Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 13x15 - Meghalni könnyű

2008. április 02. 09:43 - zaphodbb

Tony-nál járunk, Sarah-val reggelizget feketében. Sarah aggódik, hogy Tony a nagyszüleihez fogja küldeni. A kórházban Grace nagyi és Sam, a nagyi nemsokára hazamehet. Alexről megy a csevej, hogy ő gyújtotta fel vagy sem a házat, a lényeg, hogy Alex pszichológushoz kell járjon. Pratt és Hope küzd egy beteggel, aki vergődik, rúg, csíp, harap. Morris közbejön egy levéllel, amiben az áll, hogy felfüggesztették a mi golyófejű néger dokinknak a praxisát. Na, jól kezdődik ez is.

Hope csatlakozik Morris-hoz a folyosón, bevallja neki, hogy ő is benne volt a gyógyszerprogramos balhéban. Morris kiakad, Hope meg a lelki üdvéért aggódik. Az öltözőben Pratt már készülődik is a kamara elé, Morris vigasztalni próbálja de már rohannia is kell tovább. Abby egy beteggel, a hasát nyomkodja, ami szemmel láthatóan fáj neki erősen. Első körben ételmérgezésre, vakbélgyulladásra gyanakszanak, a beteg jófej, nagyobb összegbe mernék fogadni, hogy kinyírják. Dubenko, Neela közeledik. Veseátültetéseshez mennek, házaspár, a nőnek kell vese, de a férj veséjével nem egyeznek, viszont van egy unokatestvérpár, akik ugyanilyen helyzetben vannak, ők viszont egyeznek a házaspárral. Bonyolult na, értitek.

Abby csatlakozik be Samhez és a vicces szimpatikus beteghez, akinek fáj valami nagyon. Simonnak hívják és miközben szenved meg hány, megtudunk mindenfélét a magánéletéről, az apja meghalt, Detroitból költözött ide, stand-up humorista meg ilyenek. Pratt indul a kamara elé, Hope el akarja kísérni, aztán jön a pap, ő is menne vele, de ő mindenkit lepattint.

Sam és Ben mennek ki levegőzni, Sam elmeséli, hogy Alexet szakemberileg javítóintézetbe javasolták, ami persze hogy nem tetszik neki. Miután Ben felajánlja, hogy a javító helyett segít keresni valami megfelelő helyet Alexnek, Sam azon problémázik, hogy neki nem fér most bele egy kapcsolat Bennel, Alexre kell fókuszálnia. Ben megértő és kedves. Egy darab Bent mindenkinek receptre! Tony és Neela egy betegnél, Tony szabadkozik, hogy nem hívta fel Neelát, most azonban elhívná egy valentin napi vacsorára, de Neela nem mond  egyértelmű igent.

Morris hozza az eredményeket a laborból, rossz hír, a vicces betegnek leukémiája van. Pratt érkezik a kamara elé, az arcokat elnézve itt már elítélték látatlanban. Veseátültetéseshez ugrunk, kiskopasz is ott műt Neela mellett, be is szól neki természetesen. Dubenko csak néz és csendben rendreutasítja. Leukémiás vicces beteget átviszik a vizsgálóba, Abby közli vele a rossz hírt, de Simon elvicceli az egészet, legalábbis próbálja. Már egy éve is volt leukémiája, azt hitte meggyógyult belőle. De ma este fellépése van, könyörög Abby-nek, hogy engedje el egy fél órára, ám ő hajthatatlan.

Kovac érkezik, még nem kellett volna dolgozni jönnie, nem látjuk mi van a kezével. Tony a telefonnál, Sarah miatt hívják, zokog a suliban. Neela annyira hallani akarja, mit beszélnek, hogy elfelejt Abby-vel konzultálni sebészileg a leukémiásáról. Tony el is szalad Sarah-ért az iskolába, amin Neela elmereng és meghívja Ray-t egy kávéra. Pratt magyarázkodik a kamara előtt, hogy mi is történt igazából, ez a gyógyszerprogram mennyire csak a segítségről szól. A kamara egy emberként nem néz szépen.

