Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szex és New York 1x01 - 1x03

2008. március 28. 07:00 - Windermere

Hihetetlen, de már 10 éve annak, hogy a sorozat első része adásba került. Aki esetleg az elmúlt 10 évben nem jutott TV közelbe, annak íme egy gyorstalpaló, miről is van szó. Adott 4 szingli (új magyar szó a Bridget Jones óta, értsd: egyedülálló) harmincvalahány éves csaj, akik nem mellesleg New Yorkban élnek, és minden héten újságcikké váló eseményeket élnek meg. Az újságíró nem más, mint Carrie Bradshaw, aki tudja milyen a jó szex*, a többiek meg a legközelebbi barátnői, Samantha az állandóan szexéhes reklám szakember, Miranda a mindig határozott ügyvédnő és Charlotte a kislányosan örökké álmodozó műkereskedő.

*Vagy nem fél megkérdezni.

Felvezető történetünkben a 24-ből már ismerős Katalinnal szúrnak ki oly módon, hogy összejön egy fickóval, már lakást néznek és gyereket terveznek, mikor az ürge egyik pillanatról a másikra otthagyja őt. Ez alapján kanyarodunk a heti témához és cikkre valóhoz, ami végül Miranda születésnapi buliján születik meg, mégpedig az, hogy a szerelem és romantika nélküli New Yorkban a nőknek is úgy kéne szexelni, mint a férfiaknak, azaz érzelmek nélkül. Carrie keresve sem találhatott volna jobb alanyt a cikkéhez, és egyben egy személyes teszthez, mint egy volt pasiját, akit a férfi szex szemlélet jegyében a saját kielégülése után ott is hagy. Ez nekünk azért jó, mert ha nem így lett volna, Carrie pont lemaradt volna arról, hogy kilökik a kezéből a tárcáját, és lemaradt volna arról is, hogy Big segít neki összeszedni a tartalmát. Már pedig Big nélkül hogyan lett volna évadokig elhúzódó „se veled, se nélküled” szál? No de keveredjünk csak vissza az első részhez, a lányok este bulizni mennek, ahova Carrie beszervez egy randit Mirandának a túlontúl kedves-rendes Skipper személyében.  Miranda ugyan nem lelkesedik túlságosan, de azért a végén csak elcsattan egy csók.

Charlotte nem tart a lányokkal, mert egy nagyon sikeres és nagyon agglegény fickóval van találkája. A jól sikerült este után, mivel Charlotte nem hajlandó rögtön az első randin akrobatikázni, a férfi elviteti magát ugyanarra a szórakozóhelyre, ahol Carriék vannak, hátha talál valakit egy gyors levezetésre. Samantha lesz a győztes, aki egy kósza kufircért akár a saját temetését is otthagyná, és aki nem mellesleg aznap este már Bigre is rámozdult. Így hát Carrie egyedül igyekszik hazafelé, mikor Big autója lassít mellette, és felajánlja, hogy elviszi őt haza (mármint Big ajánlja fel, nem az autója).

Második részünkhöz szintén Miranda szolgáltatja a heti téma alapját, akit vacsorára hív egy olyan fickó, aki modelleket gyűjt. Persze nem autókat üvegvitrin mögé, hanem lányokat az ágyába. Így megszületik a hét kérdése, hogy vajon mekkora esélye lehet egy normális nőnek olyan fickóknál, akik modellekért vannak oda. Carrie fel is keresi saját manöken buzi ismerősét, Barkelyt, akiről kiderül, nemcsak randizik a lányokkal, hanem a közös tekeréseket le is filmezi. Később összefutnak vele egy divatbemutatón, ami után a srác nem egy modellel, hanem Samanthával tér haza birkózni, aki természetesen nem bánja, ha videó is készül róluk. Míg Carriehez az alsónadrág modell Derek csatlakozik, a homokos Stanford nagy szerelme. Derek és Carrie mint két csitri tinilány dumál egy fél éjszakán át Carrie ágyában.

Miranda az ominózus csók után nem válaszol Skipper hívásaira, de pechjére összefut vele a boltban. Aztán mikor meglátja magát a srác szemüvegében, úgy érzi itt az ideje más nedvek cseréjének is, aminek úgy ad hangot, hogy lebeszéli Skippert a műzlivásárlásról, mondván az neki úgyis van otthon.

Carrie összefut egy buliban Biggel (olyan rohadt nagy ez a New York, hogy tudnak mindig találkozni?), és rögtön a heti témáról faggatja őt, miszerint mit gondol azokról a fickókról, akik modellekkel randiznak. Big már éppen elkezdené fejtegetni, amikor visszatér a partnere, a délutáni divatbemutató egyik üdvöskéje. Később a fickó beugrik Carriehez a kávézóba, ahol a lány a cikkeit szokta írni, és elmondja neki, hogy ugyan fantasztikus modellekkel randizni, de mégiscsak az az igazi, ha olyan valakivel lehet, aki szórakoztató.

Harmadik heti témánkhoz az ad Carrienek ihletet, hogy egy baráti házaspár elhívja őt egy hétvégére a nagyon is ideális tengerparti házukba, mely hétvége villámgyorsan lerövidül azért, mert a házigazda még a sheffieldi acélmunkásokat is megszégyenítő alul semmi magánszámot ad elő, mikor hites felesége éppen nincs otthon. Carriet persze nem olyan fából faragták, hogy erről ne tegyen említést a feleségnek, ráadásul azzal megspékelve, hogy irigyli őt, mert tényleg hatalmas... de asszonyka félve attól, hogy férje meg fogja őt csalni, inkább elküldi főhősünket a házból. Így tehát az a kérdés merül föl, hogy a házasok miért bánnak úgy az egyedülállókkal, mintha azok leprásak lennének, és miért szomorkodnak azon, hogy ők még nem találtak senkit.

Miranda közben céges off-site-on nyújtóztatja ki elgémberedett tagjait, softball meccseset játszanak, ráadásul azzal nyert plusz értelmet a mérkőzés, hogy aki nyer, azt előléptetik. Miranda mégsem így fogja felhívni magára a főnök figyelmét, hanem azzal, hogy merő jóindulatból az egyik kollégája vakrandit szervezett számára, és a találka partner pedig egy nő. Ugyan a 2 csaj rögtön tisztázza egymás előtt a szitut (mármint Miranda azt, hogy a pasikat szereti, míg a másik nő egyértelműen leszbi), de a nagyfőnöknek annyira megtetszik ez a páros, hogy rögtön baráti vacsorára hívja őket, amit a lányok semmi pénzért nem hagynának ki. A vacsi után aztán csak benyögi Miranda, hogy ők nem egy pár, a főnök meg sajnálkozik, mert a felesége úgy örült, hogy végre lesz egy leszbi pár a baráti körükben. Azért hazafelé Miranda sietősen megcsókolja a lányt, de újfent azt szűri le, hogy ő nem leszbi.

Carrie újabb baráti házaspárnál próbálkozik, elmennek együtt ebédelni, ahova persze teljesen véletlenül betoppan a házaspár egy éppen egyedülálló férfi barátja. Szó szót követ, majd azért randizgatni is kezdenek Carrievel, sőt még a lakásavató bulijára is meghívja a lányt. Persze a csajok együtt mennek a lakásavatóra, és döbbenten veszik észre, hogy mintha Noé bárkájára kerültek volna, ugyanis rajtuk kívül csak párocskák vannak. Samanthát ez olyan mélyen érinti, hogy rögtön elkezd inni, és kapatosan jól levihogja a bevezetőben megismert házaspár férfi tagját, akinek méreteiről már hallott Carrietől. Charlotte meg úgy dönt, ilyen állapotban nem lehet Samanthát hazaküldeni, így magához viszi éjszakára, persze a mindig szexéhes nő nem bírja pasi nélkül éjszaka, így felszedi a portásfiút.

Kiderül a lakásavatós fickó nagyon nősülni akar, így Carrie (akinek még esze ágában nincs férjhez menni) felajánlja Charlotte barátnőjét a pasinak. De az ürge Charlotte-nál is befürdik, ugyanis egy boltban valami nagyon ízléstelen porcelánra mondja azt, hogy neki az tetszik, ez pedig ugye a lánynál nem lesz éppen nyerő.

10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szil-Ka 2008.03.28. 09:43:37

Én kb egy éve néztem végig egyben az összes évadot, jó lesz újraolvasni a sztorikat. :)

evicska 2008.03.28. 09:59:03

Áruljátok el léci, hogy hol megy ez a sorozat!!!
Sosem találom a számomra érdekes sorozatot leadó csatornát (az időpontokat még csak-csak), pedig biztosan majd' kiszúrja a szemem, de nem megy. Segítség!!

sixx · http://comment.blog.hu 2008.03.28. 10:06:04

a jól tudom, éppen sehol, de mostanában indulnak új adók, lehet menni fog még valahol.

evicska 2008.03.28. 10:37:03

Köszi sixx!
Kábé két hónapja még ment - azt hiszem - a Viasat-on, de azóta semmi és már megörültem, hogy folytatják.
Sőt, most a Sipson családnak és Bundy-éknak is nyoma veszett. Meg House-nak az AXN-en.
MIÉRT MIÉRT MIÉRT????

Nari 2008.03.28. 11:43:30

VÉGRE!!! :D

de hogy a pucumutogatós rész legjobb jelenetét, az éttere-borsőrlő-lányokbeszélgetés háromszöget kihagytad, minimum egy vesénrúgás... :D

Windermere 2008.03.28. 12:03:37

Öööö, a veserúgást most kihagynám, köszönöm. :)
Viszont este újra megnézem azt a részt, mert tényleg nem emlékszem erre a jelenetre, azért sem került bele a hogyvoltba...

candyperfumegirl 2008.03.28. 18:50:33

EZ AZ! Szex és NY alap sorozat, nagyon örülök a hogyvoltnak!

branyik 2008.03.29. 13:02:50

ja alap... tv ben kurva jó , de az életben kapod ezeket a nőket vissza elmegy a kedved mindentől és fontolgatod hogy buzi leszel...

Nari 2008.03.30. 19:35:28

nah? Windermere megnézted? tuti ebben a részben van.

branyik. tény,h az életben visszakapni az ilyen nőket nem jó, de ha figyelmesen nézed a sorozatot, megtanulod kezelni őket :))
és a Mr. Bighez hasonló pasikat sem könnyű kezelni..sőt..

Windermere 2008.03.31. 20:11:11

Megnéztem, de annyira nem ütött... Lehet, hogy a magyar szinkron miatt, megpróbálom megszerezni eredetiben.
süti beállítások módosítása