebújik a susogós mackónadrágjába, hóna alá kapja a kölkeit, és a bevásárlóközpontban ténfereg fagylajtozás végett. Nincs ez másként a McNulty családban sem, Jimbó a vasárnapi apuka szerepkörében tetszeleg, és próbál a gyermekeivel kikapcsolódni.

Két fagyizás között azonban a bevásárlóközpont egyik ajtajában nem más tűnik fel mint Stringer Bell. No, Jimmynek sem kell több, és a gyerekek által oly népszerű Spy Game játék újabb fordulójában ráúszítja Stringerre a két ifjoncot. A követősdi egészen jól megy, a gyerekek abszolute feltűnésmentesen erednek Stringer nyomába, olyannyira, hogy még Apjuk látómezejéből is eltűnnek, úgy jó 3 órára… értds: Jimmy elhagyta a kölköket. HAHA! Viszont a nagyobb gyerkőc úgy látszik genetikailag kódolt rendőri hajlamokkal rendelkezik, ugyanis megszerzte Stringer kicsi piros autójának rendszámát!

Bunker: Framon, Kima és Prez tanácsatlanul üldögélnek a ‘No Service’ feliratú monitorok előtt. Tippjük szerint vagy rájöttek a gazok, hogy lehallgatják őket, vagy csak szimplán úgy béjefostak az elmúlt hetek rajtaütéseitől, hogy egyből kivágták a telefonokat. Ám a mindig pozitív Freamon nem csügged, a toronybéli telefonvonalak még élnek, a csipogókról nem is beszélve, kénytelenek lesznek ideig-óráig ezek figyelésével beérni. Nem sokkal később meg is hozza gyümölcsét a várakozás: elkapnak egy Stringer féle telefont, miszerint egy Kisember nevű arcnak fél óra múlva jelenése lesz 20 adag valamivel, amit át kell adnia egy Day nevű másik jóembernek. Lesz is nagy csudálkozás: eddig azt hitték a toronyba megy be az áru, nem onnan jön ki. No fegyverbe, ha nem akarnak lemaradni a mókáról. Mennek is a szokásos tetőmegfigyelésre: Herc és Sydnor fotóznak, és várakoznak, várakoznak. Ám a Kisember már majd’ két órája késik. Herc nem az a türelmes típus, mint tudjuk, már majdnem kiteljesedik a hisztériás rohama, mikor végre begördül egy fekete Lincoln a sarkon, s jön a Kisember is, egy nagy táskával. Táska autóablakon bead, majd balra elhajt. Megy a brékó Kimának, aki Carvval együtt a fekete auto nyomába. Két sarok után meg is álltják közúti ellenőrzés címszóval a járművet, utasát kitessékelik, aki nem más mint Day-day, a fószer, aki a flancos partin találkozott Danielssel!!! Az auto átkutatásánál meg találják az átadott táskát az ülés alatt, amiben nem más lapul, mint : 20 ezer dollar cash! Szép fogás! Táskástól, Daydayestől irány a Bunker!

Pár utcával arrébb Wee Bay 2 másik jómadárral éppen Omár kéróját forgatják fel nagy lelkesedéssel, majd mikor megtalálják a Brandennel készült közös fotókat csak visongva röhögnek. A lakással szemközti ház ablakán Omar figyeli az attakot, és rezignált arccal könyveli el, hogy a távozó Wee Bayék felgyújtják kedvenc fehér furgonját. Kapitányság: Bunk éppen iratokat rendez, mikor érkezik Jimmy a jó hírrel: ifjabb McNulty lecsapott Stringer rendszámára, újabb nyom amin el lehet indulni. A nyilvántartás szerint a járgány nem Stringer, hanem egy nő nevén van. Kicsivel később Jimmy már be is áll megfigyelő üzemmódba a nő háza előtt, ám Stringer nem akar jönni az Istennek se. Jön viszont a telefon a Bunkerből: behozták Stringer egyik emberét. Jimmy beérve a kapitányságra csodálkozik kissé, és érdeklődik, hogy EZ most akkor kicsoda? Kimáék gyorsan háttérinfóznak: Stringer lehallgatásból származó közúti ellenőrzéssel elkapott lóvétulaj, másnéven: Damian Lavel Price aka Day-Day. Megérkezik Daniels is, aki egyből ráismer meccsnéző ‘cimborájára’ és egy négyszemközti beszélgetéssel próbál fényt deríteni, hogy honnan van és kié a pénz. Dayday csak az ügyvédje után sipákol, és nem hajlandó semmit mondani. No a terv a következő: elkobozzák a pénzt, kap helyette egy átvételit, és addig nem kapja vissza, mig legális forrást meg nem jelöl. Ez mind szép és jó terv, egészen addig, mig meg nem jelenik a ‘Halál angyala’ Reed őrnagy, aki hamarosan elkezdi lebontani Daniels arcát.

