Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Maffiózók 6x13 - Soprano házi mozi (Soprano Home Movies)

2008. április 02. 13:37 - WUTM

Atyaisten, mekkora rész! Egy érzelmi hullámvasút. Öveket bekapcsolni, aztán tessék csak a fejet kapkodni, lesz itt minden: letartóztatás, ivászat, verekedés, gyilkosság és társasjátékozás.

2004-ben vagyunk, Johnny Sack-ért épp jön az FBI, Tony meg elszalad, a hóba dobja a fegyverét, egy jó nagyot taknyol, majd eltűnik a színről, ki ne emlékezne a jelenetre? Akkor lényegtelen volt, de most látjuk, hogy az egészet végignézte Johnnyék szomszédja, egy kölyök, aki aztán kimegy, és magához veszi Tony eldobott pisztolyát. 2007-re váltunk, a jelenbe, reggel hatkor dörömbölnek a Soprano otthon ajtaján, Carmela rögtön levágja, mi történik: itt a vég, ekkora bunkók csak az FBI-osok lehetnek, jöttek Tonyért. De nem, ezek „csak” rendőrök, a pisztoly ügyében jöttek, Tony szinte a képükbe röhög, épp hogy azt nem mondja, tízóraira itthon leszek, drágám.


Az aggódó család kocsival megy Tony után, viszik utána az öltönyét, mert köntösben vitték el a rendőrök. A hátsó ülésen AJ (pizzafutár ingben) szunyókál, nem nagyon rázta meg, ami az apjával történt. Janice hívja Carmelát, hogy mennek-e a tóparti házhoz megünnepelni Tony születésnapját, most nem igazán érünk rá, mondja Carmela. Az öltöny különben kicsit túlzás volt, a börtönben Tony a legcsinibb, a szörnyű viszonyokat azzal próbálják bemutatni, hogy a háttérben egy feka sz*rik. (Elnézést, de tényleg, lásd a képet.) A tárgyaláson Tony ügyvédje nevetségesnek állítja be a vádakat: egy gyerek azt állítja, hogy a fegyvert, amit nála találtak, több mint két éve Tony dobta el, ki hiszi ezt el?


Időközben Phil hazatér a kórházból, a bandája nagy örömére, tényleg egyik ellenszenvesebb mint a másik. Elviccelődnek egymással, és persze Tonyn is jókat röhögnek, bár Phil nem derül fel a hír hallatán. A Soprano házban gyűlik a nép, AJ Hectornak, Blanca gyerekének mutatja új tetoválását: az alkarjára íratta, hogy Blanca. Komoly a kapcsolat, ebből is látszik. Tonyt már ki is engedik, mindenki boldog, Tony gyors létszámellenőrzést tart, és az az első kérdése, hogy hol van Chris, de senki sem tudja. Aztán Bobby hívja, menjenek Carmelával a tóparti házba, töltsék ott a hétvégét. Tony belemegy, főleg, mert belegondolt, hogy inkább egy tavat bámul, mint egyetlen fiát, amint valaki más kölkét eteti. Az államügyész vagy ki, valami fejes jól leteremti az ügybuzgó nyomozót, aki letartóztatta Tonyt, hogy sikerült jól elrontani 5 év megfigyelési munkát.

Carmela és Tony mennek fel a tóparti házhoz, az ügyvéd hívja Tonyt, ejtették a vádat ellene. A háznál Janice, Bobby, a kicsi Nica és a bébiszitter Mercedes várja őket, egy perc után elhangzik a kérdés, ki éhes, a következő percben pedig már beszólogat egymásnak Janice és Tony, ellesznek ezek itt. Tony gépfegyverrel lődöz az erdőben, ez Bobby születésnapi ajándéka, csak nehogy valahol elejtse Tony.

Alkonyatkor a felnőttek a tóparton üldögélnek, beszélgetnek, majd kisvártatva Tony és Janice egymás torkának esik, miközben mosolyognak, Bobby és Carmela próbál úgy tenni, mintha ott sem volnának. Tony direkt sokkolja Janice-t, és megkéri Carmelát, mesélje el a történetet, amit hallott: egy kisgyerek beleesett a medencébe, és most agykárosult, tolókocsihoz van kötve. Janice persze egyből kiborul. Ó, ezek a kedves lelki terrorizálások!


Reggel van, Tony hánykolódik az ágyon, de ennek már nem dőlök be, ez nem szívinfarktus, hanem valami más. Pontosabban Carmela születésnapi ajándéka, amit a takaró alatt ad át Tonynak, boltokban nem kapható. Aztán amíg a férfiak motorcsónakáznak, a nők tesznek-vesznek, Carmela telefonon nevel gyereket. AJ állításával ellentétben nem a pizzériában dolgozik, hanem a szülői ágyban terpeszkedik, szíve választottja meg éppen a jacuzziból száll ki, aztán pedig bulit rendeznek az üres házban. Jó gyerek ez az AJ. De vissza a tóparthoz: Carmela és Janice beszélgetnek Tonyék gyerekkoráról, Janice nevetve meséli, hogy egyszer kutyakaját adott az öccsének, aztán szóba jön persze az anyjuk, és hogy hogyan tette tönkre a családot, még Janice pszichológusa szerint is. A férfiak eközben horgászgatnak, és persze beszélgetnek, de ők a munkáról: milyen veszélyes dologra adták a fejüket, kinyírják őket, vagy börtönben végzik. Szóba kerül, hogy Bobby még nem ölt meg senkit. Aztán Tony azon elmélkedik, hogy egy fontos emberétől mostanában eltávolodott (Chris? Paulie? Az biztos, hogy nem Silvio.), és egy fontos építkezési munkát ad Bobbynak, aztán majd meglátják, mi lesz.

Este négyesben ünneplik Tony születésnapját: van torta és ajándék: Janice-től egy lemezt kap Tony, rajta a gyerekkorukban készült családi filmek. Carmela golfütőkkel örvendezteti meg férjét, pedig már reggel is kitett magáért. Pár üveg borral később már a karaoke-nál tartanak, előbb Janice tépázza a józan néző idegeit, aztán Carmela visítja, hogy Love Hurts, és ez mindennél jobban fáj. Még több üres üveg, és előkerül a Monopoly is. Van egy kis nézetkülönbség a szabályokat illetően, Tony lop a bankból, de alapvetően élcelődő, vicceskedő a hangulat. Egy darabig, ugyanis az élcelődés az ital hatására kezd eldurvulni, kell-e mondani, hogy Tony és Janice között. Janice felidézi, amikor az apjuk lelőtte az anyjuk kontyját, mert annyira idegesítette Livia. Bobby és Carm jól szórakozik ezen, de Tony teljesen kiakad, miért kellett ezt elmondani.


„Második lettél egy szépségversenyen, nyertél 10 dollárt.” Minden bajnak ez a mondat az okozója. A kártyát Janice húzza, Tony pedig nem bírja ki, és megjegyzi, hogy az első helyezett egy farkaskutya borotvált segglyuka lett. Bobby ezen teljesen kiakad, végülis a feleségéről beszélnek így. Majd amikor egy kedves kis dalban Tony egyszerűen lekurvázza Janice-t, Bobbynál elszakad valamit és behúz egyet Tonynak, aki persze ezt nem hagyja annyiban, és egy perc kemény ökölcsata következik. Néha Tony áll jobban, egy ponton fojtogatni kezdi Bobbyt (úgy látszik, ez egy kedvenc módszere), ekkor Carmela Tony hátára ugrik, így próbálja meg szétválasztani a két, egyenként 120-140 kilós pasit, de visszakézből olyat kap, hogy elszáll, és estében széttör egy asztalkát. A végén Bobby küldi földre véglegesen a főnököt, majd rémülten kirohan és megpróbál elhajtani az autójával, ám nekitolat egy fának. Ekkor feladja, inkább visszamegy a házba bocsánatot kérni. Az est záróakkordjaként Carmela lepöcköl egy Monopoly-házacskát Tony arcáról, aki a társasjátékba zuhant a verekedés végén.


A hálószobában Janice jól leteremti Bobby-t, meg tudja ő védeni magát, ha kell. A másik hálószobában Carm jeget hoz Tony arcára, de az már horkolva alszik, Carmela kénytelen egy másik szobában leheveredni. Tony négykor felriad, betámolyog Janice-ék szobájába, akik majd összecsinálják magukat, amikor arra ébrednek, hogy egy félig kómás Tony áll az ágyuk fölött, véres atlétában. De csak annyi történik, hogy Tony elismeri, Bobby tisztességes harcban győzte le. Reggel Tony arra ébred, hogy Bobby dobálja ki az üres üvegeket, és hát nincs kevés belőlük. Carmela menni akar, ami érthető, Tony még megpróbálja az asszonyra kenni az egész balhét, miért nem állította meg, amikor látta, hogy túl sokat ivott már. Janice étellel próbálná rendbe hozni a dolgokat, nahát. Bobby bevallása szerint már mindent el is felejtett. És különben is, tárgyalásuk is van délután.

Tony a tóparton üldögél, hallgatja a természetet, a háttérben elrepül egy kacsa. Janice aggódik, ez a tóparton való üldögélés nem sok jót jelent szerinte. Carmela zavarja meg a merengő Tonyt néhány hírrel: nem vették meg a házát az érdeklődők, Meadow otthon tanul, gyerekorvos lesz. Tony még mindig a verekedésen rágódik, „Ha”-val kezdődő mondatokat gyárt, Carmela meg kiborul, hogy Tony még mindig itt tart. De hát a férfiúi büszkeség! Valamit kell mondani az asszonynak, ha a szeme előtt verték meg, nem? Tony még valami középiskolai történetet is felemleget, amikor megvert valakit, Carmela pedig lenyűgözve nézte. Tony öregnek érzi magát, a teste sem a régi a bekómázás óta (meg van az a plusz 50 kiló rajta…) Szóval Chris sem a legjobb pillanatban hívja Tonyt, hogy megkésve boldog születésnapot kívánjon neki, Tony szó nélkül le is teszi a telefont.


Tony pakol be a kocsiba, amikor meghallja, hogy Nica és a bébiszitter egy kacsás dalt énekelnek. Az ebédnél Tony ismét felhozza a verekedést, és hogy miért nem volt fair a dolog, most már nagyon kicsinyes és égő, amit csinál. Később ő és Bobby elmennek „golfozni”. Tony letér a főútról egy erdei útra, és azt hiszem itt mindenkinek bevillant Adriana, és az ő utolsó útja. Bobbyn is látszik, hogy izgul kicsit, nem tudja, mi lesz ebből az egészből. A háznál a nők is totál idegbetegek, Janice kiabál egyet a lányával, aztán beszélget Carmelával, de közben mindkettő az órát nézi, meg az utat, és hogy vajon egy ember jön-e vissza, vagy kettő. Össze is zörrennek, mert persze Janice kezdi játszani a kis játékát, hogy mocskolja Tonyt, de anélkül, hogy bármi rosszat is mondana, ez valami félelmetes, ahogy ez a nő előadja magát. Carmela szerint Tony nem bosszúálló típus, amiben Bobby most eléggé reménykedik is, de azért lássuk be, a bosszúállás benne van Tony munkaköri leírásában.


Tony és Bobby egy bárban üzletelnek két francia-kanadaival, lejárt gyógyszerekről. Érdekes üzletet kötnek: a kanadaiak árkedvezményt adnának, ha Tony valahogy elintézné, hogy az egyik kanadai sógora ne vihesse el az anyjától a kislányát. És kit jelöl ki Tony, hogy eltegye láb alól a fickót? Bobbyt!!! Hát kérem szépen, ilyenkor kell leborulni Tony előtt! Akkora agya van, hogy nem lehet nem tisztelni, már nem először tesz tanúbizonyságot csavaros eszéről. És még hogy nem bosszúálló! Drága Bobby fiam, nem öltél még embert, de engem meg laposra versz? Na akkor tessék, itt van egy illető, nyírd ki szépen. Bobby nem boldog.


A visszafelé úton Tonynak virágos jókedve van, és ehhez a nők is csatlakoznak, amikor meghallják, hogy két autóajtó csapódik, nem csak egy. A pasik meghagyják őket abban a hitben, hogy egy jót golfoztak, Tony nyert, Janice még büszke is Bobbyra, hogy hagyta Tonyt nyerni. Tonyék hazamennek, Bobby meg elindul, az első gyilkosságát elvégezni. Egy mosodában két lövéssel el is intézi a pasit, aztán eldobja a fegyvert, és elrohan. Tony immár otthon a családi filmet nézi, Janice már akkor is rohadék volt, és vízzel fröcskölte Tonyt. De a jelen sem jobb: az ügyvéd telefonál, a szövetségiek átvették az ügyet, lehet, hogy mégis lesz belőle valami. Bobby a tóparti házhoz érve ölébe kapja a kislányát, és a messzeségbe bámul.


Címkék: maffiózók
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WUTM 2008.04.02. 14:00:52

sajna csak este tudom megnézni a magyar verziót, szóval Tony A, ne fogd vissza magad! :-)

Gabba 2008.04.02. 14:38:12

Az első kép nagyon jó, a filmben nem is szúrtam ki.
A monopolizás előrehaladtával egyre jobban éreztem, hogy nagy bazmeg lesz belőle, naccerűen volt felépítve a jelenetsor.

lápi lidérc 2008.04.02. 16:03:30

Hogy ez így leírva mennyire unalmas!

beleszolok 2008.04.02. 16:07:52

Nekem is bejött ez a rész (is).

Én levágtam,amikor bemutat bilincselés közben, nomeg a gúnyos vigyor hozzá :D

Tony Accardo 2008.04.02. 16:23:15

Grat, jo lett a hogyvoltod!

Akkor nem fogom vissza magam, az ekezet-mentessegert sorry:

"Azt mondtak, vaktolteny van benne." A hollow point ammunition nagyon nem vaktolteny, hanem un. ureges orru vagy robbano tolteny, eleg rendes roncsolast tud vegezni (a vaktoltenyhez kepest foleg...).

A Coco becenevu katona Phil social clubjaban: "Jersey-ben valami hulye farmernel" Nem ezt mondja, hanem: "Jersey. Fucking farmers..." Vagyis leparasztozza oket. Ez a valosagban is igy van, a New York-i csaladok nem tartjak egyenrangu partnernek a Jersey-i arcokat es sokszor utalnak rajuk igy.

A vicceskedo kopasz emberke amugy Dominic "Uncle Jun" Chianese fia. Phil jo arc volt, nem rohogott Tony-n, sot azzal a nezessel le is zarta a tobbiek poenkodasat.

Phil es Albie parbeszede jo volt ("Mostanaban egy hisztis kurva vagyok"), a szinkron is jol visszaadta, piros pont.

Meg egy piros pont: "O, az igazi Csaladi vakacio!" Itt utananeztek a filmcimnek (National Lampoon' Vacation) es jol is hangzik.

"Leterithetitek a voros szonyeget, hazajott a fiunk!" Ez viszont nem jo, Paulie sarga szalagot mond; gyakran ezt viselik azok, akik hazavarnak valakit (pl. katonat).

"Ugy lattam, mintha Tony szivott volna ebed utan" Szerencsesebb lett volna, hogy bepialt vagy beszivott, mert igy kicsit felreertheto...

Amikor elfogy a grappa, Bacala konyakot vesz elo (Remy), nem vodkat.

Durva hiba Janice sztorizasakor: "Manhattanbol autoztak vissza Jun nenikenkkel (!) meg a baratnojevel" ("Uncle Jun and his goomar" eredeteileg). Plusz (eredetileg) kiderul a tortenetbol, hogy a Copacabana klubbol jottek haza, ami anno a legmenobb hely volt es nagyon nehez volt bejutni. Aki latta a Nagymenoket, tudja mirol beszelek.

Tony: "Viheted oda a pasikat!" Ez kicsit durvabb, az oralis szexszel kapcsolatos beszolas ("You blew guys under it")

Tony ugyvedje: "A jo hir az, hogy ha megkapjak, amit akarnak, elfelejthetjuk ezt a beszelgetest" Hat nem. Itt az hangzik el, hogy ha lenne valami a kezukben, akkor ezt a beszelgetest mar uvegfalon keresztul folytatnak.

"Alaposan megvertel" Nem ezt mondja, hanem, hogy korrekt volt a dolog. "You beat me fair and square"

Brad-Cleaver 2008.04.02. 16:35:20

6/B nyitóepizódnak szerintem elég frankó volt!
Az a sárga szalagos dolog tényleg jó, de valljuk be nemsokan értettük volna, mit is akar Paulie, a szó szerinti lett volna a fordÍtás (annak ellenére, hogy ismerjük jól a nagyszerű:Tie a yellow ribbon around the old oak tree cÍmű nótát:)).

Amikor T. azt mondja, hogy eltávolodott egy fontos emberétől, szerintem Chris-re gondol.
Janice megint hozta a formáját, egyszerűen fantasztikus ez a nő, hogy mennyire genya tud lenni! Le a kalappal, de tényleg!:D
A záró képsor, ahogy Bobby ácsorog a tó partjánál a gyerekével, az nagyon kellemes jelenet.
Én amúgy a kezdeti botladozások után, mind a hangokkal, mind a fordÍtással megvagyok elégedve!

Micimedwe 2008.04.02. 23:56:43

Meglehetősen szarfos ez a hatodik évad idáig.

WUTM 2008.04.03. 09:57:53

micimedwe, ez így azért elég kevés kritikának, kifejtenéd?

Tony Accardo 2008.04.03. 11:24:37

Amikor Doc Santoro odamegy Philhez koszonni, akkor a The girl from Ipanema c. szam legelejet dudolja a fonoknek, csak kicsit atalakitva ("Young and tall and tan and lovely"). Sinatra is enekelte ezt anno, megpedig a dal szerzojenek tarsasagaban. Ime:

youtube.com/watch?v=WFuMcknKURc

Szamomra a Maffiozok az egyetlen sorozat, amit idorol-idore elo tudok venni es mindig mutat valami ujat. Jo a Kemeny zsaruk, jo a House, stb., de a Maffiozok mindenek felett all! (mas meg mas sorozattal van igy, de ez pont nem erdekel). Nalam az elso 3 evad a favorit es mas fanatikusok is hasonlo velemenyen vannak. A most futo szeria - azok kozul, akikkel beszeltem - senkinek sem kedvence, de mindenki varja ki a veget, eleg rendesen fel fognak porogni az esemenyek.

WUTM 2008.04.03. 11:48:31

na jó, de azért a "szarfos" kicsit igazsgtalan ítéletnek tûnik :-)
nem a legjobb szezon, de azért nem rossz, fôleg a többi sorozathoz képest.

Brad-Cleaver 2008.04.04. 21:36:21

Szerintem is a legjobb sorozat!Teljesen életszerűek a figurák..vicces, dramatikus, izgalmas, erőszakos egyben...ez a legjobb! A House meg a többi..hahh..utálom..még a Szökést megnézem de a többi...na azok a "szarfosok"!!!

Nekem a negyedik éved tetszett a legjobban..bár minden évadnak megvannak a maga szépségei..ez a Maffiózók szépsége!

Paulie 4 ever!!!:D:D:D

heineken · http://www.heineken.com 2008.08.28. 10:44:53

"That would . . . enlarge the economic pie by making the most productive use of every investment dollar"

this is very interest, but i'm affreid your versio is a bit full of humour...
and it's so frivolous, but i don't care...
süti beállítások módosítása