Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Haláli hullák 1x03 - A tilosban

2008. március 19. 09:33 - Bruti

Megmondom az őszintét, ezt a sorozatot sokkal szórakoztatóbb nézni, mint írni róla. Egy kicsit mélázósabb részt kaptunk, én kifejezetten szerettem is, de minden két esemény közt öt perc olyan monológ, vagy dialóg volt, amit nincs értelme leírni. Nem mintha nem lenne jó, csak éppen fölösleges megismételni pl. Mason és Roxy eszmefuttatását egy szárnyasról, vagy George belső monológjait. Azért nem adom fel. :) George elmélkedésével kezdünk az emberi szívről, meg hogy az mennyit is üt egy élet alatt, de ez közel se olyan érdekes, mint az első helyszín. Egy benzinkúton vagyunk, ahol a tankolás mellett Dora medve a plusz látványosság, amint lekonyult fülekkel, búsan bambul ki a ketrecéből. Hogy ki a fene akarhat tankolás közben medvét nézegetni, azt nem tudom, de a sorozatot ismerve, ebből még adódhatnak problémák.

És persze adódnak is! George és Rube is ott bóklásznak, a kiválasztottak (helyi állatvédők) meg éppen a női budiban brunyálnak. Azért egyszerre, mert össze vannak bilincselve és éhségsztrájkolnak. Kijönnek és megrohanják az autósokat, hogy ne itt tankoljanak, mert itt kérem medvekínzás forog fenn. Persze leszarják őket, de mint tudjuk, a szivárványharcosoknak nehéz az életük. Rube rutinosan védőfelszerelést készít egy szemeteszsákból, ezt ajánlja George-nak is, majd a jól bevált módszerrel kideríti, hogy ki is az áldozat. Vagyis rákérdez. Gyorsan lerendezik a kaszálást, még éppen időben, mert egy autóból kenyérrel dobálják meg az aktivistákat. A kenyérre a medve is, és a főállatvédő is igényt tartana, de a medve nyer, és bonuszként beránt magához két zöldet is. Csak úgy fröcsög az artériás vér! Kicsit megkésve érkezik Mason, gyorsan lerendezi az ő halottját, George meg véres ruháját nézve rájön, hogy tényleg kellett volna az a védőruha. Mindig tanul az ember lánya.

Irány a Happy Time, mert vár a munka. George persze elkésett, és igazából annyira nem is jön be neki ez a hülye meló. Delores már a gépén matat, mikor megérkezik, így George hasznot próbál húzni a véres ingéből. Balesetezett, ezért késett. Az alakításáért majdnem kap egy szabadnapot, de mivel azt nem fizetik, inkább marad melózni. A nap végén a kaszás csapat együtt vacsorázik (ez valami összetartás náluk) és megint csak baromságokról beszélgetnek.

Reggel van és Joy Reggie-vel küzd. A kiscsaj nem nagyon akar velük fotózkodni, de ha már menni kell, akkor ragaszkodik a nővére temetésén viselt ruházatához. George jó szokása szerint kukkolja őket, majd a lakásban matat. A saját cuccait keresgéli, plusz megcsinálta a húga matekját. Rendes tőle. Aztán frankón elalszik a lakásban, és csak arra kel fel, mikor érkezik a család, így az ablakon menekül.

Újra küldetésben. Betty-vel egy halott ejtőernyőst hajigálnak fél téglákkal, mert az fent ragadt egy fán. Valahogy csak le kéne szedni, hogy elvegyék a lelkét. A szokásos csevegés közben a kaszás létről a hullánk végre landol a földön.

Gofriházban Mason és Roxy elmélkednek. Roxy egy madarat akar, Mason meg nem érti, miért. Roxy elmagyarázza, hogy lenne egy barátja, de Mason ezt se érti, ezt játsszák még egy darabig, mi meg visszaugrunk a két csajhoz. George is barátot akar, de Betty kihagyná a barátnősdit.

Reggel Mason meglátogatja Vécéscsajszit, de csak egy nagy konyhakés kell neki, így George bemegy dolgozni. Nemes feladatot kap ma. Amíg a többiek egy munkatársukat búcsúztatják és tortát zabálnak, ő felveheti a beérkezett hívásokat. Fasza. Mason és Betty bevetésen. Masonnek valami bankrablót kell átsegíteni a túlvilágra, amit meg is tesz, majd lelép egy valag pénzzel. Hehe.. hát ezzel valószínűleg jobban lehet keresni, mint a Happy Time-nál.

Reggel a szokásos Gofriház találka. Rube azzal indít, hogy lecseszi George-ot, amiért megint a szüleinél bóklászott. Gyorsan kicsengetik a számlát és irány a meló. George és Roxy cetlije újra a medvés benzinkúthoz szól. Na nézzük, ma vajon kivel táplálkozik Dora maci? Roxy szerint elromlik a fék az egyik teherautón, ami nekigurul a benzinkútnak, majd az antennája kiveri a neonokat és kész a robbanás. George szerint ezt túl bonyolult, ő a ketrecben lévő állatorvosra tippel. De a cetlin Kostakovics név áll, szóval a néger érthető okokból kilőve. Van ott viszont egy tévé riporter, akinek ez az eredeti neve, bár ő Bill Bright-ra honosított. George hamar rájön, hogy ő az emberünk, szóval kaszál egyet. Még éppen időben, mert Dora medve kiszabadul és pont a fickó felé tart. A nagy rohangálásban meglazul egy elektromos kábel, az emberünk meg ijedtében maga alá vizel, ami szépen csordogál a kábel felé, majd agyonüti a bemondót. De legalább megúszott egy medvetámadást. Dora medve meg szépen besétál az erdőbe.

George ezek után merész lépésre szánja el magát. Elmegy a házukhoz és becsenget. Reggie nyit ajtót, majd megjelenik Joy, aki felismeri a lányt a garázsvásárból. Elküldi, de George száján kicsúszik az „anya” szó, majd mikor magyarázkodni kéne, csak hebeg-habog. Az előre betanult szövegből semmi nem jut eszébe. Joy kiakad és leordibálja a lépcsőn a csajt, aki addig szalad, amíg Roxy fel nem veszi hülyeautójával. Miután kisírja magát, visszamennek a Gofriházba, és megbeszéli Rube-bal a történteket. George kezdi belátni, hogy az eddigi élete végérvényesen odaveszett, hiába is próbál ezen változtatni. Nekik ez jutott. És ez volt a mai epizód tanulsága is.

A jövő héttől a Cool, kedd estére tette át a sorozatot, mégpedig 21:30-as kezdéssel. Ez akár jó hír is lehetne, de az RTL-es Vészhelyzet, Gare klinika kombó sok lelket elcsábíthat a mi kis kaszásainktól. Azért bízom abban, hogy az igazi fanatikusok nem felejtik el az új időpontot.

Címkék: haláli hullák
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.03.19. 10:07:51

Hát Bruti, nem irigyellek, nézni tényleg könnyebb...
De azért jó lett a hogyvolt, az ucsó kép meg pláne.

Sook Jai 2008.03.19. 10:38:30

Elkezdtem most újranézni párhuzamosan a coollal,és így másodjára sokkal jobban bejönnek azok a bizonyos eszmefutattások,mint pl. Mason és Roxy madaras beszélgetése, vagy George egymondatos HappyTime-os kommentjei.Amit tényleg nehéz visszaadni írásban,hisz talán még a szinkron is levesz a fílingjéből kicsit.Ettől függetlenül ez a HV kötelező :)

◄ViZion 2008.03.19. 11:15:34

Nekem tetszik a sorozat, csak naon későn van...

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.19. 11:20:07

ez a Mason és Roxy madaras beszélgetés nagyon bejött nekem:)) én is bírok ilyen eszmefuttatásokat produkálni, ha eleget iszom:))

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.03.19. 12:42:01

egy szerintem fonots dolog kimaradt (lehet hogy csak elbóbiskoltál a késői órán), hogy Betty Rhomer 1899-től 1926-ig élt (és saját magát sírrabolta ki, nyílván a gyűrűnek van jelentősége a halálában, ha még utána is ragaszkodott hozzá:-) Itt mindenki 27 évesen halt meg??? (és mindenki az évtized utolsó évében született...???)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.19. 14:27:30

A madaras beszélgetéssel semmi gond nincs, csak éppen próbáljátok meg leírni. Semmi értelme, mert az úgy jó, ahogy van.

Vadász2. Igen a Betty féle önsírrablást kihagytam, de már meg nem mondom mé :)

candyperfumegirl 2008.03.19. 15:00:54

Vadász: köszi, pont ezt akartam kérdezni, mert nem tudtam kivenni Betty évszámait, pedig érdekelt. Nem semmi, ahogy lehúzta a gyűrűt a saját hullájáról.

Nekem most az tetszett legjobban, ahogy "bekísérték" a medve 2 áldozatát, azok meg akkor döbbentek rá, hogy bele voltak esve egymásba. "Ha ezt tudtuk volna, szexelhettünk volna a sok tüntetés helyett." :D

Bunko 2008.03.19. 15:42:17

Szerintem jó az írás, bár sose lesz olyan látványosan vicces, mint a 24, de nem is kell, mert más stílus.

Bunko 2008.03.19. 15:43:42

Ja és a medvés story mennyire komoly volt már, meg ahogy dobálták ott a halott ejtőernyőst. Nagyon hülyék :DD

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.19. 20:17:28

Bunko. Ahogy mondod. Vicces sorozatról elég nehéz viccesen írni, mert a poénokat felesleges lenne megismételni. Ez már csak ilyen lesz. :)
Ráadásul minden karakter kurva jó benne, így még osztani se lehet őket. Pedig azt szeretem. :DD

dortimcsi 2008.03.24. 09:32:19

Bruti: újabb változás: jövő héten már nem kedden. hanem pénteken 21:30-kor lesz a Dead like me....Ami nem épp kellemes hír azoknak,akik szeretik a Született Feleségeket is...(me)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.24. 15:09:59

Igen, a Port szerint tényleg. Hát nemtom mi a céljuk ezzel az ide-oda pakolászással, de ez így nem lesz frankó.
Elég mostohán bánnak vele.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.03.24. 17:29:19

Akkor most ezen a héten két rész lesz (kedden és pénteken?, vagy mi) mert a port pont hun március 28-án péntekre van írva a műsor...

dortimcsi 2008.03.24. 19:38:41

Nem, a héten is már csak pénteken lesz, csak a Tvanimare-n reggel még szerepelt a holnapi időpont.De a sorozatjunkie-n olvastam,hogy csak pénteken lesz...

EasyFriend 2008.03.31. 10:36:59

A madaras dialóg hasonlóan súlyos, mint mondjuk a Ponyvaregényben a hamburgeres párbeszéd. Leírni lehetetlen, de hallani kötelező.
süti beállítások módosítása