Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 3x15 - Fél-nóta

2008. március 13. 05:50 - candyperfumegirl

Ez az az epizód, aminek a hogyvoltjában megpróbálkoztam pár képregénybuborékkal, mert ihletem volt, doktorunk pedig még House-mércével mérve is irdatlan köcsögségre vetemedik. De olyanra, hogy még én, az elszánt rajongó is fennhangon szidtam úgy a 40. perc környékén. Nem is fogják kimondottan megdicsérni érte a körülötte élők. Ebből lehet sejteni, hogy most 2 főszál is van, az egyik House körül forog, a másik persze a hetibeteg körül. A hetibeteget Dave Matthews alakítja, természetesen zenészt játszik, méghozzá olyat, akiből egy gyermekkori autóbaleset csinált zenei géniuszt, bassza is ez House csőrét rendesen. Most egy zongorakoncerten görcsöt kap a bal keze, és az aggódó apa egyenesen House-hoz és csapatához szállítja.

Korán indul a munka, Ház már hajnali 5-re berendeli csapatát, egyeseket legszebb álmukból, másokat pedig intenzív dugásból rángatott be a kórházba, de ez már csak egy ilyen munkahely. Chase és Cameron haja IS vizes, amiből a mester simán összerakja, hogy ezek együtt zuhanyoztak (ahogy az előző epizód végén megbeszélték, hogy rendszeresen fognak), akkor ezt is le is tudtuk, House nem különösebben akad fenn a dolgon. A csapatot azonnal munkára fogja, nehogy bealudjanak a diagnosztikán, mehet a tesztelés, közben ő majd a klinikai pácienseket kergeti az öngyilkosságba. Klinikai páciens vízhólyaggal érkezik dokinkoz (mindig elképedek, hogy ezek az agyhalottak képesek segítség nélkül odatalálni a kórházba), ő pedig a beteg segítségét kérve vért vesz saját magától, majd elküldi a vért tesztelésre. MIÉRT? Gyanús, roppant gyanús ez, nem csak nekem, Foremannek is, aki a jelenetnek szemtanúja, és be is mutatja jellegzetes szemöldökhúzogatós magánszámát.

Foreman és a hetibeteg ismerkednek, kiderül, hogy páciensünknek a baleset óta autisztikus tünetei vannak, begombolkozni nem tud, sokat nem beszél, amit mégis, az mások mondatainak ismételgetése, de zongorázni éppenséggel úgy tud, mint egy isten. House az utóbbit akarja teszteli, konkrétan begurít egy zongorát a kórterembe, majd eljátszanak egy kellemes négykezest, nagyon stílusos. Kiderül, hogy valami szívbetegség van, műteni kell.

A csapat közben kideríti, hogy House Bostonba készül, és innentől kezdve jobban foglalkoztatja őket, mi van mesterükkel, int a hetibeteggel. Hozzájön még ehhez a gyanús vérteszt, így a 3 muskétás ezerrel rááll a rejtély felderítésére, méghozzá a mester módszereivel. Chase és Cameron házkutat House lakásán, Chase remeg az idegességtől, és haza akar menni, de szerintem csak az a baj, hogy ma még nem mosott hajat, és egy röhejes narancssárga sapival kell eltakarnia beszárítatlan frizuráját. Chase House ágyában akar dugni (na ehhez mit szólna Freud?), Cameron meg kb. 5 másodperc kutakodás után előássa House gimnáziumi évkönyvét. Soha nem fogom megérteni, miért tartják az amerikaiak az évkönyvüket olyan helyen, ahol bárki megtalálhatja, ezzel támadási felületet szolgáltatva akadékos nagynéniknek, pletykás szomszédoknak, vagy éppen mindenlébenkanál alkalmazottaknak. A két tanítvány jót röhög House ballagási fotóján, én be is teszem, hogy ti is röhögjetek. (brit filmművészeten szocializálódott szakavatottaknak persze nem poén, de talán valakinek mégis)

A gerlepár House lakásában még kiderítette, hogy House többször hívta a bostoni kórházat. Így Cuddy a következő jelenetben Bostonba telefonál, és közli, hogy ha el akarják csábítani House-t, akkor minimum egy szabadfogású birkózómecscre készüljenek fel, mert nem adja könnyen. A vonal másik végén velő illető éppen hogy nem röhögi a szék alá magát, mert az ottani kórháznak akkor se kéne House, ha ingyen dolgozna, ugyanis rühellik mint a szart. Ebből viszont Főnöknéni kiokoskodja, hogy ha House nem állásügyben telefonált velük, akkor bizony páciensként, és most már igazán aggódni kezd. Jimmy sem nyugtatja meg kimondottan, mert ő azt is tudja, hogy a doki, akit House hívogatott, onkológus, méghozzá agydaganat-specialista. Aztakurva. Most már ketten aggódnak. Nagyon.

Sőt, rosszabbodik a helyzet, mert Cameron valahogy kihúzza Jimmyből, hogy mi folyik itt, és ezzel az erővel akár fel is tehették volna a dolgot a kórházi hírlevélre. Jimmy lelkizik egy kicsit House-zal, aki látszólag baromi lazán veszi, hogy agydaganata van, majd Chase is beállít, és majd elsírja magát, ebből persze a mester már tudja, hogy beindult a pletykaláncolat. Foreman és Cameron is teljesen magába van zuhanva, egyik sem tudja feldolgozni a sokkoló hírt, éppen csak House szarik az egészre látványosan, és ez egy ekkora egomániás fazonnál minimum elgondolkodtató. Őt csak a diagnózis érdekli, és nem a sajátja, az már le van tudva, hanem a hetibetegé. Ezen a fronton még nem sokra jutottak, ha azt nem számítjuk, hogy a betegnek rohamai voltak. House PET-szkent akar a rohamokról, a csapat meg vért tőle további tesztelésre. House közli, hogy ne is álmodjanak róla. Most jöhet a B-terv.

