Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 13x12 - Csalódás és bizalom

2008. március 12. 10:00 - zaphodbb

Kihagytunk pár hónapot, így kivételesen nézzük meg az előzményeket is. Neela és Tony összefeküdt, Meg és Sarah rájuk nyitott eksön közben. Pratt és Hope gyógyszerekkel halmozta el a templomi csoportot. Sam és a Ben nővér randiznak. Weaver tévés karrierje felívelőben, a műsor producere a nője lett.

Weaverrel nyitunk reggel, otthon, reggelizés a nőjével és a fiával. Telefon közbecsörr, Miamiból hívja egy híradós szerkesztő. A kórházban Morris a telefonnal őrjöng a hitelkártyája miatt, állítólag vett vele dolgokat, pedig ő nem is. Sam és Ben tovább flörtölgetnek a kórház folyosóján, Sam megkéri, hogy segítsen neki költözni. Érkezik Gates Sarah-val, felhívják a figyelmünket, hogy ők mennyire nagyon szeretik egymást. Vettük.

Kerry és a nője mennek a kórház felé, a nő nyomja nagyon,  hogy húzzanak Miamiba, mert mint már kitalálhattuk, Weaver onnan kapott állásajánlatot. Összetalálkoznak a kórház előtt a mentővel, sérültet hoz, Morris kíséri, Weaver csatlakozik. A beteg akit vizsgálnak, egy néger nő, magas a cukra. A lábujja erősen rohadásnak indult, amit preimer plánban meg is mutatnak, úgyhogy a bekészített nasit félretoljuk inkább.

Pratt és Gates vizsgálnak egy másik beteget, ott áll Sarah is. Pratt balra el, jobbról Neela jön sebészileg tanácsolni. A kislány gyanakodva méregeti, aztán közli, hogy nem is néz ki kurvának. Nabazmeg. Neela ledöbben, kiderül, hogy Meg beszél Neeláról ilyen kis kedvesen a lányának. Neela és Sarah szájkaratézik egyet, amíg Tony bele nem avatkozik és befenyegeti a gyereket, hogy hazapaterolja, ha nem kussol be de sürgősen. Neela elviharzik hirtelen.

Újabb beteg érkezik, néger kisöreg, vért hányt, nem tudják mitől, az izületére szedett gyógyszerre tippelnek. A vizsgálat közben Samet kihívják, vendége jött Dallasból. Weaver és Kovac a gyógyszerelosztóban beszélgetnek, már Kovac-hoz is eljutott Miami híre. Belecsap a lecsóba, arra utasították, hogy nyírja meg kicsit a költségeket, legalább 200 dollárral, ami épp Weaver fizetése. Bizony, úgy tűnik Kerry-t kirúgják. Lelki masszázs van a beszélgetés végén, a lényege, hogy rohadj meg Kovac, te hálátlan szemétláda, hogy a ragya rohasszon meg. Valami ilyesmi lehet a mögöttes tartalom, Kerry villámló szemeit elnézve.

A pultnál Kerry és Haleh nővér hitetlenkedik a kirúgáson. Abby elkapja az utolsó szavakat és rákérdez, hogy mivanmivanmivan. Felvilágosítják, hogy a pasija épp kirúgta Weavert, amitől Abby-nek tátva marad a szája. Haleh tovább hőbörög, majd Nagyon Jelentőségteljesen néz Abby-re, aki rögtön megtörik és megígéri, hogy beszél erről Lukával.

Weaver a lerohadt lábujjú betegnél, a magas cukra miatt nem használnak az antibiotikumok, csak az amputáció állíthatja meg a fertőzést. Két lábujját kéne levágni, ami nem tetszik a nőnek, de kinek tetszene. Ha viszont nem hagyja levágni, belehalhat. Ez sem hat, a nő vállalja a kockázatot és elsétál. Váltunk: Samhez a nagyija érkezett Dallas-ból, aki egy csöppet sem nagyis. Azért jött, mert volt egy kis kertészeti szabálysértése, a levendula mellé ültetett ugyanis egy kevés mariskát is. Ezen a ponton tudjuk meg, hogy Sam anyája börtönben van, jövő héten szabadul. Sam családi élete kezd hasonlítani egy kicsavart brazil szappanoperához.

A kórház előtt járunk, Kerry a buszmegállóban talál rá a lábujjasra. Próbálja rábeszélni a műtétre, de a nőnek már elege van hogy mindent elveszít: a férjét, az otthonát a Katrina hurrikánban, nem akarja még a lábát is elveszíteni. Lelkiznek, hogy mi lesz ha rossz döntést hoz, blabla, megérkezik a busz és ő nem tud a lábára állni a lábujja miatt. Ez eldönti a kérdést, visszamegy Kerry-vel a kórházba. Vissza az idős négerhez, elkezd vért hányni, minden gép már megint csipog, fejetlenség, intubálás, Pratt hívása. A rohadós lábujjas ismét a kórházban, Dubenko fogja műteni. A nő be van szarva, Dubenkot kérdezgeti, hogy mióta sebész, meg ilyenek. Kiderül, Weaver azt mondta a nőnek, hogy nézheti a saját műtétjét, ezt Dubenko nem annyira díjazza, de Kerry megígéri, hogy majd ő ott lesz és válaszolgat a neki a tengernyi kérdésére, Dubenko helyett.

Vissza a vérhányós öreghez, Pratt is befut, lebassza az egész bagázst, hogy nem azt adták neki amit kellett volna. A lábujjas nőt már tolja is fel Dubenko a sebészetre és melegen ajánlja Kerry-nek, hogy tényleg menjen be a műtétre, süt a szeméből, hogy ha Kerry mégse jelenne meg, le fogja csavarni azokat a leszbikus mellbimbóit a töke helyett. A pultnál Morris őrjöng megint a telefonba a hitelkártyája miatt, Sam nagyija meg tenyér jósol és flörtöl a pultos fiúval, aki nem Jerry.

Nagyi aztán Alexről kérdezgeti Samet, büszke a dédunokájára. Ekkor ront be Morris az ajtón, hogy hol az xbox-a. Kinyomozta ugyanis, hogy a hitelkártyáján vásárolt x-boxot Sam címére szállították ki, ami azt jelenti, hogy Alex nyúlta le és nem fél használni. Jóvan életrevaló a gyerek, höhö.

Pratt a vérhányós kisöreget éleszti újra, azért hal épp meg, mert rossz gyógyszert evett, amit a templomban kapott. Nanáhogy ugyanabban a templomban, ahol Pratt és a baltával faragott arcú Hope jótékonykodott a gyógyszerekkel. Öreg meghal, de megint láthatunk egy szokásos nem adom fel és még nyomorgatom a mellkasát 40 percig előadást, most épp Prattől. Hope, aki genetikailag képtelen értelmesen nézni, tátott szájjal bambul ijedtében, de ugyanígy néz ki akkor is, ha épp örül. Ilyen az arca alapállapotban:

Műtőben vagyunk, Dubenko és Neela műti a lábujjas nőt. Kerry is ott áll a beteg mellett. Dubenko az új robotról beszél, amit most vett a sebészetnek a kórház potom 1,5 millió dollárért. Hah, Kerry elhűl és reklamál egy sort, hogy a köcsög robot miatt vágják ki őt. Műtét közben Weaver készségesen válaszolgat a betegnek, de hirtelen csipogni kezd itt is minden, összeomlás, nagy badabumm.

Pratt és Hope depiznek a folyosón, lelki válság, sóhajtozás, májfoltozás (nem a májat foltozzák, hanem my fault, azaz, az én hibám). Pratt híró, megy és bevallja az öreg feleségének, hogy ő az egyik, aki működteti azt a templomos klinikát, ahol elbaszták a férje életét. Lábujjas műtétjén, még él, el kell altatni, Kerry tudja amit más nem, bár mindenki próbálja megállítani, ő csak belenyomja a nemtudommit a betegbe, mert az majd jó lesz. És tényleg, csipogás off. Közben végeznek a lábujj amputálásával, de nem egészséges mögötte sem a hús, a térde alatt kell amputálni az egész lábszárt. Kerry kétségbeesik, megígérte a nőnek, hogy a saját lábán megy ki a kórházból. Nos, így is a saját lábán mehet majd, csak nem kettőn. Dubenko nem lebeszélhető, már nyiszálják is a lábat.

Pultnál: Sam és nagyi meg a pultos fickó, ez utóbbi kettő bratyizik továbbra is. Megérkezik Alex, nagyival összeborulás, de már jön is Morris, hogy Alex adja vissza a hitelkártyát mostderögtönhirtelen. A fiú először tagad, aztán a nagyi veszi kezelésbe, aminek hatására kiböki, hogy ő volt. Morris megbocsát, de vissza kell fizetnie neki a pénzt. Abby egy újabb beteget hoz, Kovac és Sam is vele mennek. Abby és Luka belvillong a beteg feje felett, Abby Weaverre hivatkozva akar valamit adni a betegnek, amitől Luka villámokat kezd szórni a szemével.

Pratt búbánatos fejjel jön ki az asszonytól, elmondta neki, hogy az ő hibája, de az asszony megbocsátott. Meg jön a kórházba, be van rúgva. Elkezd balhézni Neela miatt, aki mikor máskor, épp ekkor lép ki a liftből, Meg nekiugrik, üvöltözik vele, lekurvázza, csak az ilyenkor szokásos. Tony elvonszolva az őrjöngő libát, Neela kiborult fejjel néz utánuk. Kerry keresi Kovac-ot, aki még mindig az előző beteget próbálja életben tartani. Kerry ezt az időt látja megfelelőnek, hogy felelősségre vonja, hogy mijazhogy a sebészet kap milliós értékű robotot, őt meg kidobják, mert rá nincs pénz? Közben Kovac újraéleszti a fickót, még mindig nem tudják, mi baja van. Kerry egy döféssel elintézi a dolgot, mert ő megint tudja mi a baj és már vágja is fel, ahol kell, kibuggyannak a pali belei, amitől rögtön visszajön a pulzusa.

Tony és Meg vitáznak, a nő beveti minden mocskos kis kártyáját, hogy Tony tartozik neki, nem hagyhatja el, meg ha elhagyja őket, akkor sose láthatja Sarah-t többé. Igaza van, szívassuk meg a gyereket. Tony tagoltan, szótagolva is elmondja neki, hogy vége és az arcába sziszegi, hogy semmivel sem tudja távol tartani őt Sarah-tól. A kórház előtt: Sarah üldögél a járdán hóban, fagyban, Neela jön ki hozzá. A kislány megkéri, hogy hagyja el Tony-t, neki úgyis csak a szexre kell Neela. Mindig ezt csinálja Gates, megdug ezt azt, de utána visszamegy hozzájuk. Neela lehidal és eltűnődik.

Lábujjas nő a kórteremben, Kerry jön be hozzá. A nő szemrehányóan néz és beletipor Weaver lelkivilágába. Nem érdekes, haladjunk, sírás-rívás, Isten okolása megatöbbi. Váltunk inkább bamba Hope-ra és Prattre, itt is lelki válság van, aztán Pratt döntésre jut, elmond mindent Kovac-nak. Sam, Ben és a család érkezik nagyistul Sam új otthonához a cuccokkal. Nagyi és Alex házba be, Sam és Ben meg pont összeütközik, ó micsoda véletlen. Ha már ilyen közel kerültek, lesmárolják egymást. A kórházban eközben Pratt kitálal Kovac-nak, aki első körben lebassza majd megy a kórház ügyvédjéért, hogy kihúzza a szarból nagy fekete mamlasz embert.

Kerry tart elfele a kórházból, útközben aláír ezt azt, Kovac utoléri és visszacsinálná az egészet, mégse rúgná ki. De közben Kerry döntött, tovább kell lépnie, úgy érzi beleragadt a saját életébe, úgyhogy elfogadja Miamiban az állást. Így egy újabb régi szereplő lép ki a sorozatból, kíváncsian várjuk, ki jön a helyére.

Címkék: vészhelyzet
18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrgida 2008.03.12. 10:23:35

Soha többé nem nézem meg. Olvasva sokkal jobb :D

Windermere 2008.03.12. 10:43:09

Szóval azért nem 200 dolcsit kell lefaragni (ami mondjuk 5 ágytálnyi), hanem évi 200 ezret. Azért ez elég jó fizu egy orvosnak...

