Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 6x07 - Őrjöngés

2008. április 07. 13:56 - Tipca

Lois és Olliver kis esti kamatyra készülődik a férfi lakásán, minek előjátékaként apró darabokra zúznak minden törhetőt és mozdíthatót. Lois meglepetésre készül, ami szexi ingbe öltözést takar, így magára hagyja Ollivert egy percre, aki ez idő alatt segélykérést hall az utcáról, így magára ölti kimenőruháját, és leugrik a parkolóba, ahol a gazok éppen kocsit (és pénzt) próbálnak lopni. A Zöld Nyilas közbelép, hogy leamortizálja a rosszfiúkat, ám elszámolt valamit, mert egy golyóval a mellében végzi.

Martha hálaadásnapi bulit szervez, aminek Clark nem nagyon örül, mert ez az ünnep az apjáé volt, meg a nagyapja bicskájáé, amivel pulykákat gyilkolászott. Bájos. Mindenesetre Lois bejelente, hogy egy fővel kevesebbre számítsanak, ugyanis befejezte Olliverrel, nem olyasfajta nő ő, aki tűri, hogy a pasi lelépjen az előjáték kellős közepén. Viszont boldogan mutogatja Clarknak a Daily Planet címlapját, melyen közlik, hogy egy szemtanú vérbe fagyva látta a Zöld Nyilast az utca kövén heverni, mondjátok halleluja!

Lana elhatározta, hogy ő most jó lesz, és segédkezni fog a Második esély nevű rehab-központban, ahonnan frissen szabadult bűnözőket eresztenek szélnek. Lexnek nem nagyon tetszik az ötlet, amit történetesen meg is tudok érteni. Jön a szokásos vita, márpedig én ezt fogom csinálni, ha az életed múlik is rajta!

Clark Lois és a Planet híreinek hatására úgy dönt, meglátogatja Ollivert, hátha megsebesült, vagy ilyesmi, ám legnagyobb meglepetésére a férfinak semmi baja, nagyban emeli a súlyt. Olliver a szokottnál is jobban cseszegeti Clarkot, amiért nem segít több embernek a hatalmával, és tőle szokatlan módon a Zöld Nyilas jelmeze szanaszét hever a lakásban. Clark rákérdez, hogy mi lett volna, ha Lois érkezik, mire Olliver szétroppantja a markában a poharat, majd jó formán kidobja a lakásból a srácot. Clark liftbe száll, de visszanéz a falon keresztül, és tanúja lesz, amint Olliver éppen beoltja magát valamivel. Azt már csak mi látjuk, hogy a szertől egy pillanat alatt begyógyul a törött pohár okozta mély seb a tenyerén.

Loisból háziasszonyt csinált a szerelmi bánat, az Ollivertől kapott virágerdő közepén sütit készít, mikor beállít Clark és elmondja neki, hogy az ex-barátja keményen lövi magát valamivel. Így kezdődik a pletyka, honnan tudja, hogy nem mondjuk cukros? Lois persze rögtön leveszi a sztorit, ez hát a válasz az eltűnésekre, meg mindenre, és Clark kérésének ellenére úgy dönt, nem hagyja el Ollivert épp akkor, mikor annak a legnagyobb szüksége van rá. Olliver egy laborban van, és vidoran közli a doktor nénivel, hogy nemrég eléggé megsérült ahhoz, hogy használhassa az RL65-ös szérumot. Ennek a doki nem nagyon örül, mivel a szer nagyfokú agressziót és irracionalitást okozott a kísérleti egereknél, így azt tanácsolja Ollivernek, hogy ne nyúljon többé szerhez. Olliver kiröhögi, majd emlékezteti a doktornőt, hogy tőle kapja a fizetését, szóval tegye a dolgát, végül felmarkol egy nagy adagot a szérumból, és távozik.

Martha is főzőcskézik, mikor egyszer csak kopognak. Lionel az, hogy lemondja a meghívást, ugyanis a felesége halála óta nem ünnepli a hálaadást. Martha próbálja mégis rábeszélni, szépeket is mond, aminek az lesz a következménye, hogy majdnem elcsattan egy csók. Ettől mindketten zavarba jönnek, és Lionel gyorsan távozik.

