Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az elveszett szoba 1x03 - A Szem és a Bérlő 3/2

2008. március 16. 10:30 - zaphodbb

A bunkerben vagyunk Karllal, Joe-val és Karl pitbulljával, aki szorítja Joe nyakát. Aztán már csak a bunker ajtajának (baszki ez a film aztán tele van ajtókkal, még sose írtam le ennyiszer ezt a szót:) csapódását halljuk. De Miller nem esik kétségbe, ő is megszegte az egyezséget, miszerint senki nem hoz Tárgyakat a kirándulásra, előveszi a Buszjegyet (áhá, ez volt a szívesség amit Wally-től kért) és belengeti.

Már repül is Gallupba, arccal a betonba, ahol Wally vár rá. Joe visszaadja neki a Buszjegyet, ő pedig közli, hogy Bloom a házban van. Joe egy igazad volt Karllal kapcsolatban hánival indít, meg hogy elvették tőle a Kulcsot, most mi lesz. Jennifer csúnyán néz, amikor kiderül, hogy Karlnál van az Üvegszem. Elmondja Joe-nak, amit a filmen talált, hogy nem Conroy állította meg a kísérletet, mentve meg a világot, hanem a Bérlő a háttérben. Úgyhogy meg kell találni a Bérlőt, indulj Joe, ha a Légiónak nem sikerül megállítani Karlt még a kísérlet előtt, akkor te vagy az egyetlen reményünk vagy vége a világnak. Jujj, megint beszartunk.

Joe és Wally útnak indulnak, csak épp azt nem tudják merre keressék a Bérlőt. Miller megint ötletviharba kerül, szétszedi Wally Buszjegyét, aki ettől beidegesedik, hogy lássa, honnan indult Gallupba az a busz amire ez szólt anno. Meg is találja: Willowbrook, Arizona. Mivel nincs Kulcs, normális emberek módjára kénytelenek közlekedni, autóval elmennek Willowbrookba, az irattárhoz. Itt Joe a '61-ben eltűnt személyek listáját akarja megszerezni, azon szerinte rajta kell legyen a Bérlő.

Lee-re váltunk még mindig csak megy, megy az autóval, az előző rész óta, a végeláthatatlan úton. Betelefonál az őrsre, hogy hol találták meg a rabszállítót, amiből Joe megszökött, meg is van az infó, természetesen a mi Motel Sunshine-unk az, a 66-os út mellett. Karlra ugrunk, nézi otthon a Conroy videót és pakolja ki sorban a Tárgyakat az asztalra, Nézegeti az Üvegszemet és Novokaint meg fecskendőt hozat magának. Tejóisten, mire készül ez? Vissza Wally-hoz, aki az autóban várakozik és dúdolgat a Buszjegyének, Joe közeleg, nem talált eltűnt emberről semmit, de '61-ben egy új, ismeretlen, ahogy ő mondja, extra ember tűnt fel. Ez az ember zaklatta Mabel Smith-t, a könyvtárost, azt állítva, hogy ő a férje, pedig Mabel sosem volt férjnél.

Elmennek a könyvtárba, Mabel még mindig könyvtáros. Kikérdezik, hogy ki volt, mi volt ez az ember. Mabel nem emlékszik sokra, csak hogy olyan dolgokat tudott róla a fickó, amiket senkinek nem mondott soha, és annyira biztos volt benne, hogy ő a férje. A nevére nem emlékszik, de ad nekik egy fotót, amin ő és a férfi látható, csakhogy ilyen kép sosem készült, és ami a legfurább, a hátoldalán felismeri a saját kézírását. Wally megvizsgálja a képet, bizony egy Tárgy lesz az is, 40 éves és teljesen újnak néz ki. Joe kezdi gyanítani a dolgokat, szerinte az, ami eltüntette a föld színéről a Motelszobát, ugyanígy tett a Bérlővel is, kitörölte őt is a valóságból, a múltját, mindent.

Lee már meg is érkezett a Motelhez, eláll a szava, tátott szájjal értetlenül bámul körbe. Csörög a telefonja, az őrsről hívják, hogy megtalálták Rubyt, kikérdezheti a kórházban. Váltunk Sood könyvesboltjára, Wally és Joe leskelődik az autóból, Miller be akar menni, hátha Sood tud valamit a Bérlő személyazonosságáról. Wally azonban innentől nem kíván vele tartani, neki ez már túl ingoványos talaj, félti a bőrét. Joe nélküle megy tovább, Soodhoz. Itt nem várják tárt karokkal, konkrétan pisztolyt fognak rá és elküldik a picsába. A múltkori Karl elrablásos Szobás trükkel felhúzta őket, úgy tűnik.

Ámde Joe találkozik valaki mással, Menyét cimbi kopogtat a hátán, akinek ugye már se Tolla se semmije és még el is verték Karl emberei. Úgy tesz mintha pisztoly lenne a zsebében, de kamu az egész. Nekem is volt gyerekkoromban ilyen fasza ujjpuskám. Menyét be tudja Millert juttatni Soodhoz, bár ő sem az a kis kedvenc arrafelé, de őt legalább beengedik. Sood le akarja öletni őket, de végül csak meghallgatja Joe-t és a bocsánatkérését. Sood, a Bérlős kép láttán, hajlandó segíteni neki.

Sood rákeres a Tárgy adatbázisban hitelkártyára, jogsira, de semmifél ilyen Tárgy nincs. Van Soodnak egy olyan térképe is, amin nyomon követhető a Tárgyak mozgása évekre visszamenőleg. Joe megkéri, hogy rakja ki a térképre az össze Tárgy mozgását egyszerre. Persze megint bingó, igen kreatív elme a mi Millerünk, a térképen a milliónyi piros vonal csak egy helyre nem ér el, ott egy luk tátong, ott lesz a Bérlő, távol tartja magától a Tárgyakat.

Joe elszedi Menyéttől az autója kulcsait, nem hagyja, hogy vele menjen, és már repül is Green Valley-be, a lukba, ami a sivatag közepén egy szanatórium. A Légiónál közben gyűlnek, tervet szőnek, hogyan gyűrjék le Karlt és az embereit. Váltunk Karlra, aki épp a Novokaint szívja fel a fecskendőbe. Jennifer ér a ház elé, a Légiósok támadni készülnek. Telefonál a főnökének, hogy készen állnak, aki ezután meg telefonál Karl izomarcújának, hogy a Légiósok támadnak. Árulás a láthatáron, ezt a szerencsétlen Jennifert már másodszor árulják el a Légióból. És igen, jól gondoltuk, Karl épp kivágni készül a saját szemét, hogy betehesse a helyére az Üvegszemet. Jajjjmárnane.

Jennifer és a Légiósok bejutnak a házba, de hamar rá kell jönniük, hogy ez csapda. Karl jön a vadi új Szemével és lerobbant mindenkit vele a színről, csak Jennifer éli túl. Karl épp belép a Szobába, hogy menjen Conroy kísérletezni, amikor Bloom hirtelen előbukkan és lelövi, aztán beugrik a Szobába ő is és becsukja az ajtót. Huncutság van ebben, a Tárgyak nem működnek a Szobában, így az Üvegszem sem tudja begyógyítani Karl lövését. Szopacs.

Joe közben megérkezik a szanatóriumba, ahol a jelvényét lobogtatva be tud jutni. Jó helyen járhat, mert furán néznek rá, mikor John Doe-t keresi és annyit mondanak róla, hogy mindig is itt volt, aztán odakísérik hozzá. Mielőtt bemehetne, ki kell üríteni a zsebeit, a Bérlő nem szereti a tárgyakat, kiborul tőlük, hehe. Joe engedelmesen levesz, kitesz mindent, csak a fegyvert nem hajlandó. Bemegy a Bérlőhöz, aki először nekiront, amire Joe ráfogja a fegyvert, az meg kicsavarja a kezéből és szájba lövi magát. Itt a bizonyíték, hogy bizony ő is egy Tárgy, mert sértetlenül, füstölgő szájjal húzza ki a fegyvert a szájából és köpi ki a golyót.

Joe előhúzza a Mabeles képet, amit a Bérlő nem bír megérinteni, érezte, hogy közeledik a fénykép, remélte, hogy Mabel az és már emlékszik rá. A Szobáról ő se tud sokkal többet, csak hirtelen történt valami, nem ő hozta létre a Tárgyakat. Na tessék, tőle sem tudjuk meg a lényeget. Miller elmeséli az Annával történteket, a Bérlő szerint még mindig a Szobában van a lány, ugyanis nem csak egy Szoba van. Gondolom itt valami párhuzamos valóságos dolog van. A Bérlő nem tudja visszahozni Annát, de Joe igen. Joe igen kidülledt szemekkel néz mostanra, lassan az arcára is tetováltathatná akár a hogy? mivan? miért? mit nem értek? kérdéseket. El kell vinnie a Bérlőt a Motelbe. A Motelnél épp kiesik az ajtón Karl és Jennifer, no meg az elmaradhatatlan izomember, aki pisztolyt tart Bloom fejéhez. Karl Üvegszeme felkéklik és már be is gyógyítja hamar a lövés helyét. Jó lenne nekem is egy ilyen cucc, csak a szemkivágósdi nélkül.

Ruby a kórházban, magyaráz, hogy látott valakit, az őrült fejű nő épp kinyírni készül egy nagy adag altatóval. Ruby elmeséli neki, hogy a Képen keresztül látta a Bérlőt és ő látomást küldött neki a sivatagban. Azt mondta neki, hogy a Rend egy tévedés, ha összegyűjtik a Tárgyakat, akkor nemcsak beszélni tudnak Istennel, hanem Ruby lesz az Isten. Muhahaha, az elmebeteg kutyaúristenit. Ő a próféta, ez a másik pszichopata meg elhiszi neki és kiviszi a kórházból. A folyosón épp Lee jön pisztollyal, aki sajnos nem tudja lelőni Ruby-t, miután válaszokat kapott tőle Lou-ról és Annáról, mert a kisgeci felveszi a Szemüveget.

Vissza a Motelhez, Karl kinyitni készül a 9-es szoba ajtaját ugyanazokkal a Tárgyakkal mint Arlene. Ugyanúgy rázkódni kezd minden, és a szobából a nagy fényből kijön Isaac, de mikor felismeri az apját, visszahátrál, Karl meg megy be utána. A Bérlő elindul a 9-es szoba felé, Joe pedig mi mást is tehetne, berohan utána. Becsukódik az ajtó és elcsendesül minden. A Szobában vannak, minden ugyanolyan. Csak a Bérlő és Joe. A Bérlő elmondja, hogy ő ugyanolyan Tárgy mint a többi, nincs Elsődleges Tárgy, annyi a különbség, hogy neki van tudata, ami gáz az ő esetében, mert a Tárgyak a Szobán kívül érzékelik egymást, ami állandó fájdalommal jár neki. A rossz hír Joe számára az, hogy csak úgy kaphatja vissza a lányát, ha megöli a Bérlőt, amit ebben a Szobában meg tud tenni, de akkor Joe veszi át a Bérlő helyét, mert ha egy Tárgy elpusztul, akkor létrejön egy másik. Egy bizonytalansági tényező van a dologban: vajon Joe-t is ugyanúgy kitörli ez a kis malőr a valóságból, mint a Bérlőt anno? Joe nem kevés lelkizés és vívódás után, amit most nem részleteznék újabb 10.000 karakterben, megteszi amit meg kell tennie, lelövi a Bérlőt.

Miller kilép az ajtón, Jenniferrel találja magát szembe, aki emlékszik rá, ez eddig jó hír. Joe odaadja neki a Kulcsot, hogy ő akkor most bemegy a 8-as szobába és Jennifer csukja be mögötte az ajtót és állítsa vissza a Szobát a Kulccsal. Bloom húzódzik, merthogy el fogsz tűnni Joey, de Miller már megy is. Jennifer pedig megteszi amire kéri, visszaállítja a Szobát. Joe elmondja párszor az add vissza a lányomat kezdetű versikét, és lőn világosság, amiből előlép Anna. Ölelkezés, könnyek, van itt minden. és ő is emlékszik apura, Miller nem törlődött ki a valóságból mégsem. Joe kilép Annával az ajtón, Jennifer meg dob egy hátast.

Miller már csak egy dolgot akar elintézni, aztán húzhatnak haza: kinyitja Kulccsal a Szobát, bedobja a Kulcsot és bezárja kívülről rá az ajtót. Aztán megint kinyitja és volt-nincs Szoba, volt-nincs Kulcs. Agyő. Boldogan élnek míg meg nem. Joe, Anna, Jennifer balra el, minél messzebbre ettől a helytől. Háhá, kavarás következik: ahogy elmennek, nyílik a 8-as szoba ajtaja és feltűnik a Szoba, padlóján a Kulcs. Reménykedünk, hogy azért, mert tovább akarják majd folytatni a sorozatot. A legfontosabb kérdésre végül nem derült fény, hogy pontosan mitől tűnt el a 10-es Szoba és hogyan keletkeztek a Tárgyak. Ha folytatják, hogyvolt is lesz róla természetesen.

 

Címkék: lost room
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wisp 2013.02.26. 10:32:02

Egyvalamit nem értek (Na jó, többmindent, de ez foglalkoztat a legjobban): A Bérlő most végülis a kísérlet miatt tűnt el (lett belőle Tárgy), vagy már korábban, és csak ott volt a kísérlet idején is? Ha utóbbi, akkor hogyan/miért került oda pont akkor, főleg, hogy elvileg kerüli a Tárgyakat? Vagy már korábban eltűnt a 10-es szobával együtt, és a kísérlet hozta vissza ebbe a világba?
süti beállítások módosítása