Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The L Word 1x07 – Losing It

2008. március 28. 16:45 - Hartmann

Shane-nel és az előző részből megismert barátjával kezdünk, a srácra tapadnak Los Angeles gazdag melegjei. Közülük az egyik (Harry) pedig még Shane-re is rámozdul. Csak azzal nincs tisztában, hogy Don Juanita nem fütyköst hord a lábai között. De ez nem nagyon szegi kedvét, továbbra is nyomul. Egyelőre melóval próbálja közelebb édesgetni magához a lányt, hátha majd hálából lesz egy-két numera, vagy ha az nem, akkor egy kis kézimunka.


Tim egyedül lézeng a házban. Ez nem is váratlan, hiszen újdonsült menyasszonyát faképnél hagyta a motelban. A boxzsák püfölésével megzavarja a szomszédban pihengető Tinát és Bettet. Utóbbi lány át is megy a pasihoz, egy kis beszélgetésre. Bette sem tud semmi magyarázatot adni arra, hogy nyolc órával Jenny és Marina afférja után, miért mondta ki a ’boldogító igen’-t . A lány próbálja enyhíteni Tim fájdalmát (de ne gondoljunk semmi rosszra, Bette megmarad továbbra is leszbikusnak), igyekszik meggyőzni a pasit, hogy Jennynek ez valószínű csak tapasztalatszerzés volt. Hiszen író, és az írók a tapasztalatokból élnek. De ott böki el a dolgot, mikor elejti, hogy már a partin (1. rész) is megvolt a szikrázás a két nő között. Timnek pedig azt hazudta a két érintett, hogy egyszeri dolog volt, és nem tartott régóta. Közben elkalandozunk Jennyhez is, aki egy út menti árokban ül, és csak ír. Később pedig stoppal akar eljutni akárhová.


Bette otthon elkezd szervezni valamilyen múzeumi fontos eseményt, amire Tinát is magával rángatná. De a szőke lány nem igazán érzi jól magát. Az a fránya terhesség keresztül húzza a kettesben utazás tervét. Alice épp Don Juanitát várja a Planetben, mikor feltűnik Lisa a férfitestbe-zárt-leszbikus, és elmélyült beszélgetésbe kezdenek Alice anyjáról, a lány családjáról. Minden, amit Lisa mond, teljesen megegyezik Alice gondolataival. Ha a pasi nem az lenne aki, akkor akár remek pár is lehetne belőlük. Shane jóhogy nem érkezik meg a Planetbe, hiszen a fodrász szalon előtt alszik az autójában. Ráadásul fényes nappal. Nem tudom, mitől fáradt le ennyire, de elképzelésem van. Tina viszont megérkezik a kávézóba, csatlakozik is Alicehez és Lisához, elbeszélgetnek a terhesség által kiváltott tünetekről, a hányástól elkezdve a végbélkúpokat érintve.


Shane végül beesik a munkahelyére, ahol meg is jelenik az a nő, akiről Harry beszélt neki korábban. Don Juanita meg is csinálja a hajat, a nő elájulva tőle, ígéretet ad arra, hogy terjeszti Shane kezeinek jóhírét a társaságában.

Jennyt végül felveszi két fiatal, akikkel meg is osztja életének alakulását, bánatának forrását. Közben valami narkotikumot is a szervezetébe juttat, ettől mégjobban elered a nyelve, és még a levelet is felolvassa amit Timnek írt. Közben Tim próbálja bejelenti a rendőrségen a felesége eltűnését, de nem tudja meghatni a rendőröket. Amíg nem telik le a 48 óra, nem lehet senkit eltűntté nyilvánítani. Otthon pedig Roger és a felesége próbálja nyugtatni az újdonsült férjet. Hirtelen ötlettől vezérelve a Planetben is keresi, szinte rátöri Marinára az ajtót.


Tinának kár volt elmennie egy kínai természetgyógyászhoz, mert ott szerencsétlenségére összefut Marcussal, a babája donorjával. Ez még nem is lenne baj, ha nem lenne ott Marcus barátnője, aki semmit sem tudott arról, hogy a pasi spermadonor. Ezen kissé felhúzza magát, jópár perces szájkarate zajlik a boltban, majd dühösen elviharzanak, de csak pár pillanatra, mert hamarosan a lány letámadja Tinát a parkolóban. Nagyon tenyérbemászó módon adja a szőke lány értésére, hogy neki és Marcusnak joguk van ahhoz a gyerekhez, hiszen akkor fogant, mikor ők együtt jártak. Ezért akár perelni is hajlandó. Mimózalelkű Tinánknak sem kell több, eltörik a mécses, se köpni, se nyelni nem tud, szó nélkül beül az autóba, és hívja Bette-et, aki épp nem elérhető. Ráadásul a kiscsaj még Tináék rögzítőjén is hagy egy fenyegető üzenetet, később pedig telefonon is elkezdi zaklatni a szőkeséget.


Bette végül megkapja az üzeneteket, amiket a barátnője hagyott neki, de addigra már Tinának és a barátnőinek elege van a PszichóTyúkból és kihúzzák a drótot a falból. Így legalább nem fogja megzavarni az esti össznépi pókerpartit. Így nem is tud hazatelefonálni, hogy mi a gond, és kissé ideges lesz ő is. Tiplizik is haza olyan gyorsan, ahogy tud. Otthon pedig a pókerparti végeztével a lányok elfeküdnek aludni, ki hol éri, ott fekszik le. Dana természetesen Lara mellett, és mikor ők ketten nem tudnak elaludni, lassan egymásnak esnek, úgy gondolva, hogy mindenki más alszik már. Ami természetesen nincs így, hiszen mindenki ébren van még, vagy ha már aludt, akkor felébrednek a hangokra. Reggel pedig Bette is hazaérkezik, megbeszélik a dolgokat, eleinte még dühös, hogy haza kellett jönnie, de végül rájön, az a legfontosabb, hogy minden rendben, a babával is és a párjával is.


A rész zárójelenetében Jenny továbbra is kóricál, mintha nem akarna hazamenni. Meg is értem, hogy nem akar Timmel találkozni, de azért a férjének írt levelet postára adja.


Címkék: l
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.03.28. 20:31:24

Ezt a férfitestbe zárt leszbikust anno sem értettem, de úgy látszik, el vagyok maradva.
Amúgy a Cool szombat éjjel kezdi ismételni a 2. szezont, csaxólok.

Hartmann 2008.03.28. 20:34:55

Gabba: nekem is furcsán hangzik, de valahogy meg lehet érteni :D
Azt hiszem Shane fogalmazta meg a legjobban, hogy leszbikus érzületű pasi. Valaki olyan, aki ha nő lenne leszbikus lenne, csak épp a kromoszómái nem engedik :)

A 2. évados ismétlést köszi, de nem fogom azt sem nézni a TVben :) A hogyvoltok meg majd egyszer eljutnak odáig.
Az első évadot biztos hogy végig hogyvoltozom, a második meg majd kiderül :) megszavaztatom, hogy legyen-e folytatás :)

Gabba 2008.03.30. 10:20:18

Én eddig az első két évadot láttam, úgyhogy már most szavazok arra, hogy vidd végig a másodikat is :-)

Hartmann 2008.03.30. 19:25:34

:) majd kiderül.
még van pár rész az elsőből is, aztán majd meglátom, hogy mennyire birom :)
az biztos hogy a jelenlegi állás mellett max a 3. évadig tudom irni, mert a 4. és 5. nincs meg, és nem is láttam
süti beállítások módosítása