Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 1x10 - The Storm (1)

2008. március 29. 17:21 - the black ball

Hohohhó. Egyik legfaszább duplarésze a sorozatnak a viharos. Lesz benne töménytelen izgalom meg akció, meg minden, mi szem-szájnak ingere. Lesz benne még Carson doki, aki beleköt Fordba - a kis merész -, aztán lesz McKay, akinek nem ez lesz élete legjobb napja, visszatér a Genii, és minden eddiginél nagyobbat szemétkednek, megismerünk tőlük egy visszatérő szereplőt, és lesz Sora, mert ő jól néz ki. Lányoknak meg biztos Sheppard fog bejönni, aki John McClane-t fog játszani és kegyetlenül jól csinálja majd. 3,2,1... Pörgünk.


Teljesen lazán szállunk az ugróval az óceán felett Sheppard-del és Teyla-val. Jót dumálnak az athosiakról, amikor Teyla hunyorítva észrevesz egy bazi nagy viharfelhőt. Sheppard is hunyorít, mert a bazi nagy fekete viharfelhőket általában nehéz észrevenni. Pláne ha az egész horizonton csak az látszik. Hazaszólnak, hogy megkukkantják. Sheppard szerint ez egy kicsit túl nagy egy viharhoz, a bolygó ötödét befedi. A bökkenő azonban nem itt van, hanem ott, hogy egész véletlenül pont az athosiak felé tart, majd utána - és most mindenki kapaszkodjon meg - Atlantisz felé.


Na most ugye azzal még semmi gond nincs, hogy jön egy kis szél meg eső, azonban a bolygó felszínének nagy része víz, ami McKay szerint felerősíti a vihart. Én hiszek neki, földrajzosok majd megvitatják. Szóval a tárgyalóban vagyunk, a misszió apraja nagyja összegyűlt. Kiderül, hogy igazából két vihar van, csak összeolvadt, azért ekkora, szóval már egy szuperviharral nézünk szembe. Pajzsunk meg ugye nincs, mert ahhoz ős-duracell kell, szóval keményen megszívtuk. Sheppard optimista, elvégre ez Atlantisz. McKay pesszimista, elvégre ő McKay. 12 óra múlva itt a vihar, ami szétszedheti a várost darabjaira.


Weir elküldi Sheppard-öt, hogy keressen egy bolygót, ahová evakuálják a személyzetet a vihar idejére. Csak addig, mert bíznak McKay-ben, hogy kitalál valamit. Ugrunk a szárazföldre. Az athosiak madzaggal meg fákkal erősítik a sátraikat, ami szerintem tök értelmetlen. Carson doki fizikai munkát végez, ez is ritka. Szerinte inkább az emberekkel kéne foglalkozni, de Teyla leteremti. Ugrunk megint. Sheppard és Ford már egy másik bolygón vannak, és szállást kunyerálnak. Egy kopasz fickó a vendéglátó, és hajlandó üzletelni. Sheppard szívességgel próbálna fizetni, de a fickónak értékesebb dolog kell. Sheppard kijátssza a fegyver kártyát, úgyhogy belemegy. Ez a fickó még tuti jól megkeveri a melaszt nekünk.

Vissza Atlantiszra. McKay és Zelenka vitatkoznak, és Zelenka megbántódik. Jön Sheppard, és megkérdi, hogy nem mehetnének-e a szárazföldre. De nem, mert az ismert részét érinti a vihar, és ha a városnak annyi, akkor ott is ragadnak. Váltunk a kopasz fickóhoz. Elővesz egy ismerős rádiót, és üzenetet küld. Na kinek? Cowennek a Genii-ra. Üzletet ajánl. Mondtam én, hogy melaszkeverő.


A szárazföld ismét. Az ugrókba pakolják épp az athosiakat, de Ford türelmetlen, és sürgeti Teyla-t, hogy szedje össze a népét. Atlantisz. McKay és Zelenka most már barátian csevegnek arról, hogy se Csehországban, se Kanadában nincs hurrikán. Vagyis egy volt. McKay-be akkor majdnem belecsapott egy villám. Hoppá! Az izzó elkezdett világítani a fejük fölött. Irány Weir! A tervük a következő: villámokkal akarják feltölteni a város pajzsgenerátorát, de ehhez el kell vágni 4 földelési pontot. Csakhogy így is evakuálni kell, mert a vezérlőn kívül minden más része Atlantisznak megrázó élményt fog nyújtani a villámok által.

Ugrunk a Genii-hoz. Egy edzésbe csöppenünk, ahol Sora és két másik egy Tommy Lee Jones-ra hasonlító vén fószerrel verekszik. Az ürge mindenkit lekaratéz, amikor jön egy katona, hogy Cowen keresi. Ugrunk a szárazföldre. A doki nagyon el akar húzni, a szél erősödik, de pár athosi még nem tért vissza, úgyhogy maradnak. Vissza a Genii-hoz. Cowen elküldi az öreget - akit Kolya-nak hívnak - Atlantiszra, hogy szerezzenek meg pár dolgot, mert fülest kaptak a kopasztól, hogy kiürül a város.


Atlantisz. Mindenki elment, McKay, Weir, Sheppard és két katona maradt. Ugrunk a kopaszhoz. Egy athosit itat le éppen, amikor bemasírozik Kolya a katonáival. Elveszik tőle a szerkezetet, amit a földiektől kapott. Azzal lehet elküldeni az azonosítót, hogy leengedjék a kapupajzsot. Szárazföld. Athosiak megjöttek, be az ugróba, mehetünk. Itt már tombolni látszik a vihar. Carson doki be van tojva, nem meri átvinni az ugrót a viharon, szerinte maradjanak. Ford ettől kikészül, és látni a szemén, hogy jól beverné a doki koponyáját.

Atlantisz. McKay kiosztja a földelési központokat. Sheppard kettőt kap, a két legtávolabbit, örül neki. Mire odaér az egyikhez, a többiek már rég végeztek. Na mindegy, ő is megoldja, már csak egy maradt. Váltunk a vezérlőbe. A két katona arról beszél, milyen finom a szalonna. El kell ütni valamivel az időt. De a kapu akiválódik, egy athosi kér segítséget, mert állítólag megtámadták őket, de mi tudjuk, hogy a Genii az. A két hülye naná, hogy átengedi őket. Ki is nyiffannak Kolya által. Sora szerint nem kellett volna megölni őket, de Kolya le se szarja. A rohadék.


Jön Weir és McKay, a Genii elfogja őket, azonban Sheppard hallja őket rádión át. Pont felőle érdeklődik Kolya, és közli, hogy mostantól övék a város. Azannya. Sheppard elmegy az ugróterembe, és átrádiózik Fordékhoz. Tudatja velük, hogy a Genii betört, és túszul ejtették Weir-éket. Ford már rögtön indulna, de a doki megint lebeszéli, mert most még erősebb a vihar. Sheppard mondja, hogy jöjjenek, amint tudnak.

Közben Kolya tudatja a követeléseiket: az összes C4 és gyógyszer, a lidérc pen drive, és egy ugró. No és persze Sheppard-re is fáj a foguk. Weir azt hazudja, hogy a szárazföldön van, de Kolya nem veszi be. Mivel a rádiókat elkobozták, McKay cselesen rátámaszkodik a vezérlőpultra, hogy kihangosítsa Sheppard-nek a dolgokat. Észreveszik, de azért eljutott az őrnagyig. Weir-t elviszik a beszerzőkörútra, McKay meg ottmarad. Koyla rájön, hogy van egy terve a város megmentésére. De mivel nem beszél, meggyőzőbb eszközöket vonultat fel.

Egy kis késes kínzás után megeredt a nyelve. Közben elmentek a C4-ért, de Sheppard gyorsabb volt, és csak egy rádiót találnak. Sheppard bejelentkezik, gúnyolódik Kolya-val, ahogy kell, aztán közli, hogy eldugta a C4-et. Azonban Koyla-t hidegen hagyja, mert McKay fecsegett. Szóval vagy befejezi a földeléses dolgot, és megkapják a várost, vagy elpusztulnak vele együtt.


Weir és Kolya párbeszéd jön: Weir szerint hosszú távon a város a legjobb esély a lidércek ellen, de azt csak ők tudják irányítani, Kolya szerint meg ők közelebb álltak az ősökhöz, szóval az övék lesz. Sheppard elért közben a központhoz, ráadásul két Genii katona rátalált. Az őrnagynál van életjeldetektor, és látja őket. Leszedi őket, de az egyik eltalálja a konzolt, amivel irányítani lehet a központot. Elveszi a Genii rádiót, és elég pipa Kolya-ra. Az még jobban bepöccen, amiért Sheppard megölte két katonáját, úgyhogy fegyvert fog Weir-re, és átszól a rádión, hogy búcsúzzon el tőle. Sheppard veszettül ordít a rádióba, és...


