Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Maffiózók 6x10 - Áll az alku? (Moe n' Joe)

2008. március 12. 17:44 - leeann

Ha azzal kezdem a tegnapi Maffiózók rész leírását, hogy szegény Bobby, szegény Vito, szegény Pauly és szegény Ginny Sacrimoni, akkor aki látta, érti is, aki meg nem, annak elmesélem. Nos, tehát Toni fehér fürdőköpenyben egyezkedik a rész legjobb figurájával. Konkrétan kertészember le akarja passzolni Sacrimoniék kertgondozását, Tony meg ezt nem engedi neki. Majd rögtön meg is nézzük, mi van Johnny Sackkal, ha már a kertjéről volt szó. Igazából jól van Johnny, de némi kiabálást vált ki belőle, amikor az ügyvédje elmondja, hogy feltérképezték a vagyonát és ha nem köp, el is úszhat. Johnny nem köp, az ügyvédje helyesli.


Tony épp nyugodtan olvasgat az irodájában, erre betoppan a NŐVÉRE (mert már megint a húga lett). Tony arcán látszik, hogy „Oh, jaj Janice”. Ahol megjelenik ez a nő, ott kő kövön nem marad, és ha Tonynál jelenik meg, akkor akar is valamit. Janice magával hozta a szokásos lemezt és Tony idegein táncolva fel is teszi. (Engem hibáztatsz mindenért, Bobby még miért nem kapitány, és különben is ott voltam veled a kórházban és fogtam a kezedet míg kómában voltál.) Tony jól látja, hogy Janice mindig a nyakára fog járni, bármit ad is neki.

Vito (Vincent) és a tűzoltó pasija fejezet. Tűzoltó pasi rajta kapja Vitot, amint iszik és üzletelni próbál. Vito nagy vonalakban beavatja a pasiját, hogy ki is ő és miért van itt, persze semmi konkrétumot nem mond. Tűzoltó pasi megenyhül, és segítséget ajánl Vitonak. Ötye csapat (Rosalie, Janice, Gabriell Dante) Carmela vezetésével meglepi Ginnyt a születésnapján. Megint feltűnik kertészember, Carmela ráköszön, kertészember egykedvűen visszaint. Janice a vendégségben a Sacrimoni házat dicséri, mondhatnánk, ki is nézte magának, amit Carm el is kotyog otthon Tonynak. Újra Vito és a pasija párost látogatjuk meg, a helyszín az ágy. Vito apró „lefogyott” testét beteszi az ágyba tűzoltó pasi mellé, aki kerek arcú Vitoval incselkedni kezd, csókolóznak és megtudjuk, hogy Vito a passzív fél.

Nézzük meg Bobbyt, aki hogy, hogy nem vonatozik, nincs benne szerintem semmi, öcsémnek is volt, csak neki kb. 10 évesen, vagy már addigra tán be is fejezte a vonatozást. Bobby kicsit későn érő. Nagy villanyvonatozó Bobby kis Bobbynak meséli, hogy megvette a hegyet (a terepasztalra) és próbálja elérni, hogy vele játsszon, de kis Bobbyt nem érdekli a vonatozás. Carmela megint a házával nyaggatja Tonyt, aki a kisujját se mozdította idáig érte, de kamuzik a feleségének valamit, és megkéri Silt, hogy nézzen utána, mert ő elfelejtette. Johnny sógora meglátogatja Tonyt és megkéri, hogy Johnny kintlévőségeit próbálja meg behajtani. Vito dolgozni próbál, illetve egy betonkeverővel küzd egy ideig, majd aludni megy, persze le is bukik és a beteg csípőjére fogja a pihenést.


Tony hazaérve a vacsorát keresi, de Carmela egy pár szendviccsel és egy építkezési vállalkozóval lepi meg. Tony nem ért vele egyet és megpróbálja rábeszélni, hogy ne bízzon meg egy idegent a ház befejezésére egy vagyonért. Melfinél is Carmela elfoglaltságaival kezdődik a beszélgetés. Persze Tonynak ezzel az agyára megy Carm. A következő téma Janice. Némi gyerekkori emlék felidézése után Tony elismeri, hogy szívesen szívatja Bobbyt, Janice ebben nem téved. Megtudjuk, hogy Janice zsarolta Tonyt egy felvétellel gyerekkorukban, amit Tony mai napig nem néz jó szemmel. Tony NŐVÉRE nem változott azóta sem. Johnny sógora megpróbálja elmondani virágnyelven Johnnynak, hogy mit intézett Tonyval. Ugyan futnak pár kört, de a végén Johnny azért megérti, hogy mi a helyzet.

