Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az elveszett szoba 1x02 - A Fésű és a Doboz 2/1

2008. március 06. 18:01 - zaphodbb

A Szobában indítunk, Joe az ágyon alszik, csörög a telefon, Anna kiabál benne segítségért. Aztán Joe felébred másodszor is, ki akar menni a Szobából, de zuhog az eső, ezért kiveszi a szekrényből az ott lévő Kabátot, ami nyilván egy Tárgy. Találkozója van Jenniferrel. Figyelik őket egy fekete autóból természetesen. Joe rögtön a köszönés után fegyvert fog a nőre, pedig most Jennifer segíteni jött, hozott neki hamis személyit és hitelkártyát. Joe Doorman lesz a neve azaz Portás, hehe. Miller átadja a Tollat Bloomnak és kikérdezi az Elsődleges Tárgyról, sokat nem tudunk meg, csak hogy nem találta meg még senki, sorra beleőrülnek vagy meghalnak, akik keresik.

A Fésűs emberre váltunk, aki Harold Strizke, épp egy boltban van. Ki akarja váltani a fotóit, de a fotós fiú cikizni kezdi, amire emberünk bedühödik és amikor hozzáér a hajához a Fésűvel, eltűnik úgy ahogy van mindenestül. Mikor újra megjelenik, felborítja az eladó fiút, hogy tanuljon meg viselkedni, ne basztassa a fotói miatt. Aztán újra megfésüli magát és eltűnik. Micsoda véletlen, Joe is ebbe a boltba tér be nyalókát vagy ki tudja mit venni magának, nem derül ki a miért, mert a show-ról lemarad, aztán meg már csak az utcán látjuk újra.

Tehát Miller az utcán, egy fekete autó üldözi, gondolom Karl újra akcióban. Nagy Fekete Autó nanáhogy legyűri Kicsi Kulcsos Embert. Joe belebotlik egy hajléktalanba, ez lelassítja jelentősen, aztán mikor mászna át a kerítésen egy ajtó felé, lelövik. Csakhogy rajta van a Kabát a Szobából, ami sérthetetlen, úgyhogy nem sikerül legyilkolni mégsem. Ha nem hát nem, nem erőlködnek különösebben tovább, becipelik egy gardróbnak látszó szobába és rázárják az ajtót. Közben a Gonosz Napszemüveges Kopaszok beszélgetéséből kiderül, hogy nem találják a Kulcsot, se Joe-nál se a helyszínen.

Ugrás az őrsre, ahol Ruby épp Tárgyakra vadászik a neten, Lee jön, aki nem egészen érti az események láncolatát Lou megölésében. Ruby nem kíván válaszolgatni a kérdéseire, arra hivatkozva, hogy már minden benne van a jelentésében. Váltunk a Ruby otthonra, a nej ki van borulva, hogy ő nem bír ebben a házban élni tovább. Ruby erre majdnem elmondja neki, hogy nem úgy van ahogy ő azt hiszi, de belecsörög a telefon. A Rend van a vonalban, lebasszák, hogy nem szerezte meg a Kulcsot, pedig lehetősége volt rá és utasítják, hogy keresse Kanget és hozzon egy Tárgyat.

Joe-nál járunk, kiviszik a gardróbból a kabátok alól, Karl otthonában vagyunk, ahol épp befalazzák az ajtót, amit az előző részben Joe kifejszézett. A Kulcs kellene Karlnak továbbra is, ő fizetett érte, övé. Joe vázolja, hogy a lánya visszaszerzéshez kell a Kulcs és az Elsődleges Tárgy. Karlnak egy tanácsa van, Joe jobb ha most elsétál mert szemmel láthatóan fingja sincs, hogy mibe mászott bele. Joe-t azonban nem érdekli, ha megölik is, akkor se adja oda a Kulcsot. Karl ennyiben hagyja, elengedi csak a Kabátot szedi le róla, ami valljuk be, kicsit furcsa, mert az előbb még legyilkolta volna a Kulcsért, most meg hagyja elsétálni.

Miller visszatér oda, ahol lelőtték, a hajléktalan zsebébe rejtette a Kulcsot, amikor belebotlott. Így most visszatér a Szobába és pár percig néz maga elé, mit is tehetne. Aztán döntésre jut, visszaviszi az Órát Karlnak, így akarja elnyerni Karl bizalmát. Úgy tűnik sikerül is, Karl mesél neki az Elsődleges Tárgyról és a Tárgyak történetéről. Megtudjuk, hogy a Tárgyak először 1961. május 4.-én tűntek fel. Eleinte csak egy társaság volt, a Gyűjtők, akik nagyon sok Tárgyat összegyűjtöttek, de ők megsemmisítették magukat, vagy meghaltak vagy megőrültek. Néhány Gyűjtő ezek után elrejtette a Tárgyakat egy alagsorban, amiről senki se tudja hol van és Karlnak ezért kell annyira a Kulcs, mert csak azzal találhatja meg az alagsort. Neki onnan az Üvegszem kell, ami állítólag képes regenerálni az élő húst azzal akarja meggyógyítani a fiát, aki leukémiás. Így jól összejönnek, mindkettőnek szarban van a gyereke, ez összehozza az embereket. Az utolsó vélhető túlélő a Gyűjtők közül, Barbara Strizke, akinél a Fésű volt, de mi tudjuk, hogy azóta már nem, hanem Haroldnál van.


Ugrunk is a szemüveges, kicsit idegbeteg Strizke-re, aki pakolászik a bevásárlás után a parkolóban. Egy bevásárlókocsi gurul neki az autójának, utána egy szőke nő sűrű bocsánatkérések közepette. Annyira mélyen szánja-bánja, hogy gyorsan megpróbálja lelőni Strizke-t, gondolom a Fésűért. Csakhogy Strizke egy másodperc tört része alatt eltűnik, a szőke picsa meg eloldalog. Tovább haladunk, Jennifer egy tolószékes ember mellett ül valami szanatóriumban, amikor rácsipog Joe, hogy hol van, beszélniük kell. Jennifer válaszul lefotózza a legközelebbi ajtót, amin egy pillanat múlva ki is lép Miller. Barbara Srtizke felkutatásához kéri Bloom segítségét, aki beleegyezik egy feltétellel, hogy ha megtalálja a Fésűt, akkor azt átadja a Légiónak.

Már úton is van Joe és Jennifer a Strizke otthon felé. Útközben kiderül, hogy Karl is Légiós volt, de pár éve kilépett és megszállottan Tárgyakat kezdett felkutatni és vásárolni. Ő fizette le Jennifer társát, hogy lopja el a Kulcsot. Bloom szemmel láthatóan nagyon rosszallja, hogy Joe összeállt Karllal. Azt is megtudjuk, hogy a Fésű megállítja az időt. Jennifer kiszáll a kocsiból telefonálni, a főnökét hívja, hogy ha kell, most meg tudja szerezni a Kulcsot. Az utasítás az, hogy adja meg neki a Strizkre infót és férkőzzön a bizalmába, azzal többet érnek. Így hát Bloom elvezeti Millert Barbarához, de az a Rend tartománya, úgyhogy nagy szarba kerülhetnek miatta.

Váltás Rubyra, aki Kang után kutakodik a neten, jó pénzért tőle lehet információt szerezni a Tárgyak hollétéről. Ruby az összes pénzt leszívja az számlájáról és már ott is van Kangnél egy tisztítóban. 5000 dollárért Kang hajlandó keresni neki egy Tárgyat, ami könnyen megszerezhető. Egy autószerelőnél van a Szemüveg, ami korlátozza az oxidációt. Ruby már porzik is.

Barbara lakásában járunk, már nem él, az unokaöccse, az idegbeteg Fésűs Harold lakik ott. Találnak egy kukkolós képekkel borított falat, amiből rájönnek, hogy Strizke egy edzőteremben szokott kukkolni. Ugrunk is az edzőteremre, már közeledik Harold, de amikor Joe rákiált, megfésüli magát és eltűnik. Kergetőzés következik, de elég nehéz úgy, hogy Strizke állandóan megállítja az időt, aztán az emberünk háta mögött bukkan fel és taslikat ad neki. Joe egy kis bújócskázás után elkapja a Szoba trükkel, kilép a Haroldhoz épp legközelebb eső ajtón és leteperi.

Berángatja egy fodrászatba, elveszi a Fésűt és 10 ugyanolyan fésű közé keveri. Aztán a hátsó ajtón keresztül beviszi magával a Szobába. Harold befrászol, hogy a Szobában van aztán elkezdi keresni a fésűjét a szétszórt fodrászos fésűk között. Joe őt is az Elsődleges Tárgyról kérdezgeti, de az nem tud semmit, úgyhogy Miller visszarendezi a szobát, ezzel megtalálva a Fésűt Haroldnak. Megkéri, hogy tanítsa meg a Fésű használatára. Hamar rájön magától is, egy fésülés és megáll az idő max. 10 másodpercre. Szédüléssel jár, hányingerrel, de megfagyaszt mindent, nem csak az időt, nem tud elvenni senkitől semmit. Két próbálkozás után visszaadja Haroldnak a Fésűt, aki ezen teljesen meghatódik, nem bírja elhinni, hogy van olyan ember, aki nem akarja letépni a fejét a Fésűért. Jennifer telefonál és kurvára beidegesedik, hogy Miller visszaadta a Fésűt és nem tartotta magát az egyezségükhöz.

Haroldnak eszébe jut, hogy valamit ráhagyott a nagynénje, ami érdekelheti Millert, elvezeti oda. Közben Jennifer is rájön, hogy hova mentek, elég béna módon, egy fotó alapján a falon Haroldnál, amit már az előbb is látott, de érdekes módon csak most jutott el az agyáig. Váltunk: Ruby a Szemüveg után kutat, elmegy az autószerelőhöz, aki letagadja, hogy lenne nála bármilyen szemüveg is. Ruby elővesz az autójából egy petárdát (?? honnan? hogy? miért? mivan?) és begyújtja az embert, aki autószerelő lévén nyakig benzines. Ezután már sima menet megszerezni az asztalon heverő Szemüveget és kisétálni vele a lángokon keresztül, ugyanis az, amerre a gazdája lép, eloltja a lángokat.

Joe és Harold az erdőben egy kalyibába tartanak, ami a nagynénié volt. Ott Harold elővesz egy köteg fényképet, amit el kellett rejtenie, a nagynéni kérése szerinzt, amíg el nem jön az idő. Ők se értik, mi se értjük milyen időnek kell eljönnie, mindenesetre most már Joie-nál vannak a képek. Joe megnézi a képeket és kér egy öngyújtót, amivel megpróbálja felgyújtani azokat, de nem gyulladnak ki, innen tudjuk, hogy a Képek is Tárgyak. A Képekhez csatolva van egy cetli, rajta az áll, hogy Gallup. Minden összefonódni látszik lassanként. Jennifer is ideért és teljesen összezavarja Haroldot, benyögi, hogy Joe odaígérte a Fésűjét a Légiónak, amitől Harold pánikba esik. Ekkor lövöldözés hallatszik, megérkezett a Rend. Joe kikönyörgi a Fésűt Haroldtól és azzal megment mindenkit és halomra ölik Jenniferrel együtt a Rend embereit. Miller vissza akarja adni a Fésűt Haroldnak, de ő inkább úgy dönt, hogy már nem kér belőle, szabad akar lenni. Így a Fésű átvándorol Jenniferhez, csak sikerült kihisztiznie, tessék.

Ruby-ra váltunk, aki a Rend őrült fejű vezetőnőjével és a tagokkal találkozik. Megmutatja nekik a Szemüveget, aminek az eredetiségét úgy próbálja ki az őrült fejű, hogy fejbe lövi Ruby-t úgy tízszer. A Szemüveg megakadályozza, hogy elsüljön a pisztoly, úgyhogy fasza minden, Ruby bekerült a Rendbe.

Ismét Joe-val vagyunk, Gallupból összeszedett egy zavarodott fickót és Wally-t. Megmutatja Wally-nak a képeket és megkéri, hogy mutassa meg neki mi van Gallupban. Wally nagyon nem akarja, merthogy onnan már nincs visszaút, de azért rábeszélhető, fejbelengeti a Buszjeggyel Joe-t és magát is. Hosszas gyaloglás után rátalálnak a lényegre, ott áll a semmi, vagy ahogy Wally mondja: a minden közepén a Motel.

Címkék: lost room
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.07. 07:56:35

de:) bocs, hogy nem magyarul írtam a címet, én angolul láttam, de így utólag rájöttem én is, hogy kinézhettem volna hogy milyen magyar címen futott nálunk, most már mindegy.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.07. 08:15:35

de mivel hihhhhetetlen összmunka folyik ezen a blogon, már át is írtam magyarra:)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.07. 10:12:47

Ez a fésű mekkora találmány :D Ezzel Bruce Lee-t is 8x pofán lehet ne vágni, amíg pislog egyet ;)

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.07. 10:19:42

:)) a fésűnél és a buszjegynél éreztem azt, hogy nagyon kéne nekem ilyen:) najó, a ceruzát sem utasítanám vissza, ami minden koppintásra ad egy pennyt:))

azt tudja valaki, hogy hogy keletkezett a szoba meg a tárgyak, milyen esemény hatására? hiába néztem meg másodszorra, szerintem arra nem kaptunk választ, vagy de?

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.07. 10:32:20

Nekem nagyon tetszett ez a sorozat - de éppen amiatt, hogy nem magyaráztak meg semmit, nem zártak le semmit nagyon elégedetlen voltam...

the black ball 2008.03.07. 13:53:43

Nem valami olyat emlegettek, hogy Istenhez van köze? Rémlik ilyesmi. Mondjuk ettől még mindig nem lettünk okosabbak. Hehh.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.09. 02:31:59

Én nem emléxem rá, hogy a szoba és a tárgyak eredetére fény derült volna. Bár tavaly láttam...

no mail, no problem 2008.03.09. 20:26:44

Én úgy vélem, h volt vmi magyarázat, de ehhez elő kellene venni az utolsó két részt. Igaz, ez a magyarázat is felvet pár további kérdést, de valamennyit mégis megmagyarázott.

BTW, ha már ennyire kollektív ez a blog, nem lehetne ezeket a n/m jelöléseket fordítva írni? Vagy mindenkinek ez a fárasztó fordított logika a normális?

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.10. 07:34:17

n/m jelölések? ezt most nem értem, mire gondolsz.

no mail, no problem 2008.03.10. 15:58:23

huh, kicsit tomorre sikerult a felvetesem, nem csoda ha nem ertetted, bocs.

arra, hogy ez nalam "a fesu es a doboz 1/2" lenne. vagy az elozo resz eseten a kulcs es az ora 1/2, ill 2/2.

mindegy, reszletkerdes. csak vhogy nagyon forditva van...

Mhaelt 2008.03.10. 17:52:55

Tetszik. Egy megjegyzesem lenne: Mivel amugy is eleg sok szereplo van, legyszi konzisztensen ugyanugy hivd a szereploket. Egy picit nehezebb kovetni, ha ugyanazt az embert hol igy, hol ugy nevezed (Joe, Miller, stb.).
süti beállítások módosítása