Ray-t elhívják a kávézásból a mentőhöz, Morris-szal és Kovac-csal veszik át a beteget, aki annyira IQ nulla volt, hogy a mikróban akarta elhamvasztani a macskáját. Kovac keze bekötve, és fáj is neki, nem bírja elkapni a hordágyról leeső oxigénpalackot. Morris hazaküldi, hogy gyógyuljon, ne bénázzon itt. Sam Grace nagyit tolja ki, kiderül, hogy nem megy haza már a nagyi, elutazik. Megy az aggódás Alexen, nem érdekes. Grace nagyiért Tim, a pultos fiú érkezik, együtt utaznak el, hajóznak már egyet.

Leukémiáshoz vissza, nem kaphat több kemoterápiát, nem operálható, hetei vannak hátra. Mindez nem érdekli, ő fel akar lépni, ez élteti. Indulna is, de Abby visszatuszkolja az ágyba, aztán belemegy, hogy vérátömlesztést ad neki, hátha attól jobban lesz annyira, hogy ma este el tudjon menni. A tárgyaláson a kamara ragaszkodik hozzá, hogy Pratt törvényen kívüli tömeggyilkos minimum, nem értik, hogy segíteni próbált, idegesítő rész, le kéne rúgni mindnek a fejét. Ekkor jön a pap, szólni kíván.

Neela a vese átültetett nőnél, még él, sőt van neki vizelete is az új veséjével. A nő meg akarná köszönni a donorjának a veséjét, de ez szabálytalan, nem találkozhatnak elvileg. Leukémiáshoz vissza, a kacsával bohóckodik, inkább kimenne pisilni, a kacsa nem szimpi. Nem mehet a vécéig csak a paraván mögé, de természetesen pisilés közben összeesik, elájul, crashbummbang.

Sarah és Tony a suliban, Sarah nem szól Tony-hoz. A kórházban Simon, magához tér. Rákérdez, hogy áll-e még az egyezség, így most Morris-on a sor, hogy kibukjon azon, hogy Abby el akarja engedni este fellépni, mikor ilyen állapotban van. Abby félrehívja. Neela és a transzplantációs ürge tolják a vese átültetett nőt, hogy a donorját megnézhesse. Kiskopasz rajtakapja őket, de Neela elmagyarázza, hogy néha kedvességből szívességet teszünk a másik embernek, még ha ez jelen helyzetben nem is etikus. Kiskopasz meglepően reagál, annyit mond csak, hogy szépen fejlődik Neela és elmegy. Morris és Abby vitatkoznak, Abby közli, hogy lehetne kicsit tökösebb is a mi kedvenc Morris-unk, aki erre megsértődik és belemegy, hogy akkor adjon neki nemtudommit, amit magának be tud adni ha rosszul van és akkor elmehet.

Pap védőbeszédet tart a bizottság előtt, amihez szemléltetésként bevonul a gyógyszerprogramban résztvevő hátrányos helyzetűek apraja-nagyja. A kórházban: Simon megint összedől már ülni se bír. Tony otthon, kopogtat Neela, vitt neki kaját. Tony elmondja Neelának, hogy Meg az autóban azt mondta neki, hogy Sarah az ő lánya. Neela szemei elkerekednek, aztán dőben elhelyezik a dolgot, simán lehet az ő lánya tényleg. De Tony szerint ez nem változtat semmin, pedig dehogynem. Prattnél: a kamara visszavonult ítéletet hozni, körömrágás, izgulás. Befut Hope is és aggódva tátja a száját. Végül egy év próbaidőre és 100 óra közmunkára ítélik, amiknek örülnek ők is, mi is.

Zárásként jelenetek, zenei aláfestéssel. Simon az orvosoknak és a nővéreknek tartja meg az ágyból a fellépését. Neela szomorúan ballag az utcán. Ray otthon Neela képét nézegeti. Simon Abby-vel beszélget az előadása után, őrzi most már egyedül. Tony az alvó Sarah-t teszi ágyba. Sam otthon töpreng és Alex kiskori képét nézi bociszemekkel. Abby hazaér , Kovac-nak előadja, hogy ma megvilágosodott, úgyhogy kérje meg a kezét megint Kovac. Aki le is térdel sejtelmesen mosolyogva, a többit már képzeljük hozzá.

Címkék: vészhelyzet
18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamarti 2008.04.02. 10:04:02

hát:
1. sose fogjuk tehát megtudni, mi történt a tetőn
2. Neela új hangja borzasztó
3. amikor másodszor mondta Abby a hasfájós betegre, hogy "hányogat", megjegyeztem: na, ő még ma biztos meg fog halni - ez elég kiszámítható volt, szóval alacsony lett volna az ods, ha tényleg mindenki fogad, aki sejti...
4. szegény Tony, jó kis izét kavart magának, úgy egy életre... (ráadásul a kiscsaj a nem szólok hozzá, de távollétében zokogok magatartásával erősen kezd anyura hajazni...)

2008.04.02. 10:06:58

Nagyon amcsi volt Pratt tárgyalása. Kezdetben a Flashdance végét idézte, aztán már kevésbé, de attól még fixre vettem, hogy a papot és a népet nem vezettetik ki (hiszen, akkor miért rakták volna ekkora terembe a meghallgatást), sőt, az ítélet hirdetésnél is biztos voltam abban, hogy jön az "ugyanakkor, mérlegeltük és..."
Kár, hogy Prattet ilyen nyálas-nyúlós dologba mártogatták, de megint a népnevelés volt a fontosabb, mint korábban Carter afrikai kalandjaival, csak itt épp a rossz amcsi egészségügyi törvény demóját láttuk.

2008.04.02. 10:10:15

kamarti, ja nem is tudtam, ki beszél a veseátültetéskor, azt hittem, valaki mást szivat a szemét doki ;-)))

Az meg azért furcsa lenne, ha Gates újszülött kislánya simán felejtené anyut, és nem sírna, nem hisztizne. Ez azért akkor is nagy trauma, ha nem örökölt anyutól semmi terheltséget.
Viszont az jutott eszembe, hogy akármennyire is dugott anno a megfelelő időben Gates anyuval, soha nem lehet benne biztos, hogy anyu nem csak azért mondta, hogy övé a kiscsaj, mert tuti gondviselőt keresett neki akkor, amikor ő már tudta, hogy kampeca...
Azaz, egy jó dns vizsgálat segítene, de az nyilván nem fog megtörténni.

sélli_ 2008.04.02. 10:10:43

Freddy Rodriguez mekkora volt!!! :))Szegénykém, még húzhatnák vagy két részig, yo fej, és a karakter jól áll neki!

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.04.02. 10:20:49

Én ezt a Sarah nem szólok Tonyhoz dolgot nem is értettem egészen. Most szerencsétlen Tony mit vétett?

Ez a rész egy rakás szar volt, időhúzás. Az előző részben belengették a szálakat, de most semmi sem derült ki, ami érdekelte volna a nagyérdeműt: piromán hülyegyerekkel mi lesz? Kovac kezével mi van, azon kívül, hogy fáj neki? miért volt két lövés a tetőn, ki lőtte le Ames-t? hol lakik most Sam, hogy leégett a kérója? és még sorolhatnám. Minden tökre kiszámítható volt, szétuntam magam rajta.

És még a kiskopasz sem annyira geci már mint volt, még ezen se tudtam bosszankodni egy jót. Vagy most a kiskopasz szerelmes Neelába? Néha olyan érzésem volt. Mindenki szerelmes Neelába lassan? Gates, Ray és most a kiskopasz is? Dubenkoról nem is beszélve, régebben az is meresztgette rá a bús kutyaszemeit.:)

2008.04.02. 11:05:27

Gondolom, Gates bűne, hogy nem maradt minden úgy mamival, mint volt, azaz, mami azért let öngyilok, mert Tonybátyó félrebarátkozott Neelával.
Szerintem, van benne rendszer, egy gyerek szemével legalábbis nehéz belátni, hogy miért nem mehetett tovább anyuci és apuci közt ez a laza, "jól megvagyunk, de nem járunk együtt, csak dugunk néha és kívülről úgy nézünk ki, mint egy család" felállás.
És, ha belegondolok, Gates tényleg szarcsimbók volt, na, nem akkor, amikor felrúgta az addigi játékszabályokat Neela miatt, hanem előtte, míg elfogadta a kellemes langymeleget a pocsolyában, de nem érzett barátságnál többet a mami iránt, aki viszont többet gondolt...

f3 2008.04.02. 12:06:17

Szerintem ez egy olyan vészhelyzetes Vészhelyzet rész volt. Volt benen minden, ami szokott és ami kell :) Szerintem ez tipikusan olyan sorozat, amiben mindíg ugyanaz történik, de mégis jó... Én sosem bírtam az ilyen Ames féle szálakat...

Micsike · http://verzse.blog.hu/ 2008.04.02. 13:10:25

Uccsó nóta mi volt???Valaki??Léci.Köszi:)

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2008.04.02. 13:44:31

Aham, szóval ez a Freddy Rodriguez valami hírös embör. Most már megtudtam az imdb-n :) Vészhelyzet jó, Grace klinika faszság, és ma végre lesz HOUSE is :D

Dorkapa 2008.04.02. 14:44:09

Morris egy 5 éves gyerek szintjén van, dacol, erre Ebi jól rá is érzett és kihasználta: bezzeg memutatom milyen tökös vagyok Morris jól benyalta.

Orvosi "törvényszéknél" tegye fel a kezét aki nem vette biztosra a "megbüntetlek meg nem is" végeredményt. Vártam is konkrétan a szót: "...mindazonáltal..."!

Kovács meg ebben a részben csak azért jött be a kórházba, mert beleíratta magát a forgatókönyvbe a gázsi miatt.

Amúgy Kovácsék hova teszik a gyerkőcöt ha mindketten orvososdit jáccanak, mégis felvettek egy bébicsőszt? Azé nem kérte meg egyből, rögtön és kapásból Ebit mert már közben reszelgeti is nagytitokban a dadust? :)

tookie clothespin 2008.04.02. 15:26:50

Na most lehet, hogy nem leszek szimpi, de ha ez a rész lett volna a sorozat pilot-ja, akkor 90%, hogy bele se néztem volna többet. Esetleg, ünnepnapokon vagy ha olyan az ajánló. Kihalt már belőle az a fíling, ami az elején még annyira meghatározta az egészet. Már most is csak azért nézem, mert úgy vagyok vele, hogy kezdettől követem a sorozatot és valahogy csak kibírom a végéig. Bocs gyerekek, de ez van, még remélek, de egyre haloványabban.

Kenda 2008.04.02. 15:38:39

Ray és Neela jöjjenek össze! Talán el is kezdődött már valami...
Tony meg egye meg, amit főzött.

Ez a baltaarcú Hope meg nem a Dawsonban volt a drogos csaj? :)

Tookie, valahol igazad van, de ha nézted utána a Grace-t, akkor látnod kellett, hogy a "tömegszerencsétlenség van, azonnal mentsünk életet" jelenetek állóvízhez hasonlítottak egy közepes Vészhelyzet részhez képest is... persze a Grace-t Shep doki miatt nézem :)

sélli_ 2008.04.02. 15:48:40

szszszsz: Freddy annyira nem hírös embör -vagy ahogy vesszük-, de a Terrorbolygóban csíptem nagyon :)

Kenda, Ray és Neela között már vagy három évaddal ezelőtt elkezdődött valami... csak hol Galant jött közbe, hol meg más. Csak győzzük kivárni a végét.

2008.04.02. 16:03:01

Dorkapa, az előző részben vot egy középkorú hölgy, aki "fent lakik" és "lejött" Joeért.

Kenda 2008.04.02. 16:15:40

sélli_ igazad van :)
nem is úgy gondoltam, hanem most már talán tényleg :))

2008.04.02. 22:24:56

Azért valami jelentősége biztos volt Ray hűtőjén annak a közös képnek, amire olyan szépen nézett, meg utána Neela elveszettségi érzésének...

topperharley 2008.04.09. 05:09:55

Freddie Rodriguez(Simon)- Mo-on - sorozatszinten, leginkább a Sírhant művekből lehet ismerős. Kár, hogy nem az a hang szinkronizálta most.
A mostani évad nyilván laposabb, mint az előzőek(főleg,ha a kezdetieket nézzük), de csak megért 10en akárhány évadot, amit eleve nem mondhat el sok széria.
A sztorivezetés meg tipikus amerikai klisé, ezen nem nagyon lehet meglepődni.
De 1000X inkább ez, mint a Grace klinika.
süti beállítások módosítása