Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights - 1x06 - El Accidente

2008. március 30. 10:00 - Sigismundus

Előző részek tartalmából. Lyla és Tim nem járnak, csak megcsalják legjobb barátjukat a háta mögött. Vudu a saját feje szerint játszik és el is rontja, A győzelem utáni reggel közli két öltönyös Eric-el hogy vizsgálat indult Vudu miatt..

Egész Dillon az élőben tudósítást figyeli a texasi Sportfelügyelet üléséről. A büfében Matt, Landry és Egyszerhasználatos Jóbarátjuk (hízásnak indult pattanásos kamasz, mellette Landry is dalia) eszegetnek, mikor is utóbbi megjegyzi, hogy nem érti miért is izgat ez mindenkit. Valószínű hogy ő nem jár meccsekre, de túl hangosan tette ezt az elmés megjegyzését, mert Matt gyorsan elkezd pisszegni neki, a büfé tele van Párducokkal. Mattet Smash oda is indít magához jó szándékkal, megint négyes randit szervezne két csajjal. Landry és EHJB csak nézik őket, és utóbbi nagyképű dumát vág le a focistákról. Bevonul Vudu is, még alig van a városban, de máris szert tett pár rosszarcú brada kísérőre. A kérdésre hogy mit keres még itt, gúnyos vigyora a válasz. Reyes a védőfal bástyája javasolja, hogy húzhatna már el Dillonból, mire Vudu megjegyzi, inkább a mexikói patkány húzzon el a folyón túlra. (a Rio-Grande határfolyón át vissza Mexikóba). Hirtelen síri csend, mindenki gondolkodóban egy pillanatra. Mert niggerezni csak feketéknek lehet, ez közismert de koszos mexezni, lehet e feketéknek? Végül felpattan pár érintett hogy balhé legyen, még egypáran (köztük Matt és Tim) meg azért hogy ne. Végül pár kemény pillantás és duma után Vudu és kísérete elvonul. Szerencsére hírek a tárgyalásról, a figyelem elterelődik.

A texasi bizottság legalább olyan bátor mint a magyar volt a Fradi NB2-be küldéskor, döntését elhalasztja a hét közepére. Mindenki dühösen ül le, Landry és EHJB távozóban, a szintén bosszús Mattet megkérdik elvigyék-e? EHJB lehet hogy a tanulásban iskolaelső, de amúgy nagyon hülye. Azzal kezdi vigasztalni Mattet az összes többi Párduc előtt, hogy ’nyugi egy hülye meccs, kit érdekel:’ Landry gyorsan kiküldi EHJB-t mert, már megint sokan pattannak fel, Mattel kicsit próbálják magyarázni, hogy hülye a gyerek, értitek, de Reyes kimegy a srác után. Némi félelmet keltő duma után Reyes behúz neki egyet, belerúg kettőt, folytatná, de már kint vannak a többiek négyen fogják le a védelem gyöngyét., jönnek a mentők.

Reggel, edzés Vudu Taylornak panaszkodna, ekkor behajt egy rendőrkocsi és közlik Ericcel hogy letartóztatják Bobby Reyest testi sértés miatt. Nincs mit tenni, bilincs csattan, vigyázz a fejedre, jogod van ehhez-ahhoz, a csapat döbbenten néz….Tammy Tyrát győzködi, nem azért bukik matekból, mert pikkelnek rá. A szőkét ez nem izgatja, ha nem is Kaliforniába akar menni de hogy Dillonból el az biztos. Tammy a maga példáját erőlteti de Tyra gúnyosan megjegyzi, nem akar egy kisvárosi feleség lenni, aztán elmegy. Jön helyette EHJB anyukája, így megtudjuk, hogy Kurt Kasternek hívják a srácot és a lábadozás alatti házik miatt jött. Mellékesen megjegyzi, hogy a Reyes gyerek pár nap múlva újra játszani fog, ez ugye így megy. Taylor a Matt, Tim, Smash trojkát osztja ki, ti vagytok a csapat vezetői, legközelebb azonnal közbelépni…. Jaynek jó kedve van, a súlyzózás jól alakul, és itt van Lyla is egy veszedelmesen kivágott toppban. Úgyhogy rábeszéli a lányt, újra itt lehet az ideje némi szexnek, kedvem vagyon asszony! Hozzá is látnak, de még az elején leállítja őket egy ápolónő. Lylát kiküldi Jaynek meg elmagyarázza, hogy egy ejaukáció az ő nem megfelelően működő szervezetében altesti fertőzést okozhat. Lyla meg Timhez siet, elmondja Jason kezd erőre kapni, hamarosan kiengedik, úgyhogy most kettejük közt már vége. Tim nem a szavak embere, néma válasza hogy nyit magának egy újabb üveg sört.

Tammy hazafelé szóba hozza a Kaster-Reyes esetet, Eric annyival intézné el, ja a Bobby kicsit heves. Tyra benéz a Riggins lakba, célozgat, hogy tán visszajönne, de Timmel folytatott beszélgetés azzal zárul, hogy lehülyézi megint a srácot. Harminchármas megpróbáltatásai nem érnek véget, Jason telefonál a rehabról, és hívja legjobb barátját, szüksége van rá. Eric és Buddy együtt mennek be Reyesért a rendőrségre. Az edzőnek az a fontos hogy megfelelő elbánásban részesüljön a srác, Buddy szaporán bólogat, hogyne-hogyne, nem veszíthetjük el sztárvédőnket a csapatból. De volna itt még valami, be kell menniük a Játékfelügyelethez a Vudu dolog miatt vallomást tenni. Éspedig azt hogy a motelbeli beszélgetés még júliusban volt, nem két hete. Ugyanis csak akkor lehetett  a srác dilloni játékos ha legalább 30 napja itt él mielőtt pályára lép… Eric fel van ezen háborodva, szigorú elvei szerint hazudni nem fog, nem mentség hogy az összes többi csapat is ezt csinálja a környéken.  A zárkában, Reyes bűnbánón mondja röviden a sztorit, büfé, (Vudu kimaradt), TV közvetítés, csalódottság, jött a gyík, ideges lettem. Eric szerint ez nem ok a verekedésre, mindig ezt mondta a csapatnak eddig is. Reyes erre hirtelen emlékezni kezd, „miután utána mentem az a dagi az engem mexikói patkánynak nevezett, pedig már itt születtem,, de nem kért bocsánatot, erre már nem tudtam uralkodni magamon”   Buddy fel van háborodva, fúj rasszizmus! Taylornak gyanús a dolog és elmondatja kétszer Reyessel. A szemébe nézve, hogy ez az igazság? Igen, Mester…

Tim a kórházban, a folyosón megtorpanna, de csak továbbmegy. Jason kérdésre, mi tartott eddig, béna ugye a kifogás, a kocsim robbant le. Hatos ezek után kicsit lecseszi Harminchármast, míg az kint éli világát ő naphosszat itt fekszik, szoktatja testét a napi egyszeri ürítéshez, és hallgatja Lylát aki arról áradozik milyen jól is lesz hamarosan. Szóval szüksége van Timre. Reyes szükségesnek látja elmondani mi történt a TV Híradóban is. Ehhez egész családja és rokonsága és szomszédai a háttér, miközben elpanaszolja, miként fenyegette meg őt, az anyját és az összes latinót a gonosz Kaster gyerek.. Látja a közvetítést Edző és Edzőné is, Tammy nem hisz neki, de férje már lezárná az ügyet, igaz tudja, Reyesnek már volt korábban is dolga a rendőrséggel, és a Kaster gyerek nem egy klántag típus.

Buddy és Eric a Felügyelet irodája előtt, kedvenc edzőnk köti magát erkölcsi elveihez, nem akar hazudni, kedvenc főszurkolónk megemlíti, hogy ez nélkül nem lehetsz sikeres edző, szomorú de minden edző ezt teszi, ez van. Az irodában kiderül, hogy a döntő hivatalnok Buddy régi egyetemi focis cimborája, a cimbi pedig kijelenti, egy szót se többet, ő majd segít, az ügyet le-zár-ják. Pont. Hurrá, Ericnek nem kellet hazudnia, és az ügy megoldva. Reggel a suliban Landry próbálja Mattet tanúskodni hívni, ismerjük Kastert rég és tudjuk, hogy Vudu mondta amit mondott, Matt tépődik mit is tegyen. Ekkor szakítja félbe őket a sulirádió, érvényes Vudu engedélye, megmaradt a győzelem. Mindenki örül, és üvölt, csak Landry megy el csalódottan. Tim bemegy Jasonhoz és felveti az ötletet, lépjenek le egy napra innen. Oké. Harminchármas épp Hatost emeli be a kocsijába, mikor befut Lyla egy másik szexis ruhájában. Kérdőre vonja a két srácot mégis hová ? (mert Jaynek nem lenne szabad elmennie a rehabról kórházi kíséret nélkül) Jay csak vigyorog ellenállhatatlanul és Tim rémületére, megkéri a lányt tartson velük… Úgy is lesz.. Jason boldogan szemléli a mezőket, teheneket, Texast és közben boldog dumát vág le arról milyen jó is így hármasban együtt. Tim és Lyla mélyen hallgatnak. Egy büfénél azért megbeszélik ketten hogy próbáljanak túl lenni ezen a napon Jason érdekében.