A B-terv a csapat alternatív vérszerzési módszereiből áll, Cameron pl. azt bírta kitalálni, hogy majd jól lesmárolja House-t, közben meg beledöf egy tűt, és vért vesz tőle. Mert azt nem venné észre! De érdekelne, honnan jön ez a rengeteg ész… A tervnek csak az első fele jön össze, de talán Cameront ez is kielégíti, legalábbis most egy évig erre a smárolásra visszaflesselve fog elaludni. Vért venni viszont nem sikerül, sőt House még le is kurvázza, hogy egészen kiteljesedjen ez az abszurd jelenet, majd közli, hogy egyetlen nő sem halhat meg úgy, hogy ne tudja, milyen vele smárolni. Ezek után meg azt fontolgatja, hogy legközelebb Chase vagy Foreman próbálja majd lekapni.

A csapat megszerezte viszont House állítólagos aktáját (ami Luke & Laura néven fut, én egy pillanatra Luke & Lorelai-t hallottam, az lett volna az igazi királyság) , és a leleteket nézegetve sokkoló felfedezést tesznek: Housenak maximum egy éve van hátra! Ettől aztán tátognak mindhárman, mint a ponty.

A hetibeteg PET-szkenje azt mutatja, hogy a bal agyfélteke aktívabb, a jobb féltekében meg vérzik. Ennek biopszia kell, de a csapat csak sápad, amikor House közli, hogy random helyeken akarja az agyát lékelni. Cameron kérdése: akkor most addig fogja szurkálni, amíg meg nem hal? House válasza: Nem. Utána is szurkálni fogom! 10 pont. Csapat persze most is azon agyal, hogy találjanak valami kísérleti gyógymódot, ami meghosszabíthatja mesterük életét. Megható ez a figyelmesség.

Hetibeteg apja beleegyezik a szurkálásba, akármilyen rémisztően hangzik is az, de mivel Gregory House ötlete, ki vitatkozna vele? Na ugye. A műtét pedig bebizonyítja, hogy a beteg félig agyhalott, méghozzá szó szerint, ugyanis a jobb agyfélteke teljesen halott! House ezen még tovább agyal egy kicsit, és van is egy remek ötlete.

A csapaton pedig kiszámíthatatlan érzelmi viharok jelentkeznek, most éppen Foreman támad, ő nem smárolással, hanem vallomással, na az ilyesmivel lehet igazán hatni House-ra. (/szarkazmus) Foreman azt mondja, megkedvelte mesterét, Greg viszont nem hisz neki, francokat bírsz te engem Foreman, egyszerűen csak beszartál, hogy meghalhatok. És valóban. A következő Chase, ő nem dumál sokat, sőt rögtön a lényegre tér: „sajnálom, hogy meghal, és most meg fogom ölelni. Van valami hozzáfűznivalója?” Esküszöm az egyik legeltaláltabb duma a sorozatban. És mielőtt még House kinyöghetne egy döbbent „miafaszvan?”-t, az ausszi máris a nyakába borul és SÍR! Na, ez legalább egy őszinte reakció volt.

És ha már az öleléseknál tartunk, jön egy újabb díjnyertes ölelkezés. House ismét az éjszaka közepén állít be Cuddyhoz, jól megbámulja a seggét (tény, hogy a cérnavékony köntös nem hagy sokat a képzeletre), majd felvezeti zseniális ötletét: mivel a hetibeteg jobb agyféltekéje halott, azt el kéne távolítani, hogy a bal problémamentesen tudjon működni. Ahogy House előadja ezeket a dolgokat, azt hinné az ember, hogy az ilyesmi csak csuklógyakorlat egy elsőéves orvostanhallgatónak is. Cuddy szemei először gúvadnak, de House metaforákal magyaráz, és ez beláttatja vele, hogy nem is olyan eszement ez az ötlet, mint elsőre hangzik, és ha az apa beleegyezik, mehet. Cuddy az egyetlen, aki még nem kezdett el lelkizni House-zal a betegségéről, és ő nem is teszi, mindössze annyit mond, hogy ha szüksége van rá, tudja, hol találja. House-nak nem kell kétszer mondani, máris ugrik, hogy szüksége van rá, és a következő pillanatban Cuddy nyakába borul (és viszont), és ha már itt vannak, jól megfogdossa főnöknéni seggét. Csak nem képzelte valaki, hogy Greg House kihagy egy ilyen remek alkalmat? Ugyan. Cuddy sem semmi, konkrétan megköszöni a taperolást. House-nak van bőr a képén, lazán követni próbálja főnökét a hálószobába, de Cuddy lehűti egy „hívja a Három Kívánságot!”-tal. Touché.

A kórházban House a hetibeteg apjának felvázolja tervének várható következményeit: az agy felének eltávolítása megszüntetné a rohamokat és az egyéb problémákat, de akkor a zongoratehetsége is elveszne. Most apukának kell kiokoskodnia, hogy lenne boldog a fia, így vagy úgy. Végül a műtét mellett dönt, ami sikerül, és életében először a hetibeteg egyedül begombolja a pizsamáját, tehát további javulás is várható, és talán nem is árt, ha felfedezi, hogy a zongorázáson kívül más örömök is vannak az életben.

Közben a csapat sem unatkozott, House leleteit nézegették, tesztelték, és miután jobban megnézték, rájöttek, hogy nincs is daganata! Rohannak is a mesterhez, ahogy a lábuk bírja, és amikor House ajtót nyit, három akkora füligvigyorral találja szembe magát, hogy csodálom, hogy nem vágta rájuk izomból az ajtót. Fiatalok majd kiugranak a bőrükből, amikor közlik, hogy House nem beteg, ő meg csak bazdmegol a bajsza alatt. Ki érti ezt? A helyzet az, hogy Greg House-nak egy percig nem volt agydaganata, és tudta ő ezt nagyon jól, egy random páciens aktáját futtatta sajátjaként, azt juttatta el a bostoni kórházba is, és hogy miért? Lehet találgatni, de szerintem egy tippből meglesz. Drogért természetesen. Olyan kísérleti gyógyszert akart szerezni, amitől elszáll az agya, erre ment ki az egész. Hogy közben mindenki betegre aggódta magát, naponta kétszer kaptak sírógörcsöt és pánikrohamot, fájdalmukban ölelgették, csókolgatták, szerelmet vallottak neki, ez mind járulékos kellemetlenség csak House-nak. Fel sem merült benne, hogy valaki ténylegesen aggódni fog érte. Hát cseszd meg Greg, ezek után megérdemelnél egy végbéltükrözést érzéstelenítést nélkül!

Jimmy alig találja a szavakat erre a világméretű köcsögségre, de a lényeg szerinte az, hogy House-nak nem ártana nyitnia az emberek felé, hogy ne a drogszerzés legyen az egyedüli célja az életben. Kezdetnek talán meghívhatná egy barátját pizzázni, és mivel ő az EGYETLEN barátja House-nak, így kicsit direkt ez a célzás. House mintha elgondolkodna egy pillanatig ezen, mert amikor hazafelé elmegy egy étterem mellett, ahol alkalmazottai vacsiznak (és jó eséllyel éppen azt beszélik ki, hogy mekkora tahó állat ez a Greg House), megáll, és megfogja a kilincset, és…mindenkinek a fantáziájára van bízva, hogy bemegy-e, vagy inkább hazamegy bekapni pár vikodint.

Címkék: house
82 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cole 2008.03.13. 06:14:25

Tetszik ez a hogyvót is, DE! House mint mondta is, végig azon volt, hogy ne derüljön ki semmi, ne legyen pletyka a dologból. Ha nem akarták volna az orrukat beleütni a dologba (Foreman kb. 5. percben nem foglalkozik azzal, hogy House saját vérét tesztelteti), akkor ez a szál nem is lett volna (nincs smár, ölelés, vallomás, és tapizás), ergo ezt saját maguknak köszönhetik. Greg pedig mikor feladta a dolgot, hogy itt mindenki az ő magánéletét akarja kiteregetni és rárepült Cuddy fenekére... lássuk be teljesen jogosan :P

EasyFriend 2008.03.13. 06:23:52

Én végig azt hittem, hogy direkt szívatja őket, szerintem ahhoz túl feltűnőek voltak az elszórt nyomok, hogy véletlenül legyenek elszórva. Csak én valami beteg pszichológiai kísérletre számítottam, nem drogtémára. Ez egy kicsit nekem is sok volt így.

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.03.13. 06:32:05

Pár hónapig néztem az egyes részeket. Mostanság ez is a háttérzaj kategóriába sorolódott a többi sorozat mellé. Azért munka közben fel-felnéztem, miután meghallottam, hogy valaki zongorázik... pláne, hogy ezek után még azt is meghallottam, hogy a doki halni készül.
Valahol félúton járhatott a film, mikor mondtam páromnak: szerintem valamelyik beteg leleteivel szórakozik. Elsősorban arra alapoztam, hogy a sorozat írója nem teheti el láb alól kedvenc főhősét, meg egyébként is elég nagy gazemberként jellemzi a doktorurat...
Ezután elaludtam. Örülök, hogy nem kellett csalódnom. Csak azt sajnálom, hogy fogadást nem kötöttem rá :D

acetofive 2008.03.13. 06:54:40

"Luke & Laura"

en lucky laurie-nek hallottam. :D

Csárli Furkó 2008.03.13. 06:56:28

Mekkora volt mikor elkapta a seggét!!!!!
KIRÁLY VOLT! Majd' behaltam!

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.03.13. 07:11:18

Mondjuk én már félálomban voltam, de Hugh Laurie-t véltem hallani... (írókámból ki is nézem... :D )

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.13. 07:20:13

"csak House szarik az egészre látványosan, és ez egy ekkora egomániás fazonnál minimum elgondolkodtató"

Én teljességel el tudom képzelni HáziGergőről, hogy leszarja, hogy rákja van, és akkor is csak a beteggel akar foglalkozni, nem saját magával! Ha nem is emberbarátságból, hanem mert érdekli a beteg betegsége, illetve nem szereti ha vele lelkiznek...

Viszont éppen az a furcsa, hogy a csapat is megállapítja, hogy Házinak hátravan még egy éve - akkor mi a fenének kellett egyből lelkizni??? Kvázi egyből halottként kezelték, és szerintem ez akkor is nagyon irritáló, ha VALÓBAN rákja lett volna...

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.13. 07:21:53

Én is Laurie-t hallottam :))


"Cameron pl. azt bírta kitalálni, hogy majd jól lesmárolja House-t, közben meg beledöf egy tűt, és vért vesz tőle. Mert azt nem venné észre! De érdekelne, honnan jön ez a rengeteg ész…"

Candy, hát Cameron is nőből van :)))

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.13. 07:50:57

"életében először a hetibeteg egyedül begombolja a pizsamáját"

Mátrmint persze a balesete óta először... :)

Mellesleg azért ez elég butaságnak tűnik... a zongorázáshoz sokkal ügyesebb kéz, mozgékonyabb, pontosabban irányíthatóbb ujjak kellenek, mint egy begomboláshoz...

Edward Nygma 2008.03.13. 08:07:59

Ballagási fotóról csak ennyi jutott eszembe:
"-Éljen György herceg!
-Nem, féljen György herceg!"

denamano 2008.03.13. 08:21:05

hát bármennyire is köcsög volt House, Laurie-t mégis csak ezért a részért jelölték Emmy-re (ha nem tévedek).

a kis csapat meg csak azt tette, amit House (pl: Cameron vs aids), csak kicsit nagyobb csinnadrattával és több érzelemmel/átéléssel. azt hiszem a tanítványok lassan beérik mesterüket.:)

Chase ölelése top10es mellesleg...:)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.03.13. 08:35:56

"Kezdetnek talán meghívhatná egy barátját pizzázni, és mivel ő az EGYETLEN barátja House-nak, így kicsit direkt ez a célzás."

És még látványosan magára is mutatott... De végül mégse vele ül le abban az étteremben. Vagy nem ül le.

Szerintem is Laurie-t mondott. Az lenne a poén...

EasyFriend 2008.03.13. 08:40:14

Egyébként tegnap jutott eszembe, hogy Kulka egész jól hozza már a figurát.

éniszteri mitkár 2008.03.13. 08:51:08

Nem csak mondták a nevet, hanem az egyik MRI vagy röntgen tetején el is lehet olvasni. Még nem néztem meg újra, de meg fogom, mert csak a vezetéknevet tudtam elolvasni, ami EGYÉRTELMŰEN LAURIE VOLT. A keresztnév szerintem is Luke.
Igaza van, minden nőnek meg kellene tapasztalnia a csókot vele. Én is megtapasztalnám.... :)))

záp 2008.03.13. 09:01:09

Amikor kideritettek hogy a bostoni kiserleti kezeles valami antidepresszans beadasarol szolt egyertelmu volt hogy mire jatszik House - ennek ellenere utanna meg probaltak huzni az agyunkat jo husz percig hogy hu, mindjart meghal jajmilesz.

Parommal az olelkezos jelenetek alatt vegig azon rohogtunk nagyon, hogy ezek vajon mit fognak hozzavagni amikor megtudjak hogy nem is rakos. En a lupus konyvre tippeltem, az ugyse hianyozna senkinek.

Darrick 2008.03.13. 09:02:19

Wáááh...oltári volt ez a rész is. :D fetrengtem az ágyba :D

Rainbow* 2008.03.13. 09:05:25

Hogy House-nak milyen igaza volt.

"No woman should die without knowing the feeling." - mármnint, hogy milyen a csókja....

Szuper kis rész volt! Felülmúlta a múltkroit, nem is kicsit. Legalábbis nálam.

keljfeljancsi 2008.03.13. 09:07:50

Helló!

Én nem vagyok régi House-fan, azóta nézem, amikor még az AXN-n az első széria ismétlése 19.00-kor kezdődött.
Szerintem nincs olyan, hogy jó vagy rossz epizód, mert mindegyikben van egy két jelenet vagy duma legalább, amiért megéri megnézni.
A hogyvoltok összefoglalója is hoz egy alapos és állandó szinvonalat, mostanában ezeket is elolvasom. (A korábbiakat nem, mert egyszer majd megnézem azokat a részeket).

Ennyit akartam csak.

Adás vége.
Üdv.

Sanyi Manyi 2008.03.13. 09:12:31

Candy! Szerintem legközelebb ne erőltetsd a buborékokat.

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2008.03.13. 09:13:19

És az senkinek nem jutott eszébe, hogy House (legalább ösztönös szinten, á la Freud) azért is erőlteti az agyműtétet, mert dolgozik benne a Salieri-effektus: a hetibeteg - ahogy a doki panaszkodik is erről - lazán (és tökéletesen!)befejezte azt a darabot, amit ő középiskolás kora óta nem tudott (leeht, azért vágott olyan savanyú pofát az évkönyvben is!:)).

farman 2008.03.13. 09:24:18

"EasyFriend 2008.03.13. 08:40:14
Egyébként tegnap jutott eszembe, hogy Kulka egész jól hozza már a figurát. "

múltkor néztem az AXN-en egy régebbi részt és nagyon fura volt a Szakácsival és a Selmeczivel... de érdekes volt, hogy a Szakácsi hangját túl erőtlennek éreztem Househoz, pedig a Kulkával ugyanez volt a gondom anno.

2008.03.13. 09:26:43

Én a magam részéről nem tartottam House-t bunkónak, ellenben jókat rötyögtem azon, hogy szivatja megint a kis nyomozókat, akik olyanba ütötték az orrukat, amibe nem kellett volna. És az első perctől kezdve sejtettem, hogy valami gyógyszerért megy majd a dolog. Persze, nem volt nehéz dolgom, nézem a sorozatot, és ez már a harmadik évad közepe.
Nekik meg nem lehetett több eszük, mert akkor oda lenne a konfliktus.
De Wilsont nagyon unom, Selmeczi nélkül meg még jobban csak egy szenvelgő széplélek lett.

Sanyi Manyi 2008.03.13. 09:27:09

"Ugyan a NASA-nak nem fog dolgozni, de a McDonlad's biztos lecsap rá!"
:-)))))))
Istentelen nagy tahó ez a House :-)

Miss Marple 2008.03.13. 09:32:14

Meg tudná valaki mondani esetleg, hogy a fenékfogdosós rész párbeszédében hogy hangzott az a mondat angolul, hogy "Kis (nemtommi) nekem, hatalmas fenék az emberiségnek!"?

Savafan 2008.03.13. 09:33:26

szerintem Laurie ezt a részt élvezte a legjobban.
egy részben lesmárolni a kis asszisztenst és megfogni főnöknéni seggét, nagy élmény lehetett:)))
nekem a segg fogás utáni beszólás tetszett még nagyon, amit ház prezentált.

a képet elnézve szerintem is valamelyik fekete viperából szedhették elő:)) vagy legalábbis abból az időszakból.

2008.03.13. 09:49:58

A buborékok nem rosszak, de szerintem a szöveg amúgy is elég erős ahhoz, hogy magában is (persze a képekkel) jó szórakozás legyen.

Cuddynak volt egy nagyon szuper, kétségbeesett, közeli képe, azt hittem viszontlátom itt.

Nagyon jó volt ez a rész, bár az igazat megvallva, én tényleg elhittem, hogy House beteg, és emiatt nem tudtam a hetibetegre figyelni. Állandóan azon járt az agyam, hogy vajon erről fognak szólni az elkövetkező részek? De aztán kiderült, hogy House nagyobb tapló, mint valaha is gondoltuk volna, mekkora megkönnyebbülés!

Azért ez a hemispherectomia orvosilag is érdekelne, létezik, hogy valakinek kivehetik a fél agytekéjét, és életben marad???

Még valami: ha én így tudnék zongorázni, baromira nem érdekelne, hogy nem tudom az ingemet begombolni, még talán az sem, ha nem tudnék beszélni. Ha lehetne egy ilyen agyfelet harmadik féltekének beültetni, rászánnám magam. Annyira szeretnék normálisan zongorázni, de sajnos csak kínlódok, pont az hiányzik, ami abban a féltekében meg volt.

don rafael 2008.03.13. 09:50:48

Miss Marple
ha jol emlekszem: "one small feel for a man, a giant ass for the mankind" :D
nekem nagyon bejött ez a rész, föleg a legvége, de akkor most bement végül, vagy nyitva hagyták a dolgot?
ja, nem tegnap láttam.

2008.03.13. 09:54:45

Miss Marple: csak tippelek: "One small step for me, but a giant ass for mankind."

Az eredeti Neil Armstrong szájából hangzott el az első holdraszálláskor: "One small step for a man, but giant leap for mankind."

Ja, mégvalami, a legzseniálisabb megjegyzés ebben a részben: "Ha legközelebb sperma mintát szeretne venni, tű nélkül jöjjön!"

mrssolis 2008.03.13. 10:02:56

Ebben a részben szerintem döbbenetesen jól játszott a hetibeteg.
Én meg Chase-zel szeretnék smacizni, de lehet, hogy meg kell kűzdenem érte Candyel:) Állok elébe:)))

Nekem Selmeczi hangja hiányzik, nagyon fura Wilson az új hanggal. Én egyébként bírom a figurát, House életében az egyetlen normálisra hajazó kapcsolat, és nagyon jó színész, más filmekben is tetszett.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.13. 10:07:52

"nagyon fura Wilson az új hanggal. Én egyébként bírom a figurát, House életében az egyetlen normálisra hajazó kapcsolat"

Normális? :)
Házi állandóan kekeckedik vele, a kajáját simán elszedi (és még jó, hogy csak a kajáját...)
Szegény Wilson csak ad, csak ad, de kapni sose kap semmit.

Persze ez az ő hibája is. A sarkára kellene állnia.

mrssolis 2008.03.13. 10:10:26

Na jó, hát House mércéjével normális. Elég sokszor sejtetni engedik azért, hogy kedveli a barátját. Egyik kedvenc részem volt egyébként, mikor együtt laktak, és szivatták egymást nem kispályás módon. Kb. mint két 12 éves.

Miss Marple 2008.03.13. 10:18:56

NAGYON KÖSZÖNÖM mindenkinek, esp. a YouTube linket!!!

EasyFriend 2008.03.13. 10:21:26

Hoppácska 2008.03.13. 10:07:52
"és még jó, hogy csak a kajáját..." - amikor csak a kajáját és nem a hitelkártyáját :-)

fitzgerald 2008.03.13. 11:02:02

Ház álneve Luke N. Laura volt (az eredetiben), ami egy rejtett utalás a kedvenc szappanoperájára a General Hospitalra, amit a kómás fickó szobájában is szokott nézni (annak volt a híres szereplőpárja Luke és Laura).
Kicsit csalódott voltam az apa és fia párbeszéd miatt az agyműtét előtt. Az eredetiben apa kérdez: "boldog vagy?", fiú nem azt válaszol, hogy "és te boldog vagy?", hanem simán "boldog vagy?", aminek az a lényege, hogy nem tudja rendesen kifejezni magát, csak ismétel és ez a válasz a kérdésre (ami sztem tök okos megoldás volt).

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.13. 11:16:08

"Ház álneve Luke N. Laura volt (az eredetiben), ami egy rejtett utalás a kedvenc szappanoperájára a General Hospitalra"

De elképzelhető, hogy a szinkronban direkt mondtak Laurie-t - gondolván, hogy az eredeti poén nem jönne át.

2008.03.13. 11:25:03

Nem tudom, nekem Wilsonnal kezd teli lenni azom, amim nincs is. Főleg a tritteres szál óta. Mert mindig tudja, mi lenne a jó Housenak, mindig tudja, állítólag mit miért csinál. Igaz, nem zavarja, hogy az esetek felében kurvára nem lesz igaza.
Régebben jó volt, volt benne kurázsi, még, ha szelíd is volt, de mostmár csak egy balek v. egy lúzer, aki mindig látni véli, mi House mozgatórugója. De, ha igazán barátja lenne, akkor ő is (Cuddy is) beláthatná, hogy nem tudják.
Különösen az előző részben buktam ki rá, amikor szintén sikerült neki levezetni, hogy miért akarja megmenteni House az aktuális heti pacit, de aztán Wlson még nekiállt nyafizni is, hogy "annyira utálok élő lelkiismeret lenni".
És mondom, nekem csak súlyosbít a dolgon, hogy már Sazbó Sipos a hangja..

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.03.13. 11:29:22

cpg megint nagyon jót tett le ide nekünk. IMHO jobb is, mint az aktuális rész. Volt egy-két jó poén, de nem olyan jók, mint a múltkori.

NAR 2008.03.13. 11:37:27

Na igen, lehetett sejteni az elejétől, hogy nem rákos House, de a reakciók jók voltak :-) És persze a hogyvolt is nagyon tetszik.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.13. 11:42:23

Én meg esküszöm, hogy Hugh & Laurie-nek hallottam hirtelen House állítólagos aktáját, amiben az agytumor/gomba volt.:D
Nyilván tévedtem.

Dekatlon 2008.03.13. 11:43:42

Azért mégse akkora geci! Azon röhögtem végig, ahogy próbálja a gyerekeket rávenni a munkára, hogy hagyják már őt, foglalkozzanak a _beteggel_! :D

Dekatlon 2008.03.13. 11:46:15

A Wombat meg kezd teljesen beszerelmesedni. Már féltékeny is! Hozzávéve a sírást, lesz itt még nagy lelki dráma dugásfronton.

santinocorleone 2008.03.13. 12:09:56

Ismét remek a hogyvolt, grat cpg!

Viszont a végbéltükrözés alapból érzéstelenítés nélkül megy, úgyhogy ez nem okozna neki különösebb gondot :)

Ravenhill 2008.03.13. 12:53:21

Oké, tudom, nagyon gáz vagyok, de ezt honnan tudnám megszerezni? Melyik torrentportálon? Sehol sem találtam, és csak a 12.-ik részig láttam a 4. szériát.
Előre is köszi a választ!

don rafael 2008.03.13. 13:00:29

Ravenhill dejszen ez még csak a harmadik évad

candyperfumegirl 2008.03.13. 13:01:13

Luke N. Laura, nézzétek csak:
img406.imageshack.us/img406/6495/housefilexr7.jpg

Nyilván ezzel a szinkronosok nem nagyon tudtak mit kezdeni.

A "call the Make-A-Wish Foundation"-re a "hívja a Három Kívánságot" viszont szerintem nagyon ügyes volt.

Rainbow* 2008.03.13. 13:06:33

Összességében nagyon jól sikerült a magyarra fordítás, vagyis inkább azt mondanám, magyarra átültetés, annyi elszúrt magyar szöveg után ez a sorozat egy üde színfolt.

banyek 2008.03.13. 13:13:23

Ravenhill: súgok: ez még a harmadik széria. (3x15)

candyperfumegirl 2008.03.13. 13:19:47

Ravenhill: nyugi, mindenki csak a 12. részig látta a 4. szériát, mert egyelőre nincs tovább. Majd április 28-án.

Ravenhill 2008.03.13. 13:26:52

Jól van akkor, már megijedtem. :)

Köszi az infót! :D

(Akkor ezek azok lennének, amik szerdánként vagy mikor mennek a tévében? Mert azt nem nézem, valószínűleg azért nem tűnt fel. Ja, meg úgy látszik, a számok felfogásával vannak súlyos problémáim... :))

candyperfumegirl 2008.03.13. 13:32:32

Persze, ez a TV2-s vetítés szerint megy. (olvass bele, akkor meglesz, hogy ez melyik epizód volt)

Gladia Delmarre 2008.03.13. 13:45:33

Jó volt a hogyvolt, Candy, jól írsz:-)

Én asszem kivétel vagyok az érzelmi szálban, nekem Cuddy nem paszol House-hoz. És ez a Cameron-House kiss azért ... hát hogy is mondjam, sztem ott volt. H-nak egyáltalán nem volt ellenére, nekem kicsit olyan érzésem volt, h "na, végre":-)

A wombatot én nem szeretem, az ilyen szőke lányosképűek nem jönnek be (bocs, minden fantól), de az ölelős rész nagyon jó volt!! És az egész rész iszonyúan tetszett!!!

mrssolis 2008.03.13. 13:49:15

Semmi gond, Gladia, legalább wombat megmarad nekem:) Nem kell ám mindenkinek szeretnie, sőt!!!

ladybyron 2008.03.13. 14:03:28

Gladia Delmarre: mindkét pontban egyetértek. :-)) Chase-t maximum örökbefogadnám. :-)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.13. 14:17:38

"EasyFriend 2008.03.13. 08:40:14
Egyébként tegnap jutott eszembe, hogy Kulka egész jól hozza már a figurát. "

érdemes belenézni az axn ismétlésébe, kulka hangja sokkal jobban illik laurie-hoz, mint szakácsié. nekem kezdetektől kulka volt a jobb. persze nem örültem a csere okának, de hogy kulka lett laurie hangja annak igen.
szabó sipos meg egyáltalán nem zavar.

candyperfumegirl
azért az a hasonlat, amivel house meggyőzte cuddyt a agyműtét szügségeségéről, nem semmi volt. kár hogy nem írtad bele a hogyvoltba. :)))

én is végig azt gondoltam, hogy valami beteges pszhiokisérlet house részéről ez az egész.
nekem ez az epizód bekerült a top háromba. óriási poénok, parasz house:)))

candyperfumegirl 2008.03.13. 14:22:20

Bombadil: az úgy jó, ahogy van, röviden nem lett volna értelme összefogalni, teljes hosszúságában élveztehő csak.

Valaki Akárki 2008.03.13. 14:37:39

A tegnapi rész győzött meg végképp, hogy ide nekem is írnom kell! Nem vagyok grafomán, meg a filmekre is úgy tekintek, mint szórakoztatóipari kellékekre, de ez az epizód nagyon ott volt a szeren, az általam látott (és "visszaemlékezett" :-) ) részek közül a legjobb volt!

Nem tudom, ki volt a színész (ha színész volt egyáltalán), aki a hetibeteget alakította, de számomra nagyszerű volt a játéka. Szavak nélkül, csak mimikából hozott nagyon sok mindent, teljesen elhittem róla, hogy olyan, mint a szerepe.

A tanítványok meg...! Apám, aki csak belenézett a filmbe, soha nem látott még egy részt sem, kicsit értetlenül kérdezte, "ez most valami abszurd?" Zseniálisak voltak a helyzetek, az ölelés Chase-től és főnöknénitől, Foreman "mégis utálom"-ja a végén, Cuddy-t meg bármelyik otthoni jelenete után azonnal elvenném feleségül. :-)

Az utolsónak berakott kép pazar, címe: "A három tejbetök".

candyperfumegirl 2008.03.13. 14:46:50

Valaki Akárki: a hetibeteget Dave Matthews játssza, ő egyébként zenész (Dave Mathews Band), és tudtommal nem rendelkezik színészi múlttal, de ennek most nem néztem utána az imdb-n, szóval lehet, hogy mégis. Tényleg abszolút hiteles volt.

A tanítványok reakciói meg kellően abszurdak voltak, de szerintem nagyon jól példázta, hogy melyik karakter hogyan viszonyul House-hoz. Érdekes, hogy Chase volt egyedül teljesen őszinte, minden hátsó széndék nélküli. Meg Cuddy, de ő persze más tészta, mégis ő ismeri legrégebb óta House-t.

pause 2008.03.13. 14:47:34

jo jo resz,meg kocsog meg minden
nade amit az elejen zongoralt a kisember az miaz,mondjatok meg nekem a tudatlannak:)
kocce

Colette 2008.03.13. 14:48:34

House&Cuddy szerelmi cívódásokra vágyom fifikás hetibeteges esetekkel tarkítva...

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2008.03.13. 14:53:38

igen igenjó volt.
képkérés lehetséges? mikor house beles cuddy ajtó(hogyafrancbahívjákaztakislukat???)n.
na az egy vicces kép. személyes megjegyzés: nekem nem hiányoztak a buborékok eddig, és ezután sem hiányoznának...
viszont most először jött be üldözés doki. eddig idegesített. helyesebben az elején nem annyira, aztán egyre jobban, már a végén szinte utáltam, de most kezdek vele kibékülni. még szerencse, hogy ez végülis nincs hatással a sorozatra. mármint azoknak szerencse, akik őt szeretik :)

mrssolis 2008.03.13. 15:00:31

Pause, Beethoven Waldstein Szonáta

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.03.13. 15:33:28

Nos, valóban remek egy epizód volt, bár nálam azért a Top3-ba nem került bele, mert túl kiszámítható volt szvsz. Aki elhitte az elején, hogy Housenak KOMOLYAN agydaganata van, és KOMOLYAN 1 éve van hátra, az még nem látott elég sorozatot, lehet menni pótolni. :-P

Rainbow* 2008.03.13. 16:02:13

Szerintem nem sokan hitték el. Attól még, hogy kiszámítható volt az a vonal, attól még nagyon jó rész volt, mert a csapat reakciója/viselkedése ugyanakkor nem volt előre tudható. Gondoltad volna a csókot Cameron-nal? Na látod....:)))

DCT 2008.03.13. 16:24:01

Hello, régóta ez volt az első rész, amit a tévében néztem meg és nem a hogyvoltból kapom meg a napi adagot (minden tisztelet érte Candynek). Akkor dobtam el az agyam (először) amikor az első találkozásnál agyilag zokninak hívta az aktuális beteget. A best pedig amikor elmarta a főnöki testrészt. + A buborék nélküli képek jobbak (szerintem).

Valaki Akárki 2008.03.13. 17:10:12

az elátkozott fagylaltos 2008.03.13. 14:53:38

www.youtube.com/watch?v=NLwa3PgfvSY&feature=related

2:42-nél a kívánt rész! :-)

OnixTitan 2008.03.13. 17:14:50

Nem konkrétan az epizódhoz kapcsolódik, de mélyen fel vagyok háborodva a tv2 legújjab húzásán, hogy az uri gelleres műsort úgy reklámozta a house alatt (nem a szünetben) h jobb alsó sarokban kéke elkezdett geller feje villogni, és körkörös 'hullámok' jöttek ki belőle, és árasztották el az egész képernyőt, miközben house ment, mintegy agyhuillámok módjára. Mint amikor a csepp beesik az állóvízbe. Mi lesz a következő? Besétál a képernyőre és miközben a film megy elkezdi kovács lajos a oxi actiont reklámozni? mi ez? pofátlanság

Valaki Akárki 2008.03.13. 17:20:56

...és női nézőink kedvéért még egy jól sikerült darab:

www.youtube.com/watch?v=mHAFv53GoIo&feature=related

(Elnézést, több link nem lesz, ígérem!)

K(oo)L 2008.03.13. 17:35:04

Nem tudja valaki, hogy amikor House betolja a zongorat a korterembe es eloszor jatszik valamit amit a patient megismetel, na az mi?!

candyperfumegirl 2008.03.13. 18:01:12

Az House saját szerzeménye. Később mondja is Wilsonnak, hogy ezt még az egyetemen írta, de nem tudta soha befejezni, a páciens pedig befejezte, méghozzá tökéletesen.

K(oo)L 2008.03.13. 18:08:46

Meg mielott a sajat szerzemenyet jatszotta volna... 30mp-cel elotte, egy gyors dinamikus kezdes...

Grafithuszar 2008.03.13. 18:48:54

Eszméletlen jó rész volt. Főleg a csattanó a végén. Greg House a legnagyobb szemétláda a világon, és épp ettől annyira jó a sorozat. ;)

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.03.13. 18:55:07

candy, ez most tévedés szerintem, amit K(oo)Lnak válaszoltál. A második dal volt dokink szerzeménye, az első az bezony az I Don't Like Mondays volt a Boomtown Ratz-től. :-)

Ignatius, amúgy meg valóban, fel lehet lenni háborodva, csak ne felejtsük el, hogy ez az USA-ban már nagyon régen divat, hogy műsorokat, illetve más dolgokat reklámoznak a kép alsó részében. Kedvencem az volt, amikor a soros 30 Rock részben a Bourne 3 dvd-t ajánlgatták, hogy holnap megjelenik. :-)

K(oo)L 2008.03.13. 19:08:40

Bruzsy orok halam...

EasyFriend 2008.03.13. 22:01:39

Bruzsy 2008.03.13. 18:55:07
"...csak ne felejtsük el, hogy ez az USA-ban már nagyon régen divat, hogy műsorokat, illetve más dolgokat reklámoznak a kép alsó részében." - hát azért abban talán egyetérthetünk, hogy ez egy elég gusztustalan gyakorlat, akár itt teszik, akár ott.

halalosiram 2008.03.13. 22:13:45

Ez a rész az utolsó 5 percet leszámítva a legjobb volt!! Hetibeteg 10-ből 11 pont, jómagam is zongorázok, azok a darabok, amiket játszottak, egyszerűen zsenálisak voltak, bár én tudnék egyszer így játszani...

Azon szartam még be, mikor mondta a srác apjának, hogy döntsön... Azért az nem semmi döntés volt... Amúgy végül elfelejtett zongorázni?

Ez a drogos izé meg úgy lett elbaszva kb, mint a Tritteres szál vége...

OnixTitan 2008.03.13. 23:16:37

Bruzsy, nem az a probléma ha a képernyő alsó részében ott vigyorog uri geller, nem érdekel! De az hogy Uri Geller az EGÉSZ képernyőt berezegteti az agyhullámaival már idegesítő!

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.03.14. 00:01:10

Jogos, persze hogy gusztustalanszokás, de most mit tudunk tenni ellene? A konkurens hír (bulvár) portálon van egy reklámos cikk, ott panaszkodnak az olvasók már 10 oldalon keresztül, csak kár, hogy semmit sem érünk vele. :-)

Ignatius, ez a berezegtetés meg valóban idegesítő volt, de nézd a jó oldalát: legalább hangot nem adott ki. SportTv-n azt imádom a legjobban, amikor közvetítés közben egy hatalmas, az adásnál kétszer hangosabb csilingelés, beúszik alulra a hárombetűs áramszolgáltató reklámja, majd még egy csilingelésre kiúszik. Tudom, hogy nem ugyanaz SportTv meg egy TV2, de ha egy kicsit elbambulok, akkor a mai napig a szívrohamot tudja rámhozni ez az extra hangerő. :-P

Rainbow* 2008.03.14. 08:56:14

Nem tudom, írta -e már fentebb valaki, de van itt valami a hetibeteggel kapcsolatban. Tudom, a nevét említette valaki, miszerint ő Dave Matthews, de akkor még nem esett le, hogy ki is ő valójában. Ma reggel VH1-on mit látok? Egy nagyon szeretem dal, a címe Space between, és ahogy felnéztem a tv-re, ott volt a mi kis hetibetegünk. Ha ez nem új hír, elnézést, nekem az.:)

Ime a klip : uk.youtube.com/watch?v=YvkX3t5LgVI

Lencse. 2008.03.14. 11:18:22

záp: "En a lupus konyvre tippeltem, az ugyse hianyozna senkinek." - :DD
Az igazi az lett volna, ha tényleg összefekszik Cameronnal, a végén bizony lett volna egy Luke N Laura nevű páciens,akinek a tökéből egy botot kell kioperálni.

Kulka belejött, most már tényleg élveztem a szinkronját, respekt neki. Laurie pedig zseni. A végén, a lebaszásoknál esküszöm, hogy House SZÉGYELLTE MAGÁT! Ti is úgy láttátok, hogy beljebb húzta egy-két centivel a nyakát? Vices, hogy milyen magas lóról beszél, ha valaki a klinikán hantázik egy kicsit, hogy morfiumhoz jusson. Ő nem szarral gurit, agyrákot színlel, már ez a szókapcsolat mekkora! :D

krumplicukor 2008.03.14. 19:10:17

Hát ez egy jó rész volt:)))

House az House, de a reakciók tényleg jók voltak /Chase... imádom a pasit:)))/, valamint azt is érdekes volt látni, h a csapat már House nélkül is milyen jól elboldogul. Illetve bár House nem kapta meg a drogját, azért még is jó volt, h CC&F nekilátott a leleteknek: enélkül nem derült volna ki, h az a pasi, akié a leletek voltak, valójában nem rákos. Szegény Wilson, ezt se ő szúrta ki:)))

Szóval egy piros pont a csapatnak.
süti beállítások módosítása