Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 1x05 - Suspicion

2008. március 09. 14:17 - the black ball

Ez egy ilyen nyomozós rész lesz, de azért akcióra is szert teszünk. Megtudjuk, hogyan kerültek hirtelen lidércek az előző részbe, felfedezzük a bolygót, ahol Atlantisz van, egy újabb beképzelt földit ismerünk meg, valamint az athosiak is középpontba kerülnek. Na persze a lényeg a rész végén lesz. Nézzük, mi is történik addig.


Aktiválódik a kapu, katonák rohannak a kaputerembe, pajzsot fel. Shephard-ék azok, támadás alatt vannak, és még nem szeretnének elhalálozni, úgyhogy visszajönnének. Rendben, pajzsot le. Azonban a csapat helyet egy csomó lidérclövedék érkezik, amiket a katonák akrobatikusan kikerülnek. Shephard-ék is jönnek, azonban McKay-t még eléri egy lövedék, és fejen találja, amitől kicsit megszédül a padló irányába. Ugrunk is a gyengélkedőbe. McKay ideiglenesen megbénult, és elég viccesen beszél emiatt. Mert ugye a lidércpuskák nem ölnek, mert abban nekik nincs élvezet. Carson dokit ez teljesen lenyűgözi, McKay viszont más véleményen van, de mivel alig tud beszélni, nem tudjuk meg pontosan. Weir közben jön Shephard-ért, valamit meg kell beszélni. Arra kíváncsi, hogy mi is történt odakint. Lidércek támadtak megint a csapatra, ez volt az ötödik a kilenc útból, és valószínűleg az előző részben volt az első. Weir nem ködösít: szerinte kém van Atlantiszon.

Ezt a felvetést a tárgyalóban boncolják tovább. Ott van Shephard, McKay (aki a talpát masszírozza), Ford, Weir és egy új katona, aki szintén Weir-alattvaló. Teyla viszont sehol. Weir közli, hogy nem hívta meg. Már megint kezdi, nem tanult az előző részből. Shephard mondja, hogy ő is a csapata tagja. Az alattvaló beleszól, hogy athosi is. Hoppá. Kiderül, hogy egy athosira gyanakodnak. Shephard hőbörög, Weir meg azzal nyugtatja, hogy mindenki biztonsága érdekében tette. McKay szerint ha valaki köp a lidérceknek, akkor miért nem támadták meg a várost? Shephard szerint jogos. Az alattvaló szerint meg nem kéne használni a kaput egy ideig. Viszont a városnak ős-Duracell kell, de az alattvaló Pató Pált játszik: Ej, ráérünk arra még. Shephard nem adja a kaput, viszont akkor meg kell találni a spiclit. Az alattvaló szerint kerítsenek el minden athosit. A szemét. Weir kompromisszumokra hajaz, tiltott területeket alakítanak ki, és meg akar ismerni minden athosit. És felfüggeszti a kapuhasználatot. Nagyon aktív mostanság a Sötét Oldal.

Teyla igyekszik a tárgyaló felé, de két katona útját állja. Nem tudja mire vélni az esetet, ezért Shephard félrehívja egy kis cseverészésre. Elmondja a történéseket, és hogy egy kicsit jobban megismernék az athosiakat. Teyla-nak nagyon nem tetszik, amit hall. Azzal érvel, hogy ők eleget szenvedtek a lidércektől, és hogy ő jól ismeri a népét. Shephard meg azzal, hogy akkor miért támadják meg őket folyton. Teyla enged.


Ugrunk a tárgyalóba. Az első beszélgetőpartner a Gyűrűk Urás fickó, akit Hallingnak hívnak. Weir lazán indít: család, barát, gyerekek, minden rendben? Aztán rátérünk a lényegre: Halling szerint már nem bíznak bennük, mivel alig mehetnek valahova. Weir őt is nyugtatgatja, ő csak arra akar rájönni, hogyan követik őket a lidércek. Halling belemegy. Kiderül, hogy eddig háromszor tartott egy csapattal a kapun át, és odaát egy időre el-eltűnt. Állítólag ismerősöket látogatott, de az alattvaló közbenyögi, hogy két nappal utána már támadtak is a lidércek. Halling kikéri magának a vádakat, és azzal érvel, mint Teyla: az athosiak rühellik a lidérceket. Megsértődik rendesen, és elmegy. Most meg neki volt igaza. Weir, feszül a hurok!

Na végre valami érdekesebb rész. Az ugróteremben vagyunk, ahol McKay és Zelenka megint egy ugrót macerál. Mindenki azt hinné, hogy valami tudományos maszlagról beszélnek, de nem, a kajáról. Rodney szereti az ottani kosztot, ezt Zelenka fel nem fogja ésszel. A nyálcsorgatást egy új valami szakítja meg, amit McKay talált. Valami hangosan elkezdett mozogni, de nem az ugróból jön. Yeah! Kinyitották a tetőt.


Az athosiak a szállásukon duzzognak, hogy a csúnya földiek milyen szigorúak. Ekkor jön Teyla, mint akit az ég küldött. Kapunk egy jó hosszú párbeszédet közte és Halling között, amit nem részletezek, a lényeg annyi, hogy Halling másik bolygóra akar menni, viszont Teyla lebeszéli, és úgy véli, hogy Atlantisz lehet a legnagyobb esélyük a lidércek ellen.

Ugrunk Shephard-höz. El akarja vinni az egyik ugrót, ha már kinyílt a tető, és Ford ott puncsol mögötte, hogy hadd menjen ő is. Még szendvicset is hozott. Oké, ezzel már meg is lett a helye. Ismét a tárgyalóban vagyunk, Weir még mindig kihallgat. Teyla-ra került a sor. Teljes mértékben együttműködik. Az alattvaló felveti, hogy talán mégsem ismeri olyan jól a népét. Teyla nagyon kemény, lenézően ránéz, aztán inkább Weir-hez beszél. Az alattvaló most biztos összement a szégyentől a teremben. Ja, és Teyla már egy fokkal szebb! Közli Weir-rel, hogy az athosiak el akarnak menni, és burkoltan utal rá, hogy szerinte is ezt kéne.


Ugrunk az ugróhoz. Shephard elviszi a járgányt terepre. Ford hiányolja a gyorsulás érzését, Shephard meg mondja neki, hogy jobb is, mert ekkora sebességnél szétfolyna kívül-belül az ülésen. Aztán megeszi a szendvicset. Katonai humor. Ford el akarja nevezni a bolygót Atlantica-nak, de mivel neki meg lett tiltva, még nem kap nevet. Na de valami hasznát is vesszük, hiszen szárazföldet talál a bolygón! Rohadt nagyot! A városban vagyunk már, itt folytatjuk. Shephard már szörfözni akar a parton, de az alattvaló előbb tudósokat akar küldeni. Hiszen ha a föld termőföld, akkor el lennének látva kajával. Na de ácsi, az alattvaló egy rohadék, nem erre gondolt. Ő az athosiakat akarja deportálni oda. Éééés! Weir nagyúrnő nem tiltakozik. Shephard-nek szeme-szája tátva marad.

Ugrunk. Weir sétálgat a folyosón és a legújabb gonosz tervén gondolkozik, amikor jönnek az athosiak Hallinggel az élen. Hallották, hogy földet találtak, ezért elmennének oda. Weir túlerővel néz szembe, úgyhogy enged. Mehetnek. És ha ezután nem találkozunk lidércekkel, akkor egy athosi volt a kém, ha pedig igen, akkor nyomozhatunk tovább. Ugrunk. Ismét egy unalmas párbeszéd Teyla és Halling közt. Lényeg: elbúcsúznak.


