Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Shark 1x18 - Az igazság fogságában

2008. április 03. 11:07 - mg_b

7:35 AM, jelenik meg a képernyőn, és ebből már tudjuk, hogy nagyon drámai lesz az epizód, annyira, hogy az első jelenetekből csak annyit vágunk le, hogy egy rabot visznek valahonnan valahová. Hát rendben, akkor ez egy ilyen sejtetős kezdés, nyilván…

9:00 AM – Szóval az van, hogy Stark és Raina egy brutális kettősgyilkosság tettesét próbálják elítéltetni (akit egyik kedvenc rosszarcú színészünk, Patrick Kilpatrick játszik, lesz is lentebb kép majd róla), és bevetnek mindent, még az áldozatok lányát is behívják picsogni a bíróságra. Az őt játszó csaj olyan pocsék színész, hogy nyilvánvalóan nem lehet komolyabb szerepe a fő szálban, és tényleg: egy törvényszolga kisvártatva bevezeti Stanley Davist, aki a következő meghallgatás alanya lesz. Ő egy kövér kis kopasz, aki egy perccel később megszerzi a törvényszolga pisztolyát, és ordítva fenyegeti a népet, hogy hagyják békén. Az emberek persze menekülnek, de a bíró, a kettősgyilkos, a kiscsaj, meg még néhányan a teremben ragadnak, természetesen Starkkal és Rainával együtt, mert nélkülük nem lenne epizód.

10:06 AM – Gyűlik a tömeg az épület előtt, Jessica meg síkideg Stark miatt, de azt mondja: isteni szerencse, hogy nem a kettősgyilkos Paul Masters szabadult el, hanem csak az a lökött kövér. A túsztárgyaló viszont rögtön lehűti, mert általában az amatőr túszejtők ejtik a több halálos áldozatot. Jessica elsápad, hinnye, most mi legyen, hiszen Stark nélkül őt is kirúgják a sorozatból. Na de nem kell aggódni, mert Stark odabent átmegy ügyvédbe: mi bajod van, Stanley? Hát az, hogy nem én követtem el a boltrablást, és csak azért vagyok most itt, mert a zsaruk lusták voltak előkeríteni a csajt, aki ezt tanúsíthatná.

11:25 AM – Ha valakinek hiányzott volna, Julie is előkerül: tipikusan hülyeszőke barátnőjével shoppingol valami bevásárlóközpontban, és mert a csaj szerint ciki, hogy valószínűleg Stark keresi mobilon, inkább nem veszi fel, amikor csörög a telefon. Ennyit Julie-ról.

12:25 AM – Kommandósok a kapuk előtt, Jessica pedig próbálná menteni Starkot, de hiába: be kell hatolnunk, Jess, pont te ne tudnád? És tudja ezt persze Stark is, szóval ezerrel győzködi Stanley-t, hogy figyelj, mukikám, elővesszük az ügyedet, csak hadd beszéljek a kintiekkel, jó? Hát jó, bólint a kopasz, és Stark szendvicseket rendel, meg Stanley aktáit. És nem mellékesen utasításokat kap a túsztárgyalótól, hogy kapcsolja be a biztonsági kamerát a pulpitusról. Hogyhogy mivel esszük a szendvicset?, kérdez vissza Stark. Mit tudom én, krumplival meg ketchuppal, hagyjatok már lógva!

1:40 PM – Isaac felkutatja Stanley (majdnem ex-) feleségét, de az asszony semmi bíztatót nem mond, nem úgy tűnik, mint aki rohanna megmenteni a hülye férjét. Sőt, inkább szánalmasnak találja az esetet, még azt is mondja: lúzer! 2:15 PM (nincs új bekezdés, gyorsulnak az események) – Megérkeznek az akták meg a szendvicsek, cserébe Stanley elengedi a három kölyköt, akik szintén bent ragadtak a tárgyalóteremben. Napihősünk azonban, egy névtelen fekazsaru, szintén a túszok egyike, ráveti magát Stanley-re a kommandósok és Jessica ámuló szemei előtt, és persze sikerül elcsesznie mindent: Stanley fegyvere véletlenül elsül (lúzer!), és ledurrantja a bírót. Nem lesz baja, ugye?, kérdezi Starkot aggódva a kis Stanley. Hát jobban nézett ki, mielőtt belelőttél.

