Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 6x03 - Hervadás

2008. március 10. 11:19 - Tipca

Egy afféle szerelmesek dombján járunk, ahova a hormonoktól fűtött tinik – khm – beszélgetni járnak. A sok kocsi között ott parkolnak Chloe és Jimmy is. Előbbi nem nagyon érti, miért, az utóbbi pedig próbálja fűzni a csajt némi „ki tudja, hol terem a jó sztori” mellébeszélést követően. Chloe lassítani akar, de aztán ő maga ugrik bele Jimmy szájába. Egész jól alakul az este, mígnem vérfagyasztó sikoly tépi fel a csendet, és Chloe berángatja Jimmyt az erdőbe, hogy ugyan nézzék már meg, ki haldoklik éppen. Csakhamar rá is bukkannak a szerencsétlen lányra, aki egy fa tetejéről lóg le hiányos öltözékben. Főcím.

Lex jótékonysági jelmezbált rendez a Sötét Csütörtök áldozatainak javára. Szép meghívó is van, meg minden. Martha úgy gondolta, Clark elkíséri, de az visszakozik, mondván: a jelmez nem az ő világa. Tetszenek az ilyen kikacsintások. Persze nem csak ezért ódzkodik a bulitól, nem szeretne összefutni Lanával, akit már az újságok is Lex új nőjeként emlegetnek. Martha a továbblépésről beszél, és hogy egy-egy szerette elvesztése – akár így, akár úgy – gyökerestől megváltoztathatja az embert, sőt még a kriptonit is.

Lana is szokott újságot olvasni, és nem igazán tetszik neki, hogy az újságírók csak Lex újabb trófeájaként beszélnek róla. Ja, kérem, máskor tessék előre gondolkodni, hogy kivel akarja összeszűrni a levet. Lex a hírnév árnyoldalairól mesél neki, meg hogy annak idején, tizenhárom évesen egy kíváncsi újságírótól értesült a saját anyja haláláról. Lana ezután a kazalnyi szeretőről kérdez, amiről a lapban írnak, Lex nem mond pontos számot, de hozzáteszi, hogy még egyikükkel sem bútorozott össze, szóval Lana iszonyat jól áll a pontversenyben, ennek ellenére azonban még mindig bizonytalan. Lex döntés elé állítja: vagy végleg elfelejti Clarkot, vagy fel is út, le is út. Jó kis kapcsolat ez, minden egyes epizódban eljátsszák ezt ilyen-olyan gond kapcsán.

Clark Chloénál, pontosabban Loisnál, de a bezárt suli miatt Chloe oda költözött hozzá. A lány hívta ide Clarkot, beszámol neki a hulláról, amit előző este talált, mindennapi csevelynek ígérkezik teával és aprósüteménnyel. Clark a lány barátjára gyanakszik, akinek nyoma veszett, ám Chloe szerint ő fizikailag képtelen lett volna a gyilkosságot úgy végrehajtani, ahogy történt. Legalábbis, ha nem kriptonit-szörny. Clarknak lassan leesik, hogy hol is történt az eset, és rögtön rá is kérdez, hogy mit keresett Chloe azon a randizós helyen, mikor is, végszóra, beállít Jimmy is. Clark húszfele próbál egyszerre nézni, annyira zavarban van.

Lois a Kent farmon éppen egy az Inkvizítor laptól érkezett e-mailt olvas, melyben azt tudakolják, kéri-e a felajánlott állást, vagy sem. Lois válaszol valamit, de hogy mit, azt nem láthatjuk. Kopognak, Oliver Queen az, a Queen Iparvállalat ajánlatát hozza, akivel Martha már régóta tárgyalni szeretne, és magát, hogy ezt gyorsan meg is ejtsék, csakhogy Lois összetéveszti Olivert egy futárral, a markába nyom némi borravalót, és az arcába csapja az ajtót. Martha szerint ez nem volt túl jó ötlet.

Az erdőben kutatócsapat keresi a srácot, akinek megölték a barátnőjét, Chloéék már nem férnek bele, de ez nem akadályozza meg Clarkot, hogy odasuhanjon. A gyilkosság helyszínén összefut egy Gloria nevű, természetimádó parkőrrel, aki nyomban flörtölni kezd Clarkkal az ősrégi „Nem találkoztunk még?” trükkel, de Clarkot még ez sem tántorítja el attól, hogy viszonozza. A nő már többször is átkutatta a területet, ám Clark – biztos, ami biztos alapon – röntgenlátással még egyszer átfésüli a terepet. Sikerrel jár, egy rakás gaz alatt megtalálja a srácot, ám mikor megpróbálja kiszabadítani, a növény durván felsérti a kezét, ami aztán rögtön meg is gyógyul.

Clark és Chloe, Jimmyvel kiegészülve belóg a srác kórházi szobájába, és furcsa jelek után kutatnak. Clark rátalál egy röntgenfelvételre a fiú tüdejéről, melyeken furcsa, fehér foltok láthatóak, de egyikük sem tudja, ez mit jelenthet. Jimmy fotózni kezd – elvégre ez a dolga, vagy mi fene –, de a többiek leszúrják érte. Vicces közjáték következik, hogy most akkor Chloe Jimmy barátnője-e, vagy sem, amit Clark elég érdekes arccal hallgat végig. Jimmy távozik, a szó pedig a fura növényre terelődik, amely megsebesítette Clarkot. Clark úgy vélekedik, hogy mivel a hely nem messze van a Luthor kastély üvegházától, talán érdemes volna ott kezdeni a kutatást. Chloe figyelmezteti Clarkot, hogy oké, nem túl rózsás a kapcsolatuk, de azért nem feltétlenül kellene minden egyes furcsaságot Lex számlájára írni. Ennek ellenére Clark ellátogat a birtokra, ahol össze is fut Lexszel, aki, miután szívatja egy kicsit azzal, hogy ő mennyivel jobban megérdemli Lanát, elküldi a kastélyból, ráadásul úgy, hogy többé ne is jöjjön vissza bejelentés nélkül. Na végre! Persze Clark sem hagyja magát, és visszavág Lexnek: hiába áltatja magát, minél közelebb kerül Lanához, a lány annál jobban meg fogja őt ismerni, és akkor szevasz.

Lana a Talonban ücsörög, és Chloét várja, hogy visszaadjon neki pár dolgot, ami a koleszból való kiköltözésükkor nála maradt, többek közt egy félig megrágott radírt és a saját könyvtári könyvét. Természetesen csak ürügyet keresett arra, hogy beszélhessen Chloéval Lexről és Clarkról. Lana attól tart, ha elfogadja Lex ajánlatát, elveszti az egyéniségét (mintha volna neki), és bevallja, hogy valójában nem is Lexben nem bízik, hanem saját magában. Chloe azt tanácsolja, hogy ha nem tesz semmit, attól nem fog változni semmi, szóval tessék tököt növeszteni és hajrá!

Jimmy az erdőben fotózgat, nagyon be akarja bizonyítani Chloénak, hogy kiérdemli a „barát” jelzőt, ha bemerészkedett a fák közé. Furcsa zajt hall, de csak Gloria az, akinek úgy látszik, teljesen mindegy, hogy egy fickó kék-pirosban nyomul, vagy éppen elszántan kattintgat a fotómasinájával, mert nyomban leteperi Jimmyt ott az avaron. De nem ám azt akarja, amire most a férfi olvasók 99%-a (és – hiába tagadják – a nők 95%-a) gondol, hanem jól körbefonja indáival, és a szájába dugja a csápját. Valami nem stimmel ezzel a vadőrrel…

Lois gyümölcskosarat visz Oliver Queennek, aki készségesen elfogadja azt, ám megbocsátani csak akkor hajlandó, ha Lois elkíséri őt Lex jelmezbáljára. Lois próbálja a jelmezhiánnyal visszautasítani a felkérést, ám Oliver már erről is gondoskodott, az asztalán ott az ajándékdoboz, benne a ruhával, mely éppen Lois mérete.

A kórházban kiderült, hogy a furcsa fehér foltok a srác röntgenjén, valójában magok voltak, a műtősök már előkészülnek. Chloe nyomozott egy kicsit, elküldött egy mintát egy botanikus barátjának abból a növényből, ami megszúrta Clarkot, és a válasz csöppet sem meglepő: a növény DNS-e ismeretlen a Földön, és az emberi szervezet tökéletes táptalaj a számára. A srác szobájából sikoltva rohan ki egy nővér, miközben halkan halljuk a szívmonitor hosszú sípolását. A srác meghalt, és nem is akárhogy, egy erdő nőtt ki a mellkasából. A növény nőnemű, és férfiakra van szükség a szaporodásához, ezért is végzett a srác barátnőjével. Közben hullaszállítók érkeznek a vadőr bezsákolt holttestével. Clark megállítja őket, hogy ő azonosítani tudja, ám mikor a mentős lehúzza a cipzárt, egy ismeretlen nő arcát pillantja meg. Mint kiderül, ő volt az egyetlen nőnemű vadőr a megyében. Clark elszalad, Chloe pedig visszamegy a halott srác szobájába, ahol döntő fontosságú felfedést tesz: a furcsa növény azon indája, amely kisülést okozva belenőtt a konnektorba, elfeketedett és elhalt az áramütés hatására.