Tűzoltó pasinak szól a csipogója az éjszaka közepén, riasztás van, Vito is vele megy. Felajánlja, hogy segít egy vezetékkel, mert ért hozzá. A tűzoltók tapsban törnek ki. Jimnek, a tűzoltó pasinak ez egyátalán nem tetszik. Mikor a mentés után összeülnek sörözni, Vitot majdnem beveszik, de tűzoltó pasinak ez sem tetszik. Csak nem féltékeny? Bobby behajtani megy egy rossz környékre, és egy tini bűnözőcsapat megtámadja. Elveszik tőle a pénzt meg a stukkert és rálőnek Bobbyra, aki az életéért könyörög, de nem őt találja el a kölyök, hanem az aszfaltba lő. Viszont Bobby így sem jár jobban a visszapattanó lövedék szemen találja. Na ezért szegény Bobby: nem elég neki Janice, még ez is.


Reklám után Tony éppen eszik és üzletel Johnny nevében. A csendestársi részét hajtja be. Nem sokkal később Tony már otthon van és horkol ezerrel, mikor csörög a telefon, aminek a másik végén Pauly van. Persze azt is megtudhatjuk, hogy miért jó, ha valakinek nagy hasa van, mint Tonynak, konkrétan tudja rajta tárolni a tányérját. Szóval Paulie tájékoztatja Tonyt, hogy mi történt Bobbyval, de Tony már tudja. Azt is elmondja Paulie, hogy rákos, de még kezdeti stádiumban van és még megúszhatja. Másnap Tony beér a „munkahelyére”, ahol kapitányai már bent vannak. Természetesen tohonya Bobby a téma. Kisüti, hogy Bobby nagyon rosszkor volt nagyon rossz helyen, így ami történt, csakis az ő hibája, még az sem mentő körülmény, hogy megvakult. Johnny ügyvédje az ügyésznővel tárgyal, de nem túl sikeresen.


Tony családfői vagy családtagi látogatást tart Bobbyéknál, ahol kis Bobby próbál kamaszodni és ellenkezni, akivel csak lehet. Janice helyre teszi, ha már az apjának ez nem megy. Melfinél Janice a téma ismét. Már ott járnak, hogy Tony vonzódott-e Janicehez tini korukban. Persze Tony ezen megütközik kicsit, de Melfinek az a kérdése, hogy Janice viselkedése emlékezteti-e valakire, abszolút jogos. Janice tiszta Livia, persze ez nincs kimondva. Tony a beszélgetés végén csak elmondja, hogy az piszkálja a csőrét, hogy Janice lelépett és mikor Tony lett a góré, azonnal előkerült és tartja a markát.


Vito épp vacsorát főz, mint jó feleség. Tűzoltó pasi hazaér és egy romantikus pillanatban, szerelmet vall Vito feleségnek, aki ezt viszonozza is. Másnap Vito dolgozik, és nagyon szeretné, ha telne az idő, tippelgeti is, hogy épp hány óra lehet, buzdítja magát, hogy ne adja föl, de mikor végül megnézi, rájön, hogy vagy egy órát tévedett és ólom lábakon halad a hülye idő. Tűzoltó pasi alszik, majd felkel, és mikor körülnéz, rájön, hogy Vincent eltűnt minden cuccával együtt. Johnny megtudja, hogy mit intézett az ügyvéd. Némi vagyont megmentett. Vito iszik, közben vezet, Sinatrát hallgat és New Jersey felé tart.


Tonyéknál reggel van és Meadow elsírja apjának bánatát. Közben Vito neki ütközik egy autónak. Az autó tulajdonosa rendőrséget akar hívni, pedig Vito felajánlja, hogy kifizeti az okozott kárt. Az autó tulaja tovább erősködik, így Vitonak nincs más választása, lelövi az ürgét. Beszáll az összetört autóba és némi szitkozódás mellett elhajt onnan. Johnny sógora megint Tonyt zaklatja, hogy mit intézett. Tony elintézte, de akikkel tárgyalt, gázosak. Johnny sógora viszi a hírt és Tony új ajánlatát Johnnynak. Az új ajánlat 2% a vállalatból és Johnny háza. Johnny beleegyezik. Tonyt otthon Carmela zaklatja a házzal kapcsolatban. Tony nem tudta elintézni. Azt ajánlja feleségének, hogy adja el az egészet. Carm dühöng.

Jön a szegény Ginny rész. Egy ingatlanossal Janice körbejárja a Sacrimoni villát. Persze bunkó, nagyképű és lenéző, mint mindig, és csak kb. két mondatban nyilvánul meg. Ginny szomorúan ücsörög és hallgatja, ahogy Janice az ingatlanosnak azt sorolja, hogy mit kell kicserélni a házban. Johnny Sack a tárgyalásán van és beismeri, hogy kapcsolatban állt a New York-i maffiával. Philnek, mint általában, ez sem tetszik. Carmela áll az ablak előtt és Tony látja rajta, hogy gond van. Carm elmondja, hogy Johnny Sack bűnösnek vallotta magát és 15 évre ítélték. Christopher egyetlen megjelenése ebben a részben csak némi káromkodás erejéig tart, mikor az autóját begyűjtik, mint minden Johnny Sack tulajdont.


Tony és Sil épp John vallomását tárgyalják ki és, hogy mi jár az árulóknak, mikor feltűnik a kertészember. Most, hogy John bűnös, már nem kell ugye odajárnia? - kérdezi. Tony és Sil felháborodik, hogy nem bűnös, csak annak vallotta magát, mert biztos kínozták. Miután Tony kiosztotta kertészembert, az megkérdezi, hogy a kerttel mi legyen? Tony felmenti a fura kertész fickót a kertgondozás alól, aki ennek nagyon örül. Vito már a környéken autókázik. Tonyéknál nagy családi összejövetel van, ő a pincében bort pakolászik. Egyszer csak megjelenik Janice a pincében és hiszti rohamot kap. Carm is lejön és nem tudja, Janicenek mi a bánat baja van. Tony elmondja, hogy csak örül a háznak. Carm kedvesen megölelgeti sógornőjét és felmennek együtt a pincéből. Tony meg egykedvűen pakolja tovább a borokat.

Címkék: maffiózók
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony Accardo 2008.03.12. 19:09:05

Jól összefoglaltad. Ismét volt pár olyan hiba a szinkronban, amit nem lett volna nehéz kivédeni. Chris a Maserati kapcsán: "A kocsi az enyém, a feleségemtől vettem!" Természetesen Johnny feleségétől vette, nem is értem ezt hogy hozták össze... ("I bought it from his wife")

Bacala fia nem kosárlabda meccset akar nézni a haverjánál, hanem szintén amerikai focit, a San Diego Chargers meccsét. Pont ez lett volna a valódi konfliktus-forrás, mert a faterja Giants szurkoló és különben is, ha már a környéken él, akkor ne egy kaliforniai csapatnak szurkoljon.

A bajszos tűzoltó szövegét teljesen átköltötték ("Gondolom Rocky Marciano házakat is gyűjtött, mert megtaláltam egy ingatlan-ügynök névjegykártyáját a szemetesemben"). Eredetileg azt mondja, hogy Marciano biztos rajongott az agarakért, mert egy hármas befutóra szóló fogadószelvényt talált a szemétben...

Örültem, hogy volt Dean Martin (That's Amore) és Sinatra (My Way), kár hogy a homó jelenetei alatt, de ez van... Azért a bajszos helyett meg****hatta volna az áram Vito-t...

Rühellem az ilyen 30 kilós bébi gangsztákat...

Jó lett volna Tony köszönése Ginny öccsének: "Á, a lencsék ura!", de sajna nem így hallhattuk.

Az is hatalmas volt, amikor Ginny öccse bent van Johnny-nál beszélőn és próbál virágnyelven kommunikálni, de Johnny nem érti és kiakad.

Kulcsjelenetben is sajnos mást fordítottak: Johnny a szinkronban azt kérdezte az ügyvédjétől, hogy "Muszáj mindenről lemondanom?". Eredetileg azt kérdezi, hogy kell -e beismerő vallomást tennie. Az ügyvéd pedig azt válaszolja, hogy igen, ez az egész dolog lényege tulajdonképpen.

Most hirtelen ennyi, de lehetne még sorolni a hibákat...

Annyival kiegészíteném a leírtakat (azok kedvéért, akik nem látták a részt), hogy Tony a Sacrimoni villát féláron kéri.

Gabba 2008.03.14. 11:03:33

De miért írják át az eredeti szöveget, könyörgöm?! Fordítsák le, oszt jóvan.
Annak mi értelme, hogy baseball helyett kosármeccset tesznek a szinkronba?
És Chris ugyebár még meg sem nősült.

Zamek.

Tony Accardo 2008.03.14. 12:36:22

Chris már megnősült; miután a csaj bejelentette, hogy terhes, átugrottak Atlantic City-be és összeházasodtak. Pár jelenettel később mutogatja is a gyűrűjét a többieknek a Bing-ben.

Gabba 2008.03.14. 13:49:15

Oppardon, tényleg. De attól még a fordítás sucks.

WUTM 2008.03.17. 18:25:29

Köszönöm a helyettesítést, LeAnn!

nekem még nagyon tetszett ebben a részben Tony és Carmela külön kis játszmája, aminek természetesen központi része volt a kaja: nem intézkedtél, apafej? - nincs kaja, csak szendvics - reggel sincs kaja, és a gyerek is Tonynak bőg, mert Carm nincs sehol - akkor pedig nincs intézkedés Tony részéről! De persze nehogy megbeszéljék! Tony belebegteti, hogy csak gyilkossággal lehetne elintézni a dolgot, mert tudja, hogy Carm ezt sosem akarná... és akkor szépen marad minden a régiben. isteni!!! :-))

leeann 2008.03.17. 21:11:49

Nincs mit, bármikor, örömmel:-))))))))

WUTM 2008.12.29. 23:47:59

egy szomorú hír:
www.origo.hu/teve/20081228-ongyilkos-lett-egy-maffiozokszereplo-john-costelloe.html

a tűzoltót játszó színész, John Costelloe öngyilkos lett. Kicsi, de fontos szerep jutott neki az utolsó évadban.
süti beállítások módosítása