Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 02x11 - A hazugság ára

2008. április 04. 13:47 - kiricsiz

Szóval két héttel ezelőtt Demsa beballagott az őrsre, mi meglepődtünk, az epizód meg hirtelen véget ért. Rohadt sokat kellett várnunk, hogy megtudjuk, mire jutnak ketten. Demsa beszél mindenféléről, az afgán útvonalról, meg a marseille-iekről, két évvel ezelőtt megpróbált kiépíteni egy kelet-európai központot, és Demsát emiatt Szavinyi úgy fenyítette be, hogy megölte Jutkát. Isten megbocsát, Demsa viszont nem, és most bosszút akar állni Szavinyin. És mikor pont fejbe akarná lőni a franciát, akkor köp a levesébe a rendőrség. Tehát Bordást arra kéri, segítsen már neki lécike, hogy egy nap haladékot kapjon, hogy kivitelezhesse az egy éve tervezgetett bosszút. Demsa megígéri, hogy megmondja, ki a besúgó a zsaruk között, ha Bordás szerez neki 24 órát.

Bordás megígéri, hogy megteszi, amit tud, aztán gyorsan elhúz a két kiscsajért, akik a parkban várnak rá, és jobb híján elhelyezi őket az őrsön, az emeleten. De ez legalább alkalmat ad arra, hogy Móricz és Kálmán bá elnyomjanak egy-két poént. Bordás meg gyorsan és személyesen megbeszél Koloniccsal. Először is arról, hogy ugyanmár halasszák el 1 nappal az akciót. Kolonics ráérez, hogy Bordás találkozott Demsával. Erre Bordás nem mondd el mindent persze, csak annyit, hogy tégla van a KMCS-ben. Kolonics persze nem akarja elhinni. Viszont legalább választ kapunk a régóta feszegetett kérdésünkre: egy vérbeli zsaru, egy kommandós hogy lehet ennyire rossz csapatjátékos? Bordás ezt úgy látja, hogy ő csapatjátékos volt valaha, de Kolonics magányos farkassá változtatta. Viszont Kolonics, még ha el is hiszi, hogy tégla van a csapatban, akkor sem akar 24 órát tökölődni, le akar csapni a narkókirályra. Bordás figyelmezteti, hogy ezzel a csapattal soha nem fogja elkapni Demsát.

Viszont Dönízke beszól Móricznak, amiért kijárt volna neki egy atyai jellegű szájbaverés, még akkor is, ha az őrnagy védence. Na jó, a múltkor egyik olvasónk jelentette, hogy törékeny lány ez az Eke Angéla, de akkor is, ne szóljon be.

Az őrsön növekszik a feszültség Pircsi és Juli között, Pircsi féltékeny, de erre nem is kell több szót pazarolni, mikor annyi minden történik végre a csajok rivalizálásán kívül is. Oltóst persze Julival osztják be egy járőrbe. Kérdés, hogy lecseréli-e Pircsit az első osztályú Julira, illetve, hogy Juli újra össze akar-e jönni Otyóval.

Demsa terve az, hogy a galériában találkozik Szavinyival, és minden elő van készítve a szökéshez. Repülőjegyek, minden megvan, autók készen állnak, még egy helikopter is van végső esetre. Demsa szerint úgy tudnak majd átvágni a rendőrkordonon, hogy a zsernyákok nem vesznek észre semmit. Közben gőzerővel keresik Denise-t is, ötletük sincs, hol lehet. De aztán mégis van. A poén az, hogy Demsa természetesen tudott arról is, hogy Denise felkereste a múltkor Bordást. Úgy dönt, kiküldi egy emberét körülszaglászni az őrshöz, hátha észrevesz valamit.

Miközben Petár Stirlitz-cel beszélget, Szavinyi és emberei egyszercsak bent teremnek a helyiségben. Hát azt látjuk, hogy jól be van védve ez a Demsa, most rögtön lemészárolhatnák, ha akarnák. Azt nem lehet érteni, hogy Szavinyi tulajdonképpen mit keres most itt, valami olyasmi, hogy belenézzen Demsa szemébe, és kiolvassa belőle a szándékait.

Bordás kétrészenként kábé meglátogatja Zsuzsát is, mint most is. Zsuzsa eléggé kész van, ez abból is látszik, hogy a Modern képmeséket nézi. Viszont Zsuzsa, aki fénykorában a belső ellenőrzésnél dolgozott, pont jól jön Bordásnak, meg is kérdezi, hogy nem tud-e valamit arról, hogy beépített ember van Kolonics emberei között. Zsuzsa nem tud semmit, amíg ő az állományban volt, addig nem kaptak fülest ilyesmiről. De hátha a következő részre eszébe jut valami, vagy aktivizálódik.

Móricz viszont tőle szokatlan határozottsággal és nyíltsággal megmondja Bordásnak, hogy vigye innen a két csajszit, mert ez így nem jó senkinek. Bordás meg még egyet is ért vele.

Kolonicsék tervezgetik tovább az akciót. Le akarnak csapni Demsa összes érdekeltségére. Kár, hogy tulajdonképpen ezzel a tervvel sem a vámos tiszt, sem Kocsis nem ért egyet, túl rövid az idő. Alter szerint meg kevesen is vannak. Szép terv.

Bordásnak nem jut jobb az eszébe, Krisztát kéri meg, hogy segítsen a csajok ügyében. Nála kéne elhelyezni a csajokat. Illetve itt még csajokról beszél, de aztán Kittyt inkább hazaküldi. Közben Demsa emberei tényleg körülszaglásszák az őrsöt, de a véletlenek szerencsés összejátszása folytán se Olasz, se Pók nem veszi észre, hogy Bordás épp kicsempészi a csajokat. Az mondjuk durva, hogy Bordás meg se győződik arról, hogy nem figyelik-e az őrsöt. Bordás egyébként rácsörög Demsára, aki futólag végrendelkezik és az őrnagyra hagyja a lányát, abban az esetben, ha vele történne valami. Viszont az ilyen dumák, hogy 'nem mindenkinek van holnapja', meg a királydrámás hülyeségek Szavinyival, nagyon gyengék. Persze, értjük mi, hogy ez egy bűnfilm, és azokba kellenek időnként ilyen ólmos mondatok, amiknek van súlyuk, átszakítják a padlót, meg kell bele a dráma, meg halál, meg árnyék és sötétség, de az ilyen mondatok, hogy 'nem mindenkinek van holnapja', nem túl fajsúlyosak. Ettől nem lesz drámaibb a sztori, Demsára pedig nem úgy fogunk gondolni, mint aki épp a szeme közé készül nézni a halálnak.

Szóval Kittyt kirakják a lakása előtt, Denise-t meg elfuvarozza Krisztához az őrnagy. Denise egyébként sejti, hogy valami készül a faterja ellen, Bordás el is mondja neki nagyjából az akciót. Meg azt is, hogy Demsa tud az egészről.

Alter és Kolonics a sötétben ülnek és megbeszélnek, úgy látszik, nagyon összemelegedtek. Alter felveti, hogy mi lenne, ha Bordást letartóztatnák pár órára, és akkor nem kavarna be az egész akcióba.

Bordás Krisztától egyenesen Demsa galériájába megy, hogy zavaros beszélgetéseket folytassanak egymással. Demsánál szokás szerint bömböl az opera, csodálkozom, hogy még nem jelentették föl a szomszédok. Bordás egyébként azt kérdezi Demsától, hogy ki tudja-e juttatni az országból őt is.

Közben Kocsis jelenti Kolonicsnak, hogy Bordás Demsánál van. Kocsis szokás szerint hisztizik, rinyál, 'nem vállalom a felelősséget!'

Demsa azt válaszolja, hogy ki tudja vinni az őrnagyot. Bordás meg elmondja, hogy 'amire készülök, az nem törvényes'. Ja, hát végül is a gyilkosság tényleg nem törvényes (ha tényleg gyilkosság történt, de az most mindegy is, mert nyilván Demsának azt kell hinnie, hogy az történt). Demsa viszont erősen gyanakszik, hogy Bordás át akarja verni. Ezért az őrnagy azzal áll elő, hogy jöjjön vele Olasz megnézni a nem-törvényes akciót, és akkor igazolhatja Demsának, hogy Bordás nem kamuzott, hanem tényleg törvénytelenkedett.

Mike és a vámtiszt meg lazán diskurálgatnak valami irodában, nem úgy néz ki, mintha éppen lecsapni készülnének Demsára. Mike viszont kidumálja a vámosnak, hogy Demsa döngeti a csaját. Nem tudom, hogy ennek lesz-e később jelentősége.

Bordás kocsiba dobja magát Olasszal, aztán felhívja Dénest, hogy találkát beszéljenek meg. Méghozzá egy parkban. Bordás azzal csalogatja oda Dénest, hogy tudja, ki a súgó. Ja, és azt javasolja Kolonicsnak, hogy hozzon magával egy embert, mondjuk Altert.

Park, találka, mindenki ott van, Bordás egyszercsak pisztolyt ránt elő és ráfogja Kolonicsra. Kolonics rinyál, hogy 'mit akarsz Attila?' Bordás meg mondja neki, hogy már nem is tudja, mit akar, csak tele van a töke Kolonicsékkal. Aztán jön a pokolos duma, és Bordás hirtelen előre küldi a pokolba helyet foglalni Kolonicsot egyetlen lövéssel. Alter meg kicsit le van fagyva, aztán telefonálgatni kezd segítségért.

Mi meg agyalhatunk, hogy mi volt ez, hogy Bordás mit kavar. Lehet, hogy összebeszélt Koloniccsal? Ez csak azért furcsa, mert ilyen titkos szálakkal eddig nem mahinált ez a sorozat. Az biztos, hogy a színjáték főleg Olasznak szólt, de akkor meg azon agyalhatunk, hogy miért jó az Bordásnak, ha Demsa azt hiszi, hogy Bordás egyszercsak kinyírta a főnökét, aztán menekülni akar az országból. Ennyire talán Demsa sem hülye, de hát kénytelen (?) lesz hinni Olasznak. És persze azt még mindig nem tudjuk, hogy ki a besúgó.

Címkék: tűzvonalban
61 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dupi 2008.04.04. 14:10:02

a vége kicsit felsorolás-szagú. siettél? :)

kiricsiz 2008.04.04. 14:31:45

nem, direkt így írtam. nem akartam egy ilyen feszült jelenetet felmondani, mert úgyse lehet.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.04. 14:33:14

Na az a lövés a végén váratlanul ért. Egy igazi gyilkosság bordástól elég durva lenne, hacsak nem maga Kolonics a súgó. Bár nem, még akkor is erős. Ezt tényleg nem tudnák kimagyarázni a forgatókönyvírók, ha továbbakarják vinni a sorozatot újabb évadokkal úgy, hogy továbbra is Bordás a pozitív főhős. Én egyelőre nagyobb esélyt adok a "színjáték Demsa megtévesztésére" verziónak. A megrendezett haláloknak már úgyis van hagyománya ebben a sorozatban :-)

Az jó volt, amikor Demsa Bordás vállára tette a kezét, miközben mondott neki valamit, az volt reakciója hogy "Nem nézel te túl sok gengszterfilmet?" :-)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.04.04. 15:27:15

Én szeretném, ha Kolonics lenne a tégla, ezért kapta a golyót és nem csak megbeszélt a történet.
Mingyá megbokrosodna a sztori. :)

Gn · http://www.google.co.hu 2008.04.04. 15:31:52

hiányzott a részből a női fenék!!! amikor Bordás beállított a bugyikkal (honnan van/volt neki???) akkor kezdtem reménykedni, de sajna...

:)

qert 2008.04.04. 15:36:12

Szerintem a vámos a tégla, most megint kezdték mutogatni.
Ja és Kolonics mintha a Demsával sakkozna!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.04. 15:43:04

Hol láttál te Demsánál sakktáblát? És hogy került volna Demsa az előző évadba? Szerintem inkább valami nála is nagyobb fejessel játszik. Ha nem volna lehetetlen, azt mondanám, hogy Kádárral :-) Mindenesetre ha igazam van, és feltéve azt, hogy Bordás tényleg lelőtte Kolonicsot, hamarosan elő fog kerülni az a sakkpartner is. De én továbbra se hiszem, hogy nem csak színjáték volt a lövés, így valószínűbbnek tartom, hogy a másik sakktáblánál Columbo felesége ül...

qert 2008.04.04. 15:45:32

Amikor telefonált Kolonics akkor sakklépéseket mondott ami lehet hogy egy titkos kód volt vagy valami!
Mindenesetre alig várom a vasárnap estét!

birdito 2008.04.04. 15:54:34

Szerintem Kolonics nem hal meg, mert a Bordás, mivel kommandós volt, tudja, hogy hova kell lőni, hogy ne haljon meg. Az egész színjáték nyilván a Demsának megy. Egyrészt azért, mert akcióvezető nélkül nincs akció, így Demsának megvan a +24 óra. Másrészt, meg a Bordás sejtheti, hogy a Demsa meg akar lépni, és vele akar tartani. Amúgy szerintem a Kolonics nem tudott róla, hogy mindjárt lelövik. Hát ja, a tégla meg vagy a Fillár (a vámos), bár ahhoz elég keveset szerepelt, vagy pedig a rosszarcú kábszercsoportos rinyálós faszi.
Tényleg, és mérik a nézettséget amúgy az Internetest is? Mármint a MTV.hu-n. Mert pl. én külföldön csak ott tudom megnézni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.04. 16:00:06

Kizártnak tartom, hogy ne mérjék, hisz ez már egy sima honlapnál is alapkövetelmény. Ráadásul sokkal pontosabb adatot kapnak, mint a tévés nézettségnél...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.04.04. 16:04:13

Van még mit bepótolnom, eddig csak 3 részt sikerült megnézni, de szvsz nem olyan jó mint az egyes évad eddig

2008.04.04. 17:14:26

Mosolyt utca és a Duna Plaza közt mennyit autózott Bordás a két kiscsajjal, hogy rájuk sötétedett?
Ehhez képest mikor lőtte hasba Kolonicsot, ha előtte még kirakta Kittyt, Deniset elvitte Krisztához, beszélt Krisztával, ment Demsához és beszélt Demsával, útközben hívta Kolonicsot és fél óra múlva találkoztak a parkban?
Naná, hogy Kolonics nem halt meg, de szerintem úgy nem, hogy ő is tudta, hogy Bordás "hasba lövi".
A színjáték csakis Olasznak szólhatott, akivel gondosan lelépett Bordás, mire Alter felfedezi, hogy Kolonics életben van.

De a fő kérdés jogos volt: honnan van Bordásnak női bugyija, amit "csak úgy talál", és miből gondolja, hogy azt bárki felveszi? Vagy a hapsik hordják más gatyáját gond nélkül?

2008.04.04. 17:18:00

Ja, szerintem Kolonics az eljövendő Bokros ezredessel tárgyal.
Két új szereplőről cikkeztek: az egyk Kéri Kitty alias nemtommilyen Júlia, a másik Bokros alias Bács Ferenc.
Őt Júlia is emlegette, mint mentorát, aki elintézte neki az Angyalföldre helyezését.
Ezért még azt sem tartom lehetetlennek, hogy, ha Bokrosnak nagyobb szerepe lesz a Demsa elleni konspirációban, hogy Júlia is valamiféle céllal került az őrsre: biztosítani vagy épp megfigyelni Bordást.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.04. 17:20:34

Los Alamuszi, a sztori szerint karácsony előtt vagyunk, a téli napforduló környékén. Ilyenkor már délután 4 tájt elkezd sötétedni...

birdito 2008.04.04. 17:23:18

Lehet, hogy akkor a Bokros ezredes a tégla?

A bugyikat gondolom vette. A kérdés inkább az, hogy honnan tudja a méreteket? (Biztos belenézett a nadrágba, csak a kamera nem mutatta :)

2008.04.04. 18:32:06

A délután négy oké, de az első kérdésre nem válasz ;-)
Illetve a másodikra is csak akkor, ha a Kolonics-Bordás tali valamikor este tíz tájban volt, ami előtt még Kolonics és Alter tök nyugodtan dumcsizott a Teve utcában. Bár, persze, vannak munkakörök, ahol nem négyig tart a munkaidő, de ezek szerint fél tíz tájban csak a fél Teve utca nincs már bent (mert, ugye Bordás vm olyasmit mondott, hogy az neki kevés)

2008.04.04. 18:33:06

Bugyikról szó szerint azt mondta, hogy "találta".
Vagy azért ment Zsuzsához, hogy ellopja a bugyijait, vagy Erika hagyott ott nála egy-két intim darabot.

Cattleman 2008.04.05. 14:04:40

Helló, tényleg gyanús az a lövés. Eddig odafigyeltek a fegyverekre, Bordás viszont ebben a jelenetben jól láthatóan egy Röhm RG96-os gáz-riasztópisztollyal lőtt (H&K USP utánzat). Bár sok sorozatban használnak gáz-riasztókat éles gyanánt (ld. Cobra11), ebben a sorozatban eddig mintha egyet sem láttam volna. Érdekes lesz.

redzsihemond 2008.04.05. 14:43:51

Szerintem Kolonics és Bordás összejátszott, és még Altert sem avatták be, ezért volt a fagyás, és így akarták elhitetni Demsával, hogy megbízhat benne... nem véletlenül nyomatta a szöveget a galériában, hogy "küldd velem az egyik emberedet".
DE már ezt valaki elmondta itt.

NAGYON IZGI.

bartsimps 2008.04.05. 20:02:58

Ja, de pont Demsa nem fog gyanakodni, h az egész színjáték, amikor eddig minimum 5 lépéssel járt Buci előtt? Attól tartok, bárhogy is lesz, elég gagyi lesz a megoldás...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.05. 20:17:21

Basszus, most láttam a holnapi rész előzetesét. Hát megint sikerült lelőniük a poént, mármint hogy meghalt -e Kolonics, avagy sem...