Mindeközben WeeBay, Stinkummal meginvitálja Deet egy ünnepi ebédre a Pulasky-ba. Az ünneplés tárgya pedig roppant egyszerű: Stinkumnak nagyon jól megy az új terület, tekintve, hogy az ott tanyázó régi dealereket jól elagyabugyálta, rosszabb esetben megkéselte/lelőtte, ahogy tetszik. Szal dől a lóvé, dübörög a biznic, este még buli is lesz a Kisembernél ennek örömére. Dee azért, hogy ne tűnjön már olyan lúzernak, elmondja a fiúknak Orlando ajánlatát, miszerint lehetne saját üzlete a new orleansi drog terítéssel, ám a fiúk nem lelkesek, viszont figyelmeztetik: Avon tudta nélkül ne csináljon semmit ha jót akar. A drogdealerek információs sztrádája űrsebességgel ér fel, ezért délutánra eljut a hír Avonhoz a függetlenedési tervről, minek folyománya egy izmos verés, hogy eszébe ne jusson ilyen, és mégis hogy képzeli. Hát nem is vártunk buksi simogatást, az mán egyszer biztos.

Vissza a kapitányságra, ahol szinte Watergate botrányba kezd hajlani a Day-day művelet. Daniels kicsit utánamatatott a tagnak: emberünk több mint egy éve Davis szenátornál (!!!) dolgozik, annak ellenére, hogy 4 évet ült betörésért.. kisebb-nagyobb drogügyek, illetve 1 év felfüggesztett csekkhamisításért úgy mellékesként. Ám ez nem hatja meg az időközben odacitált Burrellt és Reed őrnagyot. Szimplán rövidre zárnák az ügyet: tessék a lóvét visszaadni és hadd menjen Isten hírével. Mivan??! Igen, hiába egyértelmű, hogy a pénz amit nála találtak drogpénz, hiába a büntetett előélet, hiába hogy nem tud elszámolni arról, hogy honnan van a pénz, vegyék úgy mint jogtalan közúti ellenőrzést, és ne ártsák magukat olyanba ami nem az Ő dolguk – replikázik Burrell. Ja, és desszert gyanánt: a hét végéig zárják le a Barksdale ügyet, mert a BÜFIt feloszlatják. A teljesen elhűlt Daniels nem tehet mast: visszaadják Daynek a pénzt és elengedik. Kima és Jimmy őrjöng persze, mi mast tehetnének, de Daniels a jól bevált ‘Chain of command’ nótájával védekezik. Na Jimmynek sem kell több, és erősen megkérdőjelezi az ezesetben felbukkanó hierarchiát: hogy került elő Burrell ilyen hirtelen, és egyáltalán az őrnagy vagy az ezeredes tud-e erről a manőverről. Akkor ez most hogy is van? Mégis mivel tartja őt sakkban Burrell?

Esti Buli a Kisembernél: patakokban folyik a pia, hegyekben áll a lakás minden pontján a drog, üvölt a zene, félmeztelen kurva nénik rázzák magukat, szal igazi feka házibuli, csak a nappali közepéről hiányzik a tűzgyújtós hordó. Dee pislog is, azért EKKORA bulira nem számított, főleg a felbukkanó drogmennyiséget tekintve, hisz az a szabály, hogy nem drogozhatnak. Ám Stinkum hamar leinti: ez most különleges alkalom! A buli egy idő után kezd satusodni, Dee elmegy némi alkohol utánpótlásért, de mire visszaér már csak egy-két kallódó embert talál. Vagy már hazamentek, vagy csak szimplán hülyére itták/drogozták magukat és kiütve fetrengenek a lakás minden szegletében. Miközben lepakol benéz az egyik szobába, és látja, hogy egy meztelen csaj fekszik öntudatlanul kiterülve az ágyon. Kérdi is a még félig magánál lévő Stinkumot, hogy mi történt, de az csak dünnyög valamit a túl sok aljzószer bevételéről. Dee azért bemegy a szobába, hogy megnézze mi a helyzet, ám döbbenten konstatálja, hogy a csaj nem lélegzik… Na bazz! Szól is a többieknek, hogy hello, itt egy halott csaj, ám SENKI rá se bagózik… Szép!

Másnap délelőtt a Bíró irodájában folytatódik a Jimmy’s adventure program, ezúttal Kimával kiegészülve érkeznek Phelanhoz. A Bíró hótt ideges, mivel reggel megtalálta az asztalán Rawls memóját, miszerint a Barksdale ügy, mint olyan a hét végével megszűnik. Hát igen, ezt Jimmyék alá is támasztják: akit tudnak még a héten el kell kapniuk, aztán irány a dobozolás. No, a Bíró nem az a típus, aki ezt csak úgy benyeli: rögvest fel hívja Burrellt, és egy ‘Mit baszakodsz itt velem Erv??’-vel nyitja a beszédét. Mivel dörzsölt alak, egyből tudja mi az egyetlen dolog amivel kijátszhatják ezt a shut down-t: mivel a bíróság 60 napos megfigyelésre, és lehallgatásra adott engedélyt, amiből még csak 40 telt le, ha nem akarják megsérteni a bíróságot, mint intézményt, akkor vonják vissza a határozatot. Oh, yess! Nem rossz húzás, annyi biztos!

