Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Cukorbáró 1x02 – Egy üzletember napja

2008. március 18. 15:13 - silaris11 (törölt)

A Duque-házban nem telik légkondira, úgyhogy rusztikus ventillátorok keverik a levegőt, míg a szerelmes asszonyka gratulál urának a vezérigazgatói poszthoz. Elektromos fogkefére és Armani-öltönyre viszont telik, úgyhogy Alex Vega már úton is van a rumgyárba, ahol dolgozóinak már megint van oka az ünneplésre: a főnök, naná. Frank persze nem örül, de úgy tesz, mintha, úgyhogy Alex is úgy tesz, mintha, és elhívja a szenátori meghallgatásra, ahol a százmilliós etanol-finomító lesz a téma.

A Duque-gyárnak csak 50-et kéne leperkálni, a másik felét az állam adja. Már ha nyernek. A kilátások tehát szépek, de Alex Miguel nevű végrehajtója belepiszkít az ünnepbe: ellovizta a pénzét, és nem átallja megzsarolni a Múltbéli Árnnyal, hogy aszongya kilapátolom a hullát, dude, ha nem adsz zsét. Alex nem az a fajta, akit zsarolgatni lehet, úgyhogy szigorú nézéssel és anyanyelvén, nunca, comprende?!, elküldi a francba. Aztán meglátogatja a lejmolós kubánót, aki megnyugtatja, hogy ő nem olyan, mint Miguel haverja, benne lehet bízni, és mi Alexszel együtt el is hisszük ezt neki.

Ellis-Atia közben Frank fülét rágja, ne tűrjön, ne legyen jó fiú, vegye vissza a jussát. Jó lesz rá odafigyelni, ez a nő romba döntötte a római köztársaságot! Úgyhogy Frank folytatja is a kampányát Alex ellen, épp Party-boy Enriquével jetskizik, highlife rulez, aki, lévén a klubja híre és színvonala emelkedőben, VIP-szárnyat akar építeni. Frank rá is repül, akkor nyilván nem akarja, hogy Alex etanolba nyomja a családi vagyont. Hát azt az öreg Samuels se akarja, úgyhogy beszélni készül a szenátorral. Isabel Vega közben rózsákat metszeget, a felső tízezer számára nyilván ez a kemény munka definíciója, és megpróbálja meggyőzni Alexet, hogy beszélje le fiát a katonaságról. Alex szerint az nem úgy megy, elkötelezte magát, tisztelni kell a döntését, satöbbi. Ja, lövesd agyon a fiad elvi alapon.

Lejmolós kubánó, nevezzük már nevén, tetszik nekünk a karakter, Santo, számonkéri Miguelen a kis zsarolós magánakcióját, és olyan nyugiban fenyegeti meg, méghozzá késsel a torkán, hogy Miguel helyében hajlamosak lennénk meghunyászkodni. A Vega-család közben az Alexnek küldött repiajándékokat bontogatja, még a Bacardi is köszönti, biztos szerződésük van, mert legalább harmadszor hangzik el a nevük a sorozatban. Van itt papírnehezéktől cukortartóig minden, de a legütősebb egy élő skorpió, ami megmarja Isabelt. Alex igen nagyon berág, a sebtiben szervezett titkos meetingen nekihajítja Miguelt a szekrénysornak, a tettlegességet halálos fenyegetéssel súlyosbítva. Szegény Miguelnek elég szar napja van, és a hétnek sincs még vége.

Azért nagy baj nincs, baba és mama jól vannak, ahogy Isabel mondá, „olyan ez, mint a darázscsípés, nem mindig halálos”. QUE, CHICA?! Santo viszont hányja a keresztet a döglött skorpió láttán, Santa Maria, Jesuchristo, rosszkívánság ez, török átok, Senor Vega. Mi lett volna, ha döglött halat küldenek? Alex csalódott, úgy látszik, rossz ujjra bízta a revolvert. De Santo megnyugtatja, szépen elvermelték a Múltbéli Árnyat a Samuels-birtokon. És ő nem is kér semmit, semmi mást, csak... Demagógia jő, Santo idős édesanyját hozatná át, kinek pénzt küldöz, nehogy éhen haljon. Elmeséli Floridába jövetelét is szép melodrámában: sötét tenger, sikoltozó nők, síró gyermekek. Ez a legkorábbi emléke, mondja. Az elmúlt részben mintha azt mondta volna, 10 hónapja van itt. Javítsatok ki, ha tévedek. Na mindegy, Alexet meghatja, áthozatja anyut. Sajátját eszébe se jutott. Pilot szerint a szülei küldték ide, narráció szerint árva volt, most meg nem tudja, mi történt a családjával. Most akkor mi van?

Eljő végre a szenátori meghallgatás napja, igen kedélyes, csak semmi formalitás, szenátor úr házhoz megy. Ráadásul úgy tesz, mintha a függetlenség napján nem kapott volna hatszámjegyű támogatást az újraválasztásához, és valódi verseny lenne a kormánypénzekért. Azért Alex mindent megtesz, hogy kiderüljön a rátermettsége: együttműködnek a GM-mel egy etanolmeghajtású verda közös fejlesztésén, ami komolyan megnyomja a pályázatukat. Franket meglepi, hogy Alexnek ennyire előrehaladott tervei vannak, úgyhogy nem lát más megoldást, és Ellis Samuels is efelé terelgeti, mint a tesóit nyíltan szembesíteni a számokkal: az etanol 50 milát vinne, míg az ültetvényeladás 50 milát hozna a melaszspórlással. Ráadásul az etanol risky biznisz, hosszútávon térül meg, és ki tudja, beválik-e egyáltalán az energiapiacon.

Lúzer Miguel-barátunk közben átigazol a Samuels-csapatba, az öreg Samuels a tőle szerzett infóval pikkpakk meg is zsarolja Alexet: Barnes szenátor nem örülne, ha kiderülne, hogy embert ölt, úgyhogy hagyja csak rá a gyáralapítást, és adja fel az etanol-terveit. Alex öreg-Duquéhoz fordul tanácsért, amit kártya-stratégia-hasonlatban meg is kap: a fejeddel játssz, ne a lapokkal, tudnod kell, mikor hívj, stb. A sorozatból közhelyszótárt készíthetnénk. Azért Alex ezen tanácsokkal a zsebében meglátogatja az öreg-Samuelst, és közli vele, hogy a Duque-finomító boldogan csinál etanolt az ő cukornádjából is. Öreg Samuels rendőrséggel fenyegetőzik Múltbéli Árnyilag, Alex visszafenyegetőzik Múltbéli Árnyhoz kötődő húggyilkosságilag. Patt.

Enrique klubjában közben fellép Daddy Yankee, minket annyira nem dob fel, de úgy látszik a Vega-lányt se, mert beextazizott, úgyhogy menekülhet DY-fan anyja elől a megértő nagybácsi irodájába. Azért a reggelinél közösen felidéznek egy slágert, who’s your daddy?, kérdik, miközben anyu-apu épp ultrahangra készülnek. Alex hívást kap: rendőrhaverja közli, hogy a Múltbéli Árny eltűnt, és fülest kaptak egy hulláról meg a tetthelyről. Alex parázik ultrahang közben, Isabel észreveszi, már korábban is aggódott a bölcs mamának, hogy a férjurának titkai vannak. Egyszerre látjuk Alex születendő gyermekét és az utasítására kinyírt ember kihantolását, de persze nem a Múltbéli Árnyat találják meg, csak egy disznót földeltek el a mókás kubánók. Azért ez meleg volt: nincs idő tovább szórakozni, el kell takarítani Miguelt és a hullát. Mindkettőről Santo gondoskodik, előbbit behajítja a csomagtartójába, lőné is már fejbe, de Alex didaktikusabb büntit talál ki: hazacsempészteti Kubába.

Végre jó hír is jön telefonon, Barnes szenátor közli, hogy megnyerték az etanol-pályázatot. Sor kerül végre az apa-fiú beszélgetésre is: fiú védőszent-nyakláncot kap aputól, és aggódó kérdésére, hogy „képes leszek-e ölni?” a megnyugtató választ: „ha úgy hozza a sors, megteszed, amit kell”. Nyilván magából indul ki, Santo épp most hajította a Múltbéli Árnyat a krokodilok közé.

Címkék: cukorbáró
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása