Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 2x09 - A francia kapcsolat

2008. március 07. 08:00 - kiricsiz

Egy hete várunk arra, hogy megtudjuk, hová tűnt a két francia. De hiába. Nem derül ki semmi, a forgatókönyvírók valószínűleg elfelejtették, hogy egy panellakásnak csak egy bejárata van. Helyszínelés Kriszta szétlőtt lakásán, senki nem ért semmit. Kriszta magába roskadt. Nem csoda. Nem elég, hogy az idióta öccse kábszeres ügybe keveredett, de még ki is nyírták, ráadásul pont Kriszta lakásán, szóval még a kéró is ugrott. Krisztát persze felfüggesztik.

Eligazítás. A zsebtolvajokat kell figyelni, akik a vásári tömegben fosztják ki áldozataikat. Móricz már megint belengeti, hogy új ember érkezik az őrsre, de ebben a részben sem érkezik meg, pedig abban reménykedünk, ő lesz az új jócsaj, és akkor nem Pircsi melltartós jeleneteiben kell gyönyörködnünk. Egyébként Pircsi híres nagy eszével hamar felfogja, hogy Krisztának sokkal szarabb, mint neki volt a lakásfeltörés miatt. Micsoda empatikus készségek.

Megérkezik kedvencünk a tenyérbemászó képű főügyész kartárs. Most éppen Otyót veszi elő. Ugyanis Otyót feljelentette az unokaöccse a pofon miatt. Ebben az a vicces, hogy úgy látszik, az unokaöccs annyira nem volt részeg, hogy ne emlékezzen erre az afférra. Alter épp jókor esik be a kihallgatásra, talpig 'korrupt zsaru'-jelmezben, napszemüveg, kapucnis pulcsi. Vida Péter százados mai első jócselekedete, hogy megmenti Otyót és elsüti az epizód egyik legjobb poénját. "Oltós nemzetbiztonsági okokból tartóztatta le a részeg unokatesót, és a titkosszolgálat felhatalmazására alkalmazott erőszakot." Az ügyész kekeckedni próbál, de Alter odalöki neki a mobilját - tessék, hívja fel a titkosszolgálatokat felügyelő minisztert és kérdezze körbe tőle az Oltós-ügyet. Mi meg elképzeljük, ahogy az ügyész felhívja Szilvássyt és eldadogja neki, hogy van ugye ez az Oltós őrmester itt Angyalföldön, hogy akkor ez igaz-e, hogy ő tényleg. Na, persze, ez az, amit az ügyész sem mer bevállalni, mert mi van, ha mégis, és akkor csúnyán beég mindenki előtt. Úgyhogy most szépen elhúzza a belét, de megígéri, hogy jól utánanyomoz ennek az ügynek. Szóval lehet, hogy ez a szál a későbbiekben folytatódik majd. Otyó mindenesetre szépen megköszöni Alternek, hogy jófej volt.

Alter természetesen nem ezért jött, hanem, hogy őszintén beszéljen Bordással. Először arról, hogy senkinek fingja sincs, ki lőtte le Zolikát. Aztán arról, hogy Alter gondban van, most nem tud beépülni Demsához, mert kinyírták Zolikát, az összekötőt. Aztán arról, hogy valakik követik Denise-t, és halvány fogalma sincs senkinek, hogy kik.

Kálmán meg játssza a pillangókisasszonyt. Be se jön az őrsre tévét nézni, mert Szabó ezredes múltkor bunkó volt vele. Inkább rekeszeket pakol a Dühösben. Otyó és Móricz együtt mennek ki járőrbe az emberhiány miatt. Első útjuk a Dühösbe vezet, hogy rávegyék Kálmánt, jöjjön be melózni. Otyó próbál beszélni vele, de Kálmán túlságosan ki van akadva ettől a Szabó-ügytől, úgyhogy csak dühöng. Otyó érzelmi húrokat pengetve búcsúzik el Kálmántól: "Kálmán, azt ugye mondtam, hogy maga miatt lettem rendőr, ugye? Azt viszont sose fogom mondani, hogy maga miatt ment el a kedvem az egésztől."

Tálas és Szavinyi találkoznak. Most minden kiderül. Például az, hogy Szavinyi húsz évvel ezelőtt hagyta el Magyarországot. (Mi lehetett az eredeti neve? Savanyú?) És kiderül az is, hogy Szavinyi emberei Tálas fals információi alapján kutakodtak Pistánál. És mivel erre a téves nyomra Szavinyi egyik embere ráment, ezért a nagyfőnök kicsit ideges. Még idegesebb lesz, amikor kiderül, hogy Zolikánál és Pistánál nem is az afgán szállítmányból találtak mintát. Ja, azt majd elfelejtettük, hogy Szavinyit Dunai Tamás játssza, és ennek nagyon örülünk. Szóval Tálas nagyot hibázott és ezért büntiből lecsippentik egy ujját.

Pircsi és Kovalik járőrben. Észreveszik a zsebest, aki egy csoportosulás körül sündörög sunyin. Pircsi és Johnny Bőrharisnyaként lopózkodva bekerítik a fickót, aztán sarokba szorítják. Az egyébként külön vicc, ahogy Pircsi futni bír, a bekerítő hadműveletről meg inkább nem is mondok semmit. A hülyegyerek kést ránt, erre Pircsi lefegyverzi. Csak azt nem értem, miért nem fújják le ilyenkor gázspray-vel. A lényeg, hogy beviszik a seggfejt.

Tálast közben otthagyják Szavinyiék, de azért rendesek voltak, mert a kezét bekötözték, az meg üvöltve rohan Szavinyiék kocsija után. Aztán Szavinyi visszatolat és kinyírja Tálast. Biztos valami csúnyát ordított az ügyvéd, az meg nem szép dolog.

A Zsuzsát hiányolóknak jó hír, hogy Zsuzsa él és mozog, már amennyire a belényomott nyugtatóktól mozogni bír. Bordás meg is látogatja. De előbb Dénes hívja Bordást. Az Interpol megküldte az adatokat a halott franciáról. Kiderült, hogy tényleg francia állampolgár, de magyar származású, plusz idegenlégió, és hogy Szavinyi embere. Persze azt továbbra sem érti senki, hogy mit keresnek ezek itt, és miért lőtték le Zolikát. Szerencsére mi azért értjük, többet tudunk a szereplőknél.

Denise észrevette, hogy követik. Azt hiszi, a faterja emberei, ezért elkezd hisztizni. Demsa meg gyanút fog és épp ezért akar testőrt állítani a lánya mellé. Egyébként meg fokozódik a kettejük közötti konfliktus, de korántsincs még a csúcsponton. Petár levezetésképpen felhívja Erikát, hogy elmondja neki, hogy egy ideig jegeljék az íróasztalon kibimbódzott kapcsolatukat, mert Demsának "elég sok dolga van". Nem derül ki, hogy Erika ezt mennyire bánja, mert közben megérkezik Mike, ezért Erika sietve lerakja a kagylót. Mi mindenesetre izgulunk, hogy ez a félrekúrásos szál nehogymár csak ennyi legyen.

Csakhogy Mike hallotta Erika utolsó szavait és mivel amúgy is gyanakszik, ez még rárakott egy lapáttal. Jön a faggatózás, hogy kivel beszéltél, meg ilyesmi, Erika szokás szerint szorgalmasan kamuzni kezd, aztán kitör a balhé, Mike rohadtul kiakad - megjegyzem, joggal - aztán összepakol és elhúz, otthagyja Erikát. A vicc az, hogy Mike azt hiszi, Erika Bordással kavar újból. Bezzeg, ha tudná az igazságot.

Kálmán bá meg váratlanul beállít az őrsre, úgy tűnik, hatottak Otyó szavai. Bordás egy szondát nyom az öreg szájába. De Kálmán nem fogyasztott alkoholt. Hoppá.

Stirlitz beállít Demsához a hírrel, hogy Zolikát kinyírták. Egyből agyalni kezdenek, hogy ki lehetett. Persze ők is a franciákra tippelnek. Demsa parancsa, hogy Stirlitz és Olasz látogasson el Pistához, és hozzák ide nyomban.

Kriszta bejön az őrsre összepakolni. Otthonról elköltözik, képtelen abban a lakásban élni, ahol az öccsét asztalhoz szögezték, aztán lelőtték, és ezen nem is csodálkozunk. És új vallomást akar tenni a kapitányságon. Be akarja vallani, hogy tudott a drogról. Bordás szerint viszont nem kell aggódni, Kocsisék máshogy fogják kezelni az ügyet, de hát ezt ugye ki hiszi el.

Otyó a Dühösben sörözget, Pircsi meglátogatja, még mindig a szekrényes bandát akarja elkapni, úgyhogy elkezdik szövögetni a terveket. Pezsgőzés után fellátogatnak a csalilakásba, ahová a szekrényeseket akarják becsalni. A lakásban van egy ágy is, úgyhogy nagyjából sejthető, hogy mivel fognak eltelni a lesbenállás órái. El is kezdik egy jókora dugással. Mondjuk nem állítanám, hogy pont Pircsit szerettem volna látni melltartóban, ágyjelenetben, na, de ne bunkózzunk.

Kolonicséknál míting. Bordás nélkül... Kocsis azt javasolja, hogy dolgozzanak ki egy másik tervet, Bordás nélkül, mert Alter úgyse tud már beépülni Zolika halála miatt. Alter szerint még nem kéne kiszállni az akcióból. Kolonics azt javasolja Alternek, hogy látogassa meg Pistát (úgy látszik, már őt is ismeri) és folytatgassa rajta keresztül a beépülést.

Bordás meglátogatja Zsuzsát. Most bezzeg van posztos rendőr az ajtó előtt.

Stirlitz és Olasz Pistánál. Hamar megtalálják a megboldogult hulláját, és arra is rájönnek, hogy Pista köpött. Demsa azt az utasítást adja nekik, hogy tüntessék el a tetemet. Épp neki akarnak fogni, amikor belép Alter. Stirlitzék egyből rálőnek, Alter visszalő, tűzpárbaj, aztán a százados eltűnik egy mélyedésben. Várhatunk egy csomót, míg kiderül, lelőtték-e. Egyébként ez elég nagy hülyeség, bárki jön Pistához, azt lelövik Stirlitzék? Ha percenként jön egy ember, akkor mindet lelövik? Végül is ez egy autószerelő műhely, Stirlitzéknek meg nem érdekük, hogy minél több hullát gyártsanak.

Címkék: tűzvonalban
37 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vince Larkin 2008.03.07. 08:35:21

Kár, hogy nem derült ki, hová lettek az franciák. Mindenesetre mi jót elpolemizálgattunk róla az elmúlt rész után. Mindhiába. Télleg idiótaság minden belépőre rálőni, aki egy autószerelő műhelybe belép, bár a műhely eddig nem keltette azt a benyomást, hogy ott tényleg melóznak is. Azért remélem, a lövöldözős jelenet nem úgy folytatódik, ahogy a franciák eltűnése...Csóri Mike meg mekkorát szív, amellett, hogy Erika félrekúr, még a saját lakásából is lelép hóolvadásig..

füredi (törölt) 2008.03.07. 09:49:14

Baszki, kihagytad a sorozat történetének legnagyobb poénját:

Csók, István.

Lehet, hogy nem értetted?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.07. 10:14:54

ez a panelkjárat mennyire érdekes... fel sem tűnt! de jó szemfülese vagy! :)

+az a csókistván bizony szintén ott volt...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.07. 10:35:28

kieg.:
Fonyódi Tibort tisztelhetjük íróként? Ügyes fickó...
Különösen az, hogy ezek szerinz Otyóval a saját regényét dícséri? (mert ugye a Katedrális c. regényt olvasta járőrne indulás előtt?) :) Sebaj, ügyes bújtatott reklám! :) Mégérdemli a szerző, rendes a stáb, hogy benne hagyták a könyves jelenetet. Bár...eddig senki nem olvasott semmit a sorozatban, így kissé feltűnő volt :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.07. 10:55:32

(elírások dekódolásához: járőrne=járőrbe
Ha zavaros vmi, nézd meg a klavin a szomszéd betűt...)

füredi (törölt) 2008.03.07. 11:36:14

Otyó kezében nem a Ken Follett-féle Katedrális volt?

Vince Larkin 2008.03.07. 12:59:15

Én is a Ken Follet könyvet véltem felfedezni Otyó kezében

Stella Horton 2008.03.07. 13:33:28

Rosszul láttátok a könyvet. Az új kiadású, majdnem-1000-oldalas Harrison Fawcett (alias Fonyódi Tibor) : Katedrális könyv volt Otyónál.

Vince Larkin 2008.03.07. 13:35:34

akkor a tévedés kockázatával nyilatkoztam fentebb :-) Meghajlok a valóság előtt, Stella

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.07. 13:39:29

Jah, pont előtte zavarták ki járőrbe őket, Otyó meg leáll olvasni... hát ez nagyon nem illett oda szerintem.

Stella. Amúgy 1124 oldalas a könyv. :P

Stella Horton 2008.03.07. 13:46:56

Bruti, köszi a pontosítást, melóhelyről írok, a könyv meg otthon van (nekem 995 oldal rémlett a végére). :)))
Az biztos, hogy amikor decemberben olvastam, majd' leszakadt néha a karom, de nem lehetett letenni, mert olyan zseniális.
Olvassatok Fonyódit, mert kifogyhatatlan a fantáziája!

Hogy ne csak OFF legyek: nem biztos, hogy az "Otyó olvas" jelenetet Fonyódi tette bele, az epizódokat mások is írják, lehet, hogy neki akartak így tisztelegni. ;)

natt 2008.03.07. 14:01:42

nekem az a mondat ütötte meg a fülem, amikor demsa azt mondta az emberének, hogy a franciák "legalább elvégzik a piszkos munkát". ezek szerint nem is bánja annyira, hogy szétszedik a hálózatát? vagy csak zolikát nem sajnálja. (mondjuk őt én sem)

füredi (törölt) 2008.03.07. 15:02:02

natt, nem feltétlenül demsa hálózata ez. Látod, az elkapott szert sem oda terítette.
Itt valami fondorlatos sötét bosszú fog jönni. Figyeljétek. Petár és Atka egy oldalon lesz a végére!

natt 2008.03.07. 15:21:39

nekem úgy tűnt, hogy mióta kinyírta nikoszt, övé a hálózat, hisz a pista is neki jelentett.
de én is úgy gondolom, hogy elsősorban a bosszúról szól a dolog. bár két ilyen szupermennel, mint stirlitz és olasz, nem lesz könnyű :)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.03.07. 17:55:16

Na azért Pircsi is olvasta az Antigonét...

hagymácska 2008.03.07. 18:01:56

hát Zolikát én se sajnálom..engem baromira idegesített..5évig dolgoztam junkie-kal de z összes együttvéve nem volt ilyen baromira idegesítő, mint Zolika..egyszóval szarul hozta sztem a szerepét.mondjuk vicces mert krisztától is hidegrázásom van..vmi családi terheltség lehet ez hehe:DD
Erika nagyon durva azt mondom nem értem, pedig nőből vok én is..vagyos dehogynem szertem be van szarva h.már nem 20éves és bizonyít, bizonyít, bizonyít..
Dunait imádom, nagyon jó h.megkapta a karaktert telitalálat

hagymácska 2008.03.07. 18:03:26

szóval értitek, bocs a sok elütésért..

kamarti 2008.03.07. 18:56:23

hát ami azt illeti, tényleg jöhetnének már (jó) csajok, mert ez az Erika-Pircsi-futottak még (egydimenzióban) univerzum lassan kiugrasztja belőlem a harcos zsüfrazsettet...

Vince Larkin 2008.03.08. 07:25:55

kamarti, én azért Erikát messze nem említeném egy lapon Pircsivel...Klasszisokkal jobb. Kriszta tényleg egyre idegesítőbb szegény, lehet, hogy családi vonás. Zolikáért én se hullajtok könnyeket. De mivel ennyire utálta mindenki, a "foglalkozás elérte a célját", vagyis jól hozta a tenyérbemászó kiscsávót :-)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.03.10. 15:15:04

Pircsi is.
Na, mivan? Senki sem beszéli ki, itt az eheti rész tartalmát? Megvárjuk a rólaszóló posztot? Ugye azért hogyvolt lesz, ha már sorozatrész nem is? :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.03.11. 18:31:29

Nem tudom, mi a bajotok Pircsivel. Nem csak a fotómodell alkat lehet jó és izgató...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.03.12. 21:03:47

Nekem semmi. És különben is, Gyurmalány Pircsi ügyben nem kompetens. Ja és spojler: jön az új csaj: Dulcinea de la Rosa!

gyurmalány 2008.03.13. 13:05:54

Kéri kitty? Őt szeretem :)

(nincs pircsivel bajom, az egyik legjobb karakter szerintem. én csak azt mondtam, hogy ő nem "bitang jó nő". tény, hogy nem vagyok tagja a célcsoportnak, de ezt a kategóriát azért felismerem :)

csalint 2008.03.16. 19:58:47

Újnőő!! Juli ha jól láttam!? :) aaz S.O.S. szerelem vele kezdődik (ha jol láttam :D) ... hiphiphurá

Toszkána Grófja 2008.03.16. 20:47:10

Johnny bácsi mekkora laza volt :)

mirko vosátka · http://vosatka.blog.hu 2008.03.16. 21:06:22

jó nő ez az új nő. egyébként, ha jól értettem, akkor ő is romát játszik.

viszont ez a csavar a végén vicces volt. demsa mindenről tudott... :)

Cleric 2008.03.16. 21:15:44

Kéri Kitty az új csaj.
Ki lehet Demsa kapcsolata a rendőrségen? Tippem szerint, hacsak egy eddig általunk nem ismert szereplő, akkor csak Kocsis lehet.

csalint 2008.03.16. 21:24:10

Kéri Kitty jött... közben Döniz barátnője is Kitty és üdvözölte telóban úgy hogy Helló Kitty. :) én is csak ennyit tudok mondani Kéri Kitty-nek...
köszönömaszót

füredi (törölt) 2008.03.17. 15:40:35

Kocsis annyira nyilvánvaló, hogy biztos, hogy nem ő lesz az áruló.

Szerintem Kéry kitti segge azért annyira nem jó, hogy percekig azzal teljen a műsor.

Azt meg tudja valaki mondani, hogy Szavinyi miért mond el minden mondatot két nyelven?

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.03.17. 18:51:27

Füredi, hogy te is megértsd ;-)

A rész egyik legjobb párbeszéde:

Kolonics: Hol van Bordás?
Dzsonni: Kezet mos.
Kolonics: Hát van is miért.
Dzsonni: Van?
Kolonics: NINCS!!!

dupi 2008.03.19. 06:07:57

jaja, kézmosós jó volt, miss fenék megjelent végre :), de ami gáz volt, hogy bordás olyan mufírcan kezdte a beszélgetést demsával, mintha már tudta volna, hogy tudja. de vajon d tudta-e, hogy b tudja, hogy d tudja? :D

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.03.19. 12:20:01

Ne ragozd Dupi, mert meghülyülök ;-D

dupi 2008.03.19. 18:07:45

ja és béka él :) vagyis én nem emlékszem, hogy lett volna eddig egyértelmű bizonyíték rá, ha volt már, szori.

Vince Larkin 2008.03.21. 13:07:37

dupi, az az én fülemet is megütötte, annak ellenére, hogy az első évad végén mellény nélkül lőtték szitává Malek emberei...
süti beállítások módosítása