Kicsit később délután Jimmy ismét Stringer autófigyelőben a nő háza előtt. Várakozását egy telefon zavarja meg: a vonal túlvégén a tajtékzó Daniels, akihez már vissza is ért a hír: a Bíró újabb akciója következtében a BÜFIseket visszahelyezik a maradék 20 napra. HAHA! BÜFI’s back on the game!!! Túl sok örömködésre nem marad idő, mivel egy taxin érkezik Stringer, majd átszáll a kicsi piros autóba. Jimmy követő üzemmódba kapcsol, és a nyomába ered. Teljes megrökönyödésére a Baltimore City Community College előtt áll meg. He? Stringer főiskolára jár? WTF? No Jimmy megy is utána az épületbe, hátha csak rosszul látott, de nem! Stringer közgazdaságtan tantárgyból órákat vesz. Kész! Az iskola után egy fénymásoló-nyomtató irodában bukkan fel, ahol úgy tűnik Ő a főnök: legális álca a drogkereskedés mellett. Mi jön még???

Az éjszaka álcája alatt Wee Bay, és Stinkum egy autóban ülnek az Edmondsonon ahol egy Scar nevű csókát készülnek éppen kinyírni, területszerzés céljából. A terv roppant egyszerű: az egyik jobbról a másik balról megkerülve az utcát bekerítik az embert és lelövik. Nem túl bonyolult, csak el ne felejtsék eldobni a fegyvert, mint Bird. No, kapucni fel, WeeBay kiszáll, majd 1 perccel később Stinkum is felölti az álcát és a másik oldalról elindul Scar felé. De ahogy Stinkum átvág az utcán, valaki ráköszön: ‘Hey, yo’, majd egy löves dörren, a csávó meg összeesik. Ez most mi???! Rohan mindenki a lövöldözést meghallva; amikor az árnyékból előlép egy alak, és lövi WeeBayt mint egy Terminátor. Bammeg, EZ OMAR!!! Wee Bay is bekap egy golyót a lábába, és fetreng a földön mint egy felfordult teknőc, miközben Omar meg csak fütyül: ‘Ha a királyra pályázol, jobb ha nem hibázol!’ Muhahhaaa. A rendőri sziréna már hallatszik a háttérből, Omar balra el, Wee Bay meg elsántikál az ellenkező irányba!

Másnap reggel forródróton szállingóznak az infók: a Bunkerben Freamon hallgat egy beszélgetést: Stinkumot lelőtték és WeeBay is lesérült! És Omar volt a fegyver másik végén! Ez nem jó hír a BÜFIseknek, tekintve, hogy hosszútávú terveik voltak Stinkummal: azért engedték el a múltkor, hogy elvezesse őket Avonhoz, erre lelövik. Na bazz! Váltunk Avonra, aki lassan a lipótmezei futkosón fog kikötni, olyan idegbeteg a hírtől! Az egész banda bent az irodában, eligazítás keretén belül újabb vérdíjat tűz ki Omar, és cimborái fejére, ezúttal 10 ezer dollárt kap aki elkapja a grabancát. Sőt, hogy kicsit felturbózza a vadászatot, nem csak a saját emberei, hanem BÁRKI részére hajlandó megadni a pénzt. A srácok távozása után Stringer,- aki azért mégiscsak az észt képviseli a duóban- tesz egy javaslatot, miszerint pillanatnyilag jobban járnának, ha altatnák az ügyet. Rögtön meg is indokolja: csak ideiglenesen hagyják a témát, hirdessenek fegyverszünetet, majd mikor erre a hírre előjön Omar, akkor kapják el.

Jimmy és Kima Omar keresőben: de nem találnak a kiégett furgonon kívül mást, ezért Jimmy ott hagyja a névjegyét üzenet gyanánt. Miután Omar lálel a kártyára bemegy a Bunkerba, ahol a kimondottan rosszkedvű Freamon, Kima és Jimmy triumvirátus készül lecseszni őt: miért kellett Stinkumot kinyírni. Omar persze tagad, miért gondolják róla a legrosszabbat ugye. Persze ezt nem veszik be, tekintve, hogy lehallgattak egy beszélgetést, és onnan tudják, hogy Omar volt a gyilkos. Vázolják továbbá, hogy ez eléggé keresztbe tett a nyomozásnak, mert ezek után ki fog most köpni? Omar végül bólint, és elismeri, de azért némi empátiát vár a rend őreitől, mivel vérdíj van a fején, és különben is: a buli az utcán zajlik, nem egy irodában.Ugrunk Deehez, akinél Shardene Keisha barátnőjét keresi már egy jó ideje, mert nem ment be dolgozni és a pénzét sem vette fel. Vallatja Deet, hogy mi volt mikor eljött a buliból, de Dee nem mondja meg neki az igazat, és jön mindenféle másnap/harmadnap rizsa dumával. A beszélgetést egy telefon szakítja félbe: Stinkumot kinyírták! Rövid kitekintés a kapitányságra ahol Jimmy Bunktól érdeklődik, hogy ki kapta meg a Stinkumos gyilkosságot. Miután Bunk elmondja, hogy a fél-töketlen Colé az eset Jimmy elmondja, hogy kissé gáz van, mivel Omar volt a tettes, viszont erre inkább nem kellene a közeljövőben fényt deríteni, tekintve a Bird esetet és a Barksdale ügyet úgy alapjában. Megkéri Bunkot, hogy kérje el Cole-tól az ügyet, aki baromira nincs oda az ötletértám végül súlyos bazmegekkel tűzdelve Cole felé veszi az irányt.

Esti záróakkord: Jimmy és Bunk a szokásos esti italozó programon kedvenc bárjukban. Bunk szájhúzogatva elmondja Jimmynek, hogy elkérte neki az ügyet, de ez még sokba fog neki kerülni. Jimmynek lassan mehetnékje támad, kifizeti a cehhet és távozik, miközben Bunk egy a bárban üldögélő hölggyel szemezik, és folyjatja a nyálát. Távozás előtt még megkéri haverját, hogy hívja fel a nejét, és szolgáltasson ‘alibit’ éjszakai műszakos vagyok címszóval. Kicsivel később Jimmy már otthon alussza az igazak álmát, mikor egy telefon ébreszti: a hölgy az a bárból, aki kissé idegesen kéri, hogy menjen el Bunkért, mert életképtelen verzióba dolgozta magát a bevedelt whiskey mennyiség következtében. No, Jimmy kissé zavarban, de megérkezik a hölgyhöz Bunk hazaszállítása céljából. Bunk a fürdőszobában egy szál nyakkendőben és bolyhos rózsaszínű fürdőköntösben ül a wc-n és szivarozik. Hát a ruháid? A fürdőkádban félig felgyújtva – jön a válasz. El kellett tüntetni a nyomokat, nehogy az asszony rájöjjön a félrekacsintásra: így se DNS, se hajszál, tehát nincs lebukás. Ez kész! No, végül Jimmy összekanalazza barátját és hazaviszi, majd az atom-satu-matt részeg Bunkot berakja a gyerekek kétemeletes ágyába és jó éjszakát kíván.

Eközben az éjszakai műszakban Kima jön Freamonhoz, hogy elmondja egy kételyét: úgy gondolja, hogy Ő adta Omar szájába a Bird általi vallomáshoz szükséges dolgokat, és szerinte Omar nem is látta a gyilkosságot, csak azért mondta, hogy Birdöt rács mögött lássa. Freamon megynyugtatja: a fegyver nála volt, és egy tanú is azonosította, tehát ha ez igaz is, nincs mitől tartania. Volt egy megérzése, és ezt követte - ez a jó zsaruk veleszületett képessége. Ezután elővesz egy aktát, amiben az Orlando’s ban dolgozó lányokról készült fotók vannak feljegyzésekkel. Kiteregeti őket, majd megkérdi, hogy szerinte ki lóg ki a sorból. Kima pedig rábök Shardenre, mert szerinte becsületes arca van, igazi rendes ember, ja és priusza sincs. Ha már Orlando’s akkor záróképsor: a fiúk zárnak a sztirptízbárban, villany lekapcs, miközben az utca túloldalán, füstfelhőbe burkolózva Omar figyeli minden mozdulatukat … Jövő héten innen folytatjuk!

Címkék: drót
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EasyFriend 2008.04.08. 15:24:28

McNulty egyik legerősebb fegyvere a hülyeség... Végül is azért lett meg az a rendszám az elején, mert senkinek egy pillanatra se jutott eszébe, hogy lehet akkora fasz, hogy a gyerekét küldi a gengszterek után...

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.04.08. 15:56:06

Uh... de ügyesen beillesztet képek Sélli. :P

sélli_ 2008.04.08. 16:09:40

Volt telefonos segítségem... :)
Küldöm a melbát/somlóit - megfelelő rész aláhúzandó!

craig 2008.04.08. 22:25:26

Végre képek :)
Amúgy már második évad felénél járok, nagyon ütős!! :)
süti beállítások módosítása