Az erdőben Gloria elmondja Clarknak, hogy a világa elpusztult, a természetet elnyomta a fejlődés, amit ő megpróbált helyrehozni, természetesen életek árán. Bebörtönözték őt egy sivatagos világba, amiről Clarknak rögtön Fakófölde ugrik be. Kiderül, hogy az „ismerős vagy” nem csak rossz duma volt, és Gloriának tényleg ismerős volt Clark. Ő nyitotta ki a kaput, amin ki tudott szökni a Fantom Zónából. Gloria még azt is elárulja Clarknak, hogy Lex partiján akar magának udvarlókat szerezni, aztán begyomosítja a fiút, és a biztonság kedvéért még át is döfi egy vastagabb indával. Mielőtt még elájulna, Clark megpillantja a begubózott Jimmyt.

Lex kopasz Caesarnak (vagy Antoniusnak) öltözve lófrál a bálján, míg meg nem jelenik a Kleopátra jelmezes Lana, és boldog újra-egymásra-találásnak lehetünk tanúi, szent a béke, csicseregnek a madarak, és pillangók szállnak a szivárvány előtt. Oliver és Lois is feltűnik, az előbbi Robin Hoodnak, az utóbbi Lady Marionnak öltözve, és bájosan csipkelődnek egymással. A két páros össze is fut, de a régi iskolatársak között láthatóan nem túl békés a viszony, így némi hűvös üdvözlést követően szétválnak útjaik. Lois lerendezi Marthának a tárgyalást Oliverrel, ami minimum egy fizetésemelést érdemel, bár való igaz, hogy nem volt nehéz dolga abban a szépen dekoltált ruhában.

Chloe megtalálja Clarkot, és egy sokkolóval kiszabadítja a gyom fogságából, tudniillik az elektromosság megöli az enzimeket. Köszi, én ott döglöttem volna meg az indák között. Clark odavezeti Chloét Jimmyhez, aztán elrohan Gloria után, aki éppen egy Tarzan jelmezes pasit fűz bőszen. Clarknak nem volt túl jó ötlet idejönni, mert Gloria épp csak, hogy meglegyinti, máris keresztülrepül az egész üvegházon, aztán újra az indákat hívja segítségül, amik engedelmesen fojtogatni kezdik Clarkot. De a fiút sem ejtették a fejére, a lézerszemével beindítja a tűzoltó berendezést, és a víz egy leszakított lámpa miatt árammal tölti be az egész melegházat, elpusztítva ezzel az indákat és magát Gloriát is.

Chloe a mentősöket próbálja rávenni, hogy defibrillálják Jimmyt, így elpusztíthatják a benne lévő magokat, ám azok – érthető módon – csak röhögnek rajta, de engedik egyedül beülni Jimmy (és a defibrillátor) mellé. Ott aztán Chloe önállósítja magát, feltölti a gépezetet és ad egy löketet Jimmynek, aki nyomban magához tér, és csak les a nagy, boci szemeivel, hogy akkor most mi van.

Már csak a zenés zárómontázs van hátra. Oliver hazavitte Loist, és mindketten nagyon romantikus hangulatban vannak. Biztos finom volt a bólé a bulin. Mielőtt azonban elcsattanna a csók, Lois azt szeretné, ha Oliver bizonyítaná szerelmét azzal, hogy Robin Hoodhoz méltón, eltalálna egy kólásdobozt a kis utca végében. Nem nagy kunszt, gondolhatnánk a múlt heti epizódzárás után, de Oliver hosszas rákészülést követően elhibázza, így az este csók nélkül zárul. Azonban, miután Lois felmegy a szobájába, Oliver elmosolyodik, és láthatjuk, hogy a lövés mégiscsak talált, egyenesen a doboz nyitófülének a közepébe. Lex és Lana is fáradtan sétálgatnak a folyosókon, és Lex bevallja, hogy most volt életében először igazán elégedett. Lana megemlíti, hogy azt hitte, a férfi azt mondja „boldog”, de Lex kifejti, hogy szerinte a boldogság csak egy eufórikus, múlandó érzés, és legtöbbször ez teszi tönkre a kapcsolatokat. Lana erre azt feleli, hogy akkor jól vigyázzon, mert nagyon közel van hozzá, hogy ő is elégedett legyen, s hogy ezt bizonyítsa, ott a kandalló előtt vetkőztetni kezdi Lexet. Nem hinném, hogy csak ki akarja mosni a cuccot, hogy másnap visszavihesse a kölcsönzőbe. Eközben pedig Clark magányosan ücsörög a pajtában, és komoran mered maga elé.

Címkék: smallville
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása