Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 4x02 – A szökés

2008. március 11. 09:44 - Bruzsy

Egy játszóházban indítunk. A jó öreg Tobias Fornell ügynök békésen figyeli, ahogy kislánya rajzolgat, amikor odalép hozzá egy titokzatos idegen. Fornell benne egy régi gyilkosra ismer, akit Gibbsszel együtt fogtak el jó pár évvel ezelőtt, és akinek nagyban a börtönben kéne várnia, hogy leteljen életfogytiglani ítélete. Fegyencünk azonban nem úgy néz ki, mint aki beletörődött a sorsába. Figyelmezteti Tobiast, hogy ne csináljon semmi meggondolatlant, mert a kislányt könnyen baj érheti. Különben is ártatlan vagyok. Ja, nem mondtam még? Rossz embert kaptatok el, balfékek! Azt követeli, hogy nyissák újra az aktáját és keressék meg az igazi gyilkost! Tobias úgy bámul maga elé, mint akinek 10 feles után kell Celsius fokot Fahrenheitbe számolni, és persze mire felocsúdik, a fegyenc eltűnik. Belengettük a bonyodalmat, most már jöhet a főcím.


Kicsivel később Jethro Gibbs-hez új vevőjelölt érkezik: Tobias Fornell. Gyorsan megnyugtatja Gibbset, hogy szó sincs arról, hogy a ház kell neki (Gibbs exneje bőven elég volt ahhoz, hogy megtanulja, nem kellenek neki Jethro maradékai), hanem a korántsem rózsás helyzetről jött tájékoztatni. A rab, ismertebb nevén Derrick Paulson altiszt korábban kirabolt egy bankot, majd megölte két társát, a pénz (5 millió jó amerikai dollár) viszont eltűnt. A fickó most megszökött, és követeli, hogy nyissák meg újra az aktát. Gibbs persze hallani se akar arról, hogy megint ő játssza a jóságos, mindenkit megmentő ex-ügynököt, mire Tobias kiborul és jól lecseszi barátját, majd egyedül hagyja a bűntudatával. Ezek az FBI-osok aztán tényleg tudják, hogy kell manipulálni az embert. Vajon Hannibal Lectertől tanulnak az akadémián?

NCIS központ. A fél csapat McGee-n röhög, aki Ross Geller módjára kicsit túlfehérítette a fogát. McGee ügynök, tessék több Jóbarátokat nézni, hidd el, csak tanulni lehet belőle! Tony kiselőadást tart Timmynek, hogy nagyon gyorsan mutassa meg a remekművet, különben hozza az UV-lámpát, amikor beállít Gibbs, és minden szó nélkül elindul a főnökasszony irodája felé. A fiatalok köpni-nyelni nem tudnak: hogy kerül ide az egyre nagyobb szakállú ex-főnök, amikor senkit sem raboltak el, vagy vádolnak gyilkossággal? Itt valami nagyon nem frankó.


Jethro rárúgja Jennyre az ajtót, majd ideiglenes visszahelyezését kéri. Persze ez nem megy ilyen könnyen. Komoly, többhetes procedúrának kell végbemennie a visszahelyezés előtt, szóval easy, Jethro, 2 hónap múlva találkozunk. Gibbs dühösen kirontana az irodából, amikor a főnökasszony visszahívja, és ártatlan bociszemekkel közli, hogy véletlenül Jethro kilépését szabadságként számolta el. Az a fránya bürokrácia. Gibbs arca mindent elárul, Jenny most komolyan elrúgta a pöttyöst. Visszavágás helyett faképnél hagyja, majd a DiNozzo-csapathoz továbbra is egy szót sem szólva elfoglalja a helyét az irodában. No, fiúk-lányok, gyors kupaktanács, mi a fészkes-fene folyhat itt? Megint elvesztette volna az emlékezetét, és elfelejtette, hogy kilépett? Jenny avatja be őket a nagy titokba, mivel Gibbs maximális sebességgel már el is kezdte szervezni a nyomozást, valamint a Fornell-lány védelmét. És még csak kávét sem ivott!


Labor. Abby a nyakába ugrik a jó öreg Jethronak, és közben bőszen találgatja, hogy vajon Gibbs jelvénye nyomja-e ilyen erősen az oldalát… Eközben Jethro a hallgatózó csipet-csapatot faggatja ötleteikről, de nem sok újdonsággal szolgálnak: csak egy név és egy cím szerepelt az aktában. DiNozzo, Ziva és Gibbs kivonulnak a helyszínre, ahol egy vénember már várja őket egy telefonnal. Naná, hogy Paulson van a vonal túlsó végén, és naná, hogy az ártatlanságát bizonygatja. Gibbs próbálja kiszedni belőle valódi célját, mire az kiböki, hogy már megszerezte, amit akart: az ügynökeink autóját a helyszínről. Hoppá, a csákó tud valamit.


Helyszínelés. Kiderül, hogy Paulson az öregember, Mickey Stokes kajaszállítója és jó barátja volt lecsukása előtt. Közben előkerül az autó, egyedül Tony laptopja hiányzik belőle. Ha ilyen barom voltál, hogy bennhagysz egy gépet a kocsidban, rajta az ügy minden aktájával, akkor ne is csodálkozz, kedves DiNozzo, hogy az ex-főnököd tök hülyének néz téged. Most már komolyan nyakig benne vagyunk a trutyiban: az öreg pisztolya is eltűnt, és Paulson tudja az összes tanú címét.

Abby és az újonc Lee ügynök a laborban vizsgálják a nyomokat, közben a kínai elkezdi sértegetni Gibbset. Ejj, kislány, túl akarod te élni az epizódot? Igen? Akkor tartsd meg magadnak a megjegyzéseidet, különben iszapbirkózás lesz belőle! Befut Jethro, Abby tájékoztatja a fejleményekről. Sajnos igen lassan megy az öreg számítógépének elemzése, mert online szexpartnere tízpercenként feltöri a gép tűzfalát. Istenem, már itt tartunk, hogy a kisnyugdíjasok is hackelik a Windowst? Hová fajul a világ? Végül csak egy nevet találnak a gépen: Russel Nash, a negyedik fickó, aki benne volt a bankrablásban, majd utána Paulson ellen vallott. Jó lenne megtalálni, csak egyetlen probléma van: 2 éve senki sem tud semmit a hollétéről.


Az irodában is komoly munka folyik: Timmy azon ügyködik, hogy hófehér fogainak valami emberi színt varázsoljon, Ziva azt elemezgeti, hogy Gibbs vajon meddig marad ideiglenes státuszban, Tony pedig lehallgatja őket. Hát nem egy édes bagázs? Fény derül Tony új szokására is: úton útfélen gyűléseket, ún. „tábortüzeket” hív össze, ahol az összes ötletet diktafonra veszi a későbbi elemzéshez. Ejnye, Columbo hadnagynak ehhez elég volt egy ceruza és a kis jegyzettömbje is.


Doki és Mr Palmer ugyancsak el van havazva: az öreg visszament az iskolapadba, hogy törvényszéki pszichológiát tanuljon, és épp a vizsgájára készül az ifjú tanonca segítségével. 75 évesen! Egyes közép-európai országokban már rég lehozta volna a Blikk egy Győzike- és egy Dundika-cikk között a szenzációt, de ezek szerint Amerikában ez mindennapos. Gibbs érkezése miatt azonban abba kell fejezni az agytágítást, és válaszolni kell Jethro kérdéseire. Közli, hogy nem talált semmi furcsát a két hulla halottkémi jelentéseiben, és közben minden második mondatában beszól Gibbsnek. Jethro arcán látszik, hogy nem sok hiányzik ahhoz, hogy felpofozza Dokit a régi barátság emlékére, amikor megmenti őket egy telefon a további durvulástól: kapnak egy hívást Paulsontól, amiben közli, hogy Gibbsnek hagyott egy kisebb ajándékot, amúgy meg ne aggódjanak, nem fogja hagyni magát becserkészni. Bemérik a hívás helyét, ami pontosan megegyezik azzal a címmel, ahol annak idején az altiszt megölte a társait. Érdekes, még 5 másodperc sem kellett a helyszín megtalálásához, pedig én eddig úgy tudtam, hogy a háromszögeléshez minél tovább a vonalban kell tartani a hívott félt. Mindig tanulunk valami újat.

A csapat ellepi a helyszínt, még Fornell ügynök is kommandós üzemmódba vált. A szobába betörve azonban nem vérfürdő várja őket, hanem egy kompletten lemodellezett bűnügyi helyszín, fényképekkel, vérmintaelemzéssel – mintha csak Dexter Morgan áthelyezte volna székhelyét Miamiból Washingtonba. Paulson a modellben megpróbált rávilágítani az eredeti nyomozás ellentmondásaira, és úgy néz ki, Gibbs is kezd kételkedni a 4 évvel ezelőtti önmagában.


