Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Haláli hullák 1x01 - Az első nap

2008. március 05. 12:11 - Bruti

Mivel az írás az eredeti nyelv és Partizan fordítása alapján készült, így apró dolgokban eltérhet a Cool szinkronjától. Ezt kéretik elviselni. :)

A Showtime 2003-ban gondolt egyet, félretette józan eszét, és egy eszelősen jó sorozatot lökött oda a pórnépnek. Ez volt a Dead Like Me, vagyis hülye magyar nevén: Haláli hullák. A halál utáni élet lehetőségét és a fekete (nagyon fekete) humort elvetők máris lépjenek tovább, ez nem az ő sorozatuk. A többiek viszont nagy eséllyel szertendőszéjjel fogják röhögni magukat a Kaszások mindennapjain. Vágjunk is bele az első dupla részbe! A főhősünk George Lass narrálásával kezdünk és szokjunk hozzá, mert ez már csak így lesz két évadon keresztül.

Egyszer régen, amikor az Isten éppen el volt foglalva a teremtéssel, meg hasonlók, így adott a varangynak egy edényt, amiben a Halál volt. A varangy marhára megörült, hogy ő lesz a halál felelőse, és megígérte, hogy vigyáz az edényre. Egy nap azonban találkozott a békával. „Hadd fogjam én a halál edényét” –kérte. A varangy végtelen bölcsességétől vezérelve nemet mondott. De a béka elszánt volt, és a sok nyávogás után a varangy végre megtört. „Egy percre megfoghatod” –mondta. A béka nagy izgatottságában ugrálni kezdett és ide-oda dobálta az edényt. A béka egy seggfej volt. „Állj le!” –kiáltotta a varangy, de addigra az edény már darabokra tört. Ekkor szabadult ki a halál.

Azóta előbb vagy utóbb mindenki meghal, de úgy néz ki, hogy George inkább előbb, mint utóbb. Hősünk jellemzően életunt, cinikus, illetve igen szarkasztikus, de hát ezért szeretjük. Életének utolsó előtti napján kapcsolódunk be a történetbe. Éppen rezignáltan üldögél a Happy Time cégnél, ahová állásinterjúra jelentkezett. Egy dagadt nő stírolja, akinek jobb esetben is csak a feje látszik, majd megérkezik Delores Herbig (a szinkronban Dolores lett, de nem kell bedőlni). Deloresnek állítólak kurva nagy és barna szemei vannak. Ez az ismertető jele. Szerinte. Tanácsadó és amolyan munkaügyis a cégnél. Az interjú alatt kiderül, hogy George segg hülye mindenhez, ezért Delores felajánl neki egy igen kellemes akta-tologatói állást. Ja és egy megjegyzés: „Tessék mosolyogni!” Hát George nem az a mosolygós típus, hogy finom legyek.

George-ék házában vagyunk, és vacsora közben megismerkedünk a kiccsaláddal. Az anyja, Joy 41 éves titkárnő. Kissé zavaró jelenség és utálja a „nedves” szót. Szerinte pornográf. Az apja, Clancy 43 éves angol tanár, aki igazából nem lenne rossz fej, persze nem is egy 100-as izzó. Viszonya van egy végzős diákjával. A húga Reggie 10 éves, és tulajdonképpen láthatatlan. Legalábbis George számára. A hugi ragaszkodna a nővéréhez, de George elég magának való csaj.

Reggel. George-ot az anyja kelti, nem éppen finoman. Irány a meló, amiért fizetést kap, így el lehet költözni a házból. Legalábbis ez anyu terve. Meló. George, igen vicces lakkcipőben és kiskosztümben aktát fog tologatni egész nap. Hát ebbe valószínűleg bárki belehalna. Persze magának köszönheti, mert tegnap beszólt Deloresnek (a karrierjét vonta kérdőre), amiért a főnöke ilyen frankó kis munkával jutalmazta. Az első (és egyben utolsó) munkanapján minden alkalmat megragad, hogy lógjon, de ezzel nincs egyedül. Van, aki pornó oldalakat nézeget a neten, a másik hülye meg füvezik és a füstöt a csőpostába fújja spanglistól, szóval nem teng túl a munkakedv. George se egy nagy spiller, a legfontosabb aktát simán beejti a liftaknába, majd még be is vallja. Nagyon úgy néz ki, arra van kárhoztatva, hogy élete végéig ilyen gány melót végezzen. Még szerencse, hogy addig már csak kb. fél óra van hátra.