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.12. 10:52:01

jaja, úgy akartam írni, csak az e a 200 után lemaradt.

rrgida: köszi:)

languszta 2008.03.12. 11:12:49

Ez nagyon jó volt! Gratula folyt. jövő héten!

mesés vesés 2008.03.12. 14:39:17

Jó volt, de a belek kiforgatásának izgalmas és látványos szavakba foglalása kimaradt:)

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.12. 14:42:41

hja, tűnődtem rajta, hogy taglalom a beleket és beteszem róla a képet, mert igen guszta volt, de aztán mégse, gondoltam megkímélem a gyomrotokat, mégiscsak tízórai időben jött ki a poszt:))

languszta: köszi, örülök, hogy tecc, jövő héten naná, jön a következő:)

Dorkapa 2008.03.12. 15:31:41

Azért a kezdetek óta hogy kicserélődött a banda!?!?
Nekem már az is nagy csuda volt, hogy Carter lehetett a rangidős, meg a májercsávó (nameg nagyon bírtam Alföldi szinkronját), de mikor ő is távozott akkor hát kicsit kiürült a gárda. Kovácson kívül nem igazán karakteres senki, talán mert nem kapnak elég teret, nem tudom, talán a rokkerdokiban és Prattben azért volna még fantázia..., de sose lesznek olyan "súlyosak", mint mondjuk Green vagy Romano.
Vívör is csak addig volt jó, míg pörgött, konfrontálódott, folyton beszólt mindenkinek, ez a "nincs harag" megbocsátok neked testvér dumája a végén szánalmas.

arathon 2008.03.12. 16:56:24

nagyon jó hogyvolt lett! nem túl reális sztem, h a pöppet bigott Hope helyett Prat megy vallani. vagy csak szerintem?

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.12. 17:12:29

de, ettől a Pratt résztől én is feljajdultam. Teljesen nem illett az eddigi karakterhez.

köszi a dicséretet:)

santinocorleone 2008.03.13. 12:12:28

Mondjuk Morris helyében nem nagyon pattognék a kártya miatt, tekintve, hogy ha jól láttam, akkor az ifjú Dexter volt a tettes :)

Jó a hogyvoltod. Mennyi van még hátra ebből a sorozatból összesen?

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.13. 12:15:42

Morris nem az eszéről híres, biztos lesz még őrjöngés a témában:)

23 részes összesen az évad.

Llew 2008.03.14. 10:26:58

Évi 200 ezret keres egy orvos? Az elég frankó pénz. Ha a zsaruk is ilyen jól keresnek akkor már értem, hogy miként dobálják a 20-asokat olyan lazán az információért minden filmben.

Amit nem értettem: Ha a nőnek levágták 2 lábujját, de tovább kellett menni akkor miért nem a lábfejét amputálták? Miért kellett rögtön térd alatt lecsapni a fél lábát? Ennek van valami orvosi magyarázata vagy csak Dubenkoból kitört a sebészes vágni-csak-vágni szemlélet?

Dorkapa 2008.03.14. 13:35:09

....vazze, tényleg, az évi 2kilós fizu cirka 1,5 millás nettó fizu forintban.
Hol vannak ettől a magyar dokik???? És bárki, akinek csak simán jó állása van...

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.14. 13:58:51

Az évi 1,5 millás fizetés az azt jelenti, hogy 1,5 milla/12 hónap= 125.000/hó

A magyar dokik is kb. itt tarthatnak, nem? Bár fingom sincs mennyit keres egy doki itthon, csak azt tudom, hogy a mi nőgyógyászunk 80 rongyot kért egy szülésért:)

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.14. 14:00:37

persze, ha havi 200 ezret keres Weaver az nem semmi és én is akarok annyit, de a büdös életben nem fogok, hacsak át nem evezek politikusi vizekre:)))

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.14. 14:02:06

vagy ez 200ezer/hó a filmben a fizu?

nálunk ez az összeg havonta max. politikusként és/vagy bűnözőként fordulhat elő:))

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.14. 14:02:39

na, ezt most nem értem miért lett ebből kettő, az utolsó előttit nem küldtem el.. mindegy:)

PetDrag 2008.03.17. 02:21:38

Ööö... 200.000 * 165 = 33.000.000 nem??? Már bocs... ;-) ("kint" csak éves jövedelemről beszélnek általában...)
süti beállítások módosítása