Clark betört Olliver lakásába, és ellopta az egyik injekciós tűt, amit most nagy lendülettel ráz Chloe orra előtt, hogy a lány ugyan izzítsa már be a kapcsolatait, és derítse már ki, mitől repül a milliomos csemete. Chloe hirtelen meglát valamit, amitől mindenbe belemegy, és próbálja a liftbe tessékelni barátját, ám későn, a sarkon Lana fordul be. Nagy szemmeresztés következik, aztán Clark jó szórakozást kíván a csajbulihoz, majd távozik. A parti egy jó kis guglizással kezdődik, ugyanis Lana megkéri Chloét, hogy nézzen utána annak a rehabilitációs központnak. Na mi van, Lex olyan smucig, hogy még a netet sem köttette be a kastélyba? Lana ismét előadja az „olyan furcsa ez a Lex mostanában” című magánszámát, és záróakkordként hanyatt vágja magát az iroda padlóján. Chloe kórházba akarja vinni, de Lana azt szeretné, ha az ájulás kettejük között maradna. Nem mintha nem lett volna tanúja a Planet újságíróinak fele.

Olliver éppen indulásra készen, az álruhájában nézegeti a szemüvege által rögzített házi mozit a saját mellbe lövéséről, mikor betoppan Lois, és látva, hogy a Zöld Nyilas betört a pasija lakására, megpróbálja lecsapni őt egy súlyzóval. Olliver nem cicózik, inkább áthajítja a nőt egy újabb üvegasztalon, majd látva, mit tett, lelécel, mielőtt Lois kihívhatná a zsarukat.

Lana végül mégis bemegy a kórházba, de csak egyedül. A doki megvizsgálja, hümmög nagyokat, de semmi konkrétat nem mond, holott a nézők 90%-a már tudja, mi a helyzet. Ugyanígy hümmögnek Lionel és Martha is, mikor az asszony felkeresi az irodájában a férfit. Mindenki a másik bocsánatáért esedezik olyasvalamiért, ami meg sem történt. Martha szerint határozottan van valami kettejük között, de még nem jött el az idő, hogy kibontakozzon. Mindenesetre a bűntudat csodákra képes, Lionel végül hajlandó felkerekedni és a Kent családdal hálaadni.

Úgy tűnik, a smallville-i kórház a hatodik évadra állandó helyszínné avanzsált. Most éppen Lois fekszik bent, és lelkesen büszkélkedik Clarknak, hogy milyen nagyon elagyabugyálta a Zöld Nyilast, máskor így merészeljen betörni Olliver lakásába. Clark rákérdez, hogy Lois beszélt-e már Olliverrel azóta, de Lois azt feleli, hogy egyik számán sem éri el őt. Olliver eközben felkeresi a tolvajt, aki mellbe lőtte, ám az nem nagyon kíván közreműködni, nemes egyszerűséggel leveti magát a tetőről. A Zöld Nyilas megszeppenve néz utána, ám legnagyobb meglepetésére sehol vér és belsőség, ehelyett a fickó feláll, és elsétál. Pontosabban csak sétálna, mert Olliver magához tér, elkapja a grabancát, és kiszedi belőle, hogy a Második esély rehab-központban kapott vitamin injekcióktól ilyen fitt és ruganyos.

A ludas doktornő eközben próbálja megsemmisíteni a maradék RL65-öt, csakhogy éppen rosszkor érkezik Lex, és tanúja lesz ennek. Mint kiderül, Olliveren kívül Lex is támogatja a projektet, ráadásul még többel is, mint az ifjú Queen úrfi, szóval a kutatás akkor fejeződik be, mikor ő azt mondja. A változatosság kedvéért ez a doktornő nem gonosz, és véget akar vetni ennek az egésznek, ahol több az erőszak, mint egy Jerry Springer show-ban, tehát a szérumnak pusztulnia kell. Lex kissé fenyegetőn megjegyzi, hogy ezt ő nem hagyhatja.

Planet. Chloe kiderítette, hogy a szer valamiféle sejtregeneráló, és csodák csodájára, a neten még az is fent van, hogy ki vezeti a kutatásokat, így Clark és ő hamarosan már a ripityára tört lombikok szilánkjain lépked. A labor romokban, a doktornőt megölték, és nagyon úgy tűnik, hogy a Zöld Nyilas volt a tettes. Clark talál egy aktát, amiből megtudják, hogy a rehabilitált fegyenceket is az RL65-tel lőtték, Chloe pedig Lanától tudja, hogy a Második esély Lex egyik alapítványa. Úgy gondolkodnak, hogy ha a Zöld Nyilas az elítélteken végzett titkos kísérletek miatt ölte meg a doktornőt, és megtudta, hogy Lex keze is benne van a dologban, ő lehet a következő célpont.

Lana a legújabb hobbiját űzi, könnyben úszó komor szemekkel mered a tűzbe. Ebben Clark zavarja meg, aki megint csak úgy becsörtet Lex irodájába, habár a férfi pár résszel ezelőtt egyszer már kihajította a birtokról. Lana kisírt szemeit látva felbuzog benne a segítési kényszer, és rögtön nekiáll vigasztalni a lányt, de az finoman szólva elküldi a búsba.

Kiderül, hogy Chloéék valahogy jól képzelték a dolgokat, ugyanis Lex testőrét leteríti a Zöld Nyilas, a nagyfőnökkel pedig egy papírt akar aláíratni, miszerint az összes vagyonát szétosztja ötven segélyszervezet között. Ez a minimum a rehab-központban végzett kísérletek után. Olliver azt is elmondja, hogy miután járt a Második esélyben, bekukkantott a doktornőhöz is, de azt már holtan találta. Lex nem tűnik valami meglepettnek, ennek ellenére tagad, míg a Zöld Nyilas a fejéhez nem szorítja az íjpuskáját. Ekkor Lex készségesen toll után nyúl, de az meg pont kifogyott. Míg a golyóstollal szerencsétlenkedik, megkaparintja az íróasztala alá rögzített pisztolyát, és csakhamar patthelyzet alakul ki. Mindkét fegyver elsül és talál. Olliver gyorsan beoltja magát, mielőtt még megérkezne Clark, és hegyi beszédet tartana a drogokról. Clark átkutatja Lex irodáját, és megtalálja a szérummal teli bőröndöt, amiből be is ad egy adagot Lexnek, de későn, ő már halott. Éppen felelősségre vonná Ollivert, mikor Lex megmoccan, és visszatér, mint a Terminátor.

Valamivel később Olliver bevallja, hogy egész idő alatt csak olyan akart lenni, mint Clark, ezért nyúlt a szerhez, de ez is térítette le őt róla, hiszen rádöbbent, hogy Clark sosem ölne meg senkit, amit ő kis híján megtett. Clark hálából meghívja őt a hálaadásnapi bulira. Lana közben a szintén Kenték partijára készülő Chloét látogatja meg, és közli vele, hogy terhes. Na bumm! Ki az, aki nem tudta? Áll a bál, Lois sütit égetett a nagy alkalomra. Olliver is beállít Kentékhez, akinek mindenki nagyon örül, még Lois is. Chloe közben elmondja Clarknak, hogy a doktornőt, mint kiderült, az egyik rehabos ölte meg, de Clark úgy véli, Lex állhat a háttérben. Zenés zárómontázs a végére, megtörténik hát a nagy pulykabuli, Clark elmondja a kis beszédet, ami eddig az apja reszortja volt, mindenki szép, mindenki boldog és jól érzi magát. A Luthor kastélyban bezzeg nem ilyen a pofás a helyzet. Persze itt is van pulyka, meg szép ruha, terítés, szolgáló is akad, de nem kicsit rideg a hangulat. Lana nem árulja el a gyereket Lexnek.

Címkék: smallville
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Smallville4ever 2008.04.07. 18:58:23

Mellesleg a továbbiakban, Lana terhességével kapcsolatban ki fog derülni pár nagyon érdekes dolog is...
Lehet h nem is terhes...?

Tipca 2008.04.07. 19:50:06

Nem tudom, a teve2-vel haladok, de ha te tudsz is valamit, ne mondj semmit, kérlek. nem csak, hogy én sem szeretek spoilereket olvasni, de az oldal tulajdonosai sincsenek oda érte. :)

Smallville4ever 2008.04.08. 16:22:21

Nyugi nem mondok semmit, még ha tudom is...
Általában amúgy szeretem megvárni a tv2-őt, mert ha esetleg angolul nem fogtam fel vmit, akkor itt tuti megértem...már alig várom
süti beállítások módosítása