Toszkána Grófja 2008.04.05. 20:37:05

Igen már szerda óta láttam én is az új előzetest, megint sikerült a vágóknak egy kis sploilert csempészni bele. Én reménykedek benne, hogy Bordás meg Kolonics nem beszéltek össze.

csalint 2008.04.06. 20:18:00

Elmesélné valaki mi volt a főcím elött? :) Kicsit késöbb kapcsoltam oda

akyyy 2008.04.06. 20:45:58

hát a zatillának. de lehet deniznek:D am azt hittem most vége lesz az évadnak:S

Nikolka 2008.04.06. 21:11:24

Otyó és Pircsi aludtak, amikor rendőrök jöttek értük, hogy menjenek be azonnal az örsre.

Morgiana 2008.04.07. 09:31:04

kiricsiz, tök jók az összefoglalók, de miért is kell (majdnem) egy hetet várni, amíg a komment felkerül? Van egy csomó sorozat, ami ugye már másnap fent van, itt nem lehetne ugyanez? Végül is, hosszú évek óta az első jó magyar sorozat, ennyit igazán megérdemelne...

2008.04.07. 09:59:36

Volt itt egy fegyverszakértőnek látszó kommentelő, ezért itt is feltenném a kérdést, hogy mivel és hová lőtt Bordás, hogy Kolonics zsákként dőlt el, de másnap egy sima felkötött karral és igen zord hangulattal (fájdalmak???) intézkedett Szóval, semmi hasi sérülés, pedig Bordás oda szorította a pisztolyt, ha jól láttam. Egy sima kézsérüléstől (pl. vaktöltény?) viszont elég szép összeesési pályát pordukált Kolonics.

Badbitie 2008.04.07. 10:37:19

Vállon lőtte szerintem.

Amúgy ilyenkor mi van? Vége a sorozatnak? Lesz még egy lemozgató rész? Vagy hogy lehet a helyzetet fokozni, hogy egyik megvan másik lelőve a gonoszbácsik közül?

2008.04.07. 11:56:07

Szerintem meg hasba.
És még sok-sok rész lesz, a wiki szerint még 8 minimum (vigyázat, a következő két rész tartalma is ittvan, azaz, spoiler veszély!!!):
hu.wikipedia.org/wiki/T%C5%B1zvonalban#M.C3.A1sodik_.C3.A9vad_.282008.29

Semp 2008.04.07. 16:45:39

Azért Demsa még nincs meg. A kábszermaffiózást még bizonyítani kéne, a raktárban meg csak csupa porcukor. Persze Kocsist meg lelőtte, bár ebben Bordás a koronatanú, kérdés hogy beárulja-e.

Morgiana: Pont ezért csúszik a hogyvót, merthogy magyar, és a vetítés előtt még kiricsiznek se mutatják meg előre a részt :) A többinél meg ugye meg lehet nézni jó előre külföldiül.

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2008.04.07. 17:49:49

szia morgiana,
az van, hogy különböző technikai okok miatt péntekre állt be a dolog a kezdet kezdetén. mert pénteken volt a legkevesebb poszt, meg az elején mindig csúsztam is. aztán meg is maradt pénteken.

majd beszélek a sixx-szel, hogy hova lehetne átrakni korábbra.

Morgiana 2008.04.07. 19:05:02

Szia kiricsi, ez szuper lenne, köszi!:)

csalint 2008.04.07. 19:10:33

Annak én is örülnék :)
Egyébként keveslem hogy keveset foglalkoznak a sorozattal... A nagy magyar Sorozatjunkie-kat valszeg nem érdekli vagy nemtudom de sosincs poszt pedig heti kibeszélő simán lehetne...
Én már annak is szoktam örülni mikor a commentblogon ajánlják vasárnap este... sztem méltánytalanul szerepel keveset... márpedig ha azt akarjuk hogy legyen jó magyar sorozat ahoz néző kell... ahoz meg hírverés... magam részéről ajánlom ismerősöknek de az nem túl nagy segítség :)

csalint 2008.04.07. 19:12:13

Tudom hogy teli vagyok hibával. Elnézést érte. :)

Nikolka 2008.04.07. 19:48:55

csalint!
Ha sokan sokaknak ajánljuk, az is valami! :))
Egyébként egyetértek: a mi kutyánk kölyke, végre valami más, minőségi, színvonalas, izgalmas történettel, fordulatokkal, realizmussal, remek színészekkel, ütős poénokkal....könyörgöm, futtassuk már egy kicsit jobban!!!
Se egy saját honlap, se egy TVR7-címlap, se egy Nők Lapja-nagyinterjú....

füredi (törölt) 2008.04.08. 08:35:09

Ha valakit a hasrész szélén lövünk meg, ráadásul kicsit kifelé, úgy, hogy ne érje se a veséket, se hátul a bordákat, valamint mindezt a máj és a lép - vélelmezett - helye alatt tesszük, akkor kis szerencsével úgy tud átmenni a golyó, hogy még a beleket sem érinti - de ha érinti is, az nem vészes. Azért eldőlsz attól, ha közelről meglőnek, meg vérzel is, de át tud rajtad menni a golyó minden gond nélkül.

Azért Demsa elkövetett egy rakás bűncselekményt, hiszen ő küldte fel pl. a mesterlövészt, azért, hogy öljön, ha most a "kiengedjük, mert semmit nem tudunk bizonyítani" szöveggel jönnek, bojkotálni fogom a sorozatot!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.08. 13:05:52

akciójelenetet miért nem tudnak ebben az országban rendezni?!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.08. 13:08:32

és a "megoldás" is gagyi lett az elvárt színvonalhoz képest. nagyon gyenge rész volt.
várjuk a köv. szériát.

bartsimps 2008.04.08. 14:20:57

Alter Erikát azzal fenyegette, hogy 20-30 évet is kaphat "bűnszövetkezetben elkövetett bűnrészességért". Hát nemtom milyen iskolában végzett a kis titkosszolgánk és azt sem, h minek van rendőrségi szakértője a sorozatnak, de bűnszövetkezet csak a Blikkben létezik meg a hasonló helyeken. Alter barátunk bűnszervezetre gondolhatott. És bűnszövetség is van még, de az abban való részvétel önmagában nem büntetendő. Okoskodás OFF :)
Hát ahhoz képest, h ez a széria még tart elvileg, eléggé elvarrtak minden szálat a végén. Ha rutinosabbak, akkor van vége a résznek, amikor Kocsis feltűnik Buci háta mögött. És akkor volna miért izgulni.

Kenda 2008.04.08. 15:49:57

A mesterlövész meg mi a fenéért lőtte le Savigny-t, mikor láthatta volna, hogy jobb lenne elsunnyogni a jobbszélen?

Az akciójelenetek tényleg gázosak voltak... mindenezek ellenére én szeretem a Tűzvonalbant :)

füredi (törölt) 2008.04.08. 16:04:20

Tényleg! ha én mesterlövész vagyok, és látom, hogy a megbízómat elfogták a rendőrök, valszeg szarok a megbízásra, nem?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.08. 16:35:04

pláne ha zsé csak utólag van - mint azt Stirlicz (jó név! :DDD ) megmondta... :P

birdito 2008.04.08. 20:25:07

Nem a Stirlicz volt a mesterlövész? Akkor hihető, hogy vakmerően lő.

2008.04.08. 20:51:40

Stirlitz volt, de ha belegondolsz, neki személy szerint mi dolga volt Savignyval?
Pláne, mikor a főnökét már letartóztatták, ezért még "hűséggel" sem tartozik, ellenben kockáztatja a saját életét.
Vagy, netán ő is tudja, hogy még van egy csomó rész, azaz Demsa, mint az évad főgonosza nem rohadhat a további részekben börtönben? ;-)

Nikolka 2008.04.08. 21:08:09

Stirlitz nem a pénzért csinálta és tisztában volt vele, hogy meghalhat. Viszont kötődött Demsához és már csak tisztességből is be akarta végezni a feladatot, tartozott ennyivel Demsának.

2008.04.08. 21:38:15

Hihetetlen, hogy itt minden bűnöző milyen lelkiismeretes, tisztességes és hűséges vagy család- és operabarát és érzékeny ember ;-)))

Nikolka 2008.04.08. 22:14:55

Ja, Malek emberei is nagyon ragaszkodóak voltak :))

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.08. 23:29:35

ti mit néztetek? :) Stirlicz már meghalt a földön, a tetőről vmi nímand esett le...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.04.09. 02:19:17

ez is hasonlóra sikeredett mind az első évad fináléja. marha jó felvezetés, izgalmas fordulatok, és űbergagyi befejezés.
esküszöm a harmadik évad (ha lessz) végét, direkt nem fogom megnézni, inkább maradjon meg az illuzió, hogy valami frappáns befejezése volt a történetnek. megint előjött a "jó magyar" forgatókönyvíró betegség, hogy jó sztori, jó dialóg, és ötletelen befejezés.
erre vártunk?? ez a nagy finálé? demsának ez a nagy terve, hogy lelöveti egy orvlövésszel? ezt megtehette volna azután, hogy savinyi megölette a feleségét! jó tudom, ez a B terv volt, de akkor is! milyen amatőrfesztivál volt már ez megint!
(dettó mint az első évadnál. ott is a nagy felhajtás malekkal, hogy mekkora nemzetközi bűnöző, meg milyen veszélyes, aztán a nagy semmi a végére.)
bosszantó!! pedig olyan jó kis sorozat, ezt már annyiszor leírtam...

2008.04.09. 09:42:40

Toma!
EZ még nem AZ a finálé, lévén, hogy még vagy 8 rész hátra van.
Azaz, optimistán hozzáállva, és az első évad zárását elfelejtve akár még lehet is rá mód, hogy érthetőbbre mixeljék a lezárást.
Persze, amit itt most leadtak, az is sok sebből vérzik, szerintem, de hátha még valamit tudnak rajta kötözgetni, hiszen lesz még Demsa, az meg még tőlük sem ér, hogy most előhúzzanak a bűvészkalapból egy teljesen új bűnt, pl. hogy Demsa nem csak drogbáró volt, hanem műkincs tolvaj is. (arról már nem is beszélek, ha nem Demsa lesz a főgonosz, hanem egy tök új keresztapát állítanának be a maradékra, ami így nem maradék, hanem tematikailag egy tök új évad lenne)

birdito 2008.04.09. 12:34:23

Anyway, latta valaki, hogy hol talalta el az orvlovesz Savigny-t? Mi van, ha nem is halt meg? Nem tudnak rabizonyitani semmit, az ugyvedek majd jol kihozzak. A Demsa meg a bortonben fog orjongeni. Aztan vadalkut kot a rendorokkel, hogy o tudja, hol lakozik a Savigny, aztan jol uldozobe veszik. A vege meg az lesz, hogy a Savigny-t holtan talaljak, a Demsa eltunik, (mondjuk megrendezi a sajat halalat, de mi sejtjuk, hogy nem is halt meg). Ez egy jo forgatokonyvnek hangzik. En meg igy tudom elkepzelni a folytatast. (A lanyara meg ki kell talalni valamit. Mondjuk o is ltunik, es a zarokep: Demsa lanyat latjuk napfenyes tengerparti villaban, ahogy epp a medencebe ugrik be. Es a hatterben a nappaliban egy hintaszekben egy alak komolyzenet hallgat.). Na hogy tetszik? Tenyleg rendezzunk forgatokonyviro versenyt a maradek 8 reszre, vasarnapig. Ki hogy fejezne be?

csalint 2008.04.09. 13:18:07

birdito... :D
ez így rohadtjó lenne:D
áhh elképzeltem Dönizt fürdőruhába xD
figyi birdito nagyon jó vagy! :D

birdito 2008.04.09. 14:28:14

Ja. Meg lehet fokozni. Legeslegutolso jelenet. A nyaralo falal van korulveve. Csongetnek. Kamera mutataja a kameraszobat, ahol a terfigyelo kamerak kepernyoi vannak. Utolso vagokep a bejarati kamera kepet mutatja. Es a kepen ki van?
Na? Bordas Attila...
Felirat: ... to be continued...

(es varhatjuk osszel a harmadik evadot)

birdito 2008.04.09. 14:42:32

Tuzvonalban 3X1

Csak, hogy zokkenjunk vissza a magyar valosagba. Demsa Peter a lanyaval nem kulfoldon van, hanem a Balatoni nyaralojaban hazi orizetben. Ez a vadalku eredmenye. Kiderul, hogy Savigny tenyleg baleset aldozata lett, nem Demsa olte meg. A kabitoszer nem lett meg, viszont megsemmisult. Demsa pedig "jobb" utra tert, es a mukincsbiznisszel foglalkozik tovabb. Bordas pedig azert jelent meg, mert a rendorsegnek szuksege van ra! Ugyanis a harmadik evad egy nagyon komoly mukincshamisitas/tolvajlas (ezt meg nem tudom) kore szervezodik. Es ki mas lehetne a szakerto, mint Demsa Peter a megtert bunozo. Persze eloszor ugy vonakodik, ahogy a Bordas szokott az evadkezdo reszekben.
Kovetkezo szin, Kolonics szobaja a sakktablaval. Megbeszeles. Jelen van Bordas, Kolonics, a VPOP-s Fillar.

Kolonics: "Engedjek meg, hogy bemutassam Onoknek egy volt nyugdijas kollegankat, aki a 1980-as evekben szamos kulfoldi kabszer es mukincs buntenyt leplezett le (ugyanis megint azert lenne egy kulfoldi szal). Bizonyara ti is hallottatok mar Otvos Csopirol."

