Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Drót 1x07 - Letartóztatás

2008. április 01. 16:03 - sélli_

Az előző rész tartalmából: ott tartottunk, hogy Avonék késes-gyilkos-pszicho-thriller módon megölték Brandent, majd megcsonkított hulláját elrettentés gyanánt az utcán hagyták. Bodie ezúttal bírói engedéllyel, de újra szabadlábon. Rawls eszement tervét, miszerint megvádolják Dee-t a Kresson gyilkokkal, ezáltal rombadöntik a BÜFI eddigi munkáját Burrell megvétózza köszönhetően Daniels közbenjárásának. Omar szakítva minden eddigi meggyőződésével bosszúból felajánlotta Jimmyéknek segítségét, és vállalta, hogy tanúskodik a Gant gyilokról Bird ellen. A Bunkerben kezdünk, ahol a szinte teljes létszámú BÜFI egy drótozott beszélgetést hallgat. Első blikkre senki nem ért semmit, kivéve Prezt… aki hamarjában fordít: a kódolt beszélgetés lényege, hogy másnap Stinkum 4 csomag anyagot visz a Gödörbe utánpótlás gyanánt. Mindenki néz, és ezt most hogy? Prez magyarázata roppant egysezrű: a Rolling Stones ‘Brown Sugar’ című nótájának első két sora adja a megfejtést. Ezt alátámasztandó: Freamon meglobogtat egy számsort: 5-21-07-1111, amit ha fejjel lefelé fordítunk valóban megkapjuk a másnapi szösszenet rövidített verzióját. Ez a Prez egy (jól el) rejtett zseni!!!

Kapitányság: Santangelo éppen lecsesző-rapporton Rawlsnál, amiért semmi használható lebukó infót nem szállított még Jimmyről. Nem elég, hogy besúgásból zero, de még a rendes munkáját sem képes elvégezni, az összes lezáratlan akta az övé. Mivel Rawls sosem volt az a megértő típus választási lehetőség gyanánt felajánlja, hogy vagy szállít valami terhelő infót Jimmyről, vagy hipersebességgel visszatér dolgozni, és megold a számtalan ügyéből párat. Santangelo foga nem igazán fűllik a spicliskedéshez, ezért inkább az utóbbi verziót válassza, és nekilát aktátbújni. Lelkesedése negyed óra múlva lelohad, tekitve, hogy annyira béna, hogy azt sem ismerné fel, ha valaki ‘én vagyok a gyilkos’ pólóban rohangálna előtte. Itt jön a képbe Fat Jay, aki olyan nagyon vicces, hogy még: a kezébe nyom egy Madam LaRue jósnő névjegykártyát és bíztatja, hogy hívja fel a nőt, mert itt csak Ő tud segíteni. És a hülye fel is hívja… és el is megy hozzá!  Ez is egy droid… nagy D-vel.

Bunker: a BÜFIsek a reggeli lehallgatott beszélgetés fényében készülnek lecsapni a másnapra prognosztizált 4 csomag anyagra, de leginkább az anyagot szállító Stinkumra és a vele lévő küldöncre. A terv, hogy amint kiszúrják a duót, a csapat egyik fele leszirénázza őket minek következtében a küldönc több mint valószínű, hogy megpróbál elszökni. A csapat egyik fele utánaered és elfogja; a másik fele álcázott üzemmódban Stinkum nyomába ered. Így elkapják a srácot, meglesz az anyag, és mehetnek vissza tovább pecázni a Gödörbe. Stinkumot pedig folyamatosan megfigyelik további információszerzés céljából.

Másnap délelőtti Gödör: Herc Carvval, Kima Sydnorral csoportbeosztásban várakoznak, és figyelnek az utca két oldalán. Várják a 12 órás Stinkum csomagot. Hamarosan be is gördül az utánpótlás szállítmány egy cseppet sem feltűnő fekete terepjáró formájában, amiből üvölt a zene. A volánnál Stinkum, az anyósülésen +1 fő futár. A piroslámpánál megállnak, Herc meg jól lefotózza őket. Fotós bizonyíték kész, indulhat a lekapcsoló buli! Terv szerint szirénázós villogással indítanak, majd a nyomukba erednek. Itt egy helyre kis autósüldözés következik, no nem sokáig, mivel a hirtelen fékező terepjáróból a küldönc gyerek hopp kipattan, és a vállravetett szimat-szatyorban figyelő cuccal 100 méteres síkfutásba kezd. Herc lohol utána, Carv pedig brékózik a gyanúsított paramétereiről a kollégáknak… ezalatt Stinkumra senki nem figyel, ezért az meglép!!! Frankó! Ezzel megkezdődik a Gödörbéli kergetőzés, elöl a futárgyerek, utána Carv és Herc, közben a narancssárga kanapés fiúk a többiekkel bekiabálva drukkolnak, hogy gyorsabban. Ekkor érkezik a másik irányból Kima és Sydnor, bekerítik a fiút és négyen ráugorva leteperik. Bravo! Cucc megvan, ennyit az utánpótlásról! Ezzel párhuzamosan a tovarobogó Stinkum síkideg, nem érti a homályból előbukkandó rendőri megmozdulást. Az első dolga nem más, mint telefonálni! Freamon a Bunkerban figyeli a hívást, és telefonoz Kimának: valaki MOST használja Stinkum csipogóját a Tower Courtnál. Na, lehet mégsem üthetik bottal a nyomát? Sydnor autóba pattan, és rongyol a megadott helyre, és igen! Stinkum még a fülke mellett álldogál, és várja a visszahívást. Sydnor rohan felfelé a fülkével szembeni épület tetjére, és sasolja egy távcsővel az eseményeket. Csörög az utcai készülék: Stinkum röviden helyzetjelent, mínusz 4 csomaggal vagyunk. A vonal túlvégén lévő hang rövidre zárja a beszámolót: ezt később beszéljük meg!

A másik szálon Bunk és Jimmy újra a Gant ügyön! Egy utcábann vizsgálódnak, ahol anno megtalálták a jó karbantartó hulláját. Némi helyzet-rekonstuálás után megállapítják, hogy a szemközi házak ablakaiból simán látni lehetett a gyilkosságot. Az utca végén közben egy idős hölgy szerencsétlenkedik a bevásárló kocsijával, amit a jó nyomozók észrevesznek; mennek is nyomban segíteni. A hölgy sem most jött a 6:20-sal, egyből rájön, hogy rendőrökkel van dolga, akik valószínűleg a korábbi gyilkosság miatt jöttek. Miután az ajtóig elviszik a csomagokat, a hölgy némi gondolkodás után behívja őket, és mesélni kezd arról amit látott. Részletesen elmondja, hogy a ‘halott ember’ pont az ablaka alatt ment, amikor valaki hátulról szólt neki, majd lelőtte. Bár személyleírást nem tud adni, a lőtávolságról érdemben nyilatkozik mikor Jimmyék ‘eljátsszák’ neki a gyilkosságot. A semminél több, talán Omar tanúvallomásával együtt használni tudják Bird ellen.

Este: Daniels Mrs. Danielssel egyetemben valami puccos fogadáson teszi tiszteletét. Itt van Burrell is, akivel két pezsgőzés között kibeszélik a jelenlévő nagyembereket. A sarokban feltűnik Clay Davis szenátor, akinek –többek között- sürgősen nyalni kell, ezért Burrell hamarosan tovalibeg, és elindul ‘karriert építeni’. Daniels megúnva az üres partiarcokat a konyha felé veszi az irányt, ahol a segédszemélyzet éppen meccset néz. Ő is bekapcsolódik, és beszélgetni kezd az asztalnál ülőkkel. Mikor az asztalszomszéd belekezd a ‘Hű de betörnék ide’ című beszédbe Daniels csak felvonja a szemöldökét, mivel a jóember azt hiszi, Ő is sofőr. A jóember bemutatkozik: Damine Price a nevem, a legtöbben Day-Daynek hívnak, erre ‘ Hello, a nevem Cedric Daneils, és a legtöbben csak hadnagynak hívnak’-kal reagál. HA-HA!

Másnap reggel Orlando’sban folytatódunk: Dee érkezik a felső irodában tajtékzó Avon-Stringer-Stinkum trióhoz. Belépéskor egyből nekiesnek: Ki köpött? Dee persze nem érti, hogy miért őt csesztetik már megint, és biztosítja a ‘vezetőséget’, hogy a csapata összetart, és senkinél nincs különpénz, ellenőrzött mindenkit. Valami akkor is van – dühöng Avon összeráncolt homlokkal. Nem létezik, hogy véletlen az Omar attak utáni napon való rendőrség felbukkanás, most meg ez a Stinkum féle árulekapcsolás. Az eddig bevált rutin szerinti teendő: rejtek-változtatás, és a Gödör forgalmának ideiglenes leállítsa. Dee nem virgonckodik a döntéstől, ezért hamar elsiet. Távozása után Stringer, és Avon még mindig azon agyalnak, hogy mi lehet ez az egész. Lekapcsolják a drogot, Stinkumot meg futni hagyják, és még a rendszámát sem írták fel. MI a f** lehet ez vajon?

Bunker: Jimmy Bunkkal, és Kimával Danielsnél: készek vádatemelni Bird ellen, mivel találtak még egy tanút a Gant gyilokról. Omar vallomásával kiegészítve, valamint azzal az infóval együtt, hogy ha behozzák Birdöt biztos, hogy nála lesz a fegyver már megáll a vád. Az informátorok figyelnek, és amint megvan Bird tartózkodási helye mehet a letartóztatás! Ennek örömére kicsivel később Kima Jimmyvel, és Omarral próbálja kideríteni, hogy hol leledzhet Bird. Omar pontos utcanevet nem tud, csak azt, hogy hol szokott bandázni, és hogy hová jár drogért Mivel Avon nem engedi az embereit drogozni, ezért a legjobb esély a vörös Dillynél lévő drogbeszerző hely lehet.

Gödör: Bodie Poottól érdeklődik, hogy mi van Wallac-szal már egy jó ideje nem látta. Poot elmondja, hogy a Branden balhé óta Wallace kissé meg van makkanva, ki sem jön a szobájából és nem beszél senkivel. Ekkor érkezik a sztriptízbáros Orlando, aki Deevel akar beszélni. Dee kissé csodálkozik, hogy mit keres itt, ám Orlando rögtön a közepébe is vág jövetele okáról: lenne egy project, amibe be akarja őt venni. Felajánlja, hogy ha kell anyag, akkor Ő tud hozni nagy mennyiségben egy new orleansi kontaktjától. Ő hozza az árut, Dee teríti, a bevételt meg felezik - de ez szigorúan magánbiznisz, Avon nem tudhat róla! Dee megígéri, hogy átgondolja, és majd szól.

BÜFIsek újabb megfigyelésen a célpont – Omar instukciói alapján- ezúttal Bird. Jimmy Daniels-sel sasol, mikor is brékózik Herc, akinek nem teljesen világos, hogy melyik ajtót is kell figyelnie. Már meg sem lepődünk. Jimmy szájbarágósan elmagyarázza, hogy hová-merre figyeljenek, az üres bolt melleti helyiség a belövő hely! Kima hátul biztosít, övék az utcafront. Pár perc múlva felbukkan Bird, akit a szokásos kalapokat áruló Bubbles a piros sityakkal azonosít! Na kérem! Aki bújt, aki nem: a BÜFI teljes létszámba ráurik, és legyakja Birdöt. A motozásnál pedig előkerül az ominózus Omar által beígért FEGYVER! BÜFI ROCKS!

Esti Gödör: Deeéket meglátogatja a Stringer Wee-Bay duo, érdeklődve, hogy tartják-e magukat az utasításokhoz. Dee kissé idegesen, de biztosítja őket, hogy a búvóhelyet minden este változtatják, senki nem drogozik, senkinél nincs mobiltelefon sem. Ekkor Stringer felfigyel a Gödörbeli vonalas fizetős telefont használó egyik fiúra, és nulla hezitálással utasítja Bodiékat, hogy azonnal tépjék ki a telefont, és mostantól a néhány házzal arrébb lévő készülékeket használják. A fiúk fél perccel később széjjel is szedik a telefont, a Bunkerben egyből meg is szakad az adás: No Service. BÜFI suxx!

Kapitányság: Bird Fat Jayjel a kihallgatóban, aki a maga irdatlan vicces módján kezdi a beszélgetést: fel akartuk tenni a tiszteletedre a bársonyfüggönyt, de sajnos tiszítóban van. Majd egy Polaroid géppel lekapja a ragasztósképű Birdöt, avégett, hogy majd megmutassák az esküdteknek, hogy ugyanannyi sérüléssel távozik a kihallgatás végén, mint amennyivel jött. Fuck you fat man! - Bird hozzáfűzni valója. Helycserés támadás: Kima jön, aki egyből asztaltborít: a talált fegyver éppen lent van a ballisztikán, és úgy néz ki ezzel öltek meg egy tanút, mehetsz a siralomházba! ‘Suck my dick!’- újabb reposzt Birdtől némi ‘Hol az ügyvédem’ körítéssel megbolondítva. Megy a huzavona, csak nem oldódik a srác nyelve. Lassan bekapcsolódik Jimmy is, szuggerálja Birdöt, majd mikor besétál a technikus a ballisztikai jelentéssel, miszerint EZ a fegyver AZ a fegyver, amivel megölték Gantot, utolsó esély az alkura. Mivel Bird újabb káromkodással reagál, és az eddigi szájkarate sem hozott eredményt Daniels bemegy, és Bird orra előtt széttépi a kihallgatás elején készült fotót… Innen már csak az ajtó mögul kiszűrődő tompa puffanásokat, és Bird jajgatását lehet hallni.

A kihallgatással párhuzamosan a kinti irodában Bunk, és Omar rakja össze a vádemeléshez szükséges papírokat. Mégegyszer végigmennek Omar vallomásán, majd beszélgetésük közben kiderül, hogy egy suliba jártak és nosztalgiáznak kicsit a régi szép időkről. Ha már ilyen jól összecimboráskodtak Bunk megkéri Omart, hogy adjon már még néhány gyilokról infót. Bárkiről, bármikor a gyilkosság az gyilkosság. És Omar elkezd diktálni…Fulton, Baker, Redding… Kicsit később az új infók birtokában Bunk rátelefonál Santangelora, hogy húzza belelé a belét, ha le akar zárni egy-két ügyet. Santangelo jön is rögvest, és majd’ hanyatt esik, mikor Jimmy a kezébe nyomja a legépelt jelentést miszerint Bird bevallotta a Redding gyilkosságot, plussz 2 tanú is van akik mindezt megerősítik. Nem is igazán tudja hová tenni ezt az egészet, hiszen teljesen más gyilkosságiügye volt, és szent meggyőződése, hogy Madame LaRue segített neki. Fat Jay felhomályosítja ködlő agyát: Jimmy és Bunk mentette meg a segged, nekik köszönd meg. És ekkor leesik a papír húszfilléres, és fény gyúl az agyában. Ezt követően Santangelo félrehívja Jimmyt és kipakol Rawls tervéről.

Esti záróakkord: a kivételesen józan (!) Jimmy becsönget Rhonda ügyésznőhöz, és elmondja, hogy mit tudott meg Santangelotól: Rawls a jelvényét akarja, és ki akarja őt rúgatni. Rhonda persze megsajnálja, mert tudja, hogy Jimmynek milyen fontos a munkája, és behívja magához egy kis ‘vígasztalásra’. Jövő héten innen folytatjuk.

Címkék: drót
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kavics 2008.04.02. 13:41:00

Hol vannak a képek????
Képeket is akarok!!!!

sélli_ 2008.04.02. 14:16:41

Hát az van, hogy én írok, sixx meg gyártja a képeket. Csak mostanság kicsit bizi szegény. Majd lesznek képek is. Sok-sok Omarral :))
süti beállítások módosítása