Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 3x18 - Légből kapott páciens

2008. április 03. 08:23 - candyperfumegirl

Kedves utasaink! Kérjük, csatolják be biztonsági öveiket és állítsák üléstámláikat függőleges helyzetbe, felszállunk. A vészkijáratokat a szárnyak mellett jobbra és balra találják, de nem lesz rá szükségük, mert ami most következik, az egy igazi deluxe House epizód, és mindannyian az első osztályon utazunk. Kellemes utat kívánok!

De kezdjük a földön. Hetibeteg egy 58 éves nő, egyedül él a töménytelen porcelánmacskával és hasonló öreglányos dekorációval telezsúfolt házában, és olyat tesz, amit abszolút nem várnánk tőle, miután vetettünk egy pillantást a kis kertvárosi nett otthonára meg a kötött pulóverére: kurvát hívat. Hát igen, ki hogy kezeli a magányt, neki éppenséggel 1000 dollár nem pénz egy igazi dögös csajsziért, aki nagyon készségesnek is mutatkozik, csak mielőtt belekezdenének bármibe is, hetibeteg elájul. Na most küzdhet az örömlány az anyagias és a szociális oldalával (kell, hogy legyen neki az is, hiszen az a munkája, hogy embereken segít), és végül úgy dönt, hívja a kórházat. Azért a pénzt még elteszi, hiszen vérbeli üzletasszony. A beteget Jimmy látja el, egyelőre semmit nem talál, ami a tüneteit magyarázza, de várjunk csak, miért ő csinálja ezt? Hol van House?

Megkapjuk erre a választ a következő jelenetből, éppen felszáll egy Szingapúrból New Yorkba tartó repülőre, Cuddyval az oldalán. Egy pillanatra leesett az állam, amikor először láttam, hogy kerülnek ezek ide, és főleg az érdekelt volna, mit csináltak mielőtt a gépre szálltak, de sajnos semmi izgit: egy konferencián vettek részt, ahol House tartott egy 3 perces beszédet, és csinált egy 500 dolláros pluszköltséget a minibár és a szálloda videotékája kifosztásával, vagyis profi módon táncolt Cuddy idegein, ahogy otthon. Főnöknéni kicsit zsémbes hangulatban van, de House vidáman jelenti, hogy már megtalálta a megoldást az 500 dolláros plusz kiegyenlítésére: Cuddy első osztályú jegyét turistaosztályra cserélte. Micsoda rohadék.

Föld. Jimmy érdekes dolgokat tud meg a hetibetegről: miután betöltötte az 58-at, kiment a reptérre és felszállt az első meleg helyre tartó gépre, ami Caracasba vitte, ahol tetováltatott, kokózott és dugott, szóval szex, drog és rock&roll. Ribinek –aki valahogy itt ragadt- fennakadnak a szemei a történettől, és hogy Jimmy mit érez, arra már szavak sincsenek. House híján Jimmy irányítja a diagnosztikai teamet, megy az ötletbörze és a Wilson MD műsor, Foremant meg idegesíti, hogy Chase és Cameron mindenben egyetért. Ez szerinte csak azért lehet, mert dugnak. Most vagy az a baj, hogy toszatlan, vagy az, hogy őt nem vették be, de legalább van egy karakter, akit ez érdekel. Mindenesetre elzavarják Chase-t és Cameront házkutatni. Nagyszerű ötlet, mivel pár epizóddal ezelőtt megegyeztek abban, hogy a kórházban nem fognak szexelni.

Levegő. House remekül elvan az első osztályon, hiszen van zene, bor és vikodin, csak ne lenne mellette az a koreai rókázó pasas, ő valahogy rontja az idillt. A koreai –akit alfa páciensnek fogok hívni- remeg, hány, beájul, és egy csomó olyan tünetet mutat, amit még House sem tud csak részegségre fogni, ide orvosi segítség kell, de rögtön, ezt még ő is kénytelen belátni. Hívja is Cuddyt. Micsoda rohadék. Miközben House kényelmesen elhelyezkedett Cuddy turistaosztályos székében (ahol senki nem hány a közelben), Dokinéni megvizsgálja alfa pácienst, már amennyire ez lehetséges az adott keretek között. Nem tetsuik neki, amit lát, és olyan szavakkal dobálózik, amiket sosem lenne szabad használni egy utasokkal teletömött, levegőben levő gépen: fertőzés, veszély, halál. A tényállás ugyanis a következő: alfa pácienst eszközök híján nem lehet normálisan megvizsgálni, így a legrosszabbat kell feltételezni, ami egy fertőzés, és mivel nem lehet légmentesen elzárni a többiektől, akár az összes utas elkaphatja. Ez volt a rossz hír, most jön a még rosszabb: ha nem fordulnak vissza most rögtön, 15 órányira lesz tőlük a legközelebbi kórház, addig pedig simán bele lehet halni ebbe a fertőzésbe. Hallja ezt a Mulan-hasonmás stewardess is, és nem repes az örömtől, de amint House kijelenti, hogy szerinte ez csak vaklárma, úgy dönt, inkább neki hisz. House nagyobb hatással volt rá, mint Cuddy. Vajon miért?

Föld. Chase és Cameron házkutatni mentek hetibeteghez, nagydarab macska fogadja őket, ami csak ül egy helyben, nézi őket meredten, és esküszöm, hogy megrovó pofát is vág közben. Erre lenne is oka, Cameronnak ugyanis mindenen jár az esze, csak toxinok keresésén nem, egy óvatlan pillanatban maga alá is rántja Chase-t. Szöszi kicsit zavarban van, mert a macska bámulja őket (!!!), Cameron meg szexinek szánt hangon búgja neki, hogy „nem csináltad még úgy, hogy néztek?”, mintha ő csinálta volna! Ja. Én elég sok mindent kinézek Allison Cameronból, de ezen hangosan felröhögtem.

Levegő. House és Cuddy addig dobálóztak a repülőn a tiltott szavakkal, hogy egy utas felfigyelt rájuk, és rögtön pánikolni kezdett, érzi, hogy ő is rosszul lesz, és mielőtt még House annyit mondhatna, hogy „hipochonder” le is rókázza a doki cipőjét. Vagyis már két páciens is van, ideje lenne komolyan venni a dolgot. Most már House is hajlandó érdemben foglalkozni az esettel, de neki ehhez team kell, vannak elegen a repülőn, majd toboroz belőlük. Rámutat egy szöszi kissrácra, hogy értsen egyet mindennel, amit mond; egy külföldire, hogy semmivel ne értsen egyet (a pasi egy szót nem beszél angolul, tehát ez nem lesz nehéz); meg a legszúrósabban néző nőre, hogy akármit mond, ő jöjjön az erkölcsi aggályaival. Kicsi szöszi máris élvezi a dolgot, külföldi pasi semmit nem ért, főleg azt nem, hogy mi folyik itt, csúnyán néző nő pedig szól House-nak, hogy ne írjon alkoholos filccel a repülő belsejére. Vagyis megvan a tökéletes PótChase, PótForeman és PótCameron! Mehet is a diagnózis. House és PótChase megegyeznek az ételmérgezésben, és House közli az összes utassal, hogy ez a bajuk, majd képes ezek után kellemes utat kívánni. Mire leszállnak, mindenki imádni fogja a dokit, az tuti.

Föld. Chase és Cameron „házkutatása” remekül alakulhatott, mert 15 évesek módjára vihognak laborozás közben, Foreman meg erősen próbálja nem szétverni az összes lombikot a fejükön. Jön Jimmy, és közlik vele, hogy a házkutatás eredménytelen volt (orvosi szempontból, hehe), Jimmynek pedig végre támad egy olyan ötlete, amihez talán ért is valamennyire: a betegnek mellrákja van! Na, ez már az ő terepe, jöhet a mammográfia. A dolgozó lány meg még mindig itt van, és egyre idegesebb, mert már elég sok pénzes kuncsaftot szalasztott el, és elsunnyogna egy óvatlan pillanatban, de Jimmy lefüleli. Bemutatja neki legjobb kölyökkutya-nézését, és előveszi legmeggyőzőbb „cuki gondoskodó dokibácsi” –hangját, elrebegi, hogy a betegnek most tényleg jól jönne egy barát, és a prosti marad. Az egészben amúgy az a legédesebb, hogy Jimmynek lövése nincs róla, valójában mi a két nő között a tényállás.

Levegő. House remekül elvan az ételmérgezés diagnózisával, bedugta az orrát, hogy kizárja a hányásszagot, Cuddy meg foglalkozik a betegekkel. Főnöknéninek nagyon gyanús hogy ez nem ételmérgezés lesz, úgyhogy letesztelik alfa pácienst: a fertőzésnél a következő tünet az ataxia lenne, és House pantomimben közli vele, hogy álljon fel, majd amikor a beteg összeesik, csendben bazmegol. Ez tényleg fertőzés lesz, rohadtélet, most már erről fog szólni ez az egész út, nem fogja tudni végignézni, hogy Rob Schneider átváltozik répává.

Föld. Hetibetegen mammográfiát csinál Cameron, miközben beteg meg ribi barátkoznak, nagyon megható jelenet. De nagy baj van, ugyanis a beteg a jobb szemére hirtelen megvakul! Most vagy teljesen máshol jár Cameron esze még mindig, és képes volt egy mammográfiával megvakítani egy beteget, vagy ez egy újabb aggasztó tünet.

Levegő. Hogy most már egyértelmű legyen, hogy a 2 páciens betegsége összefügg, Cuddy is rosszul lesz, és produkálja ugyanazokat a tüneteteket! Na, most lesz igazán izgalmas a dolog. Annál is inkább, mert a következő jelenetben House feje Cuddy mellei között van. Nem, semmi OLYAN, ez csak egy kényszerhelyzet szülte vizsgálati módszer, bár jobban belegondolva, nem biztos, hogy nem volt vele House-nak valami hátsó szándéka. Főnöknéni baját szagolgatással is be lehetne azonosítani, mert bizonyos kórokozóknak jellegzetes szaga van, de House csak a testápolóját érzi, pedig elég közelről szagolgatja. Most jön a kiütések vizsgálata, Főnöknéni blúza kibombolódik, és lehet, hogy bennem van a hiba, de én valahogy nem szoktam az orvosi vizsgálatokat úgy élvezni, mint Cuddy. Csak az arcát kell figyelni, az mindent elmond. Bár el kell ismerni, hogy itt már elmosódtak a határok orvosi célú vizsgálódás, és teljesen öncélú tapizás között, mert House már Cuddy nadrágját gombolja, és itt intett a rendező, hogy muszáj megállni, különben nem mehet le az epizód főműsoridőben. Francba.

Föld. Dolgozó lánynak most már tényleg dolgoznia kell, Jimmy nagy nehezen el is engedi, de azért van itt telefonszámcsere is, prosti megígérteti Jimmyvel, hogy informálja majd a hetibeteg állapotáról, meg szerintem el tudja képzelni róla, hogy ő lesz a következő kuncsaftja. Eközben Foreman Cameronnak pattog, nem tetszik neki két kollegája viszonya, és ezalatt olyan szinten leszarják a vizsgálatot, amit elvileg végeznének, hogy hetibeteg kómába esik! És még mindig nincs egyetlen használható ötletük sem. Foreman, a neurológus persze bedobja a standard mondatot, amit szerintem úgy tanítanak az orvosin, hogy ha végképp nincs semmi ötleted, csináld ezt: koponyabiopszia! Nagyon radikális, előtte talán lumbálni kéne. Jó, csináljuk azt, mondja Jimmy, akinek nagyon nem fekszik a fő diagnoszta szerep.

Levegő. Mulan rossz híreket hozott, három újabb utason jelentkeztek a tünetek. House és PótChase gyógyszer-begyűjtő körútra indul, de elég szegényes készlet jön össze, sőt, ő azt is Cuddynak adná. Cuddy viszont alfa páciensnek, de House nem akarja úgy elpazarolni rá a gyógyszereket, hogy nem is tudja, kell-e neki, meg ő különben is penicillin-érzékeny a beteg, egy szó, mint száz, lumbálni kell. Izgalmas, párhuzamos montázsra épülő jelenetet vizionálok.

Föld ÉS levegő. Zseniálisan szerkesztett jelenetben látjuk a két lumbálást, Chase a tökéletes orvosi felszerelésével, tankönyvekbe kívánkozó precizitással, és House egy darab tűvel meg kispohárral, turbulencia kellős közepén, miközben Cuddy üvölt vele. Mindkét lumbálás sikeres, és mindkét arcról az „óafrancba” kifejezést lehet leolvasni. House-nak már megvan a diagnózisa, közli is azonnal az utasokkal. Nagy drámaian előadja, hogy fertőzést kaptak el, és milyen tüneteket kell észlelniük, észleli is mindenki, mint a kisangyal. House arcán győztes mosoly terül el, na most jön a slusszpoén: csak viccelt, nincs itt fertőzése senkinek, amit éreznek, az a tömeghisztéria tünete. Az agyuk elhitette velük, hogy betegek, a testük meg produkálta a tüneteket, és ez igaz Cuddyra is. Ezek után mindenki megnyugszik, de House és Cuddy még nem engedheti meg ezt a luxust magának, egy igazi beteg ugyanis még van a gépen, a tömeghisztéria kiváltója. És továbbra sincs halványlilájuk sem, mi a baja alfa páciensnek. Újabb differenciál diagnózis kell Pótcsapattal, akik ezen a ponton már végképp haszontalannak bizonyulnak, de Cuddy egy félmondatából House-nak epifániája támad: a beteg drogot csempészett egy kotonban (haha, hol is láttunk ilyet múlt héten?), márpedig azt ki kell kapni, operálni kell itt és most! „Csúcs”, mondja PótChase, de valami rejtélyes okból kifolyólag senki nem osztja a lelkesedését.

Föld. Most már itt sincs más hátra, mint az agyműtét, de Chase-nek csak nem tetszik a dolog, és az egyetlen, ami még mentheti a helyzetet, az egy Chase epifánia. A wombatba belehasít, hogy a macska csak bámulta őket, de az etetője tele volt, mi van, ha ez is egy tünet? Rohan is vissza a házba, hogy toxinokat keressen (belátta ő is, hogy első alkalommal finoman szólva nem voltak alaposak), és egy jópofa gázmaszkot is húz hozzá. A szomszéd házban találja meg a választ, ahol éppen féregirtás van, és a közös vezetékeken át szivárgott a mérgező anyag a hetibeteg házába, ami megülte a macskáját is közben. Megy a forró drót Cameronnak, a fúró még épp a koponya előtt megáll, és fel lehet lélegezni. Jimmy pedig hívhatja is a prostit, hogy a jó hírek közlésén túl még egy vacsorára is meginvitálja, ez olyan aranyos.

Levegő. House a PótCsapat asszisztálásával műteni készül, szegény PótForeman még mindig nem ért egy büdös szót sem abból, ami itt folyik, de talán jobb is. PótChase viszont annyira lelkes, hogy egy ügyes mozdulata megadja az eset megoldását: amikor lefogta a pácienst, azt látták, hogy az ízületek nyomása csökkenti a fájdalmat, és House-nak ez a kulcstünet. Arról van szó, hogy alfa páciens előző nap még búvárkodott (bizonyíték a pénztárcájában), vagyis magas nyomáson tartózkodott, másnap meg volt olyan hülye, hogy gépre szállt, a levegőben pedig alacsony a nyomás, és ekkora hirtelen nyomáskülönbséget nem tud a szervezet simán kiegyenlíteni. Erre viszont egyszerű a megoldás: le kell ereszkedni olyan alacsonyra, hogy látni lehessen a bébifókákat. Így is lesz, a gép szerencsésen leszáll, House még próbál Cuddynak célozni rá, hogy jön neki eggyel, de Főnöknéninek nyilván van róla tapasztalata, hogy House-nál az ilyesmi veszélyes dolog, és hárít. Itt van viszont Mulan, aki egész idő alatt tágra nyílt szemekkel figyelte House ténykedését, és úgy tűnik, nem csak a doki orvosi kvalitásait csodálta, ugyanis nyíltan kikezd vele, Cuddy „na ne!” –arckifejezésére ügyet sem vetve. Becsülöm a vakmerőségét.

Föld és zárójelenet. Chase ügyes volt, és Cameron ünnepelni akar, ami alatt naná, hogy egy kiadós dugást ért. Chase viszont elszánt arccal közli, hogy neki ennél TÖBB kell, és most bekövetkezik az elkerülhetetlen, Cameron elhajtja a fenébe. Neki ez tényleg csak szex volt, és semmi mást nem akar a szöszitől, aki pedig ebben a pillanatban olyan szerelmesen néz rá, hogy azt nem lehet félreérteni, de ő ezt le se szarja. Személy szerint teljesen értetlenül állok azelőtt, hogy a természetes szelekció hogy nem szórja ki az ilyen életképtelen egyedeket, mint Cameron.

Címkék: house
120 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.04.03. 09:53:14

Azért elég szivacs, hogy Házi tényleg majdnem felvágta az alfabeteg hasát, hogy kivegye az állítólagos kokainos kotonokat... Vajon úgy gondolta, hogy utána összevarrja valamelyik utas tűsdobozának tartalmával?...

Ha rögtön bekérte volna az illető előéletét (ahogy szokta), vagyis azonnal megnézi az igazolványait, akkor viszont nincs ilyen gond.
Azért ez elég nagy szarvashiba.

2008.04.03. 09:56:11

yokli:
Malaysian Airlines from Singapore, Changi Airport (SIN) to New York, New Ark (EWR) via Kuala Lumpur
stops: - nonstop (Boeing 737-400 passanger or 1 at Stockholm Airport (Boeing 777-200/200ER
duration: 24 h 10m

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.04.03. 09:58:30

"és egy jópofa gázmaszkot is húz hozzá."
Igen, nekem is eszembejutott, hogy mindjárt megszólal: "Luuuuke, én vagyok az apád...!" :)

Mellesleg Chase ott volt a műtét kezdetén, aztán elment a gázálarcért, odaért a beteg házához, ott is körülnézett, megnézte a kertet, odaért a szomszéd házhoz stb. - és persze meg éppen időben telefonált a kórházba, hogy ne kezdjék el a műtétet - mert addig nem is kezdték...

Persze lehetséges, hogy a hetibeteg háza ott volt a kórház udvarának a végében...

cato fong 2008.04.03. 09:59:33

jó rész, jó összefoglaló. és a felismerés: candyperfumegirl előszeretettel használja az epifánia szót.

Póniló 2008.04.03. 10:05:20

yokli, a buvárkodásban szabály, hogy a merülést követő 24 órában nem szabad repulni, függetlenül attól, hogy gyorsan jött-e fel az ember, vagy nem. alfa paiens szimplán hülye volt

Charlie Drop 2008.04.03. 10:12:56

Los Alamuszi 2008.04.03. 09:59:44

zsííír, bár az ismétlésről én is lemaradtam :D

Lencse. 2008.04.03. 10:20:42

Los Alamuszi: Köszi, jólesett megnézni. Itt sem hazudtolja meg magát a barátunk. A végén Aniston csak les, mint a horogra akadt bodorka. :D

candyperfumegirl: Az utolsó, oxigénmaszkos kép marhajó. Ennyire bamba ember nem is létezik. :D

Jó lett volna azért ha a készítők szabadjára engedik a szereplők gyermeteg lelkét. Chase hadonászhatott volna a lakásban a tükör előtt, egy elképzelt lézerkarddal, üvöltözve, hogy az erő vele van.
Én amúgy számítottam rá, hogy a toxinkereső gerlepáron is jelentkeznek a tünetek.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.03. 10:22:52

bazki', kilöttyent a tévésfotelben ülve a söröm, amikor bejelentete a balkézremegéses tünetet!

:P

SaGa 2008.04.03. 10:24:30

Los Alamuszi:

Az a lefolyócsőnek látszó valami valójában ún alépítmény, amiben pl elektromos kábelek szoktak jönni-menni a föld alatt. Lefolyócső nem nagyon bukkanhat ki a föld alól kültérben, mert hajlamos befagyni télen...

Szóval inkább a közös elektromos hálózat, mint a közös szennyvíz elvezetés illik a képbe...

ajani 2008.04.03. 10:30:15

Azert mentek akarhova egyutt, hogy a WHO ajanlasat megszerezzek a korhaz szamara. Ezt komolyan beveszi valaki, hogy pont House fog meghato beszedet mondani (a beszedeirol egy jovo epizodban meg lesz remek pelda), vagy protokell-feladatokat ellatni. Nekem nehez elhinni. Mint ahogy azt is, hogy a puszta bekebzelestol ilyen voros lesz Cuddy szeme. Cameron rulez

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.04.03. 10:31:26

"bazki', kilöttyent a tévésfotelben ülve a söröm, amikor bejelentete a balkézremegéses tünetet!"

Ez rögtön látszott, hogy duma, elvégre mindenki látta az Airplane! megfelelő jelenetét :)

ajani 2008.04.03. 10:36:37

Ja, meg az is sántított, hogy a kiszakadt koton miatt akart műteni, de az érzéstelenítsét, más híján alkohol itatásával helyettesítette. A tomeny es a drog egyutt nem tesz valami hu de jot meg rovid tavon sem, szerintem. Az a poen viszont zsenialis volt, hogy a stewardess Nincs itt egy orvos? kerdesere House felall es azt mondja, hogy de, hiv egyet, erre meg eloadja Cuddynak az onzetlen lovagot es felajanlja az elso osztalyu jegyet, csak menjen es foglalkozzon a hanyos koreaival. :-)))))))

madz 2008.04.03. 10:37:14

ajani, ha az ember erőből hány, tényleg így néz ki utána :)

ajani 2008.04.03. 10:41:44

Még nem próbáltam erőből :-)

ajani 2008.04.03. 10:43:51

És mért kell House-t tolószékben tolni?

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.04.03. 10:46:24

az epizód legjobb poénja nálam az volt, amikor Ház a Pótcsézre utalva megjegyezte Kádinak, hogy kérje el az önéletrajzát.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.04.03. 10:46:57

"Még nem próbáltam erőből :-)"

Hát mire vársz még? :) Egyszer mindent ki kell próbálni... pláne ha remeg a balkezed :)

"És mért kell House-t tolószékben tolni?"
Szerintem ez is olyasféle szabály/előzékenység, mint amikor a kórházban is rögtön tolószékbe ül a bejövő beteg, illetve a kezelés után is kitolószékezig a kórház ajtajáig (utána már eleshet stb.)

2008.04.03. 10:47:47

Ez a párhuzamos rész kiváló ötlet volt! Mostanában minden House után át kell rendeznem a House toplistámat (bár ez egyáltalán nem baj, még sok ilyen jó részt kívánok magunknak).

Kösz az infót és a House-Friends linket, én nem tudtam, hogy Laurie szerepelt benne. Nagyon sok részt láttam, de voltak olyan periódusaim, amikor nem tudtam a Jóbarátokat elviselni, és nem néztem, ez is valamikor ilyenkor lehetett. Eddig csak a "Black Addder" szálat ismertem, az egeres filmet (Stuart Little, vagy valami ilyesmi)nem említem, mert abban egyáltalán nem tetszett. És ha már valaki megnézi a videót, érdemes a spanyol verziót is felkeresni, király...

Viszont Cameron szerepelhetne a következő részben hetibetegként, az eddigi részekben csakorlatilag semmit nem tudtunk a nemi életéről, most meg kiderül, hogy megállíthatatlan, ráadásul simán átgázolt Chase lelkivilágán is.

A TV2 nálam megkapta a Tahó-TV heti díjat. Egyrészt az undorító képernyő-hullámoztatásért, másrészt, mert még ezután a Cameron-Chase zárójelent után sem voltak képesek valami néhány másodperces átvezetést találni. Szerintem az ORTT-nek hivatalból meg kellene őket büntetni, mondjuk 2 milliárd forintra :-))

ajani 2008.04.03. 10:50:36

Meg az se igaz, hogy Cameron le se szarja Chase nézését, hiszen szinte sír, mikor kimondja, hogy akkor ennek vége.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.03. 10:51:58

"És mért kell House-t tolószékben tolni?"

1. A világ nagyvárosainak repterei általában akkorák, hogy Ferihegy (főleg az 1) vidéki vasútállomás hozzájuk képest, szóval fájós lábbal nem túl nagy élvezet rohanni a gép után, mert hatalmas távolságok vannak.
2. Ott törődnek az utasokkal.

Rainbow* 2008.04.03. 10:53:32

Holden, ezek szerint az A bit of Fry and Laurie-t sem ismered még? Ezesetben - és persze, ha ismered, akkoris - kötelező darab ez itt:

uk.youtube.com/watch?v=__DrJI7mTHQ

:)))

fects 2008.04.03. 11:00:51

yokli írásához: "amúgy nemcsak az volt, h búvárkodott, aztán repülőzött, hanem már a búvárkodásnál bibi történt, túl gyorsan jött fel, vagy vm ilyesmi" azért annyit hozzátennék gyakorló búvárként, hogy ha nem történik semmi bibi merüléskor, akkor sem tanácsos 24 órán belül repülőre ülni, mert kialakulhat a keszonbetegség.

HUSTEW 2008.04.03. 11:08:50

Példának okáért, ha még kicsi is az a Ferihegy, ott is törődnek az utassal. Ha kéri, ingyenes a tolószékes szolgáltatás!

Minden, víz felett repülőnek van egy un. ETOPS-a, ami annyit jelent, hogy adott körülmények között mennyi idő alatt éri el a legközelebbi repülőteret. Ez függ a hajtómővek számától is. Pl. a malév ETOPS-a optimális esetben 3 óra. Ennek fényében a 15 órás repteretnemérünkelnincssegítség enyhe túlzás.

Ettől függetlenül ez az epizód is tetszett Dr. Genyától:)))

keljfeljancsi 2008.04.03. 11:14:09

Szerintem a "dupla segg-kromoszóma" beszólás is ott van a heti toplistán.

Lili Marleen 2008.04.03. 11:17:10

En csak azt szeretnem tudni, hogy House mikor fogja megrantani Cuddy-t....:)
Szerintem meg kellene...:)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.04.03. 11:17:24

"Szerintem a "dupla segg-kromoszóma" beszólás is ott van a heti toplistán."

De akkor mit mond HáziGergő Jennifer Lopez hátsójára...

Greg36 2008.04.03. 11:19:30

Azért tolták tolószéken, mert elvették a botját. (Dugóhúzó van beleépítve, gondolta volna bárki is?) Amire volt valami ilyesmi párbeszéd Cuddy és House között:
- A dugóhúzó veszélyezteti a pilóta biztonságát.
- Csak ha be van zárva egy palack merlotba.

Lencse. 2008.04.03. 11:23:07

zsom, köszi! Nem állítanám, hogy eltalálták a szinkronját ebben a beugróban. :) Volt valami angol vígjáték is, ahol a szőke feleségével gyereket akartak, talán Rowan Atkinson volt az orvos, az is jó film volt.

ajani: Housenak kitűnő érzéke van ehhez, hogy ha nyilvános helyen rosszul lesz valaki, hüvelyknyi méretűre zsugorodjon, és eliszkoljon. Ha nagyon sarokba szorul, ő kezd a leghangosabbn üvöltözni: "Orvost! Nincs itt egy orvos?"
És igen, pofátlansági világbajnok húzás. "Csak nem képzeli, hogy hagyom itt rohadni végig?" :D

ajani 2008.04.03. 11:46:14

A tolószékezés csak azért volt feltűnő, mert a repülőgépen egyébként vígan szaladgált le-fel. A merlot-dugóhúzó párbeszéd nekem kimaradt. Lehet, hogy akkor még a meccset néztem. Cameront meg ne tessék bántani. Ha egy férfi viselkedne így, senki sem bántaná, hanem azt mondanátok, hogy ha a partnere táncba ment vele, akkor mit nyíg utána? Ha egy nő csinálja, akkor nimfomán ... nehogymán. Meg aztán mindenki tudja, Chase is, hogy Housera van beindulva. Majd megkapja a közös randin, mint mindenki, aki House-szal bármit is akar.

keljfeljancsi 2008.04.03. 11:50:41

"De akkor mit mond HáziGergő Jennifer Lopez hátsójára..."

Azt nem tudom, de alighanem el kezdene remegni a bal keze.

2008.04.03. 11:54:06

SaGA, az okés, hogy akkor abban ment az elektromosság, de egy elektromos hálózat aligha vezeti a mérges gázokat vagy mit. De, gondolom, akkor ez a cső vezette, nem is az elektromos kábel, ahogy végül ki lett mondva.

Aki meg nem ismeri Lauire munkásságát, tényleg menjen fel a Youtube-ra, üsse be a keresőbe, hogy "LAURIE", és röhögjön... ;-)))
Két nagy kedvencem:
uk.youtube.com/watch?v=z4tDP-yMwXI
uk.youtube.com/watch?v=YgfcVeIwGAs (a második kommentjeiben valahol a szöveg is ott van, azt is érdemes elolvasni ;-)))

yokli 2008.04.03. 12:05:42

Los Alamuszi, arról volt szó, h 15 óra a legközelebbi kórház!!! nem csak a célállomáson van kórház ugyanis... 15h belül nincs egy város sem (nem is kell, h eleve útba essen, ilyen helyzetben mehetnek máshová!), hát ez az, ami nem lehet igaz. inkább hagyták volna ki ezt a magyarázatot belőle, mert hülyeség és enélkül is tök jó lett volna a sztori.

angyalhal 2008.04.03. 12:05:58

Csak nekem tűnt úgy, hogy abban a jelenetben, ahol közli House hogy műteni kell a koreait a kokain miatt és rögtön utána az agyműtétre előkészített, leborotvált fejű nőt látjuk, hogy a nő kopaszon tök úgy nézett ki, mint a tarfejű koreai pasi?

yokli 2008.04.03. 12:10:26

Póniló 2008.04.03. 10:05:20

óóó, ezt nem is tudtam, elég durva!!! nem gondoltam volna.

2008.04.03. 12:14:25

yokli, válaszolták már itt is, hogy az Északi sarkon keresztül utaztak. Gondolom, ha még arra tartva elhagyják az utolsó városokat (mondjuk, ahogy a menetrendben van, Stockholm után az utolsó svéd-norvég leszállásra még alkalmas területet, akkor max. Grönland van még útközben, ha jól saccolom. De lehet, hogy a 15 óra mondjuk "csak" 7-8-9 volt, és csak költői túlzás volt az a 15 óra, de ezalatt a "kis" idő alatt is simán megmurdelhetett volna az alfa paciens

madz 2008.04.03. 12:14:49

yokli, nem biztos, hogy egy Boeing le tudna szállni pl Kőszeg mellett, pedig gondolom, kórház ott is van. de ha hozzáveszem a szibériai tundrát, az esélyek még inkább csökkennek

Dr Kangörény 2008.04.03. 12:20:51

Szerintem az utóbbi idők egyik legjobb része volt, de a tv2 az idegeimmel játszik, amikor a kép negyedét kitakarva hirdeti a kibaszott uri gelleres műsort.

2008.04.03. 12:23:38

Greg36, nem tudom, jól rémlik-e, de mintha a "mintakép" Sherlock Holmes botjában is lettek volna mindenféle kütyük. Illetve, több volt neki, és mintha az egyik történetben lett volna olyan is, amiben volt.

Lencse. 2008.04.03. 12:27:29

Az Gadget felügyelő lesz. :)

candyperfumegirl 2008.04.03. 13:06:21

Most különösen ideges voltam Uli Gelleh kurva agyhullámaira, hogy pont a Wilson-Prosti jelenet közben úsztak be, és tetták gaykoraltilag élvezhetetlenné a jelenetet. Ha már muszáj ezt a gusztustalan típusú promózást alkalmazni, miért nem lehet akkor, amikor valami semleges kép van, külső felvétel a kórházról pl?

Rainbow* 2008.04.03. 13:17:06

candy, szerintem azért, mert feltételezik, hogy akkor TUTI nem néz félre senki...

Irtóra idegesítő már maga a logó is, főként, hogy egy ilyen ócska, kókler műsorát "reklámozza".

evicska 2008.04.03. 13:42:37

Remélem, egy szép nap Uri Geller véletlenül magába varázsolja azt a villát!!!

Az epizód szerintem is zseniális volt. Csésze magán-házkutatós akciójánál a frász kerülgetett, h mikor fog ráugrani egy zombi a pincében. És nagyon sajnálom, h nyápic, szenvelgős szőke kisfiú lett belőle a téglaarcú Cameron miatt. A francba ezzel a nővel (meg Uri Geller-el)!!!

Jimmy végre kibontakozhatott, h tökös legény ő is, tud irányítani meg ötletekkel előállni. Úgy drukkolok neki, hogy boldog legyen a dögös és kedves prostival! (Bár a tény, h szottyadt öregaszonyokkal is csinálná, azért eléggé kiábrándító...)

Az a kép pedig, ahogy House ránéz a beteg Cuddy-ra... mmmmmm, nem semmi. Egy pillanatra gondoskodó és aggódó volt kedvenc dokink és ez remekül állt neki. Lesz itt még mit mesélni, ebben biztos vagyok...

Ha lehet kérni, szeretném, ha majd egyszer Dr House közölné velem, hogy terhes vagyok. Ilyen tapló indítás, ahogy ő csinálja, csak jót jelenthet. (De akkor most a szőke hisztis nő terhes volt vagy ő is csak a tömeg része?!)

evicska 2008.04.03. 13:44:57

Jó, tudom, hogy kanál van a kezében az U.G.-nek, de remélhetőleg egy egész étkészlettel szokott gyakorolni és akkor csak van némi esély...

candyperfumegirl 2008.04.03. 13:51:14

Tényleg, az is mekkora poén, ahogy a szőke hisztérikával közli, hogy terhes! :) Szerintem a csajon is kitört a tömeghisztéria, mert a kiütések nála is jelentkeztek ÉS terhes is volt, mert House ugye hisz a statisztikában.

evicska 2008.04.03. 13:53:36

Ja, meg Cuddy feszes cicijeiben. :D

Greg36 2008.04.03. 13:54:05

Los Alamuszi
Nekem valahogy úgy maradt meg, hogy Holmesnak sima sétabotja van. Akkoriban meg inkább tőrkardot rejtettek el benne, mint dugóhúzót. Mondjuk önmagában is érdekes dolgokat lehet egy sétapálcával művelni.

www.elite-fighters.com/library/rarebooks/fighting_cane/cane_fighting1.htm

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.03. 14:07:21

"Volt valami angol vígjáték is, ahol a szőke feleségével gyereket akartak, talán Rowan Atkinson volt az orvos, az is jó film volt."

Hogy mi volt az eredeti címe, azt nem t'om, de magyarul Papás-Mamás néven futott, de Rowan Atkinson nem volt benne (Emma Thompson viszont igen). Nagyon vicces volt, de valahogy mégse túl vidáman jöttünk ki a moziból, mert tényleg arról szólt, hogy nagyon karnak gyereket, de nem jön össze (és mivel ez európai film, még a happy end se ült be elén k a végén eltakarni a kilátást), mi meg akor már vagy egy éve próbálkoztunk a párommal, szintén sikertelenül. Persze azért nem kell vigasztalni, ez már régen volt, azóta már két rosszcsont gondoskodik róla, hogy néha titokban visszasírjuk azokat az időket, amikor még csak tervezgettük őket :-)
_____________

Amúgy ezen a statisztika dolgon pár hónapja már én is elgondolkoztam az érettségi találkozóm tájékán: adott egy 30 fős osztály. Statisztikailag ebből legalább egy vagy két főnek homokosnak kéne lennie. De ki lehet az? :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.03. 14:08:24

Bocs az összes elütésért...

Lencse. 2008.04.03. 14:10:54

Egy kis képrezegtetés most már nudli. Kedden konkértan elmaradt a kedvenc sorozatom, a Médium, helyette leadták Uri Geller életét, és én ezt a kezdés időpontjában tudtam meg.

Soxeretettel küldöm a TV2-nek:
www.youtube.com/watch?v=_op2AjXDvrY

candyperfumegirl 2008.04.03. 14:11:40

Fedor: ebben biztos lehetsz. ;) Ez a statisztikai arány a mi gimis osztályunkra is igaz.

Rainbow* 2008.04.03. 14:12:03

Fedor: nem a Maybe Baby-re gondolsz?

candyperfumegirl 2008.04.03. 14:20:01

De. Papás-mamás=Maybe Baby

denamano 2008.04.03. 14:37:54

Fedor: Rowan Atkinson a szöszi csaj nőgyógyászát alakította (ha jól emlékszem)

amúgy Cuddy mért nem engedte House-nak, hogy kigombolja a nadrágját? elvégre már többet is látott, mint Főnöknéni alsóneműje...

evicska 2008.04.03. 14:43:34

Denamo, mert kiérezte, hogy az már nem a vizsgálat része, hanem House feszegeti a határokat. És ugye nem lépnek át egy bizonyos vonalat, akármi is történt vagy nem történt köztük ezer évvel ezelőtt.

Lencse. 2008.04.03. 14:46:25

Papás-mamás ügyben lehet egy kis kavar, mert kedvenc címfordító-kommandónk nem volt rest, és ugyanezt a címet adta z According To Jim c. filmnek is.

Ez az angol, a szereplők között valóban feltűnik Mr. Blackadder Fowler felügyelő Bean is.
port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=18823&i_city_id=3372&i_county_id=-1&i_where=2

Ez pedig az amerikai:
port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=57232&i_city_id=3372&i_county_id=-1

denamano 2008.04.03. 14:56:25

evicska: jogos. plusz House simán felhasználta volna ellene bármilyen szituációban, ami sok kórházi dolgozó jelenlétében zajlik.

NAR 2008.04.03. 14:58:30

Screenshot nincs a hivatásos lányról munkaruhában? :-)

Dekatlon 2008.04.03. 15:15:04

Randira hívni kurvát... Jimmy is tud élni :)

Amúgy a wombat az egyetlen épkézláb orvos abban a kórházban, ha Ház házon kívül van, ez most kiderült.

Dekatlon 2008.04.03. 15:19:19

Nézegettem azt a Jóbarátok idézetet... ennek a fickónak jól áll az öregedés.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.04.03. 15:21:36

"Randira hívni kurvát... Jimmy is tud élni :)"

Izé... kiderült ez a számára? Már nem emlékszem pontosan.
Azt tudom, hogy a csaj beköpte, hogy nem is ismeri, aznap találkoztak először.
Ebből még nem következik, hogy prosti... akár a frissen beköltözött szomszédja is lehetne vagy mittomén...

Rainbow* 2008.04.03. 15:34:53

Dekatlon: nem csak az öregedés, hanem a borosta is. Nézd meg a Street Kings trailer-ét. Egy másik ember, esküszöm! ( DE attól még imádnivaló!!:)

Greg36 2008.04.03. 15:45:18

És milyen jól játszotta a szerelmes naiv nőt a Fekete Vipera IV. évadjában, amikor a tábornok udvarolt neki :)

2008.04.03. 15:56:56

Abban sem vagyok biztos, hogy az öregedés, a borosta mellett a mély kék tekintet nincs-e megtámogatva pl. egy kis kontaktlencsével. Mert ruhákkal megvan rendesen: csupa olyat hord, ami még kékebbé teszi, de azért néha elgondolkodom, hogy csak ez van-e, vagy színes lencse is.
Attól még Laurie-t szeressük nagyon, és nem azért, mert szép, hanem, mert sokoldalú tehetség, és jó színész (amit nem vagy nem csak a House-ból tudunk) ;-)))

2008.04.03. 15:59:49

Ö, az első fele a hsz-nek House karakterére vonatkozik, tehát, hogy abban adtak-e rá lenyót a kékítő ing-zakó kombó mellé.
Egyébként érdemes megnézni a Fortysomething-ot, most megy megint a storytv-n (csak ezért programoztam be), nem sokkal korábbi, mint az első House, mégis más Lauire, kevésbé megcsinált, mint House. És kevésbé dögös. De ugyanúgy szerethető. (csak az a szinkron!!!!)

Greg36 2008.04.03. 16:14:26

uk.youtube.com/watch?v=VUWnhrq_xOE

Ha valakinek meg van a vége is linkben, amikor Georgina azon morfondírozik, hogy hozzá megy-e a tábornokhoz, azt megköszönném :)

kla 2008.04.03. 16:19:12

A hetibeteg megkapja a "Hónap legidegesítőbb hetibetege"-díjat. Pedig az nem könnyű. A rész amúgy jó volt.

2008.04.03. 16:44:11

M.N.: Köszi a linket, a "Psychic Spoon Bender" különösen aktuális most!

Hogy-hogy egyetlen magyar csatornán nem találkoztam még ezzel a Fry-Laurie műsorral? Egyébként Stephen Fry is zseniáls a Black Adder-ben, Laurie "György herceg" alakítását pedig nem hiszem, hogy bárki is könnyen elfelejtené.

pizsama 2008.04.03. 17:34:14

és a legütősebb idézetet senki se említi?
"Vizimentő Cuddy, zárdafőnök Cuddy"

Sundance 11 2008.04.03. 17:39:49

Ez az egyik kedvenc részem, bár inkább csak a levegő miatt, a föld szerintem uncsi a prosti-vonal ellenére is.
ahogy láttam a kedvenc részleteimet, már összeszedtétek, mint pl.: pót-team,pót-chase önéletrajz, van itt orvos?,peckes mellek, meg úgy eleve a cuddy vizsgálat és még sorolhatnám...

jah és a párbeszéd, ami vhogy így szólt.
-terhes.
-nem vagyok terhes.
-szűz?
-nem.
-akkor terhes!
.....................zseniális.

sztem is kétségtelen, hogy lauri állati dögösségéhez nélkülözhetetlen a borosta és a(z ilyen, vagy olyan)kék szem.
(L)hugh

és, hogy ezt se felejtsem el, a hogy volt megint nagyonjó, köszönjük Candy!!!

Sundance 11 2008.04.03. 17:40:54

pizsama!!!
teljesen igazad van!
nagyon durva:D

candyperfumegirl 2008.04.03. 18:28:50

"Vizimentő Cuddy, zárdafőnök Cuddy"

Na ettől is kész voltam. :D
House most nagyon elemében volt, a szokottnál is több zseniális beszólása volt, képtelenség mindet felsorolni.

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2008.04.03. 19:42:51

a súlyos, hogy egyszer egy nőgyógyásznál, a fülem hallatára egy másik nőbeteggel hasonló mélységű információk alapján közölte a körzeti nőorvos, hogy terhes (beszedte a gyógyszert? nem. élt házaséletet? igen. akkor terhes.)
sztem azér lehet más is...
mondjuk ez után nem mentem oda többé. lehet hogy egy ilyen zseni volt mint house?!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.03. 21:10:23

"a szereplők között valóban feltűnik Mr. Blackadder Fowler felügyelő Bean is."

Akkor csak nem maradt meg bennem. Nekem Attkinson=orvos témakörben a Mr. Bean - Az igazi katasztrófafilm ugrik be :-)

ladybyron 2008.04.04. 01:43:23

Jimmy nagyot alakított a "Hol van House?" - szöveggel. Mint egy megszeppent kisöcsi, amikor a bratyót keresi, hogy segítsen megoldani a matek házit. :-)) Azért vicces, hogy állandóan neveli és osztja House-t, azután az első problémánál megáll a tudománya.

De azért szeretjük őt. :-)) Szeretjük Chase-t is, az egész bagázsból - Cuddy-t és Wilsont is beleértve - ő az egyetlen, aki szakmailag megközelíti House daddy-t. És nagyon aranyos, ahogy elkámpicsorodott a végén, no de őszintén nőtársaim - mint férfi szóba jöhetne? Belőlem inkább vált ki anyai érzéseket. Örökbe fogadnám, megsimogatnám az okos fejét nekije, megitatnám habos kakaóval, elküldeném fogat mosni és a kezébe nyomnám a kedvenc játékmackóját. :-))

SeSam · http://sesam.hu 2008.04.04. 03:47:36

L.A.: Az angolban konkrétan mondják is, hogy a két háznak régebben közös villamos hálózata volt, de hanyagságból benthagyták a csövet. (Ugye a vezetékek csak nem kúszhatnak szabad földben, megrágná a vakond... :D)

SaGa 2008.04.04. 07:23:14

Ahogy azt a magyar verzióban is elmondták, csak idehaza egy ilyen félig elrozsdált, földből kilógó csőröl hamarabb asszociálnak a fűtésre vagy szennyvízre, mint elektromos hálózatra...

yeti68 2008.04.04. 08:53:11

ladybyron:

Valóban Chase a csapatból az egyetlen aki figyel és tanul a mestertől, és egyre inkább kezdi érezni a szakmát.

De Caddy szintén jó orvos, csak neki ugye más a szakterülete, amellett ő igazgató, azaz a szakmai vonal helyett inkább az emberi és személyzeti helyzettel kell dolgozni+ adományokkal és emiatt a "diplomáciával" kell rendelkeznie, no meg kezelni House-t ami remekül megy neki.

ladybyron 2008.04.04. 10:32:21

Cuddy jó orvos lehetett, de nagyon kijött a gyakorlatból, mióta az adminisztratív kérdésekkel foglalkozik. Ehhez képest viszont túl sokszor szól közbe, és az esetek 99 százalékában rossz szakmai döntést hoz. :-))

Hogy House-t jól kezeli-e? Hát, nem tudom. :-)) nekem az az érzésem, hogy csak a hivatali hatalom ad neki némi előnyt. :-))

madz 2008.04.04. 11:31:24

és ezt Ház pont most meg is fogalmazta: Cuddy a parkolóhelyek kiadásával foglalkozik :)

denamano 2008.04.04. 14:21:01

ladybyron: hogy is szokták mondani? Chase-t azért nem rúgnám ki az ágyamból. persze House a No.1.:)

madz: és erre a beszólásra a stewardess kábé felrúgta szegény Főnöknénit...:P

candyperfumegirl 2008.04.04. 14:21:16

Ezt a feladatot, amit Cuddy lát el (ezt most elsősorban House kordában tartására értem) senki nem lenne képes ellátni rajta kívül. Ez részben a közös múlt, meg a köztük levő furcsa kapcsolat miatt van, részben a hozzááállása miatt. Senki más nem tudná így megközelíteni House-t, mert egyszerűen nem lenne hozzá türelme és idegrendszere senkinek.

Azt meg hogy azért nem teljesen jött ki a gyakorlatból pont az előző epizódban bizonyította be, teljesen egyedül mentette meg a nő meg a gyereke életét is. Kurva nagyot kockáztatott, de bejött. Az esetek nagy részében ezt csinálja House is.

krumplicukor 2008.04.04. 17:44:02

PótCsapat isteni volt, House hozta a formáját, Chase kis okos, Cameron meg egy idióta.

Ez (is) egy jó rész és hogyvolt volt:)

ladybyron: hááát, nekem ha Chase-re nézek nem kifejezetten a játékmaci jut eszembe... inkább valami olyasmi, mint ami Cameronnak (ha épp nem idióta) :)))

ladybyron 2008.04.04. 17:46:56

Denamano - Chase az ágyamban? Nem vagyok én pedofil. ;-)) No jó, befejeztem a gonoszkodást. A jó hír, hogy Chase-ne nem veszünk össze. :-))

Candy - Igaz, viszont egész energiáját arra az esetre kellett fordítania, ami napi rendszerességgel nem csak hogy a főnöki meló mellett sem menne neki (ami teljesen érthető, nem ez a dolga), hanem azért sem, mert nem tud minden esetre ilyen érzelmi intenzitással rákattanni. House viszont napi szinten képes hasonló produkciókra.

House kordában tartása - szerintem nagyon nem megy neki, gyakran csinál butaságokat. Sőt, egyáltalán nem képes megközelíteni House-t, csak ritkán ismeri ki (ezért követi el ugyanazokat a hibákat), és semmilyen hatást nem képes rá gyakorolni, leszámítva az "én vagyok a főnök, én írom alá a csekkedet/ az indokom: csak" érveket. Wilson, Cameron vagy Chase azok, akik néha képesek House értelmére, hébe-hóba az érzelmeire hatni. Cuddy-t szakmailag alig veszi komolyan, emberileg jobban, de gyakorlatilag csak szexuális hatással van rá. Legalábbis én így látom, szóval ez nem axióma. :-))))

ladybyron 2008.04.04. 17:49:40

Krumplicukor - ízlések és pofonok. :-)) Nekem inkább a férfiasabb típusok jönnek be. Szerencsére, képzeld, ha mindenkinek ugyanaz lenne az ízlése. :-))

candyperfumegirl 2008.04.04. 18:05:05

ladybyron: ebben a kérdésben soha nem fogunk egyetérteni, én már látom. :)
Nézd, annyit mondok (részemről zárszóként, mert ezt tényleg nem érdemes tovább húzni), hogy ha Cuddy semmilyen szinten nem tudná kordában tartani House-t, már nem így nézne ki a dolog, hanem rég elszabadult volna a pokol. Egy más jellegű főnököt még ennyire sem tisztelne, lehet, hogy Cuddy orvosi kvalitásait nem tartja sokra, de mint FŐNÖKÖT elismeri. (ld. Humpty Dumpty) Eddig senki mást nem fogadott el maga fölött a hierarchiában.
Hogy közben meg is akarja dugni, az egy másik történet, úgy tűnik, House-nél összefér ez a kettő. :)

Ja, és a másik témához: Chase dögös. NAGYON. Sőt, House és Wilson is az. Csak mindegyik máshogy és más miatt, de vonzó pasik mindannyian.

ladybyron 2008.04.04. 18:54:16

Én is zárszónak szánom - nem tehetek róla, ha olyat írsz, amin elgondolkodom :-)) - House egyszerűen kénytelen elfogadni Cuddyt, mivel a főnöke, és tényleg ő írja alá a fizetési csekkeket, de a teljesítményét csak adminisztratív téren ismeri el. Így mást is elfogadna, de hogy mennyire tiszteli a főnöki kvalitását, azt az is mutatja, hogy ott füttyül a rendelekezéseire, ahol tud, nem beszélve a szakmai utasításokról. (Még ha ritkán elismeréssel is adózik egy-egy lépésének.) Tudja hogy Cuddynak szükége van rá, mert emeli a kórház presztízsét, tudja, hogy Cuddy vonzódik hozzá, és tudja, hogy kell irányítani a főnökasszonyt. naná, hogy elfogadja főnökeként, de ez bizony nekem nem a tiszteletről szól. :-))

Chase: nos, fejet hajtok, és elfogadom, hogy dögös, de nekem nagyon nem az esetem, ezért önfeláldozóan lemondok róla. :-)) (A "kis cuki szöszi" típus sosem volt az esetem. :-)))Wilson: határeset, az "örökbe fogadni vagy elcsábítani, ez itt a nagy kérdés" kategória, de őt már nem küldeném el. House viszont vitán felül vonzó és ellenállhatatlan. :-)))

Szóval itt befejeztem, szép hétvégét! :-))

candyperfumegirl 2008.04.04. 19:02:35

OK, teljes egyet-nem-értés továbbra is.

Szép hétvégét neked is! :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.04.04. 19:44:25

"Fedor 2008.04.03. 10:51:58
"És mért kell House-t tolószékben tolni?"

1. A világ nagyvárosainak repterei általában akkorák, hogy Ferihegy (főleg az 1) vidéki vasútállomás hozzájuk képest, szóval fájós lábbal nem túl nagy élvezet rohanni a gép után, mert hatalmas távolságok vannak.
2. Ott törődnek az utasokkal."

...3. az amerikai gépekre nem engednek az utasoknak mankót, sem botot felvinni, a terrorveszély miatt. (mindegy hogy van-e benne dugóhúzó:))

candyperfumegirl 2008.04.04. 19:56:15

Ez így van, az a bot gyakorlatilag fegyvernek minősül.

szakasztott_mása 2008.04.04. 20:17:00

ladybyron: "örökbe fogadni vagy elcsábítani"?
Ebben a sorrendben, mint a Woody Allen :)

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.04.04. 20:24:59

"Rob Schneider átváltozik répává. "

Nagyszerű. Southpark megkerülhetetlen. :-))

candyperfumegirl 2008.04.04. 20:48:46

Pizzarro: végre valakinek átjött az utalás! :D Most boldog vagyok.

Ruffian 2008.04.05. 09:40:54

Annyira, de annyira jó Chase akcentusa, érdemes angolul is megnézni a részeket!

Cameron tényleg olyan, amilyennek Candy írta...

Valójában mindegyik szereplőt szeretem, Wilson aranyos, bírom, mikor türelmesen tűri Ház genya dolgait (pl. az egyik részben, mikor az irodájában tanácskozott a csapat és másodszorra találta őket ott - aztán szó nélkül kiment:))

Ruffian 2008.04.05. 09:43:36

De Cuddy "use your imagination" - je is jó volt, miután leállította House nadrággombolását:)

Ruffian 2008.04.05. 18:39:14

És igen, mindegyik pasas vonzó, de a nők is - még Cameronban is van vmi...

Darrick 2008.04.08. 19:38:45

Húha, asszem kezdek Ház függő lenni, mert már nagyon várom a heti betevőt... :D
süti beállítások módosítása