Nincs más választás, Gibbsnek be kell hoznia az öreg Mickeyt, Paulson altiszt elkötelezett támogatóját, és a miniszoknyás Abby gondjaira bízza a vén kujont. Jethro közben lelép Fornellhez, aki megpróbál egy kis bizalmas beszélgetést kezdeményezni vele. Nem tudom, miben reménykedik: Gibbsnek 15 évig sikerült mindenki elől eltitkolnia a múltját, miért pont most nyílna meg? Egy dologban sikerül csak megegyezni: annak idején ezt az esetet elkúrták. Nem kicsit. Nagyon.

Másnap reggel. Négy évvel ezelőtt Paulsont egy biztonsági kamera felvétele alapján ítélték el, amelyen egy rendkívül különleges tetoválás volt látható, és amiről elképzelhető, hogy csak egy másolat volt. Ha ezt sikerül bizonyítani, akkor az ügy meg van oldva. A cél: el kell kapni Russel Nasht. Az egyetlen nyom Nash régi szobatársa, aki persze azt állítja, hogy nem tud semmit. Mi ezt valahogy mégsem hisszük el neki. És igen, pár pillanat múlva Abby már jelenti is, hogy a szobatárs telefonon riadóztatja Nasht, sőt még a címet is sikerült bemérnie. Megint 5 másodperc. Te jó ég, az NCIS-nek komolyabb technikája van a CTU-nál is! Irány a helyszín, ahol csak Nash hullájára bukkannak, aki kizuhant az ablakon. Hogy lesz ebből megoldás a rész végére?


Doki boncolja a hullát, majd megjegyzi, hogy a zuhanás előtt még módszeresen eltörték a delikvens 6 ujját, a térdét és az állkapcsát, valószínűleg kihallgatás közben. Atyaég, Jack Bauer ennyire elszomorodott a 24 hetedik évadának csúszása miatt, hogy elszabadult DC-ben? Vagy csak az altiszt nézett túl sok tévét a börtönben? Az ujjlenyomatok alapján ugyanis úgy néz ki, ő tette hidegre Nasht. Nesze neked, ártatlanság. Gibbs már ott tart, hogy feladja a nyomozást, amikor jön a megvilágosodás. Vajon hogy járhat előttük mindig egy lépéssel Paulson? DiNozzo diktafonja bánja Jethro fellelkesülését: a készülék be volt poloskázva. Paulson helyzete még mindig nem bemérhető, a poloska készítője viszont aláírta a remekművét, így új nyomon folytatódhat a munka.

A mérnököt behozzák kihallgatásra, de nem nagyon akar együttműködni. Ezzel csak azt sikerült elérnie, hogy maga Gibbs folytassa a kikérdezést. Szegény ember! A fickó még mindig nem látja át a helyzet súlyosságát, és tovább titkolózik, mire Gibbs olyan módszerhez folyamodik, amit még életében nem tett meg kihallgatás közben: szépen megkéri a mérnököt, hogy segítsen neki. Jóságos ég, mi történt Mexikóban a jó öreg Jethroval?! Akármi is az, úgy tűnik, ezzel elérte a célját, mert a mérnök köpött, így sikerül meghatározni az altiszt tartózkodási helyét. És ami a legnagyobb meglepetés, hogy a cím nem más, mint a vén Mickey otthona!


A helyszínen a csapat rátör az épp beszélgető öregre és Paulsonra, majd egy kis közjáték után nem az altiszt, hanem Mickey kezén csattan a bilincs. Ő volt az, aki részt vett a bankrablásban, ő volt az, aki kinyírta a társait és Nasht, és ő volt, aki ráterelte Derrick Paulsonra a gyanút. Már csak a hiányzó 5 millió helyét kéne megtudni, de hála McGee-nek, ez sem marad sokáig titokban: a pénz végig ott volt a szemük előtt Mickey lakásában, méghozzá méregdrága antik bútorok formájában. No, ezeket sem a zsebpénzéből spórolta ki…


Finálé. Jethro utazna vissza, amikor Jenny jön hozzá látogatóba, majd szép bociszemeivel közli, hogy aki ilyen jó a szakmájában, mint maga, Gibbs ügynök, annak nem szabad csak úgy feladnia. Na mi ez, ha nem benyalás a javából? Gibbs megint egyedül marad a gondolataival, kíváncsian várjuk döntését. Másnap reggel a csapat érkezésekor az irodában már ott ül az újonc ügynök, Leroy Jethro Gibbs, készen állva arra, hogy belevesse magát az újabb nyomozásba. Ilyen kackiás bajszot pedig Clouseau felügyelő és Poirot óta nem láttunk. Te jó ég, miket tudnak még a stylistok kitalálni, hogy nevetségessé tegyék szegény Mark Harmont? Jövő héten kiderül.

Címkék: ncis
16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Műszaki 2008.03.11. 11:35:41

S hát a fizimiska még Soltész Rezsőt is übereli.

Vince Larkin 2008.03.11. 14:22:21

kösssz, Bruzsy, a hogyvótból tudtam meg annak az 5 pernek a sztoriját, amibe belealudtam este :-)))) Gibbs azért szakállal jobb, mint abban a záróképben bajusszal...ááááááááá!!!!!!! Viszont Lee ügynök eddig nem lett túl szimpi, majdcsak írnak neki jobb szerepet, ha bennmarad

anonymus77 2008.03.11. 15:06:11

jó volt, tetszik a stílusod :D
amúgy meg borostásan nem is nézett ki hülyén Mark Harmon, de ez a bajusz... még jó, h letöltve csak pár óráig kellett néznem... most viszont... :S

escaramujo 2008.03.11. 15:44:37

köszi Bruzsy,hogy Doki lett :))
az egyéként valami poén akart lenni, csak én voltam túl fáradt ahhoz, mikor Aby annyira örült Gibbs-nek,és azt mondja: remélem a KITŰZŐD nyom annyira. Erre Gibbs előveszi a jelvényét. félrefordításbénázás, vagy nem vettem a poént? :S
a bajusz meg naggggyon gáááz...

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.03.11. 16:48:41

Félrefordítás, badge elsősorban jelvényt jelent, de az általános iskolai angolkönyvekben kitűzőt szokott jelenteni... :-P

anonymus77 2008.03.11. 16:58:57

amúgy Gibbs miért újonc? nem az volt pont a poén, h Lee ügynöknek nem lett asztala, mert Gibbs visszakapta a régi asztalát és DiNozzo is?

Kardics 2008.03.11. 18:20:52

A nagy Gibbs is tévedhet! És ráadásul egy epizódon belül kétszer is. (a második az a szerencsétlen bajusz:)) Jó az írás, köszi.

OnixTitan 2008.03.11. 19:00:12

azért remélem az amerikai rajongókan sem nyerte el a tetszését az a randa bajusz és levették. Valaki ennyit spoilerkedhetne, h ez megmondja....

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.03.11. 19:11:41

anonymus, jogos az észrevétel, véletlenül benne maradt az újonc, természetesen Gibbs nem épp egy zöldfülű... :-P

Ignatius, ne aggódj, nem csak a magyar nézők idegeit borzolja ez a csoda ott Gibbs szája felett, és még 2-3 epizódig kénytelenek leszünk elviselni... :-)

anonymus77 2008.03.11. 19:55:31

amúgy Bruzsy tökre örülök, h nem kezdtél el hogyvolt divat szerint írni, és nem azt kell olvasnom állandóan, h gipsz és társai :D fórumokon is annyira idegesít...

OnixTitan 2008.03.11. 20:27:23

Hah, hála az íróknak, köszi Bruzsy az infot

Gladia Delmarre 2008.03.11. 21:06:38

Mostmár akkor lesz rendszeresen NCIS hogyvolt? Dejóóó:-) Én nagyon hiányoltam, mert sajna elég soxor bealszom rajta (2 reklámblokk nekem sok), általában az utsó 5 percet, persze.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.03.11. 23:38:59

anonymus: azoknál a sorozatpknál kezdtem el (lost, szökés), ahol szinkron/kiejtés katasztrofális volt.

anonymus77 2008.03.12. 17:28:39

oké sixx, nem azért, csak azokból mindig csak a hogyvoltot olvasom, és így zavar

EasyFriend 2008.03.12. 18:48:19

Ezzel a bajusszal ölni lehet.
süti beállítások módosítása