Na, athosiak leléptek, mehetünk küldetésre. Odaát egy csomó kő van, tiszta Daniel Jackson-játszótér. Teyla el akar menni, hogy felkeresse a helyieket, akik félénkek, ezért egyedül menne. De nem, Ford nélkül sehova. Persze később kettéválnak. Vissza a többiekhez. Túl nagy a csend, valami készülődik. Lidércek a bokorban! Azanyjukköcsögit!  Nagyon klassz kis harcjelenetet kapunk, olyan tipikus csillagkapusat. Visszavonulás közben Shephard-öt találat éri. Nyomás át a kapun. Viszont Teyla és Ford ottmaradtak. Otthon Weir-rel átveszik a történéseket. Amikor az alattvaló meghallja, hogy Teyla akarta felkeresni a helyieket, megint vérszemet kap, és Teyla-t vádolja lidércügyben. Shephard viszont kiáll mellette. Majdnem egymásnak esnek, amikor aktiválódik a kapu. Teyla az, Ford megsebesült, és jönnek a lidércek. Az alattvaló elme trükkökkel játszik: ha átengedik őket, akkor a lidércek is átjöhetnek. Shephard viszont nem vacakol, leordítja Weir-t, hogy nyisson ajtót. Meggyőzi. Átjönnek, azonban a katonák körülveszik Teyla-t.

Megyünk a tárgyalóba. Hosszú vita: Shephard azzal érvel, hogy ha Teyla lidérckém, akkor miért jött vissza Forddal, az alattvaló meg azzal, hogy így nagyobb hasznát veszik a lidércek. Shephard végre a sarkára áll, és elküldi a bús pontpontpontba azt a szemetet. Aztán Weir teszi ugyanezt az őrnaggyal, csak stílusosabban. Az alattvaló azonban nem áll le, elviszi Teyla cuccait McKay-hez, hogy kutasson köztük fejlettebb tárgyak után. És hoppá. Talál is. A nyaklánca egy jeladó, amit még Shephard talált az Athoson, és neki adta. Csak hogy Shephard ősgénje aktiválta, és azóta sugároz. Na gyerünk Weir-hez. Ő is belátja, hogy Teyla tudta nélkül találtak rájuk a lidércek. Nyomozás lezárult. Viszont Shephard feje felett kigyulladt egy izzó: használjuk fel a lidércek ellen. Ez a beszéd! Bevetik a titkos arzenált, és csapdát állítanak az előbbi bolygón. Hanggránát, sokkolópisztoly, C4, szuper. Jönnek is a lidércek, az egyikük ilyen főlidérc. Megtalálják az adóvevőt, és még csak sejteni kezdik, hogy ezt bizony keményen megszívták. Bumm! C4 robban, röpülnek a gránátok. Az egyik meggyengül, elő a sokkolókkal. Viszont a főlidérc meg akar lépni, de Teyla megy utána.


Beleereszt egy tárat, aztán szerez egy botot. Közben az elfogott lidérc beindítja az önmegsemmisítőjét, ezt már ugyan nem viszik haza. Na de még ott van a főmufti, Teyla keményen megharcolja. De a lidérc az lidérc, lefegyverzi, majd amikor már enne belőle, Shephard lelövi a kábítópuskával. Szert tettünk egy új háziállatra. Ugrunk. Teyla elmegy az athosiakhoz, elmondani, hogy mi történt. De ez mellékes, mert van egy lidércünk. Shephard vallatja, és hát érezni rendesen a tesztoszteront a levegőben. Shephard mondja neki, hogy bizony éhen hal, mert embert nem adnak neki kajálni. A lidérc megfenyegeti, hogy ha kiszabadul, Shephard-ből fog először enni. Azt is mondja, hogy hamarosan eljönnek érte a többiek, és akkor elkapnak mindenkit. Shephard válaszával zárnám a posztot: A remény halál meg utoljára.


Címkék: atlantisz
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

storyline :) 2008.03.09. 21:03:02

Ha megörexem nekem is ilyen séróm lesz, mint ennek itt az utolsón!

nu_pagagyi 2008.03.09. 23:02:17

igy a 4. evad kozepen jo volt visszaolvasni az elso reszeket :) grat a fogalmazashoz

Slowly 2008.03.10. 00:24:21

közepe? most volt az évadzáró... :(
süti beállítások módosítása