Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 4x01 - Shalom

2008. március 04. 10:32 - Bruzsy

Washington, napfényes reggel. Ziva David különleges ügynök jókedvűen munkába tart. Nem tudom, mivel indíthatta a napját, hogy így pörög, lazán kerülgeti jobbról-balról az autókat. A lámpa pirosra vált, megérkezik mellé egy motoros, amiről neki igen érdekes emlékek törnek elő egy korábbi párizsi merényletről. Nosza, itt valami nem stimmel, gyerünk utána. Egyszer csak egy hatalmas robbanás pont telibe kapja Ziva kocsiját, aki erre félrerántja a kormányt. Látod, kellett neked beleavatkozni más dolgába. Mire kipattan az autóból a motoros már lelépett, csak három hullát és egy elfelé igyekvő gyanús egyént lát maga előtt. A fickó megfordul, Ziva láthatóan felismeri, majd hagyja elmenni. Főcím.


NCIS, főhadiszállás. McGee és Abby már nagyban várják, hogy a főnök megérkezzen, közben pedig az újonc Lee ügynököt szívatják. És nem is kell már tovább várni, nyílik a liftajtó, Abby pedig rögtön a nyakába ugrik… DiNozzonak. Gyors ajándékosztás, Abby egy új goth nyaklánccal, Timmy pedig egy Best of David Hasselhoff cd-vel lesz gazdagabb. Nem értem, mi nem tetszik neki, örüljön, hogy nem egy Hasselhoff mellszőrzetével kibélelt kispárnát kapott ajándékba. Komolyan mondom, van, akinek semmi sem elég jó. Jutalma egy tasli lesz a fintora miatt, hiába, DiNozzonak volt kitől tanulnia. A kis túlbuzgó Lee ügynök már rögtön köpi is be Zivát, hogy a héten már másodszor késik el. Tony pedig finoman tudtára adja, hogy húzza ki gyorsan a fejét a seggéből, mert nem lesznek jóban. Nem kell aggódni David ügynökért, tud ő vigyázni magára.

És ez így is van, Ziva éppen valami Moszados főmuftira töri rá az ajtót, hogy ugyan miért nem szóltak neki a készülő merényletről? A csákó persze mindent tagad, és úgy tűnik, hogy nem hazudik, mert amikor Ziva megemlíti, hogy Namir Eschel ügynököt látta a helyszínen, elsápad. Hamarosan ki is derül a megdöbbenés oka: Namir Eschel hat hónappal ezelőtt meghalt. Hurrá, bonyolódik az ügy.


Központ. Tony még mindig nem tudja, merre lehet Ziva, amikor megérkezik a főnökasszony, és közli, hogy jobb lenne megkeresni, mert már az FBI is érdeklődött felőle. A Moszados fickó avat be minket a részletekbe: a merénylet célpontja Abdul Vazir, egy szíriai ezredes volt, aki amerikai védelemért cserébe információkat szivárogtatott ki az Al-Kaida iraki sejtjeiről, no meg persze az izraeli titkosszolgálatról. A másik két hulla pedig a védelméről gondoskodó FBI ügynökök. Eschel valószínűleg megrendezte a saját halálát, hogy aztán megölhesse Vazirt. Ziva már rohanna is Jennyhez jelenteni, amikor egy marcona szakállas az útjába áll. Csak ne olyan gyorsan David ügynök, maga most itt marad, mert volt olyan hülye, hogy a merénylet helyszínén hagyta az autóját. Most ki kell találni, hogy mihez kezdjünk, tudniillik az FBI már körözi magácskát kémkedésért és gyilkosságért. Sűrűsödik a szósz körülötted, kicsi gesztenyeszemű, valahogy ki kéne mászni belőle. Ez könnyebben megy a vártnál, amint egyedül marad a szakállassal, két jól irányzott ütés következik, és a marcona máris a földön hever.


Az FBI-tól kirendelt Sacks ügynök ismerős lehet, ha emlékszünk még arra a méretes baromra, aki annak idején le akarta csukni DiNozzot gyilkosságért. Hát mit ne mondjak, nem sokat változott a hernyó stílusa az elmúlt időben: teljesen biztos benne, hogy Ziva volt a merénylő, és hogy most pont ezért tűnt el. Tonynak nagyon nem tetszik a pofája, de a főnökasszony parancsára kénytelen lesz vele együttműködni. Lesz még itt néhány menet köztük, biztos vagyok benne.

Abby éppen Gibbs fényképéhez siránkozik, hogy nagyon nagy szükségük lenne rá, de hiába. Jethro kilépett, esze ágában sincs telefonálni. Helyette viszont jön egy hívás Zivától, aki a segítségét kéri. Pont ezt a pillanatot választja Tony és McGee arra, hogy megjelenjen, így Abbynek a világ legtutibb alibijével kell előállnia: az apáca barátnői hívták, hogy elmarad a ma esti bowlingedzés. A srácok nem sokat időznek a golyókat gurító apácák gondolatával, rögtön a tárgyra térnek: valahogy el kell érni a nyugdíjas éveit töltő Gibbset, mert ezt egyedül nem képesek megoldani.

Kapcsolunk Mexikóba. A tetőn egy ősz hajú, nagyszakállú férfi tevékenykedik. Nem, nem a Télapó az, habár jól állna neki a szerep. Leroy Jethro Gibbs épp Mike, a korábbi társa és nagy haverja házát próbálja befoltozni, amikor hívása érkezik: „Gibbs, Ziva vagyok, van egy kis gond. Üldöz az FBI, az NCIS, a Moszad és az apám. Mit csináljak?” Az öreg nem kicsit akad ki, mégis hogy képzeli ez a kis izraeli, hogy megzavarja a jól megérdemelt pihenését? Jól van, megyek, megmentelek téged, de csak a régi dolgok kedvéért.


NCIS központ, a zöldfülű Lee ügynök épp azt ecseteli McGeenek, hogy ez a Ziva neki mindig is gyanús volt, tuti, hogy egész idő alatt a Moszadnak kémkedett. Hiába, te se leszel a kedvenc szereplőnk, kis kínai. Tony leteremti, majd magával rángatja Timmyt. Következő jelenetben egy földalatti mozgalomba kapcsolódhatunk be, ahol DiNozzo, Abby, McGee, Ducky és Mr. Palmer (utóbbi egy kis rásegítéssel) megfogadja, hogy teljes titoktartásban segítik Zivát kimászni a trutyiból. DiNozzo tárcsázza Ziva számát, és meglepetésére nem csak a szökevény David ügynököt, hanem a jó öreg, cseppet sem ideges Gibbset is a vonal túlsó végén találja. Nocsak, újra összeállt a csapat. Jethroval jópofizik egy kicsit, aki erre következetesen McGeenek szólítja. Hiába, az öreg nagyon tud valamit, ha szívatásról van szó. Gibbs gyorsan rávezeti Zivát, hogy valószínűleg nem volt véletlen, hogy az egyetlen washingtoni Moszad összekötő jelen volt a merényletnél. Hoppá, bepaliztak, kicsi lányom, ez van, nyugodj bele. De nem kell aggódni, már kész is a terv: meg kell találni Namir Eschelt, mielőtt kijutna az országból. Pofonegyszerű, nem?


Tony visszamegy a központba agyalni, eközben Ziva egy régi rejtekhelyre vezeti el Gibbset. A házba behatolva azonban csak a motoros hulláját találják. Eschel elkezdte elvarrni a szálakat, azért ő se teljesen hülye. Sőt, még a rejtekhelyet is bekamerázta, és a csajával egy szállodaszobából követi Gibbsék minden mozdulatát.  A célja is kiderül: a jó öreg David igazgatót akarja tönkretenni azzal, hogy a fia után a lányából is árulót csinál. És ehhez persze nem elég, hogy besározza Zivát, de még fel is adja Sacks ügynöknél! Egy ezrest rá, hogy az epizód végére a gesztenyeszemű golyót repít a fejébe.  Gibbs megtalálja a kamerát, ebből rájönnek, hogy az egész rejtekhely csak csapda volt, a ház valószínűleg alá van aknázva, és az FBI is úton lehet. No, most aztán futás, de nagyon gyorsan! Közben a szövetségiek körülveszik az objektumot, Eschel indítja a detonátort, a ház pedig a levegőbe repül.


Sacks jelentéséből kiderül, hogy odabent minden elporladt, ezért még nem tudjuk, hányan voltak bent a robbanáskor. Azt azonban sejthetjük, hogy nem így ér véget Gibbs ügynökünk karrierje. Tony a központban Duckyval veszekszik, amikor befut Jethro, és megköszöni DiNozzonak, hogy vén csutakos alkoholistának nevezte a vita hevében. Tonyt régen láttuk ennyire zavarban, de nincs idő a bájcsevejre: „a kocsim hátsó ülésén ott van a motoros hullája, gyerünk DiNozzo, tessék menni nyomozni, mert baj lesz!” Yeah, Gibbs is back!


Jethro Jennynél tölti a következő öt percet, sikeresen meggyőzi az igazgatónőt, hogy adjon neki 24 órát, kideríti, hogy ki bérelte fel Eschelt arra, hogy tönkretegye a Moszad igazgatóját, és egyben bebizonyítja Ziva ártatlanságát. Jennynek erre nosztalgiázhatnékja támad, emlékszel még Jethro, amikor együtt dolgoztunk Szerbiában, és egy hétig nem csináltunk mást, mint… khm… Gibbs ügyesen kitér a válasz elől („Nem, nem emlékszem…”), ennyit erről. A főnökasszony azért még búcsúzóul figyelmezteti, hogy ha nem sikerül a terve, akkor a két ország közötti diplomáciai kapcsolat évekre összeomolhat, csak hogy érezd Gibbs, nincs rajtad semmilyen nyomás. Mondjuk nem mintha ez őt bármikor is zavarta volna.

Tovább folyik a nyomozás, Gibbs és DiNozzo felváltva adják ki a parancsokat, Abbynek pedig sikerül bemérnie, hogy honnan jöhetett Eschel hívása. Szorul a hurok, Jethro hívja is Zivát, aki egymaga indul becserkészni magának az árulót. Gibbs és DiNozzo is úton van, közben Tony kiosztja az öreget, hogy ne tessék ugrálni, én vagyok a főnök, ha ez nem tetszik, itt lehet hagyni minket. Jutalma egy kiadós tasli, hiába, Gibbs még mindig elemében van. Sietni kell, jó lenne Zivát megelőzni, mert ha csak egy hullát találnak a helyszínen, akkor már semmi sem menti meg David ügynököt tíz év börtöntől.


Ugrás a motelbe, Eschel épp a csajával enyeleg, amikor a nő fogja magát, és LELÖVI! Kiderül, hogy ő volt a megbízó, és most el kell takarítania a nyomokat, nehogy kiderüljön, hogy ki is áll a dolgok mögött! Ekkor fut be Ziva, komolyan mondom, a kis izraeli Chuck Norristól vehetett karate leckéket, olyan mozdulatokat csinál. Sajnos még ez sem elég, alulmarad az ökölharcban. Tudtam én, hogy Walker nem a legjobb mester. Ekkor jön a főgecik szokásos, teljesen érthetetlen szentbeszéde: elmeséli a földön fetrengő Zivának, hogy őt a VIVAK, az iráni hírszerzés küldte, de már nem lesz lehetősége ezt bárkinek is elmondani. David ügynök erre felpattan a földről, és leüti a nőt. Ja, hogy csak álca volt az egész? Így mindjárt más. Beállít Gibbs és DiNozzo is, épp lemaradtak a bunyóról. Ziva előkapja a pólója alól az odarögzített diktafont, látjátok, csak tanultam én valamit az elmúlt egy év alatt…


Már csak a vége van hátra. Az összeesküvésre fény derült, Ziva megmenekült a börtöntől, totál hepiend, egyedül Gibbs hiányzik az ünneplésből. Jethro már vissza is repült Mexikóba, mindössze egy régi, Szerbiában készült fényképet hagyva maga után. Nem volt rossz nyitás, várjuk a folytatást!

Címkék: ncis
27 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

regnak 2008.03.04. 11:15:32

Bruzsy

Nem karate az, hanem Krav Maga. Jó a cikk, köszi,lemaradtam erről a részről, de pótoltam. Csak így tovább.

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.03.04. 11:22:20

Hehe, rendben, köszönöm a helyreigazítást. Kiderült, hogy milyen műveletlen vagyok, ejnye ejnye. :-D

Vince Larkin 2008.03.04. 12:06:23

yesss, NCIS-ből is hogyvót!!! :-) kösssz, sixxxx, kiricsiz és persze Bruzsy! Remélem, Gibbs nem tűnik el a sorozatból! Az a szerbiai kép a végén ott volt nagyon! Azaz Gibbs memóriájának kutya baja az előző évad végi robbanás után!

Drout 2008.03.04. 12:56:32

Hú, asszem sokat hagytam ki, már nem tudom ki-kicsoda :(

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.03.04. 13:57:43

A francba, még egy hogyvolt, amit rendszeresen olvasnom kell... :-)

Tájfájter 2008.03.04. 14:02:44

yo,

Nem is tudtam, hogy Chuck Norris fejlesztette ki a Krav Magát :-)))

escaramujo 2008.03.04. 14:07:56

ki az a Ducky?
pedig már nézem egy ideje a sorozatot...

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.03.04. 14:12:17

Ducky = magyarul Doki. Igen, érdekes névösszecsengés, ezt használták ki a fordítók annak idején. :-)

Amúgy asszem érik egy ki kicsoda ide is, mint a Mo-n még nem bemutatott sorik elé... ;-) :-P

escaramujo 2008.03.04. 14:22:50

jöhet a ki-kicsoda, viszont sztem érdemes lenne ilyen esetekben a magyar szinkron által adott neveket használni.
a legjobb lenne így: dinózó vagy meggíí :F

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.03.04. 14:24:56

Rendben, meggondolom, hogy jövő héttől Doki legyen, a ki kicsodát meg majd meglátjuk. :-)

escaramujo 2008.03.04. 14:38:47

egyébként hány évad létezik a NCIS-ből?
és nem mellékesen gratula Bruzsy, tök jó hogyvolt volt ;)

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.03.04. 14:46:05

Köszi, igyekszem. Amúgy az USA-ban 2008 április 8-án fog visszatérni az 5. évad, 7 epizóddal, de már be van rendelve a hatodik is ami 28 részes lesz. :-) Sőt, azt rebesgetik, hogy már a 7. évad is 90%-os. :-)

nickita 2008.03.04. 14:52:13

vazze, ezt kötelező lesz olvasni. király volt bruzsy :)

anonymus77 2008.03.04. 14:54:24

köszi Bruzsy, tök jó volt. a részemről tuti lenne igény a korábbi évadok hogyvoltjaira is ;-)

Faby 2008.03.04. 14:58:12

Kis kiegészítés a Ducky-hoz:

A karakter neve Dr. Donald Mallard.

A mallard az vadkacsa az angolban (Tőkés réce vagy vadkacsa (Anas platyrhynchos))

Innen teljesen várható a szójáték: Donald Duck, amiből a Ducky becenév származik.

Egyébként a sorozatban történik is finom utalás a mallard - duck - kacsa vonalon.

Egyébként a magyar Doki becenév jó választás, ha a csengése, hossza stb a kérdés, viszont eltűnik a finom angol humor.

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.03.04. 15:17:16

Köszönöm, a korábbi évadokkal csak az a gond, hogy elég nehéz elkülöníteni addig, amíg élőben is megy a hogyvolt a tv2-es sugárzással egyidőben. De ígérem, ha neadjisten elmennek szünetelni, akkor nekikezdek annak is. :-)

escaramujo 2008.03.04. 15:29:57

így már érthető a kacsázás
köszi Faby :)

zalla 2008.03.04. 16:08:01

Grat!

Csatlakoznék a ki-kicsoda írásához, akkor ezentúl lehetne Probie-zni McGeet :)

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.03.04. 16:24:17

Köszönöm! :-)

Akkor már lassan megírjátok helyettem a ki kicsodát, jó? :-)

enzo23 2008.03.04. 19:31:28

-Sztem is Doki legyen
-Yeah végre újabb általam nézett sorozat hogyvoltja!
-Nem láttam az elejét, kapóra jött a hv
:)

Cole 2008.03.04. 20:16:01

Hm. Elnézést, hogy itt most nem pont a korábbiakkal összecsengő lesz a véleményem, de:
- picit elbeszélés, tények egymás utáni felsorolás jellege volt szerintem ennek a hogyvótnak, volt ebben a részben megannyi mókas jelenet, nem vagyunk mi beoltva ám humor ellen(jópár hogyvolt közben/után én is gurulok a röhögéstől: 24, House stb.)
- mókás a 3 idézetet a feliratok.hu-s angolról HELYESEN fordított változat alapján látni, tegnap egyik sem így hangzott el. még hozzá kell szokni, hogy az eredetiről irsz, nem a tv2-es verzióról :P
- több fontos momentum kimaradt, túl hosszú lett volna azokkal együtt a post?

Ez a kedvenc sorozatom, rendszeres olvasó vagyok, indulásnak viszont nem rossz hv.

Cole 2008.03.04. 20:17:26

A ki-kicsodába a kedvencem: Dwarf Lord :P

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.03.04. 22:55:05

Köszi Cole a kritikát, én lettem volna a legjobban meglőve, ha nem hallok semmi olyat se, amin javítani kell... :-)

Igazad van, több ponton meg kellett vágnom a szöveget (pl. a Ziva apja elleni bizalmatlanságát, Ducky és Tony veszekedését vagy mondjuk a Tony vs. Sacks szócsatát) ahhoz, hogy beleférjek a 10 ezer karakterbe, sajnos áldozatokat kellett hozni. Próbálkoztam a poénos jelenetek megírásával, viszont a párbeszédek hv-ba ültetésével már nagyobb a probléma: kipróbáltam, messze nem tud akkorát ütni, mint helyben, pláne, hogy nagyon hülyén hangzott (nekem) az a mondat, hogy McGee tockost ad magának. :-P És elvégre a lényeg azért még mindig a történet, hogy a bizonyítványomat magyarázzam... :-) Azért ígérem, megpróbálom legközelebb ezeket a poénokat beleírni, ha lehetséges, de arra készülj fel, hogy Bruti mestert sose fogom utolérni... :-D

A fordítás meg: igen, eredetiről írom a hv-t, ugyanis nincs a birtokomban se videó, se dvd felvevő (tv-tunerről nem is beszélve), szóval nem nagyon tudnám megcsinálni, hogy hétfő este megnézem, majd rögtön egyből megírom... De azért a jövőben megpróbálom majd átírni az ilyen máshogy fordított dolgokat a megjelenés előtt a tv2-s verzióhoz (kivéve ha valami nagyon félrefordítás van, pl. amikor Tony veszekedés közben azt mondta Ducky-nak, hogy "Én nem vagyok Gibbs", akkor a szinkronból egyszerűen lemaradt a nem szócska -> azért ezt nem hagytam volna így).

Azt a ki-kicsodát meg tényleg egyre inkább nektek kéne megírni (vagy esetleg wiki-t kéne olvasni? ;-) ), annyi információ elhangzott már... :-)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.05. 00:09:01

az nekem is feltünt! ekkora bakit benne hagyni. pedig én nem is láttam az eredetit, de tisztán le lehetett olvasni a szájáról, hogy azt mondja ő nem gibbs. kicsit igényesebbek is lehetnének, és az ilyeneket ki kellene szűrni. de gondolom lóhalálában, futószalagon készülnek a szinkronok, és nincs lehetőség újravenni egy-egy elcseszett jelenetet.

Kardics 2008.03.05. 18:55:16

Jó ez, csak így tovább. Olyan sosem lesz, hogy mindenki izlésének megfeleljen!
süti beállítások módosítása