Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 3x14 - Érzéketlen

2008. március 06. 10:31 - candyperfumegirl

A harmadik évad Valentin napi epizódja ez, de aki ennek kapcsán rózsaszín plüssszíveket, masnival átkötött cuki csomagocskákat, halkan elsuttogott szerelmes szavakat és gyertyafényes vacsorát vizionál, az rohadtul eltévesztette a házszámot. Házdokinál egészen másról szól ez a nap, hadd dobjak be pár kulcsszót kedvcsinálónak: kukkolás, zaklatás, hiányzó melltartó és mikrós pizza. Izgi, nem?

Na jó, a féktelen romantikán (/szarkazmus) kívül van hetibeteg is, és rá is vonatkozik az epizód címe, nem csak House-ra. A beteg ugyanis a szó szoros értelmében érzéketlen, nem úgy mint dokink, aki simán tapló, hetibeteg nem érez fájdalmat, de semmilyet. Ha levágják egy karját, azt is csak onnan veszi észre, hogy nem úgy áll rajta a kabát, ahogy szokott. Most éppen azért van kórházban, mert ő és az anyja autóbalesetet szenvedtek, és Foreman vizsgálgatja, mert ő olyan rendes, hogy hóvihar esetén besegít a balesetin. House meg olyan bunkó, hogy ezért baszogatja. Nem mintha szükség lenne arra, hogy Ház emberfeletti zsenialitását bizonyítsa, de azért biztos, ami biztos megteszi: egyetlen pillantást vet a hetibetegre, és CIPA-val (ez az érzéketlenség szép orvosi neve) diagnosztizálja, amire 7 dolog is utal, és bár ezekből csak ötöt tud felsorolni, mégis telitalálat. De ezt a címből is tudtuk, nem az a kérdés, hogy érzéketlen-e, hanem hogy mi baja van még. Már ha egyáltalán. House mindenesetre felveszi (még mindig jobb, mint vérző orrokat és egyéb testnyílásokat tamponálni a balesetin –ahol jelenleg illene besegíteni), és számomra ez a tény önmagában elég ahhoz, hogy teljes meggyőződéssel higgyem, hogy a lánnyal valami irdatlan nagy baj van, és 23 percen belül premier plánban fog haldokolni. De addig még hátra van egy s más.

Először is meg kell győzni Cuddyt, hogy engedélyezzen egy rahedli veszélyesebbnél veszélyesebb tetszet a betegen, akinek így első ránézésre az érzéketlenségen kívül semmi baja, és mindezt miért is? Ja, mert House azt mondta, így már mindjárt más. Főnöknéni a rend kedvéért húzódozik egy kicsit, de úgyis tudjuk, hogy ez csak előjáték, House sem veszi igazán komolyan. Az egyezkedés vége az, hogy egy mérsékelten veszélyes teszt mehet, ha az talál valamit, jöhet a veszélyesebbje is, de csak módjával, mégsem kéne szerencsétlen lányt tűpárnának használni pusztán House két szép szeméért. De ha már itt van, okos doktorunk 2, azaz kettő darab jelből összerakja azt is, hogy Cuddynak ma (Valentin napon, anyám borogass…) vakrandija van. Ha ebbe nem fog valamilyen módon Greg House belerondítani, akkor én vagyok Hillary Clinton.

House-nak új játéka van, itt az ideje kipróbálni. Az epizód egyik fénypontjaként lezavar egy „én vagyok a szerencsétlenebb, én szenvedek jobban” –jellegű vitát a 16 éves pácienssel, érzéketlenség kontra konstans fájdalom fronton. Két, érettségi szintjét tekintve egyenrangú ellenfél között a szájalás, mindez a csapat „mi már meg se lepődünk”- pillantásai mellett, élmény nézni a jelenetet. Jobbnál jobb érvek repkednek mindkét oldalról, szerva itt csere ott, „én nem tudok sírni”, „én meg nem is akarok”, „a fiúk nem ölelhetnek sokáig, mert félnek, hogy összetörik a csontjaimat”, „a lányok nem ölelhetnek sokáig, mert csak egy órára fizetem ki őket.” (gól), majd a meccset egy hirtelen pillanatban elkövetett nyugtató seggszuri zárja. Beteg így mégiscsak közreműködőbb, kezdődhet a kísérletezés.

House-nak szerencsés napja van, a betegnek ugyanis 40 fok fölé szökik a láza, tényleg nagy baj van vele, tehát MOST lehet elővenni a fehér táblát, a brilliáns ötleteket és az okos nézést. House azonban lelép, agyaljon csak a team, randiidő van ugyanis. Chase és Cameron gondterhelt arccal nézik a hetibeteg anyjának műtétjét, eddig ügyesen hallgattak róla, hogy nagyon nagy baj van, anyuka hasa felnyitva, és fél napja tart a műtét. Nem néz ki túl jól a dolog, de ha ezt betegünk megtudná, elkezdene pattogni, azzal meg csak hátráltatná a diagnózist. És most jön az, ami még nem volt! A csipet csapat összedugja a fejét, és House nélkül kezdenek el agyalni, szóhoz sem jutok, hogy ezek ilyet is tudnak. A mester távollétében pedig a legokosabb tanítvány (=Chase) áll elő egyedül életképes ötlettel: meg kell tudni, hol érez fájdalmat a beteg, mert az egy dolog, hogy ő nem érzi, az agya attól még érzékeli. Foreman és Cameron NAGYON bután néz, állítom ezek a józsefvárosi piacon vették a diplomájukat. De kezd az értelem szikrája felderengni, amikor Chase lassan, tagoltan, egyszerű tőmondatokban kifejti, hogy annyi az egész, hogy hatalmas fájdalmat okoznak majd neki minden testrészén, az agya meg majd megmondja, hol fáj neki. Magyarul üssük-vágjuk, kínozzuk, ahol éjük, miért nem ezzel kezdted, wombat?

Nagy kérdés az, hogy mialatt a csapat ilyen elképesztő áttörést produkál, mit csinál a mester? Csak valami életbevágóan fontos dolog szólíthatta el a diagnózis mellől, naná, Cuddy randiját kell megzavarni, ez valóban prioritást élvez holmi differenciál diagnózishoz képest. Egy vérbeli zaklató félreismerhetetlen arckifejezésével kukkolja a kávéházi jelenetet, ahol Cuddy és Mr. Vakrandi meglepő módon jól érzik magukat. Na, ennek sürgősen véget kell vetni, különben az Univerzumnak annyi. House magabiztos léptekkel befelé, Cuddy sápad, és némán fohászkodik az égiekhez, Mr. Vakrandi meg némileg bamba képet vág, sejtelme nincs még róla, kivel áll szemben. Hogy ez a helyzet változzon, House udvariasan bemutatkozik, volt neki gyerekszobája. Majd úgy faggatózik, mintha köze lenne bármihez, közben Cuddy orra alá nyomja a hetibeteg aktáját (na ja, mert csupa olyasmi van benne, amit emberileg képtelenség lenne telefonon közölni), és kideríti, hogy Főnöknéni és Mr. Vakrandi a singleballromdancelovers.com –on ismerkedtek meg. Hogy valaki miért vállalja ezt önként, rejtély, House is osztja a véleményemet, Cuddy meg furcsa módon eltűnt a beteg aktája mögött. Főnöknéni beleegyezik az ideggyök biopsziába, hogy mielőbb szabaduljon House-tól, de Greg nem olyan családból származik, hogy ne vigye be az utolsó találatot. Cuddy fülébe súgja, hogy ez a pasi még mindig jobb, mint az, amelyiket a wiccaneedsdaddyfigure.com –on szedett össze, és teszi ezt olyan halkan, hogy még a szomszédos államban is tisztán hallotta mindenki.

A csapat közben átültette Chase zseniális ötletét a gyakorlatba, a szöszi éppen látens szadista hajlamait éli ki a betegen (pusztán orvosi szándékkal), akit csak az anyja hogyléte érdekel, még akkor is, amikor éppen ropogósra sül a keze. Gonosz csapat nem mond neki semmit, vagyis hazudnak, de olyan rosszul, hogy én szégyellem magam helyettük. Ők csak végzik a tesztjeiket. Foreman már a koponyáját fúrja a betegnek, ha ezt sem érzi meg, akkor semmit alapon, és ezen a ponton lázadás tör ki: fájdalmat színlelve elszökik a beteg, egyenesen az emeleti korláthoz, hogy egyensúlyozzon rajta, lesz itt ingyen műsor, ha unalmas lett volna ez a munkanap.

A drámáról még mit sem sejtve Jimmy és Ház az ápolószemélyzetről pletykálnak, ki dugott meg kit, és mikor, ki transzexuális és ki nem, és Jimmy nagy cselesen belecsempészi a pszichoanalízizást még ebbe a beszélgetésbe is, már szinte hiányzott. Szerencsére nincs ideje rá, hogy kifejtse egyébként zseniális (/szarkazmus) elméletét House érzéketlenség-irigységéről, mert beront Foreman, és közli, hogy már-már Grace klinika szintű dráma zajlik az előtérben, Ház meg vág egy „ki nem szarja le?”-pofát.

Hetibeteg a korláton egyensúlyozik, mindenféle téveszméi vannak, véres hálóingben hadonászik a kezeivel, üvölt, hisztériázik, és pont úgy néz ki, mint egy egyszemélyes akcióművészeti performansz. Nem derül ki, hogy valójában mi lett volna a célja a korlátra mászással, mert ez az a pillanat, amikor deréktól lefelé lebénul (rosszabbkor nem is történhetett volna), és lezuhan! A dolog jó oldala, hogy ebből sem érzett semmit, a rossz, hogy továbbra sincs halvány segédfogalmuk sem, mi lehet a baja, ráadásul a hetibeteg továbbra is csak az anyját akarja látni.

Ismét csoportos brainstormingot kell tartani, és Cameron előáll egy olyan bonyolult nevű, 6 szótagból álló betegséggel, amit képtelen vagyok felidézni, üssetek érte. Viszont annyira meggyőzően hangzik, hogy House kapva kap az ötleten, úgy meg főleg, hogy ezt egy endokrinológussal kell megkonzultálni, aki vajon ki is lehet, akit ismerünk?

A hat főszereplőből eddig ötnek ismertük a szakterületét, a hiányzó láncszem lesz az endokrinológus. Végre ezt is tudjuk, ez Cuddy szakterülete, nem a kötözés, a seggszétrúgás vagy a hamis tanúzás, akármennyire is ebbe az irányba mutattak eddig a jelek. A következő jelenetben House már Főnöknéni ajtaján kopogtat botjával, akinek miért is lenne bármi dolga Valentin nap éjszakáján egy randi után? Cuddy kissé zilált hajjal, de a szokásos mély dekoltázzsal és megrovó arckifejezéssel nyit ajtót, és az eddigi legérdekesebb House-Cuddy párbeszéd következik most. Elég neki egy pillantást vetnie az aktára, abból leszűri, hogy nem a jól hangzó 6 szótagos betegség lesz a gond, de olyan nincs, hogy ezt Greg House ne tudta volna magától is. Nem is ez a lényeg nyilván, gyorsan témát is vált, és próbálja kipuhatolni, mi zajlott odabent az ő felbukkanása előtt, ég a tűz, romantika, stb, és pillanatok alatt kiszúrja azt is, hogy Cuddyn nincs melltartó, hát igen, hideg az este. Rosszul leplezett pánikkal a szemében konstatálja, hogy Mr. Vakrandi még mindig itt van, pedig csak most ismerte meg, mire Cuddy minden kertelés nélkül nekiszegezi a kérdést, hogy azért csinálja ezt House, mert bejön neki? (na nem Mr. Vakrandi, hanem ő maga) House csak hallgat, a körülmények viszont tényleg gyanúsak: legtöbbször megkerüli Főnöknénit minden ténykedésben, most meg direkt üldözi a beleegyezéséért, és felbukkan nála az éjszaka közepén, amikor tudja, hogy randija volt, így az este folyamán már másodszor trappolva bele a romantikázásba. Ehhez azt hiszem, nem kell túl sokat kombinálni. Cuddy egy jelentőségteljes mosollyal jó éjt kíván, és ajtót mutat Háznak, a bökkenő csak az, hogy Mr. Vakrandi mindent hallott. És kiderül, hogy nem csak az orvosok képesek pontos diagnózist felállítani, ez a random pasi, aki egyszer találkozott ezzel a két emberrel meglepően jól levágja a helyzetet, és most Cuddy-n van a néma tátogás sora: Főnöknéni te bizony úgy viselkedsz House jelenlétében, mintha rajta kívül senki más nem létezne a világon. Talált, süllyedt. Kérdés: akkor ezek ketten mégis miért nem dugnak? A nap 24 órájában?!

House azzal a hírrel tér vissza a kórházba, hogy Cuddy kizárta a 6 szótagos betegséget, de ő akkor is akar ideggyök biopsziát, na de mi a búbánatos lószerszámért ezek után? Jimmynek erre is megvan a válasza: azért, mert létezik egy kísérleti módszer, aminek a lényeg a következő: egy érzéketlen páciens idege+egy állandó fájdalomtól szenvedő beteg=fájdalom megszűnése. És mindezt egy House-nál talált orvosi szaklapban olvasta, hmm.

A csapat végre összehozta a hetibeteget az anyjával, aki alig él, de legalább egyben van. Pár szót még tudnak váltani, mielőtt az anya kómába esik, hetibeteg pedig sírva fakad (dehát azt ő nem tud!), és úgy elkezd fájni (!!!) a feje, hogy majd szétrobban.

Csapat részéről ez totál homály, House-nak viszont új és remek ötletei támadnak. B12 vitamin hiánya van a betegnek, de Foreman már cáfol is. Nem nyerő, mert a B12 volt az első dolog, amit a balesetisek belediktáltak. Nem is volt elég ütős diagnózis, valljuk be, Házdokitól áll-leejtősebbekhez szoktunk. Ám House csak nem akad le a témáról, és egy Jimmytől elcsórt szendvics meghozza neki az epifániát! Mivel ő haverja kajáját zabálta, mi van, ha valami megzabálta a páciens B vitaminjait? Feszült zene, mert ő már TUDJA, alig várom, hogy mi is megtudjuk. Már tolják is be a beteget a műtőbe, ahol éppen valami jelentéktelen műtét zajlik, de hát kit érdekel, amikor itt van Greg House és műteni akar?! Helyet neki! Bele is vág azon nyomban, és ezt szó szerint kell érteni. Nem pazarolja az érzéstelenítőt, úgysem érez semmit a beteg, ha meg elaltatná, csak lemaradna a poénról, ezért úgy vágja fel a beteg hasát, hogy az ébren van. Rémálmaimban ne jöjjön elő ilyesmi. És a csattanó: egy bűvész ügyességével ELŐHÚZ EGY 7 MÉTER HOSSZÚ GALANDFÉRGET A BETEG HASÁBÓL! (Slusszpoén, hogy eközben egy szemfüles nővér előrántja fényképezős mobilját, és fotóz.) Egy bélféreg persze őrületes fájdalommal jár, mire ekkorára megnő, de fájdalom, mint olyan és a hetibeteg ugyebár köszönőviszonyban nincsenek egymással. Na EZ egy ütős diagnózis. Az ügy megoldva, egyetlen szépséghiba az, hogy a parazita csak 7 méter hosszú volt, és 16 a világrekord. Francba.

Hogy a csapat méltón emlékezzen meg a szerelmesek napjáról, hátra van még egy jelenetcsokor: House mégsem csináltatja meg a kísérleti kezelést, Foreman a Valentin nap alkalmából szakít barátnőjével, Cuddy egyedül alszik (már megint, még minidg), Cameron és Chase pedig egyensapiban hagyják el a kórházat, és az ausszi boldog Valentin napot kíván. Cameron pedig minden előzmény nélkül előáll az ötlettel, hogy szerinte szexelniük kéne!!! Rendszeresen. Félreértés ne essék, semmi láv, pusztán passzióból - ha már olyan sokat vannak együtt, ne vesszen kárba az a drága idő, amíg laboreredményekre várnak, meg ilyesmi. Becsületére legyen mondva, eddig ez Cameron legértelmessebb megnyilvánulása a sorozatban. Chase találóan megjegyzi, hogy ez akkor olyasmi, mint a mikrós pizza, de egy jelentőségteljes összenézés elárulja, hogy tulajdonképpen egyiknek sincs semmi különösebb baja a mikrós pizzával. Cameron csábosnak szánt szempillarebegtetéssel el, Chase pedig még egy futó mosollyal nyugtázza, hogy ezzel kezdetét vette a harmadik évad egy igen király átívelő szála számára.

Címkék: house
76 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagylori 2008.03.06. 10:52:09

Csak a második rklámig látttam, de így sem értem az egészet. Áhh...

kariking · http://ralialfa.blogspot.com 2008.03.06. 11:00:30

Egy ekkora féreg nem látszik röntgenen, ultrahangon vagy más ilyen snassz diganosztikai vizsgálaton?

EasyFriend 2008.03.06. 11:03:41

Na ez egy tipikus jó kis House epizód volt, gyilkos House beszólásokkal (végigvinnyogtam az egészet), érdekes hetibeteggel, House-Cuddy villongásokkal.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.06. 11:06:59

húúúúúú
nem lehetett semmi
sajna nem ezt néztem, de már szánombánom! - a bélféreg "kivételével" :DDD

&perszekösz!

Gumidomino 2008.03.06. 11:07:25

én azt nem értettem hogy most az egyik pillanatban érez fájdalmat a másikban meg nem?

a b12-re nem a bűntudat miatt jött rá?
vagy fogalmam sincs miről szólt a rész :)

Fabled 2008.03.06. 11:18:27

egy ekkora (meg sokkal kissebb) féreg ideális esetben világít a vérképen, de jó rész volt :)

KCs 2008.03.06. 11:23:33

Ezek a hogyvoltok egyre hosszabbak és erőltetettebbek... Nem lehetne visszatérni ahhoz a stílushoz és hosszhoz, ami az elején volt? Így az egész elveszti az értelmét, ha olyan hosszú az összefoglaló - kis túlzással - mint a szövegkönyv...

Johnny336 2008.03.06. 11:25:44

"...hogy már-már Grace klinika szintű dráma zajlik az előtérben..."

Ez a beszólás rútul odabaszott... :)))

Még jó, hogy nézem azt is!

Dekatlon 2008.03.06. 11:26:44

Kcs kabbe, a hogyvolt jó! ;)
Simán rádupláz a filmélményre.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.03.06. 11:28:00

Valahogy csak be kellett csempészni a sorozatba, hogy a Chase-t és a Cameron-t alakító két színész a valóságban egy pár...

kolestom 2008.03.06. 11:40:20

... voltak. Már felbontották az eljegyzést.

tecciknagyon 2008.03.06. 11:43:10

nagyon jó az írás, minden csüt. reggel ezt várom! :)

Egy kérdés: "wombat" szó, Chase beceneve, mit jelent? gondolom valami szleng

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.06. 11:46:36

"Wombats are Australian marsupials; they are short-legged, muscular quadrupeds, approximately one metre (39 inches) in length with a very short tail. The name wombat comes from the Eora Aboriginal community who were the original inhabitants of the Sydney area. They are found in forested, mountainous, and heathland areas of south-eastern Australia and Tasmania."

Chase azért wombat, amiért ausszi is: ausztrál.

Candy meg imádja, ezért becézi mindig :)

cato fong 2008.03.06. 11:47:50

csez ausztral. a womat egy ott elo allat
en.wikipedia.org/wiki/Wombat

kismucika 2008.03.06. 11:48:40

Igen, én is úgy tudom, hogy már nem egy pár 2007. 08.15. óta: www.imdb.com/name/nm0607185/bio

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.06. 11:49:23

Milyen sok esze van ennek a Cuddynak :)
Rájött arra, amit a tévénézők folyamatosan ordítoztak már x epizód óta a foteljükben: "Jöjjetek már össze ti ketten, a vak is látja, hogy...!"

Arra nem veszek mérget, hogy valamennyi tévénéző ezzel a kifejezéssel élt...

2008.03.06. 11:54:48

KCs: Ne bántsuk a hogyvolt-ot, nagyon jó volt most is, ezzel a stílussal akár könyvet is lehetne írni!

Ez a House epizód nálam az egyik csúcs eddig (talán csak az múlja felül, amikor a daganatos beteg lánynak leengedték az agyából a vért).

Nagyon érdekes heti beteg, nagyon jó páros jelenetek (heti beteg - House, House - Cuddy, Cameron - Chase), jó poén a végére. House megfelelően tapló, de azért mégsem annyira, mert az idegbiopsziát mégsem végezteti el, holott Wilson is célozgat rá a végén.

A legjobb bemondás szerintem a Cameroné: "Azért lőtték le, mert tapló, és nem azért mert fáj a lába."

A "ki szív jobban" vita a beteg és House között telitalálat (bár House minden igyekezete ellenére én a CIPA betegre szavazok, ez tényleg nem semmi, amikor a mellékhelyiség felkereséséhez is óra és határidőnapló kell...)

Egyszóval, a múltkori megerőszakolásos zagyva és fárasztó rész után, végre egy igazi House klasszikus!

Sanyi Manyi 2008.03.06. 11:57:15

Csatlakozom KCS-hez. A hogyvoltok kezdenek izzadtságszagúak és öncélúak lenni.

2008.03.06. 11:57:53

Ja, még valami: ez a Cuddy kép igen jó választás, mindent le lehet olvasni erről az arcról, és ebből a szemből, ezekután nem érteni, miért nem cserélte ki Cuddy azonnyomban a randi embert House-ra...

tecciknagyon 2008.03.06. 11:58:44

óh, ezt nem tudtam h ő ausztrál. az elsőkről lemaradtam, de most már függő vagyok!
Köszi a válaszokat!!!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.06. 11:59:21

De ebből a szemből érteni pl. azt is, hogy miért cserélte ki korábban a vikodint a placebóra a nyilvántartásban...

2008.03.06. 12:02:15

Sanyi Manyi: az öncél miért probléma? Hibás elvárás egy ilyen jellegű blogtól bármilyen emelkedettebb célt elvárni. Pont azért jó, mert öncélú. Én lendületesnek és eredetinek érzem, a humora pedig egyedi. Sajnos pont ez a típusú humor hiányzik az összes médiából, számomra egy Médiacápa, vagy egy "Mi kérünk elnézést" sokkal izzadtságszagúbb, pedig azzal temérdek pénzt keresnek az alkotói.

2008.03.06. 12:03:46

Hoppácska: igen, igen...

Már csak az a kérdés, hány rész kell még ahhoz, hogy bekövetkezzen, aminek be kell következnie.

KCs 2008.03.06. 12:10:02

Nem tudom, hogy folytatódik a sorozat, de azt szokták ugye mondani, hogy a feloldatlan szexuális feszültség, amire már szakszó is van (URST) nagyon erős eleme minden sorozatnak, aminek a feloldása erősen visszaüt, számos sorozatot tönkre is tett.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.06. 12:10:53

Igen, szerintem se jönnek össze csak úgy, az még a Bájklinikán se lenne nyerő - legfeljebb ha be akarják fejezni a sorozatot...

Sanyi Manyi 2008.03.06. 12:13:14

KCS - ezt a feszültséget (laglább is a magában lévőt) próbálja oldani House az "egyórára fizetett ölelgetős" lányokkal.
Hatalmas duma volt :-)))

moni77777 2008.03.06. 12:13:45

Én úgy veszem ki, hogy a többségnek (nekem is) így tetszik a House hogyvolt, ahogy van, úgyhogy én arra voksolok (legyen népszavazás ebből is...) hogy maradjon ilyennek. Én sajnálom, hogy a Shark hogyvolt pl. nem ilyen részletes mint a House. De akinek nem tetszik, az ne olvassa el. Kész

moni77777 2008.03.06. 12:15:00

Egyébként zseniális rész volt, jópár tuti beszólással. Pl. mikor a hetibeteg ugrani akart, és hívták House-t kérdezte, hogy ő minek jöjjön, ő az aki el tudja kapni? (vagy valami ilyesmi) Zseniális :-)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.06. 12:18:31

"mikor a hetibeteg ugrani akart, és hívták House-t kérdezte, hogy ő minek jöjjön, ő az aki el tudja kapni?"

ja igen, érdekes, hogy senki se ment le a másik szintre, hogy tényleg megpróbálja esetleg elkapni, vagy hátha őrá nem ugrik rá direkt - mindenki fent az erkélyen volt...

madz 2008.03.06. 12:20:54

nem értem, ha valaki nem tudja mi az a wombat, miért nem pötyögi be egyszerűen a gugliba???
amúgy a rész zseniális volt, a hogyvolt is nyerő

denamano 2008.03.06. 12:26:53

"Hoppácska 2008.03.06. 12:05:31
És hogy hányszor következik be :)"

valahol remélem, hogy minél hamarabb és minél többször. de akkor lehet, hogy elveszne a varázs...

a részt én is végig röhögtem, frenetikus beszólogatások voltak. a hogyvolt erre rátett még pár lapáttal.:)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.06. 12:28:21

Mellesleg HáziGergő zsidózott is egy idézőjeleset :)

madz 2008.03.06. 12:28:39

amúgy abban mi lenne a jó, hogy lefekszenek? ez így sokkal izgibb. én real life is a legjobban mindig az összejövés előtti feszültséget élveztem :)

kolestom 2008.03.06. 12:28:42

Szerintem is jók a House hogyvolt-ok; főleg, hogy sokszor még az eredeti részeknél is szórakoztatóbbak.
Bár néha kicsit terjengősek a leírások, meg talán kimaradnak említésre méltó részek.
A tegnapiban pl. szerintem jó volt a Forman-Cameron lelkizés a mikroszkópok fölött: Foreman papol az elkötelezettség vállalása mellett, az epizód végén meg ő akarja dobni igencsak kínos módon azt a germán nővért (És így persze megintcsak igaza lett House-nak, aki az epizód elején mondta F-nek, hogy csak azért marad benn valentin-napon, mert nem tudja, hogy dobja a nővérkét)

madz 2008.03.06. 12:35:38

sztem meg inkább kimaradnak a hogyvoltból fontos részek. ha már bőlére eresztjük, tegyük bele az igazi csemegéket, szaftos kis beszólásokat is!

Boise 2008.03.06. 12:35:45

Szerintem Candy írja az egyik legjobb stílusú hogyvoltot (én még a Grace klinikásakat szerettem nagyon). Bár a múlt heti, tényleg olyan hosszú volt, hogy ahogy végiggördítettem, nem bírtam rászánni magam, hogy elolvassam. Szóval jókat írsz, csak néha picit hosszú. (Ha azt veszed, hogy a friss hogyvoltozóknak azt írták ki, hogy max. 10 bekezdés és pl ez a mostani is 15)

De tényleg nagyon jó olvasni, mert a stílus nagyon bejön. Meg azt is szeretem, hogy ugyanaz a kedvenc szereplőnk :)))

squeegy beckinheim 2008.03.06. 12:39:55

cameron néha nagyobbat üt mint a mester: " nem azért lőtték le mert fáj a lába hanem azért mert paraszt"

Szulita28 2008.03.06. 12:40:38

Engem a 6 főszereplő szakképesítése érdekelne, 2-re sehogy sem tudok rájönni. Sajna, csak a 2. évad közepétől nézem, azt hiszem, sok mindenről lemaradhattam.

Szóval:
- House: addiktológus, infektológus (és még?)
- Cuddy: endokrinológus
- Wilson: onkológus
- Foreman: neurológus
- Cameron, Chase? Ők mik?

Chase minden fizikális tesztnél, vizsgálatnál ott van, ő csinálja leggyakrabban. Cameron szerepét nem értem, azon kívül, h vmelyik részben House is bevallja, azért vette fel, mert csinos :-)

winnie 2008.03.06. 12:48:14

cameron immonológus.

madz 2008.03.06. 12:49:48

cameron ment át a legnagyobb jellemfejlődésen eddig (már persze ha a house-osodást annak vesszük...)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.06. 12:52:49

A wikin mindnek van szócikke - ott biztosan leírják.

Szulita28 2008.03.06. 13:03:26

Igen, megtaláltam

Egy furcsaság: én nagyjából onnan nézem, amikor Kulka lett a hang. (Bár Szakácsi nekem jobban tetszett, Isten nyugosztalja :-( ). Ugyanakkor, az 1. évad legelső 8 v. 9 epizódját már láttam, vmikor az elmúlt fél évben. Miért van ez megkeverve??? Nem sorrendben adják???

madz 2008.03.06. 13:06:55

szulita, két évad köz ismételtek

ladybyron 2008.03.06. 13:07:37

House nem addiktológus - akkor mindenféle függőket szoktatna le :-)), hanem nefrológus (a vese betegségeivel foglalkozó szakirány). Chase területe az intenzív terápia. :-))

Azt meg nem mondanám, hogy zsidózott, az irónia inkább a zsidózóknak szólt. :-))

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.06. 13:09:13

"az irónia inkább a zsidózóknak szólt"

Igen, ezért mondtam, hogy idézőjelesen tette :)

Szulita28 2008.03.06. 13:12:34

Kösz. Lehet, poénból lökték be vmelyik részben, hiszen ő is függő :-))

Mi van a keveredéssel? Vkinek ötlet?

Szulita28 2008.03.06. 13:14:15

Aham. Ismétlés. Mennyire egyszerű :-)))

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.06. 13:14:58

Amikor véget ért egy szezon, és volt valami holtidő akkor előszedték a régi részeket a tv2-nél és újra leadták...

Szulita28 2008.03.06. 13:18:17

Arra emlékeztek, h "Foreman" játszott az ER-ban is? Benton őt b...gatta folyamatosan, és végül vonat alá esett/lökték (nem derült ki). Emlékszem még a képre, amikor a csipogóján hívják, és mindig csörög vmi a felismerhetetlenül összezúzódott betegnél... Ebből esik le Bentonnak és Carternek, h a társuk fekszik az asztalon. De meghalt... Akkor már tudta, h lesz a House-ban egy szerepe??? :-)))

Anartia 2008.03.06. 13:25:12

Csak kiegészítésképpen :)
A 6 betűs kór: Thyreotoxikus krízis
(Thyroid Storm)

Rainbow* 2008.03.06. 13:33:37

Ha House és Cuddy összejönnek, elveszik az egésznek a "bája". (Bocs, nem jutott jobb szó eszembe, pedig nagyon nem illik ide...). Kell ebbe a sorozatba ez a feszültség. Most őszintén, el tudjátok képzelni, ahogy House és Cuddy nyálasan-mázasan ömlengenek? Kizárt.

Max annyi jöhet szóba, hogy egyszer megesik , kvázi "véletlen", s aztán úgy tesznek, mintha mi sem történt volna, és pont ugyanúgy szívatják egymást. Vagy "úgyabb".
De nagy románc ide nem való. Nem illik House-hoz, teljesen elveszne minden belőle, amiért szeretjük.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.06. 13:37:34

Na igen, de mi alapvetően jószívű emberek vagyunk, és szeretnénk ha végre összejönne a mi Gergőnknek :)

ladybyron 2008.03.06. 13:41:00

Hoppácska: igazad van, bocs, mea culpa maxima. :-))

Rainbow* 2008.03.06. 13:46:11

Szép tőlünk - mert én is ezt szeretném, ki ne élvezne egy kis románcot:)-de biztosan megváltoztatná a mi drága Greg-ünk lelkét. Jobb ez így...Izgibb....

candyperfumegirl 2008.03.06. 13:54:43

Annyit még, hogy a wombat House duma, ő használta Chase-re a Honeymoon c. epizódban, tőle nyúltam le, mert találó.

sélli_ 2008.03.06. 14:23:23

M.N 'Max annyi jöhet szóba, hogy egyszer megesik , kvázi "véletlen", s aztán úgy tesznek, mintha mi sem történt volna, és pont ugyanúgy szívatják egymást.'
Arra gondolsz, hogy House elesik a botjában, és a cerkája véletlenül beleakad Cuddy-ba? Szerintem ezt is lehet 'house-osan' csinálni, nem hiszem hogy ömlengő nyáltengert csinálnának...

Candy, küddtem mélt. Szép napot neked!

Rainbow* 2008.03.06. 14:31:31

Persze, biztosan meg lehet úgy is csinálni, hogy vérbeli módon House-os legyen, de talán mégis izgibb így...

2008.03.06. 16:11:28

sélli_: Ezen még mindig röhögök: "és a cerkája véletlenül beleakad Cuddyba."

nickita 2008.03.06. 16:48:34

grat Greg. grat Candy.

protkózúzó 2008.03.06. 19:48:17

nemtom, egy kicsit szerintem is erőltetettebbek az epizódleírások;
egyébként nem volt rossz rész, galandféreg pluszpont.

halalosiram 2008.03.06. 21:45:02

A hetibeteg-House vita olyan volt, mintha kb két ovódás veszekedne, óriási volt!!:D (Persze más indokokkal, de hát mégis...)

denamano 2008.03.07. 08:53:42

a hetibeteg vs. House vitában a legjobban Chase feje tetszett. valami eszméletlen.:D

2008.03.07. 09:06:37

Az elégedetleneknek javaslom, hogy olvassák a többi hogyvolt-ot is, akkor rá fognak jönni, hogy ez a legjobb (persze lehet, hogy a House miatt egy kicsit elfogult vagyok, de csak egy kicsit).

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.07. 13:34:17

Jó kis epizód volt, teljesen rászoktam.
A legviccesebb az volt, mikor felvágta a csajt a műtőben, az meg ordított a "fájdalmában". Hogy leállította már. :))

NAR 2008.03.07. 13:43:38

Ezek szerint Chase dugni fogja Cameront? Vagy Cameron fogja dugni Chase-t? :-) Az biztos, hogy House jól fog szórakozni rajtuk.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.03.07. 15:28:10

Hát ad 1: cpg rettentő jól ír!
Ad 2: a zsidózó megjegyzéstől miért fél úgy mindenki kommentálni? Én abszolút érintett vagyok (izraelita lévén), mégis rettentő jól szórakoztam Ház megjegyzésén és a hozzá adott arckifejezésén. Az egyik legjobb poén volt!
És nagyon tetszett még amikor Foreman kiöblítette Cameronkánk szájacskáját az elkötelezettség-vállalásról.
Cameron egy ribi. Mindig sejtettem és most be is jött... :-)

candyperfumegirl 2008.03.07. 17:33:23

Ez az Bruti, rá lehet kapni erre a sorozatra is könnyen!

NAR: a szereposztás elképzelését (ki dug kit) rád bízom, mindenesetre jól fog szórakozni mindenki, ez tuti. :)

Lencse. 2008.03.08. 00:30:34

Ez nagyon jó rész volt. A szinkronos verzióban Foreman előkapta a szemmértéket a farzsebből, és megmondta, hogy hét és fél méter a kígyó. :)
Candy Perfume Girl, ne hallgass rájuk! Rövíden írjanak csak az unalmas emberek.

House vs. Cuddy: Azért unalmas nyáladzáson kivül sokmindent ki lehetne hozni a szituból. Elképzelem, hogy ez a két ember összeköltözik. :D Mit művelnének, ha egy egyszerű biopszia miatt így tudják nyírni egymást.
Nagyon tetszik a Cuddy kép.

candyperfumegirl 2008.03.08. 01:02:52

Lencse, most okoztál pár vidám percet, ugyanis én is elképzeltem. :D Élvezet lenne nézni, az biztos.

Ez a Cuddy kép amúgy szeritnem is szenzációs, azért választottam ezt ebből a jelenetből, a tekintetében minden benne van.

Krisi 2008.03.08. 01:34:12

Király volt az írás megint, de ez már megszokott, nem is erről van szó.
Hanem egy észrevétel: Tudom, hogy Chase oolyan ééédi, de örülnék néha pár képnek, amin a páciensek vannak, vagy az idióta hozzátartozóik, mert mindig minden képen csak a szenzációs csapat vagy Cuddy van (ami persze cseppet sem baj, de plusz 1-2 kép szerintem simán beleférne a betegekről, mégiscsak ők az aktuális rész főszereplői)
Egyébként tök jó visszaolvasni a részeket, már láttam mindet, de elolvasni majdnem hasonló élmény :)

candyperfumegirl 2008.03.08. 16:37:38

Krisi: a hetibetegeket azért nem nevezném főszereplőnek, még az aktuális részekben sem. Igazából soha nem ők a lényeg, hanem a csapat, illetve, hogy a csapat hogyan közelíio meg azt a problémát, amit a hetibeteg felvet. Ahogy House is mondja, a betegeket csak azért találták ki, hogy a munkáját nehezítség, őt a betegségek érdeklik, nem az emberek.
És őszinte leszek: 10 kép nem sok, és nem akarom pazarolni hetibetegekre (a hozzátartozóikra meg végképp nem), mert őket viszonylag hamar elfelejtjük, egy jó House, Wilson vagy Cuddy pillanat viszont megmarad.
Most amúgy is tettem be képet a hetibetegről. ;)

2008.03.08. 20:03:36

Ez a hetibeteg szerintem színésznek sem volt rossz.

A Cuddy kép - úgy látom - mások szerint is nagyon jó választás volt.

Krisi 2008.03.09. 05:00:18

Ez jogos..
De nem lehetne a 10 képből 11? :) Vagy legalább egy osztott kép...

Off, spojler is egy kicsit, de nem nagyon:

A negyedik évados Cuddy-behajlást meg már előre várom... :D
süti beállítások módosítása