Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 1x13 - Hot Zone

2008. április 06. 15:02 - the black ball

Na, ez most már a tudomány része. Sheppard ki is akad rendesen, és szerepelni akar, ez konfliktust fog szülni, de mi szeretjük a konfliktusokat. Nem annyira izgalmas/érdekes a rész, úgyhogy rövid hogyvolt lesz belőle kivételesen.


Éppen a vihar utáni kárbecslés van folyamatban. McKay és Zelenka nagyon kocka, mert valami prím/nem prím nevű játékot játszanak. Mondanak egy számot, és hogy prím vagy nem. Zelenka ezzel szívatja Fordot, mert az egyet se talál el. Ford bepöccen, és megkérdi: ez a bosszú azért, amiért a gimiben az ő fajtája megverte az övükét? Haha. Csatlakozunk a többi tudóshoz. Weir helyzetjelentést kér, aztán visszahív mindenkit. Azonban két tudós hiányzik, Wagner és Johnson. McKay rájuk rádiózik. Az egyik visszaszól, hogy megtámadták őket. Atlantiszon? Érdekes. Mindenki odarohan. Az egyikük már kimúlt, a másik a földön gubbaszt. Összevissza hallucinál, rángatózik, aztán elkezd vérezni orrból és szájból, majd kinyiffan.


Na, kapaszkodni, tömörítek. McKay karantént kér Carson dokitól, mert szerinte megfertőzte őket valami. Dokiék beöltöznek védőruhába és mennek. Az egyik tudós, Peterson el akar menni, hátha nem fertőzöttek még. McKay nem engedi, hirtelen eszébe jut valami, elindul, többiek követik. Weir engedélyezi a karantént, kapu kikapcs. Sheppard és Teyla éppen edzenek botokkal, Teyla egész szép, Sheppard kikap. Weir bejelenti a karantént rádión át, Sheppard nagyot néz.


McKay és a többiek elmennek oda, ahol Wagnerék elkaphatták a vírust, vagy mit. Petersonnak ez nem tetszik. McKay szerint nincs veszíteni valójuk, és mond egy tudományos beszédet. Találnak egy őslabort, benne egy törött kémcső. Nem jó jel. Sheppard rádiózik Weir-hez, nem tetszik neki, hogy a valagán kell maradnia, de aztán megnyugszik. McKay is rádiózik Weir-hez, elmondja, hogy mit találtak. Közben mögötte egy tudóscsaj szintén elkezd hallucinálni rángatózik, aztán annak is kampec. Peterson is lát valamit, ilyen szellemszerűséget. A hülye elhagyja a karantén területét.


Weir-ék látják őt a monitoron, lezárják az ajtókat, de ez nem állítja meg, mert tudószseni ez is. Egyenesen Weir-ék felé tart. Carsonék közben odaértek. McKay is elkezdi látni a dolgokat. Sheppard megtudja, hogy Peterson mit csinál, és ezért hősködni akar egyet. De Weir bezártatja az edzőterembe. De ott van mellette egy katona, korábbi Weir-alattvaló (Bates), akinek engedelmeskednie kell, ezért kinyitja az ajtót Sheppard-nek. Weir-nek vérben forog a szeme.


Boncolás, kiderül, hogy agyvérzésben haltak meg. McKay-nek ez örömhír. A beteg állat. Sheppard és Teyla beöltöztek, és mennek Peterson elé. Kiderül, hogy McKay azért örült az agyvérzésnek, mert így beazonosította a vírust az adatbázisban. Az is kiderül, hogy ő következik a halálozási sorban. Közben Peterson belefut Sheppard-be. Beugrik a teleportba, Sheppard rálő. Peterson az étkezőbe teleportál, összeesik, és a sok hülye jól összefogdossa. Erre beindul egy vészjelző, és a város lezár minden egyes ajtót, valamint átveszi a vezérlést. Csak azért most, mert eddig nem volt a járvány hatótávon belül.


Sheppard-nek azonban kinyílnak az ajtók. Weir szerint, ha az őrnagy nem hősködik, Peterson sose ér el az étkezőbe. Közben újabb ember hal meg, McKay pánikol, utolsó szavait kezdi el mondani. Azonban nem hal meg. Pedig most kéne. Sheppard-nek közben még mindig nyílnak az ajtók. Azért, mert ők nem fertőzöttek, és ezt érzékeli a város. McKay rájön, mi is ez a vírus. Egy nanovírus. Ja, azok a miniatűr gépek. Gyilkolásra programozva. És csak embereket ölnek. McKay szerint nem a lidércek műve és nem is az ősöké.


Sheppard-ék az étkezőben vannak. McKay hívja, hogy menjen hozzájuk. McKay azért nem hulla, mert ősgén van benne. Mivel ezek az izék robotok, McKay szerint elektromágneses impulzussal (EMI) ki lehet ütni őket. Sheppard aktiválja az EMI-t. Nem történik semmi. Új terv. A város felett az űrben felrobbantunk egy naquadah-generátort, ami egy bazi nagy EMI-t csinál. Sheppard megy, ugróból dob, robbant. Siker. Sheppard még kap egy anyai szidást Weir-től, amiért parancsot tagadott. Költői zárás: nem tudják, kik csinálták a nanovírust, de remélik, hogy már rég nem élnek.

Címkék: atlantisz
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kopa. · http://kopa.blogja.net/ 2008.04.06. 15:57:15

És azóta a harmadik évadban kiderül kik is csinálták a vírust és nagyon is élnek a balszerencsénkre

kate7 2008.04.06. 17:34:12

Ford minden számra helyesen tippel, pont ez izgatja Zelenkát és ezért kérdezi őt újra és újra!

övükét?? Ez talán övékét akart lenni!

Csak még két kérdés:
Szereted te ezt a sorozatot? Mert az írásodból ez nem látszik.
Most megy vmelyik magyar adón újra, ezért írod most a hogyvoltot?

the black ball 2008.04.06. 17:59:36

kate7:
Ford egyet sem talál el. Még meg is jegyzi : "So I suck at Prime / Not Prime. Somehow I'm going to sleep tonight."

Ott a pont, nyelvtani hiba.

Igen, szeretem a sorozatot, tudtommal egy rossz szót nem írtam róla. Azért, mert néhol gúnyosan írok róla, vagy parodizálom? :) Ez van, ez nem szövegkönyv. (Jobb felső sarok)

Nem megy az első évad sehol. Majd jön a harmadik.

...
süti beállítások módosítása