Ebédszünet. Kint gyönyörű az idő, az ég kék, a nap süt, az oroszok meg éppen a MIR űrállomást basztatják. Mint később kiderült, volt ott egy kisebb malőr, elszámoltak némi koordinátákat a légtérbe érkezéskor, meg hasonlók. Az egésznek az lett a vége, hogy a Földközi-tenger helyett, pár alkatrész a nyugati parton landolt. Többek közt egy 0-G típusú WC is. George sétál a városban, mikor egy nagydarab néger az időt tudakolja, majd a nevére is kíváncsi. Aztán egy simogatással az útjára engedi. De nem volt ez akármilyen simogatás, ugyanis a barátunk egy Kaszás. George tovább halad és majdnem átesik egy varangyon (a varangyon). Aztán olyan gyorsan jön a halál, hogy, ha lepergett volna az élete, kb. a bölcsiig jutott volna. Mielőtt agyonüti a 0-G típusú WC ülőke, csak annyit tud mondani, hogy: „ Oooh...Shit...”

Durva halál, de legalább gyors. Még mindig jobb, mint évekig hátrafelé menni a ráktól. George ott áll a gödör szélén és láthatóan nincs még képben. Egy rohanó alak átfut rajta, ő meg, néz bután, mint Patrick Swayze a Ghostban. Éppen lelépne, mikor valaki szólítgatja. Ez a valaki Rube, a Kaszásos szakosztályvezetője. Na, ő majd segít feldolgozni az élményt. A halálnak állítólag több pszichológiai foka van, első: a Tagadás. George éppen itt leledzik. Közben megjött Betty is. Ő szintén Kaszás, mégpedig a bombázó fajtából. George nem érti, miért nem érzett semmit, de el lesz neki magyarázva. A néger fazon a simivel kiragadta a lelkét. Ez durva haláleseteknél bevett szokás. Kisebb a trauma. Jön a következő fokozat: a Harag. 18 éves és kurvára nem fair, hogy máris bevégezte, de gyorsan át is tér a harmadik fokozatra: Alkudozás. Mi lenne, ha valaki mást vinnének el, pl. egy hajléktalant vagy valami öreget a szomszéd padról. Persze ez se jön össze, így marad a negyedik fok: a Levertség. Rube megvigasztalja és megígéri, hogy elviszi a boncolásra. Kedves ember..őö..illetve élő-holt.

Boncterem. George Lass az asztalon fekszik, vagyis csak ami maradt belőle. Mindezt végignézi felülről George Lass. Ami legjobban elszomorítja, hogy az első férfi, aki hozzáér meztelen testéhez, egy kórboncnok. Szóval a csaj még csak nem is kefélt egy tisztességeset életében? Ez tényleg gáz.

Ugrunk George halotti torára. Ő is elmegy Rube-bal és Bettyvel és igazán jó mókának ígérkezik. Nézelődik, mikor kiszúrja kishúgát, aki kissé el van anyátlanodva, vagyis jelen esetben nővértelenedve. Egy darabig szomorkodik vele, majd Rube cikizésére úgy dönt, beszél az anyjával. Persze ez nem fog menni, de a hűtőmágnesekből csak sikerül kirakni az anyja által annyira utált „nedves” szót. Ugrunk. Este Rube közli vele, hogy rohadt nagy megtiszteltetés érte. Ő is Kaszás lesz, bár lássuk be, csak egy fokkal jobb a halálnál.
A Gofriházban (kedvenc éttermük és gyülekezőhelyük) átveszik az alapokat. Több százezer ember hal meg naponta, és a testről illik leválasztani a lelket. Na erre vannak a kaszások. Onnan a lelkeknek egy órájuk van, hogy elkapják a nagy fénybe tartó vonatot. Közben kaját rendelnek, és George meglepődve veszi észre, hogy már nem láthatatlan az embereknek. Ő is megkapta a Kaszás státuszt. Szóval a meló. Egy kaszás addig kaszás, amíg nem teljesíti a kvótát, de, hogy az mennyi, azt senki se tudja. Mindenesetre jó sok. Persze nem minden halottat nekik kell átkísérni a „zebrán”, mert sose végeznének. Több csoport működik halálnemekre osztva. Az ő szakterületük a „külső behatások” , mint pl. gyilkosság, baleset, stb. Ezt gyorsan szemléltetik is egy klasszikus példával. Zongora vs Járókelő. A zongora nyert K.O.-val. Egy biztos: nem egy unalmas meló. És itt megismerkedünk a csapat harmadik tagjával, Roxyval. Kicsit maszkulin jelenség, de jól végzi a dolgát. Civil foglalkozása egyébként parkolóőr a Centrum Kft-nél. George egy fura szörnyecskét vesz észre, Rube a nevüket is megmondja: Sírfajzatok (na jó a szinkronban Hantolók, de ez annyira béna). Ő dolguk a zongora, a WC ülőke dobálása ártatlan járókelőkre, illetve más halálnemek kitalálása. Megérkezik a csapat utolsó tagja: Mason, a jóképű angol Kaszás. Éppen két hullával közeledik, akik egymást nyírták ki. Rövid úton átadja Rube-nak, ő pedig megkapja Vécéscsajszit.

Elindulnak lakást keríteni. A Kaszás lét nem annyira egyszerű, ugyanis nincs „fentről” támogatás, se szociális háló. Ha pénz kell, vagy elveszed a halottaktól, vagy elmész dolgozni. Ez a helyzet a kéróval, autóval, kajával és minden mással. Most egy hullákkal teli lakásban bóklásznak, amitől George egy ideig üveghangon visít, Mason meg elkezd hullarabolni. Megjön Betty is, és úgy döntenek, kerítenek egy másik kuckót George-nak, ha már ennyire parázik a halottaktól. Találnak is egyet, de egy igen ideges fazon nyit ajtót és leordibálja a hajukat. Kiderül, hogy Betty benézte az időpontot, túl hamar jöttek. A fickónak még van egy hete hátra. Szívás, de megígérik, hogy visszajönnek jövőhéten. Mason és George fagyizgatnak, mikor egy monitoron meglátják saját magukat. Újabb adalék. A Kaszások a halandók számára másként néznek ki, mint az eredeti külsejük. Szó szerint az anyjuk se ismer rájuk. George jelen esetben egy leharcolt harmincas prostinak néz ki. Sajnos a szinkron nem adta vissza epés megjegyzését, de a lényeget levettük.

Egy bankban vagyunk. Mason „üzemlátogatásra” hozta George-ot, hogy kicsit szívja magába a szakmát. A Kaszások nem tudják, ki fog meghalni, mert egy cetlin csak a pontos időt, a helyet és a delikvens monogramját kapják meg. Masonnel jól elszórakoznak, és találgatják, vajon, hogyan fog bekövetkezni a halál. George az eldobott banánhéjra tippel, de Mason kiröhögi. Túl sablonos lenne. Közben igen vicces történések egy béna rablóval, egy féltékeny feleséggel, de végül azért előkerül a hullajelöltünk is. Barátunk a banánhéj közreműködésével a forgóajtóban végzi, egy ronda nyaktöréssel. És mi az első kérdésük a halotthoz? Van lakásod? Hát persze, hogy van. George estére saját kéróval rendelkezik.

Másnap. Hősünk úgy dönt, hogy meglátogatja a házukat. Az utcában éppen a megunt tárgyakból rendeznek bolhapiacot. Átváltozott külsejével nyugodtan odalép az anyjához és alkuszik az egyik régi játékára. Végül megkapja 5 dolcsiért, de megérte, mert régen beszélgetett ennyit az anyjával.

Reggel. Mason jön érte és viszi a Gofriházba, ahol megkapja élete... illetve élete utáni első melóját. Egy vonaton fog meghalni valaki. Már utaznak, és sorra mustrálja az embereket, találgatja ki lesz a hulla. Mindenre számit, csak arra nem, hogy egy kislány az. Úgy dönt, megmenti az életét, és máshová ülteti, amikor leszakad a szerelvényük és kisiklik. Csak szorítja szorosan a kislányt, és végül életben maradnak. Arra gondol, hogy hátha ezért kirúgják a Kaszás állásból és végre meghalhat rendesen. Egy darabig ücsörögnek a tűz körül, majd besétál az erdőbe, ahol már Rube várja. Egyből nekimegy, amiért nem szólt neki a kiscsajról, de ez semmit nem változtat a dolgokon. Ez nem az Önök kérték, a kislány sorsa már frankón meg van írva a nagykönyvben, és neki el kell vennie a lelkét. Különben tönkremegy, megromlik, elsorvad a testében. Ők csak annyit tehetnek, hogy megkönnyítik a halált. Erre van jogosítványuk. George nagy búsan visszamegy és teszi a dolgát, aztán elkísérik a fénybe.

Címkék: haláli hullák
55 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Porcelán az elefántboltban 2008.03.05. 12:33:00

Jó kis sorinak néz ki ez. Reméljük marad a színvonal. A 24-es csaj is lesz majd benne, ugyi? (Méri, vagy mi.)
Az első rész talán döcögött egy picit a sok új info miatt, de utána talán simábban csúszik.

:)

blökikutya 2008.03.05. 12:38:18

Nekem Bruti szólt, hogy nézzem, mert fasza sori és tényleg annak néz ki. Csak kicsit későn van.

A Betty kaszás, nem a Kés/Alatt-van volt a vak csaj? Blokkolnám. :)

Porcelán az elefántboltban 2008.03.05. 12:46:27

Rebecca Gayheart-nak már van némi múltja az ijesztgetős filmekben. De amúgy is talán ő a legismertebb színész ebben a soriban.

Gabba 2008.03.05. 12:58:49

Hajrá Bruti! Tehát nem fox unatkozni Dzsekk kalandjainak végeztével.

"Civil foglalkozása egyébként parkolóőr a Centrum Kft-nél." -- Itt nyeltem félre az ebédet :-)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.03.05. 13:00:58

Na ha lesz belőle hogyvolt is,akkor feltétlenül nézni fogom :-)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.05. 13:40:33

Vadász2!
Persze, hogy lesz, kötelező sorozat! Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Buborek.! Azért Mandy Patinkinről se feletkezzünk meg. Talán ő ismertebb, de lehet, hogy csak nekem.

A pilot szerintem frenetikus, bár tényleg sok benne a magyarázás, de szerintem ide kellett is, hogy értsük a lényeget. Azért még nem késő csatlakozni annak, aki lemaradt.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.05. 13:42:23

izé.. "feledkezzünk meg" ... elütöttem :)

Nari 2008.03.05. 13:56:14

Jó lenne, ha kicsit korábban adnák ezt a sorozatot... Győzikénél minden jobb (bár nemtom,h van-e még)

"Durva halál, de legalább gyors. Még mindig jobb, mint évekig hátrafelé menni a ráktól." Bruti.. Te sosem okozol csalódást :)

Berix 2008.03.05. 15:03:31

Nagyon tetszett a hogyvolt, köszi Bruti:) Ha azt mondod, hogy a többi rész is hasonlóan jó lesz, belevágok:)
Mandy Patinkin állandó szereplő lesz vagy csak ebben a részben volt?

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.05. 15:26:20

Berix.
Mandy Patinkin állandó főszereplő. Ő a kaszások főnöke. Legalábbis ennek a kaszás csoportnak. :)

akyyy 2008.03.05. 17:12:21

az a betty nem a hősökbe volt? itt is irritl a szeme, mintha vak lenne de mégsem az

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.03.05. 18:04:29

"az oroszok meg éppen a MIR űrállomást basztatják"
Na, már megint az oroszak basztatják :-(

Berix 2008.03.05. 18:08:02

Köszi Bruti, akkor ez egy újabb nézős sorozat lesz számora:)

candyperfumegirl 2008.03.05. 18:24:22

Bevallom, eddig valahogy kimaradt az életemből, de most bepróbáltam a Pilotot és csak ennyit tudok mondani: WOW. Zseniális volt. Minden apró részletében tökéletes Pilot, nagyon várom a további részeket, van egy olyan érzésem, hogy ezt a sorozatot imádni fogom.

És nagyon örülök Bruti, hogy Te viszed, jó Tőled olvasni erről a soriról.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.03.05. 19:11:01


Ezentúl nem félek az ... ööö ... élettől.

kathleen 2008.03.05. 19:32:38

Semmit sem tudtam a sorozatról, míg hozzá nem kezdtem nézni, de hihetetlenül jó! Mindenkinek ajánlani tudom! Kár, hogy szó szerint kasza lett:)

mizrolist 2008.03.05. 19:36:03

akyyy, Rebecca Gayheart nem játszott a Heroesban.

kathleen 2008.03.05. 19:43:57

Ja, amúgy hogy fordították a Der Waffel Haus-t?

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.05. 19:44:04

Kösz Candy! :) Pont a múltkor volt egy cikk erről a junkien, és olvasgattam a hozzászólásokat. Számomra az jött le, hogy valakinek vagy nagyon tetszik, vagy nagyon nem szereti, de azt rögtön. Mindenesetre én is azt mondom, hogy egy nagyon, nagyon erős pilot volt, csak a végén ült le egy picit, de ilyen melankolikus részek máskor is lesznek benne.

Hál' istennek a szinkron is egész jó lett, bár az eredeti George hangját hallani kell, annyira jól áll neki a cinizmus. Ami még negatívum lehet a szinkronban, hogy a jóízű káromkodásokat nem fogja visszaadni, de ez legyen a legnagyobb baj.

A sorit én is ajánlom minden ismerősömnek, boldog-boldogtalannal megnézettem már, és sokan rá is kaptak. :)

sixx · http://comment.blog.hu 2008.03.05. 19:56:12

a tévék nyugodtan írhatnának egy köszönőlevelet minden egyes hogyvoltírónak, mert ha nem is számottevő mértékben, de hatunk a sorozataik nézettségére.

kathleen 2008.03.05. 20:09:36

Köszi Bruti! Amúgy nagy jó a hogyvolt.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.05. 20:20:53

sixx!
Nekem, nincs egy perce, hogy meghozta a postás a levelet. :F
bruti.uw.hu/cool.jpg

candyperfumegirl 2008.03.05. 20:34:00

Bruti vázz, ez a levél... :D
Sixx túl szerényen fogalmazott, itt a megcáfolhatatlan bizonyíték, hogy igenis számottevő a hogyvoltozók hatása a nézettségre.


Még Dead Like Me: bár az eredetit nem ismerem, de szerintem is jól sikerült a szinkron. Majd talán belehallgatok az eredetibe, kíváncsi vagyok Georgia hangjára, mert szerintem baromi jó a csaj, nagyon jól játszik.
Csak a címfordítás lett nagyon szar, de ez legyen a legnagyobb baj.

Phédra (törölt) 2008.03.05. 21:12:38

"A sorit én is ajánlom minden ismerősömnek, boldog-boldogtalannal megnézettem már, és sokan rá is kaptak. :)"
Még nekem is Te mutattad meg, és iszonyatosan fantasztikusan megszerettem! Azért jobb eredetiben; George mély hangja és Mason angol akcentusa miatt.
Jó gyorsan megírtad, pedig vasárnap még 24-eztél... Gratula!!!!

Aragorn831109 2008.03.05. 21:50:43

Fölkeltettétek az érdeklődésem. Jó kis sorozatnak tűnik. Főleg a hogyvolt után. :)

Gabba 2008.03.06. 09:07:01

Elbénáztam a beállítást és az utolsó 10 perc lemaradt.
Valami linken meg tudom nézni? (természetesen legálisan ;-)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.06. 09:18:40

Gabba.
Ha lesz kis időm, felteszem neked az uccsó 10 percet valahová, de nem ígérem tutira.

Gabba 2008.03.06. 09:24:40

Köszi Bruti, akkor én is fizetek neked egy somlóit!

sélli_ 2008.03.06. 09:28:07

Péklapátokat elő, mert nekem nem annyira tetszett... Lehet túlságosan sokat vártam, vagy nem tom. Nem rossz, nem azt mondom, de azért ANNYIRA nem raktam tőle le a hajamat. Ennek ellenére még megnézek egy-két részt, aztán ha az sem, akkor az sem.
Ja, és ezúton erősítenék rá én is: CSAK AZÉRT NÉZTEM, mert Bruti féle hogyvót van belőle...! :)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.06. 09:34:46

sélli.
Én mondtam, hogy nem mindenkinek jön be, de azért még próbálkozz! :)

Az előző mondat jelentése direktben:
"Már pedig megszereted, ha addig élsz is, te mocsok!" :D

Gabba 2008.03.06. 09:40:50

Nekem nagyon bejön ez a fajta humor és a téma. Mondjuk én a Sírhant műveket is előkelő helyre rakom.
A Bruti hogyvót ezek után csak hab a somlóin :-)

sélli_ 2008.03.06. 09:48:43

Azért csodálkoztam magamon, mert én imádom az ilyen típusú, negrócukor- fekete humort!!! Sírhant művek, yess! Sekély sírhant mégjobban yess!
Nem adom ám fel olyan könnyen! Márcsak a társaság miatt, sem :)

Gabba 2008.03.06. 12:39:30

Jól hallom, hogy Georgie magyar hangja egyezik Clairével a Sírhant Művekből? A színésznő neve nem ugrik be...

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.06. 13:14:39

George - Nemes Takách Kata
Rube - Szersén Gyula
Mason - Varga Rókus
Betty - Orosz Helga
Roxy - Sági Tímea

Asszem Kim Bauer hangja is ő volt.

Gabba 2008.03.06. 13:44:09

Kim Bauer, Kim Bauer... hol is hallottam ezt a nevet? ;-)

no mail, no problem 2008.03.06. 22:12:51

bruti, ha (korantsem mellesleg nem lett volna rossz napom, es te) nem azzal kezded, hogy az osszefoglalohoz az eredeti nyelvet is felhasznaltad, akkor most nem lennek ilyen undorlek szorszalhasogato, es nem viselkednek ugy, mint aki eppen most rugja fel hazaerkezeskor a macskat:

- 0-G tipus veceuloke, ez bizony egy szep kover leiterjakab. "0-G toilet" az nem mas, mint a zero gravitacios wc. (mondjuk a tv-nek is a titanium wc uloke jott ki, csak tudnam, honnan. gyanitom keveseknek trivialis, h a sulytalansagban meg a szaras sem trivialis.)

- a "pacific" az a csendes ocean, es nem a foldkozi-tenger. ez utobbi mediterranean sea angolul.

- ha jol emlekszem, akkor nincs rola szo, h a lelkeknek csak egy orajuk lenne a fenyig.

akinek meg van a megfelelo hattere, annak nagyon erdemes bevallalni az angol eredetit, mert sok jo szoveg van benne, ami kulonbozo okokbol, de szuksegszeruen elveszik a (trehany) magyaritasokban. (vagy nem szuksegszeruen, csak tobbet kellene kolteni a szinkronra...)

nem all szandekomban a fordit(ok)on elverni a port, de a "graveling" - "hantolo" forditas engem sziven utott rendesen. just for the record.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.06. 23:11:23

Alu!
A zéró gravitációs budit nyilván levettem, de mivel a fordítás és az eredeti angol szöveg is így jelölte, gondoltam nem változtatok. A pacific teljesen jogos, az egy órát, meg megint csak a fordításból vettem, mindjárt meg is nézem az angolt. Én közel se értek meg mindent, ezért szükségem van a fordításra, ami szerintem még mindig jobb, mint az első rész hivatalos szinkronja volt. Itt a szövegre gondolok és nem a hangokra.
De szerintem ezek apróságok, és nem érdemes kiakadni, mert a végén, még elrontod a szórakozásod. :D

no mail, no problem 2008.03.07. 00:58:56

bruti,

a szórakozásomat ez nem rontja el, és igazából nem akadok ki ilyeneken. mondtam, ma - talán kissé értelmetlenül - kekeckedek. a saját mércém szerint humánus voltam, csak olyanba kötettem bele, amibe nemcsak muszáj, hanem egyenest kötelesség belekötni. más mondatok esetén (a kurzív szövegedben is van ilyen) pedig szerintem az a hülye, aki beleköt a fordításba.

ha már valakinek felpanaszolnék ezt-azt, akkor azok a sorozat készítői. a dlm benne van az öt kedvenc sorozatomban, és több bajom van vele, mint tíz tetszőleges, általam kedvelt sorozatnak együtt.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.03.07. 11:38:55

Tényleg hatalmas nagy sorozat, ami egy ilyen kiválló Hogyvolt-ot érdemel. Remélem végigviszed majd :)

EasyFriend 2008.03.07. 17:17:32

Bruti, amint időm engedi, felveszem a fonalat, mert érdekel. Addig is nem olvasom el a postot, se a kommenteket, ne hogy tökönspoilerezzem magam.

candyperfumegirl 2008.03.07. 18:10:47

Nikkelbolha, azért ezeknek a dolgoknak egyike sem akadályozta az epizód megértését, egyik sem olyan szinten releváns, hogy érdemes lenne szóvá tenni. Emberek vagyunk, hibázunk, én is azt mondom, hogy inkább élvezd, a direkt hibakeresés nekem biztos elrontaná a szórakozásomat, de ezzel lehet, hogy csak én vagyok így.

lucianaslytherin 2008.03.07. 20:36:27

Megnéztem, mert tetszett a junkie ajánló + az aprócska jelenet a WC ülőkével :D
egyet sajnálok,h nagyon későn adják, de kitámasztom a szemeimet, mert megéri :)


"Centrum Kft"
LOL

kolbaszkonzerv 2008.03.08. 00:24:24

Jó az írás Bruti!
Olyan apróságokkal, mint, hogy 0-G vagy zérógravitációs, nem foglalkozunk. ;)
Én rendszeresen nézni fogom, vagy "megveszem" az internetes boltból. :)

Azért van itt pár érdekesség. George hozzáért a kiscsajhoz, amikor a vonat kisiklott. Ott szorongatta. Akkor miért nem "vette" ki a lelkét?? De, mint mondtam apróságokra nem adunk.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.08. 08:09:08

na, megnéztem tegnap angolul a pilotot, jól írta Bruti, elhangzik, hogy a lelkeknek 1 órájuk van elhagyni a földet, méghozzá ott, amikor a kávézóban ülnek Betty-vel és a főnökkel és épp elmondják neki, hogy ő is Kaszás lesz.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.08. 13:03:59

Én is úgy emlékeztem, hogy ott volt, de még mindig nem néztem meg.

Kolbaszkonzerv. Hát ez érdekes kérdés. Gondolom, az nem az az "érintés" volt. :)

sajtosrolo · http://sajtosrolo.blogspot.com/ 2008.03.09. 14:25:14

Tetszett a hogyvolt. :)
És meggyőztetek, hogy az angol verzió mellett döntsek ennél is.

no mail, no problem 2008.03.09. 20:58:54

zaphod, én megnéztem a filmen újra az "eligazítást". Arra a The Waffel House-beli jelenetre gondolsz, ami közvetlen a temetés után van, és a végefelé Kiffany megkérdezi George-t, hogy mit kér, és ő meg néz okosan, hogy akkor őt most látják?

Ha igen, akkor két kérdésem maradt: ki mondja ezt az egy órát, és hol keressem a pilotot?

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.10. 09:27:36

jaja, ott hangzik el, úgy emlékszem, hogy Rube mondja. a pilotot a torrenten keresd:)

no mail, no problem 2008.03.10. 15:47:30

zaphod: valamiert az agyamban a pilot trailernek fordult le, az okozta fennakadast.

zaphod, bruti: szerintem ti kollektive behaluztatok ezt a mondatot: see, once their souls ditch the fleshy parts, they're in our custody till they reach their final destination.

es betty mondta, nem rube. rube mar erosen koncentral az extra, extra, extra crispy baconre.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.10. 18:49:49

na, akkor igazad van tényleg, ennyire nem mélyedtem bele, félrehallottam, nem figyeltem ki mondta, tiéd a bicikli:)))

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.10. 22:19:35

Uh.. ti még mindig itt tartotok? :DD
Igen szerintem is ez az a mondat. Akkor elbénáztam.

EasyFriend 2008.03.31. 10:24:12

Végre hétvégén volt egy kis időm és megnéztem az első három epizódot. Ez valami beszarás. Beteg sztori, Stewart Copeland zenéjével, ez kedvenc lesz. Ez a George lány elég súlyos színésznő.
süti beállítások módosítása