Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 3x17 - Magzatpóz

2008. március 27. 10:19 - candyperfumegirl

Ezen a héten Dr. Gregory House szerepében Dr. Lisa Cuddyt láthatjuk, aki zavarbaejtően pontos alakítással hozza a címszereplőt. A hetibeteg pedig egy fotós, és így egy zseniális húzással elérik azt, hogy ebben a részben kicsit más fényben lássuk a szereplőket, valahogy úgy, ahogy a hetibeteg is fogalmaz: egy fotós olyasmit próbál megmutatni a modelljéről, amit mások nem láthatnak. Betegünk stroke-kal kerül a kórházba, és több hónapos terhesen, Cuddy pedig utasítja House-t, hogy fogalalkozzon vele magához képest normálisan, mert fontos beteg. Hogy miért fontos? Mert gyakorlatiag egy az egyben Cuddy. Negyvenes évei elején járó nő, aki a karrierje csúcsán egyedül maradt, és sokszori mesterséges megtermékenyítéssel való próbálkozás után most végre sikerült teherbe esnie. House-nak első a beteg megmentése, a betegnek pedig a gyereke megmentése, márpedig ha ütköznek az orvos és beteg között a preferenciák, abból csak baj származhat. Különösen ebben a sorozatban.

Hetibeteg folyamatosan fotózza a körülötte levőket, és a csapat nem kis megrökönyödéssel szemléli a House-ról készült képet, ugyanis azon az aggodalomhoz kísértetiesen hasonlító kifejezés ül mesterük arcán. Azt a képet most rögtön el kéne küldeni a sajtónak, egy vagyont fizetnének érte. Hogy ezt kiverje a fejükből, House a diagnosztizálás mellett/helytett (mikor hogy) a nyaralását tervezi teljes gőzzel. De egyelőre diagnoszta üzemmód ON, hamarosan ki is okoskodják, hogy a baj tulajdonképpen nem az anyával, hanem a magzattal van, az anya pedig tükörszindrómás, ezért mutatja ő is a tüneteket. Na ez így már sokkal nehezebb lesz, House várhat még a repjegyfoglalással.

Chase és Camaeron a vizsgálatok alatt azon agyal, hogy House miért tesz olyan nagy ívben arra, hogy rajtakapta őket. Vagyis csak Cameron agyal, Chase vérbeli House-tanítványhoz méltóan magasról tenne az egészre, de Cameron addig nyafog, hogy az már őt is idegesíti. Nagyon úgy tűnik ugyanis, hogy Cameron kifejezetten azt várta ettől a lebukástól, hogy House majd őrült féltékenységi rohamában lecsapja egy karddal Chase fejét és megeteti a patkányával, Cameronnak pedig fél térdre ereszkedve elénekli az „I Will Always Love You”-t, felcsapja a motorjára, hazaviszi, és addig döngeti, míg lábra se tud állni. Legalábbis valami ilyesmit. A ciki az, hogy ez Chase-nek is lejön, és érthetően nem ugrál örömében.

Ami House-t illeti, ő ebben a Chase-Cameron lebuktatós incidensben azt az egyet sajnálta, hogy nem volt nála kamera, mert akkor most feltehetné őket a myspace oldalára. Szerintem ha szorgalmasan nyitogatja a raktárajtókat a kórházban, lesz még erre alkalma erre. Ő mindenesetre nem bírja ki, hogy ne pletykáljon, így el is köpi Főnöknéninek a dolgot, ahogy azt is, hogy MR-t szeretne csinálni a magzatról, amihez viszont le kéne bénítani. Cuddy először azt se tudja, komolyan vegye-e a dolgot, de mivel House magabiztos léptekkel halad továbbra is a páciens szobája felé, úgy dönt, akkor már inkább vele megy, ne kapjon a beteg sikítófrászt a javaslattól. Cuddy és a hetibeteg nem meglepő módon egy nyelvet beszélnek, és amikor a páciens ki akarja rúgni House-t a francba a bénításával meg az MR-jével együtt, Cuddy kijátssza az adu ászt: „ha van valaki a világon, akire rá merném bízni a gyerekem életét, az Dr. House.” Wow. Ezek után nincs is vita.

Az MR megvan, és vele együtt aggasztó hír is van: a magzat hólyagja megnőtt, de akkorára, hogy összenyomja a belső szerveket. A hírt Cameron szállítja Cuddynak, és ha már így összefutottak, Cuddy kioktatja a munkatársakkal való szex nemkívánatosságáról, bár a múlt heti epizód ismeretében nem biztos, hogy erről neki kéne másoknak prédikálnia. Számomra csak az a meglepő, hogy Cuddy Cameront félti, pedig elég egyértelmű, hogy ha a gerlepár szétmegy, nem Cameron lesz az a fél, aki telesírja majd a párnáját.

Cameronnak ebből persze csak az csapódott le, hogy House-nak a szája eljárt, és azzal az irammal le is üvölti a főnöke fejét, hogy egyrészt miért pofázott Cuddynak, másrészt miért nem féltékeny már, amikor ő itt annyira töri magát. Beteg meg kit érdekel. House közben remekül elvan, éppen a magas nyomású kamrában lazul, erre is csak ő lehet képes. Greget kevésbé már nem is izgathatná a dolog, Cameron puffogva el, House meg beveszi magát Cuddy irodájába, hogy szembesítse pár ténnyel Főnöknénit. Először is azzal, hogy ha a páciensben önmagát látja, az jóra nem vezethet, mert emberként is törődni fog vele, márpedig tudjuk mit tart Greg House az emberi kapcsolatokról. Egy orvos az érzelmi kötődés luxusát nem engedheti meg magának. Késő, Cuddy már nyakig benne van, és mivel ő a főnök, kerek perec kijelenti, hogy House addig nem megy nyaralni, amíg ez a páciens makkegészségesen el nem hagyja a kórházat a gyerekével együtt. Eddig diagnózis light volt csak, most van itt az ideje bekeményítani.

A hetibeteggel pedig most éppen Chase ismerkedik, és előtúr egy fényképet Cameronról, amit olyan szerelmetesen néz, hogy azt a nézést képtelenség félreérteni, csinál is róla egy jó fotót a jó szemű páciens. Ő természetesen levette, mi van a két fiatal doki között, és Chase-nek adja a képet, akinek ez a nap fénypontja, és ez ki is ül az arcára.

A pácienssel/páciensekkel közben egyre nagyobb a baj (ahogy az lenni szokott), most éppen májleállás van soron, jöhet a négyes sebesség. A diagnózis azonban sehova nem halad, így House egyetlen lehetséges kiutat lát, a terhesség-megszakítást. Természetesen a beteg erről hallani sem akar, ő már abban a fázisban van, amikor a gyereke élete fontosabb, mint a sajátja, és ellentmondást nem tűrően kijelenti, hogy vagy kitalál valamit House, ami mindkettejüket megmenti, vagy...nos, más lehetőség nincs. És ebben Cuddy is támogatja, sőt, innentől kezdve teljesen átveszi az irányítást, kinevezi önmagát a magzat orvosának, és House-t félrerúgva ő vezeti a diagnosztikát. House innentől kezdve már csak félgőzzel vesz részt az esetben, ő ugyanis már megmondta a megoldást, és amíg Cuddy meg a beteg nem barátkoznak meg az a-betűs szóval, addig neki nincs mondanivalója. Hacsak azt nem számítjuk, hogy Foremannek is elköpi, hogy Chase és Cameron dugnak, ne maradjon már ki szerencsétlen Foreman megint mindenből. A Cuddy-csapat kisüti, hogy májbiopszia kell a babának, House meg csak húzzon haza, ezzel használ a legtöbbet az esetnek, ugyanis már ott tartott, hogy papírrepülőket hajigált Főnöknénihez jobb lesz, ha még a copfhuzigálás előtt lelép.

Chase és Foreman nagy munkában, és Foreman se bírja befogni a száját, ő a „ha összetöröd Cameron szívét, még elviselhetetlenebb lesz, mint alapjáraton” –dumával jön, és ez valóban nagyon félelmetes LENNE, ha ez reális veszély lenne. Chase lelkivilága ugyanis itt sokkal nagyobb veszélyben van, de ezt valahogy a hetibetegen kívül senki nem képes észrevenni. Chase és Foreman meg annyit matat a májbiopsziával, hogy beindul a koraszülés, amit ugyan sikerült leállítani, de most már végképp annyira kritikus a helyzet, hogy az abortuszon kívül nincs már megoldás, különben mindketten meghalnak. Nem számolnak viszont a House helyére lépett House-zal, ugyanis Cuddy szemei pontosan olyan megszállott fényben égnek, mint House-nak szoktak, amikor tudja, hogy ő az egyetlen, akitől még várható valami életképes ötlet. Ki is süti, hogy az egyetlen szerv, amit még nem vizsgáltak a babánál, az a tüdő, na de ez azért van, mert a tüdeje még ki sem fejlődött –ahogy arra rendkívül okosan Chase rávilágít. Nem gond, akkor majd kifejlesztjük! –mondja Greg House magyar hangja, Lisa Cuddy. Ez nem csak laikus szemmel tűnik totál őrült ötletnek, a csapat is csak kamillázni tud, miközben Főnöknéni már húzza is a kondenzcsíkot, hogy beadja a szert, ami felgyorsítja a tüdő fejlődését. Igen ám, de ez meg az anya tüdejét állítja le, mit tenne ilyenkor House?

Először is elküldené Jimmyt az okoskodásával a halál nemiszervére (kipipálva), másodszor senkire nem hallgatva elvonulna az irodájába gondolkodni, gondolkodólabdáját is igénybe véve (kipipálva), harmadszor pedig Jimmy irodájában folytatná az agyalást. (kipipálva) Ekkor Cuddy már konkrétan azt fontolgatja, mit tenne a helyében House és meg is van a megoldás: nem foglalkozna azzal, hogy az anya tüdejét tönkreteszi, ha jelenleg van ennél nagyobb baj, (a baba tüdeje) amit meg kell oldani. Eszerint is cselekszik, és a dolog beválik! És most itt az idő House-t reaktiválni.

Greg még nem indult el nyaralni, így a leletek bemutatásával viszonylag könnyen meg lehet győzni, hogy jöjjön vissza, és segítsen az esetben, pláne miután Főnöknéni még a „most már belátom, milyen nehéz munkája” bűvös mondatot is bedobja egy alkalmas pillanatban. Így a csapat már House-zal kiegészülve agyal tovább. Cuddy szemében mániákus tűz ég, a zseniális ötlettel pedig Chase áll elő: a magzatot egy módon lehet megvizsgálni, feltáró műtéttel. Klassz, nagyon radikális beavatkozás, tetszik is House-nak, és alig várja, hogy közölhesse az anyával. Azért Cuddy is vele tart, különben leshetné a beleegyezést, és miután ő minden női szolidaritását latba vetve közli, hogy ez az egyetlen esély számára is, és a baba számára is, a hetibeteg belemegy.

Kezdődhet a műtét, ami szerintem simán a sorozat történetének legjobb műtétje, nézi is mindenki, aki él és mozogni tud a kórházban. House képes még itt is poénkodni, mert milyen vicces is tud lenni egy nyitott magzati műtét, kabarétréfák kifogyhatatlan tárháza. Minden remekül megy, majd történik valami olyasmi, amitől bennakad a levegő minden jelenlévőben: a magzat keze egyszer csak kinyúl, és megérinti House ujjait. És ilyen van! Megtörtént eseten alapul a jelenet, de nem semmi pillanat, ahogy az az apró kéz tapogatózni kezd House keze felé, ő pedig egy pillanatra tökéletesen megfeledkezik az embergyűlölő, szarkasztikus páncélról, amit hosszú évek kemény munkájával növesztetett, és öntudatlanul simogatni kezdi a kis kezet. Cuddynak kell magához térítenie, hogy még műtenek, ő meg egy –egyébként elég jó- poénnal elüti a dolgot („most jutott eszembe, hogy elfelejtettem beprogramozni az Alient”), de azért egy pillanatra láttunk egy olyan Greg House-t, amilyet még soha. Cuddy is látta, és a szemei hatalmasra tágultak a csoda láttán, és elmélázna a dolgon továbbra is, ha az anya szíve nem akarna leállni ebben a szent pillanatban, na most jön az újabb dráma. House köldökzsinórt akar vágni, Cuddy pedig defibrillátorral fenyeget, House olyan fürgén ugrik hátra, hogy öröm nézni. Főnöknéni meg csak süti ki újra és újra (a beteget), még akkor is, amikor már teljesen reménytelennek tűnik, de az őrült igyekezet beválik. Fellélegezhetünk.

Megmentve a nő is, és a magzat is. Ezt House közli a beteggel, aki képtelen abbahagyni a vigyorgást, hát még amikor House a „gyerek” szót is használja, először a magzat helyett. Valami történt ott vele a műtőben. A páciens hálálkodna, de House leállítja, ugyanis nem neki tartozik hálával, és ez tökéletesen igaz.

És még nincs vége, remek jelenetek jutottak az epizód végére is. Először is a hetibeteg táskáját pakolva Cameron kezébe kerül az a kép, amit a beteg lőtt Chase-ről, amikor ő Cameron képét bámulta a tökéletes boldogság kifejezésével az arcán. Cameron azt látja, hogy Chase ragyog, de elképzelése sincs, mitől lehet ez, na ez a baj. De nem csak Chase ragyog, hanem Cuddy is, aki miután megmentette a beteget, és ezáltal, mint saját gyerekre vágyó nő visszakapta a reményt, hatalmas mosollyal nyom House kezébe egy repülőjegyet. A beteg gyógyult, a baba is, Cuddy tökéletesen elégedett magával, mert nem adta fel, most pedig House húzzon el nyaralni, amilyen gyorsan csak lehet. Vigye a cinizmusát minél messzebbre, és egyszer az életben próbálja meg jól érezni magát. House viszont hazamegy, és mialatt rendkívül találóan Lucinda Williams ’Are You Alright?’ című dala szól, széttépi a jegyet, félreteszi a telefont, magához vesz némi vikodint, és leül a Travel Channel elé, ugyanis neki ezt jelenti a nyaralás. Azért a baba érintését csak nem tudja elfelejteni, felidézi azt a kézmozdulatot, ahogy a pici kezet fogta. Az utolsó kockákban pedig a hetibeteget látjuk, amint a csapatról és Cuddyról készített képeivel dekorálja a lakását, és megöleli a már megszületett, és teljesen egészséges babáját. Ennél harmonikusabb zárójelenet soha nem lesz a sorozatban, becsüljük meg nagyon.

Címkék: house
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rainbow* 2008.03.27. 12:19:28

Hoppácska, szerintem sem akart elmenni,de nem is tudott volna.

Mondd csak, voltál te már fájós lábbal turista? Ez egy kapitális baromság. Ki a fene élvezné a városnézést vagy a túrát, ha közben fájdalom minden lépés?

Szulita28 2008.03.27. 12:20:04

Sunshine66-nak:

Az oké, h CCAM-je volt. De hogy gyógyították meg? A gyerekdoki azt a műszert használta, amibe nézett, fogta, stb. Mit is csináltak ténylegesen?

A filmben ugye annyi volt, h vége a műtétnek, anyucinak hirtelen minden baja elmúlt (vese, máj, stb.).

sunshine66 2008.03.27. 12:20:06

sélli, nem diagnosztizálták félre, a CCAM diagnózisát ki is mondták a műtét előtt. Az anya tükör szindrómája a magzat betegségétől alakult ki és ez volt a magzat betegsége.
A dramaturgiai túlzásoktól eltekintve - ami mindegyik részben bőven van - egész korrekt a sorozat. Én nagyon élvezem...

schcs_ 2008.03.27. 12:21:02

Ha valakit erdekel a dolog orvosi hattere itt talal egy blogot ahol pont errol van szo.
www.politedissent.com/house_pd.html

A tegnapi epizod itt:

politedissent.com/archives/1612

_sélli 2008.03.27. 12:23:52

OK, világos, mint a nap! :)

Akkor ne feledjük el megemlíteni ama ritka alkalmak egyikét: KÉT HETIBETEG VOLT!!! :)

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.03.27. 12:23:58

válogatottmeccset néztem, így csak részben láthattam az epizódot, pedig biztos jó lehetett :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.03.27. 12:25:20

"a fotóst sztem Annie Leibovitzról mintázták, egy az egyben az a zsáner, csak ő 52 évesen szült (!!!!), és mellesleg leszbikus, bár ez a hetibetegről nem derült ki."

Az viszont igen, hogy spermadonor meleg. volt is egy jó reakciója erre a hírre House-nak: "Egy napra lehűtötte?" :-)

sunshine66 2008.03.27. 12:26:24

Szulita, megmondom őszintén, nem tudom, utána kellen olvasnom, hogy mit csinálnak ilyenkor. Itthon láttam már nem egy és nem kettő ilyen beteget de őket mind megszületés után operálták meg. Ilyenkor eltávolítják a beteg tüdőrészeket, de ez is elég nagy kockázatú műtét.

busman76 2008.03.27. 12:27:21

nem figyeltem az elején nagyon: a fotós csaj hogyan tudta a stroke-ot diagnosztizálni az AKSI szóval...?

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.27. 12:27:24

"Mondd csak, voltál te már fájós lábbal turista? Ez egy kapitális baromság. Ki a fene élvezné a városnézést vagy a túrát, ha közben fájdalom minden lépés?"

Nem muszáj mindenhova gyalog menni. Sőt nem muszáj menni sem. Üldögélni is lehet egy erdei faházban...
S főleg ő, aki szeret motorozni, tehetett volna egy motoros túrát.

De hát, igen, nem is akart.
Kicsit olyan mint én :)Rühelli, ha folyamatosan, mint egy gép le kell dolgoznia a 8 órát - ugyanakkor azt sem szereti ha nincs semmi munka, nem tud hosszabb ideig pihenni sem.

evicska 2008.03.27. 12:27:42

Amúgy észrevettétek, hogy ez a sorozat büszkélkedhet a legtöbb hozzászólással? A hogyvolt alig két órája került fel, de máris van 50 hozzászólás - sőt, mire ez bekerül, bőven lesz 55 is. Ez persze candy-nek is köszönhető, mivel részletes és élvezetes az összefoglalója, de leginkább annak, hogy ez a sorozat frissességet hozott a kórház- és - általánosságban is - a tévésorozatok világába.

zed_on_bass 2008.03.27. 12:27:59

"Nyert egy feltáró műtétet. Most nem tud beszélni, úgyhogy ha egyetért, nézzen rémülten." :-)

Flankerr 2008.03.27. 12:28:49

A tomoritett reklamblokk ongyilkossag lenne barmely csatorna reszerol, azonnal atkapcsolna mindenki mashova, es vissza se jonne.. ep paz a lenyeg a reklmaba hogy ott es akkor toljak az arcunkba, amikor nem tudod elkerulni, es nem tudod mikor folytatodik a film..
Ez az egyik fo oka hogy nem nezek teveben filmet/sorozatot, csak sportot es hireket.. foelg miota tudom, a ket fo kereskedelmi kanalis (de olykor a kisebbek is) idonkent megvagjak, megcsonkitjak a filmeket, sorozatepizodokat, hogy hamarabb leadhassak oket.. es persze ezt nem verik nagydobra.. sajnos maradnak az alternativ megoldasok..

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 12:31:06

én gyönyörűen elmospgattam a tegnapi reklámokádások alatt

Rainbow* 2008.03.27. 12:33:54

Hoppácska, ebben: "Rühelli, ha folyamatosan, mint egy gép le kell dolgoznia a 8 órát - ugyanakkor azt sem szereti ha nincs semmi munka, nem tud hosszabb ideig pihenni sem."- maximálisan hasonlítunk egymásra és House-ra. Mostmár értem, miért szeretjük..:))

2008.03.27. 12:35:44

Két kekec megjegyzés:
kekec 1.
kinézem a szemem, de a "kézfogós" fotón nem bírom kivenni, van-e Házon gumikesztyű. Azaz, nekem úgy tűnik, nincs, de az meg nem lehet.
kekec 2.
kezdem úgy érezni, Cuddy gyermek tái vágyát már kellőképen és minden oldalról feldolgozták, beépítették a storyba, ugorhatnánk már.

Ami meg nem kekec mj, hogy kedvenc doktorunk oltárian nézett ki napszemcsiben! ;-)

Sundance 11 2008.03.27. 12:42:35

sztem egyértelműen látszik a kesztyű...
a feltáró műtétes beszólás pedig 10ből 11!!

Grrrrröviden 2008.03.27. 12:47:10

1. Van House-en kesztyű, látszik is.
2. Tényleg megtörtént eset. Sőt ez a fotó valamelyik elmúlt évben az év legjobb fotója is lett. A fotós aki meg csinálta szögre akasztotta a gépét és elment Orvosi Egyetemre tanulni.
De jó kis részt gyártottak ebből. Tetszett..

evicska 2008.03.27. 12:47:34

Hát, úgy tűnik a kereskedelmi tévé okozza majd a televíziózás halálát, legalábbis ami a sorozatokat és a filmeket illeti. Majd csak belátják egyszer, hogy ezzel öngyilkosságot követnek el, hiszen sokan inkább letöltik a sorozatot, mintsem az idejüket pazarolják.
Én pl. mosogatással/zuhanyozással/vacsora készítésével szoktam kitölteni a reklámblokk idejét, de sosem ülök a készülék előtt 10 felesleges percig és szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
Tény, hogy nem kéne rögtön bevágni a jelnyelves tolmácsot meg a következő sorozatot. Azelőtt volt előzetes a következő részből. Legalább ezt adják vissza!!!!

yeti68 2008.03.27. 12:48:21

Szuper volt a rész és nagyon szuper a hogyvolt is. De egy apróságot hiányoltam a hogyvoltból.
Azt a szórakoztató meetinget amikor Cameron vágyait taglalta barátunk. Valahogy így hangzott: Ha elkapja a Dzungelláz akkor mindenkin végigmegy!

Ez is elég szórakoztató volt, és hát ugye a Német -Zsidó megjegyzés se semmi.

candyperfumegirl 2008.03.27. 12:56:09

sunshine66: köszi szépen! Érthető volt és nagyon érdekes.

2008.03.27. 12:56:25

sunshine66: nagyon köszönöm a részletes magyarázatot. Milyen jó lenne, ha minden House hogyvolt-hoz érkezne egy-egy ilyen szakmabeli, hozzáértő hozzászólás, mindannyian okosodnánk.

Az az igazság, hogy a filmben olyan ütemben jönnek a fordulatok és az orvosi szakkifejezések, hogy néhány epizód végén tulajdonképpen nem is érteni, hogy mi is volt a baja a betegnek. Én ezért is szeretem olvasni a hogyvolt-ot, mert alaposan végigrághatom magam a fordulatokon, és ha ehhez még egy jó kis orvosi magyarázat is érkezik, hát az az igazi csemege.

ajani 2008.03.27. 12:57:09

Nekem az volt a kedvencem, mikor a csapat le akarta állítani Cuddyt valahogy így: Cuddynak is kell legyen egy Cuddyja - és megjelent Wilson. Zseniális

Szulita28 2008.03.27. 12:58:57

Sunshine66-nak:

Mesélsz arról, egy orvosnak hogy jön le egy epizód? Tényleg ilyen nehéz diagnosztizálni, mint a tegnapi epizódban is látszott? És valóban olyan zseniális húzásai vannak Housenak?

Ha nem titok, te mikor jöttél rá a betegségre? A műtét előtt? Vagy mikor csak mondták? Voltak közben tippjeid, amit esetleg kihagytak? Ilyesmik érdekelnének, ha nem probléma neked :-)

candyperfumegirl 2008.03.27. 13:02:08

yeti: igaz, az tényleg jó volt, de egyszerűen képtelenség minden poént felsorolni, mert annyi van egy epizódon belül...az is, amikor azt mondja a betegnek, hogy "most nem tud beszélni, tehát ha beleegyezik, nézzen rémülten". :D

zed_on_bass 2008.03.27. 13:02:37

Az AKSI eredetiben alighanem ez volt: integratedfitness.blogspot.com/2007/04/stroke-recognition-save-someones-life.html

A végén az I az idő volt, mivel stroke-nál kulcsfontosságú, hogy minél előbb dokihoz kerüljön a beteg, mielőtt visszafordíthatatlanul károsodik az agya.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.27. 13:08:32

Érdekes rész volt.
Az ilyen gyerekre mondják, hogy anyaszomorító. :D

yeti68 2008.03.27. 13:10:57

Candy: Nem bántásként mondtam! ettől függetlenül nagyon átérzed és átadod a sorozat feelingjét, imádom olvasni a hogyvoltjaidat!

candyperfumegirl 2008.03.27. 13:17:09

yeti: nem is úgy vettem. :) De az jó, hogy itt a hozzászólásokban előjönnek ezek a poénok, röhögök jókat, amikor olvasom, kell ez. :)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.27. 13:17:33

ennek a sztróknak nincs magyar neve??
nem ez a gutaütés??

_sélli 2008.03.27. 13:23:13

Asszem agyvérzés fedőnéven fut!

Cirmoscica · http://www.doktorhouse.hu 2008.03.27. 13:23:43

Ismerek olyat, aki elvből mindent videóról néz, ami a TV-ben van. A reklámblokkokat lehetetlen kiírtani a kereskedelmi televíziózásból, meg sztem néha jók pisiszünetre. Szóval le lehet korán feküdni este, és másnap megnézni a sorozatot, hogyha valaki nagyon nem bírja a megszakításokat. :)
A parafenomén-tipusú (film alatti) reklámokhoz pedig szerintem kezdhetünk hozzászokni. Mindent átveszünk a tengerentúlról, pont ez maradna ki? :p

Amúgy mellesleg a rész tetszett, meg a hogyvolt is.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.27. 13:23:48

pláne. ez nem hangzik olyan csúnyán.
úgyhogy ezt is lehetne használni...

Szulita28 2008.03.27. 13:26:59

Sztem az agyvérzésnél elpattan egy ér, és elönti az agyat a vér. Stroke-nál meg elzáródik egy artéria, éppenhogy nem lesz vér az agyban (ahol kellene, az erekben). Sztem a szélütés a magyar megfelelője.

Szulita28 2008.03.27. 13:27:46

De van itt orvos, kérdezük meg őt :-))

esem1970 2008.03.27. 13:30:21

agyi érkatasztrófa?? nekem ez rémlik.

candyperfumegirl 2008.03.27. 13:35:40

Stroke biztos hogy nem egyenlő az agyvérzéssel, de én is azt mondom, nyiltakozzon egy orvos, vagy kérdezzük meg a közönséget.

zsoci 2008.03.27. 13:40:40

Kedves Danis !

A magzatos történet nem kamu. Pár éve sajtófotó díjjít nyert vele egy fotós, amikor lefényképezte.

Kedves Holden !

Hol lehet csatlakozni a mozgalmadhoz ?


üdv Zsoci

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.27. 13:41:55

"A magzatos történet nem kamu. Pár éve sajtófotó díjjít nyert vele egy fotós, amikor lefényképezte."

Nem kamu, de nem is kell túlmisztifikálni.
Fogóreflex.

Szulita28 2008.03.27. 13:51:38

hu.wikipedia.org/wiki/Stroke

Mindenkinek volt igaza és tévedett is... :-))

Danis 2008.03.27. 13:54:21

zsoci
Elolvastad a linket?

nickita 2008.03.27. 13:58:28

Agyvérzés az nem az, amikor elpattan egy ér és a keletkező vérömleny okozza a problémát? A stroke szerintem ennél bővebb, mert azt is magába foglalja, amikor egy rög elzárja az agy bizonyos részeinek vérellátását. Ilyenkor tehát nem vérzik az agy. Úgyhogy nekem az agyi érkatasztrófa jobb fordítésnak tűnik.

2008.03.27. 14:07:07

A fent emlegetett kertévés parasztságokhoz (kicsit off topik, azaz, off blog módban) ajánlanám a Viasat agymenéseit, amit a Miért éppen Alaszka alatt követ el.
Már korábban is belepofáztak a sorozatba, hogy "következik a ...., majd pedig a ...", de e hét kedden sikerült az aktuális rész végén egy olyan párbeszéd kellős közepére rápofázni, ami tkp. az adott rész egyik nagy szálának a csattanója lett volna... Gondoltam, olyan csúszásban vannak, hogy már jön is a következő műsor, de nem, mert az elrontott párbeszéd után még volt jó hosszú zene, távolodó kamerával meg főcímmel, utána reklám, majd promó és csak akkor jött, aminek kellett...
Arról ne is beszéljek, hogy egy részt kétszer adtak le, két egymást követő napon, de a azt megelőző részt meg egyszer sem....
Szóval, a tv2 még istenes, a Viasaton meg ne nézzen senki sorozatot....

candyperfumegirl 2008.03.27. 14:20:13

Na, az nagyon durva volt...ott anyáztam fennhangon én is a Viasatra, ez már a parasztság netovábbja, konkrétan BELEPOFÁZNI egy sorozatba...

mrssolis 2008.03.27. 14:21:43

De én nézek sajnos, mert imádom a Halálbiztos diagnózist:) Tudom, gáz, de ez van. Viszont tényleg idegesítőek a reklámok, ráadásul egyre több blokk van a sorozatokban.
Ez a House-rész nagyon ott volt, én is könnyeztem az ujj-elkapós jeleneten. Asszem nyert az a feltevés, hogy Annie Leibovitz volt a minta, tényleg nagyon hasonlított a csaj rá, most néztem meg én is a képét. Viszont szerintem a szereplő is kb. 52 éves volt inkább, mint 42, ahogy megláttam, az volt az első kommentem, hogy mióta szoktak 50 éves nők terhesek lenni. Utána mondta, hogy 42, na az durva volt.

mrssolis 2008.03.27. 14:22:43

Ja, és Chase olyan édi-bédin ragyogott!!!:)))

2008.03.27. 14:24:28

Én (minden kekeckedésem ellenére) azért alapvetően galamblelkű vagyok, és nem anyáztam, mert jó, beszéljenek bele, nyilván kell a nézettség nagyon, de legalább nézzék meg, hogy HOVÁ.
Pl. ha csak akkor megy a rápofa, amikor egy szereplő épp megy valahová és szól a zene, na jó.
Igaz, az első így volt, azért néztem el nekik, de most bevadultak...
Egyébként, hogy ne legyen off, pont arra gondoltam a keddi rápofázásnál, hogy, ha ők adnák a House-t simán nem tudnánk meg, mi baja volt a paciensnek, hogy gyógyítják meg, mert megszólalt volna a hang:
MARADJANAK VELÜNK, KÖVETKEZIK ...

evicska 2008.03.27. 14:24:34

Miért csinálják ezt velünk a csatornák?? Kinek jó ez?? Vagy a marketingfogást látják benne, miszerint a negatív reklám is reklám??

patricica 2008.03.27. 14:25:27

Tyű mennyi komment....
Na csak annyit akarok mondani, h a gyerek ugye 19 hetes volt. Szerintem a fotós csajnak túl nagy volt ehhez a hasa, általában csak akkor kezd növekedni. A fotósé sztem legalább 25 hetesnek felelt meg.

A pici kezecskétől nekem is potyogtak a könnyeim...

Stroke: népnyelven szélütés, ,magyar orvosi nyelven agyi érkatasztrófa, de érthető módon a rövidebb, stroke-ot használják gyakrabban a dokik.

2008.03.27. 14:35:23

mrssolis: én lennék az utolsó, aki védeni akarja a tv2-őt az új gyakorlatért, de alapvetően nincs több reklám, mint régen.
Régen volt a rész előtt/után, meg egy közben. Most nincs előtte, nincs utána, van viszont kettő közben, ami hosszra sem több, mint a korábbiak (egyrészt szabályozva vagyon, hogy mennyi reklám mehet le max. egy órában -igaz, az önpromók nem számítanak bele, ha jól tudom-, másrészt veszem fel a részeket, és, mikor kivágom a reklámot belőle, látom a hosszt, és az nagyjából ugyanaz)
De a Via és az AXN is kétszer szakít meg reklámmal, csak ők még a műsorok közt is nyomják, igaz, nettó időben ugyanarra jön ki, mint a tv2-é.
Amúgy az elején én is háborogtam, mára megszoktam, és szinte másodpercre pontosan sikerül NEM megnéznem a reklámokat, szóval, mehetnek a sunyiba.
Mondjuk, a hirtelen váltás azért necces, mikor egy komoly, ne adj isten tragikus film/sorozat végébe belefolyik egy másik, vicces, akkor különösen ütni tudnék...

2008.03.27. 14:37:21

schcs_: most néztem meg a linket, tényleg szuper, kicsit ugyan nehéz olvasmány, de remélem majd belejövök :-)

mrssolis 2008.03.27. 14:44:11

Los Alamuszi, én a Viasatra gondoltam. Ott most eggyel több blokk van, mint régen. Kicsit ugyan rövidebbek a blokkok, de nagyon idegesítő.

kla 2008.03.27. 15:08:28

"Egyébként meg torrentezni fogok, ha ez a helyzet nem változik meg radikálisan."

Ettől majd biztos nagyon megijednek a kertévék. Bocs, de ez naívság.

kaczat 2008.03.27. 15:17:59

Néha a promók idegesítőbbek, mint a reklámok. Szandi jódliját naponta tízszser végighallgatni...
:-)

busman76 2008.03.27. 15:22:12

ááááá! agyvérzést kapok, ha nem mondjátok meg, hogyan alkalmazta a fotós csaj az AKSI-t... ;-)

evicska 2008.03.27. 15:25:12

Egyetértek az előttem felszólalókkal, főleg kaczattal.
Mondja már meg valaki léci, hogy még hány rész van ebből az évadból? Mert állítólag ezek a részek most ilyen jók lesznek még, de remélem, hogy nem a jövő heti lesz az utolsó.

JMC 2008.03.27. 15:26:22

Inkább legyen a műsorok előtt is reklám, ki nem állhatom, hogy alig kezdődik el a sorozat, máris jön egy reklámblokk. Aztán persze pont a legérdekesebb résznél egy következő. Amíg a műsorok közt is volt reklám legalább ki lehetett szaladni a lakás legárnyékosabb részére vagy esetleg megvitatni röviden a látottakat. Esetleg megemészteni. Azonkívül az is hátrány, hogy a külföldi oldalról letöltött video és a felvett hang összeillesztésekor kétszer is szinkronizálni kell :)
Uri Gellert parafenoménnak nevezni is túlzás, ő csak egy senkiházi csaló. Lassan a logóktól meg az itt-ott feltűnő reklámoktól nem lehet látni magát a képanyagot.

candyperfumegirl 2008.03.27. 15:31:54

evicska: még 7 epizód van a 3. évadból.

Cinnouse 2008.03.27. 15:37:39

candy és többiek: vhova feltették rajongók/készítők ezeket a képeket, amiket felhasználtak a részben? mert n jók voltak.

HV nekem most külön n tetszett. gratu.

tiktaktiktak 2008.03.27. 15:49:54

feltûnt valakinek, hogy fotósnéni minden képet fekvô formátumban készített, az elôhívott kképek pedig mind állóképek voltak?
nekem szúrta kicsit a szemem..

evicska 2008.03.27. 15:52:27

Jaj, de jó!!!! Köszi Candy, egy kincs vagy! Hatalmas kő esett le a szívemről.
És nagyon bízom benne, hogy tényleg olyan jók lesznek, mint a Shitter meg a megerőszakolt "nemtudomlány" utáni epizódok eddig. Nem hiszem, hogy nagyon túl lehetne szárnyalni a tegnapit, de hagyom magam meglepni.

2008.03.27. 16:07:48

kaczat, még egy egyetértő. Igazából, én így leszek "képben" egy csomó olyan dologban, ami soha nem érdekelt. Pl. a tv2 Aktív vagy milyen promója a sok igen "neves" sztárral felvilágosít arról, amiről lemaradnék a pletyka magazinok nem olvasása miatt ;-))) Amiért nem vagyok igazán hálás.
Vagy a Vián a legnagyobb taplóság a vacsora időben is promózott emberi történetek(???), ami a leggusztustalanabb betegségeket, fejlődési rendellenességeketdugja az orrod alá premier plánban, mindenfajta figyelmeztetés nélkül. Vajon, az miért csak a film előtt kell?

kaczat 2008.03.27. 16:18:27

Bár nálam a pohár mindig félig üres, azért megpróbálom meglátni ebben a pozitív üzenetet: ha nem keresne a TV2 ilyen mocsok sok pénzt a reklámokkal, akkor nem tudta volna megvenni ezt a faszogányos kis sorzatot és nézhetnénk naphosszat a Derick-et, mint a Duna TV-n. Vagy kapnánk helyette újra a Klinikát, hogy témánál maradjunk.
:-)))

denamano 2008.03.27. 16:31:22

kaczat: azért a klinikával sincs semmi baj, csak kicsit retro.:D:D:D mondjuk nem írnék belőle hogyvoltot.:P

mrssolis 2008.03.27. 16:55:35

Kaczat, Derricket nem bántani, nagyon jó kis sorozat. Főleg, mikor a végén kulminál, és Derrick izgatottan mondja, hogy "gyerünk Harry", és elmennek megmenteni valakit. Egyébként én tényleg bírom, mert annyira klassz retro fíling. Jó, a Klinika az tényleg gáz.

mrssolis 2008.03.27. 16:56:58

Na, demanoval jól keresztezték egymást a kommentjeink. Csak kinek a Derrick, kinek a Klinika nyújtja a könnyes múltba révedést:)

kaczat 2008.03.27. 17:01:12

Kulminálás alatt azt érted, hogy 40 percen keresztül ül az irodájában, majd táskáiból kibuggyanó szemekkel Harry szőkített fejére néz és azt mondja: Harry menjünk, tudom ki tette!
:-)

Azért akkoriban volt nekem olyan osztálytársnőm, aki legalább annyira pillázott, amikor meglátta Udo délceg termetét, mint itt sokat Gergő vagy Wombat láttán :-)
És Hildegárd főnővére kemény elszántsága és szigora néha vetekszik Cuddyéval :-)))

kamarti 2008.03.27. 17:21:03

busman76!
A- ferde-e az arcom? (pontosabban a száj)
K - kezek (felemelte, de nem tudta egy magasságban tartani őket, ezt H. is megismételtette vele, behunyt szemmel)
S - mint szavak, merthogy a teljesen jó feliratot összevisszának látta + hadart (a romló beszéd is jelzése a bajnak)
i - mint idő: valaki hívjon gyorsan mentőt! (merthogy az időn (is) múlik, mi marad a stroke után az agyban

remélem, még időben :)

Bi-Shop 2008.03.27. 17:31:09

Jól láttam hogy amikor a végén nézegette a hetibeteg a képeket akkor mindenkiről volt csak Házról nem?

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.03.27. 17:36:13

Rettentően jó rész volt a mostani, különösen az előző foshoz képest.
Amit nem értek: miért tűri el bárki Cameron főnökei közül, hogy ekkora tapló picsa legyen?
Semmit nem tesz le az asztalra, viszont rendkívüli módon szemtelen a feletteseivel és mindig megússza.
Már rég kirúgtam volna.
Amikor beszólt Cuddynak, majdnem lerúgtam a tévét...

babó 2008.03.27. 17:38:43

tiktaktiktak:
ha jól emlékszem a néninek dupla markolatos fényképezőgépe volt (nikon). azt jelenti, hogy rászerelnek egyet a gép aljára, így állót is kényelmesen tud fotózni meg fekvőt is. szemből kb négyzetes a gép, egy snitten nem mindig látszott rendesen hogy áll, tehát sztem mindenfélét csinált.

a végén kitett képeket meg tudom ideologizálni, fekvőn nem csak az emberkék látszanak, hanem a háttér is: műszerek, és Cameron mögött Chase. az álló sokkal jobb protrénak, amikor csak az arc a lényeg. amúgy Cameronról nem fekvő volt a kép, amin Chase elálmodozott?

és sztem tök érthető, hogy Házt nem tette ki, elvégre segített, de nem ő küzdött szívvel lélekkel (tudom, a csipet csapat sem, de ők legalább nem akarták abortálni a gyereket)

amúgy a fotók tényleg szépek, de ne felejtsük már el, hogy nem egy beteg készítette dokikról egy szarul világított kórházban, hanem profi fotósok profi színészekről egy stúdióban. ez egyszerűsíti a dolgokat.
:))

ja, köszönöm az orvosi tájékoztatást :))

sunshine66 2008.03.27. 17:53:26

Szulita és a többiek!
Orvosi szemmel: ez az egyetlen kórházi sorozat, amit végig bírok nézni. Már úgy értem: ezt nézve még sose vágtam hozzá üvöltve a papucsom a TV-hez.
Már írtam korábban, hogy rengeteg benne a dramaturgiai fogás, a különösen kiélezett szitu. Viszont bődületes tévedést, nagy hülyeséget még nem találtam a sorozatban és még a magyar szöveg is elég korrekt.
Én úgy nézem, mint egy jó krimit és időnként rájövök a megoldásra is. (a tegnapira nem jöttem rá)
Az a közös bennünk, hogy egyikünket se segíti a betegek véleménye. House nem kérdezi őket, nem kíváncsi a panaszaikra én meg hiába is kérdezném az egykilós betegeimet, hogy mijük fáj. Tehát a diagnózis időnként tényleg q... nehéz.
sziasztok

babó 2008.03.27. 18:24:34

sunshine66

azért jó tudni, hogy nem tolank direkt hülyeséget az arcunkba :)) néha sajnálom szegény színészeket, annyi fura szót jól betanulni... kiváncsi lennék a bakiparádéra :))

épp a krimiszerű felépítés a sorozat egyik erénye, a betegség a "gyilkos", nyomokat hagy, és ki kell deríteni, ki a bűnös. gondolom ennek érdekeében vannak az általad említett túlzások is.

jó ez...
jövő héttől tévélevonás következik, marad a letöltés és a hogyvolt :((

Cinnouse 2008.03.27. 18:49:24

candy: köszike, tényleg n szépek.

madz 2008.03.27. 18:50:21

hát elég húzós volt 29 hetes terhesen végignézni ezt a részt :)
amúgy House nem pont alacsony nyomású kamrában pihizett? (magaslati levegőre készült vagy vmi ilyesmi)
és szegény wombat...

denamano 2008.03.27. 18:57:43

kekecke: nem védeni akarom Cameront, de ilyen alapon House is rég repült volna. oké, ő nem feküdt össze főnöknénivel (House ezt mondjuk kifejezetten díjazná:)), de ha mondjuk House-ban mérjük a kirúgáshoz szükséges bunkóságot, a tapló picsának van még mit tanulnia.

mrssolis! a Klinikát csak azért mondtam, mert az jobban megmaradt, mint a Derrick.:) mondjuk lehet, hogy a jövőbeni gyermekem a House-t fogja iszonyatosan ciknek tartani.:P

Kardics 2008.03.27. 21:20:25

Ez tényleg ütős rész volt, tele poénokkal. (persze olyan igazi House-os poénokkal).Köszi a HV-ot

OnixTitan 2008.03.27. 23:30:30

"No, végre ráértem szerda este, nem kellett torrentezni. Uri Gellernek végbéltükrözést kívánok fürdőszobatükörrel, azt varázsolja ki magából, ha olyan ügyes."

Ezen szakadtam pár perciga, am teljesen egyetértek:D:D:D

mrssolis 2008.03.28. 09:43:51

Denamano, nem lehet, hanem biztos! Ezt teszi az idő. Azért Harry is szexi, naaa:)

evicska 2008.03.28. 10:50:43

House hiába tapló, őt nem lehet kirúgni, hiszen zseni. Ha csak a megoldott eseteket veszik figyelembe a főnökei,a személyiségét viszont nem, akkor gondolom egy szárnyat is nyugodt szívvel elneveznének róla a kórházban.
Cameron viszont csak egy ugyanolyan mezei orvos, mint sok száz kollégája a megyében. Úgyhogy én is páros lábbal rúgnám ki a viselkedése miatt.
De sajnos kell egy idegesítő liba is a sorozatokba, lásd Meredith a Grace-ben, Phoebe a Jóbarátokban, stb.

2008.03.28. 11:59:14

evicska, Phoebe-t nem bántani! ;-)
Ő nem egy idegesítő hülye liba, hanem csak nagyon alternatív, más és mélyértelmű szereplő.
De tényleg.

Grace klinikát nem nézek, de Cameronnal össze nem hasonlítható.

yeti68 2008.03.28. 12:44:07

Ha emlékeztek még az első évad végére, akkor tudjátok, hogy Cameron miért van itt!/a film szerint/
House szó szerint könyörgött neki.
House bírja vmi oknál fogva. Talán tetszik neki a stílusa.
Ki tudja ?

evicska 2008.03.28. 13:11:20

Bocsi, tényleg voltak Phoebe-nek is jó pillanatai, csak ő olyan élettelen volt Monica és Rachel mellett, de legalább így volt egyensúlyban a csí meg a zen. :)
Meredith pedig egy az egyben Cameron, csak békaszájú. De ezen kívül egyforma bambák és a reakciójuk sosem megfelelő az adott szituációhoz mérve.
Így viszont Cuddy annál inkább tündököl, mint nőstényoroszlány és ősasszony, néha felvillantva törékenységét is.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.03.28. 13:37:50

denamo:
ahogy evicska mondta: House zseni. Cameron meg csak egy hülye picsa, aki - szerintem - semmihez sem ért, beleszól mindenbe, irányítani akarja mások életét, eljátsza a műterézanyát és olyan tapló, hogy egy férfinak is sok lenne. (tudod: annak jobban elnézik).
Nem sírnék, ha elmenne hosszú szabira...

evicska 2008.03.28. 13:57:20

Ja, kb. annyira Teréz anya, m Paris Hilton...
Vagy egyszerűbb lenne, ha egy huszárvágással kiírnák őt, mondjuk beállhatna a hadseregbe, ahol egy helikopter zuhan a fejére vagy műhold.

ladybyron 2008.03.28. 14:14:01

Izé, azért hadd védjem meg Cameront. (Előre bocsátom, hogy számomra Cuddy és Cameron egyformán rokonszenves.)Cameron valóban sok hülyeséget csinál, de néhány dolgot azért ne felejtsünk el. Az egyik, hogy Cuddy ugyanúgy irányítani akarja House-t (ahogy Wilson is), csak a módszereik mások: Cuddy porosz őrmester, Cameron prédikátor, Wilson Freud reinkarnációja. A másik, (amire yeti68 is utalt), hogy House kedveli, és ő az egyetlen, aki valamennyire képes hatni House-ra (Cuddy csak a hivatali hierarchia révén). Harmadjára, Cameron az, aki néha képes felfogni House motívációit. Wilson és Cuddy harmadik évad eleji kis akciója alkalmával például csak Cameron viselkedett tiszteségesen, ahogyan a Tritter-ügy alatti Nagy Vicodin-elvonási Akciónál is csak ő érezte, hogy Cuddy és Wilson miért csinált megint hülyeséget.

Lencse. 2008.03.28. 15:08:16

Úristen, mi van itt? Phoebet természetesen imádjuk. Phoebe rocks! :)

Egyik kedvenc Cameron-jelenetem, még az első évadból, mikor hetibeteg faszi megcsalta a feleségét, és Camerontól várt feloldozást:

- Rossz ember vagyok?
- IGEN!

:D

2008.03.28. 16:03:12

Cameron az ellenpont a rossz többiekkel szemben (House ugye cinikus, és embergyűlölő, Chase opportunista, Foremann nemtommi ;-)
Kicsit olyan, mint Wilson, de Wilsonnak azért nagy részt sikerül némi bájjal végrehajtani ezt az élő lelkiismeretkedést, úgy, hogy tőle csak az utóbbi időben kapok idegrohamot (pl. maikor bele akarta magyarázni, hogy aHouse azért kezeli a fájdalmat nem érző csajt, mert valahol egy kutatásban volt vm műtét, ahol kettejüket összemixelve megszabadulhatott volna a krónikus fájdalmától)
Mondjuk, Cameron-ba is megpróbáltak színt vinni, először, mikor betépett (és akkor is szexelt Chase-zel), meg most, de nincs neki semmi bája... Na, meg a színésznő is eléggé hm... korlátozott, Wilsonnal ellentétben.

candyperfumegirl 2008.03.28. 18:47:02

Cameront bármilyen kórházból kirúgták volna már a való életben. Itt meg Cuddy nem nagyon szól bele, hogy House kit rúg ki meg kit nem a csapatból, ezt ráhagyja. Cameron figurája szerintem csak arra van, hogy David Shore a különböző fétiseit élje ki rajta, mert nem képesek sem következetesen megírni sem elviselhetően. De legalább most Chase elvan vele, valakiek csak jó, hogy itt van. :)

ladybyron 2008.03.28. 19:14:12

A való életben House sem dolgozhatna a kórházban, és Chase-t a legangyalibb főnök is kirúgta volna a kis árulása után. :-))) Ebben az értelemben a sorozat nagyon nem szól a való életről, szóval ez így zsákutca. Cameronnak szerintem helye van a sorozatban. A színésznő más tészta, valószínűleg más szereppel nem boldogulna, de Cameronként rendben van.

Számomra a legidegesítőbb és legfeleslegesebb karakter, akinek semmi létjogosultsága nincs ebben a sorozatban, az Foreman. OK, a PC szerint kell egy afroamerikai doki is, de könyörgöm, nem lehetne olyan szerepet írni, olyan karaktert kitalálni neki, hogy az ember ne azon törje a fejét, hogy a PC kipipálásán kívül mit is keres itt?

klasztika 2008.03.28. 21:23:58

reklámtörvény..csak ennyit mondok.

Candy, köszi:)

2008.03.28. 22:39:16

Foremannek az elején kimondott szerepe volt: mindig neki kellett végeznie a piszkos melót (betörések), mert neki úgyis van benne gyakorlata. Szóval, elvileg ő lenne a tökösebb, bevállalósabb, mint Chase...
Mostanában viszont tényleg csak úgy lézeng. Mióta nem halt meg, tényleg új életet kezdett ;-))))

ladybyron 2008.03.28. 23:19:50

"Mostanában viszont tényleg csak úgy lézeng. Mióta nem halt meg, tényleg új életet kezdett ;-))))"


Értem, végre megvilágosodtamh, hála neked Los Alamuszi. Foreman a Ház lézengő kísértete. ;-)))

halalosiram 2008.03.29. 13:41:12

Még egy poén, ami nekem nagyon bejött: mikor Cuddy kezdett el A szobában diagnosztizálni, és Cameron megvédte az egyik ötletét, House ilyet szólt: "Barna a nyelve!" Vagy valami ilyesmit, szóval azon szakadtam.

protkózúzó 2008.03.30. 14:35:31

SZemét forgatókönyvíró, elővette
azt a képet, ami ellen senki se apellál: pici
babakéz megfogja a nagy morcos bácsi ujját: ettől sztem a nézők kilenc tizede kocsonyává olvadt...
jó rész volt egyébként szerintem is

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2008.04.02. 03:25:01

Ja, ne feledjük, hogy a rész elején a zenészt megint csak igazi zenész játssza, az All-American Rejects nevű (emó?-)banda frontembere önmagát alakítja. Nem akkora dolog, mint Dave Matthews, de említésre méltó. :)

StarScream 2008.04.14. 00:55:21

a reklámblokkokról annyit, hogy én nem nézek tv-t hanem netről töltöm ami jó. így van ez a house-al is. reklámok nélkül néztem minden részt :) pár hete ültem neki egy kényszerű táppénz alatt az összes eddigi részt megnézni a 3. évadig ahol járt a magyar tv. onnan meg angolul néztem a többit felirattal. ez is előnye ha az ember nem tvben nézi nálunk hanem letölti. neten a még nálunk le nem adott részek is megvannak :)
süti beállítások módosítása