Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 1x11 - The Eye (2)

2008. március 30. 14:05 - the black ball

Semmi bevezető, folytatom is. Szóval Sheppard Kolya-nak ordibál, hogy ne tegye, megkap mindent, amit kér. Közben Weir megint a sith-trükkjeit alkalmazza, de most nem elég, úgyhogy McKay hősiesen Weir és a pisztoly közé áll. No persze nem önfeláldozásból, hanem mert csak Weir tudja a pajzsot aktiváló kódokat. No meg persze ő rá is szikség van, mert ő zseni. Kolya enged, és otthagyja őket. Hát ez nem volt olyan izgalmas. Na de azért Kolya még mindig egy rohadék állat, és azt hazudja Sheppard-nek, hogy Weir halott. Sheppard ezért Charles Bronson-t megszégyenítő bosszúhadjáratot indít. Kolya közli, hogy fejezze be a munkát, vagy McKay lesz a következő.


Közben az egyik Genii emberke megtanulja kezelni a város életjeldetektorát, szóval már látják Sheppard-öt, és mennek is a katonák. Közben Fordék még mindig a viharban csücsülnek. De ez most senkit sem érdekel. Legalábbis addig, amikor hirtelen eláll az eső, és elkezd sütni a nap. De most pont ugrunk is vissza. Sheppard-öt kezdik bekeríteni, úgyhogy segítségül hív egy pár füstgránátot. Ezalatt Kolya elvitte Weir-éket a szétlőtt központig. McKay nekilát. Ugrunk vissza Fordékhoz. Kiderül, hogy a vihar szemében, vagyis a közepén vannak, azért jó az idő. Ford szerint most kell cselekedni, irány Atlantisz. A doki megint hisztizik, de most már elege van Fordnak belőle, beráncigálja az ugróba, és indulás.


Hoppá, közben a katonák elérték Sheppard-öt, de a füst miatt nem látják. Mondom én, hogy igazi városi akcióhős az őrnagy, a plafonon kapaszkodik, és amikor a katonák felnéznek, durr. A vezérlőben csak annyit látnak, hogy 4 pöttyből csak egy pötty marad villogva. Közlik Kolya-val, hogy újabb 3 embernek annyi. Weir szerint időt kell nyerniük Sheppard-nek, hogy felaprítsa a barmokat, de Kolya meghallja, és erősítést kér otthonról.


Fordék már a város felé érkeznek. Sheppard elmegy a generátorokhoz, és kihúzza a konnektorból a dugót. Így a kapu nem kap áramot, de az alap dolgok mennek. Viszont nem látják Sheppard jelét. Kolya most már rohadtul pipa. Egy csomó logikai bakit összehord, de ezt ne most vitassuk meg. Sheppard közben újabb generátort kapcsol le, pont azt, amelyik a földelési központot látja el. Így nem lehet befejezni a javításokat. Kolya utasítást ad, hogy védjék meg a maradék generátort, és kapcsolják vissza a többit.

Megjött Ford és a csipetcsapat. Ford besorozza a dokit, és kap egy P90-es gépfegyvert. Elég viccesen néz ki. Ford odaad neki még egy életjeldetektort is. A doki szerint annyi pötty van, hogy lehetetlen megmondani, melyik Sheppard. Ford szerint az az, amelyik kinyírja a többit.

A vihar most már jó közel van, az erkélyen a növények úgy rángatóznak, mintha 220-ra lennének kötve. Kapu aktiválódik, jön a Genii erősítés. Na de jön John McClane Sheppard is, leüti az ürgét, aki a vezérlőben van, és felhúzza a pajzsot. Jeee, a sok Genii köcsög szétkenődik, mint légy a szélvédőn. Kolya most akad ki totálisan, McKay-t majdnem levágja az erkélyről. A kód kell neki, amivel leállíthatják a pajzsot, de már késő, a kapu leáll. A 60 emberből 5 jött át, vagyis újabb 55 főnek annyi. Így jár, aki a földieket cseszegeti.


Na de még hajajj, messze van a végjáték. Akit leütött Sheppard, Ladennek hívják, és szerinte egy óra alatt feltöri az őrnagy kódját. Kolya szerint ez rohadtul nem megfelelő, de Sora visszaszól. Sheppard közben újabb generátort szemelt ki, de ketten őrzik. Jönnek Fordék is. Kolya rádiózik Sheppard-nek, aki ettől megriad, és elmegy a generátortól. Kolya közli, hogyha nem látnak esélyt a város megmentésére, kinyírják Weir-t és McKay-t. Sheppard nagyot néz, hogy Weir még él. Kolya az áramot akarja, vagy vége a sorozatnak városnak.

Fordék elértek a fegyverraktárba. Felmarkolnak két tárat, és Ford egy lidércpuskát, hogy ha véletlenül eltalálja Sheppard-öt, ne haljon már meg. Aztán beszól a dokinak, hogy kuss, mert állandóan dumál, az meg besértődik, és duzzog. Sheppard közben odakommandózik a lekapcsolt generátorhoz, amikor is elkapja két katona. Sheppard mondja, hogy Kolya utasította, de ezeknek felesleges. Odaszólnak Sora-nak, hogy elkapták, erre ő is elindul oda.

Fordék rossz generátorhoz mentek, a doki mentegetőzik, hogy nem tehet róla, de Fordnál elszakad a cérna, megint leordítja, hogy miért nem tud kussban maradni. A doki meg keményen visszaszól, hogy Ford csak addig volt jófej, amíg nem lett főnök („You cheeky little bugger!”). Elviharzanak a teleporthoz, vagy mihez, és irány egy másik generátor.


Közben Sheppard még mindig ott térdel, amikor szólnak neki, hogy forduljon meg. Úgy tesz. Meglátja Fordot, ahogy ott lopakodik, és szól a katonáknak, hogy most meg ők forduljanak meg. Ford leszedi őket a kábítóval. Odaér Sora is, és észreveszi Teyla-t. Vérszemet kap, mert ugye szerinte Teyla a vétkes az apja halálában. McKay ezalatt megoldja a problémát, hurrá, már csak egy lépés és megmenekül a város. Kolya értetlenkedik, McKay magyarázza a „csakavezérlőbiztonságosmertmásholráznifogaváros” dolgot. Sheppard-ék is odatartanak, a Genii is odatart, finálészag van a levegőben.

Sora szól Kolya-nak, hogy újabb földiek vannak Atlantiszon, na meg Teyla. Kolya visszahívja a vezérlőbe, de Sora parancsot tagad, és megy bosszulni. Sheppard felvázol egy tervet: Ford és ő a vezérlőbe megy, Teyla és Carson az ugróterembe, hogy hozzanak egy ugrót a vezérlőbe tüzelni, termet visszafoglalják, pajzsot aktiválják, aztán egy napig pihennek. Jó terv.


Teyla és Beckett mennek is a hangárba, de Sora leüti a dokit. Yesss, ebből bicskás harc lesz női módra. Sheppard-éknek feltűnik, hogy az ugró sehol. Helyette megy a karate rendesen. Sajnos sejthető, hogy nem Sora győz, és én sajnálom is, mert jobb lenne Teyla helyére. Közben egy gigászi hullám közelít a város felé, McKay igyekszik, de nincs elég energia a villámokból, Kolya leordítja, McKay visszaordít, Kolya beveri az orrát. Weir próbál hatni Kolya-ra, hogy hagyják el a várost, vagy ők is itt halnak meg.

Kolya belemegy, de magával akarja vinni McKay-t és Weir-t is rabszolgának. Kapu aktiválódik, Sheppard cselekszik. Leszedik a katonákat, de Kolya fegyvert fog Weir-re (megint). Sheppard azonban célzómester, eltalálja Kolya-t, aki átesik a kapun. Teyla és Sora közben még mindig harcol, de Teyla felülkerekedik, kés a nyakhoz, de nem öli meg Sora-t. Még szép. Sheppard szól a rádión, hogy azonnal mindenki a vezérlőbe.


Teyla és Sora bevonszolja a dokit, oké, start, pajzsot fel! Utolsó pillanatban szokás szerint, de a pajzs életre kel, és kettévágja a cunamit. Ugrunk is. Az emberek jönnek vissza. Sora-t bezárták, még nem tudják, mi legyen vele. Weir szerint ha elengedik, akkor csökken az ellentét a Genii és köztük. Sheppard szerint naiv. Poénkodunk még egy kicsit így a végefelé, aztán mindenki boldog, happy end.

Címkék: atlantisz
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.03.30. 18:34:27

Sora foglyulejtésének nem sok értelme volt, soha nem bukkan fel többet.

the black ball 2008.03.30. 19:24:27

De megemlítik az első évad végén asszem. Amikor a Genii megint szemétkedik, és cserélgetnek. Na mindegy, most úgyis újranézem, majd kiderül. :)
süti beállítások módosítása