Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 6x06 - Incidens

2008. március 31. 16:00 - Tipca

Egy gettófilmben nyitunk, vagy egy rap-szám videóklipjében, nem is tudom igazán, annyi biztos csupán, hogy hat héttel korábban vagyunk. HelyiVagányCsávó (továbbiakban HVCS) 1 és HVCS 2 nagyon kosaraznak, mígnem tanúi nem lesznek, amint az égen nagyot villan valami (mi tudjuk, hogy Clark ekkor tér vissza a Fantom Zónából), és furcsa meteor zuhan le tőlük nem messze. HVCS 1 odarohan megnézni mi az, jól el is kapja egy fantom, hogy aztán gyorsan elporlassza HVCS 2-t, mikor az nem tudja neki megmondani, hogy merre találja Kal-Elt.

Nem csoda, hogy a készítők hat héttel korábban kezdtek, a jelenben elég ramaty az idő, ki akarna azzal kezdeni? A zuhogó eső azonban nem tántorítja el Lanát, aki elszántan ücsörög Lex limójában, és Dr. Groll érkezésére vár. Ő az a doki, aki a kriptoni palmtop darabját vizsgálgatja, ám most jobbnak látja felszívódni, mert rájött, hogy hova vezethet az idegen energiaforrás. Megkezdődtek a katonai kísérletek, amiről persze Lanának halványlila gőze sem volt, ha-ha. Groll is kiröhögi, majd azt javasolja, ő is hagyja a Luthorokat a fenébe, aztán megy is tovább. De hoppá, valaki fotózza őket, méghozzá nem más, mint Jimmy.

A Kent farmon Chloe egy zónamenekült becsapódásának kaliforniai nyomait mutogatja Clarknak, s hogy a sztorit még hátborzongatóbbá tegye, megemlíti HVCS 2 hamvait, meg hogy az eltelt hat hétben számtalan nukleáris telepre törtek be, ráadásul a nyomok arra mutatnak, hogy a fantom egyenesen Smallville felé tart. Chloe elrohan, hogy utánanézzen a következő lehetséges célpontoknak, de Clark nem sokáig marad egyedül, ugyanis a pajtába Raya sétál be. Vajon van még olyan ember (vagy olyasmi) az univerzumban, aki nem Kenték pajtájában vagy Lex irodájában kezdené a világ megváltását vagy elpusztítását? Na de mindegy, Raya és Clark boldogan andalognak a tavaszi természetben, méhek döngicsélnek, virágok tarkállanak mindenfelé, teljes az idill. Szóba kerül Clark magányossága, meg hogy titkot kellett tartania, de ennek vége, itt van Raya és majd most minden más lesz. Ámen.

Jimmy kitörő boldogsággal állít be Chloéhoz, és már egyenesen a Pulitzer díjat látja abban a pár fotóban, amit Lex kocsijáról készített. Chloe szkeptikus, de meg lehet érteni. Mindenesetre azt javasolja Jimmynek, vigyázzon a Luthorokkal. Úgy tűnik, ez a rész tanulsága. Jimmy besértődik, amiért a lány nem osztozik örömében, és távozik, Chloéra meg majdnem szívbajt hozza a HVCS 1 bőrbe bújt fantom, aki az archívumot keresi. Az útbaigazításnak köszönhetően egy snittel később már a képernyő előtt ül a fénysebességgel száguldó újságlapokat fürkészve, és Jedi trükkel mozgatva az egeret, míg rá nem bukkan Clark fotójára.

Lex éppen rájön, hogy Groll lelépett, ezért kissé figyelmetlenül csapja le az asztalra a kriptoni palmtop rajzait, mikor megérkezik Jimmy, hogy meginterjúvolja őt. A változatosság kedvéért most látjuk a testőrt is, aki bevezeti a fiút. Jimmy nem sokáig kertel, amolyan rossz-zsarusan levágja a paparazzo-fotóit Lex elé, és válaszokat követel. A kopasz főellen épp csak az arcába nem röhög, de azért elgondolkodik rajta, hogy mikor volt a városban a kocsija, ha egyszer ő nem is ült benne. Közben Jimmy észreveszi a rajzokat, amit Lex ugyan írással lefelé tett az asztalra, de arról elfeledkezett, hogy az asztallap üvegből van. Jimmy ki is használja ezt egy röpke fotó erejéig. Lex gyorsan megfenyegeti, hogy ha tovább kémkedik a kocsija után, akkor dá-dá lesz, aztán a már említett testőr kidobja a fotóst az irodából.

Lex meglátogatja Lanát, és számon kéri rajta, hogy elvitte a kocsit és bizonyára még tankolni is elfelejtett, sőt, gitáros hambit evett a bőrülésben elterülve. Lana hebeg-habog, nem is hambi volt, hanem fagyi, de Lex a fényképről azt is tudja, hogy Groll is ott volt a lánnyal. Felajánlja Lanának, hogy esetleg eltekint a kivégzőosztag általi agyonlövéstől, ha Lana visszaadja a palmtopot.

Clark és Raya jól érzi magát, de a srácnak csak azért is tönkre kell tenni a hangulatot, és rákérdez, hogy milyen volt az igazi apja. Raya csupa jót mond, ami nem nagyon tűnt ki a papus eddigi cselekedeteiből. Raya elmondja, hogy csak azért látszik rosszabbnak, mint amilyen, mert annyira elszántan próbálja megmenteni a földi civilizációt, mely jó úton jár, hogy úgy járjon, mint a Kripton. A mentőakció eszköze persze Clark, ahogy azt neki már nagyon is jól kéne tudnia, hiszen ez része volt a kiképzésének. Clark alig tud megszólalni, a leckét megette a kutya, nem csinált házi feladatot, és most, hogy az Erőd megpusztult, már esélye sincs rá. Raya figyelmezteti, hogy a végzete elől nem menekülhet.

Megjelenik a megszállt HVCS 1 is, és végre megtudjuk, hogy valójában Baernnek hívják, és nagyon jól ismeri Rayát. Baern, természetesen, bosszút akar állni Clarkon Jor-El miatt, és ezt a lila porlasztósugarával kezdi, kipenderítve Clarkot a pajtából. Raya sem tétlenkedik, átrúgja Baernt a falon, akit kissé kifárasztott a lövöldözés, ezért el is tűnik, hogy feltegye magát a töltőre. Valamivel később, miután Clark lecserélte a füstölgő pólóját, megkérdezi Rayától azt, ami minket is érdekel: hogy lehet az, hogy az univerzumban minden suttyó tudja, hol találja a Kent farmot? Kiderül, hogy a fantomok pletykásabbak, mint egy asszonykórus és falusi hímzőszakkör együttvéve, így nagyjából mindenki tudja, hogy Jor-El megmentette a fiát és Smallville-be küldte. Clark nem érti, hogy ha Baern annyira meg akarja ölni őt, miért ment el, Raya pedig elmagyarázza, hogy Baern faja nukleáris energiával táplálkozik, és hogy kezd kifogyni. Ráadásul megérzi az energiaforrásokat, szóval nem tart neki sokáig a feltöltődés, s csak egyetlen dolog állíthatja meg, Jor-El kristálya a Supermanes emblémával.

Jimmy még mindig puffog, Chloe pedig próbálja békíteni. Nem is sokat kell güriznie, Jimmy annál sokkal izgatottabb, mintsem sokáig tartsa a haragot, pláne, hogy már van bizonyítéka is. Megmutatja Chloénak is az asztal alól fotózott rajzot a kriptoni palmtoppal, teli az ottani szimbólumokkal, amiket Jimmy hieroglifáknak vél. Kész van hát A Sztori: Lex az egyiptomiaknak dolgozik. Chloe legszívesebben a képébe röhögne, de sajnos ő tudja, hogy ez mit jelent valójában. Még jó, hogy Clark és Raya épp ezt a pillanatot választják egy Planet-beli séta időpontjának, így még rohangálnia sem kell. Megmutatja nekik a rajzokat, amit Raya egy interaktív mesterséges agyszerkezetnek, Brainiacnek a részeként azonosít. Ez az energiaforrása, amit ha Baern megszerez, végtelen erejűvé válhat.

Lana megijedt az agyonlövéstől, pedig talán jobban járt volna, rólunk nem is beszélve. Na mindegy, visszahozta Lexnek a palmtop-darabot, amit ő kitörő örömmel fogad. Nem sokáig azonban, mert Lana szokása szerint pampogni kezd, hogy Lex miért nem szólt, hogy már a seregnél volt a szerkezet, meg hogy Lex olyan megszállottá vált, mint az űrhajónál, meg egyébként is, már nem is egy oldalon állnak. A változatosság kedvéért most éppen Lana állítja választás elé Lexet: a szerkezet vagy ő. Lex olyan arcot vág, mint aki azon töpreng, hova is tette a kivégzőosztag-bolt telefonszámát, amin Lana besértődik, és el akar menni. Csakhogy Baern áll az ajtóban, egy kicsit ki van készülve, és minden vágya, hogy faljon a palmtop hatalmas energiájából. Lex egy újabb üvegasztalon zuhan át, jól mehet az üvegeseknek Smallville-ben. Baern kézrátéttel kifacsarja a palmtopot, ami ettől elolvad. A fenébe, Lana megint maradni fog.

Kórház. Lana nem érti, hogyan tudhatott Baern a szerkezetről, mire Lex alig rejtett megjegyzéseket tesz rá, hogy „biztos te mondtad el neki, te céda!” Lana megint besértődik, de még mielőtt elmehetne, Clark érkezik. Kínos feszengés következik, de aztán Lexet elviszik röntgenre, így az ex-párocska kettesben marad. Clark nem sokat cicózik, megmutatja Lanának Jimmy fényképét a palmtop rajzáról, és rákérdez, hogy felismeri-e. Lana az igazat mondja, de hozzáteszi, hogy már nem igazán számít, mert a szerkezet elhamvadt. Clark úgy néz, mint aki nagyon rosszat sejt.

Raya és Clark a Magány Erődjében járnak, mert hogy az előbbi szerint ez az utolsó reményük. Clark szerint csak egy rakás élettelen kristály, ami egyébként igaz is, és nagyon sajnálja, de nem tudta feléleszteni. Raya érzelmi húrokat pedzeget, „apád nem adta volna fel ilyen könnyen”, amire Clark kezd bepipulni, de még mielőtt tettlegességgé fajulna a beszélgetés, Raya elmondja az igazi okot, amiért ide jöttek: Baern túl erőssé vált ahhoz, hogy bárhol máshol küzdjenek, ráadásul, ha minden jól megy, egy szignállal oda is tudják csalogatni őt. Minden jól megy, Baern éppen Kentnét akarja kikérdezni a fiáról, mikor meghallja a sípolást, amiben ráismer az El család jelére, így hát elsprintel az Északi-sarkra. Lövöldözni kezd a lila sugaraival, átlövi Rayát, majd Clarkot venné célba, de Clark visszaveri a sugarat a Superman medállal, majd beszipkázza a HVCS 1-et megszálló fantomot a kristályba. Raya épp csak addig marad életben, míg elmondja, a medálnak most már elegendő ereje van, hogy újraindítsa az Erődöt, aztán meghal.

HVCS 1 magához tér a kórházban, és semmire nem emlékszik. A Planetben Jimmy azt panaszolja Chloénak, hogy a szerkesztő nem, hogy nem harapott rá az egyiptomi összeesküvős sztorira, de – nyilván Lex közbenjárására – még ki is rúgta őt. Sikerült ugyan visszakönyörögnie magát az alagsorig, de az mégsem az igazi. Chloe szerint megtiszteltetésnek kellene vennie, hogy Lex kirúgatta, mert ez már jelent valamit, és egy nap remek fotós lesz Jimmyből. Lex és Lana a kandalló előtt beszélgetnek, ám egyikük sincs túl romantikus hangulatban. Nem is értem, miért vannak még együtt, Lanának Clarkkal is az volt a baja, hogy néha titkolózott meg hazudott, Lex mellett viszont másból sem állnak a napjai. Megint szóba kerül a szerkezet vs. Lana kérdés, de így, hogy a palmtop elpusztult, Lex már szívfájdalom nélkül hazudhat Lana képébe, hogy mindenképpen őt választotta volna. Lana nem olyan biztos ebben, ezért emós Victoria Beckham képpel mered a tűzbe.

Martha és Clark Rayát siratják, pedig az asszony nem is ismerte, de végül is segített megmenteni a Földet, szóval ennyi jár neki. Clark a veszteség miatt meghozza a döntést: kész elfogadni a végzetét, és elkezdi Jor-El kiképzését. De előtte még fel kell hajtania a zónalakókat. Ezt hallván még az Erőd is felderül, és felkapcsolja a lámpáit.

Címkék: smallville
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angie24 2008.04.02. 07:23:31

Ez jó volt, köszi:-).
süti beállítások módosítása