Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 3x15 - Egy rakás szerencsétlenség

2008. április 02. 00:58 - sixx

Na kérem szépen, itt vagyunk hosszabban, buborékosabban és vidámabban, mint valaha, és pont egy olyan epizóddal indítjuk a revivalt, ami a harmadik évad legfaszább trilógiáját vezeti be, mert igen, ez most egy háromrészes vekengés lesz, majd meg tetszenek látni. Az előző részben George elvette Callie-t, a főnök válni készül Adele nevű iszonyú jófej feleségétől, Meredtih valamilyen szinten kapcsolatot teremtett Alzheimer-kórban szenvedő anyjával, Yang meg igent mondott Burke-nek, amitől miden jóérzésű tévénézőben elszakadt valami.


Meredith a kádban narrál, egyszer csak eltűnik a víz alatt, kezdünk örülni, de korán, mert Shep bejön, a nő meg előkerül a víz alól. Eh, a remény hal meg utóljára. És még csöcsöt sem mutattak. Shep úgy gondolja, hogy Meredith esetleg öngyilkos akar lenni az anyja miatt (micsoda baromság, mi?), de nem. Ja, a mutert éppen műteni fogják ma, nem elfelejteni. Közben Izzie ott áll a folyosón, a kéróban,  és hallgatja ezt a két szerencsétlent, mert tulajdonképpen leszarják, és tapétának nézik. Izzie is depis, kérem szépen.

Burke és Yang a kórházba bemenet, a téma: mondjuk el, mekkora baromságra (házasság) készülünk? Cristina haja ettől égnek áll, az kéne még csak, majd én először elmondom az ÉÉÉÉÉN barátaimnak, te, Burke, meg majd csak azt követően, hogy én erre felhatalmazást adok. Shep is beér a munkahelyére, és a liftben meglátja a szemüveges és szexis exnejét, akin még ott csillog Sloane izzadtsága, valamint a kapuzárási pánik elől menekülő fősebészt, feketére festett hajjal. Ez tényleg vicces jelenet, és még nincs is vége, mert megjelenik Sloane és Burke is, és csak Addisonnak van annyi esze, hogy rászóljon a három tuskóra, hogy kussoljanak.


Ugrunk, Callie furának tartja a házasságot, mivel a férje főnöke lett, de a náci leállítja, hogy fogja be, de gyorsan, mert senkit nem érdekel sem a szexuális, sem a magánélete. Szerencsére megjelenik a Sokat Pofázó Rezidens, aki megjegyzi, hogy helló, nyitsz egy ingyenklinikát sokmillió dollárból, mi van, nácikám, csak nem főrezidens akarsz lenni? Most már igen, és ha jól látom, akkor Callie is. Meredith is megjelenik, majd kisasszézik a képből, és jön egy tipikus Yang-Grey interakció, amiben senki nem mond el semmit senkinek, mert ez már csak egy ilyen kórház, mint a sziget a Lostban.


Izzie-t kifejezetten zavarja, hogy George házasember, ez majd előjön még szerintem. Elkezdődk a reggeli vizit, Izzie beég, mert a Sokat Pofázó Rezidenst félrediagnosztizálja, szegény szőkecsaj, ebből sem lesz orvos. A náci elmondja a tutit: éles helyzetben azonnal kell dönteni, gyorsan, habozás nélkül és jól. Ezt elmondja kétszer, köszönjük, értjük, ez lesz az epizód központi témája, lapozzunk. S lőn, megjön a főnök, tömegbaleset történt, nem próbariadó, élesben nyomjuk, a komppal van valami, mindenkinek mennie kell, mert gáz van. Yang nem tud kimenni, maradnia kell a kórházban, mert tele a mentő cuccal. Ideges, még jó.


Kezd egy kicsit Vészhelyzet-feelingünk lenni, a náci Kovács doktor módra szervezi a dolgokat még a mentőben, amiből kilépve tiszta káosz fogadja a jónépet: a kompnak nekiment tán egy konténerhajó, vagy mi, sebesültek hegyekben, blood, sweat and tears, my friends. Meredith arcán még ekkor sem látszik érzelem, ez azért nem kis bravúr, Steven Segal is megirigyelhetné. Irány segíteni a sebesülteknek, mindezt andalító és unalmas muzsika hangjaira. Meredtih egy nőn segít éppen, amikor egy sírós kislányra lel, aki láthatóan egyedül van, és természetesen ráakaszkodik, más se hiányzott.


A kórházban Shep és Burke a balesetről beszélgetnek, ja és Shep megint felemlegeti a reggeli incidenst a fulladással, mire Burke azzal válaszol, hogy én meg jól eljegyeztem Cristinát. Hurrá. Aztán Sloane is megtudja, majd szép lassan az egész kórház, Yang meg ideges lesz, ez lenne az epizód C vagy D szála. Izzie ingyenklinikáján Callie és a Sokat Pofázó Rezidens egy kis területháborút folytat, amiből a latin szépség kerül győztesen, mert jó szöveget írtak neki. Izzie a parton megkapja az Életét Befolyásoló Nagy Esetet, egy kocsiban ragadt faszi képében, erről mindjárt bővebben.


Shep indul a partra, hogy valami értelmes orvos is legyen a helyszínen, ahol Alex a tőle elvárható határozottsággal ment, egy olyan nőt is, aki elsőnek halottnak néz, és terhes, az arcát meg összeroncsolta valami oszlop, ami ráesett. Szar lehet így ébredni. Izzie megtalálja a beteget, aki frankón két kocsi közé szorult, nem lesz egyszerű dolga. A kórházban Yang a főnök jobbkezeként funkcionál, és megtudja, hogy mindenki tud az eljegyzésről, jön a fent említett kiborulás, de ezzel többet nem foglalkozunk. George is elég faszán funkcionál, míg rá nem talál egy nő, aki a fiát keresi, neki úgy látszik ez a történetszál jut mára, azaz egy hétéves kisfiú kajtatása az Armaggedon kellős közepén.


Izzie próbálja menteni a menthetőt, de rájön, hogy anélkül, hogy a faszit ki nem szedik a kocsiból, nem jön rendbe, mert így nem tudja még csak megnézni sem a sebet. Shep megérkezik, és azonnal átveszi az irányítást, láthatóan tudja mit csinál, magabiztos és  közben a haja is faszán áll. Meredith a kislánnyal kódorog, és nem nagyon ment embert hálistennek. A kórházban egy előre nyugalom van, Addison közli a főnökkel, hogy megérti a hajfestést, ő Shep elköltözése után szőkére festette a haját, ezt most tessék elképzelni, vagy inkább mégse, mert nagyon ijesztő gondolat.


Alex a terhes nővel tart a kórház felé, elég rossz bőrben van a csaj, a sminkesek kiváló munkát végeztek rajta. Itt egy kép a színésznőről a miheztartás végett. Meredtih, kislány, céltalan kóborlás, de hoppácsak, meglát valakit, akin talán segíthet, és rohan. Shep közben a nácival beszélget. és eszébe jut, hogy csaja eltűnt, aggodalmas arcot vág. Alex beér a kórházba, de nem ő diagnosztizál, hanem Yang, mert ő ilyenkor is hideg fejjel tud gondolkozni, a faszi meg nem, mert a félhalott nő a kezét szorongatja. A főnök testhezálló feladatot ad neki, menjen a családtagokkal beszélni, ez fasza lesz. George is visszaér a fiát kereső anyával.


Izzie a kocsiban ragadt embert nyugtatja, és úgy tesz, mint aki bármit is el tudna érni az élete megmentése érdekében, a faszinak fájdalmai vannak, jön az ilyenkor szokásos hősies duma, a szőkecsaj még egy törött kezet is helyretesz, de ez sem lesz elég egyelőre, a fickó KURVASZARUL VAN. Meredith a vízparton egy nyílt töréses faszival küszködik, és persze a kislány is megjelenik, mert ez már csak egy ilyen nap. A fickó nem egyszerű, fájdalmában izeg-mozog, rosszat sejtünk. A kórházban Burke elküldi Yangot, hogy a betegeire felügyeljen, és érezteti vele, hogy ez az eljegyzés semmit nem változtat a főnök-beosztott viszonyon. George a gyereket keresi, őt a neje bassza le, hogy ne idegesítse, mert éppen melózik. Vissza Meredith-hez, akinek nem segít senki, és a kislány is idegesíti, aki ráadásul egy büdös szót nem hajlandó szólni, mert sokkot kapott, vagy mi. Ettől még segít a medikának, aki éppen a faszi nyílt sebét próbálja rendbetenni, itt valami baj lesz. Jó, tudom, hogy baj lesz, mer az RTL lelőtte a promóban.


Izzie nem halad a faszival, aki elveszíti az eszmáletét, és ekkor beindul a zene (annyira nem szar), jön az epizódvégi lezárás: Alex a terhes nővel beszél, és annyira kedves, hogy Addison felizgul a látványtól, yeah, eat shit Soane and die. A gyerekét kereső nő nem akar altatást addig, míg a fia nincs meg, Izzie betege sokkot kap és remeg, mint a nyárfalevél. Alex a hozzátartozókkal küzd, nem lehet egyszerű egy ilyen helyzetet lekezelni, de le fogja, mert ő Alex a faszacsávó. Meredith melózik a faszin, a kislány figyel, Meredith egyre közelebb a vízhez, a faszi megmozdul, és huss, Meredith beleesik a vízbe, ezek szerint nem csak nekünk van elegünk belőle. És nem jön elő. És még mindig nem. És csak a kislány látta az esetet, aki ugye nem beszél. Az utolsó kép a fekete víz, most azt kéne hinni, hogy meghalt?

Címkék: grace klinika
35 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

k.Tomi 2008.04.02. 01:24:15

Jee. Végre bubis, hosszú Grace hogy volt.
És ismét nagyon jó lett. Az első és az utolsó bubis képnél nyerítettem. :)))

Gondolkoztam, hogy mi olyan furcsa a főnökön, de csak akkor esett le, amikor elkezdték cikizni a befestett haja miatt. :)

A kislány nagyon béna volt. Az "Ellen te borzasztó szinésznő vagy" bubira jöhetett volna a válasz, hogy "Belőled se lesz jobb".

gulyaszoli (törölt) · http://gulyaszoli.blog.hu 2008.04.02. 05:31:33

O yeah, bubis hogyvolt, ez már egy kisebb orgazmus :)

szóval ez megint trilógia, mostanában nagyon rá vannak izgulva a készítők a többrészes sztorikra, mondjuk nekem jobban tetszettek a különálló részek (kivéve persze a bombás záróepizódot), ezek a mostani duplák és triplák már túl sok lehetőséget biztosítanak a picsogásra.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.04.02. 08:28:03

Jó lett a hogyvolt.
Azt nem értem, hogy ott volt az a rengeteg erős faszi, akik aggódtak a hős társukért, mi a picsáért nem emelték le az autót a beszorultról? Miért Izzyvel hisztiztek?
Meredith meg egy kalap szar. Jujj, de felháborító.
Christina meg csúnyább, mint ami még lehetséges.
Callie király volt!
Miranda haja meg... Még a szájánál is undorítóbb.
Summa summarum: jó rész volt... :-D

Dorkapa 2008.04.02. 09:44:07

Én már nem bírom nézni, kizárólag itt követem az eseményeket, viszont az asszony nézi és őt sokkolta a vízbepottyanás. Nem értettem az érzelmi felhördülését... :o)

sélli_ 2008.04.02. 09:51:13

Oh yes! Végre egy kis akció a sírós-nyáladzós történetvezetésben!!! Tisztára bombás-ember feelingem volt :))
Vajon lesz olyan szerencsénk, hogy Meredith legalább két rész erejéig a víz alatt marad? :)

A Sokat Pofázó Rezidens folyamatos vihogása, és műjókedve halál idegesítő... bár még mindig jobb mint Mer bávatag tekintete.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.04.02. 09:59:55

köszi

nem tudtam megnézni

de így majdnem jobb:))

kamarti 2008.04.02. 10:06:54

sélli! a t. RTL mindentlelövünkapromókban kommandója úgy vágta össze az ajánlót, hogy abból annyit biztos lehet tudni: legalábbis a következő részben őt fogják keresni, ill. elmélkednek majd a saját hiányzási faktorukon

sélli_ 2008.04.02. 10:13:19

kamarti, igen láttam a promót, fogtam is a fejemet, hogy már megint melyik idióta baromnak sikerült egy giga-spoilert beletenni... Komolyan nem értem, ezeket nem ellenőrzi senki??

(Ráadásul a múltkor véletlenül kapcsolgatás közben valamelyik német adón beleakadtam az ezutáni részbe... kissé ottragadtam, de aztán kapcsoltam gyorsan...)

Johnny336 2008.04.02. 10:34:53

Oh, hogy mi a mákért pecázta ki a békaszájút a kádból. Hagyta volna a retekbe, és visszament volna a Vörös Démonhoz - az legalább jól néz ki, és a szerepe sem idegesítő.... :)
Nem tudom ki castingolt, de nagyon mellényúltak ezzel az Ellen Pompeoval.

A Steven Seagalos beszóláson pedig befostam! :))))

Mondjuk azt nem értem, hogy az érzelmileg nulla Meredith mit áll le babázni? Ahelyett, hogy az első szabad ember mellé letámasztotta volna a gyereket...

Savafan 2008.04.02. 11:49:41

végre megint egy fasza hogyvolt!!! 14 bubis:))

azt én sem értettem, hogy a sok izom faszi miért nem próbálta meg leemelni a kocsit a haverjukról.
bár nem hiszem, hogy szőkenőnek ez sokat segített volna abban az állapotban:)))
de majd a következő részben, tuti az lesz, hogy jól megmondják a haverok szöszinek, hogy állat doki vagy!!!!
ettől aztán a karrierje az egekbe fog szökni!!!

a békaszájúban szinte biztos voltam, hogy kihúzza magát a meló alól:(( mennyivel egyszerübb bolyongani egy kislánnyal, mint életeket menteni. még kapóra is jött neki, úgy tragaszkodott a gyerekhez:))

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.04.02. 12:00:45

A 'Vörös Démon' szerintem egy idegesítő ÉS csúnya valaki

Meredith csak csúnya

:P

kamarti 2008.04.02. 12:02:12

ne legyetek igazságtalanok: Meredith igenis megpróbálta letámasztani a kislányt....

Johnny336 2008.04.02. 12:20:30

A Meredith-es dologban teljes mértékben egyetértünk. :)

Aki a bögyös szöszinek drukkol, spoilerkedés nélkül mondom, részleteket nem elárulva: fogjátok majd a fejetek rendesen, hogy ezt most így hogy? MacGyver lófüle hozzáképest... :)))

Micsike · http://verzse.blog.hu/ 2008.04.02. 13:25:57

Addison beszólása a liftben Sloan-nak..te meg hímringyó vagy...:-))) Nagyon ötös volt..:)Meg a hogyvolt is

candyperfumegirl 2008.04.02. 14:00:59

Én azon röhögtem de nagyon, amikor Meredith valami olyasmit szólt be Youngnak, hogy nem bírja a drámázást. :D Meredith. Díjaznám, ha ez önirónia lett volna, de szerintem nem volt az.

Sixx: a "nagyon ciki ilyen helyen felszedni valakit?" buborékon borultam. :D

evicska 2008.04.02. 14:18:23

Szerintem senki sem bánná, ha Meredith csatornapatkányok és viziférgek ebédjévé válna, sőt, akkor legalább lett volna némi haszna a létezésének.
Ja, az ocsmány lángosképű a múlt héten szerepelt a hercegnős filmben az M1-en. Göndör fürtjei voltak, sminkje meg szaténblúza. Egészen csinos volt, szóval úgy tűnik, a műtős egyenruha a bűnös. Bár, Izzie abban is hűdedögös, úgyhogy lehet, hogy a hiba mégiscsak a vasaltarcúban van...

tookie clothespin 2008.04.02. 15:31:42

Jó kis epizód volt, olyan korai ER behatásokkal, csak a zene rontotta el a katasztrófajelenetet. Izgatottan várom, kinek vágja le a kezét egy propeller. ;-)))))))

EasyFriend 2008.04.02. 16:23:43

Mivel mind úgy rühellitek Pompeót, gondolom, felállva tapsoltatok a tévé előtt az epizód végén :-) Sixx utolsó bubijából is kiérzek valami ilyesmit.

sélli_ 2008.04.02. 16:34:48

Easy, viccelsz? Hullámoztam is... :)

Johnny336 2008.04.02. 16:38:22

Ezt a nőt már a bombás résznél ki kellett volna iktatni.
Remélem egy részeg tengerész áthajt rajta a tankerral :)

yokli 2008.04.02. 17:10:11

"nagyon ciki ilyen helyen felszednui valakit?":
nyiiihhhhíííííííííííí :DDDDDDDDDD

amúgy mi lett a fiát kereső lógóbelű nő fiával? csak félszemmel és ki-be rohangálva néztem, és a bambaképű friss férj máléarcát nem tudtam megnyugtatóan értelmezni

yokli 2008.04.02. 17:11:09

george, ez az, szóval george arcát nem tudtam értelmezni: megtalálta a kiscsákót, vagy sem? él-e, hal-e?

Dorkapa 2008.04.02. 17:34:25

Nem néztem, mert sikerült megszerezni a 24 5. évadát, vagy mondjuk úgy: az 5. napot, azt gyűröm ezerrel.
Dzsekbauer rulez!!! :)

Kenda 2008.04.02. 18:10:45

Azért örülök az ilyen hógyvótnak, mert jobb, mint az eredeti :)
sixx, a kislányos bubiban kihagytad a "borzasztó" és "színésznő" között a szar/pocsék/rossz jelzőt :))

kathleen 2008.04.02. 18:38:15

Megérte nem megnézni tegnap ezt a részt és itt a kommentekkel együtt elolvasni:) halálra röhögöm magam:)

topperharley 2008.04.03. 03:01:58

Biztos nehéz jó gyerekszínészt találni, de ez a kiscsaj kritikán aluli volt - mellesleg forgatáskor nagyon vigyázhattak a "színésznő" egészségére, mert a nadrágja kb. 10 perc alatt megszáradt. Egyetlen jó cselekedete az lenne, ha még vagy két részen át hallgatna a történtekről.
Felvetődött bennem alternatív jelenetként, hogy a kiscsaj kihajol megnézni mi történt, majd vigyorog egyet.... - elvégre, mint a terhes nőcinél is - nem biztos, hogy vízbe esett.

Komolyabbra fordítva a szót, a Vészhelyzet verhetetlen az ilyen típusú jelenetekben, elég amatőr volt a kivitelezés. A drámai hatás nekem egyáltalán nem jött le. Nyilván ez a sorozat nem erről szól, de akkor meg ne írjanak ilyen részeket.

SeSam · http://sesam.hu 2008.04.03. 05:03:48

Cristina koreai a szerepe szerint is és a valóságban is. (Még az első évadban derül ki egy jelenetben.)

sixx · http://comment.blog.hu 2008.04.03. 08:34:13

seSam, ja, igazad van, van még hiba az írásban? csak kérdezem.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.04.03. 08:36:14

seSam, ja, igazad van, van még hiba az írásban? csak kérdezem.

EasyFriend 2008.04.03. 09:10:30

Télleg nem volt túl jó drámailag, de volt egy rész, amit azért elég jól megcsináltak: amikor mentek ki a mentőkocsival és lövetük se volt, hogy hova mennek, és nem is mutattak külsőt, amíg ők ki nem szálltak és körül nem néztek. Akkor kicsit átjött az adrenalin. Talán túlzó a hasonlat, de nekem a Ryan közlegény legeleje ugrott be, vagy a Harmadik műszakban is volt egy hasonló rész, amikor a rendőröket egy rohamkocsiban viszik ki megfékezni egy zavargást.

mamusz 2008.04.03. 10:27:45

Keretes szerkezetű az epizód. Meredtih víz alatt kezd, víz alatt végez. Vajon ottmarad?

Amióta ilyen későn van nem tudom nézni (najó nemcsak az időpont miatt nem visz rá a lélek), de a hogyvoltnak nagyon örülök :-)

Greg36 2008.04.03. 10:55:36

"Télleg nem volt túl jó drámailag, de volt egy rész, amit azért elég jól megcsináltak: amikor mentek ki a mentőkocsival és lövetük se volt, hogy hova mennek, és nem is mutattak külsőt, amíg ők ki nem szálltak és körül nem néztek"

Dramaturgiailag igen. De el tudod képzelni a valóságban, hogy viszik a bagázst a katasztrófához, a mentőben rádió, mobiltelefon, a medikusoknak és medikáknak meg 20 percig nem mondják meg, hova tartanak és mit kell majd csinálniuk, ha odaértek? Repülőgép katasztrófa, kigyulladt vegyianyag raktár, vagy lángoló komp?

EasyFriend 2008.04.03. 18:01:43

Jah, hát a valóságban nem, de hát a grace-t amúgy sem azért szeretjük, mert bármi köze lenne hozzá :-)

mókus 2008.04.03. 20:08:14

sandra abban a romantikus filmben is játszik, a toszkán nap alatt vagy mi a címe. a hercegnős filmben pedig a szokásos arcát mutatta..

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.04.04. 20:26:16

Alex buborékja nagyon tetszik. :-))
süti beállítások módosítása