Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Cukorbáró 1x03 - Alex Vega két arca

2008. április 01. 14:00 - silaris11 (törölt)

Legutóbb ottan hajítottuk el a távirányítót, hogy Santo béborította a sötét múltat a krokodillok közibe, úgyhogy most a jól végzett munka nyugalmával pucolhat ablakot a kubán hiphop rigmusára. Annál is inkább, mert munkaadója is elégedett vele, elő is lépteti. Lám, elég egy főbelövés, mán is sofőr vagy. Tiszta ing, borotvált arcél, 44-es magnum. Esta bien! Enrique dugással apasztja rumkészleteit a klubjában, hol máshol vágna falhoz egy ribit, mint a tömény italok között. Megint egy reáliákban jártas cica: a VIP-szárny tervezőjét keféli a legkisebb fiú ily vadul, jó lenne discountot szerezni abból a félmilás tervezői díjból!

Egy érthetetlen mód a cukornád közibe helyezett jelenet, Ellis-Atia, apucija és magánkopójuk folytatnak megbeszélést, a Múltbéli Árny után immár Miguel is eltűnt. Ellis ráállítja a PE-t a jó Mr Vegára, ottan szimatolja a Samuels család a megoldást. Értjük már a helyszínt is, Alexünknek rajta kell kapnia öcsit Ellisszel, aki, btw, vagy húsz kilót fogyott a pilot óta, egyre jobban áll neki a párducminta. Alex érzi, hogy szét kéne robbantani ezt az idillt, megy is Duque-papához, hogy aszongya el kék mondani Franknek, hogy Samuelsék ölték meg a húgukat. Hátha akkor nem csípné annyira a csőrét, hogy Alex vezeti a céget. Szerintem inkább azt emészthetné könnyebben, hogy nem adták el nekik a zültetvényt. Duque-papa lebeszéli. Información es hatalom, fiam. Santo megborotválkozva érkez főnökért, pironkodva simítgatja patyolat ingét, mint egy szűzlány, míg a büszke Vega-lurkó elújságolja a lobbyban, hogy apu nyitja a Dolphins-meccset vasárnap. Kár, hogy az egész szezonban egy meccset nyertek. A család nőtagjai közben Santo CV-jét kérik aputól. Legütősebb sora, hogy „ő is hajón érkezett”.

Duque-papa dugdos valamit a laptopján, Duque-mama a vacsora-kívánsága felől érdeklődik. Csak halat ne, mondja, mire neje persze, akkor hal lesz. Már majdnem elmosolyodunk, mikor Duque-papa gyógyszereket szed elő és be, és ezt nem szeretjük. Hector Elizondo sose hal meg! Pont, mint Fidel. Családi ebédre érkez a jónép, Frank csőrit egyből csípi a sofőr, hiába van égővörös Ferrarija. Alex szól is neki, hogy csak környezettudatosan, tesó, etanolt gyártunk, még a végén úgy járunk, mint Al Gore a villanyszámlával.  Egy kubai ebédnél szusitól féreghajtóig minden elfér az asztali társalgásban, mígnem jő a biznisz.

Alex megkéri Franket, hogy tartsa má meg a hétfői értekezletet, mer neki üzleti ügye vagyon, Frank azé beszól cinische, hogy ugyan már, nem köteles ő, mint elnök minden döntéséről tájékoztatni, de Alex készségesen megosztja vele, hogy a Premier Blends kávéházlánc hamarosan tendert ír ki a kávéjuk mellé adandó cukorra, szerinte lenne esélyük megnyerni. Frank fikáz, hogy aszitte, az etanolhoz kell a cukor, meg hogy a papa sose foglalkozott csomagolt cukorral, sőt felveti, hogy ez Samuels-felségterület, az öreg Sammy sose hagyná. Alex szerint viszont mire megtudja, már késő lesz. Óh, óh, Alex, há tudod, hogy Júdással vacsorálsz!

Duque-papa itt érzi úgy, hogy a "katonának bevonulni szándékozó legnagyobb fiú barátnőjének, akit Rebeccának hívnak" ideje elhagyni az asztalt, bizinisz, Haíme, bizinisz! Jaime nem örül. Duque-papa valami monológba kezd, hogy attól, hogy átadta az irányítást, bizony ő béavatkozik, ha úgy látja jónak, de a mondókája sehova nem fut ki, nem foglal állást. Enrique viszont tépi a száját a félmiláért, annyira lelkes, hogy azonnal sejtjük, Alex nem ad neki zsét. Nem hát. Frank látja is a lehetőséget, old-brothers-baseball, smúzolás, agymosás: Alexet csak az etanol érdekli, ha pénz kell, öcsi, szerezd meg! De azért Franknek is szemet szúr ez a nagy családi Samuels-gyűlölet, faggatja is mamát, hogy mér. Mama nem tudja, de azt tudja, hogy papa nagyon jó ember, ok nélkül nem ellenségeskedne. Frank Elisszel is tárgyal a problémáról, persze ő nem tud semmit az ő papija üzelmeiről. Frankben végre felötlik, hogy nem manipulálják-kihasználják-átvágják-e, de Ellis tagad.

Alex összefut zsaruhaverral egy italra: zsaru aggódik, most mondd meg, ha van valami titkolnivalód, később mindkettőnknek kárunkra lesz. Alex a Samuelsek gyűlöletére fogja, hogy gyanúba keverték, hüjezsaru megnyugszik. Terhes feleség viszont a feneke méretén aggódik, nem kell mondjam, ok nélkül, tetőtől talpig gyönyörű a nő. Önbizalmában megingott feleség spanyol jelzőkre könnyen hódul. De még szex után is csak az aggódás, patyolatban nem veszik ki a mocsári sarat az öltönybül, hogy került az oda, én uram. Alex azt hazudja, lerobbant a kocsi, úgyhogy asszonykája gyilkosság helyett a defekt miatt aggódik. Semmit ne titkolj előlem, mondja, Alex meg megígéri. Vigyázz, chica, mit kívánsz!

Na, kezdődik a Dolphins-meccs, cheerleaderek nyomják a formagyakorlatokat, Alex kisfiával az oldalán kétnyelvű nyitóbeszédet tart, nem tudja, hogy az átlagnéző csak akkor jön be a hűtőtől, amikor elhangzik, hogy Let’s play some football! Család többi tagja tévén nézi az eseményt, meg Ellis Samuels is, aki PE-vel Alexes fotókat elemezget, hogy mé van ennek gunja? Míg ők Alex feltételezett sárosságáról, meg Santo kezére tetovált kubai börtönbanda (Las Madres) jeléről beszélgetnek, a tévében a meccsnyitó amerikai himnusz megy. Egész ügyes, de azé Coppolának ez jobban sikerült. Kubán sofőrnek sok a szabadideje, míg gazdira vár, szókincset bővít. Azt tanulja, hogy „legyen szíves”, eddig nyilván stukkert nyomott fejekhez, nem kellett hosszan tépnie a száját. A főnök rájadásul jófej, anyósülésre ül, nem hátra, onnét hívja a Premier Blends gurut, épp hozzá tart. Már a kameraállásból látjuk, hogy öreg Samuels szintén az irodában tartózkodik, de azért megvárjuk, míg kinyit a kép. Két vén szivar egyezked, öreg Sammy feltételezi, hogy a Duque alá akar ígérni, PB-guru is így gondolja. Csakhogy ha ő lejjebb megy, az már a profithatár, naon risky. PB-guru azonban, miközben Duque-rumot tölt, sajnos úgy véli, bizony meg kell ezt a határt közelíteni.

Enrique Alex visszautasítása után befektetőket keres a VIP-szárnyához, pitcheli a projectet keményen, két rosszarcú invesztor bele is megy a buliba, de eltörik a pálmafát a maketten, rossz ómen, fiú, mala suerte! Jaime a barátnőjével koktélozik a beachen, de proli-galnek dógozóba kell menni, „mer én nem vagyok gazdag”. Jaimét szíven üti e vallomás. Alex megérkezik a Premier Blendshez, hogy, hogy nem öreg Samuels épp ekkor lép ki a liftből, távozóban. Ha a titkárnőt jött megnézni, még időben. Egyébként megvan a deal, lecsúszott az üzletről. Alex leforrázva. Mi se örülünk. Ellis viszont igen, megy is a köszönőtelcsi Júdás-Franknek a mocicsónakba. Frank alig várja, hogy beolvashasson tesónak a családi vacsin. Enrique boldogan újságolja, hogy szerzett befektetőt, izraelieket, de Alex ijesmikkel bosszantja, hogy leinformálta-e őket, mert hogy sokan az extasy-bizniszben utaznak. Enrique kikéri magának, hogy rookie-nak nézzék. Nem láttad a keresztapát, ember?! Remember Hyman Roth, Enrique, remember Hyman Roth!

Duque-mama összehívja a fiúkat, mit gondolnak, mér bújja a laptopját az ő hites ura egész éjjel. Ő internet-bizniszre gyanakszik, istenem, ezt nevezem bizalomnak, fiúk inkább pornóra, de azért fedezik a papát. A vacsinál már nem ily kedélyes a hangulat, Frank a desszertet is alig bírja kivárni, hogy Alex orra alá dörgölhesse a Premier Blends-buktát, lejáratta a céget, amatőrnek nézik őket, Alex oda se ért, Samuels már aláírta a szerződést és így tovább. És akkor Alex jő a farbával: kamu volt az egész! Azé csinálta, hogy Samuels beleugorjon egy rossz üzletbe rossz feltételekkel. Duque-papa le van nyűgözve, úgyhogy Júdás-Frank, ahelyett hogy kussolna, nem tudja megállni, hogy fedőszövegnek ne titulálja Alex „sikertelenségét”. Alex szépen megtörli ajkait, és elővezeti azt, amiért valójában a Premier Blendshez ment: nem a csomagolt cukor, hanem a rumoskávé. Senor Vega, ön imponál nekünk!

Frank persze nyafog, hogy neki erről senki se nem szólt, brühühü. Biznic a téma, úgyhogy a lányok már a konyhába száműzve, nagylány épp leejt valami maradékot, és megy tovább, míg proli-gal Rebecca már törli is fel. Az ippeg érkező Jaime ezt nem nézheti tétlenül, úgyhogy kárpótlásként a konyhakövön térdelve megkéri a kezét. Worst ever proposals no. 1. De Rebeccának bejön. Egész család örvend, kivéve az örömanyát. Örömlány szerint azér nem örül, mert nem kubai. Szegény szőke-kékszeműek, a történelem sodrában e folytonos meghurcoltatás!  Eljegyzési gyűrű laza, összébb kell vétetni, gyűrű be széfbe, míg.  Isabel helyezi bé, megtalálja a gunt. Döbb.

A fegyvertulaj örömatya épp Franket veszi elő, mióta fekszik össze Ellisszel, és mért adta le a drótot a Samuels családnak a Premier Blendses (ál)terveiről. Saját véred ellen fordultál, így Alex. Nem ugyanaz a vér folyik bennünk, így Frank. Plusz aszongya, ha kitálalsz a papának, én megmondom, hogy gyilkosságba keveredtél. Ő majd eldönti, melyik a rosszabb. Srácok, srácok, hát mit tanított a papa? La familia es sagrada!
Na, fedjük fel a laptop-mítoszt: Duque-papa az állampolgársági vizsgájára tanul ily lelkesen a lapatopáján. A lelke visszatér Kubába, de meghalni itt akar Ámerikába'. Duque-mama melléül, tanuljunk együtt! Na, akkor, Mayflower, 1620. Zárásként Alex valami parti kávézóban meetingel, midőn látá, hogy Frank jachtjáról ippeg távozna Ellis. És Alex látá, hogy ez rossz. Alex a teraszon, Frank a tat(asz)on: farkasszem van nézve.

Címkék: cukorbáró
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2008.04.01. 14:47:01

Huh ez így tömény rendesen. Lesznek képek is?

silaris11 (törölt) 2008.04.01. 15:26:17

sajna én ojat nemtok produkálni, de bárkitől szívesen veszem, ha elküldi nekem, én béillesztem.
már a 4. részbe is jöhetnek.

silaris11 (törölt) 2008.04.02. 10:46:27

spamdog, átjöttek, köszi.
leszel a supplierem? :)
egy kérés csak: inkább jeleneteket, mint arcokat.

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2008.04.02. 23:44:09

Sajnos ez az egész úgy lett fényképezve hogy csak az arcok jók. Az "akció" jelenetek kifejezetten rossz operatőri munkát mutatnak. :(

silaris11 (törölt) 2008.04.11. 12:02:39

nehogy feladd, sd, most küldtem el sixxnek a 4. részt a képeiddel, úgyhogy "fotózgass" csak ma este is szorgalmasan! :)
süti beállítások módosítása