3:00 PM – Julie azért brekeg, mert a szöszke barátnője levette a melltartóját egy ruhaüzlet kellős közepén, és hát hogy néz ki az ilyen?! (Nem, sajnos nem mutatták.) Megan meg azt nem érti, mi ebben a furcsa; ilyen csaj kéne nekem is! Na de megszólal a Hírek, benne pedig a túszdráma, mire Julie ott helyben összeszarja magát, és úgy veszi kölcsön a szöszke kocsiját, hogy annak szólni sincs ideje. Apropó, visszakapta már Julie a jogsiját? Közben a tárgyalóterem már tocsog a bíró vérétől, Stark pedig leteszi a nagyesküt, hogy segít Stanley-n, de csak ha kórházba vihetik a fickót. Igen ám, de Paul Masters végig susog Stanley fülébe, hogy nem kéne bíznod ebben a Starkban, ő egy gazdag ügyész, te meg csak egy szegény vádlott, szóval nekem segíts inkább, nyisd ki a bilincseimet, oksa?

Na innen pörgetjük fel az eseményeket, mert azért ez mégsem a 24, hiába van ebben is egy semmire sem használható hülye lány, és hiába írják ki mindig a pontos időt (rá nem tudok jönni, miért, semmi jelentősége). Szóval Stark asszisztensei kirajzanak, és beszélnek a boltossal, akit Stanley állítólag kirabolt, de ő azt mondja, leütötték, így nem emlékszik a tettesre. Később kiderül, hogy a másik tanút, a boltos lányát, aki bizonyíthatná, hogy nem Stanley rabolt, pár órája megölték: pontosabban belegyömöszölték egy szemétkonténerbe. Stark nagyokat nyel, amikor megtudja az infót, és Jessica tanácsára igyekszik átverni Stanleyt, de Paul Masters résen van: hazudik, Stanley, nézd csak a szemét, hazudik!!

Addig mondogatja, míg Stanley végül pisztolyt fog Starkra: lökjed a dumát, főnök! Hát az van, hogy meghalt a tanú. Szóval hazudtál, baszki?!, hördül fel a kövér. Hát akkor ezt nézd! És kinyitja Masters bilincsét. Rosszarcú barátunk persze odáig van az örömtől, megfenyegeti Rainát, hogy a lába közé néz, Starkot meg, hogy az ő letépett tökeit használja majd közben, és hasonlók. Kilpatrick és Woods is remekel a szerepeikben, eszem megáll, mekkora epizódot ki lehetett volna hozni ebből, ha találnak hozzá egy rendezőt meg egy vágót, mert akik csinálták, azok pont ezt a két szakmát nem ismerték még csak hírből se. Azok az ugráló beállítások, jesszus…

Este hét is elmúlik, mire Madeline-nek sikerül kiszednie a kirabolt boltosból, hogy kik rabolták ki. A faszi csak azért vall, mert nyilván ugyanazok ölték meg a lányát: egy helyi banda volt, na, csak hát érthetően nem merte bevallani ezt eddig. De így már mindegy. Ez persze még kevés lenne, de kiderül, hogy a Stanley-re valló egyetlen tanú az egyik tettes barátnője – így már összeáll a kép! Hazudott Stanley-ről, csak hogy mentse a fiúját. De ekkor már mindegy, mert Masters már közölte a feltételeit, miszerint helikoptert kér, különben mindenki meghal, Stanley meg hebegve-habogva ugyan, de azért követi.

Csakhogy Isaac is bedobja magát, és rajtaüt a tetőre tartó menekülőkön: nagy dráma jön, mert Masters pont Rainát rángatta magával, és most a csaj homlokának szegezi a pisztolyt, fenyegetve Isaac-et, hogy lelövi. Hát lődd le, én meg lelőlek téged, és én nyertem. Nos? Végül Stanley lövi hátba Masterst, Jessica pedig megígéri, hogy megnézi, mit tud majd tenni azért, hogy minél kevesebbet kapjon. Mivan, baszki, hát mégiscsak túszokat ejtett, meg minden!! A bíró pedig túlél. Mit ne mondjak, ennél kiszámíthatóbb és unalmasabb befejezést ritkán láttam…

Ja igen, Julie persze odaért a bíróságra, picsogott egy sort, majd összeborult az apjával. Na mindegy, amilyen hülye liba, jövő héten úgyis csinál valami marhaságot… és vigasztaljon minket, hogy már csak néhány részt kell várni, hogy visszatérjen Wayne, az egyetlen igazán cool szereplő az egész sorozatban!

Címkék: shark
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása