Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Drót 1x05 - A csipogó

2008. március 18. 13:20 - sélli_

Az előző rész tartalmából: ott tartottunk, hogy a lesértült Mahone kiesni látszik a BÜFI megtisztelő köreiből; a razziánál behozott Bodie cirka negyed óra alatt szabadlábra is helyezte magát. Kiderült, hogy Dee már embert is ölt (Avon ex-csaját) ezzel párhuzamosan pedig Bunk és Jimmy elkezdett nyomozni ugyanezen gyilokkal kapcsolatban. Omarék fejére Avonék vérdíjat tűztek ki a lenyúlt drog miatt, valamint új projektbe kezdett a csapat: személyhívó klónozás gyanánt. Avonéknál kezdünk, aki némileg paranoid módon kezd viselkedni, miután valaki felhívta a csaját, majd nem szólt bele a kagylóba. Már holmi telefon-kiköttetés is megfogalmazódik az agyában, de mégis hogy nézne már ki, ha a helyi drogfőnök egy telefonbetyárkodás miatt berezelne. Marad a jól bevált utcai készülékhasználat.

Bunker: némi labirintusos kóválygás után a Bíró reálel az alagsorba száműzött BÜFIs bandára, hogy aláírja a csipogó-klónozáshoz szükséges papírokat. Mostantól hivatalosan is van jogosítványuk a ’lehallgatásra’ - tiszta James Bond. Nincs más hátra, mint előre: figyelni mikor, és kit csipogtatnak a gazok. Omarék újabb attakra készülnek, ezúttal az Eastsideon. Terv is van, homokba rajzolva, gondosan elmagyarázva; irány az újabb beszerzőkörút! Fényes nappal, csicseregnek a madarak, fütyörészve érkezik Omar, kedvenc shotgunjával felszerelkezve. Amint meglátják a helyiek, lesz is nagy fejvesztve menekülés: ’Jönnek Omaék!’ riadólánc indul, majd mindenki futkos, mint a mérgezett egér! Pont ez volt a terv: a sikátorba menekülő drogtulajok nem másokba, mint Brandonékba futnak bele. Jobbra néznek Omar, barla néznek Brandonék, újabb rablás kipipálva.

Gödör: Bodie és Dee némileg összezördülnek, ám mielőtt ütésváltásra kerülne a sor közbeszól Dee csipogója. A Bunkerben figyelők már tapadnak is a képernyőre: kapás van! Freamon, és Daniels kissé csalódottak, mivel az eddig levadászott számokból egy sem használható: olyan előhívószámok jelennek meg a képernyőn, amik nem is léteznek. Az tuti, hogy a hiba nem az Ő készülékükben van, tehát marad a kódolt hívás használta. Spy shit rulez – hogy Prez szavaival éljünk. Kima és Jimmy az utcán figyelnek, mivel Bubbles kiszúrta Omarék álcázott fehér furgonját. Tervük, hogy beviszik Omart egy kis elbeszélgetésre, hátha megtudnak tőle valami Avonékről ( na persze!) Közben megbeszélik, hogy a csipogókkal talált számok használhatatlanok, mivel kódoltak – nesze neked klónozás. Kima felveti: mégis milyen bonyolult kódot lehet ez, amit ezek a fafejek is használni tudnak? És mi miért nem tudjuk megfejteni? – remek kérdés! Dee, és Stinger beszélgetésébe csöppenünk: téma a még mindig az Omar attak, és az azt követő rendőri rajtaütés. String szerint tuti, hogy valami szar lehet a palacsintában, túl sok a véletlen... valaki biztos súg a rendőröknek. Javasolja Deenek, hogy a pénteki fizetésnapot jegelje egy ideig. Szar melóért nem fizetünk címszóval zárja el a pénzesbödönt, sok mindent úgy sem tudnak csinálni. Ha elfogy a lóvéjuk, majd jelentkeznek némi előlegért – na azok nem sárosak, ám az a bandatag, aki továbbra is ugyanúgy költ mint eddig, holott nem kapott lóvét, biztos hunyó! Nem sokkal később eme megszorító intézkedés beválni látszik, mivel Wallace, és Poot már jelentkeznek is némi előlegért Deenél – két név kipipálva a besúgó-listáról.

Carv, és Herc nagy elánnal érkezik a Gödörbe Bodie begyűjtése céljából. Sikerül is elkapniuk, kérdés – Bodie eddigi attrakcióit tekintve-, hogy meddig marad őrizetben. A kapitányságon a kihallgatás megkezdése előtt felosztják a szerepeket: Carv a jó zsaru, Herc a rossz zsaru – bár ehhez játszani sem kell nagyon. Kihallgatás: Carv kezd, némi lelki ráhatással: én is ugyanazon a rossz környéken nőttem fel mint te, emlékeztetsz fiatalkori magamra, blablabla. Bodie halál nyugodtan hallgatja a lelki fröccsöt, 16 éves, úgysem tudnak vele mit csinálni. Carv helyesel, persze semmit, bár Ő inkább amiatt aggódna, hogy a folyosón figyelő idegbeteg kolléga annak a zsarunak a rokona akit megvertél barátom, és másra sem vár, mint bejöhessen, hogy jól szíjjelüsse a fejed! Bodie bűnbánat helyett beszól egy ízeset Carvnak, aki kiesik a jó-zsaru szerepből, és nekimegy. A kint várakozó Herc felfigyel a dulakodásra, bemegy, hogy szétválassza őket, majd ’Neked kellene a jó zsarut játszanod!’ beszólással átveszi az ütleget.

Kapitányság, gyilkosságiak: Bunk végre jó híreket kap a Dierdie Kresson gyilkosság ügyében: megjött a ballisztikai jelentés a helyszínen talált töltényhüvelyekről. Kiderül, hogy másik két korábbi gyilkossággal is kapcsolatbahozható a gyilkos fegyver. Boydot, és egy Leggett nevű jóembert is ugyanilyen fegyverrel öltek meg, höjj megy is a telefon Jimmynek a forrónyomról. Erre a jó hírre Jimmy lohol is befelé a központba, ám az ajtónál Fat Jaybe botlik, aki röviden vázolja a Rawls-zal történt megállapodást: még két hét a Barksdale ügyben, aztán várják vissza sok szeretettel, és egy tiszta lappal. Bunk gyorsan elmondja az új infókat: bárki is ölte meg a Kresson lányt, előtte még két másik embert is eltett láb alól. Ez utóbbi kettő eset pedig egyértelmúen drogos kivégzés volt! Sőt, akad még egy jó hír: megvan a korábbi aktában talált telefonszám gazdája: egy Tywanda nevű lány, aki anno telefonált Dierdie ügyében, és hívta fel a figyelmet Deere. Következő teendő: látogassák meg ezt a Tywanda lányt.

Jimmyék rongyolnak iziben Tywandához, aki elmondja, hogy anno Dierdievel barátok voltak, és bizony volt időszak amikor elég ijesztő emberekkel múlatták az idejüket. Dierdie felhívta őt a gyilkosság éjszakáján, de nem tudott hosszan beszéni, mert Dee ott várt rá. Bunk rákérdez, hogy Dee a paija volt-e, de Tywanda rögtön közbevág, dehogy volt! Dee unokabátyja volt a pasija! Hoppá! D’Angelo Barksdaleről, és Avon Barksdaleről beszélünk?- csillan fel Jimmy szeme. Tywanda csodálkozik kicsit, hogy honnan ismerik Avont, és tovább mesél: régebben együtt lógtak Avonnal, mert nagyon imponált nekik, hogy tele van lóvéval, és kiskirályként tengeti életét. Dierdre cirka egy évig járt Avonnal, ám miután rájött, hogy Avon félre-félre kacsingtat némileg bekattant. Megfenyegette, hogy ír egy levelet a rendőrségnek ha Avon dobja őt, és kipakol róla és a drogokról. A helyzet már úgy elmérgesedett a végére, hogy a saját klubbjában, az emberei előtt veszekedtek. Nocsak, Avonnak van egy klubbja? Igen, az Orlando’s, az egész kóceráj az övé, tudjuk meg ezt is! Újabb nyom amin el lehet indulni!

Orlando’s: Dee a pultossal beszélget, aki gratulál neki, hallja milyen jól megy a biznisz a Gödörben. Dee visszadobja a labdát, azért neked sincs okod panaszra barátom. Ám a pultos felhomályostítja: Ő csak egy kirakat itt, egy tiszta név a zsaruk előtt, a nagy lóvé nem nála köt ki. Elmondja továbbá az aznapi bréking nyúzt is: Stinkumot előléptették: új területet kapott az Edmondson környékén, amit ezentúl tök egyedül visz! Dee nem igazán veszi jó néven, hogy az unokabátyó kihagyta a mókából, ráadásul a csapostól kell megtudnia a fejleményeket. A beszélgetés végén belefut Shardeneba, aki épp egy vendégel cirkuszol, és elhívja egy randira. A didikirálynő először ódzkodik, hogy általában nem szokot kuncsaftokkal randizni, de a hangsúly az ÁLTALÁBAN-on van. Mindezalatt a bár előtt Kima, Daniels, és Jimmy a Tywandától kapott friss információval a birtokukban megfigyelnek. Egyből kiszúrják, hogy a fél utca be van kamerázva, mégis milyen sztriptíz bár már az, ahol 0-24-ben kameráznak? Itt tuti több van, mint csak a lányok... kezdik összerakni az eddigi infókat: van ez a klub ugye, a raktár, a lakása, és az autóbontó, ugye. Ez csak az, amiről a halott csajnak kérdekett. Akkor újabb feladat: nézzenek utána a földhivatalban, hogy ki a klub tulajdonosa, és futtassák át a cégbejeyzési nyilvántartásban is ezt a helyet. Ebben a pillanatban lép ki az utcára Dee, akinek pittyen a csipogója. A klónozás miatt Jimmy pagere is megszólal, ám már megint valami kamu számot jelez a gép. Affrancba!

Ugrunk Omarékhoz, aki Brandonnal az aznapi zsákmányt tanulmányozza. Kezdenek aggódni a harmadik kollégájuk Bailey miatt, akinek már rég jelentkeznie kellett volna, mivel újabb akcióra készülnek a csávó meg késik, és nem tudják elérni. Omar nem az a türelmes fajta, ezért golyóálló fel, shotgun tölt, ki korán kel aranyat lel. Indulás! Bunker: az éjszakai műszakban Prez az ügyeletes. Érkezik Jimmy, és Kima akiket egyből lekap a 10 körümükről: üzentem nektek, miért nem hívtatok vissza, he? Jimmyék értetlenkednek, kaptak ugyan valami üzenetet, de a hívott szám nem volt kapcsolható. Na ja, ha tudtátok volna a kódot, vissza tudtatok volna hívni – replikázik Prez. Mivan? Te TUDOD a KÓDOT? Prez röviden vázolja, hogy sikerült megfejtenie a banda álal használt kódot! Annyi a lényege, hogy minden számjegyet az 5. gomon keresztül kell tárcsázni, - a lényeg a gombok elhelyzekedése. Csiribú-csiribá, csak semmi matek! Paff! Jimmy Prez nyakába ugrik, és majd’megfojtja örömében. Na, hát ezt sem gondoltam volna!

Kima és Jimmy újfent Omar furgon figyelőben, mikoria feltűnik Omar Brandonnal egyetemben. 3 nap dekkolás után. Végre! Követő üzemmód bekapcs, na nem sokáig, mivel Omarék a második sarkon lefordulnak, és behajtanak egy temetőbe... He? Kima már hívná az erősítést, ám Jimmy leinti, ez egy meghívás egy baráti beszélgetésre, hagyd el. Leparkolás után azért rögtön előveszik a fegyverüket, fő a biztonság. Kima leellenőrzi az autót, közben Omarék mutatják, hogy nincs fegyver náluk. Ilyet sem láttunk még: Omar fegyver nélkül! A beszélgetést Omar indítja egy ízes beszólással: hagyjátok már ezt a bohóckodást a fegyverekkel, ha akartatok volna, már lelőttetek volna. Felhívja Jimmy figyelmét, hogy az álcázott megfigyelést elég szarul csinálták, mert már régen kiszúrta, hogy figyelik. Gondolta spórolnának egy kis időt, ha direktbe felvenné a fonalat a helyi erőkkel. Tehát: mit akartok? Jimmy csak azért akart vele beszélni, hogy felhívja a figyelmét egy közös problémára: Barksdaleékre. Omar legyint, ugyan, az nem probléma, vagy csak egy kicsikét. Segíteni, na azt sajnos nem tud, mivel ki nem állhatja a spicliskedést, rossz ajtón kopogtattok zsarukák. Jimmy ezt tudomásul is veszi, ám azért bemutatkozik, ha mégis meggondolná magát McNulty vagy Greggs nyomozókat keresse. Távozás előtt azért Jimmy még odateszi magát: tegnap kinyírták az egyik cimborátokat Bailyet... Itt azért 0,1 mm-t berezeg Omar szempillája, és visszafordul. Kösz az infót. Szóval akkor ezt a Bird gyereket keresitek, aki állítólag megölt egy rendes embert (Gantról beszél vazz!!!). Felszalad Jimmy szemöldöke: Mi? Ki? Milyen Bird? Omar csak egy félmosollyal annyit mond: kérdezzétek a spicliteket, Bubbles ismeri őt. Na kérem mostmár TÉNYLEG beindultak az események!

Éjszakai záróakkord: Wallace, és Poot a Deetől kapott előleget költik egy játkteremben. Két csocsózás között Poot észreveszi Omar Brandonját az egyik sarokban, és szól Wallacenak, Te! Ez az egyik rablógyerek! Gyorsan mennek is az utcai telefonhoz megcsipogtatni Deet. A Bunkerben lévő ámíttógép persze rögzíti is a számot, és az időtartamot. Dee forródróton továbbcsipogttat Sringernek, és elmondja, hogy kiszúrták Omar egyik emberét. Stringer annyit kér, hogy maradjanak ott Wallacék, rögtön mennek és ’gondoskodnak a problémáról’. Ajajaj! Hamarosan befut Stringer három NAGYON rossz arcú ember társaságában. No fiatalok, köszi az infót, hol van ez a gyerek? A kocsiban ülőknél előkerül egy bilincs, meg egy stukker...nem néz ki túl jól a helyzet. Stringer csak annyit kér, hogy Wallace mutassa meg ki a rabló gyerek. Kicsivel később Dee mellett megcsörren az utcai telefon a Gödörben, Stringer az, aki ’Kész! A meló elvégezve tesó’ hívással zárja az aznap estét. Bunker: az összes hívást rögzítette a gép, csipogószámostól, időtartamostól, helyszínestől, és vazz PONT MOST NINCS SENKI aki észrevehetné a vehemens telefonforgalmat! Jövő héten innen folytatjuk!

Címkék: drót
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

craig 2008.03.18. 19:20:18

Jó rész, főleg a végére pörög fel. Keep goin'!! :)

EasyFriend 2008.03.20. 11:04:54

Prez megfejti a kódot! Ezen anno beszartam!
süti beállítások módosítása