(Na jo most mennem kell, majd meg fojtatom)

birdito 2008.04.09. 17:36:07

(Nos, ha már úgyis telepakolták a sorozatot valamilyen szinten pécsi kötődésű színészekkel (Balikó=Malek, Fillár, Vidákovics, ha nagyon akarom Jordán), akkor már forgassanak egy-két részt Pécsett is.)
Szóval a szitu. Pécs 2010-es Kulturális Fővárosi pozíciójára felkészülve (nagy cuppanós csók haza) a Vasarely Múzeum egy különleges kiállítás szervez. Az apropóját az adja, hogy egy amerikába szakadt magyar birtokolja az egyik legértékesebb Vasarely alkotást,
amiről eddig csak a nagyon beavatottak tudtak (mint például a tulajdonos, és persze Demsa Péter). A kép ára felbecsülhetetlen, és egy hónapos kiállítás erejéig Pécsre szállítják. Csakhogy Pécsre egy, az eredetihez kísértetisesen hasonlító festmény érkezik. A szállítmány útja addig követhető, hogy a repülő leszált a Balaton Airporton (Sármelléken)(az eredeti terv természetesen Budapest volt, csak valahogy mégsem oda szállt le a gép). Miért is? Egyedül Alter tudott róla. De hogy kerül megint a képbe a titkosszolgálat? Szóval a repülő leszállt, a képet bepakolták a biztonsági autóba, majd a biztonsági autó elindult Tihanyba. Ott ugyanis még egy másik ereklyét vettek volna fel, ami szintén Pécsre ment volna. Este, sötétedés után a páncélautó rágurul a Tihanyi különkompra, majd Szántódra a komp megérkezik. A túlparton váró rendőrök azonban arra leszenk figyelmesek, mintha valakik a páncálautó zárját feszegették volna. Kinyitják, a kép megvan. De a kirendelt szakértő rögtön megállapítja, hogy ez bizony nem az. Jé, és a páncélautó sofőrök is eltűntek. Egy szerelmes szemtanu pár természetesen a Szántódi parton éppen egy nagy és gyanús vitorlást látott abban az időben elhaladni arra. Ötvös Csöpi rögtön mozgósítja vitorlás nyomozóit, de természetesen a vitorlásnak is hűlt helye van.

Nincs más hátra, mint elvinni a képet Demsa Péterhez, hátha ő jobban meg tudja mondani, hogy ki hamisíthatta a képet, mint a kirendelt szakértő. Elmennek tehát Demsa balatoni nyaralojában, ahol háziőrizetben van, de a házban nem találnak senkit. Néhány ruha, és a legfontosabb pipere is eltűnt...
(Vége az első résznek)

birdito 2008.04.09. 17:48:21

Off: Bajomi Nagy György (Jóságos Dzsoni Bácsi) is Pécsről indult.
Most írjon más is.

kiricsiz 2008.04.09. 20:23:06

birdito!

jók ezek a hogylesz-ek, ha indul ilyen blog, akkor téged fogunk elsőként felkérni :)

viccet félretéve: hamár ötvös csöpi bekerült, akkor mostmár legyen benne spencer&hill is. nem érdekel, hogy nem magyarok.

Toszkána Grófja 2008.04.09. 21:42:56

Az új előzetesből kiindulva lesz még itt móka, lövöldözés meg minden, van még bőr a rókán. Szerintem lesz annyira izgalmas mint birdito sztorija, de annyira biztos mint eddig volt. Én nem félek, kíváncsian várom a következő részt :)

csalint 2008.04.09. 21:53:33

igazi izgulni vágyó rajongó nem néz előzetest :P de mondjuk megnyugtattál Hells Kitchen..

Birdito! Nekem elég lesz, mert még a végén eltalálod és nem lesz izgalmas :D... Egyébként nem ilyen szakmában mozogsz véletlenül? Ha nem, akkor lehet pályát tévesztettél, mert jól nyomod :)

2008.04.09. 23:20:56

Én az előzetesek után is tudok izgulni, pedig igazi rajongó vagyok ;-)
Szerencsés adottság?
Vagy, azért mindig annyit mutatnak meg, hogy nagyon sok dologért még lehessen izgulni...

füredi (törölt) 2008.04.11. 13:15:16

Ja, erre nem is gondoltam, ennyi erővel Demsa be is kopoghatott volna Franciországban, hogy lelője Savignyt. Kurva nagy terv volt valóban.
süti beállítások módosítása