Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 4x03 – Villámrandi

2008. március 18. 08:14 - Bruzsy

Lássuk, hol is hagytuk abba. Sikerült tisztázni az altisztet, Jenny jó mélyen benyalt Gibbsnek, aki erre úgy döntött, hogy egy elcseszett bajusz formájában újra munkába áll, megszabadítva ezzel DiNozzot csapatvezetői tisztségétől. Minden a régi kerékvágásban, gondolhatnánk, de majd meglátjátok, mennyire nem így van.

Két nagymellű csaj autózik, érkezik melléjük egy SUV, amiben egy pasas ül és rögtön flörtölni kezd velük. A csajok gyors telefonszámcserét kezdeményeznek, amikor a hátsó szélvédőn egy véres kéz, és a hozzá tartozó női fej jelenik meg, és sikítozni kezd. Most már mégse tűnik olyan jófejnek a kölök, mi? Megújult főcím következik, frissített Gibbs képsorokkal és új betűtípussal. Valami kifejezhetetlenül ronda, de majdcsak megszokjuk ezt is…


Központ. DiNozzo a főnökasszony irodájában várakozik, közben a Jennynek küldött csokor virág feladóját próbálja kideríteni. Főnöknéni rajtakapja, Tony egy gyenge virágmániás vagyok szöveggel próbál kibújni, szerintem ez a duma a földkerekségen még senkinek se sikerült, de azért adjunk neki most is egy esélyt. Egy-két keresztkérdés, kiderül, hogy DiNozzo még egy orchideát se ismer fel, szóval Jenny visszakéri a kártyát, és közli Tonyval, hogy ki van rúgva. Mármint a washingtoni alakulattól, helyette kap egy saját csapatot Spanyolországban, mert gondolom ott olyan sok bűnügy történik amerikai haditengerészek ellen. Ez valószínűleg DiNozzo agyán is átsuhanhatott, mert nem nagyon tetszik az ötlet, és egy bizonyos La Grenouille-ra hivatkozva nem akarja elfogadni az előléptetést, merthogy marha nehéz volt beépülni. Mivan? Na, erről az akcióról se hallottunk még, de úgy tűnik egyelőre a szereplők nem akarnak velünk további információkat közölni. Jenny helyette rákérdez, hogy biztosan csak ennyi van-e a háttérben, mire DiNozzo kiböki, hogy aggódik Gibbs elmeállapotáért, mert egy olyan izével a szája felett senki se lehet normális. Szóval pár hónap gondolkodási időt kér, Jenny ad neki 72 órát. Ultimátum? Már az írók is a magyar politikából veszik az ötleteiket? Tony beleegyezik, majd megkéri a főnökasszonyt, hogy ez a beszélgetés is maradjon kettejük között, úgy mint a Grenouille küldetés. Egyre gyanúsabb ez az ügy, mibe keveredtél, drága jó DiNozzo? Többet senki se mond, szóval inkább ne találgassunk.


A csapat helyszínre vonul, ami nem más, mint az első képsorokban látott autó. Benne mindenfelé vérfoltok, dulakodás nyomai, ujjlenyomatok, de hulla az sehol. Ziva nem is érti, mit keresnek itt, hiába, hónapok óta nem volt normális ügyük, mindig csak terroristák, terroristák, terroristák. Nem is csodálom, hogy elpuhányodott a kis izraeli. Kiderül, hogy a kocsi Anne Sullivan hadnagyé, aki rendszergazdai minőségben dolgozik a haditengerészetnél, és akit reggel óta nem láttak. Jethro idegesen rángatja bajuszát, nem találja a szolgálati autóban a jegyzettömbjeit. Az indok: Tony amikor átvette az irányítást, átrendezett mindent a járműben. Íme az első lehetőség a konfliktusra, de úgy tűnik Gibbs nem használja ki. A második lehetőség is megvan: Tony kiadja a parancsot egy kollégának, hogy menjenek ki McGee-vel a hadnagy lakására kutakodni, de csak későn veszi észre, hogy a kolléga nem más, mint maga Gibbs ügynök. Úgy tűnik, Jethro ma nincs harapós kedvében, ezt a lehetőséget is elszalasztja a beszólogatásra. Tony és Ziva balra el, és amit az öreg kihagyott, azt a gesztenyeszemű pótolja.

A Bajusz közben vizsgálja a helyszínt, méghozzá nem véletlenül: vércseppeket találnak a parkoló betonján, a hölgyet valaki kirángatta a kocsiból, és magával vitte. Kövessük a nyomokat, amik egy keréknyomhoz vezetnek. Szóval kocsicsere történt, de ez még nem állíthatja meg Gibbs ügynököt: analizáljuk a nyomokat, amiből megtudhatjuk a kocsi gyártóját és típusát. DiNozzoék megérkeznek a hadnagy lakására, és közben Tony új, szigorúan titkos barátnőjéről tanácskoznak. A helyszín alaposan fel van forgatva, a földön egy rakás papír, amiken különböző személyi akták találhatók. Itt valaki embereket jelölt ki valamire. Több mint gyanús.

NCIS központ, a fiúk a fantomképeket elemzik, DiNozzonak továbbra is nehezére esik kikerülni a főnöki szerepkörből, de úgy tűnik, Jethro megbocsátó kedvében van ma. A képek alapján beazonosítanak egy Justin Ferris nevű férfit, autólopásért van priusza, tegnap óta nem látták. Még kutatják, hogy van-e valami köze az aktákhoz, amit a hadnagy lakásában találtak. Gibbs lelép, de előtte még MEGDICSÉRI Tonyt és McGee-t munkájukért. Először az a valami az arcán, aztán a szívatásmentes helyszínelés, most meg ez… Miféle földönkívüli ragadhatta el a mi jó öreg Gibbs ügynökünket, hogy aztán a helyébe léphessen? Szerintem ez lesz a közelgő második X-akták film központi témája…


A laborban Abby és Ziva az aktákat elemzik, amik közül egy hiányzik. Jethro érkezik, majd elmotyogja a bajsza alatt, hogy a papírokon látható AB jelőléssel a haditengerészetnél a lehetséges tüzérségi célpontokat szokás jelölni. Valószínűleg a hadnagy számítógépén további információk vannak, egyetlen probléma, hogy az emberrablók szétverték az egészet, napokig is tarthat az adatok kinyerése a merevlemezekről. Tony közben intézi Ferris keresését, és lezöldfülűzi McGee-t, akinek szemlátomást nagyon nem tetszik, hogy Lee ügynök jogi osztályra történő áthelyezésével ő lett az ügyeletes kezdő a csapatban. Be is szól érte, hogy ha Tony jó lett volna csapatvezetőnek, akkor már régen messze lenne egy másik csapat élén, nem is tudva, hogy ezzel milyen érzékeny pontra tapintott rá. Tony besértődik, közben Gibbs megnyugtatja Timmy-t, hogy ne aggódjon, a régi társa még őt is Zöldfülűnek szólítja. Személyes vallomás az éjszaka közepén egy ügynökének? Lassan már nem bírom számolni Jethro furcsaságait. Az elmélkedést egy meglepő esemény szakítja félbe: Justin Ferris önként feladta magát.


Gibbs vezeti a kihallgatást, Ferris váltig állítja, hogy ő bizony ártatlan, egyetlen bűne, hogy ellopta a verdát, majd amikor rájött, hogy egy sikoltozó hadnagyot is szerzett, gyorsan lelécelt. Még annyit elárul, hogy a kocsit egy benzinkút környékén találta, és később úgy érezte, hogy egy ezüst Honda Accord (ez itt a reklám helye) követi őt. Jethro gondolkozik, és közben a kihallgatóban elhelyezett tükörben pödörgeti bajuszát, mintha nem tudná, hogy emberei odakint végignézik a műveletet, és közben próbálják a legjobb jelzőt megtalálni Gibbs arcszőrzetére. Doki eközben vadonatúj pszichológiai diplomája segítségével a hulla nélkül is megpróbál profilt készíteni Sullivan hadnagyról. Befut Gibbs, és beszélgetést kezdeményez, ami nem a legjobb hangulatban indul, tekintve, hogy Mallard doktor még mindig dühös rá a kilépése miatt, ezért például a diplomaosztójára se hívta meg. Abby és Tony jelentése zavarja meg őket, akik nagy nehezen kibökik, hogy Ferrisnek igaza van: a kocsiban talált véres ujjlenyomat egy másik fickóhoz tartozik.


Gyerünk a laborba, ahol McGee és Abby szunyálnak. Jethro egy aljas „Ég a számítógéped” mondattal a szívbajt hozza rájuk, gyűlölik is érte. Nocsak, kezd elmúlni a bajusz hatása? A merevlemezeket még nem sikerült teljesen rendbehozni, de találtak rajta egy MorphPro nevű szoftvert, amit emberi külső megváltoztatására lehet használni. Sajnos más nem nagyon van, ez pedig egymagában édeskevés. Megjön Doki is, aki az elmúlt 12 órában a hadnagy fejében kutakodott, és ez alatt az idő alatt rájött, hogy mi is lehet a jelszó a géphez. Egy szuperszámítógép nem bírja feltörni, de egy 75 éves orvos, 2 hetes pszichológus diplomával simán megcsinálja… Na EZ már teljesítmény. A jelszó segítségével bejutnak a gépbe, és kiderül, hogy a hadnagy valóban emberekre vadászott: katonai kapcsolatait felhasználva próbált férjet találni magának! Ez már magasabb szintű, mint a Bourne-összeesküvés!!!

Tisztul a kép: a hadnagy a programot arra használta, hogy megjósolja, hogy néznének ki a gyerekei a kiszemelt férjjelöltekkel. Persze ez a fiataloknak rögtön beindítja a fantáziáját: a Tony-Ziva utód teljes kudarca után Gibbs és Jenny lánya már egy igazi bombázóvá válik. A szórakozást a főnök zavarja meg, aki közli, hogy találtak egy társkereső hétvégéről szóló e-mailt a hadnagy számítógépén, valószínűleg onnan tűnt el a nő. Valamilyen okból kifolyólag az ügy legegyszerűbb megoldásának az tűnik, ha Ziva-t kockának maszkírozzák, és beküldik a villámrandira, merthogy ettől majd a hadnagy gyilkosa biztos ráharap. Mi ezt nem értjük, de legalább röhögünk egy jót az izraeli geek látványától. Kap még mellé egy instant ujjlenyomat olvasó kütyüt is, amivel beazonosíthatja a hadnagy elrablóját.


Aki már hallott villámrandi nevű rendezvényről, kérem tegye magasra a kezét, a többiek (és jómagam) kedvéért pedig elmondjuk, hogy ez valójában ellentétes nemű emberi egyedek olyan találkozása ismerkedés céljából, mely mindössze 90 másodpercig tart (a copyright szerintem Barney Stinsont illeti). Nem valami biztató. Gibbs megnyugtatja geek-Zivat, hogy nem kell félni, neki ennél rövidebb házasságai is voltak, ez valahogy azonban nem segít David ügynökön. Megkezdődik a randizgatás Tony árgus felügyelete mellett, az udvarlók és az izraeli beszélgetése jópár vicces percet okoz nekünk, de ezeket most helyszűke hiányában nem részleteznénk. A lényeg az, hogy nem nagyon találnak egyezést az ujjlenyomatok és a kérőjelöltek között, ami nem jó hír. A jó hír azonban, hogy Tony összehaverkodik az egyik pincérrel, akiből kiszedi, hogy a hadnagy rendszeres látogatója volt a Villámrandi esteknek. Az egyik korábbi kérője pedig épp a helyszínen van, és habár ujjlenyomatot nem sikerül venni tőle, megtudjuk, hogy az elmúlt héten bejelentette egy ezüst Honda Accord ellopását az otthona elől. Megvolna az emberünk? Tony gyorsan akcióba lendül, és elkapja a fickót. Azonban az ezt követő ujjlenyomatvétel megállapítja, hogy téves volt a riasztás, nem ő az emberrabló. Szívás.

DiNozzo és Ziva kihallgatja a fickót, ami egész jól halad: megzsarolják a palit, hogy elmondják a nejének, miféle dolgokkal tölti kedves férje washingtoni kiruccanásait, hacsak nem vallja be az igazat az ellopott autójáról. A férfi megtörik, és elmondja, hogy a Hondát valójában a benzinkútnál csórták el, mégpedig egy baseball-sapkás férfi, aki előtte a nyilvános fülkében telefonált. Gibbs levezeti gyorsan a történteket: az emberrabló kiszállt a SUV-ből telefonálni, amikor Ferris elvitte azt, mire ő kénytelen volt ellopni a Hondát, hogy utána mehessen.


Abby megvizsgálja a nyilvános készüléket, és megállapítja, hogy egyetlen értékelhető hívást intéztek rajta az adott időpontban, ami egy raktárhoz vezet. A csapat kihajt a helyszínre, ahol a hadnagyot ugyan nem, de egy készülő rablás kellékeit megtalálják. A kép is lassan összeáll: a hadnagy randizott az egyik rablóval, akiről később kiderítette, hogy nem az, akinek mondja magát. Ezért a nőt elrabolták, hogy ne akadályozhassa meg a hotel széfjének kirámolását. Na, akkor sprint a helyszínre, ahol a trezorokat már javában pakolják ki, és a nővel is végezni akarnak nyomeltakarítás címszó alatt. Szerencsére ezt a pillanatot választja Ziva, hogy betoppanjon, és elkapja a rosszfiút. Nő és értékes érmék megmentve, mi kell még a sztori lezárásához?


Megmondom én: Tony válasza az előléptetésre. Jenny irodájában vagyunk, DiNozzo pedig közli vele a döntését: inkább marad Washingtonban. Jenny elfogadja a választ, sőt, burkoltan még azt is megfogalmazza, hogy Tony jól döntött. DiNozzo ugyan előhozakodik egy esetleges kitüntetés gondolatával csapatvezetői érdemeinek elismerése végett, de a főnökasszonyt nem olyan könnyű meggyőzni. Tony hazamegy, a titokzatos La Grenouille-ügy pedig továbbra is a homályban marad, és még legalább két hetet kell várnunk, hogy többet megtudjunk róla.

Címkék: ncis
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.03.18. 10:26:34

Ezt a gumi alapján azonosítást sose értettem az amerikai filmekben. Ott minden autótípusra egyedi gumit gyártanak? És senki se cseréli le időnként, vagy ha igen, akkor mindig a gyárira?

zalla 2008.03.18. 12:18:47

Állati jó hogyvolt, kösz Bruzsy :)
Egyébként, szerintem odakinn is rájöttek, hogy nem 100as a főcím, mert állandóan variáltak vele az évad során...

TCM 2008.03.18. 14:26:56

Én nem tudom, de valahogy ez az évad eddig egy nagy nulla. Béna beszólások, nehezen hihető megoldások, összecsapott fércmunka az egész :(

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.03.18. 14:46:15

TCM, nem tévedsz, eddig tényleg alulmarad a korábbi évadoktól, de ha spoilerkedhetek egy kicsit, akkor pár rész múlva jön majd egy átívelő szál, ami a legjobb évaddá fogja tenni... :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.03.18. 14:53:51

És ugye azzal fog kezdődni, hogy lepörkölik Gibbs bajuszát? :-)

TCM 2008.03.18. 15:30:11

Bruzsy, az nem spoilerkedés, ha elárulod, hogy nézhető lesz újra :-)

zalla 2008.03.18. 20:11:28

TCM, szerintem sosem az volt az NCIS célja, hogy egy apokoliptikus történetet mondjon el. Nézd csak meg újra a második évad pár részét, kb ugyanaz az érzés. Én mindig is a poénok és a beszólások miatt néztem/nézem :)

és tényleg milyen jó már az a bizonyos átívelő szál... :)
süti beállítások módosítása