Folytatása következik...

Címkék: atlantisz
36 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rougon 2008.03.29. 19:59:57

te jó ég... mindez 1 részben:D

kwisatzh 2008.03.29. 20:24:37

Fél órája keresem, lassna infarktust kapok.... MELYIK ADÓN INDULT ÚJRA???????


TE HÚGYAGYÚ BAROM!!!!! AZT MIÉRT NEM ÍROD IDE, HOGY MELYIK TÉVÉADÓN MEGY AZ ATLANTIS?????????????

kwisatzh 2008.03.29. 20:32:03

Még mindíg nem találom.... megőrülök. IDIÓTA!!! ÍRDD MÁR VÉGR IDE HOGY MELYIK KÚRVA ADÓN INDÚLT ÚJRA AZ ATLANTIS??????????????????????????

viktor134 2008.03.29. 20:57:14

szerinted ha kurvázol hugyagyuzol, anyázol, akkor hamar fogsz kapni választ? :)

kwisatzh 2008.03.29. 20:59:39

Kicsi viktorka... Ha Te tudod ne kímélj, írdd már ide, hol a bánatban lehet újra Atlantist nézni????????????? Ha meg nem tudod, akkor ne pofázz bele...

mizrolist 2008.03.29. 21:10:49

kwisatzh, egyik adón se megy magyarul :-P

kwisatzh 2008.03.29. 21:13:22

Kérdeztem, hoyg milyen nyelven???????????????
Nah MÁSIK okoska, mondd már meg hol megy AKÁRMIYLEN NYELVEN!!!!!! Jah Te sme tudod???
Akkor: NE POFÁZZ BELE.

kwisatzh 2008.03.29. 21:15:08

Vagy szerintetek nem VÉGTELEN IDIÓTIZMUS úgy írni egy sorozatról, hogy az egész nyomorúlt honlapon seholsem derül ki, hogy HOL A BÁNATBAN MEgy??????????????????????

kutyavonat 2008.03.29. 21:19:55

ne mondjátok meg neki :)

Sidani 2008.03.29. 21:28:09

En tudom, de nem mondom ezek utan :P

kwisatzh 2008.03.29. 21:33:21

Gyilkosok:-DDDDDDDDDDD

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2008.03.29. 21:51:32

értelmi színvonal megvan egyeseknek :o)

Véé 2008.03.29. 21:56:24

A Markizán megy, szerdánként du. fél kettőkor.

kwisatzh 2008.03.29. 21:56:24

szerintem is végtelen idiótizmus úgy írni egy filmsorozatról, hogy nem derül ki HOL LEHET MEGNÉZNI??? Szóval nem kicsit csökkent értelmű a szerző.

kwisatzh 2008.03.29. 21:57:58

Véé. Nem. Oldalt le van írva, hoyg szombatonként, és vasárnap megy 14, és 15 órakor. DE HOGY HOL AZT A HÚGYAGYÚ IDIÓTA MÁR NEM TARTOTTA FONTOSNAK ODAÍRNI.

Véé 2008.03.29. 21:58:42

Mindegy, megy a Markizán is, nézd ott.

Véé 2008.03.29. 22:01:34

Nekem sincs. De nem is kéne.

the black ball 2008.03.29. 22:04:29

Kedves kwisatzh! :) Nem tudod sehol megnézni, mert már leadták, és nem, nem ismétlik, de igen, írok róla, mert ezen a blogon ilyen elmebeteg dolgok történnek, hogy írunk egy sorozatról. Atlantisz pont a 3. (lebetűzöm, hátha) harmadik évaddal jön majd a tv2-re (tudod, magyar csatorna), na és ami az előtt történt a sorozatban, nos igen, arról írok épp. :) További kérdéseidre is szívesen választ adunk.

kla 2008.03.29. 22:28:53

"Oldalt le van írva, hoyg szombatonként, és vasárnap megy 14, és 15 órakor"

Ez ütött. :D

the black ball 2008.03.29. 22:40:58

"Oldalt le van írva, hoyg szombatonként, és vasárnap megy 14, és 15 órakor"

Hú, kösz kla! Ezt nem is vettem észre. :D

meroving 2008.03.30. 01:41:22

első széria? :o
so last year...

akh 2008.03.30. 05:40:33

kwisatzh , ha ennyire érdekel töltsd le a netről

kwisatzh 2008.03.30. 07:40:56

Kedves the black ball!

Nem vagyok idióta Veled ellentétben,nyilván nem azt a részt néztem volna meg amiről írtál!

Az oldalsáv szerint viszont ma március 30.-án vasárnap les z egy ÚJABB rész??????????????? Oldalsáv!!!!!!!!!!

Kérlek Tisztelettel magyarázd meg, hogy miért szivatsz ilyen aljas szemét módon mindenkit?

Én tényleg egy fél őráig kerestem ugyanis hogy melyik adón nézhetek vasárnap, 2008. március 30.-án Atlantist!

kwisatzh 2008.03.30. 08:29:30

Tehát a kérdésem kedves the black ball:

Oldalt a hogyvótt naptár szerint 2008 március 30.-án, április 4., 5-én, 12., 13.-án, stb. 14 órakor Atlantis lesz.

Lennél szíves közölni, hogy melyik tv adón lehet megnézni???

Vagy talán sehol? és csak vicc??

IDIÓTA.

JP 2008.03.30. 09:21:07

csak halkan jegyezném meg ez a rész a 9.volt. www.imdb.com/title/tt0374455/episodes#season-1

egy pillanatra bennem is megállt az űtő, hgy lemaradtam a sorozatról....

ne ijesztegess léccci! :)

the black ball 2008.03.30. 10:08:29

:D Az a naptár oldalt nem tv műsor te szerencsétlen, hanem a hogyvolt feltöltésének körülbelüli ideje.
Ha körülnézel az oldalon, akkor láthatod, hogy nem csak az Atlantisz az egyetlen olyan hogyvolt, amit előről kezdtek, pedig a tv-ben tök máshol tart.
Mellesleg a blog nem az enyém, ha nem tűnt volna fel, úgyhogy naptárügyben sixx a te embered. Bár nem értem, mit nem lehet ezen felfogni.

JP: a legelő rész dupla volt, csak ketté lett szedve, mert túl hosszú lett volna.

vazulka70 2008.03.30. 10:57:06

Már nemazért mondom, de ne a magyaron tessék nézni ezt a csillagkapu atlantiszt. jajj de bután hangzik magyarul.... Jeleleg épp a 4. évad végénél járnak a messzi ámerikában és az adás után kb másfél órával már le is tölthető a netről:) A magyar szinkron meg erősen BÉNA. Szóval jön még itt izgalom meg kutyára kamion, de nem lövöm le, hogyan is lesznek a "lídércek" brr deszar fordítás, szövetségesek:D

the black ball 2008.03.30. 11:04:31

vazulka70: magyar szinkron ide vagy oda, lidércet kell írjak, mert már leadták itthon. Szívesebben használnám az angolt én is. Wraith, jumper, meg Beckett akcentusa, hjaj, úgy az igazi. :)

s3v3n 2008.03.30. 16:41:36

hoooooL MEGY EZ A KURVA SROOZAT BASSZAMEG MONDD MEG AKURVÉLETBE :DDDD

hát rég röhögtem ilyet kommentek olvasása közben.

kla 2008.03.30. 18:20:26

Eh, kwisatzh hogy eltűnt.

kwisatzh 2008.03.30. 20:59:19

Jóó. Én vagyok a balfax. Meg mindkét gyerekem is, mert ők is úgy értették, hogy a naptár = műsornaptár, és ők is keresni kezdték, hogy hol megy majd az Atlantis.....

ÁÁááá nem az a balfax aki ezt nem írja oda..... ááááá nem.

kwisatzh 2008.03.30. 21:00:15

Jóó. Én vagyok a balfax. Meg mindkét gyerekem is, mert ők is úgy értették, hogy oldalt a naptár = műsornaptár!!!!, és ők is keresni kezdték, hogy hol megy majd az Atlantis.....

ÁÁááá nem az a balfax aki ezt nem írja oda..... ááááá nem.

zolij 2008.03.30. 22:34:57

én ezt nem értem, az evolúciós elmélet szerint a hülyék nem adhatnák át a génjeiket

kwisatzh 2008.03.30. 22:53:36

Azért nem érted, mert pont ebben a cipőben jársz..... Érdeklődj a felmenőidnél...
süti beállítások módosítása