Matt és Landry egymásnak háttal ülnek a büfében. Végül az irányító odamegy pulykatojáshoz hogy beszéljenek , próbálja megértetni az ő helyzetét, nem tanúskodhat egy társa ellen, akit ő vezet meccsről meccsre. Landry próbál érveli a régebbi barátságra de hiába, így hát távozna. Ha oda nem lépne hozzá Reyes aki szabadlábon van és azóta igen nagy lett az arca. A védő pár gúnyos megjegyzésére Landry haver megmutatja hogy nem félős, és provokálni kezdi. Hogy itt volt ám ő azon az estén és tudja ki mit mondott valójában, és Reyes csak a Párducmezének köszönheti a szabadulását. Bobby gyerek egy újabb megjegyzés után inkább kivonul, Landry pedig utána és ő ugrik a védő nyakába. Verekedés tovább nem lesz, mert Matt időben szétválasztja őket de Hetes ezért nem kap köszönetet barátjától, „te is olyan lettél mint ők”. Matt némi lelkiismeret furdalás után Tayloréknál kopogtat, mire Julie nyit neki ajtót. Végre egy kedves mosolyt villant meg, és suta beszélgetés kezdődik a táncelőadásról, majd Mattnek eszébe jut miért is jött, az Edzővel akar beszélni. És elmondja neki a Kurt-Reyes történetet Vuduval együtt, ahogy az volt.

Tim, Jay és az ő karjaiban Lyla egy tónál piknikeznek. Rigginst ez utóbbi zavarhatja egy kissé, félrenéz, majd a régi időkről kezd beszélni, meg a tervezett vadászfarmról. Jay szerint minden megváltozott, most már nem lesz neki NFL pénze. Tim erre közli, hogy akkor majd ő lesz profi és úgy hozzák össze a dolgot. A másik kettő kineveti erre. Sebaj, Tim nem sértődik meg, úgyis a barátság a fontos nem a pénz nem igaz? Újabb kínos pillanat, mert Jay naivan hármuk barátságáról kezd beszélni, Tim erre (nyomatékosan Lyla felé) megjegyzi, hogy túljutnak majd mindenen…. Eric elmegy Kasterékhoz, ahol nagy a meglepetés, mert az edző kér bocsánatot. És azt is megígéri, a Párducok nem fognak vadászni a suliban Kurtra ezután. Eric behívja Bobbyt az irodába, és közli vele, tudja mi történt. Dühös kissé hogy őt az Edzőjét egy hazugsággal lehetetlen helyzetbe hozta a srác. Reyes próbál kicsit könyörögni, a heves, dühös természetével magyarázkodik, amit nem tud kordában tartani, de ezért jó játékos nem igaz? Mindegy, ki van rúgva a csapatból, pakoljon, a heves természetére pedig a nevelési tanácsadót javasolja Eric, kérjen tőle tanácsokat. Reyes lógó orral el… Edzésen Matt az irányító, a nagy Vudut a védelembe osztotta be Eric. Neki ez persze nem tetszik, Luisianában nem védőként lett bajnok, de Taylor kemény, te hivatalosan is dilloni játékos vagy, vagy ez vagy a kispad.

A kórháznál Philip fogadja Jayt, nem hívott rendőröket, de legközelebb szóljanak neki nyugodtan, ha lelépni támad kedvük. Jason ezen csak vigyorog, és közli a másik kettővel, hogy ezt megismétlik, majd begurul a kórházba. Tim és Lyla végre megbeszélik, hogy most aztán tényleg legyen vége a dolognak, a srác sem erősködik már, érti hogy Jason érdeke a dolog. Búcsúzóul még megölelik és megcsókolják egymást. Ez igen félreérthetetlenül bensőségesre sikerült, legalábbis Jasonnek aki pont ebben a pillanatban nézett ki rájuk szobájából búcsúzóul.

Este Tayloréknál Tammy boldogan újságolja, Bobby Reyes jött el az irodájába, de nem azért hogy egy pisztollyal túszul ejtse. Eric is boldog az események ilyetén alakulásával, és elmondja hogy ő a focit szereti meg a srácokat akikkel foglalkozhat. Ekkor csengetnek. Buddy az, igen ideges arccal.. Vudu lelépett a városból, de előtte még adott egy interjút, amiben elmondta az igazat, a motelbeli beszélgetésről, az idejéről, mindent.. szóval, már a haver sem tud segíteni, oda a múltkori fényes győzelem …

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása