Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 3x21 - A legjobb részek

2008. március 04. 22:05 - sixx

Még mielőtt bárki egy vacsorára gondolna a cím alapján, szó sincs róla: a hobbit életének legjobb pillanatait követjük majd végig flessbekkekben, a szigeten pedig előkészítjük a finálét, amitől mindenkinek le fog szakadni az álla, ezt garantálom. Erdőben nyitunk, fiatal nyikhaj rohan lélekszakadva, és tolja be a csónakját az óceánba, oldalról tiszta Karl, a lófejű Alex faszija. Nagyon evez. A parti népség is az erdőben kóringyál, Dzsekk és Juliet vezetésével, no nem az összes túlélő, csak a felsővezetés.


Dezmond flessel egyet útközben, és faszán letagadja a hobbit előtt, biztos a halálát látta színesben, szélesvásznon. Bárcsak. Egy tisztáson Dzsekk és Juliet mindent elmond, a gülüszemű azért küldte ide a kékszeműt, hogy kémkedjen, stb. Erre előjön a lökött francia tyúk, és komoly képpel felrobbant egy fát bazmeg, nesze neked környezettudatos életmód. Dzsekk igazi híróbeszédet tart, megkerestem ezt a mosatlan hajú francia nőt, ide hordattam vele az össze dinamitot a hajóról, oszt majd ha jönnek az ádörök, akkor úgy felrobbantjuk őket, mint a kisangyal. Jó terv, vajon hol lesz elkúrva?

Flessbekk, a hobbit, és lúzer bandája egy úton ragadnak, esőben, lekésik a következő bulit, jajistenem. De persze minden azonnal jóra fordul, amikor a rádióban megszólal a zenekar nagyszerű You All Everybody című slágere, amitől igazság szerint már elsőre is hánytam. A szigeten a hobbit egy listát írsogál, amin élete jelentős eseményeit őrzi meg az örökkévalóságnak, na, az imént látott esős jelenet az ötödik a listán, gratula. Előjön Naomi, aki ahhoz képest, hogy két napja nagykereskedelmi mennyiségű vért köpött szanaszét a parton, egészen faszán néz ki. És manchesteri ő is, ez külön mínuszpont - a hobbitot is rühelltük emiatt az első perctől fogva (YNWA). Kiderül, hogy a való világban a hobbitnak kurva nagy temetést rendeztek, és kiadtak egy válogatáslemezt is. Dez a háttérben olyan arccal méregeti a kisembert, mint aki tud valamit.


Juliet és Dzsekk a második randikon kötelező tevékenységet végzik, azaz dinamittal pakolnak tele sátrakat, amiket majd jól az ádörök fejire robbantanak. Dzsekk, önnön fontosságának tudatában (milyen fasza kis tervem van, mi?) leszarja Szájidot, aki pedig azt magyarázná neki, hogy Naomi telefonja a büdös életben nem fog működni, mer' a lökött francia tyúk adása zavarja a jelet, így el kell menni az adótoronyhoz, leállítani az adást, és jöhet a felmentő sereg. Nem jön, mondja Juliet, és csak azért nem nevet Szájid naivságán, mert az iraki agyonverné a telefonnal. Az van, hogy Ben egy vízalatti állomásról zavar MINDEN jelet, ami kifelé menne (vagy befelé jönne) a szigetről, szóval szopás van. Szájid persze pontosan tudja, hol van az állomás, teccenek emlékezni a kábelre a parton az első évadból? Még hogy nem írtak meg mindent előre az írók!


Dez úgy dönt, hogy elég a mellébeszélésből, és elmondja a hobbitnak, hogy is fog meghalni. Az a helyzet, hogy a látomásban Kler és Áron egy helikopterbe szállnak be, és megmenekülnek, DE ehhez az is kell, hogy a hobbit megfulladjon, egyébként nem lesz menekülés. Henry Ian Cusick kurvajó ebben a jelenetben, ahogy azt mondja, hogy "Bocs, testvér, de most tényleg meg kell halnod", az félelmetes. Flessbekk, a hobbit gyerekkorában egy medence szélén áll, és nem mer beugrani, mert a faterja már annyiszor megszopatta, és nem kapta el, hogy fosik. Értjük, a hobbitnak nagyon szar gyermekkora volt. Beugrik, fater elkapja, örülünk, megvan a második bejegyzés a listán. A szigeten további részletek derülnek ki a fulladásos halálról, Dez látja a hobbitot egy bunkerben, ott van egy gomb, meg egy sárga fény, a hobbit megnyomja a gombot, elalszik a fény, ő meg erre megfullad. Szájidék hevesen terveznek a bunkerről és az abba bejutásról, vajon hogy lehetne kikapcsolni, satöbbi. Szájid a kábelt követné csónakkal, majd leúszna az állomásra, hogy kikapcsolja a zavarót  - és ki jelenik meg ebben a pillanatbn? A hobbit, aki miután már tudja, hogy mi lesz a végzete, bevállalja az öngyilkos küldetést. Mindenki néz, mennyé' má', nem is tudsz úszni, Dehogynem, négy percig vissza tudom tartani a lélegzetem. Dzsekk hallani sem akar a tervről, én vagyok a főnök, oszt jónapot. És elmegy, Mekkora gyökér már, hihetetlen. A parton mindenki hevesen drótokat kötözget, hogy a dinamitot legyen mivel felrobbantani, előkerül Bernard és Rose is, akiket utóljára vagy nyolc résszel ezelőtt láttunk. Dzsin kellemetlen kérdést tesz fel Szánnak, mióta vagy te terhes, hallod?


Hoppácsak, megérkezik a kisfickó az első jelenetből, ide evezett hát, a Parti Népséghez, a jutalma persze az, hogy Szájid izomból beleveri a homokba, és ha Szójer nem szedi le a hátáról, azon nyomban kitépi a gigáját, vagy mittudomén. Karl az, a lófejű faszija, aki éppen azt is mondhatná az anyósnak, hogy vinném a lányát a házamba, ehelyett elmeséli, hogy Ben megváltoztatta a tervet, és hamarabb ideküldi az ádöröket, nem holnap, hanem ma. Szopás van, és egy flessbekk, ezúttal a szigetről - Ben visszatér az ádör táborba, Lokkbácsi nélkül, a fogadóbizottság helyett meg csak a lánya várja, aki éppen egy nyulat belez. Happy days, my friends, happy fucking days.


Richard kérdezgeti Bent, hogy hol van Lokkbácsi, hát, balesetet szenvedett, oszt kész, ne kérdezősködjél, Kisminkelt Férfi, mert ideges vagyok. Megismerjük Ryant, aki egy nagydarab pali, és mintha Szájidot őrizte volna Ádörfalván, na ő megy a Parti Népséghez, MOST RÖGTÖN (hat órával vagyunk visszább), és ha kell, elhozza az öszes nőt, és izé, kinyírja a férfiakat, ha szájkarate lesz. A lófejű elmegy Karlhoz, aki az erdőben él, mert fél Bentől, és a csaj kérésére elmegy a Parti Népségez, hogy figyelmeztesse őket. Egy laza smár, és Karl már rohan is. A többit tudjuk, a parton Karl mindent elmond Dzsekknek, még az is, hogy Juliet kém (vicces beszólás Juliettől: "Tudják, Karl, de azért kösz.")


A probléma a következő: az ádörök jönnek, de nincs elég drót a dinamit felrobbantásához, ráadásul ki kell ikatatni az adótornyot és a zavarót is. Dzsekk kezd széthullani, minek lettem én az elnök, mondja az arca, és kicsit Bushra hajaz közben. Szájid javaslata: lőjük ki a sátrakat, illetve a dinamithalmot mellettük, ehhez elég három ember, a többiek menjenek fel az adótoronyhoz, a hobbit meg a víz alá, Dezmond társaságában. A lövészek: Bernard, Dzsinn és Szájid. Flessbekk a hobbit rokkernapjaira, két kurva az ágyban, a hajában vörös melír, karácsony van és Helsinkiben vagyunk, ott, ahol a bátyustól megkapja a pilotban is emlegetett DS feliratú gyűrűt. Ugrunk vissza a szigetre, megvan a harmadik nevezetes esemény a listán, a gyűrű meg Áron bölcsőjében végzi.


Megint flessbekk, a hobbit utcai zenészként tengeti napjait, és (szar) Oasis-feldolgozásokkal akar pénzt keresni, nohát. Elered az eső, ezt a jelenetet már láttuk Dezmond szemszögéből is. Elindul az utcán, és meglátja, hogy egy nőt markecolnak éppen valami sikátorban, aki nem más, mint Szájid csaja, ez aranyos. Megmenti. Ez lesz a negyedik bejegyzés a listán. Dez közben a parton köveket rakosgat egy rongyba, hogy az majd faszán lehúzza a hobbitot a víz alá. Bernard és Szájid lőgyakorlatot tartanak, Dzsekk pedig megtudja, hogy most nem lesz hős a parton, menjen csak szépen felfelé a toronyhoz, majd az iraki kilövi, amit ki kell. Hörli be akar szállni a Dez-hobbit expedícióba, de lerázzák, kövér vagy, meg egyébként is. Szegény Hörli.


Dzsekk turbómódban, indulás a toronyhoz, Katinka próbálja visszanyalni magát a kegyeibe, de Juliet a legjobb ütemben érkezik a beszélgetésbe, a nőknek van valami különleges érzékük ehhez. Dezmondék megtalálták a kábelt, és elkezdik követni, azaz felhúzzák a csónakra, oszt úgy halandnak tova, hogy húzzák magukat előre. Jön az ötödik flessbekk, ami mi más lenne, mint a zuhanás utni első éjszaka, amikor a drogos hobbit meglátja a rohadtul terhes Klert, és szerelmes lesz. Közben megérkezünk a vízalatti bunkerhez, a hobbit a listát átadja Deznek, vesz egy nagy levegőt, és indulna, de Dez önfeláldoz, nem, majd én lemegyek, mindegy ki kapcsolja a hülye gombot, de a hobbit nem hallgat rá, fejbeveri a lapáttal, és beugrik a vízbe. Mártírkodás rulz.


Az út lefelé hosszú, de nem rögös (vízben, rög???), a hobbit sikerrel abszolválja a feladatot, de amikor feljön az állomás közepébe vágott medencében, akkor jön az IGAZI pofáraesés: a Ben által elárasztottnak és kihaltnak hazudott állomásnak vannak ám lakói, két amazon, kezükben puska, és kurvára nem örülnek a hobbitnak. Mindjárt folytatjuk, külön posztban.

Címkék: lost lost finale
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s3v3n 2008.03.04. 22:07:37

eh, amikor a végén leúszik charlie... nagyon durván megvan csinálva ez a sorozat. ez az epizód is, 9/10... és ez csak a felvezető rész:)

kla 2008.03.04. 22:46:06

Már az adag felénél tartunk, és még mindig 100 %-osan leköt, amit nagyon kevés sorozat/film mondhat el magáról. És a legdurvább részek még csak most jönnek...

Dark Wolf 2008.03.04. 23:19:31

Istenem, istenem, hát lehet ennyire szeretni egy sorozatot?

limbekcs 2008.03.05. 01:27:03

"... vajon hol lesz elkúrva?"

hát nyilván ott, hogy pisztollyal akarunk lövöldözni a dinamitra, mikó van jó távcsöves puskánk is: nem mindegy, hogy 15m-ig bírunk valamivel célozni, vagy 1500-ig.

(továbbá: a "tartalék tüzelési szektor" (??) fogalmát még Juhász törm., a varsói szerződés nem annyira elkötelezett középfokú kádere is készségszinten használta, már a nyolcvanas évek közepén, azaz még ha oda is küldte volna a koreait dinamittölteléknek, azért egy(-két:) puskás is rálátott volna az ő célpontjára... :)

limbekcs 2008.03.05. 01:46:35

kedves sixx, a következő két Lost-post alatt (hhö, rrrímel! :) nem látja itten a ffox a komment boxot.

úgyhogy akkor ehelyt jegyzem meg, hogy a hobbit fülkéjéből se tudott volna ám a levegő mind kiszökni, a kirobbantott ablak felső szintje fölött megmarad - annál kínosabb az ottani oxigén kifogyásába pusztulni bele... már ha hülye az ember, mert ugye ajtónyitás után is csak olyan lassan telne az egész bazi nagy állomás vízzel megfele, hogy még egy bevezető búvártanfolyam ledarálására is maradna idő... :)

sixx · http://comment.blog.hu 2008.03.05. 06:40:02

látja az, csak akarni kell.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.03.05. 08:39:43

"meglátja, hogy egy nőt markecolnak éppen valami sikátorban, aki nem más, mint Szájid csaja"

Na az ilyenek miatt olvasok hogyvoltot. Nekem rohadtul nem ugrott be, hogy az a Szájid csaja...

Viszont az kimaradt, hogy nem csak Csárli lett szerelmes, hanem a végére Kler is, hisz ők is egy csókkal váltak el...

sélli_ 2008.03.05. 09:32:38

Végig ezen gondolkodtam én is: mármint, hogy a megmentett néni kicsoda (tudtam, hogy valaki, de hogy ki...) na MOST már tudom.
Jackből előjött az állat! :)) Sokkal jobb így, mint mikor picsogva tesze-toszáskodik!!! Jack Shepard for prez!
Ja, csak a korrekció kedvéért, a '(szar) Oasis' azt akarja jelenteni, hogy szarul előadott, ugye? Ejjjnye!

Cinnouse 2008.03.05. 10:03:34

manchester rules. persze csak a City ;))

sélli: jóh azt akarja jeleneteni, nm is az együttes. ugye sixx?

orsvezer 2008.03.05. 10:52:56

Valaki fordítsa le a cikk szövegét, mert egy kukkot sem értek belőle. Nem tudok újbeszélül, ugyanakkor érdekelne a film vége, mert lemaradtam róla tegnap este.

Myxphyn 2008.03.05. 12:14:12

Fantrasztikus élményben volt részem tegnap, hibát fedeztem fel egy filmben, pedig nem ezt szoktam figyelni! :)

Amikor a csapat elidul az adótoronyhoz, háttal látjuk öket, oceán a jobb oldalon, vágás, jön szembe a csapat a sziklákon oceán a jobb oldalon...hehe.

orsvezer 2008.03.05. 14:44:08

Sélli:

A Lost áradatból próbálom kivenni a tegnapi rész tartalmát. Addig láttam, hogy Charlie felajánlja magát vízalatti gombnyomásra, aztán bealudtam.

sélli_ 2008.03.05. 15:25:11

Jaaaaa, hogy az a ez a cikk :)
Szerintem port-on biztos írtak valamit a tartalomról. Azért annyira nem csing-csángcsung ahogy sixx ír, bár ha rövid/tömör ÖF kell, akkor vagy retekhonlap vagy port.
Kicsit furi lenne, ha egy hogyvolt kommentbe valaki beírná az előző rész tartalmát... :)

1up81 2008.03.05. 18:49:09

Áldom az írókat... az senkinek se jutott volna eszébe, hogy elnyiszálják azt a szar kábel??? Legalább nem buknának fel benne ha a bícsen sétálnak.

Aragorn831109 2008.03.05. 19:12:21

Myxphyn: Arra nem gondoltál, hogy a főcím utáni jelenet akár órákkal a főcím előtti jelen után játszódhat? Simán mehettek annyit és olyan irányba, hogy az óceán átkerült a másik oldalukra.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.03.05. 21:18:47

Azt tudja valaki, hogy az exoduskor milyen zene szól? Volt már többször is, de hátha van valami címe, megkereshető... bár nagy valószínűséggel hozzá írták.

Aragorn831109 2008.03.06. 14:28:40

Nálam két részben van a pilot ott is ez szerepel, amikor a Sayid, Kate, Booone, Shannon, Charlie, Sawyer elmennek hegyetmászni (hogy segélykérő adást adjanak le.)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.03.07. 09:18:31

Kösz, megtaláltam a Lostsiteon.
süti beállítások módosítása